Jag som skulle sova tidigt...

Gick hem en halv timme tidigare idag eftersom jag kände mig så risig och framför allt trött. Kom hem, städade lite, hämtade Oliver på dagis, fixade mat, städade undan, badade Oliver, gjorde läxor med Victor mm.

När det var dags att ta det lugnt och vila, ja då var jag inte så trött längre. Kollade igenom alla korten som framkallades häromdagen, så himla fina. Ska bli roligt att fixa fotoalbum till alla barnen och oss. Sen kan man sitta och titta. Värdelöst när alla har sina kort på datorn. Men nu är det ändring med det - i alla fall hemma hos oss.

Ska snart lägga mig igen. Ta en sked Cocilana och somna in. Klockan ringer 05:15, suck! Inventering står först på morgondagens agenda. Tog ett extrapass förra veckan 15 - 20 så imorgon jobbar jag alltså 06 - 20. Blir tufft men bra med timmar! Har ett extra på onsdag också. På torsdag börjar jag 16 så då ska jag bara vara hemma hela dagen och ta det lugnt och umgås med D. Om händelsevis inte någon vill byta och jobba stängning istället...

Time to sleap!


Host h-lv-te!

Jag hostar och snorar så jag blir tokig. Har tagit Cocilana vid tre tillfällen nu sen klockan halv tio. Hostan vill inte ge med sig ändå. Det ända som detta kommer resultera i är att jag kommer må fan i morgon bitti.

Jag är alldeles groggy i skallen men hostan den ångar på. Är det svinet i mig som härjar?

Shit, klockan är två om fyra och en halv timme ska man upp igen. Måste gå och försöka somna in.


Söndag kväll

Nu har jag lagt upp bilderna från bröllopet lite snabbt. Har jag orken imorgon så lägger jag ut alla partybilder en och en. Man ser lite bättre då hur roligt vi hade!

Vid ett cyklade jag över till mamma och hälsade på mina barn. Oliver hade så roligt när han åkte sparkcykel och grejade. De stannade kvar när jag åkte hem för att ta bilen till Maxi. Jobbade 15 - 20 och det var ju ett riktigt mys pass. Man kom dit, tog en rast, jobbade och slutade. 

Blir nog att ta Camilla och Niclas bil imorgon så får jag sova nästan en timme extra.


Bröllops festen



Tårtorna




Nicole & Peters bröllop & Wilmas dop



Söndag förmiddag

Efter bröllops festen igår trodde man att man skulle vakna som ett lik springades hundra gånger på toaletten, men icke! Däremot har jag dragit på mig en redig förkylning till min redan befintliga hosta. Vaknade av att jag inte kunde andas. Blir att inhandla näsdroppar innan jobbet.

Allt om bröllopet och bilder kommer senare ikväll. Ska jobba 15 - 20 så jag hinner inte lägga upp bilderna nu. Jag hade i alla fall jättetrevligt och båda sa JA!

Har precis käkat frukost/lunch och ska nu hoppa in i duschen. Sen cyklar jag över till mamma. Tror även att det blir cykeln till jobbet. Vet inte om all alkohol har gått ur kroppen.


Snabbis till Gränby!


Kevin hade tydligen någon fotbollsmatch så D drog iväg ner och tittade och tog med sig Oliver. Blir en snabbis upp på Gränby nu. Hämta korten och ordna med Victors brallor.

Sen ska det hem och fixas! Lämna Oliver hos mamma och pappa, färga ögonbryn, fixa naglar, sy hålet i klänningen mm

14:30 - Bröllop!!!


07:53 - vad ska man göra?


Oliver är i full gång. Busar runt som den busunge han är! Frukosten är avklarad med 2 flaskor välling och en macka där bara osten åts upp och smöret slickades bort. Påklädd och klar för en dag full av bus!

Jag kör osminkat idag. Ska ju ända fixa mig vid ett. Frukosten är avklarad och kläderna på.


                            

Ska upp till Gränby senare och hämta kort men det är ju inte öppet ännu på två timmar. Sitta i sandlådan? - näe. Hälsa på mamma? - näe de sover nog ännu. Städa? - har redan gjort. Läsa UNT? - har ingen.

Har ett litet hål i min klänning som ska lagas men vem orkar hålla på med sånt åtta på morgonen?

Nu ska jag i alla fall byta en bajsblöja som luktar skit! (har i och för sig aldrig träffat på en blöja som luktar annat än just skit)




Män som hatar kvinnor

  Vi tittade på den igår kväll. Eller snarare jag... (efter halva filmen fick jag höja ljudet då D somnade och sen snarkade så han överröstade tv:n)

Kan ju säga att filmen handlade ju inte om det jag trodde den skulle göra. Jag var säker på att den skulle handla om att Mikael Nykvist misshandlade sin fru. Men så var det ju inte...

Med tanke på all uppmärksamhet denna film fått så trodde jag nog att den skulle vara bättre än den var. Den var dock helt ok. Absolut sevärd men inte "den bästa" film jag sett.


06:10 - underbara sovmorgon!

Det är som jag skrev igår - otroligt - att så fort jag kan sova så vaknar Oliver tidigt. Han har inte vaknat före sju på evigheter. Men idag  - ja då ropades det på mamma (och pappa) klockan 06:10.

Somnade vid ett igår kväll så det blev inte många timmars sömn.

Oliver ska åka till mamma vid elva - tolv så jag hinner kanske sova någon timme i eftermiddag. Bröllopet / dopet börjar klockan 14:30 ute i Skölsta.



Sleeping time!

Efter att ha lämnat Oliver på dagis åkte jag till Årstahallen och handlade lite. Fyndade bla färsk fläskfilé för 35:- st. Sista förbrukning i dag men det var ju bara att frysa in. Köpte baguette, ost , juice, blöjor mm

Så nu har jag ätit riktig mysfrukost, baguette med ost och gurka, te och juice. Läste18 minuter och Metro samtidigt. Fin annons i 18 minuter om Doctrina.

Nu väntar en och en halvtimmes sömn, underbart!


Blåst på en timme!

Efter två dagars ledighet kunde jag i dag ställa klockan på åtta i stället för sju. Victor börjar nämligen halv tio på fredagar. Oliver fick väckas både igår och i onsdags men idag när jag kunde sova till åtta - ja då vaknar han kvart i sju. Det är f-n otroligt!

Har i alla fall hunnit med massor på min "extra timme". Satt på diskmaskinen, plockat bort alla papper som låg på micron och stoppat i pärmar, städat i datarummet, duschat mm.

Nu är det lämning på dagis som står på schemat. Hade tänkt åka upp till Gränby sen och hämta korten som vi lämnade på framkallning i onsdags men det får bli i morgon i stället. Blir frukost, Metro och en och en halvtimmes sömn istället. Maxi passet i dag är 12 - 20.


Shopping med Rosi

Rosi kom över och hämtade mig vid tio. Sen tog vi cyklarna och drog ner på stan. Shoppinglistan skulle följas till punkt och pricka. Annars brukar jag alltid börja hoppa över saker som står uppskrivna för att det känns onödigt eller dyrt. Sen blir jag arg på mig själv när jag kommer hem för att jag inte har handlat det jag skulle. 

Vi började med Lilla rummet där Wilmas present skulle handlas. Sen tog vi Stadium där jag köpte strumpor och ny gympapåse till Victor. Tur som jag hade tjänade jag 99:- då mannen i kassan bara slog in ett trepack med strumpor. (Va fan - vinner jag aldrig på Triss kan jag väl vinna på slarv?)

Lunchen blev en härlig 11 bitars sushi. Gott, gott!

Sen shoppade vi vidare. Skulle ha vitaminer till Oliver men det fanns inte för barn som var 2 år. Minsta åldern är 4:a.   Oliver blir ju så avundsjuk när Kevin äter sina omega tabletter så vi måste ha något till honom. Nu sa dock tanten i Life butiken att vi kunde ge det till honom. Så nu får väl alla tre killar börja käka fisktabletter!

Var in på Panduro och köpte textilfärg. Ska göra några t-shirtar till Oliver så jag var även in på Hennes och handlade en vit t-shirt.

Vi var nog in i nästan alla affärer men vi hittade inte så mycket. Rosi ville ha en tröja med Musse Pigg. Någon som vet var det kan finnas?

Jag köpte även kallingar till Victor och underkläder till mig. Kvar på listan när jag åkte hem stod jeans till  Victor. De köpte jag senare på kvällen när jag var upp till Gränby. De som var slut i storlek på Thuns fanns på Jack and Jones. Så himla snygga!



Det som göms i snö...

I dagens Unt kan man läsa följande:
 
...kommer fram i tö!

D:s telefon har gått varm hela dagen. Jag kallar honom för golbög - haha! Naturligtvis gör han rätt som berättar. Varför ska de idioterna komma undan med detta? Aftonbladet vill också göra intervju. Synd att gubbarna (D och P) inte bad om pengar innan de blev tillfrågade att berätta  - då kunde jag och Nicole ha dragit till Stockholm och shoppat...



Då var man fattig igen då...

Har precis betalat in våra räkningar på 14 000. Visst är det roligt - den 25e kommer pengarna in på kontot och den 27e är de borta igen. Magic!!!

D har inte fått lön än därav vår tomma pengabrunn. Får väl hoppas att de dyker upp snarast så att det inte blir som i somras. Men det borde gå fortare nu när fondförvaltaren sköter lönen. Trodde faktiskt att det skulle komma den 25e.

Ringde Vera nyss och plockade lite extrapass ifall det skiter sig. På tisdag och nästa tisdag tog jag extra pass 15 - 20. Så nu kommer jag på tisdag jobba 06 - 20 och likaså tisdagen efter. Tog även ett extra på onsdag 7 - 15. Då har jag i alla fall garderat upp mig. Tyckte det var bättre att jobba långa dagar när jag ändå var på Maxi än att sitta och åka in på mina lediga dagar.

Nu väntar jag på att Rosi ska dyka upp. Vi ska ner på stan och handla en doppresent till Wilma. Victors gympapåse är spårlöst försvunnen så det blir att inhandla en ny sådan också. Sen är jag väldigt sugen på sushi....


The morning so far...

Klockan ringde 7:15 av min underbara talande klocka som säger - Kockan är 7:15 dags att gå upp! Idag var det tungt att gå upp. Hade varit så skönt att få sova 3 timmar till.

Nu är Victor strax på väg till skolan och jag och Oliver ska gå till dagis. Sen ska jag hem och våndas - knappa in de j-vla räkningarna - hua!!!


Oliver fixar bilen...


♥ Min nya kärlek ♥

Äntligen har jag fått den jag vill ha!
 
Någon som suger perfekt och som inte är rädd för att ta lite skit. Någon som alltid är redo för att städa. Trodde aldrig jag skulle hitta den perfekta men nu är den här. ♥ I love it
 



(Finns på Maxi för 1499:- denna vecka, annars 1999:-)


Onsdag förmiddag

Lämnade Oliver på dagis vid nio. Hade tänkt gå en långpromenad men regnet öste ner. Visst jag hade kunnat gå endå men jag beslutade mig för att ta promenaden i kväll istället.

Nu väntar duschen. Sen blir det shopping på hög nivå! Det ska inhandlas dammsugare, mat och kläder.

I eftermiddag när jag hämtat Oliver tar vi en fika hos Rosi och grattar henne på hennes dag.


Grattis Rosi 39 år!




Det närmar sig bröllop...

På lördag blir Nicole fru. Imorgon ska det ut och shoppas. Har inte bestämt mig ännu om jag ska ha min Bondelid klänning eller om jag ska inhandla en ny klänning. Jag har ju faktiskt inte använt den ännu trots att jag så gärna ville ha den och trots att den är helt underbar. Problemet är att den är så bar över ryggen - sol är ett måste om jag ska ha den på mig på lördag.

Ska köpa ett par skor i alla fall och kanske en liten väska? Lösnaglar, strumpbyxor... listan kan göras lång. Inte ofta man får gå på bröllop.

Wilma ska ju döpas också - ska ner och köpa hennes lilla present imorgon. Vet precis vad hon ska få men det kan jag ju inte berätta här.

Sa precis till D att vi kan köpa två rostiga cyklar till Nicole och Peter. De är alldeles för lata när de åker runt i sina bilar. Dags att börja trampa!!! ;)

Ska även upp till Maxi och köpa en dammsugare. Vi har en på annons just nu en Wolta  för ca 1500. (ca 2000 normalt) Den får det bli!


Satte V65:an

De "viktiga" gubbarna som kan "allt" om trav talade om för mig idag att man kan inte göra ett travbolag med tre spikar i rad. Det går aldrig.

Tji fick de!


Thuns på kvällen

Tog en tur till Faringe och Thuns på kvällen. Victor behövde nya kläder och nya gympaskor. Man kan gott säga att "den killen växer". Irriterande nog så var allt som vi tyckte var snyggt slut i hans storlek. Vi fick köpa de näst bästa gympaskorna och jeansen fick vi hoppa. Skit snygga från Jack and Jones. Får väl ta en tripp upp till Gränby och kolla men då blir det typ 200- 300 kronor extra.

Oliver fick tre par t-shirtar, 2 name it och en Quicksilver. Coola! (och billiga då jag hittade dem på rea)

Pappa fick agera barnvakt till Oliver. Han landade på Arlanda klockan kvart i fyra och klockan fem satt han i bilen på väg till Thuns. Inte lätt o va snäll morfar...


Nakenbilder

När jag gick in på msn idag hade jag meddelande båder från Mikaela och Pia. Mikeaelas var lite softare - Freddis har du virus? Pia var mer - VA FAN ÄR DET FÖR NAKENBILDER DU PRATAR OM!!! (hahah)

Jag har tydligen fått något virus på min msn. Pinsamt då det finns både fröknar och tränare där. Ni andra är ju mer vana med att stå ut med vad jag kan hitta på.

Jag har i alla fall inte sett nakenbilder på någon på internet. Klicka INTE på länken för D säger att då smittar viruset.


Outleten i Barkarby

Idag åkte vi till Outleten i Barkarby. Kan ni tänka er att jag var "fit for fight" för att köra bil dagen efter en Flustret kväll? Vi åkte inte förrän vid ett så jag vet att jag inte körde onykter i alla fall.

Vi åkte tillsammans med Nicole och Peter. Oliver levde rövare som vanligt men de fick man väl nästan räkna med. Den pojken har spring i benen. Inne på Nike affären tog han en basketboll sprang mot dörren och kastade iväg bollen - ut! Bollen som var larmad fick jag hämta...

Jag köpte ingenting men D inhandlade en ny skärm inne på Media markt. På hemvägen stannade vi hos svärmor och åt middag. Hämtade även upp Kevin som åkte ut till dem igår.


Nicoles möhippa



Igår så hade vi möhippa för Nicole som gifter sig med Peter nästa lördag.

Nicole togs uppe på Gränby när hon var där med familjen och handlade ovetandes om vad som skulle hända henne. Hennes tre barndomsvänner fixade kidnappningen och så möttes vi upp på parkeringen vid Salt.

Sen traskade vi ner till bastuflotten som ligger förtöjd i Fyrisån. Vädret var strålande vackert och det var en underbar eftermiddag/kväll för att sitta nere vid ån. Tänk att det regnat hela dagen och vid två sken det upp och solen kom fram. Snacka om tur.

Efter en stund dök sista gänget upp. Mamma Gudrun (Nicoles mamma heter lika som min) Aria och Carina och Linda. Vi käkade och drack och badade. Det var så himla roligt!

 Det enda problemet var toaletten - fanns ingen! Man hade ju ingen lust att ta buskarna när det var ljust ute. Men vi uppfann en egen toalett.  Med en handduk på vardera sidan gick det bra att sätta sig på huk och kissa. Ena benet på båten och ena på kajkanten. haha!

Vid tio gick vi till Flurran. Där var det party party och dans all night long!




Jag mår bra!

Vill bara meddela att jag mår bra idag. Ingen huvudvärk och inga fingrar som åker ut och in i halsen. Bakade pizzan innan jag lade mig - utanför Mc donald´s Fyrislund - hahah!

Nu ska jag vila en timme innan dagen tar vid.


Äntligen!!!

Kan bara säga ÄNTLIGEN!!!





Vaknade 7:20...

...av att Kevin pratade i telefonen samtidigt som han drog persiennerna upp och ner - upp och ner. Försökte somna om men det gick inte. Kvart i åtta vaknade Oliver.

Fixade Rorri, välling mm och bäddade ner Oliver i soffan för att jag skulle kunna softa lite. Kevin kom ut i soffan och trots mina uppmaningar om att ta det lugnt gick det inte in. Sen var det fullt ös.

Var bara att gå upp och ta tag i hushållssysslorna för att hålla sig vaken. Vek tvätten som jag tvättade igår, fixade all disk på diskbänken och röjde bort alla ölburkar. Nu är det fint i köket igen.

Ska kolla på Blocket idag om jag hittar ett bord för sex. Visserligen var det trångt igår men det är trångt när vi är själv också. Maten får alltid stå på diskbänken. Dessutom skulle vi behöva köpa lite klaffstolar som vi kan ta fram när vi är många.

Regn idag. Hela förmiddagen förstörd. Jag har ingen lust att gå ut och cykla i regnet. När Oliver sover middag ska jag hänga på. Trött morsa behöver sova innan kvällens strapatser.


- Nej, inte regn idag!

Det funkar inte med regn idag. Kära Gud - tänk om...

Ta regnet imorgon istället!


04:36

Zzzzzzzzzzzzzzzz.

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

JAG BLIR TOKIG!!!

Har legat vaken länge och lyssnat på D när han snarkar. Vaknar - somnar om - vaknar - somnar om. Nyss tändes ljuset och Niclas knallade hem. Längtade antagligen hem till sin säng istället för vår soffa.

Nu ska jag ta mitt täcke och lägga mig på soffan istället och hoppas på att få sova åtminstonde till klockan halv åtta. Vi får väl se hur länge Oliver sover i det där oljudet...

God natt, igen!


Mysig kväll med tacos

Vi bjöd över Peter och Nicole med barn på tacos. Eftersom pappa drog till Wien i morse så hade jag även bjudit över mamma. Jättetrevligt med god mat och vin. Jag drack bara ett glas eftersom jag ska ta Cocillana innan jag somnar.

När vi käkat kom även Camilla och Niclas med pojkarna över. Vi fikade i salongen med kaffe och glass. Grymt gott! Sen dracks det mera vin och snackades i mängder.

Vid nio drog Peter och Nicole hem och vi stoppade Oliver i sängen. Han somnade bums. Sen var det mer vin och snack fram till klockan halv ett.

Camilla och mamma drog nyss med pojkarna och kvar sitter Danny och Niclas och sover i soffan. Jag ska ta och lägga mig nu. Party, party imorgon!


♥ Love & red nails ♥



Festen är över och gästerna har åkt hem. Kvar ligger två män och sover i soffan. Så söta när de ligger / sitter där och snarkar i kapp. Tur man ska ta sig en sked Cocillana och somna in. Annars hade nog öronproppar varit att rekomendera.

Som ni ser är det en sådan där kväll när det röda nagellacket kommit till sin använding...



 

Bakis

15 ml Cocillana och man sover som en gud. Tyvärr så är jag lite överkänslig för morfin och idag vaknar jag med en känsla av att vara bakis. Med tanke på att jag fick sova hela natten utan hosta känns det ändå som om det var värt det.

Om en timme ska jag trampa mot Maxi. Lite frisk luft kommer göra gott.

Nu är det totalmakeover och ett glas treo som gäller.


♥ Cocillana ♥

Me like!

Nu ska jag somna in. Har inte fått sova på tre nätter pga min otroligt jobbiga hosta.
 
Vad jag ska sova skönt!



Svininfluensa

Tänk om det är det jag har? Man ska tydligen få hosta då...

Har legat i sängen hela dagen. Jag är helt slut och orkar inte göra någonting.Måste byta på Ida nu och sen kolla batterierna i mina cykellysen. Sen ska jag vila ett tag till. Varmt ute men storm måste nog cykla tidigare än 3 om jag ska orka hinna till jobbet i tid.


Galen av hosta!

Har tre sömnlösa nätter bakom mig nu. Hostan gör mig galen. Så fort man lägger sig så börjar det. Hostar nästan så jag spyr. Var upp till vårdcentralen nyss efter råd från Agneta som jag träffade på dagis. Hon jobbar på vård c i receptionen och sa att man kan lämna in en lapp med önskad medicin så går det lite fortare. Jag skrev att jag måste ha Cocillana. Finns inget annat som hjälper.

Har hostat så mycket att jag har ont i musklerna både i ryggen och bröstet. Känns nästan som huvudet ska sprängas när de värsta hostattackerna kommer. Jag hade tänkt gå på en långpromenad efter jag lämnat Oliver men jag kände att det var bara att gå hem igen. Fanns ingen energi för promenad.

Nu frulle sen ska jag försöka sova lite. Börjar jobba 16 så jag sätter mig väl i Porschen runt tre.


Tonårsmorsa

Tänk att jag har ett "barn" som börjat på högstadiet.  Var har alla år tagit vägen? Känns som igår som han var lika liten som Oliver. Kan känna en viss sorg över att jag inte kunde ha honom hos mig alla dagar. Att mamma och pappa var tvungna att hjälpa mig. Känns som man missat så mycket - sånt som jag inte tänker missa med Oliver.

Om mindre än en månad är man tonårsmorsa - men jag är fortfarande 25...

Victor och jag har precis skrivit på ett kontrakt att han inte får röka på skoltid. Det är ju sjukt. Han skulle inte ens komma på tanken att röka. Varför inte ta fram dessa kontrakt när man ertappar någon med att röka.


♥ Dagens ros ♥

Till Martina som ville ge bort sitt 7 - 15 pass i spel i morgon.
 
Och ett fång rosor när du ställde upp och tog kassa pass istället när vi inte kunde byta som vi tänkt på grund av att det fanns ett vakant pass i kassan.


Pannkakor & Kärleksmums

Danny och ungarna fick pannkaka till middag idag. Själv var jag inte hungrig så jag hoppade över middagen.



När Oliver lagt sig bakade jag en kaka - Kärleksmums. (chokladrutor med cocos för den som vill)



Tog precis en kopp te och smakade en bit kaka. Gott!


Ateljé Stor & liten - Passa på!

 Fick ett mail från fotografen som tog de fina fotografierna på Oliver före jul 08. Hon kommer till Uppsala i slutet av veckan. Närmare bestämt till Coop Forum Gränby. Jätteduktig fotograf som vi har haft på Maxi flera gånger. Det är underbart att bara titta på henne. Snacka om att kunna flirta in sig hos barn! Vet inte var hon får alla ljud ifrån som kommer ur hennes mun. Men ungarna älskar henne.

Hon fotar och lägger sen ut på sin hemsida. Man får en kod och kan gå in och titta. Om man inte vill köpa några kort så kostar det absolut ingenting.

Ateljé Stor & liten

Torsdag 20 aug - söndag 23 aug.

tors, fre, lör 10.00 - 17.00
söndag 10.00 - 14.00


Idag är jag trött

Sitter här med ett glas vatten och är supertrött. Mitt hostande i natt har gjort att jag ej sovit så bra. Dessutom är nog kroppen mör efter igår. Mina älsklingar sover fortfarande och jag kan säga att jag är avundsjuk.

Idag åker jag lite tidigare så jag inte behöver stressa ihjäl mig på min cykeltur. Ingen sol ute men jag tror inte att det regnar.


Eftermiddagen / kvällen

Tillbringade jag som en riktig hemmafru.
 
Tvättid mellan 16 - 19. Mellan besöken i tvättstugan gjorde jag en lasagne.
 
När maten var klar, äten och undanplockad hämtade jag den rena torra tvätten. Sen var det bara att vika! 

Oliver som jag trodde skulle somna redan vid halv åtta har levt rövare i sängen fram tills nu. Trodde han skulle somna tidigt eftersom det var första dagen på dagis men icke!

Nu är det soffan som gäller.


Ps. mina Maxibyxor...

... var lite tighta idag när jag skulle sätta på mig dem. Visserligen var de nytvättade men annars måste det vara så att mina lår blivit så stora efter all cykling i sommmar. Magmusklerna gjorde att gylfen åkte upp hela tiden. Shit - jag måste köpa en bil så jag inte får för stora muskler... hahah!

Eller?


Ska jag gå hem redan?

Cykelturen till Maxi gick bra. Insåg dock när jag kom fram spyfärdig att jag måste cykla lite lugnare. För att hinna till Maxi på 40 minuter måste jag köra gärnet vilket också inkluderar att inte stanna i korsningar där det är rött. Imorgon ska jag åka hemifrån en kvart tidigare och drar alltså klockan sex.

Hade en jättebra dag på jobbet och det var riktigt roligt att vara där. Fixade med andelar, bokade in ett möte med Tomas på Svenska spel på fredag, beställde lite reklamskyltar till ATG  som var borta mm. Dagen bara försvann och vips skulle jag gå hem!

Halv tre spöregnade det ute men när jag kom ut till cykeln kom det inte en droppe regn. Tack för det!



Jag vill HA!!!




Klara, färdiga...

Gå!

Redo för första dagen på jobbet!

Sminkad, påklädd och klar. Cykeln står färdigpumpad och nyputsad (?) för en tur till Stenhagen.

Maxi, here I come!


Om sju och en halv timme...

... ringer klockan och jag ska gå upp. Sen väntar en härlig cykeltur till Maxi på 40 minuter. Ber till vädergudarna att stormen avtagit och att inget regn är i närheten.

Hoppas jag kan somna nu när klockan "bara" är tio. Har inte lagt mig före ett de senaste fem veckorna. Känns jobbigt att behöva lägga sig bara för att man ska orka gå upp.

Vättern runt 2010 - träningen börjar imorgon...



Sommaren med Göran.

  Filmen var jätterolig! Victor och jag skrattade hela tiden. Var bra mycket bättre än jag hade förväntat mig. Garanterat sevärd även på bio.


Sommaren med Göran

Tänk vad vi hade trevligt...

Nej, nej det är filmen som jag och Victor ska gå och titta på. Egentligen ville vi se Brüno men den får vi snart "låna" endå. Ska fixa till mig nu och sen drar vi iväg. Filmen börjar klockan sex så jag borde kunna hålla mig vaken. ( Brukar annars ha en tendens att somna på bio)


Semesterns sista dag blåser bort!

Det är storm ute. Min sista semesterdag kommer blåsa bort!

Oliver och jag gick upp kvart över åtta. Har hunnit med massor på morgonen. Sitter t.o.m och dricker kaffe bryggt i bryggaren, det du svärmor!

Dagen kommer bla bestå av en tur med svärmor till Almunge för att gå på husvisning. Bio med Victor i kväll och kräftskiva med D senare i kväll. Ska närmast gå ner o kolla tvättider och ta en cykeltur med Oliver till mamma för att hämta hans telefon.

Med tanke på vädret känns det inte så jobbigt att gå till jobbet imorgon. Miljövännen (hahah) Fredrica cyklar kommande dagar till Maxi så spöregn och storm står inte på önskelistan.


Beautey Class

 Min andelshäst Beautey Class startade på Färjestad igår i lopp 11. Hon kom i  mål som nummer tre. Nu hoppas man på vinst i nästa start.

 

Ormen i paradiset

Jag är så sugen på äpplen...

Haha, jag är inte knäpp - kollar bara en grej.



Det går bra med viktväktarna...

... not!

Men va fan det finns annat att gnälla om här i livet än 3 extra kilon. Nya tag och full fart framåt!

Förmiddagen spenderades med mamma, pappa och Oliver på Vaksala torg. Vi gick runt och tittade på allt skräp som folk samlat på sig och sen säljer billigt. Oliver fyndade en Rorri väska för 5 kronor. Sen var han stolt som en fura och gick där med väskan på axeln och Charlottes gamla telefon i handen.

Efter loppis drog vi ner och våldgästade Tompa med familj. Solen gassade på och vi satt på deras gräsmatta och njöt av de sista sommardagarna. Kaffe och nybakade bullar (från Pågens) slank ner. Vad mysigt det är att bara umgås! Sen var det dags att trampa hemåt för att stoppa Oliver i sängen.

På eftermiddagen blev det en tur upp till Gränby. Inhandlades kräftor med tillbehör för en kräftskiva för tre på kvällen. Köpte även ett nytt läppstift. Kände på mig att en vinst var på gång så jag köpte även en Harry för 50:-.

Hemma igen kom ett sms om inbjudan till mamma på middag vid fem. Vi insåg att det skulle vara roligare för Oliver (och oss) så vi tackade ja. Grillat hos mamma är alltid gott. (dock alltid med för mycket Kalorier) Mina bröder med familjer var där också förutom Charlotte som fick vara hemma med en febrig Charlie.

Kusinerna har så kul när det leker med varandra. Osämja och tårar blandas med skratt och lek. Det är kul att de är så himla nära varandra i åldrarna.

Efter maten blev det Irish coffe och kladdkaka med grädde ( bara vi Hellers som kör grädde till grädde...) Jag som hatar whisky körde en variant med Bailys istället. Min kära far påpekade dock att Bailys är gjort på whisky. Vilket jag inte hade en aning om.

Vid nio cyklade vi hem i duggregnet. Kräftorna spar vi till imorgon kväll och Harry boyen gav 5 rätt och ingen utdelning denna vecka. Men va fan - i morgon är en annan dag!


TOKIG!!!

Oliver åt precis upp mitt nya läppstift!

Tänk han står i vardagsrummet och leker med sin godisautomat som han fick av farmor. Då går jag och borstar tänderna och när jag kommer ut igen så står han med hela läppstiftet i munnen. Man blir tokig!


Blottare!

Hände något sjukt konstigt idag när vi var hos mamma. Mamma, Oliver och Sonja var ute och lekte på tomten. Då kommer mamma upp på altanen och säger att det står en kille vid vägen som vill ha en kram av henne.

Jag går ut och tittar. Mycket riktigt står en typ 17 åring med utländsk härkomst utanför staketet med en cykel bredvid sig. När jag går fram säger han "kraaaaaaaaam". Jag blir rädd och går in och hämtar D. Killen verkade inte vara helt frisk.

D går ut och frågar vad han vill? Han säger ingenting. D frågar var han bor? Han svarar Uppsala. När jag kommer fram säger han "kraaaaaaam" igen. Stick här ifrån för fan säger D. Då cyklar han iväg.

Sen kommer han tillbaka igen och ställer sig utanför staketet. D går dit och pratar med honom och jag lite efter. Plötsligt går han mot grinden. D tror att han har en kniv i byxan för han rör på armen. Jag springer in för att ev. ringa till polisen och D kommer in med ungarna. Kvar står Robert.

När D kommer ut igen säger Robert att han har kissat på sig. Sen gick han iväg mot cykeln och åkte iväg.

Vi ringde aldrig efter polisen. 

Nu sitter D och är förbannad. Han kom precis på att killen har ju stått och runkat hela tiden. När Robert sa att han kissade - ja då gick det antagligen för honom...

Fy fan va äckligt!!!

Jag kommer inte sitta ensam på mammas tomt de kommande veckorna och ungarna kommer inte få leka själva på tomten. Vilken jävla dåre! 

Nu kunde D inte hålla sig längre utan sitter och pratar med polisen! Man vill ju att de håller lite koll ifall han dyker upp igen. Vi skulle ha ringt på engång men vi fatta ju inte då vad han gjorde. Vi trodde bara att han stod och glodde samtidigt som vi tyckte att han var obehaglig.

♥ Dagens ros ♥

Till min vänn Carro som kämpat bort 50 kg. Du är så duktig hjärtat! Med din målmedvetenhet kommer du nå dina drömmars vikt. Jag tror på dig!

Kram ♥ 


Hotell Fyrislund

Nu på förmiddagen var jag över till min bror och lämnade tillbaka alla regnkläder som vi lånade igår när vi skulle cykla hem i regnet. Han var på sitt hotell och fixade med frukostbuffén.



Passade på att ta en rundtur då jag inte varit dit innan och kollat runt. Det var verkligen ett fint hotell. Jätte mysiga fräscha rum i fina färger. Fanns ca 50 rum i olika storlekar och prisklasser.



Hotell Fyrislund



7:30 - D:s mobil!

När ungen äntligen sover länge - ja, då har D ställt mobilen. Varför då???

Var bara att knalla upp, fixa välling, sätta på dvd och slå sig ner - framför datorn. Sen Oliver stod med pillerburken i handen vågar jag inte somna om på soffan längre. Man har ingen aning om vad den ungen hittar på - allt är möjligt!

Får se vad vi ska göra idag. Tre dagar kvar på semestern... blä!


♥ Mitt hjärta ♥


Utan förväntningar...

Blev en jättebra dag idag utan att något var planerat.

Först skulle Oliver och jag ut och cykla en sväng på förmiddagen innan lunch. Vi hade en timme på oss innan D skulle ha maten färdig. Vi cyklade en annan väg än vi brukar och när vi kommer ut på Körvelgatan - då möter vi mamma som vi är på väg till. Hon skulle till Lidl så vi hängde på. Tänk hade vi kört vanliga vägen hade vi missat henne!

När vi var klara på Lidl och mamma köpt liljorna som hon sett i reklambladet cyklade vi hemåt igen. Oliver åt lunch och sen sov vi middag.

Vid tre cyklade vi ner på stan. D skulle lämna sina jobbnycklar till konkursförvaltaren. Sen tog vi en fika på Gÿnterska konditoriet. Jag unnade mig en sådan där hallon/grädd bakelse i plastbägare, mums!

Vi gick runt och tittade på stan med en tvååring som levde rullan. Han har börjat med att skrika när man tar tag i hans arm - aj! - aj! fast man inte håller hårt. Folk runt omkring tittar konstigt på en då... (Pinsamt när man vet att man inte gör honom illa)

När vi inte orkade med stan längre bestämde vi oss för att åka förbi brorsan och titta vad de gjorde. Han var ute på promenad och hurtade men de andra var hemma. Oliver började genast leka med Meja. Vi snackade med Camilla och hon tyckte att vi skulle stanna kvar och grilla med dem. Sagt och gjort. Vi ringde mamma, pappa och Victor också. Blev en trevlig middag utan att ha varit planerad. Nästan bättre när det blir helt apropå.

Efter maten sög sockertarmen på mig och Camilla. Hon funderade på att slänga i hop en kladdkaka men jag sa att jag kunde cykla över till Lidl och handla glass. Blev valnötsglass som jag spanat in tidigare idag när jag var där med mamma.

När vi skulle cykla hem så spöregnade det. Riktigt höstväder. Utrustade med regnkläder som vi lånat trampade vi på i regnet. Mätta och belåtna och med en härlig dag bakom oss!


Titta & tänk efter!

Läste i Aftonbladet precis om att man ska börja med bilder på olika biverkningar som rökning orsakar. Fy f-n vad äckligt!

Sluta röka!!!


Titta & tänk efter!




Hos Cathrine i Rasbo

I går var jag hemma hos Cathrine i Rasbo. Älskar hennes hus - helt underbart! Tänk om vi kunde bo så och Oliver fick härja fritt ute på tomten. Han skulle älska det. Den nya altanden som inte fanns när jag var där förra gången var jättestor. Men va mysigt att kunna sitta där och blicka ut över skogen och tomten. Och att bara vara där och umgås!

Jag bjöds på en jättegod sallad med bl.a fetaost, rödlök och soltorkade tomater. Smakade jättegott! Sen fikade med franskchokladtårta som ungarna bakade precis när jag kom dit. Serverades med grädde och kaffe - mums!

Vi snackade i ett och klockan drog iväg. Klockan tre åkte vi därifrån. Tänk vad fem timmar kan gå fort. Oliver och Philip lekte och hade jättekul. Oliver gick sista timmen omkring med en spade i ena handen och en leksaksgräsklippare dragandes med den andra. Såg ut som en riktig bondunge när han gick där och fixade. 

När vi åkte hem åkte vi via Borrlövsta och hämtade hem D.

 



Inom en timme - Rasbo!

På förmiddagen ska vi åka och hälsa på Cathrine och Philip. Sa att jag skulle dyka upp runt tio så jag ska strax hoppa in i duschen och sen äta gröt.

Lite trött idag - huvudet känns tungt. Tror jag skulle behöva sova ut ordentligt. På måndag börjar jobbet igen. Blir att gå upp kvart i sex för att hinna sätta mig på cykeln senast kvart över sex, hua!


Spikmatta

Skulle prova mammas spikmatta idag. Precis innan hade Oliver stått på den med ena foten och sagt att det gjorde ont. Tog av mig tröjan och var på väg ner för att lägga ryggen mot de vassa piggarna - Vips! - så var Oliver där och vände på mattan!

Sen tryckte han ner mig och lade sig bredvid mig. Han tyckte nog att jag var dum i huvudet som skulle lägga mig på den vassa sidan...

Mamma och jag skrattade - Vilken underbar unge!


Vårt besök i Strängnäs

Hur många fartkameror finns det egentligen på sträckan Uppsala och Strängnäs? Stackars Victor kommer få ont i nacken i natt efter alla mina inbromsningar. Att köra en ny bil är inte som att köra en gammal. Man tror man kör 70 så ligger man i 120. Måste ha varit minst tio på vägen dit och lika många hem. Kommer räkningarna i samma kuvert eller....

Hade lånat pappas bil så att vi skulle kunna hälsa på Victors farmor. Fem år sen sist och det var en lite spänd Victor som klev in hos farmor. Han kände inte igen henne. Hon däremot höll sig för munnen och sa typ - Hjälp! - det är ju pappa upp i dagen! Du ser ut som G!!!

Jag ville inte spinna vidare på G utan koncentrera vårt besök på farmor. Visste ju inte hur Victor kände sig innerst inne men jag tror att han tyckte att det var roligt att vara där. Vi fikade lite och pratade. Oliver levde rullan som vanligt och jag föreslog att vi skulle gå ut istället. Vilket vi gjorde.

Naturligtvis började det dugga en kvart senare men vi höll ut. Jag kände att jag orkade inte gå in med Oliver. Efter två timmar tackade vi för oss och åkte hem.

Känns skönt att vi åkte och jag är glad för Victors skull. Nu har han i alla fall träffat henne i "vuxen" ålder och har en bild om hur hon är och hur hon ser ut. Får väl hoppas att hon tar sig tid att hälsa på honom också nästa gång hon är i Uppsala. 


... men det är en ny dag imorgon!

Har inte varit duktig idag. Började bra med fil och branflakes. Sen kom vi till Ulla och där blev det en macka med ost och sockerkaka. När vi åkte hem till mamma bjöds det på wåfflor. Nu är jag så sugen på något så jag håller på att bli tokig. Var är min karaktär? Har redan varit med teskeden i jordnötssmöret...

När Oliver somnat ska jag gå ut på en promenad men innan dess tänker jag äta te och mackor. Jag klarar inte av detta idag. När jag sitter inne i regnet finns det ju inget annat att lägga tankarna på än just godis, mackor och mat. Jag vill ut och cykla. Ge mig solsken så jag kan banta - hahah!!!


Förlovad

Jaha, nu har prinsessan Madeleine också fått en ring på rätt finger!

Madeleine


Morgonrutinerna...

... ska strax utföras. Trött idag. Ögonen svider och ändå så var jag i säng ganska tidigt igår. Ja, tidigt och tidigt men halv ett har jag inte somnat de senaste veckorna.

Idag ska vi åka till Strängnäs. Victors farmor ska få besök av oss. Blir nog spännande för honom då det var fem år sedan som de sågs. Kände att det var kul fär honom att  i "vuxen" ålder få träffa henne. Att vi inte synts så ofta beror på orsaker som jag inte tänker skriva ner här. Ni som vet, ni vet!

Tar lite mer än en timme att åka dit men vägen är så himla tråkig. Speciellt mellan Enköping och Strängnäs. Smalt & slingrigt. Tur att det är ljust ute i alla fall.

Nu ska jag hoppa in i duschen!


Dumpade D med myggen!

När vi varit till Årstahallen och handlat pratade vi om dagen som varit. D skulle inte behöva gå till jobbet i morgon och på onsdag skulle de höra av sig om han behövde dyka upp. Det beror på konkursförvaltaren. De ursprungliga ägarna tror dock fortfarande att skolan ska starta på måndag och väntar bara på klartecken. Vi har i alla fall hört idag att pengar kommer komma inom 30 dagar, lärarnas löner är prio ett för konkursförvaltaren. Känns skönt!
 
Hur som helst - vi kom fram till att han kunde åka ut till Borrlövsta och va där tills på onsdag. Toa taket ska bytas, huset grundmålas och någon vindskiva ska upp. Perfekt att göra nu när jag är hemma med ungarna i några dagar till. Detta skulle ju ha gjorts redan i juni så det är ju skönt att det blir fixat.

Sagt och gjort, vi lånade mammas och pappas bil och åkte ut med D till landet. Mamma följde med hon också. Vi insåg ganska snabbt när vi kom fram att det bara var att åka hem igen. Smockfullt av mygg! Vi sa puss och hej och drog in till Uppsala igen. Kvar var D med alla myggen... 


Blåst av blåsten

Blev tyvärr inget Marielund idag. Både mamma och jag tyckte att det blåste för mycket. Grejen är ju att man går ner på en båtbrygga och simmar ca 3 - 400 meter till en ö. Det är på ön som badstranden och bryggorna finns.

Kändes inte säkert att simma med Oliver i badring så långt. Dessutom var vi väl inte speciellt badsugna heller...

Men det ska tydligen bli kanon väder till helgen igen så då kanske man hinner med ett dopp i en sjö!


Viktväktarnas Moussaka

Det är vad som serveras till lunch idag. Kylskåpet glappar tomt så det enda som fanns att dricka till var vatten. Men det får gå! Kostar inga points i alla fall...

Förmiddagen har tillbringats lite här och där i Årsta / Gränby / Salabacke. Cyklade först förbi Olivers dagis så han skulle få se lite kompisar. Sen åkte vi och hälsade på mamma på jobbet.

Vidare for vi till Gränbycentrum och in på Swedbank. Oliver har ännu en gång spärrat min bankdosa så jag behövde hjälp med att låsa upp den. Sen for vi ner genom Gränby och åkte hem till Tomas. Där var det nerdraget och igenbommat. (De hade åkt till Våla) Cykelfärden gick då vidare mot Salabacke och vi hittade en lekpark som vi stannade till i. En riktigt bra lekpark faktiskt men jag hatar när det inte är staket runt om. Man får ju springa som en galning!

Oliver på lekplatsen!

Hemma igen fick Oliver köttbullar och pasta men rörde ingenting. Slutade med välling i sängen. Nu ligger han och somnar in. Ska också ta en liten vila.


- 1 kg!!!

Första veckan med viktväktarna är över och jag kan konstatera att vågen står på ca 1 kg minus. Grattis till mig själv! Jag ska nu kämpa på med resterande 3 kg. Eller kämpa och kämpa - det är inte så svårt att följa viktväktarna. Man kan ju äta i stort sett hela tiden. Vattenmelon tex som är så gott - man kan äta hur mycket man vill!

Blir ingen promenad i dag då foten fortfarande ömmar men jag ska nog sticka ut på en cykeltur med Oliver nu på förmiddagen.



I vecka kvar!

Imorgon börjar sista veckan på semestern. Känns som jag varit hemma i evigheter. Har nog aldrig cyklat så mycket i hela mitt liv. Kommer få välsvarvade ben!

Imorgon är det tydligen sista dagen för garanterat fint väder. Blir antagligen en sväng till Marielund på eftermiddagen när Oliver sovit middag och mamma kommit hem från jobbet. Ev skulle Robban m familj hänga på. Jag måste ju bada i en sjö åtminstonde en gång i år!

Ska ringa Catrine också och se om det finns någon tid för mig att våldgästa henne denna vecka. Länge sen nu! Måste dit och titta hur mycket det hunnit med i och utanför huset. Sen åker man hem avis... 




♥ Vimmelbrudar ♥





Uppsalavimmel



Party girls!




14:50...

... då kunde jag resa på mig och vara uppe utan att må illa! Vilken mardrömsdag - fy f-n!!!

Kan säga att det där med fingrarna i halsen det körde jag med hela morgonen, förmiddagen och halva eftermiddagen. Låg i sängen och försökte somna så jag skulle slippa känna elendet men inte lyckades jag med det. Förstår inte varför jag inte kan sova när jag druckit alkohol. Inte blev det bättre av en kärlekskrank sambo som dök upp då och då. Gå - för i h-lv-te!!! Vem är sugen när man ligger med dunkande huvudvärk, kräks och bara vill dö? Svaret på den frågan är nog... män!

Har även lyckats stuka foten i mina decimeter klackar så den är blå och gör skitont. Kan säga att jag har inte ett minne av när det skulle ha hänt. Men man haltar som en gammal kärring.

Men jag ska inte klaga - jag mår bra nu.  Vågen kommer säkert vara snäll imorgon också när jag ska checka av första veckan med viktväktarna. Jag ska inte säga att jag aldrig mer ska dricka för jag är stor nog att inse att det kommer jag ändå inte hålla. Men jag ska inte dricka en hel vinare. Jag klarar inte av det längre. Jag överdriver inte när jag säger att jag blir onykter på ett glas vin. Nästa vecka är det lugnt men sen är det tre fester på raken, Flurran, bröllop och Karins 40 års fest. Varannan vatten!!!


Nu går vi ut!

30 minuters sömn hann jag få - mer blev det inte. Den söta lilla pojken var inte så trött idag. Får väl hoppas på lite sömn innan jag gör i ordning mig.

Nu går vi ut en sväng till lekplatsen. Victor åker strax med Robert till Marielund och badar. Jag är så glad att min bror ringer och drar med Victor på bad och dyl.
 

♥ Flustret ♥

D kom hem från svensexan redan vid halv tio och han ligger och sover i Kevins rum. Antar de hade en hård dag och en ännu tuffare natt. De avslutade ju kvällen i  Borrlövsta med fest på logen och bad i poolen. Trodde faktiskt att han inte skulle dyka upp förrän på eftermiddagen.

Oliver håller på att somna in och  jag ska  också ta och sova. Har ätit lunch nu och ska strax göra mig en treo drink. Känner mig inte riktigt bra i huvudet. Måste bli bra!

Ikväll ska jag gå på Flustret med Kristin. Vi bokade in det redan i maj och nu är det dags. Tänk,  jag har inte varit ute med mina tjejkompisar på Flurran på nästan exakt 3 år. Graviditet mm har kommit i vägen. Dessutom har jag väl inte varit direkt sugen heller. Men i kväll är det dags och då är det party, party!

Får väl ångra detta bittert i morgon när fingrarna åker skyttetrafik i svalget och huvudet dunkar som fan - Men det skiter jag i nu - jag tar den smällen!



Jag é nöjd!

Hemma från Gränby igen. Hittade ett läppstift från Loreal som var jättefint. (snyggt även när jag kom hem och provade det) Nu kommer jag bli så fin. Snyggaste läpparna i stan, tjoho! ;)


Läppstift


Ska upp till Gränby och köpa mig ett nytt läppstift. Jag hatar att göra det för det blir alltid fel. Man provar på handen och sen när man kommer hem och kletar på läpparna ser man ut som en häxa. Visst man kan väl prova på munnen men det känns så äckligt!

Varför måste man göra om färgerna? Bäst är när man kan köpa samma varje gång. Då behöver man inte komma hem och bli besviken.


Mår inte bra

Usch, jag mår inte bra. Huvudet värker. Ska lägga mig på soffan och vila. Hoppas Oliver håller sig lugn. Han tog en tidning från Teknikmagasinet igår. När jag vaknade satt han och bläddrade i den. Hoppas han fortsätter med det.


Jag & svärmor

En sommarkväll i juli när korkarna inte satt kvar på vinflaskorna...




Hittade pengar!



Skulle ta fram mitt presentkort på Amazing Thai som jag fick av Robert och Charlotte när jag fyllde år i mars. Och vad hittar jag inte då - jo, 50 Euro! Tjoho!!! De låg i ett kuvert inne i det andra kuvertet. En födelsedagspresent från farmor.Hur kan man glömma bort det?

Har även ett presentkort på Chilli på 1200 som jag fått av svärmor. Ska ta en sväng ner i morgon och titta om lyktan som jag tyckte var så fin finns kvar. Fanns en kvar i tisdags så den är nog såld nu. Men då har jag ju pengarna kvar...



Reggae på balkongen


Var precis ut på balkongen och tog lite luft. Värsta reggae musiken där. Man hör jättebra från stan och hit. Riktigt mysigt. Står mycket skit i tidningarna om den här festivalen ang. knark och dyl. Jag tycker det är roligt att Uppsala ordnar en sådan här festival. Det är roligt när det händer saker i stan.

Ut med alla negativa moraltanter (och gubbar) och in med fler poliser. Utöka festivalen några dagar till men för guds skull - låt inte stackarna campa på bajsåkern!  I år slapp de ju bo där för det var plöjt på åkern. Tänk att komma hit för att vara med på festivalen och campa och bli hänvisad till en camping som ligger på en åker som stinker bajs - Inte nice!

http://www.uppsalareggaefestival.se/



♥ Nästan ensam ♥

Gud så skönt att snart vara "ensam". D är ute på svensexa, Kevin är hos farmor, Oliver håller på att somna in och Victor är på sitt rum med Gurra.

Inte ensam - men nästan!

Har precis ätit en sallad medans ungarna åt pizza. Duktigt tycker jag fast egentligen är det ju så att jag hellre äter sallad än pizza. Jag har aldrig varit något större fan av pizza. Annars har jag varit ganska duktig i veckan. Får väl se på måndag om vågen håller med.

Nu kommer jag sitta här hela kvällen och bara rå om "min" dator. Gud så underbart! Och jag slipper sova med ett stinkande monster. Svensexan avslutas i Borrlövsta och de kommer sova kvar där. Usch hade jag aldrig velat göra. När jag har varit ute vill jag sova hemma. Jag vill kräkas i min toalett! ( ja eller handfatet brukar det ju bli...)

 

Doctrina - Konkurs

Nu är i alla fall skolan satt i konkurs. Nu får vi vänta och se vad som händer. Det skulle i alla fall gå fortare att få pengarna från staten när konkursen var ett faktum.

Känns skönt att det blir så här så att vi äntligen får ut lite pengar. Samtidigt så löser det ju inte problemet. Nu blir ju D antagligen utan jobb i stället. Hoppas att allt löser sig till det bästa! Samtidigt som man läser om att skolan gått i konkurs säger rektorn att skolan börjar som planerat den 17:e... (?)



Idioterna som har förstört vår sommar - Peder & Jonas

http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=77-AV_ID=940666,00.html?from=nyDygn


Väderomslag!

 Regn!!!

Gick och sov för en och en halv timme sen och vaknade nu. Regnet öser ner! Vilket väderomslag. Från strålande sol till ösregn!

Ja, ha vad ska man hitta på nu?  Tur i alla fall att jag och Nicole bestämde att vi skulle ses en annan dag. Det hade inte gått att cykla över åkrarna till Skölsta nu.

Ska väcka Oliver  - han har sovit i tre timmar. Lite mellanmål ska fixas.

Victor var ej sugen på sushi till kvällen så jag spar tills Camilla är i stan igen. Hon är lika galen i sushi som jag!


Halvtid

Ungarna är utfodrade, Kevin har åkt till farmor och Oliver somnar in. Jag ska strax ta en liten tupplur jag med.

Förmiddagen spenderades hemma hos mamma och pappa. Ungarna och pappa levde rövare i poolen. Mamma var i en stund men hon är av samma åsikt som mig - inget stänk tack!

Ändrade planer angående Nicole i eftermiddag. Vi tar det besöket en annan dag. Så vad ska vi hitta på då? Tar nog en cykeltur till Gränby. Behöver nytt täckstift så jag kan dölja mina mörka märken under ögonen, hahah!

Tror jag ska köpa sushi till kvällen. Presentkortet jag fick av Robert och Charlotte har jag kvar. Danny tycker ju ändå inte om så man ska väl passa på när han inte är hemma. Dessutom tror jag att det kanske inte är så mycket points heller.  Ska höra med Victor om han är sugen på det.


Vilket underbart väder - idag också!

Ännu en dag av strålande sol. Härligt att få njuta ännu en sommardag med sol och värme. Ska som sagt tillbringa först delen i tvättstugan. Svärmor kommer och hämtar Kevin runt tolv - ett. Kevin ville åka dit och sova en natt. Efter Olivers vila ska jag och Oliver cykla till Nicole.


Tvättmaskinerna är igång!

Tvättmaskinerna är laddade och i gång. Hade bokat fr.o.m sju titt tio. Nu hade jag turen att nästa tid var ledig så jag flyttade "pluppen" till nästa tid. Nu är tvättstugan min fram till ett. Skönt att kunna tvätta utan stress och vika sista tvätten utan andan i halsen. Tre timmar är lite när man ska köra minst fyra maskiner. Är man fem i familjen så är man.



♥ Älskade barn ♥



Lyssnaängen

Halv tre trampade vi i väg. Jag, mamma och mina tre barn. Målet var Lyssnaängsbadet i Sunnersta. Vi cyklade mot "luktaillabron" vek av vid ån och tog cykelvägen längs ån ända fram till Sunnersta. Vi stannade vid Ultuna och hade en dricka paus. Lite jobbigt var det allt och jag förstår att Kevin hade nära till tårarna på slutet. Det tog en timme att komma fram till badet från oss.

Väl framme var dock all trötthet borta. Kevin badade på som alltid och Oliver var i strandkanten med mormor. Victor var slut och vilade lite på filten.

Sen dök Robban m familj upp. Då hände det saker! Victor hoppa i vattnet och Oliver gick upp. Han fick syn på Sonjas rosa dockvagn och då var badet inget roligt längre. Jag ska köpa en dockvagn till honom!

Det badades och lektes och alla hade skoj. Robert fick agera "lektant". När killarna badat klart fick Oliver ta sig en tur med Robban. Han var lite osäker först men sen tyckte han att det var jätteskoj! Första gången han badade i en sjö.

Efter bad kommer glass! Jordgubbscornetto så klart till Kevin och Oliver, Magnum till mamma och Robban. Charlie och Sonja körde med isglass medans Victor tog en Tiptop. Charlotte och jag hade den goda smaken att dissa glass. Vi åt vattenmelon istället - inte illa!

Sen så hade vi den härliga vägen hem. Nu åkte vi genom Graneberg, över ån och så mot Nåntuna. Vilket innebar samma väg men på andra sidan om ån. Följde Sverigeleden till Ica Sävja. Underbart område att cykla i. Kevin kämpade på och det var lättare hem än dit, kanske beroende på mer nerförsbackar och asfalt? Tog i alla fall lika lång tid att komma hem.

Middagen var serverad när vi kom hem klockan sju. Pasta och hamburgerkött. Till efterrätt på Kevins begäran - chokladpudding! De var vi välförtjänta av och även jag åt.

Nu är vi så trötta och möra att det värker i kroppen. Här kommer lite bilder:








 

Badat hos mamma



Hemma igen efter förmiddag hos mamma. Vilket härligt väder det är idag. Så varmt och strålande sol. På eftermiddagen blir det dock en cykeltur till Lyssnaängsbadet.  Kevin får stå ut med att bada där  vi är eller i närheten i alla fall. Tycker inte om att dra iväg själv men sitta hemma när det är så underbart ute?

Nu ska Oliver och jag sova middag!


Nu drar vi till Playa...

..... del a Vitkålsgatan!

Fick inte med mig någon så jag vågar inte åka till en sjö med två barn som ska bada på olika håll. Poolen hos mamma får duga. Var sugen på sjö och sandstrand då vi inte besökt någon i år.

Vilket härligt väder det är idag!!!


God morgon!

Kanon väder ute! Oliver kollar på Bolibompa och jag sitter här. Ska strax göra iordning havregrynsgröt med minimjölk och lite, lite sylt = 3 points.

Vad ska man hitta på idag då? Funderar på att ta mig till Lyssnaängsbadet. Undrar hur lång tid det tar att cykla med Kevin? Man kanske skulle ringa lilla mamma och höra om hon vill följa med? Vi får se - nu frukost!

God morgon!


♥ Världens sötaste snickare ♥





Viksta

Idag var vi ute till min morbror Börje i Viksta. Mamma körde och jag hade Oliver och Kevin med mig. Ungarna hade jätteskoj i Börjes snickarbod. Börje har byggt ett hus på en tomt som han styckade av från mormor och morfars tomt.

Mamma och jag gick en liten sväng i skogen och plockade hallon medans killarna var med Börje. Sen käkade vi pastasallad och avslutade med kaffe och bulle. Jag var jätte duktig - visst jag slösade 4 points på bullen men "normalt" hade jag tagit 2 bullar till...

Vi gick en promenad neråt mormors gamla hus. Blev inbjudna av de som bor där nu att kolla in och titta. Det var jättespännande. Vad mysigt det var! Mycket var sig likt men en del var ändrat. Alla plastmattor var borta och det var trägolv. Ladugården var ombyggt till ett stall med 4 stora härliga boxar, sadelkammare och t.o.m en dusch för hästarna. Tänk om morfar hade fått sett sin ladugård så fin. Boningshuset är numera ändrat till träfasad med röd färg - fint! (huset såg ut så från början när mamma var liten)

Mamma var lite ledsen sen och var nog lite ångerfull över att de sålde bondgården för tre år sedan. Jag tycker det känns roligt att någon bor där som tar hand om den nu när inte mormor och morfar finns. Jag tror att de är glada i himlen när de ser vad som händer där på "deras" ägor. Den stora lönnen på gårdsplan var nersågad - men det vet jag inte om morfar gillat- haha! Sälv så tyckte jag att det var jättefint utan den. Tomten fick en helt annan luftighet och man såg flaggstången!

Vi var ner en sväng till hagen och pratade med de 4 hästarna. De var sällskapliga och kom fram till oss. Vi stod där ett tag innan vi vände tillbaka till Börje. Oliver ville banka ett tag till sen åkte vi hem.

Här kommer lite bilder från min mormor och morfars gamla bondgård:




The winner is...



Allsångsfinalen idag var verkligen usel. Lotta igår var kanon! Vilken fart, vilka artister! Och Thomas Pettersson som sjöng "Snälla, snälla" och "La Voix" - shit tårarna sprutade! Lotta är klart bättre än Anders. Det ända som är bättre med Skansen är att det är roligt att se kändisar.


Fullerö Handel

Var ut till Fullerö med svärmor på eftermiddagen. Vi tog det säkra för det osäkra och lämnade ungarna hemma med D. Skulle säkert bli väldigt dyrt om Oliver kom in och levde rövare. Kunde nog ha blivit dyrt endå - svärmor tappade också saker i golvet - 2 ggr haha!

Vad stort det hade blivit därinne. Har inte varit där på säkert ett och ett halvt år.  Men vad med fina saker det fanns. Jag skulle ha kunnat handlat massor. Men allt jag ville ha skulle bara bli bra om Oliver inte rev i allt, om det var vita väggar i hallen och vardagsrummet, om vi hade en soffa som man kunde ha kuddar i, om om om....

Kom hem med två skyltar med två olika budskap toa och wc. Inte illa. (och en ljusstake) Tack svärmor!

http://www.fullero.nu/


Jag har syndat!

Någon har ställt en kartong med vingummi bakom soffan. Som om jag skulle missa den? Nu måste jag bikta mig:

- Förlåt jag har syndat. Det ligger fem stycken i min mage!



Bolstaby 4H

Förmiddagen är över - Oliver sover middag.

Vi tog en promenad till 4H och tittade på djuren. Senaste gångerna vi varit där har det varit väldigt lite djur men nu såg vi att de gick i hagar längre bort. Vi var in till getterna och matade dem med löv. Kevin skulle klättra upp i ett träd för att komma åt löven bättre. Det slutade med att både han och grenen kom ner. Gick ganska bra i alla fall - han fick ett skrapsår och liten bula i huvudet.

Hemma igen blev det varmkorv med bröd till lunch. Lätt som en plätt och ingen disk! Oliver hostar hela tiden så han bara vaknar och vaknar. Ska lägga mig bredvid honom och försöka sova en stund jag med.


♥ Godis ♥



Om man ändå fick äta. Man kanske skulle slösa några points på lite godis? Problemet är att jag kan inte äta lite godis! Lika bra att låta bli...


Trött & sur

Vaknade klockan sju av att jag var väldigt kissnödig. Den halva melonen som jag tryckte i mig igår kväll klockan elva gjorde sig påmind hela natten. Tror jag var upp två gånger...

Humöret är inte på topp idag. Trött och sur. 3 veckors semester har passerat och man känner sig tröttare än någonsin. Är det inte nu man ska känna sig utvilad och redo för 47 nya långa veckor innan nästa semester?

Lite glädje och några leenden skulle vara skönt att se!

Ska klä på Oliver nu och gå ut. Lite solsken kanske piggar upp!


Hårspray

När jag var ute och gick idag kom det något och krockade med mitt huvud - trodde jag!

När jag lite senare tog mig i håret fick jag något kladdigt i handen...

Det var ingen krock - Det var en fågel som sket på mitt huvud!!!

Blä...


30233 steg!

Det är vad min stegräknare kom upp till idag. Inte illa måste jag säga.

Min kroppsreducering (haha) har gått superbra idag. Jag har sparat 3 points och med tanke på alla steg jag tagit är det säkert en 10 till sparade. Men jag tänker inte röra dem. De poängen spar jag  till vinflaskan på lördag.

Avslutade kvällen med en promenad runt Skölsta med Anneth. Vi var ute och gick i en och en halv timme och det var så himla skönt. Vilken härlig kväll och vilken underbart fin full (nästan) måne! En riktig kräftmåne!!!


Beautey Class

 Min andelshäst Beautey Class startade på Rättvik idag. Men det blev inte några pengar där inte - hon blev diskad!


IKEA

Då var förmiddagen förbi. Jag, Oliver och mamma har varit ute och promenerat i det underbara vädret. Först gick vi till D och lämnade lunch åt honom. Sen gick vi till Stadium och Skopunkten. Oliver köpte ett par Foppatofflor som såg ut som  bilar. Han var så stolt över dem och skulle ha dem på sig på en gång.

Sen bjöd mamma på lunch på IKEA. Jag åt laxpytt med basilikasås - riktigt gott faktiskt! Mamma tog som mig och Oliver mumsade pasta med köttfärssås. Han hade så bråttom att äta för han visste att på IKEA får man glass efter maten.

Sen var klockan halv ett och vi gick hem så att Oliver skulle kunna sova middag. Jag ska nog lägga mig en stund jag med. Känner att jag börjar få huvudvärk. Kevin och Victor sitter och grejar på sina rum. Bad hos mamma på eftermiddagen kanske? Vi får se.

http://www.ikea.com/se/


Sovmorgon!

Oliver och jag sov till kvart över åtta - det har inte hänt många gånger!

D är på jobbet - undrar vad de gör? Kul att gå till ett jobb som man inte fått lön ifrån sen i maj. Går de inte dit kommer de inte få några pengar från staten - som sagt tidigast i september...

Vet inte riktigt vad Oliver och jag ska hitta på. Frukost nu och fixa oss sen får vi se.


Viktväktarna

Dags att ta tag i vikten! 4 kg ska bort!!!

Har blivit alldeles för mycket av det goda i sommar med alldeles för lite motion. Allt cyklande har gjort att jag inte hunnit promenera. Visst cykla är säkert bra men det bränner fan inga kalorier - bygger kanske benmuskler men mer är det inte. (inte på mig i alla fall) Att stå på Maxi hela dagarna bränner mer än man tror - man brukar vara helt slut i benen första dagarna efter semestern. 

Nu är det slut med fikabröd - rostade mackor - glass - feta såser - och ost! Jag börjar med viktväktarna fr.o.m idag. Kommer inte gå ner på stan och väga in mig - jag vet ju hur man gör.  Känns skönt att jag bestämt mig. Målet är att om fyra veckor ha gått ner 4 kg. Då är det  Peter och Nicoles bröllop och jag ska vara nere på min normal vikt igen. Ett rimligt mål som jag kan nå.

Så nu är det dags att börja dricka massa vatten igen, promenera och äta bra! Man behöver faktiskt inte svälta bara för att man håller igen. Man kan äta gott endå! Om jag följer mina 20 points brukar jag gå ner 1 kg i veckan och det är ju helt ok.

http://information.viktvaktarna.se


♥ Snigel kärlek ♥




Borrlövsta

Idag har vi varit i Borrlövsta. Det regnade när vi kom och när vi åkte hem. Timmarna i mellan var helt underbara!

Vi började med att D grävde lite i jorden för att hitta felet där elkabeln inte kunde dras igenom, bingo! Han lyckades nästan på en gång. Sen fixade D och pappa med Victors basketkorg. Jag gick och påtade lite i mina rabatter och mamma plockade smultron med Oliver.

Sen var det korvgrillning som gällde.

När alla var mätta begav vi oss till poolen. Först skulle ingen bada men det slutade med att alla fyra pojkar låg i plurret. Mamma och jag nöjde oss med att bada fötterna. 26 grader i poolen - men vad hjälper det när man inte tagit med sig någon bikini? De badade nog i två timmar skulle jag tippa. Det var så underbart skönt vid poolen och solen gassade från en klarblå himmel.

Sen blev det fika nere i huset - kaffe och mazarin. Och precis när vi nästan fikat klart kom regnet. Vi plockade undan och begav oss hemåt. Var i stan igen runt sex.

Måste även berätta att vi hittade kantareller på tomten. I ungarnas lilla lekskog. Först såg de andra två stycken och när jag sen satte mig för att plocka dem hittade jag en tio till. Roligt!






♥ Kärlek ♥








Lördagsutflykt

Jag, D och Oliver cyklade ner till stationen och kollade på tåg. Eller snarare ett tåg. Lördag eftermiddag var väl inte direkt en lyckad planering för att kolla tåg. Var inte många som passerade - typ 1 på 30 minuter. Men Oliver var glad endå.

Sen cyklade vi ner till Stadsparken. Köpte glass i Gula villan och satte oss vid ån. I parksnäckan var det fullt ös med någon Progg festival. Jättemysigt! Oliver dansade runt till musiken när han ätit upp sin glass.

Vi gjorde ett besök i lekparken innan vi gick till dammen och sen vidare till Svandammen. Borde döpas om till Kråkdammen för det är den fågeln som dominerar. Varför kan inte Alexander få en ny fru?

Sen cyklade vi hem bredvid ån och över industriområdet. Älskar det nya området vid ån från Nordmills och fram till "luktaillabron". ♥Trivsamt & så himla mysigt♥

Till middag blev det potatisgratäng, kött (inte för mig dock) beasås och stuvade kantareller, mums!

Mamma och pappa kom över på kvällen och tittade på Sommarkrysset.


Vad är meningen?

Undrar vad meningen är med detta? Religöst, snyggt, praktiskt. Någon som vet?

Ganska smart om man kör bil. Då kan man lägga godiset på assietten. Sen är det bara att luta huvudet bakåt om man vill ha en karra...




Äntligen!





Tack mamma och pappa! 

Oj, vad jag é glad. Den luktar helt underbart! ♥ Kärlek♥




Prideparaden i Stockholm...

.... är i full gång just nu. D och jag har varit där de senaste två åren och det är så roligt. Synd att vi inte hade möjlighet att åka dit i år. Nästa år är vi där igen!





http://www.stockholmpride.org/


Årstaparkensförskola

Förmiddagen spenderades med Annelie och de små på Årstaparkensförskola. Regnkläderna lämnade vi kvar i påsen. Solen sken från en molning himmel (?) och det var jättevarmt!

Vilken bra dagisgård att leka på. Massor med olika leksaker och det bästa av allt, staket! Annars när man är på en lekplats ska ungarna alltid dra iväg där de inte ska vara. Nu kunde vi i lugn och ro koncentrera oss på att prata med vetskapen om att  ungarna inte kunde försvinna.

Annelie var pysslig på förmiddagen och hade stekt pannkakor till ungarna. Tänk att Oliver tryckte i sig tre stycken! Till oss hade hon fixat baguetter med skagenröra, mums! Jag bidrog med en termos kaffe. Vi hade i alla fall en jättetrevlig förmiddag och sa att vi snart skulle göra om sammma sak,

Nu är det snart dags att väcka Oliver och komma på något att sysselsätta sig med under eftermiddagen. Vi funderade på Borrlövsta men det blir nog imorgon istället. Jag föreslog Ulva kvarn eller Uppsala högarna men d var inte så tänd på de ideérna. Vi får väl se vad det blir.



Lördag morgon

 Ska strax sätta på kaffebryggaren. Anneli och jag ska trots regnet bege oss till en lekpark. Ungarnas energi sinar ju inte bara för att det regnar. Regnställ och ett glatt humör sen märks inte regnet!

Morgonen var lugn och skön. D kom och tog Oliver vid kvart i åtta men sen var det ett himla springande på herrarna. Tänk att de saknar mig så när jag inte är uppe♥ Gjorde i alla fall inte så mycket för jag var inte speciellt trött - var skönt att bara ligga och vila. Kvart i nio gick jag upp.




Åh va skönt...

... att få krypa ner i sängen. Regnet duggar på rutan vilket är det bästa jag vet - när jag ska sova! Det är så himla mysigt att höra oväder utanför när man ligger i en varm skön säng.

Om vädret tillåter blir det besök i Årstaparkens lekpark imorgon förmiddag med Anneli och ungarna. Hoppas på fint väder men huvudsaken är att det inte regnar.

Nu ska jag ta och borsta tänderna efter allt godis jag bobbat i mig.


RSS 2.0