Suddigt men...

... jag måste visa ändå.

Oliver missade att sova middag idag. På kvällen vid halv sex hittade D honom så här framför tv:n.





Glögg & pepparkakor

Vid halv fyra gick vi hem till oss igen. Mamma, pappa, Sonja & Charlie följde med. Vi skulle kolla in Unt:s fyrverkeri från vår balkong.

Innan fyrverkeriet började fikade vi allihopa. Jättemysigt med glögg, pepparkakor & lussekatter. D tog dagens andra omgång av smörgås med julskinka och senap på. Men vi behöver verkligen ett större bord. Om tomten ser detta så önskar vi oss presentkort på IKEA i julklapp...

Pga vädret såg vi aldrig något fyrverkeri. Dimman var för tät.




♥ Kusiner ♥





Promenad till mamma & pappa

Oliver och jag promenerade upp till mamma och pappa. Vi gick förbi Rosi och snackade lite med henne innan vi gick vidare. Oliver gick själv hela vägen - han kan ju allt själv numera!

Gräsmattorna ligger gröna och geggiga. Kan det inte bli kallt och snö?






1:advents frulle




Passade på och njuta av en stor god frukost innan vi drog iväg på dagens äventyr. Dukade upp med risgrynsgröt, baguette, mandariner, pepparkakor, lussebullar, hårtbröd och julskinka.

D och Kevin drog till Borrlövsta med Ewa och Tomas. Jag och Oliver gick upp till mamma och pappa och Victor drog ut på sitt första uppdrag som reklamutdelare.


1:a advent


♥ Gamla favoriter ♥

Här kommer en samling barnprogram som jag tittade på när jag var liten. Kommer du ihåg?










För dig som saknade "Vilse i pannkakan" kan jag bara meddela att den gillade jag inte.


Lördag på stan.

Vi cyklade ner på stan för att kolla in julmarknaden i Uppsala. Tur i oturen så fick jag punktering precis när vi kom till Vaksala torg. (sms:ade min kära mor och far och cykeln är nu hämtad och står på Vitkålsgatan. Vilka snälla föräldrar man har.)




Först gjorde vi ett besök på Kvarnen där ungarna kunde prata med tomten. Oliver och Kevin var fram och båda var lika generade och lite rädda. De fick varsin godispåse av tomten. Ni skulle sett Kevins min när han öppnade sin påse och såg vad som låg i - 1 mandarin, ett russinpaket och 2 paket sesamkakor. hahah - han var så besviken.

Sen gick vi ner på gågatan och upp mot St:Eriks torg. Victor och Kevin var lite besvikna för de trodde att det var marknad typ som på Vaksalatorg. Inte tänkte jag på att förklara för dem - jag sa bara att det var julmarknad på stan.  

Hem så cyklade D lite före med en sovandes Oliver i barnsadeln. Jag, Kevin och Victor gick och snackade.


Ingen spruta idag heller.

Vi var nere på Coop i Boländerna redan halv nio. Tanken var att Kevin skulle få sin spruta. Vi trodde att man skulle kunna ta kölappar fr.o.m klockan nio.

När klockan blev nio och inget hände gick D in och pratade med volontärerna som skulle bjuda på kaffe. Det visade sig att man skulle köa till elva för en kölapp. Sen fick man köa för att komma in på sitt nummer. Vi insåg att vi minst skulle få vänta till halv tolv.

Med två ungar fulla av energi insåg vi att vi kunde lika gärna åka hem. Nu får vi boka en tid till Kevin istället. Jag och D har ju varsin tid på tisdag klockan fyra. Vi får ta med Oliver så kanske han kan få en liten spruta ändå utan bokning.





Så kan det gå...

...när inte kaffebryggaren är på!

Har en tendens att glömma kaffefiltret när jag brygger kaffe. Sist vi drack var när D fyllde år den 11 november. Titta vilken fin bakterieodling vi hittade idag när vi skulle brygga kaffe. Är mest imponerad av det oranga möglet för den färgen har jag aldrig sett förut. :)





12 juni 2010 i Stockholm - KISS





God natt!

Fick sällskap från Maxi ner på stan av Annchie. Var riktigt skönt att cykla hem och snacka samtidigt. Blev erbjuden av Marie att få åka bil med henne och jag var bra sugen men sen så tänkte jag att jag behöver ju cykeln i morgon bitti.

Hela kvällen bara försvann. Det var fullt ös från jag kom och till jag stängde. Tur att jag fick låna Sara sista timmen så att jag kunde fixa undan allt. Att Sara fixade kvällstidningarna var som en skänk från ovan. Kvart över tio kunde jag stämpla ut.

Nu har jag precis ätit en tallrik med havrekuddar och mjölk. Tyvärr så glömde D sin godispåse här vid datorn så nu har jag "råkat" äta ur den också.

Victor har varit bättre under kvällen men nu fick han alvedon av mig. Skulle tippa på någon grads feber. Kevin var inte lika dålig som när han kom hem så vi får väl se hur han är imorgon. Han har ju missat massor i skolan så om han orkar och är pigg är ju det bästa om han kan gå. Har kollat upp svinis åt honom och har man under 38 i feber så är det ingen fara att ta. Men det är ju en dag kvar så han hinner ju piggna på sig.

Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen. Fy fan va skönt!


Biverkningar

Jaha, nu kom Victor hem från skolan. Ont i huvudet, illamående och feber. Tog sprutan vid elva så en reaktion var ju väntad.

Klockan ett ringde Kevins fröken och sa att Kevin var dålig. Han ligger nu i rummet bredvid med feber och huvudvärk. Blir väl att boka en ny tid till honom för influensan om han inte är pigg imorgon.

Själv ska jag strax bege mig till jobbet. Känns förjävligt att åka hemifrån när alla mår dåligt. Jag mår också dåligt - av att veta att det ska cyklas två mil. Visst, jag kan ta bussen MEN jag vill inte stå själv halv elva inatt och invänta bussen. Busshållplatsen ligger avsides precis bredvid en skog. Som gjort för en våldtäktsman att invänta sitt offer. Känns faktiskt tryggare att cykla.


Cowboy i vardagsrummet!





Svininfluensa vaccin

Fick ett tips om två ställen där det ofta finns vaccinationstider. Jag tittade efter och vi har nu tider allihopa. Om det är någon mer som vill ta denna spruta så titta på dessa ställen. Kolla ofta för det kommer upp nya tider under dagen.

http://www.resecentrumvaccinationer.se/


http://www.tapraktik.se/



Torsdag förmiddag

Jaha då är ungarna på plats. Blev en hektisk morgon och jag fick nog ihop en motionsrunda innan vi ens lämnat lägenheten. Kevin gick ut före för att vänta in mig och Oliver. När vi kom ut hade han dragit. Fan va irriterande. Då kunde jag lika gärna tagit det lugnt med Oliver och dragit vid nio.

Men nu är allt ordnat istället och jag ska äta frulle och sen duscha. Sen ska jag ta tag i julfixandet innan jag åker ner med Victor till vaccineringen. Vi fick en tid på Ture Åhlanders praktik i Boländerna.

Eftermiddagen och natten ska tillbringas på Maxi.


Subba!

Glömde skriva igår...

Jag jobbade med Marie och in kommer en nysvensk runt 18. Han vill köpa cigg och Marie frågar efter leg.

Det ligger i bilen svarade killen. Sen när han insåg att han inte skulle komma undan hävde han ur sig - vafan lägg av va - jag förlorar pengar om jag ska hämta det. Jag jobbar!

Han gick och Marie trodde inte att han skulle komma tillbaka men det gjorde han. Tyvärr så missade jag hela samtalet då jag var upptagen med en annan kund.

Han undrade hur hon som såg ut som fjorton kunde ta leg på honom? Sen vräkte han ur sig SUBBA!

Marie undrade om han skulle köpa några cigg eller inte? Jo, det skulle han!

Hur fan tänker folk. Alla vet att vi måste ta leg annars förlorar vi vårat jobb. Hade denna unga n-gerboll kommit till mig hade jag sagt att han kunde köpa sina cigg någon annan stans. BASTA!!!

(n-gerbollen var rullad 88 utan socker)


Dagen börjar ta slut...

... och jag som inte hunnit med hälften av det jag skulle göra. Tur att man börjar lite senare imorgon så jag hinner dona lite då också.

Soffan har i alla fall blivit tvättad. Den känns fräsch nu och doftar gott!

Vi var en sväng till Plantagen där vi inhandlade en blomma och en vit julstjärna. Sen på kvällen när jag tände den så blev den rosa? Konstigt men sant. Så imorgon ska jag åka och lämna tillbaka den. Ska ta en sväng ner på Chilli och se om de kanske har en stjärna som lyser vitt.

Ljusstaken står i fönstret och lyser så fint - ensam. Gardiner och blommor är borttagna. Ska fixa imorgon. Förstår inte att klockan tickar på så fort. Känns som man inte hinner med någonting.

Var iväg med Victor till Svenskdirektreklam på kvällen. Han ska börja på sitt första jobb och var nu på introduktion. Har fått Kummingatan som sitt utdelningsområde så det är ju nära och bra. Perfekt med ett jobb som ger motion, utevistelse och pengar.

Imorgon blir det svinsprutan för Victor. Ska strax gå in och kolla om det kommit upp några tider till mig och D. Även om jag inte är så sugen på sprutan så får man väl ta den. Kan ju inte spruta ungarna och säga att jag själv inte vill ta den eftersom man inte vet vad som är i. Dör vi av biverkningarna så gör vi det tillsammans!





Svinssprutan fixad!

Victor får sin spruta imorgon klockan 11:10. Passar bra då han har håltimme då. Kevin får ta sin på gruppvaccineringen på Coop Boländerna på lördag. Då är det vaccinering för barn 6 - 9 år. Danny fixar Oliver vecka 50 så nu är alla barnen i alla fall påväg att bli skyddade.

Hur gör vi med oss vuxna? Mamma gillar inte sprutor...


Idag åker staken fram!

Ledig idag och ska spendera dagen med att fixa inför adevent. Tvätta fönstret i köket (alla andra med om jag orkar) och sätta upp julgardinerna. Fixa adventsstaken och ungarnas julkalendrar. 24x3 paket - blir att besöka Ö&B idag för att inhandla billigt godis. Har redan inhandlat en del som ligger i garderoben. Värst blir att slå in alla dessa paket. Eftersom vi inte har någon bil så har jag faktiskt köpt mossa i år. Är nog första gången i mitt liv som jag köper och inte plockar själv. 12:- för en påse var dock billigare och lättare än att försöka ta sig ut i skogen.

Ska även ringa och försöka få en tid för svinsprutan. Har fått ett tips om ett ställe där det kan gå ganska fort att få en tid. Får väl pröva min lycka. Oliver kan ju vaccineras på Bvc vecka femtio men om vi andra ska gå kan han ju lika gärna ta den med oss.

Nu ska jag köra iväg ungarna till skolan. Oliver får vara hemma och mysa med mig idag.



Det är en etta!

Kom in en kund idag som skulle hämta ut tågbiljetter. Han gav mig lappen som han skrivit bokningsnummret på och jag började knappa in. När jag kom till de två strecken på slutet frågade jag om det var ettor eller in? Han svarade ettor. Jag provade tre gånger och sa att det brukar sluta med en bokstav...

Det ser du väl för fan att det är en etta, svarade han!

Jag frågade om det var han som skrivit lappen för det kunde ju lika gärna vara ett stort i. DET ÄR EN ETTA!, jag har ju hämtat ut biljetter förut och det har ALDRIG slutat med en bokstav. Jag sa att jag skulle prova med ett i ändå  och knappade in. Bokningen kom upp och jag frågade vad kunden hette.

Han svarade och jag nickade - vad bra, det stämmmer med bokningen. Det ÄR ett i!!!

Men kunden gav sig inte ändå. - Det måste vara fel på bokningen FÖR DET ÄR EN ETTA, JAG HAR SKRIVIT DEN SJÄLV!!!

Suck...




Skit

Missade bussen imorse då jag var tvungen att gå in igen för att gå på toa. Gick upp igen då jag insåg att nästa buss inte skulle gå först om nästan fyrtio minuter. Trettio minuter senare - ner igen. Satt och vänta - magen kändes konstig och jag mådde illa. Sen kände jag att jag behövde gå upp på toa igen.

Ringde Marie och sa att jag skulle vara hemma. Tog en vända till på toa innan jag gick och lade mig i Kevins rum. Runt klockan åtta vaknade jag av att D frågade om jag inte skulle åka o jobba. Då låg jag och sov på sängen och hade inte ens tagit av mig halsduken. Stövlarna och jackan låg i en hög utanför dörren. Jag berättade hur det var och sen sov jag vidare till halv elva.

Efter att jag sovit kände jag mig bättre och runt lunch rinde jag till Marie och sa att jag skulle komma imorgon. Magen känns fortfarande lite konstig men jag mår inte illa. Ska lägga mig snart så att jag får sova några timmar inatt. (om jag nu kan somna)

Gick till pappa och mamma på eftermiddagen. Pappa skulle hjälpa mig med punkteringen på cykeln. Nu har jag lärt mig hur jag ska göra när jag tar av hjul och kedja också! Jag hade i alla fall lagat rätt förra gången men det visade sig att det var två hål och jag hade ju bara tittat efter ett. Nu vet jag i alla fall hur man gör och ska i veckan ta tag i barnvagnen som har punktering på två hjul. Impad av mig själv - haha!

Tittade på premiären av Robinson med D och Victor. Hade gjort fruktsallad med daimgrädde och det var ju supergott som vanligt. Tänkte att det är lika bra att följa med detta program från början för man kommer ändå att sitta och titta på detta skit program vecka ut och vecka in i brist på annat.






Återblick

En bild från i somras när Oliver cyklar hemma hos farmor. Tänk vad skönt det är med ljus och värme!




Jag mår illa!

Usch - jag mår illa. Har sovit tre timmar i natt. Jag förstår inte varför jag inte kan somna längre. Jag är så himla trött men ändå går det inte. Har kanske sovit tjugo timmar sammanlagt sen förra lördagen.

Jag funderar på att ringa mig sjuk men det kanske går över...

Känslan av att spy sittter i halsen och magen känns konstig.

Nu ska jag fixa fejjan - urk


Kända Årstabor!

Alla vi som växte upp i Årsta heter en grupp på Facebook. Jag och två till har under kvällen suttit och radat upp diverse mer eller mindre kända personer som tillbringat några av sina år i Årsta. Tänk att vi har så många duktiga Årstabor!

Några av dem vi kom fram till var dessa:



Väder Per      Lisa Verlinder     Erik Stenlund      Kjell Haraldsson


Vi fick även fram dansbandet Sannex, några tv profiler och Bosse Lindmark.

Om du vet fler - berätta gärna! (Maxis ekologiska matmodel räknas inte - haha)




Tystnaden - så underbar!

Jag njuter. Är ensam hemma och det är tyst. Det enda som hörs är knapparna på databordet när jag skriver. Ungarna är i skolan och på dagis och D gick med Roger till IKEA vid kvart över nio.

Det här är lycka - Ensam hemma!

Låter kanske inte så märkvärdigt för en del men för mig är det så skönt. Visst jag rapar och skiter när de andra är hemma också men endå. En frihetskänsla - gör vad du vill och hur du vill - typ. Och njut av tystnaden. Med tre ungar i familjen och en halvdöv sambo kan jag säga att här hemma är det alltid hög ljudnivå.

Har tillbringat första timmen på facebook, atg.se, aftonbladet och andras bloggar. Nu när jag skrivit klart ska jag lägga mig och sova en timme innan jag drar till jobbet. 

Fredag, regn och barnbidrag kan bara betyda en sak - ett fullknökat Maxi. Oj vad vi ska sälja andelar!




Min mun är igentejpad

Mötet på Maxi var intressant. Får väl se vad som kommer fås ut av detta. Känns som något som kanske kommer rinna ut i sanden. Men min mun är igentjepad och jag ska inte avslöja vad det handlade om. Nästa vecka på torsdag när alla haft sina möten får man dra bort tejpen...

Och jag ska inte vara pessimist - det är roligt med nya utmaningar!

Vi hade i alla fall jätteroligt och det var mycket skratt. Folk fick berätta saker om sig själva som vi andra inte hade en aning om. Jag berättade att jag inte kunde höger & vänster och att jag samlar på kokböcker, läser dem på toaletten men nästan aldrig lagar mat.

Simon berättade att han egentligen hatar allt vad sport heter och Pernilla berättade att hon inte är gravid utan att hon bara har ätit mycket kaffebröd och godis under hösten. Veronica berättade att hon kommer börja som kassaledare på Coop till våren och Rebecca passade då på att presentera sig som den nya kassachefen. Fick även veta att Ania brukar sno växelpengar av kunderna och att Frida Purbe brukar gå in i folks matlådor och salta lite extra när ingen ser. När Marie Purbe berättade att Ludde och Gabbe är buksvågrar - ja då blev det bara för mycket...

haha - sista stycket var jag bara tvungen att ljuga ihop. Förlåt!


Ledig idag - nästan

 Oliver fick vara hemma idag eftersom jag är ledig. Har dock ett möte på Maxi mellan 17 - 19. Usch vad jobbigt att ta sig dit och lämna över till  barnvakt och allt för två timmar. Missar även föräldrarådet på dagis som har möte precis samma tid. Känns tråkigt då det bara är två gånger om året. Tyvärr så gick det absolut inte att byta tid på Maxi mötet så nu får D gå på dagismötet istället. Undrar vad det är för något speciellt eftersom jag absolut inte kunde byta dag med någon annan. Ska åka över med Oliver till mamma om någon timme.

Förmiddagen försvann i ett navs. Passade på att umgås lite med Oliver. Känns som man aldrig hinner / orkar leka med honom. Vi byggde koja, dansade och tittade på Bolibompa. Sen gick vi ut en sväng och kastade alla glasflaskor i glasigloona borta vid Livets ord. På hemvägen plockade vi löv, rönnbär mm. Allt ligger på köksbordet nu för att torka. Sen ska vi limma hösttavlor. (som ingen vill ha - haha)



Det gick!

Jag överlevde dagen på Maxi trots min brist på sömn och tackvare bullar och wienerbröd!

Onsdagar är jag ju normalt ledig och jag har nog inte jobbat onsdag sen innan jag var mammaledig. Vilket tempo! Det var nog kö nästan hela dagen. 12 - 20 bara försvann. (lite överdrivet kanske men nästan...)

Andelar på Lotto, Bomben, V64 och Keno - allt såldes! De två sista andelarna kan jag dock meddela att vi fick iväg en timme efter spelstopp. Jag som inte jobbar onsdagar hade ingen susning om spelstoppstider. Trodde Lotto, Keno och V64 stängde sju men det var ju fel. Lotto stängde redan kvart över fem men då hade vi faktiskt redan sålt iväg alla andelar - trots att vi gjorde 15 nya Lotto runt klockan 13. Att Keno stängde sex betydde ju inte att vi inte kunde sälja andelarna ändå... Sålde en kvart i sju och klockan sju hade Fellinda turen att få en kund som ville ha.

Sista timmen var det jag och Carro med hjälp av Sara som stod i spel. Andelar tills imorgon snickrades ihop med en himla fart. Så skönt att jobba med Carro för hon och jag är precis lika dana. Allt ska stå rakt, på sina platser, andelstavlorna ska vara fulla och inga gamla skyltar får sitta uppe. (skyltarna ska helst plockas bort medans man slår in sista andelen - hahah)

Slutade jobba vid åtta, bytte om och gick mot bussen. Pratade med Lotta hela tiden medans jag väntade på bussen som kom 20:37. Sen när bussen kom fick jag plötsligt sällskap av Veronica ner på stan. Vi inväntade våra bussar tillsammans utanför Åhlens. När jag äntligen klev av bussen hemma var klockan tjugo över nio!!! 

Det tog alltså nästan en och en halv timme att ta sig hem, sjukt!

 


Hörselskydd - nej tack!

Efter att ha försökt somna in i en timme med hörselskydd på ger jag upp. Det går inte att sova med hörselskydd för de kniper om så hårt runt huvudet. Dessutom är det inte skönt att ligga raklång på rygg.

Med släpande steg beger jag mig strax mot busshållplatsen. En stor kopp av Maxis goda kaffe när jag kommer fram kanske gör susen.







SUCK!!!

Efter en natt där jag somnade runt halv fyra hade jag sett fram emot att få sova två timmar efter att jag lämnat Oliver på dagis. Men icke!

Nej nu jävlar ska det borras i väggarna så man blir tokig!

Hur fan ska jag orka jobba till åtta?




Punka - jäla sit...

När maten var inhandlad och D och jag skulle cykla hem visade det sig att jag fått punka. Jag hade i alla fall turen att ta mig från Maxi och hem till Årsta innan det hände.

Pappa - när har du tid att fixa lyxhojjen?


Läs allt innan du klagar!

Fick utskällning av en kund imorse som påstod att hon köat utanför Maxi sen fem imorse. Hon var jättearg för att hon inte fick någon kölapp till vaccineringen. När jag sa att det inte stod så på lul.se så sa hon att det visst gjorde det och att vi hade lurat henne. Men snälla sa jag - här kan du läsa - vi har skrivit ut det som står från hemsidan. Hon var arg ändå när hon gick och tyckte att jag var en idiot som inte kunde hjälpa henne att vaccinera sig på momangen. Hallå jag jobbar i en Ica butik - inte på en jävla vårdcentral!!!

Carro kom och strålade halv tio och sen gick hela dagen i hundraåttio. Mycket kunder, omskyltning, skvaller från personalfesten osv...





Så kan det gå - när inte blöjan är på!

Fick mig ett gott skratt på kvällen. Oliver var nybadad och D släppte ut honom ur badrummet och stängde igen för att själv vara på toa. Jag satt vid datorn och tänkte inte så mycket på att Oliver var i vardagsrummet. Då kommer han efter en stund och säger - mamma, bajsat!

Jag följer med ut i vardagsrummet och där ligger tre små bajshögar på vardagsrumsbordet! Jag kunde inte låta bli att skratta. Sen började han springa runt så det stänkte bajs på golvet. (små klickar) Var bara att ta fram moppen och börja skura golvet. Bordet fick sig en riktig sanering.

Tokiga unge sätta sig och bajsa på bordet!





Treo

Sitter här med min vän Treo. Ont i huvudet och mår fortfarande illa? Trött som fan. Funderade på att ta bussen men jag cyklar nog så jag piggnar till. (för att däcka när jag kommer fram...) Lite luft kan i alla fall inte skada.

Ha en bra dag!


Mjölk, mjölk, mjölk!!!

Vi hade personalfest igår. Urban hade fixat så vi skulle vara på Saluhallen och titta på Wallmans som gästspelar där. Såg fram emot en rolig kväll med mina arbetskamrater.

Förfest hos Carro först och det var jätteskoj. Eftersom jag vet att jag inte klarar av någon större konsumtion av alkohol hade jag köpt med mig en liten vinare och en cider. Vi var många glada Maxianer som partade på innan kvällens stora event.

Det roligaste från Carro måste nog vara när Ania kom drickandes på sin dricka i en vas. Men Ania, sa jag - det där är ju en vas! Hon trodde att det var ett fint glas. Hahah!

Vi fick skjuts ner till Saluhallen av Abbe och det var party party i bilen. Mycket musik och allsång. Vi gick in och stötte på Bosse Malm. Jag fick Carro att dåna då jag gjorde en High five på honom, haha!

Sen var det lite mingel och välkomstdrink. Hamnade bredvid bla Carro, Emelie, Jonas och Lundengård. Trevligt sällskap alltså! Vi fick in en soppa som alla tyckte var helt underbar utom jag. Jag och Emelie fick vänta på vår middag länge. När den äntligen kom fick jag lax. I love it! Men jag åt inte mycket och hade sagt till Carro att den smakade illa. Hur ofta smakar lax illa? Sen gick jag på toa och sen var kvällen i stort över.

Kom tillbaka och grät och mådde dåligt. Carro och Veronica hjälpte mig att få en taxi. Jag var alltså hemma runt nio!

Kräktes, kräktes, kräktes. Fy vad jag mådde dåligt. När D kom hem från krogen halv fyra stod jag fortfarande med fingret i munnen och spydde galla. Han höll mig sällskap ett tag genom att sitta i rummet bredvid och spela Mafia wars.

Slutade inte kräkas förrän nio i morse. Hur ofta kräks man i tolv timmar? Vill bara säga att jag drack inte mycket. 4 glas vin på fem timmar är inte speciellt mycket. Jag är i alla fall jättebesviken och ledsen. Jag hade sett fram emot den här festen så länge.

Nästa gång ska jag dricka mjölk, mjölk, mjölk!!!

Här kommer i alla fall lite bilder från förfesten och några som jag inte minns att jag tog inne på Saluhallen. Förlåt Carro för det sista kortet med Elin men jag kunde inte låta bli. Det är så roligt. (kram)






Lördag morgon

Oliver väckte mig kvart i åtta med de för denna vecka sedvanliga orden - mamma, bajsat!

Bajset var i alla fall lite hårdare än igår även om det fortfarande rinner. Vi fortsätter att pudra pojkens onda rumpa med potatismjöl. Det är riktigt bra faktiskt! Kände en lättnad över att bajset stannade i blöjan så att jag slapp börja med att tvätta sängkläder igen.

Idag blir det en lugn förmiddag. Ska lägga mig och titta på bolibompa med Oliver. Har lite ont i huvudet så jag hoppas det snart går över. Min vän TREO brukar hjälpa mig.

Ikväll blir det personalfest på Hyllan och vi ska samlas klockan halv sex. Blir god mat och dryck till Wallmans underhålling. Kommer bli jätteskoj.

Innan dess så ska det naturligtvis förfestas. Förfesten börjar klockan tre!!! Kära Gud, hur ska jag orka? Vi är en tio stycken som ska träffas hos Carro för att bli lite berusade innan den stora kvällen börjar. Efter som jag tål så lite nu förtiden så slog jag till med en liten flaska vin. Självklart är det den samma förfestdrycken - Californiawhite och en päroncider. Samma tradition sen femton år tillbaka - hahah.

Oliver och Victor ska sova hos mamma och pappa. Hoppas att jag också hinner med lite vila.




Fredag den 13:e

Idag är det fredag den 13:e.

Otursdag eller lyckodag?

Min största son Victor är född fredag den 13:e. Vi får väl se vad den skrockfulla dagen bjuder på idag.


Tvätt, tvätt & åter tvätt!

Är inne på maskin nummer tre och fyra nu. Det tvättas kläder, handdukar och sängkläder. Funderar även på om jag skulle ta tag i äckel soffan och tvätta den med. Har tvätttid till klockan ett så jag skulle hinna...

Har hjälp av min älskade Oliver som är hemma från dagis idag med. Jag börjar ju inte jobba förrän klockan fyra och han är fortfarande väldigt lös i magen så han kunde lika gärna vara hemma.





Repris

För den som noterat att jag skrivit om samma saker två gånger idag så är det helt rätt. Va fan - man kan ju inte hålla reda på allt.



36 års firande idag.

D fick frukost på sängen och vacker sång av Kevin som sjöng "jag må han leva". En Fred Perry tröja hade inhandlats av mig och Oliver igår. D blev glad då tröjan stod på önskelistan. Fick senare veta att Oliver skvallrat om att vi handlat kläder på Gränby till pappa.

Frukost på IKEA med D, Roger och Oliver blev det på förmiddagen. Lite roligt att både D och Roger fyller år på samma dag. Vi kikade lite i varuhuset också och jag såg en stor byrå som skulle passa i hallen och ett nyinkommet matsalsbord för sex personer. Precis vad vi behöver.

När vi kom hem fixade jag lite med papper och ringde lite samtal. D drog med Roger upp till Gränby. Han skulle handla lite och köpa en present till farfar Tomas som vi inte gratulerat ännu. Han fick en Fred Perry mössa att värma huvudet med.

Ewa och Tomas kom vid halv sex och då hade de pizza med sig från Gula huset. Mamma och pappa dök upp samtidigt och vi käkade och drack ett glas rött. Mamma och pappa hade köpt en Fred Perry halsduk till D som hörde till mössan som han fick av sina barn på farsdag.

Någon som missat att vi har en viss förkärlek till Fred Perry i den här familjen?

Efter fika var det dags för gamlingarna att dra hem och vi nattade Oliver. Har tittat på Greys och nu fixat lite uppdateringar på bloggarna. Har fått flimmer för ögonen och tog precis en migräntablett. Huvudvärken har inte börjat ännu men den brukar dyka upp någon timme efter att synen börjar rubbas.

Imorgon blir det tvättstuga, Gränby och jobb. Fick låna mamma och pappas bil så då är jag i alla fall hemma till halv elva. Slipper cykla i mörkret så sent och det känns helt underbart!


Bakat kladdkaka

Jag och min älskade Oliver svängde ihop en kladdkaka på eftermiddagen. Oliver var glad över att äntligen få använda sitt nya förkläde som jag köpte till honom häromdagen. Jag tycker att förklädet är helt underbart fint och jag är så glad att jag köpte det till honom.

Många smakprover senare hade jag en unge som var mer brun än vit i ansiktet...





Ica Jerry




Ledig onsdag

Idag är jag ledig men det innebär ju inte att man är ledig för det. Nej då ska det fixas med saker hit och dit. Skippade i alla fall tvättstugan idag även om tvättkorgen är fullproppad så det rinner över. Har läkartider som ska bytas och massa papper som ska fyllas i.

Började dagen med att gratulera D som fyller 36 idag. Hade inhandlat en Fred Perry tröja på Mq som jag visste att han ville ha. Tyvärr så hade sonen redan skvallrat för pappa vad vi hade köpt. Oliver hjälpte till med att öppna pappas paket och att blåsa ut ljuset på mackan. Pappa fick som sedan lyder en ostlimpmacka med ett ljus i till frukost. Numera är dock oboyen utbytt mot kaffe.

Oliver fick vara hemma från dagis idag så han följde med mig, D och Roger till IKEA för att avnjuta en frukost. Vi slog på stort dagen till ära och unnade oss även yoggi, juice och glass. Hela kalaset för tre personer gick på 47:-
Vi tog en liten runda på IKEA sen och jag hittade ett nyinkommet köksbord som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Vi är ju i stort behov av ett bord för sex personer.

Nu ligger Oliver i sängen för att sova lite middag och D följde med Roger upp till Gränby. Jag skulle passa på att ringa runt till olika saker men alla hade lunchstängt. Blir att sova lite för mig med och ta tag i allt pappersarbete på em.


En kopp varm mjölk...

...i hopp om att kunna somna. Trorts en tidig morgon och fullspäckad dag kan jag inte somna in. Det värker i bihålorna och jag har tagit nässpray för att kunna andas.

Oliver andas högt och jag har försökt med kudde över huvudet. Tog två skedar Cocillana men det hjälpte inte heller. Annars brukar man somna in i en härlig sömn av det.

Nu sitter jag med en kopp varm mjölk. Frustationen över att inte kunna somna tar överhand och man blir tokig. Om fyra och en halv timme ringer klockan...

Snälla, låt mig somna!







Crazy sunday!

Idag var det verkligen crazy i förbutiken. Vet inte om jag kommer ihåg allt konstigt som hände men jag ska berätta en del.

Första gången var när Carro stod med en kund och jag med en annan. Då hör jag någon som ropar HALLÅÅÅÅÅ!  Jag tittar till Carros kö och ser att hon håller på och hjälper en man i rullstol att knappa in hans samtalscheck på mobilen.  Kan du komma och hjälpa din kollega för hon verkar inte kunna klara av det här, skriker han högt. Jag svarar att Carro är nog bättre på det där än vad jag är. Carro svarar då högt och tydligt att hon aldrig laddat på ett Telenor kort förrut men att hon KAN LÄSA SIG TILL HUR MAN GÖR!

Ja, ha svarade kunden och satt kvar och väntade. Han förstod inte att hon menade att han också hade klarat av det om han läst instruktionerna. DET STÅR TYDLIGT I TELEFONEN PRECIS HUR MAN GÖR, svarade Carro. Jag visste att hon var skitförbannad men det fattade inte kunden. Han såg bara hennes leende. haha! I spelbutiken har vi väldigt bra pokerfaces!

Sen gjorde jag bort mig. Carro och Daniel stod och hjälpte en kund medans jag fyllde på cigaretter. Samtidigt så hade vi en konverstation om att Carro skulle bli fet när hon var gravid. Jag såg inte att det kom fram en fet kund så jag fortsatte mitt prat. Sen när kunden gått sa Carro - va fan såg du inte hur stor hon var? Vadå...

Carro fick mig även att tömma kassan på alla hundringar och nästan alla femtiolappar. Kom en kund som vunnit 8000 på travet. Jag hade haft en kund med samma vinst en tjugo minuter innan så jag tänkte ringa för att höra om det fanns pengar kvar i kassan. Jo, sa Carro - det finns massor! Men... Jo, sa hon igen, DET FINNS!!! Jag tryckte ut mina pengar och vips - hundralapparn flög ut och när de var slut kom femtiolapparna. Hela golvet var fullt. Kunden skrattade högt. Men jag trodde.... CARRO!!!! Där stod jag med femtio hundralappar och sextio femtiolappar liggandes på golvet. haha - kunden hade jätteroligt åt oss...

Sen skulle Carro dra ut sex rader på Stryktipset till sin svåger. Hon frågade mig hur man skulle göra för att få rader hela vägen till höger och sen rakt ner???????? Jag fattade ingenting och trodde att han skulle ha sex system på samma kupong. Jag sa att det går nog inte men hon sa att det gick visst. Jag frågade honom varför han inte kunde göra dem på sex olika lappar som man normalt gör men det ville han inte. Sen efter fem minuters tryckande lyckades Carro få ut en system kupong och en med enkelrader. Titta sa hon - så här ska det vara! Men, Carro... det där är ju enkelrader. Basic!

Massa bus och kul som ni hör. Måste kanske upplevas på plats för att man ska fatta men jag försöker att beskriva så man förstår även om man inte är insatt.

Nu ska jag sova. Klockan ringer kvart över fem imorgon bitti. Sen ska jag köra ett fyrtiominuters spinningpass.

 

Blivande mohikan

D klippte Oliver igår och sparade mittremsan på huvudet för en blivande mohikanfrisyr. Imorse fixade vi till det med spray enligt Olivers eget önskemål och så här fin blev han.

Världens sötaste Oliver!






Lördagsbrunch

Fick ett infall om att starta en ny tradition. När jag jobbar lördagkvällar blir det lördagsmys på förmiddagen istället. Oliver och jag åkte till affären och inhandlade diverse varor.

Sen dukades det upp med nystektaplättar mé grädde och sylt, wienerbröd, baguette, olika sorters pålägg, te, kaffe och juice.

Jättemysigt blev det och vi konstaterade att nästa gång skulle det finnas kokt ägg, äggröra och bacon också. Nu ska jag och Oliver gå och sova middag.




Lördag morgon

Oliver väckte mig halv sju. Vi har kollat Bolibompa och myst i soffan. Jag var mest glad över att ungen vaknade utan bajs i hela sängen.

Nu ska vi åka till Årstahallen och köpa frukost och nytt lördagsgodis till Oliver. Jag och D åt upp det för honom igår kväll.

Ikväll blir det nattpass på Maxi.


Min söta Oliver!

Springer just nu omkring och leker med mina foppatofflor på fötterna.

Älskar den ungen!


Klart du ska prova!!!

När jag stod utanför travcafeét med ungarna medans D var in och köpte snus så hamnade vi framför tuggummiautomaten. Jag frågade Sonja om hon var sugen?

- Jag har aldrig fått prova svarade hon.

Då sa faster - Det är väl klart att du ska få prova! Faster fixar...

Gissa om ungen njöt när hon stoppade det iskalla, hårda tuggummit i munnen.
 



Efter en stund märkte jag att hon hade slutat tugga. Jag frågade om det inte var gott längre? Jo, men jag svalde det svarade hon. - Men det gör inget för jag har svalt tuggummi förut och jag brukar aldrig få ont i magen...




Fullt upp på ledig dag

Började dagen med föreläsning 9 - 11:30. Intressant som vanligt. D och jag cyklade ner på stan och det kändes ju jättekort när man är van att cykla till Maxi. Jag kommer aldrig mer åka buss eller bil ner på stan - haha.

När föreläsningen var klar cyklade vi upp till Gränby C. D köpte ju en Fred Perry jacka häromdagen på MQ och han blev lovad att vi fick lägga in bonuspoängen efteråt. Man garvar lite åt kunder som kommer och ska registrera bonuspoäng i efterhand men nu var det inte en mjölk och två limpor utan några "lappar" det gällde.

Vi skulle käka lite men ingen av oss var speciellt hungriga så vi bestämde oss för en fika istället. Två mackor och två burkar läsk - 158:- ETTHUNDRAFEMTIOÅTTAKRONOR!!! Shit vi kunde ju ha ätit Kinabuffé istället!

Strosade runt lite och små shoppade lite. Kevin fick en "fyrakrokarsmoj". Tanken är att allt som han ska ha med när han går till skolan ska sitta där för att underlätta för oss och honom på morgonen - cykelnyckel, mössa, vantar, hjälm mm. Jag hittade en minibrevlåda på Mique som jag föll för - helt i onödan. Tänkte sätta den på väggen i köket och förvara räkningar i.

Det mest onödiga vi köpte var en klisterlapp som man fäster i pottan. När lappen blir varm så försvinner det svarta och fram kommer en bild på en mask. Något som ska stimulera barn att vilja gå på pottan...

Oliver fick även en ny vintermössa och ett par vantar.

Halv tre kom Charlotte med Sonja och Charlie. Hon skulle måla på hotellet och behövde lite barnpassning. Första gången de var här med oss och det gick ju jättebra! Vi gick och hämtade Oliver på engång. Han blev jätteglad när han fick se sina kusiner.

Sonja fick välja om vi skulle äta köttbullar och makaroner eller pannkaka. Hon valde köttbullar till min sorg för jag var riktigt grädd sugen...

Ungarna hade jättekul med varandra. Hände en liten olycka med Sonja. Jag sa att hon kunde låna ett par kalsonger av Kevin. Då fick jag till svars att flickor använder inte kalsonger!!! Då berättade jag för henne om när jag var liten och jag och mina bröder var hos mormor. Robert hade kissat på sig och mamma hade inte skickat med några extra kalsonger. Mormor satte promt på honom mina trosor och Robert grinade. Men vad hjälpte det - mormor fick som hon ville och Robert led. Sonja valde att gå med rumpan bar. Gjorde dock inget för hon hade långklänning. 

Nu är det kväller och Oliver sover. Jag har tvättstugan och ska strax springa ner och lägga in en ny maskin. Senare är det Greys och det ska bli skönt att kura ner sig i soffan med en varm choklad med vispgrädde. Jo - grädde det är jag fortfarande sugen på!




Ny hårfärg!

Loreal "Marron Glacé 415"



 

RSS 2.0