Jerry del 3


Det går snabbt!

Har precis intagit en morgondrink med Treo. Huvudvärk på hög nivå! Satte mig här vid datorn för att kika lite vad som hänt mina vänner under kvällen och natten. (Facebook och bloggar)

Inser med häpnad att allt går väldigt fort! Hinner bara trycka på en favorit så kommer den sidan upp, byter - och nästa kommer upp. Klick - klick - det är fan otroligt!!!

Här har man i en månads tid suttit och väntat på datorn och nu hinner jag inte med. Det är underbart! :)

Undrar vad min kära sambo gjorde igår för att fixa denna autobahn på nätet?


091028




Buss - vad tråkigt!

Det regnade i morse så jag ställde in mig på att prova ett åk med Stadsbussen till Maxi. Kan inflika att det var andra gången på tolv år som jag tog det beslutet.

För er som inte vet vad som hände förra gången kan jag meddela att en psykiskt sjuk kvinna som handlar hos oss åkte med på den bussen. Helt crazy, gapade och skrek. Maxi hora - till mig - andra olika otrevliga saker till chauffören och medpassagerare. Hennes fem åriga dotter var förstummad. Chockad av sin mors beteende. Några dagar senare spottade hon även Annica som då jobbade i infon i ansiktet. Detta hände väl för kanske sju år sen och för tre år sen när jag var gravid kom hon och bad om ursäkt. Hon berättade att hon mått psykiskt dåligt och att hon varit på sjukhus. Starkt gjort av henne tycker jag.

I alla fall - buss blev det idag. Bussen gick 06:12 från oss och var på Maxi ca 06:42. Fick lite panik när jag skulle byta till femman och inte kunde hitta busshållplatsen på Dragarbrunn. Sen kom jag på att jag läst att alla bussar numera går från Kungsgatan. Letade mig ner dit och vips var bussen där.

Helt ok med buss men fan vad det är tråkigt att bara sitta och göra ingenting.  Blir nog cykel fortsättningsvis - om det inte regnar.



Huvudvärk

Tredje dagen på raken. Jag HATAR huvudvärk!

Allting blir jobbigt och man blir så himla trött. Små ljud som tex från diskmaskinen eller rinnande vatten gör att man har lust att bara slå sönder något.

Nu sitter jag här och dricker ett glas TREO med öronpropparna liggandes bredvid. Ska hoppa ner i badet och släcka ljuset. Plugga i öronpropparna och vila.

Höres sen.


48 kronor blev till 2 300!

Jo, det är sant. Jag är så jävla glad!

Köpte en andel innan jag gick hem från jobbet igår. Det fanns två kvar och spelstoppet hade redan varit. Betalade 48:- för en del i Topptipset bolaget.

Imorse kunde jag kvittera ut min andel av vinsten - 2 300:-

Tack Anders för att du fixade en sådan bra Topptipsrad.




Vad hände med 8 - 22?

En av de första sakerna jag gör på morgonen är att dra upp jalusierna vid ingångsdörren för att ställa ut kvällstidningarna. Sen när man öppnar klockan åtta så har tidningsbudet varit där och tagit de gamla och gett oss dagens tidningar.

Imorse gick jag och Becca ut vid tio över sju. Vi hade jalusierna halvöppna och eftersom tidningsbudet redan varit där med dagens tidningar (vi skämtade och sa att han säkert glömt att ställa tillbaka klockan) så räknade jag och Becca de nya och lassade upp dem på vagnen.

Då kommer en man med raska steg - "Vad hände med 8 - 22 ALLA DAGAR"? Kan säga att han var väldigt irriterad och var halvvägs in under jalusiet när Becca svarade men klockan är bara tio över sju. Det är vintertid fr.o.m idag lade jag till.

Han stannade upp - svarade jasså?- vände - och gick till sin bil med lika snabba steg som när han kom.

Kan bara tänka mig hur han satt där i bilen och väntade på att Maxi skulle öppna. Var säkert där redan tio i åtta. (hans tid) Tänk när han satt där i bilen och klockan tickade på och det var ingen som öppnade. Hur han blev mer och mer irriterad...




Jerry del två


D svek mig för sitt ex!

D skulle hem till sitt ex Camilla för att ta hem det sista efter deras separation. Jag tyckte det var lite konstigt eftersom de separerat för många år sen.

När han kom hem på kvällen var han väldigt  konstig. Jag undrade länge vad det kunde vara men till slut så frågade jag. Det visade sig att när de stod där och packade ner allting så hade de fått en väldig längtan till varandra. De kunde liksom inte låta bli utan det ena ledde till det andra...

Jag var så jävla arg på Camilla så jag ringde till henne och skrek. Berättade att det här skulle jag minsann lägga ut på Facebook. Hon sa bara lugnt - tänk på att jag kanske inte upplever det här likadant som D. Jag vill inte att Anders ska få veta...

Jag var så jävla arg och ledsen!!!

.............sen VAKNADE jag.

Gissa om jag var glad när det bara var en dröm. Jag tittade på klockan som visade fem och somnade om med ett leende. Undrar varför man drömmer så här? Mamma pratade hela dagen igår om att hon drömt att pappa skulle lämna henne för en annan. Måste ha smittat av sig till mig - haha!





En dag full av måsten!

Dagen har varit full av städning och tvättning. Första tvättmaskinen gick igång klockan sju imorse. Sen var det fullt ös i tvättstugan tills klockan kvart över tio. Körde även två maskiner igår...

Pannkakor stektes också så att Kevin och Victor kunde äta lunch. Kevin var hemma för att vi hade ett litet möte här hemma angående kursen vi går. Victor har håltimme på torsdagar och kommer alltid hem och äter lunch då.

När ungarna var borta igen så satte jag igång med "operation städa garderoben". Först så skällde jag på D för att jag bara har en liten garderob. Behövde peppningen för att komma igång med slängartagen. En stor hög med kläder ligger nu på golvet för att så småningom hamna på soptippen. Garderoben är nu full med kläder som jag använder. Varför spar man alltid på kläder som man ändå aldrig kommer sätta på sig?

Vid fyra var det dagismöte. En timmes genomgång om vad dagis har för målsättning och hur dagarna ser ut för de små. Genomgången varvades med foton från samling, utelek mm. Jag måste säga att jag är så himla nöjd med Axelina, som dagiset heter. Bra personal, mycket utevistelse och allting är nytt och fräscht. Ett kanondagis!

Mamma hade hämtat Oliver på dagis så jag gick dit och hämtade honom. D drog till Årstahallen för att köpa mat. Jag bjöd med mamma hem på middag och vi fick njuta av världens godaste hamburgare. D kan verkligen konsten att laga mat!


SHOPPING!



Hade mitt Me and I party ikväll. Efter diverse sena avhopp så kändes det lite tråkigt men som en skänk från ovan dök det upp tre stycken otippade kort. Mamma tog med Christina, Rosi kom och så Camilla. Camilla var ju inte riktigt säker på att om hon skulle komma så det kändes som plus! :)

Sen var det Lisa och Susanne och jag. Vi blev ett ganska lagom stort gäng. Vardagsrummet blev fullt i alla fall. Vi shoppade loss ganska bra. Jag köpte tre tröjor och ett par byxor:

sniglarbrandbilarcowboyharry
plyschbyxa med fickor i sidan

Den röda tröjan med cowboyen heter "cowboyharry". Den kommer Oliver få av mormor i julklapp.


Alla smakar lika!


Underbar lördagsmorgon!

Missade tvättiden klockan sju men vad gör det när man får sova till halv nio?! Det är fösta gången som Oliver sover så länge. Känns underbart att få vakna utvilad.

Regnet öser ner och det blåser, riktigt höstväder. Ska strax sätta på kaffebryggaren och funderar även på att baka något. Oliver leker fint framför tv:n. Det är lugnt och skönt. Victor och Danny sover skönt i sina sängar. En riktig myslördag. Kan det börja bättre?

Igår var vi hemma hos Anneth och Roger. Det bjöds på italienskt - sallad - ostar - plock! Alltid lika gott och av någon anledning är det något som alltid står på bordet när vi umgås - hos dem och hos oss. Måste bero på att vi är lika förtjusta i det alla fyra.

Vid nio dök Camilla och Niclas också upp. Vi hade det så trevligt så. Jag blev så himla trött så jag tog en "power napp" runt tio. Det var så skönt att somna in i soffan medans de satt och pratade. En halvtimme senare var jag pigg igen. 

Vi hade två flaskor Masi med oss men de smakade skit! Blev så himla besviken. Ibland smakar de inte bra - var ju lika på nyårsafton. Danny drack endå men jag fick vin av Anneth istället. Ett glas räckte hela kvällen.

Oliver var så snäll. Han fick ett paket av Anneth när vi kom med en duplo cementblandare i. Han lekte länge med den. Sen hittade han en papperspåse som han fyllde med tvättsvampar. Han bar på den där påsen hela kvällen. Vid kvart över tio somnade han i Anneths knä. Underbara Oliver sov sen på dubbelsängen tills jag klädde på honom runt kvart över tolv. Inget grin eller tårar alls när vi åkte hem. Satt så fint på cykeln och somnade snällt igen när vi kom hem.

Fick väcka Danny också när vi skulle hem. Han somnade runt elva på soffan. Tänk att det är alltid någon som sover när vi umgås. Jag, Roger, Danny eller Niclas. Camilla och Anneth är dock alltid vakna. De vindrickande, pratglada tanterna har inte tid att somna - hahah!

Nu ska jag mysa med Oliver!


Det luktar barnrumpa!

Det kom in en kund idag som hade köpt Mammas köttbullar. Hon tyckte att de luktade så fruktansvärt illa. Jag och Carro sa att de luktar så där. Att vi inte köper hem dem längre för att hela kylskåpet luktar fan av dem. Kunden höll med om att de brukar lukta illa men inte så här...

Efter lite luktande hit och dit ringde vi ner Victor från charken. Han tyckte att de lukta jätteilla. Kunden fick genast pengarna tillbaka. Carro och jag tyckte fortfarnade dock att de luktade som de brukar.

Då säger Anders högt: De luktar barnrumpa!!!

Carro och jag höll på att dö av skratt. Carro satt dubbelvikt på golvet och garvade medans jag försökte ta kunder. Tårarna sprutade. Tur att det kom glada kunder som tyckte att det var roligt att vi hade roligt på jobbet.

Jag undrar bara... - barnrumpa??? Anders!!!


Me & I


brandbilarflygplansniglar

På tisdag den 20 oktober klockan 18:30 har jag Me and I party hemma hos mig. Underbara kläder som man bara "måste" ha!

Säg till om du vill komma och ta gärna med en kompis! Är du fikasugen och sällskapssjuk går det bra att bara komma över och umgås. Absolut inget köptvång!

Me and I


sniglarmotorcykel t-shirt



Jerry!

Icas nya reklamfilm med nya medarbetaren Jerry. Så himla bra!!!




Straight through my heart!



Backstreet boys nya singel.

Är det ok att digga dem när man är 38????


Fis Herman


I informationen har vi en pärm där vi skriver upp alla varor som glöms på bandet i kassan. Kassörerna kommer själva ut till oss och skriver eller så ringer de och vi skriver upp.

Sara ringde mig i dag och sa att jag skulle skriva upp en Fis Herman. Vad är det för bok svarade jag??? Fis Herman hahah! Tänkte att det var en barnbok el dyl...

Haha, svarade hon - halstabletter Fisherman!!!

Jag har aldrig hört det förut men det blev ju jätteskoj! Garvade högt & länge!!!


♥ Headset ♥

 Var in på Claes Olsson med D idag eftersom jag var i stort behov av bra cykellysen. Slog till på en strålkastare i fram och något blinkande rött ibak. Kände att det var värt att lägga lite mer på lamporna eftersom det bitvis är ganska mörkt på cykelvägen mellan Maxi och Årsta. En billig livförsäkring...

När vi var där inne kom jag på att det skulle vara skönt att kunna lyssna på radio (Rix fm och framför allt Rix morgonzoo på morgonen) när jag cyklar till jobbet eller hem. D gick och hämtade ett headset som han köpte till mig.

Gissa om det var roligt att cykla till Maxi sen?

När jag cyklade hem klockan åtta satte jag på lamporna. Shit! De var verkligen bra mot de gamla! Ingen kan missa mig nu. Med musiken dunkandes i örat cyklade jag glatt hem med ett leende på läpparna. Motvinden kändes som en fis i rymden...


Ännu en jobbhelg är slut.

Då är helgen slut. Familjen har varit hemma och lediga från skolan/dagis och jag har varit på jobbet. Känns inte så roligt. Börjar faktist ledsna på att jobba helg. Varannan är alldeles för mycket. Känns som jag missar så mycket när jag är på jobbet och de andra är hemma.

Visst jag är ledig i veckorna men då är ju de stora i skolan. Man hinner liksom inte umgås. Detsamma gäller förstås mina kvällspass. Dels är jag supertrött sent på kvällen och dels känns det värdelöst att åka till jobbet när alla andra kommer hem.

Någon som har ett jobb att erbjuda? Måndag till fredag 7 - 15 och ev någon helg. Det tråkiga är att jag älskar mitt jobb och jag vill verkligen inte sluta. Men va fan - stå på Maxi till halv elva en lördag kväll när man har familj. Man minns ju själv när man var liten hur mysigt det var att umgås och ha myskväll med familjen på fredag/lördag och att vara ute och göra roliga saker tillsammans på dagarna. Varför kan det inte vara nu som då - affären stängde sex på vardagarna - två på helgen och på söndagarna var det stängt.


Pensionärs varning på mig (och mina vänner)


Ibland kan man sakna...

 En riktig hamburgare!



Men sen när man tänker på de stackars djuren...




... då smakar grönsaker bättre!






Crazy shopping!

I onsdags shoppade jag loss efter månader av ingen shopping alls. Kände att jag behövde en hel del och har inget dåligt samvete alls över att ha handlat. Jag tycker att jag var värd varenda krona!

Var in till Marlene på Vila och hon är ju alltid en idé spruta. Hon plockade fram och jag försökte hänga med i trenderna, haha. Hade köpt ett par jeanstights på Gina men hon sa att de inte var bra eftersom det var resår. Det skulle bara åka ner. Hon visade ett par snygga som hon hade istället och ja, jag köpte dem. Visade sig sen att hon hade rätt och t.o.m D sa att Vilas var snyggare och att de från Gina rynkade sig.

Hittade ett par lågklackade stövlar med högt skaft på Sko August. Precis vad jag behövde då det inte är så skönt att knalla runt med högklackat och barnvagn. Lämnade in de jag fick av D förra året på klackning så nu har jag två par fina stövlar, tjoho!

Mellan shoppingen avnjöt jag en lunch med Veronica. Vi hade inte setts sen i somras så det var trevligt att umgås och äta gott. Jag åt Canneloni med ricottaost och spenat, mums!

Oliver fick lite strumpor från Polarn & Pyret. Jag handlar inte mycket där men strumpor köper jag bara där. De håller så himla bra. Alla som han nu växt ur ligger i en påse till kusin Charlie. De är tvättade massor av gånger men de ser nästan ut som nya. Inga nötningar under och färgerna är bevarade. Helt klart värda 75:- för två par. Hittade en tröja med bilar också som jag köpte när jag ändå var i farten. Den skulle han ha redan igår!

Sen var jag på Mq och köpte Bondelid jeansen som jag velat ha sen länge. Hittade en stickad tröja också men där sa mitt samvete nej. Men jag har inte släppt den än och kanske att jag smyger mig dit...

Sista affären innan jag lämnade Gränby var Hennes. Jag hade medvetet sparat den till sist eftersom jag vet att jag alltid hittar något där som jag vill ha. Problemet nu var att jag hade så mycket påsar att bära att jag inte kunde bläddra mellan kläderna. Ringde till D och sa att han skulle komma och bära åt mig men han trodde att jag skämtade. Han har aldrig sett mig handla så här mycket, haha. Hittade i alla fall en lång finstickad svart tröja och den var jättefin på. Kommer absolut bli en favorit i vinter.

Igår var jag ner och lämnade tillbaka jeansen från Gina. Kom hem med två toppar istället. Fast den ena ska jag returnera imorgon. När jag var in till Marlene för att lämna tillbaka en tunika som verkligen inte var fin på så hittade jag en annan t-shirt istället som precis hade kommit. En vit med en tjej på - jätteläcker!

Nu ligger alla påsar på golvet i sovrummet. Skulle ha fixat garderoben redan igår men det blev aldrig av. Nu på morgonen skulle jag ta nya tag men det blev aldrig av. Skjuter fram det till imorgon förmiddag...




Flera lappar fattigare och med träningsvärk i armarna (haha) känner jag mig supernöjd. Känns underbart att kunna klä sig snyggt igen. Sa till D att nu behöver jag inte stå och grina på morgonen och gnälla över att jag inte har något att sätta på mig. Då svarade han att det kommer jag göra ändå... :)


Morgonstund...

                                
... har guld i mun. Stämmer ibland - ibland inte. Hade en jättemysig morgon i morse med mina boys. Victor var vaken från kvart i sju för att läsa på till ett prov och Oliver - ja, han vaknade endå.

Själv så var jag ju vaken nästan hela natten så det var bara underbart när man fick lite sällskap. Oliver har lugnat ner sig något otroligt och är inte samma vilddjur som förr. Nu kan han sitta still och titta på tv eller syssla med något. I morse satt han och lekte med ett pussel som Victor fick av Kristin en gång i tiden. Jag hade lagt undan det för att spara tills han kom upp i åldern då han inte förstör men han hittade det igår när jag var på jobbet. Han älskar i alla fall den där lådan med kubformade pusselbitar. Det är sex pussel i ett och man bygger genom att vända rätt sida opp.                    

Oliver och jag promenerade till dagis. Jag kände mig smått irriterad över att inse att två däck på vagnen var punkterade vilket jag upptäckte halvvägs då jag skulle stoppa ner Oliver i vagnen. Innan promenerade han så fint bredvid mig. Måste säga att han är verkligen en UNDERBAR unge!

Gick jättebra att lämna på dagis. Han plockade några kastanjer innan han gick innanför grinden som han stolt visade upp. Det stora kastanjeträdet utanför dagis är många barns favorit. Ungarna älskar att plocka kastanjer. Tänk när jag hade Rita, hon bar också hem kastanjer i munnen när vi hade lämnat Victor på skolan. Kärt minne.




Regnet smattrar...



Vinden viner och regnet öser ner. Ett riktigt höstoväder!

Har legat vaken länge och lyssnat på regnet som smattrar på fönsterbläcket samtidigt som Oliver andas högt, högt. Han har fått näsdroppar men det räcker inte. När ska han bli kvitt sin snuva?

Måste i alla fall säga att hösten är en mysig årstid. Dagarna som är lite kyliga men oftast fina. Löven börjar ramla ner och samlas i drivor på gatorna. Kvällarna som mörknar tidigt och man kan tända levande ljus och dricka te. Mys!



Klockan ringde 05:15

En trött Freddis suckade och gick upp. Efter lite "totalmakeover" åkte dunjacka och skidvantar på. Sen trampades det på cykel ända ut till Maxi.

Klockan tre cyklade en ännu tröttare Freddis hem...

Efter promenad till mamma (som inte var hemma), lasagne lagning, diskning, dammsugning, golvtorkning och ännu en promenad till mamma är jag nu färdig för sängen.

Ska avsluta dagen med en dusch och ett stort TACK till pappa som fixade kedjan på min cykel. Tack också till D som var och handlade en kedja till mig. TACK, TACK, TACK!!!


Kanelbullensdag - hurra!!!



Idag är det Kanelbullens dag så det blir att fira med en bulle till kvällen. Fram för mer sådana här dagar som kanelbullens, semlans, och våfflans dag. Borde införas tårtansdag, internationella godisdagen, choklad med vispgrädde dagen mm. Mums! 



Mickelsmäss

Oliver ligger och sussar middag och D är på fotboll med Kevin.

Förmiddagen tillbringade vi på Marknad i Örsundsbro - Mickelsmäss. Regnet vräkte ner när vi åkte dit men när vi var framme så slutade det. Solen kom fram och det blev fint.

Hela familjen var med och det var riktigt trevligt. Oliver som aldrig varit på marknad förut var helt exalterad. Han skulle ha ballonger, tröjor, leksaker, godis, ALLT! Efter en halvtimme i vagnen hade han tröttnat på att sitta still och jag fick roa mig med att hålla fast honom i vagnen när han försökte smita ur.

Victor som kommit upp i den åldern när man inser att allt är skit nöjde sig med att köpa en godisrem. Kevin handlade ett maskingevär för sina egna pengar. D köpte en tröja till Oliver med en grävmaskin på. Den blev Oliver så glad över.

I kylskåpet står 4 kartonger med cocosbollar. Ett paket kostade 49:- och 4:a kostade 100:-. Inte bara vi som gick hem med fyra paket kan jag meddela.

Mickelsmäss


Avslöjad hemlis

Måste bara berätta en hemlis som inte är någon hemlis längre. 

Lisa har en bebis i magen! ♥

 


Gubb j-v....!!!

Det ringde på dörren när jag hade kommit upp efter att ha tillbringat morgonen i tvättstugan.

Jag öppnar och där står Gubbe 70+. - Du glömde att göra rent filtret i torktumlaren!!!

- Jaha, ursäkta... - jag kan gå ner och göra det nu...

- Det behövs inte men glöm ALDRIG igen!

Hur orkar man gå upp och ringa på och säga en sådan sak? Det tar en halv minut att ta ut filtret, borsta av det och sätta tillbaka det.

SUCK!!!


RSS 2.0