Härlig dag!

Vaknade redan klockan halv sex i morse trots att jag hade satt larmet på sju. Typiskt att man vaknar när man får och kan sova.

På förmiddagen var jag på föreläsning med D och Camilla. Väldigt intressant och lärorikt.

D och jag lunchade på Rififi och jag åt som vanligt Mama rosa´s pasta. "Som vanligt" är ungefär två gånger om året men de gånger vi går dit så blir det en sådan.

Sen strosade D och jag runt på stan och kollade i affärerna. D köpte ett par Fred Perry gympisar som han kollat in länge. Skit snygga! Jag sökte efter en rolig toppluva till Oliver men det var ju omöjligt att hitta. Alla mössor som fanns var stickade och jag ville ha en tunn med stjärnor eller något annat roligt mönster. Slutade med en randig från Hennes.

Vid fyra hämtade D ungarna på dagis och jag grejade lite hemma. Vid fem drog vi till Mc donald´s och åt middag (inte jag för jag ville spara min magsäck till tårta). Sen cyklade vi vidare ner till Gränby för att gratta mitt syskonbarn Melker som fyllde 5 år. Fullt hus och massa godsaker!

Hemma igen vid åtta sorterade jag tvätten till morgondagens tvättning (7 - 10) och stekte pannkakor. Victor ska på orientering imorgon i Sävja så jag var tvungen att göra matlåda till honom.

Nu har jag kollat på Greys och ska snart hoppa i säng. Ska ta en dusch innan jag hoppar in i min nya pyamas som jag köpte idag. D tyckte att jag skulle köpa ett sexigt nattlinne - haha men tråkig som jag är valde jag en pyamas med Hello Kitty. Eller... var det snobben?

Imorgon ska jag gå på Gränby och shoppa till mig själv. Kommer bli underbart roligt!


Vila i frid.


 Efter några dagars sjukdom hittade jag Ida liggandes på sidan i buren när jag kom hem. Hon kunde inte ställa sig upp utan låg ner och andades tung. Jag tog upp henne och höll henne i mitt knä. Förstod att hennes tid snart var ute. Smekte henne sakta över hennes tunna kropp medans jag ringde hem Victor.

En ledsen Victor tog över och jag ringde till Kenneth på Svartbäckens vet. Vi fick komma omgående.

Jag bäddade ner Ida i vår resebur och drog iväg. Victor smekte henne hela tiden i bilen och hon låg ner och andades tungt. Ibland ryckte det lite i den lilla kroppen. Jag parkerade bilen och vi gick in i väntrummet. Jag tog buren i mitt knä och smekte henne sakta. Efter en stund kom det sista andetaget...

När Kenneth kom ut i väntrummet var det redan över. Han tog en titt på henne ändå. Kollade hjärtat och kände lite på henne. Han kunde bara beklaga.

Vi åkte hem till mamma med Ida. Jag hittade en skokartong som vi kunde begrava henne i. Victor bäddade i kartongen med en handduk och lade i Ida. Hennes kropp var fortfarande mjuk och varm. Vi pussade henne och sa adjö. Sen gick vi ut i trädgården, grävde en grop och begravde henne. Nu vilar hon bredvid sin kompis Elin.

Många tårar och tankar dyker upp. Saknaden efter Rita gör sig också påmind då Ida köptes för att lindra lite av den sorg vi kände efter vår älskade hunds död.

Ida blev fem år.


Traktor i sovrummet!

Dagen som började med migrän var väl inte en dag att minnas. Men jag hoppas att den gav någon något. Ove blev i alla fall 750 kronor rikare på Trion och Jenny lärde sig att spela på Dagens dubbel. Simon fick sälja dubbelt så många Keno andelar och Niklas ställde kunderna inför dilemmat "vanlig Triss" eller "Super Triss"? Livet i spelbutiken går vidare...

Eftermiddagen spenderades som så många gånger annars hemma hos mamma. Oliver älskar att vara där och leka ute i trädgården och jag kan sitta med korsord eller annat. Önskar vi bodde som de gör.

Ska strax krypa ner i sängen och stoppa in öronpropparna. Min älskade Oliver snarkar som en gammal gubbe. Trots nässpray så låter han som en traktor. Är väl inne på femte natten med just öronproppar. Det värsta är att jag vaknar hela tiden för jag måste ta ur dem och lyssna om han andas - Tokig man är!



 


Söndagen är över

Då var det dags att säga hej då till den här veckan också. Mörka kvällar och kortare dagar kommer närmare och närmare. Snart faller löven och sen kommer snön. Livet rullar på...

Eftermiddagen tillbringades, efter en underbar middagslur, hemma hos min bror i Gränby. Jag, mamma, Victor och Oliver cyklade dit efter att vi varit upp till Gränby centrum och inhandlat ett par höstkängor till Oliver.

Ungarna lekte och vi satt och prata - ja inte mamma förstås - hon är alltid med och leker!

När klockan blev runt sex och middag väntade cyklade vi hem. Oliver badade och jag satte in lite kort i hans album under tiden. Sen stekte jag svampen  som jag plockade igår och lade i fryspåsar.

Var nyss iväg och tankade bilen så att jag kan lata mig i morgon också. Så fort jag känner mig starkare ska jag dock börja cykla igen. Måste se till att få lite motion men just nu har jag ingen kraft för det. Ska lägga mig tidigt idag så jag hinner få en sju timmars sömn. Min kropp behöver det!


Har rensat svamp!


Morgonen rullar på och fortfarande är det två som sover. Har "roat" mig med att rensa svampen som jag plockade igår. Ska strax ner i tvättstugan och plocka ur tvättomgång nr 2. Hade turen att det var ledigt 10 - 13 också. Då behöver man inte springa som en dåre upp och ner mellan maskinbyte och torktumling.

Det är vattenläcka i huset. Varmvatten rinner i trappen. Hissen är avstängd så det är ett himla kånkande med IKEA kassar fulla med skittvätt och Oliver som ska ha hjälp ner för trappen. Luktar unken varm betong i hela trapphuset. Känns underbart att vi inte har någon läcka inne i vår lägenhet i alla fall. Kan stå ut med att de stängt av varmvattnet.

Plockade bort en fästing från magen i morse så med min tur får jag väl Borelia nu.

I love my life!!!


Ännu en härlig helgmorgon - ensam!

Nu väntar tvättstugan mellan 7 - 10 medans resten av familjen sover. Oliver har redan börjat sortera tvätten. Vilken underbar son man har!






Tvättid

Tvättstugan är bokad 7 - 10 imorgon bitti.

Fan va nice!!! (not...)


Svamp!


Medans Oliver och jag var hos mamma i morse ringde Sonja och undrade om mormor och morfar ville följa med till Björklinge och plocka svamp. De ville de och då hängde jag och Oliver med.

Först åkte vi förbi apoteket och hämtade ut lite medicin till mig mot min klåda sen drog vi. Jag sov hela vägen (2 mil...) till Björklinge. Sen traskade vi iväg i skogen.

Vilken bra skog att gå i med ungar och vad med svamp! Det första jag stötte på när jag klev in i skogen var en stor gul kantarellfamilj - Lycka!

Ungarna var så duktiga och de gick och gick. Inget gnäll. De gick snällt med sina hinkar och plockade sina svampar som vi visade dem.

Sen var det fika paus i skogen. Charlotte hade stekt pannkakor på morgonen som hon hade med sig. Oliver undrade om man fick glass till... Gullunge!!!

Sista timmen blev det dock lite kaotiskt då vi insåg att vi nog gått lite vilse. En trött Oliver bars av mig och mormor. Sen när vi äntligen hittade ut igen då var det energi på ungarna igen. Oliver sprang hela vägen till bilen.

När vi kom hem igen vid halv tre så sov jag och Oliver middag till fyra. Kvar i kylskåpet ligger nu en halv Ica kasse med oränsad svamp - Gud så jobbigt!







Jag blir TOKIG!!!

Nu KLIAR det igen! Det sväller upp bakom öronen sen en halvtimme tillbaka och det kliar så jag blir VANSINNIG!

När ska den här JÄVLA SKITEN SLUTA?

Det sticker i läpparna och fingrarna,  jag orkar inte med det här!




God morgon!

Blev inte mycket sömn inatt men det gör inte så mycket. Jag är lite trött men jag får väl ta igen det när Oliver ska sova middag runt tolv. De stora pojkarna sover och Oliver kollar på Thomas tåget samtidigt som han leker med duplo.

Jag har tillbringat de få timmar jag sovit på soffan då mina två män i sovrummet snarkade ikapp. Under morgontimmarna är det någon som har bitit mig i rumpan då jag kan stoltsera (?) med ett myggbett mitt på röva!

Ska fixa i ordning mig och Oliver sen går vi ut på en promenad - antagligen mot mamma och pappa. Plockat fram stegräknaren och tänkte komma igång lite igen med promenerandet. Har blivit lite lite motion på sista tiden men det har i och för sig sina orsaker. Nya tag - nya steg!

Nu är det dusch som gäller!

God morgon alla!


Stänger av datorn.

Nu stänger jag av datorn och går och lägger mig. D sover sen länge och jag antar att Anneth och Roger gör det också. Vi hade en otroligt rolig kväll som vanligt. Tänk att klockan alltid tickar på så snabbt när man har trevligt.

Finns gott om pastasallad kvar så först till kvarn som ringer och bjuder in sig på en lunch / middag är välkommen!

Nu ska jag sussa innan Oliver vaknar. Blir väl en fyra timmar...

D kommer inte gå upp imorgon, I know. :)

God natt alla!


Ikväll blir det italienskt

Anneth & Roger kommer över och äter pastasallad med oss klockan sex. Receptet är tagit från Pernilla Wahlgrens blogg och innehåller bla, 2 sorters oliver, ruccola, rödlök, pesto, soltorkade tomater och mozzarella. Till det serveras torkad skinka (kommer inte på vad det heter) och 2 sorters salami och baguette. Jag hoppar köttet men det vet ni ju redan.

Hoppas ni får en lika trevlig kväll som vi ska ha!


Underbar morgon!

Vilken härlig känsla. Barnbidrag, fredag och ledig helg. Dessutom vaknar man pigg innan klockan och har tid att sitta vid datorn och vakna till på morgonen.

Vilken himla bra start på en underbar dag och helg!




Ingen sömn...

... men en härlig promenad i höstsolen. Efter att ha legat och vridit och vänt i sängen i en timme bestämde jag mig för att ta promenaden först istället. Sagt och gjort!

Kom precis in efter en timme ute i solen. Nu är jag trött! Nacken spänner fortfarande men annars är jag nog ganska ok. Ska ta en dusch nu, äta lunch och fixa i ordning mig. Sen ska jag lägga mig raklång på sängen och sova tills jag ska iväg till Maxi.

Trevlig eftrmiddag!


Dödtid

Så där nu är alla morgon måsten över. Kvar finns en dödtid fram till klockan 15:30 då jag ska ta bilen till Maxi. Jag är så glad över att jag får ha Camilla och Niclas sportbil. Varje dag är en gåva som skänkt från ovan. Att cykla till Maxi är inget jag njuter av. Stressigt värre då det tar en sådan himla tid. Hoppas att vi kan få ordning på vår egen ekonomi snart så vi kan inhandla en egen bil. Vi måste ju ha en bil där alla i familjen får plats. Tänk att det skulle bli sånt här strul när man tror man är skyddad genom facket och den statliga lönegarantin. Ja, ja den sista ska det i alla fall dyka upp pengar som D skulle fått den 25:e förra månaden...

Ryckte upp D i morse så vi cyklade tillsammans till dagis/skola. Tog en snabbis på Årstahallen (haaha) och drog hem igen. Har ätit frukost och mår nu ganska så bra. Treon har börjat värka men lite av huvudvärken försvann redan när vi var ute. Hoppas bara på att svullnaden i huvudet/nacken ger med sig snart.

Nu ska jag försöka sova lite. Orkar jag blir det en promenad på eftermiddagen.

 

 


Huvudvärk & Nacksvullnad

En trött Freddis med huvudvärk kan konstatera att alla blämmor och knölar är i stort sett borta. Kvarstår gör dock svullnaden som är i nacken. Den har gått ner - men inte helt. Har en sprängande huvudvärk så idag blir det följande som gäller. Fixa ungarna och få iväg dem till skolan/dagis, en snabbis in på Årstahallen och köpa gurka till marsvinet och sen hem och och sova.

Jobbar 16 - 22:30 och hoppas att jag klarar av det. Har i alla fall hjälp av Jenny ikväll så det får väl bli så annars att jag skeppar över allt på henne och står och latar mig själv. En lärling ska tuktas! ;)

Nu ska jag få fart på mina tre barn!


Kanyl

Nu är jag äntligen hemma igen, svullen som fan men det kliar inte. Vilka knölar det blev. En del var stora som plommon. Men nu har jag fått hjälp så jag hoppas att de ska försvinna tills imorgon.

Doktorn ville först bara ge mig Betapred men jag sa att jag redan tagit det. Då fick jag Prevagyl (?) och fick sitta och vänta i säkert trettio minuter. Inget hände förutom att klådan bestod och nya knölar dök upp. Till slut beslutade han sig för att ge mig en kortisonspruta. (Kunde jag inte ha fått det på en gång?)

Jag som hatar det här med sprutor lade mig ner på britsen med andan i halsen. Kände hur hjärtat började dunka. Sköterskan ströp blodflödet med blodtryckspumpen. Sen tar hon fram en KANYL!!! Vi ska in i blodet så då måste man göra så sa hon. Jag tittade bort och försökte tänka på något annat. Det stack till och sen började hon. Vi tar lite saltlösning först... DU BEHÖVER INTE TALA OM VAD DU GÖR!!! Sen själva botemedlet och sen salt igen.

Jag fick påminna henne om att lätta på blodtryckspumpen när jag kände att det stack så mycket i armen att det gjorde ont. När hon tog ur kanylen kom det massor med blod. T.o.m doktorn sa att du måste nog lägga om det där för det blöder mycket. Mig gjorde det inte så mycket att det blödde för när sprutor och kanyler inte sitter i armen är det skitsamma.

Sen fick jag sitta ett tag igen i väntrummet och invänta resultat. Klådan försvann men svullnader och knölar är kvar. Hoppas som sagt att de är borta tills imorgon.

TACK SNÄLLA PAPPA FÖR ATT DU FÖLJDE MED!


KLÅDA!!!

På eftermiddagen när jag och D promenerade hem från IKEA kände jag att det kliade på benet. Klådan slutade aldrig men jag tänkte inte så mycket på den.

När jag senare var hemma hos mamma började det klia i hårbotten. Jag kliade och kliade samtidigt som det kliade på benet och armbågen. Till slut tänkte jag att jag måste f-n gå och ta en dusch. I duschen upptäckte jag små knölar lite var stans, i nacken, på låret, armbågen mm.

Då slog det mig - shit - Allergichock mot Kåvepeninet!!!

Ringde till sjukvårdsupplysningen och de sa att jag skulle omgående ta mina mediciner som jag har mot bromsbett, Betapred och Loratadin. Sen skulle jag åka upp till Samariterhemmet på dropin besök.

Jag tog medicinerna för typ 20 min sen men det har inte hjälpt ännu. Nacken sväller och jag kan inte böja den bakåt snart. Pappa får nog ta och skjutsa upp mig.




Sömnlös

Inte f-n kunde jag somna. Typiskt, när man äntligen har tid för att sova, ja då kan man inte somna in. Det värker i kroppen och jag har någon konstig känsla. Vet inte vad det är. En blandningn av rastlöshet och stress.

Ska gå ut och ta en promenad istället. Tyvärr försvann det fina vädret. Blir att sätta på sig strumpor och jacka.



Förmiddagslur

Nu ska jag gå och sova i två - tre timmar. Sen blir det lunch och långis i det härliga höstvädret. Oliver kommer hämtas lite tidigare idag så jag får gosa med honom medans han är pigg.


Oliver dukar


Tonårsmorsa

I söndags fyllde min äldsta son 13 år. Kan inte fatta att jag är tonårsmorsa. Jag som fortfarande bara är 25 år. (vilket innebär att jag var 12 när jag fick honom...)
 
Victor firades natruligtvis med tårta i stora lass. Victor hade önskat sig pengar då han spar till en platt tv. Skulle tro att han nästan kom halvvägs.







Fler timmar önskas!

Det värker i kroppen. Känner mig jättekonstig. Stressad som fan. Känns som om jag inte hinner med någonting alls. Dagarna bara går i ett.

Ska det vara så här?

Känns som om dygnet har alldeles för få timmar. Jag hinner inte med att göra det jag ska. Kommer inte ihåg när jag tog en promenad senast, telefonsamtal med vänner - blir korta sms, Tv programstittande slutar med att man sitter och väntar in pausen så att man kan fixa något.

Det är nästan så att man blir arg och irriterad när man hör telefonen ringa. Känner att jag behöver lugn och ro. I morgon är jag i alla fall ledig. Ska ta en långpromenad i höstsolen. Hoppas på fint väder!



 




Känd skådespelare död i svininfluensan



Och vi vet ju alla vem som smittade honom...


Regnbåge & grattis

Imorse när jag gick upp för att fixa till att gratta Victor såg jag den största regnbåge jag sätt någonsin. Jag var naturligtvis tvungen att springa ut och fota. Synd nog så är ju inte min kamera kapabel att fånga upp regnbågens hela skönhet men ni ser ungefär.

Sen var vi in och sjöng för trettonåringen. Princesstårta enligt tradition serverades och lillebror Oliver högg in på två bitar. Själv så smakade jag ingenting - en liten bit utan fat räknas väl inte?


Lördag eftermiddag

Vid halv fyra när Oliver och jag sovit i två och en halv timme bestämde vi oss för att vi skulle cykla ner en sväng på stan. Egentligen var jag för trött men samtidigt var det lättare att vara ute med Oliver än att ha honom klättrandes i hela lägenheten.

Vi åkte ner till stadsparken där Oliver kunde springa av sig. Han älskar den lekparken. Det nya skeppet såg roligt ut men det var så fullt av ungar så vi får gå ner en annan dag och utforska det.

När det ändå var kulturnatten så gick vi ner en sväng på stan. Stötte på L-M och Oscar som skulle gå på spökvandring i slottet lite senare på kvällen. Det lät riktigt spännande. Vi gick och drog våra cyklar bland alla människor. Jag kände mig ganska matt men det var kul att komma ut och se lite liv och rörelse.

Vi stötte på mamma och pappa tre gånger. Sista gången sa vi att vi skulle gå och äta lite kinamat. Restaurangen var överfull så vi bestämde oss för pizza i gula kiosken. Vi köpte med oss hem och åt allihopa tillsamman uppe hos oss. Sen åkte de hem nästan på en gång. Pappa kände sig inte heller riktigt frisk ännu.

Imorgon fyller Victor 13 år. Då blir man tonårsmorsa!


Jälladagen

Vi var även ut till Jälladagen. Eftersom vi var så många och vi bara hade en bil fick pappa åka två vändor. Men det gick ju bra när det var så nära.

Mamma köade till traktoråkning medans pappa hämtade mig, Oliver och Victor. När vi kom till Jälla var hon längst fram i kön. Oliver åkte med Victor och jag fick åka med Meja. Oliver var helt lyrisk och Meja grinade. Jag sa åt killen som körde att han kunde vända och åka hem. Traktorer var inget för Meja.

Sen gick vi runt och tittade lite i ladugården. Stackars kossor - vilket liv de lever. Föder en unge och får ha den i två dagar sen separeras de. För att vi ska få dricka mjölk!

Vi var väl i Jälla i två timmar innan pappa skjutsade hem oss. När vi kom hem sov Oliver och jag middag i två och en halv timme.




Fler bilder från Jälla hittar du på den här sidan!


Oliver & Meja

Jag var hem till mamma och pappa en stund i morse. Mina syskonbarn Melker och Meja hade sovit över så jag tänkte att det var kul för Oliver att leka lite med dem. Meja och Oliver lekte doktor och de hade så roligt. När leken var över avslutade de med världens gulligaste kram.





Om du vill ladda ner korten, gör det från den här sidan!



Min underbara Oliver



Härligt med barn!

En trött mamma tvingade sig upp ur sängen tio i sju. Försökte få Oliver att somna om men det var inte intressant för honom. Välling i sängen då? Nej, han skulle upp!

Det första han ville göra var att baka = playdoh (finns tydligen miljoner stavningar på det) Nej, sa jag men han plockade snabbt fram kavel, kniv och skulle ha burken. Ok...

Två minuter senare var han klar.

Nu sitter Oliver och tittar på tv och jag ska hoppa in i duschen. Att få vara med Oliver är underbart. Man ska ta vara på alla dagar som man får vara med varandra och bara njuta. Oliver får min dag att le!


Jag mår illa...

... to much candy!!!

Annars så mår jag nog ganska ok nu. Halsen är helt återställd och mandlarna har samma fina form och storlek som de normalt har. Öronen känns också helt återställda. Ledvärken och tröttheten består men jag har ju två dagar till på mig att vila.

Efter jag lämnat Oliver sov jag till halv ett. Sen var jag ner i tvättstugan och körde fyra maskiner. Tog en liten promenad i höstsolen och det var riktigt skönt. Kändes dock att man inte har den ork man brukar. Tyckte nästan det blev lång fast jag bara var ute i tjugo minuter.

Blev en sväng till mamma efter dagis. Oliver fick leka med kussarna. De skulle sova över inatt då Camilla jobbade och Tomas skulle ut på galej med Fyrislund personalen. Ev. så åker jag med mamma och pappa och alla småbarn till Jälla imorgon bitti och tittar på djuren. Man brukar även få prova att åka traktor. Något som Oliver skulle älska!

Kvällen spenderades i tv soffan med Idol och Kändis djungeln. Trots fredagkväll och "ledig" imorgon är det dags för sömn. Min kropp orkar inte mer nu.


Kändis djungeln - Helt innehållslöst!



Var det ett skämt eller? Det ända som hände var att Bengt fick stå som en rymdsmurf med massor av djur innanför glasbubblan. Vem var det mest synd om - honom eller djuren?

Och en sak som retar mig - varför ska man gå in på tv4:as hemsida för att se vissa saker? Man tittar väl på programmet för att man vill se vad som händer? Det är ju larvigt att man ska behöva besöka en hemsida för att kunna följa ett program.  

Såg inte ens ut som om de var ute i djungeln - kunde lika gärna ha varit en tv studio.

Jag kommer inte att titta på detta.



Alvedon & vetekudde

En trött mamma ska strax börja fixa för dagis och skola. Victor  har sovmorgon till halv tio så självklart vaknar Oliver klockan sex. Att larmet stod på åtta spelade liksom ingen roll.

Har varit en jobbig natt. Hade ingen hosta så det gick bra utan Cocilanan men jag hade en fruktansvärd värk i kroppen. Vet inte om det varit så hela tiden och att jag nu kände av det då jag ej hade Cocilanan som dämpade. Tog i alla fall alvedon och vetekudde. Att sen springa upp och ner och hjälpa en orolig Oliver gjorde inte saken bättre.

Ser fram emot att få sova när jag lämnat Oliver på dagis.


Sjukdag 4:a

Fick ett telefonsamtal från min chef som undrade hur det var. Fick en uppmaning att inte komma tillbaka förrän jag kände mig helt frisk. Och när jag kände mig frisk skulle jag stanna hemma en dag till... Haha, verkar som de inte vill ha mig på jobbet... (skämt) Man blir i alla fall glad när de ringer och hör hur man mår.

Jag har inte gjort så mycket i dag heller, legat i soffan / sängen och njutit av det härliga varma höstvädret. Föreslog att D och jag skulle ta en 20 minuters promenad men det var inte så populärt. När vi hämtat Oliver på dagis var jag ute en stund med honom på gården. Vi ska få en helt ny lekpark och idag har de börjat montera upp en klätterställning med tillhörande rutschkana. Känns roligt att parken fräschas upp för den var verkligen nerkörd. Hoppas på lite fina bänkar med bord också. All sand ska också bytas mot någon eu anpassad sand som är mjukare?

På kvällen avnjöt jag ännu ett avsnitt av Idol. Tyvärr så tycker jag att det är för mycket Peter J och för lite sång. Jag vill höra alla illasjungande wannabes och få mig ett garv. Det är alldeles för lite av det denna säsong. Bagges bilresor är inte heller kul - tar bara massa tid.


Just idag mår jag bra - just idag är jag stark...

...kanske inte helt men jag är på gång! Pingisbollarna börjar minska och de ömmar inte lika mycket. Halsflussen känner jag ingenting av. Ingen feber ännu idag och det som fortfarande sitter i är väl tröttheten och ledvärken. Förstår inte att det kan ömma i knäna - väldigt konstig känsla. Men med mer penicillin och vila så är jag snart tillbaka - starkare, tuffare och vackrare än någonsin! Hahah

Fr.o.m idag så har jag låst in Cocilanan i skafferiet. No moore drugs!



090909

Coolt datum.

Förmiddagen och fram till klockan halv två spenderades i sängen sovandes. Nattens sömnlöshet togs igen på dagen. Kanske att jag var uppe en stund, jag kommer faktiskt inte ihåg.
 
Halsen känns helt ok nu. Det gör inte ont alls att svälja men "pingisbollarna" på sidorna är alltjämt svullna. Däremot har ledvärken inte försvunnit och jag känner mig fortfarnade febrig och trött. Men det var ju det doktorn sa skulle hålla i sig och därav min sjukskrivning. Fattas bara att man blir överkänslig av penicillinet sen. Det har ju hänt några gånger. Ben som svullnar upp och kliar så man blir tokig! Och ni tjejer vet ju mer vad som brukar hända efter en penicillinkur - kantareller & klåda!

Hämtade Oliver på dagis vid fyra - var riktigt skönt att komma ut en stund. Vilken härlig värme det var ute. Synd bara att det blåser så mycket.

Mellan 18:30 - 20:00 var det information i Brantingsskolan för alla föräldrar till barn som börjat i sjuan. Jag tiggde skjuts med Rosi. Måste säga att skolan verkar mycket bättre än jag först trodde. Visst den är skabbig men visionerna för skolan angående mobbing och dyl är jättebra! Träffade Victors mentorer och de var ju också vettiga lärare med humor. Victor själv trivs ju väldigt bra och tycker att skolan är mycket bättre nu än när han gick i sexan vilket är väldigt glädjande för mig som mor. (Gud vad fint det lät...)

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen. Blir lite Cocilana inatt med - sen ska jag trappa ner. Man vill ju inte bli en ny Torsten Flink - morfinist!




Läskiga ansikten i rummet.

Känns som jag varit vaken nästan hela natten. Det gick inte att somna igår. Funderingar om allt och inget snurrade i huvudet. Dessutom var jag nog inte så trött efter att ha sovit en hel del på dagen. Att jag hade huvudvärk påverkade också för då har jag svårt att sova. Var upp och blandade treo två gånger och samtidigt tog jag en slurk Cocilana i hopp om att somna in. 

Blev nog någon sked för mycket med just Cocilana för när jag började se massa läskiga ansikten sväva i rummet blev det obehagligt. Jag visste att jag var vaken och ändå såg jag dessa "monster". De såg sönderopererade ut nästan som Mikael Jackson - fast utan hud - bara kött och ben ... typ?!?

När klockan ringde klockan sju sov jag i alla fall så lite sömn blev det. Känns faktiskt mycket bättre i halsen idag. Jag kan svälja utan att det gör ont - helt otroligt! Den ena mandeln (heter det så?) har blivit mycket mindre men den andra känns större. Skit samma mandlar eller ej - det gör inte ont! Det som känns mest är väl värken i kroppen. Känner att febern börjar komma också så det är nog dags att ta lite alvedon. Men jag klagar inte - jag är så glad att jag är på bättringsvägen.

Oliver har jag lämnat på dagis och nu har gårdsgubbarna klippt klart häcken utanför fönstret så nu ska jag gå och lägga mig. Ställer klockan på tre så jag inte missar att hämta Oliver.


Sjukdag nr 2

Lämnade som jag skrev Oliver på dagis imorse med dåligt samvete om att han eventuellt höll på att bli sjuk. Gladare blev jag när jag hämtade honom när jag möttes av en glad Oliver som kom och kramade om mig samtidigt som han stolt berättade för alla att det minsann var hans mamma som kom!

Eftersom D också är dålig tänkte jag att det var lättare att ta en sväng upp till mamma. Oliver kan leka och jag sova. Nu blev det inte riktigt så eftersom mamma var barnvakt till Sonja och Charlie - mina syskonbarn. De hade gått till 4H så vi åkte efter. I alla fall lättare än att vara hemma med en unge som ska vara överallt och ha allt. Mamma gick med ungarna och jag tog det lugnt. Satt på en bänk och svettades. Vi var väl där i en fyrtio minuter innan vi gick hem igen till mamma. Pust - där kunde Oliver leka och jag vila.

Victor kom också dit för han skulle hjälpa morfar med nya torktumlaren. Mamma fixade kvällsmat till alla och det var ju skönt - ett moment mindre hemma. Vi åkte hem vid sex för då var Oliver så trött. Hemma öppnade han paketet från farmor, kollade tv och duschade. Klockan halv åtta sov han.

Just nu sitter jag här med svetten rinnandes ner för rygg och mage. Har precis tagit två alvedon. Ska ta min dos Cocilana och hoppa isäng. Blir nog en Treo också för huvudet dunkar. Imorgon ska jag vakna - påväg att bli en frisk människa igen!


Orkar inte mer...

Att va sjuk är ett helvete - inte bara för att man mår så dåligt utan för att det är så himla tråkigt. Man ligger i sängen och orkar ingenting ändå så orkar man tillräckligt för att ligga och tycka att det är tråkigt. Hänger ni mé? Man tar en tidning, läser lite sen orkar man inte. Sätter sig vid datorn en stund, sen orkar man inte mer. Lägger sig i badkaret, sen orkar man inte mer. T.o.m nästan så man känner att man inte orkar sova mer...


Tre pencillin om dagen ska jag ta på fastande mage. Det är i alla fall inga problem för jag orkar inte äta. Köpte glass på Ica Brantan när jag var på apoteket igår, det är lagom att orka äta. Dessutom är det skönt för halsen med kallt. Det tillsammans med Cocilana är rena "paradiset" för halsen.

Imorgon borde det dock vända för då är jag inne på dag tre med pencillinet. Känns skönt för jag orkar inte ha mer ont. Jag vill bli frisk! Jag vill jobba, städa, skratta, - inte ligga som ett fån och tycka synd om mig själv.


Coola bestick!

Nu har Oliver fått sina bestick från Coolstuff som hans farmor beställde. Han blev superglad!




Svetten rinner

Har precis varit och lämnat Oliver på dagis. Har lite dåligt samvete med tanke på att han var lite varm och orolig i natt. Sa till fröknarna att de skulle ringa på en gång om han verkade febrig eller dålig. När jag lämnade dagis stod han i alla fall med sin favorit fröken Isio och trummade på en hink och vinkade glatt hej då!

Jag har tvingat i mig en macka för jag kände att jag mådde dåligt av alla mediciner som jag proppat i mig. Gör så himla ont i halsen när man ska svälja dessutom har jag inga hungerkänslor alls. (alltid något som är bra med att vara sjuk) Sitter här och svetten rinner längs ryggen. Ska ta två alvedon och krypa ner i sängen.

Tack för alla "krya på dig" via sms, telefon och i bloggen. Ni är underbara vänner!


Sjuk

 Jag var till doktorn igår förmiddag och fick min dom. Halsinfektion som var så stark att den även påverkade öronen - spred sig till någon nerv som satt ihop öron - hals, samt feber och ledvärk. Doktorn skratta när jag sa att jag inte hade feber - Du kan slänga din termometer då för du är glödhet! Och jag som säger att jag aldrig har feber...

Jag frågade om "svininfluensan" men det hade jag inte. Jag hade fått allt i fel ordning. Man skulle börja med ledvärk, sen feber, sen hosta. Dessutom sa han att det var väldigt upptriggat med influensan. Jag blev sjukskriven till på söndag.

Vaknade nyss (04.30) efter att ha sovit i stort sett ända sen ett igår. Oliver grät och ville ha välling. När jag tog upp honom var han jättevarm. Typiskt! Jag orkar inte med ett sjukt barn när jag själv är sjuk. Hoppas han är frisk när han vaknar imorgon bitti...


Jag har så ont i halsen!

Gick till sängs vid tio och vaknade runt tolv. Det gör så fruktansvärt ont i halsen. Hade lite ont under dagen men inte så jag led. Nu har jag varit vaken sen tolv. Kan inte sova. Det går knappt att svälja och när jag hostar och slämmet kommer - olidligt!

Blir nog att stanna hemma idag och gå till doktorn istället. Antar det är halsfluss. Oliver gnällde också att han hade ont i halsen och när jag tog ett kort på honom igår så råkade han gapa. Kolla i munnen - ganska så röd!



Ska lägga mig igen och försöka sova - blir kanske bättre...

Fan - jag HATAR att vara hemma från jobbet!!!




Karins 40 års fest

Pappa körde oss till F16 dit vi skulle för att fira Karins 40 års dag. Vi skulle vara i mässen. Kan tippa på att vi var en 60 pers. En salig blandning av barndomsvänner, arbetskamrater, grannar, babysimvänner mm.

Vi fick välkomstdrink, snittar och roade oss med en tipspromenad. Sen var det middag med buffé från Martina. Alltid lika gott med deras mat. Till det serverades rött el vitt vin. Jag hamnade bredvid D, Alexandra och några sommarstuge grannar till Karin. Jättetrevligt!

Bordsplaceringen var lite rolig. Det stod ord som låg på tallriken och så skulle man lista ut var man skulle sitta. På min och D:s tallrik stod följande:



Det var många som ville ha min tallrik...

Middagen blandades med diverse tal och uppträdande samt allsång. Tror middagen höll på långt efter nio. Sen var det kaffe. Vi slog oss ner i de maffiga sofforna. Vilket mysigt ställe! I barnen var det kanonpriser. En flaska vin 100:-, en Mariestads öl 30:- och valfria drinkar 40:-. Lite skillnad mot när man går på krogen...

En överförfriskad dam stod för underhållningen. Jag, D och Helena och Tomas Ottosson satt vid ett bord och umgicks och kollade på henne. Hon ålade i soffan, spillde ut vin i soffan som hon sen började slicka upp. Låg på rygg i soffan med bena upp i luften och visade ALLT! Ställde sig på alla fyra och drog upp kjolen mm. Tyvärr för henne så slutade hennes kväll lite tidigare än vår.

När vi lämnade festen och skulle ringa taxi så hade vi turen att ett annat par också skulle åka. De skulle mot Norby så de erbjöd oss skjuts. Det tackade vi för!

Vi var hemma vid två. Vilken rolig kväll det blev även om vi kanske inte var de mest festande. Men vi tog oss igenom kvällen och vi hade jätteskoj. Fast med Karin som värdinna går det inte att misslyckas. Finns ingen människa som är så social och omtänksam som hon.

Undrar bara vad det skulle ha stått i det tomma sms:et som kom från Karin halv fyra i morse...





Karins 40 års fest


Jag är sänkt - igen...

Visst, jag drack alkohol igår, 1 öl som jag delade med D, 2 glas vin till maten och en Vanillasky 6 cl. Inte mycket på åtta timmar när även middag ingick.

Jag mår varken illa eller har huvudvärk men jag har så himla ont i kroppen. Knäna värker så jag blir tokig. Är hos mamma för att hämta hem Oliver och har nu fått något dunder piller som tydligen ska hjälpa. Jag känner ingenting. Tog ett varmt bad innan jag åkte för att få värme på knäna men det hjälpte inte heller. Vad är det för fel på min kropp? Eller är det helt enkelt så att det är svininfluensan man har?

Först så tänkte jag att det var skorna eller att vi hade dansat men det kan det inte va. D och jag satt i soffan nästa hela tiden med Helena & Tomas. Och dansa gjorde vi i typ 2 min för vi orkade inte med att röra på oss.

Öppnar imorgon - hoppas jag orkar!




Farmor har beställt

Farmor hittade besticken på nätet och har beställt dem till Oliver. Kommer i brevlådan i veckan. Gissa om han kommer bli superglad!

Kanske vi kan lägga vällingen på hyllan! (eller snarare i skafferiet)


Så himla irriterande!

Ungarna är hos mamma och jag är supertrött. Värsta läget att passa på att sova ut. Nej, då ligger man vaken och vrider och vänder. Tar en tur då och då för att kissa. Sätter sig här vid datorn som ett fån klockan sju på morgonen.

Varför kan jag inte sova när jag har druckit alkohol?

Så himla irriterande!


Hemma igen

The party is over... i alla fall för vår del.

Nu väntar sängen!


Ska jag eller ska jag inte?

Har velat hela dagen om hur vi ska göra med Karins fest. Var ner på stan på dagen för att fixa hennes present. Önskemålet från Fritidsresor var lite svår att fixa när de lade ner i mars... (älskar dig ändå Karin)

När vi skulle åka hem från stan igen mådde jag skit. Sov med Oliver i två timmar. Just nu känner jag mig inte helt ok men vi åker ändå. Hur ofta är man bjuden på 40 års fest på F16?

Vi åker dit äter och umgås. Sen får vi se hur länge jag orkar.


Morgon mys

Frukosten är nu avklarad. Blev en minivariant av en hotelfrukost. Nybryggt kaffe, nybakade bakeoff frallor, juice mm. Avnjöt denna framför tv4:s morgon tv.

Oliver är inte riktigt kry och vi får se hur vi gör med Karins 40 års fest ikväll. Väntar in och ser hur det  utvecklar sig. Inget roligt att lämna bort honom om han är super dålig. Själv så är jag ganska ok förutom tröttheten.

Ska cykla ner en snabbis på stan strax.




Tidig lördagmorgon

Oliver väckte mig klockan sex. Ville gå upp och sitta och titta på tv. Försökte först med välling i sängen för att han ev skulle somna om men icke. Nu sitter han i sin stol och tittar med tre flaskor bredvid sig, välling, saft & vatten.

Han har ingen feber men är jättegrinig och snorig som bara den. Fick byta en diarré blöja inatt. (Han brukar aldrig bajsa när han sover) Han har sovit oroligt hela natten och jag var beredd på att åka in. Vågade inte ta någon Cocilana ifall jag skulle somna in och inte höra honom eller ifall jag skulle få åka iväg med bilen.

När klockan var tre gick jag dock upp och tog lite Cocilana. Jag kunde inte somna in pga hostan och kände att om jag skulle orka gå upp med Oliver idag måste jag sova lite. Blev väckt av Kevin igen runt halv fyra. Han ville sova inne hos oss men D följde honom tillbaka till hans säng. Det är liksom ingen större vits att han sover hos oss för D går ändå in i hans rum och jag lägger mig i soffan. Jag kan inte sova med honom för han ligger och rör på sig hela tiden och sparkar. Sen när Oliver vaknar så blir det kaos när han ser att Kevin ligger i vår säng. Då vill Oliver upp och busa!

Fy vad tråkigt det var igår kväll. Började med korten som jag sa att jag skulle men sen kom D och frågade om jag var klar. Jag blev sur och sa var så god, sitt här du! Plockade bort allt igen och gick. Sen satt han framför datorn till två. Jag hittade en film på kunskapskanalen som jag tittade på. Handlade om några kvinnor i ett afrikanskt land. De flesta kvinnor levde utan sina män. När ungarna kom drog männen vidare på nya upptåg. Kvar var de fattiga kvinnorna som skulle ta hand om barnen. Sjukt bra dokumentär och jag fastnade i en hel timme. Tänk vad vi har det bra här i Sverige.

Nu ska jag fixa frulle till Kevin. Han ska åka med Emil till Furuvik och blir hämtad vid åtta.



 

Roliga bestick

Hittade så fina bestick på internet. Vet bara inte var man kan köpa dem. Någon som vet? Oliver skulle älska att äta mat med dessa roliga arbetsfordon.



Middag - kräk

Precis när vi skulle till och äta middag kräktes Oliver. Han hade ätit gurka precis innan och jag antar att gurkbitarna fastnade i allt slem som han hade i halsen. Det  var nämligen slem och gurkbitar som kom upp. Så det var bara att plocka fram moppen och torka spyor i kök och hall. D fick duscha Oliver undertiden. Smaklig måltid!

Har koll på hans temperatur och det är fortfarande ingen feber men man hör när han sväljer att han har ont i halsen. Får väl se om det blir en tur upp i natt eller om vi klarar oss till imorgon. Snälla pappa var iväg och pumpade däcken på sin bil ifall vi måste låna den.

Nu har jag precis lagt Oliver. Gav honom en supp i hopp om att den dämpar halsont också. Jag har ingen aning om det fungerar eller inte.

Hoppas ungen vaknar och är frisk imorgon men med tanke på hur jag och D mått denna vecka är det ju inte konstigt om vi smittat honom.




Sov till två

Vaknade strax innan klockan skulle ringa. Sen gick jag upp och duschade.

Nu har vi precis varit och hämtat ungarna på dagis/skolan. Fröknarna sa att Oliver klagat om ont i halsen hela dagen. Just nu sitter han i soffan, jättelugn och tittar på Byggare Bob. Inte likt honom så något är nog på gång. Bara han inte får vår hosta.

Nu ska jag sätta mig i soffan med honom och plocka lite med korten i Olivers fotoalbum.


Ska sova till två!

Vaknade kvart i sex av att Kevin låg och sparkade på mig. Tog mitt pick och pack och gick till soffan. 2 minuter senare vaknade Oliver. Att få honom att somna om när han ser Kevin i vår säng går inte. Han skulle upp! Sen kom Kevin upp och gick in till D som låg och sov i Kevins rum. Då gick D tillbaka till vårt rum och sov vidare.

Vilken karusell va?

Nu har jag lämnat Oliver på dagis och Kevin i skolan. Ska äta frukost och sen sova. Mår lite bättre idag men jag är så himla trött. Ska ställa klockan på två.




Pics from the wedding





Sovit hela dagen idag också.

Vaknade klockan sex av att skitungen ville ha välling och gå upp. Välling fick han men jag sa att han fick ligga i sängen en timme till. Han somnade om med vällingen i handen. Jag somnade också om och vaknade kvart över sju att att telefonen "skrek" - Klockan är kvart över sju dags att gå upp! Telefonen låg på bordet i köket och jag hade ingen ork att stänga av den. Tror den sa samma sak tio gånger!

Knallade upp sen, fixade ungar, matade marsvin och klädde på mig. Såg ut som en fyllkärring när jag cyklade till dagis/skolan.

Var hemma vid halv nio igen, åt lite frulle och gick till sängs. Sen sov jag ända till klockan ett.

På eftermiddagen satt jag en stund och sorterade kort och stoppade in i fotoalbum. Victors och Kevins är klara. Diskriminering på hög nivå då det finns typ 30 kort på Victor och 500 på Oliver. Fast å andra sidan finns det lika många på Victor när han är i Olivers ålder. Ska i alla fall fortsättningsvis framkalla oftare. Nästan omöjligt att komma ihåg i vilken ordning som korten är tagna.

Hämtade ungarna vid kvart över fyra och nu håller D på att fixa middag. Blir hemma imorgon också.


Ville bara...

.... säga god natt. Finns ingen ork för bloggning ikväll.

Kommer vara hemma imorgon med och kurera mig.







Sovit hela dagen

När jag kom till jobbet sa jag till Emma att jag mådde skit. Hon sa att hon skulle fixa någon  som kunde ta över så att jag kunde åka hem. Jag började med vansafen och när klockan var kvart i åtta kom Carro.

Halv nio låg jag i sängen och jag sov till för en stund sen. 6 timmar rakt av och jag är fortfarande lika trött. Kroppen är helt slut. Känns som hostan gjort "hål" i halsen och min ögoninflammation...blä!






Glömde skicka - mår piss!

Inlägget nedan skulle skickats igår men jag var så trött så jag glömde t.o.m att skicka iväg inlägget.

Jag har sovit så dåligt inatt. Det är inte bara hostan nu har jag ögoninflammation också! Kunde inte öppna ögat för all gegga när jag vaknade. Laddar med en treo nu innan jag drar. Huvudet vill inte heller vara med idag, värker som fan.

Undrar hur många defekter det är på mig just nu...




Orken är slut...

En trött Freddis ska strax gå och lägga sig. Efter monsterpasset på 14 timmar är orken slut. Har varit en jobbig dag det ska jag inte förneka. Tänkte kasta in handduken många gånger men sen kände jag mig taskig när jag tagit åt mig passet. Men jag försökte ändå med en lite gliring då och då - jag kan gå hem... 

Vid sex fick jag ögoninflammation också. Jo, det bara kom. Nu är ögat rött och det rinner var ur det. Tänk att man ska råka ut för all konstig skit på engång. Antagligen för att imunförsvaret redan är nere. Hostan tar knäcken på mig nattetid och nu har jag laddat rejält med Cocilana. Inatt ska jag sova!!!

Jag har sovit typ 5 timmar sammanlagt de senaste tre nätterna. D är ju också dåligt och nu ligger pappa nerbäddad med samma skit. Och när han är liggandes - då är han DÅLIG!

Oliver ligger och gråter eftersom han har så ont i stjärten. D ringde till jobbet och berättade att han hade ont och jag hörde honom i bakgrunden när han sa ont och grät. Hade gått för länge med en bajsblöja som D bytte när de kom hem från dagis. Skruttgubben...

Trött


05:19 - God morgon!

Strax dax för en redig makeover. Har sovit typ 2 timmar i natt. Hur kan man hosta så mycket? Skulle behöva ta lite cocilana nu men då kan jag ju inte köra bil. Får ta med mig lite cocs till jobbet...

Den trötta, hostiga lilla fröken ångrar bittert sitt monsterpass.

Klockan sex börjar den härliga inventeringen. Finns det något tråkigare? Tur jag börjar jobba sju - en timme ska väl t.o.m jag kunna stå ut. Med lite cocilana i kroppen finns det dock risk för felräkning. ;)


RSS 2.0