2 cm till godo.

dsc00451 (MMS)

2 cm till godo. Magen é lite större sen målartiden.


Innan sängen...

... kan man konstatera att det varit en bra dag.

Möte på dagis i morse som gick strålande. Vår lilla buskille är ett charmtroll av stora mått. Hjälpsam och kamratlig. Ibland dock lite för kamratlig när det ska hållas i handen och kramas med småflickor som inte vill. Killen plockar fram en kudde till fröken vid lunch som hon ska bakom ryggen. Han vet nämligen att hon har problem med ryggen.

När det ska vilas får fröken gärna smeka ryggen och när hon slutar tar han bestämt tillbaka handen för att visa att han vill ha mer mys.

Dagen fylldes annars av fika i Susannes trädgård, tapet ångest och 4H med Rosi.

Imorgon ska tapeterna upp i hallen och vardagsrummet. Är supernöjd med vardagsrums tapeten men halltapeten har vi redan ledsnat på. Tyvärr är rullen uppsprättad och kvittot slängt. Vi sätter upp den och gör om när vi hittar något som vi gillar bättre. Är ju bara fyra våder så det är ju inte all världens jobb att göra om. (sagt av min sambo)

Nu - natti natti!

Blivande halltapet

dsc00449 (MMS)

Blivande halltapet


Blivande vardagsrum tapet

dsc00448 (MMS)

Blivande vardagsrum tapet


Hem från dagis

dsc00447 (MMS)

Hem från dagis


Hälsning från playan

dsc00057 (MMS)

Hälsning från playan


Går till dagis

dsc00444 (MMS)

Går till dagis


Frulle

dsc00442 (MMS)

Frulle


Hungrig victor

dsc00441 (MMS)

Hungrig victor


Måndag kväll

Dagen lider mot sitt slut och man önskar att klockan hade varit åtta istället för halv tio. Kvällstimmarna bara försvann.

Till middag gjorde jag stuvade makaroner med korv till männen och rödspätta, god sås och sparris till mig. Tyvärr glömde jag riset i all hast så det blev till att käka stuvade makaroner för mig med. Ingen gourmet blandning kanske men helt ok!

Efter maten svabbade jag av golven som var täckta av spackeldamm. Sen var det mys med Oliver i soffan ett tag i hopp om att han skulle slockna där medans vi tittade på Thomas och hans vänner. Ingen pojke somnade dock och det blev till att krypa ner i hans lilla säng. 50 minuter senare gav jag upp. Kände paniken över allt som måste hinnas med.

Så när jag gjorde min deklaration klockan nio hade jag en unge i rummet bredvid som hoppade i sängen och sjöng "Här kommer Pippi långstrump"...

Runt tio blev det tyst...

Har kollat runt på Blocket lite medans jag drack te och åt en macka. Mer egentid än så blev det inte idag.

Danny har målat väggarna i vardagsrummet idag och de är så fina. Nu måste vi hitta en snygg fondtapet som ska sitta på väggen mot Kevins rum. Sen återstår det roliga - att inreda och köpa nytt!

Äntligen!

dsc00440 (MMS)

Äntligen!


Frukost

dsc00439 (MMS)

Frukost


UNDERBARA BÖCKER

dsc00437 (MMS)

Tack Tomas o Camilla!


Härlig lördag

När jag kom hem från jobbet drog jag med mig mina söner och promenerade till Tomas & Camilla. Egentligen skulle de ha kommit till oss men då Danny ville måla och spackla ifred så gick vi till dem i stället.

Ungarna lekte ute och vi med för den delen. Fotboll, frisbee, lekparken.

Sen bjöds det på jättegod mat i form av smörstekt torsk med ris, sparris & broccoli och god sås. Min bror är verkligen duktig på att laga mat. Gott vin till blev det också.

När vi ätit klart såg vi plötsligt Robban med familj stå utanför fönstret och vinka. De kom in de också. Vi garvade och sa att när mamma och pappa är bortresta då åker vi till Tomas istället.

Vi gick ut igen och aktiverade oss. Fotboll, landbandy och lekplatsen. Sen kom Camilla ut med kaffe och kakor som vi njöt i solen.

Vid åtta tackade vi för oss och promenerade hem. På vagnen hängde tre påsar med kläder och skor som Oliver fått efter Melker - TACK SÅ MYCKET! Jag fick även två kokböcker i försenad födelsedags present.


Fredag den 23:e

Efter att ha lämnat Oliver på dagis gick jag hem och sov i en timme. Hade ruggig huvudvärk som jag hoppades skulle ge med sig. Det blev också bättre även om den satt i när jag åkte till jobbet.

Löningsfredag = mycket på jobbet! Var dock aldrig någon kaos utan det flöt på. Vår nya Lotto andel "Fem bolag i ett" visade sig vara en hit. Vi hade nitton från början och jag tror det var tre kvar när jag gick hem. Ett stående inslag framöver i Maxis andelsdjungel.

Mycket garv i spelhörnan idag. Roligast när Simon skulle byta en glödlampa som kostade 400:-. Vet inte om det var rädslan för att få ström i sig eller rädslan för att ha sönder lampan som var den värsta. Till slut gav han i alla fall upp och jag fick ta över. Efter lite lirkande fick jag till slut ut lampan. Att stoppa i den nya var dock värre. Jag som hade hoppats på att få impa på Simon blev tvungen att ringa Ludde som fick fixa!

När jag kom hem vid nio hade Danny spacklat hela vardagsrummet och grundat en gång. Man kan redan ana hur fint och ljust det kommer att bli.

Nu ska jag hoppa i säng för klockan ringer sex. Mamma och pappa är på Arlanda då för resa till Spaninen. Sa att hon skulle ringa och väcka mig.


FULLT UPP

När jag lämnade Oliver på dagis kvart över nio fick jag veta att städdagen var inställd pga vädret. Jag var ju ledig men det kändes så konstigt att ta hem Oliver igen så han fick stanna.

Först åkte jag och Danny med bil (!) till IKEA. Vi käkade frulle och sen tog vi ett varv i varuhuset. Man börjar kunna det ganska bra nu men oj vad det har ramlat in nyheter. Vi hitta en jättebra säng som skulle passa oss - en mindre - med lådor under. Totalt skulle den med madrasser och annat gå på 10 000 så vi får nog hoppa den ett tag. Vi inhandlade i alla fall två stycken skoskåp som ska stå i lilla hallen.

Sprang även in till Stadium och köpte en jacka till Kevin. Den hade kostat 600 och nu kostade den 240:-. En Everest regn/vindjacka av lite tjockare tyg. Kanon snygg! Önskar att det hade funnits en likadan till Oliver.

Sen åkte jag hem med Danny innan jag for vidare hem till Lisa. Jag har ju inte hunnit med att träffa nya Loar så idag tog jag mig tid. Tänk att två ungar kan vara så olika - han var inte ett dugg lik Ossian. När Lisa gick ner och hämtade Ossian på dagis satt jag med honom i famnen. Lite sugen blir man...

Hemma igen plockade jag upp Danny och styrde Skodan mot Rusta. Vi skulle köpa fog och kontakter. Vidare in på Coop för inhandling av lite mat. Sen Biltema och åter hem.

Tog en promenad i snön mot dagis och hämtade Oliver klockan fyra. Hade lovat honom att vi skulle fika trots den inställda städdagen så hemma igen fick han munk och mjölk.

Middagen skulle fixas i form av hamburgare med klyftpotatis.

Pappa och mamma kom över för att pappa skulle hjälpa Danny med skåpen. Oliver lekte med mormor och jag diskade och grejade.

Sen plockade vi över alla saker från vardagsrummet till hallen och Kevins rum. Nu ska Danny fixa där i helgen. Oj vad skönt det blir när det gula är borta där också. Blir att åka ut och hitta en fondtapet till vardagsrummet i helgen.

Som ni hör har det varit fullt upp idag. Nu är man ganska så mör. Trots att jag inte har hunnit promenera står stegräknaren på 17 769 - det är helt ok.


Nya skoskåpen

dsc00411 (MMS)

Idag var vi och köpte skoskåp till lilla hallen. Fem i familjen kräver sin förvaring av skor. Danny och pappa har under kvällen monterat dem och det blev jättesnyggt!


Usch!

Vilket hemskt väder!

Hade tänkt ta en härlig långpromenad efter att jag lämnat Oliver på dagis. Har tänkt om...


Snöns fel...

Skyller på snön att det saknas några steg på räknaren. Just nu står den på 18 306 och det kommer ju inte att bli så många fler idag.

Målet på 20 000 kommer inte att uppnås idag. Hade faktiskt tänkt gå ut en stund nu på kvällen men fan - det ska vara skönt att promenera också. Nu har det snöat så mycket att det är vitt på marken. T.o.m jag är trött på snön nu och tycker att det räcker.

Imorgon är det städdag på dagis. Hoppas att snön är borta då och att det är fint väder. Tråkigt att vara ute och städa i regn och rusk.

Äntligen!
Masi som lådvin. Inte för att jag är i behov av det egentligen men det är endå roligt att det kommer. Med mitt vinintag på ett glas i veckan skulle det räcka till en kvartalsförbrukning.

Ska köpa hem det nästa gång vi bjuder någon på middag. Fast det ju Valpolicellan som är favoriten!

Klippt

När vi ätit middag åkte jag och ungarna iväg till mamma och pappa. Sen drog jag och Victor upp till Gränby. Victor skulle klippa sig och köpa en rygga.

Han blev så himla snygg även om han själv inte tyckte det. Han vill ha lite längre hår men än är det mamma som får sin vilja fram.

Vi kollade efter en rygga men hittade ingen. Någon som vet var man kan hitta en "snygg" rygga som passar en trettonåring - typ Fred Perry el. liknade. Skojade och sa att han kunde köpa en Fjällräven men det var inte aktuellt. Minns med ett leende när jag och typ hela Sverige hade den blå Salomon ryggsäcken...

När vi kom tillbaka till mamma tog vi en fika innan vi åkte hem.


Plockat sten, sten, sten...

Efter promenaden drog vi till Borrlövsta som vi hade planerat. Innan vi lämnade stan åkte vi förbi Plantagen och köpte femton säckar jord. Oliver ville promt köpa en blomma så det blev en Plox och en Trädgårdsnejlika.

När vi kom ut till landet började det att regna/snöa. Vi blev lite kylda men när vi fick jobba lite så kom värmen åter. Vi bar grenar, krattade löv och plockade sten. Vi koncentrerade oss på stenarna närmast huset. Vi lade alla stenar  på ett ställe på tomten där vi har tänkt att vi ska plantera jordgubbar.

När det blev lunch dax tände Danny grillen. Oliver och han grillade korv och jag åt vegetariska köttbullar. Årets första grillning på landet!

Sen frös jag som en galning så Danny offrade sin dunjacka till mig (jag hade två jackor och väst innan) och tog på sig en kall tröja som han hittade i huset.

Sen plockade vi mer sten innan det var dags att ösa på den nya jorden. Vi hade ju kört ut tio säckar igår så vi hade tjugofem säckar att hälla ut. Kan säga att det var som en fis i rymden - märktes knappt. Men nu är det slätt några meter ut från huset. Oliver och Danny sådde gräs innan vi åkte hem.


8 000

Ska strax fixa frulle och käka med Victor. Den minsta och den största sover fortfarande och det hoppas jag att de gör ett tag till.

När frullem är avklarad ska jag ge mig ut på en 8 000 stegs promenad. Önskar att jag fick ta den i solsken.

Klart godkänt!

Första dagen är alltid värst när man ska ändra sitt ät och rörelsebetende. Tycker dock att jag skötte mig ganska bra. Hälsosamfrukost, gröt till lunch och vegetarisk tacofärs med sallad till kvällsmat. Borde kanske stoppat i mig något mellanmål också men det fanns ingen frukt hemma. Har fått ihop 20314 steg så det är ju bra då målet är att gå minst 20000 om dagen. Tyvärr så brast det på slutet med te och sex stycken Finncrisp med Bregott. Men, men imorgon är det nya härliga tag.

Var iväg till ÖB med Oliver och Victor. Vi köpte täckpapper så att Danny kan börja måla i vardagsrummet. Orkar vi bär vi ut alla möbler i hallen och Kevins rum imorgon. Funderar dock på att ta en tripp till Borrlövsta och omfördela jorden lite nu när det är mjukt i leran. Tror vi kan lyckas ganska bra utan att köpa en massa jord. I alla fall den halvan som ligger närmast vägen. Från eken och till huset blir det till att lassa upp med massor av jord.

Nu ska jag borsta tänderna och hoppa isäng. Känner ett sug på Olivers Dumleklubbor som han handlade på ÖB. Han skulle spara dem till på lördag men smakade en idag. Skulle inte ha några problem i att äta upp allihopa just nu. Varför blir man så sugen när man inte får äta?

Nya tag!

Insåg nyss att det är tre veckor kvar tills det är möte med hälsocoatchen igen. Efter en myshelg med för lite motion och för mycket av det goda står nu vågen precis lika som förra mötet.

Nu blir det hårdkörning för att klara mig med hedern i behåll den 4:e maj. För att nå mitt mål gäller det nu att inte slarva med varken mat eller motion. Mina 20 000 steg om dagen som jag lovade mig själv att ta måste tas och gärna lite till...

Men jag är fullt medveten om att jag hinner om jag sköter mig. Som man ligger får man bädda...

Ha en bra dag!

Söndag kväll

Blev en promenad till IKEA i det härliga solskenet. Lite kallt av blåsten men endå underbart!

Vi skulle lämna in ungarna i lekrummet men smarta jag skrev att Oliver var två år. Då kunde han inte vara där inne. Vi förklarade att han varit där massor av gånger förut, att hans brorsa var med och att han snart ska fylla tre år. Men det gick inte pga diverse regler.

En besviken Oliver fick följa med i varuhuset istället medans de andra fick leka av sig. Nästa gång skriver jag tre år. Han fick en glass som tröst och snart var han sitt vanliga busiga jag.

Innan vi gick hem var vi in på Stadium och handlade skor till Oliver. Blev ett par stövlar, ett par Puma gympisar och ett par Everest sandaler. Känns skönt att han har skor så han klarar sig.

När vi kom hem vid halv fyra hängde Kevin med hem till Annelie. Jag och Oliver somnade på soffan. Sen när vi vaknade åkte vi till Gränby och shoppade lite. Jag hade ju mitt presentkort på Åhlens så jag köpte den där lyktan som jag ville ha. Den ska stå på byrån i hallen och om vi hinner åker vi nog och köper byrån imorgon. Vi ska även inhandla två stycken skoskåp som ska stå i lilla hallen. Fem i familjen blir många skor...

På kvällen tittade hela familjen på Wipe out. Galet program!

Mot IKEA!

Då är det då dags igen - att styra stegen mot IKEA. Vi är verkligen stammisar där. Skulle gissa på att vi är där 3 - 4 ggr i veckan.

Vi väntar på Anneli och ungarna och sen ska vi njuta en promenad i det soliga vårvädret. Verkar dock blåsa lite. Ska till Stadium också och köpa lite skor till Oliver. Har en "köp 3 betala för 2". Blir att inhandla ett par nya gummistövlar då de andra är spårlöst försvunna samt två par gympisar.

Nu ska jag ta två treo och hoppas på underverk!

Vem är det som har bajsat?När jag och Danny var i Borrlövsta sist hittade vi massa konstiga högar med bajs. Vi funderade på vad det kunde vara för djur/bajs men det var liksom inget vi kände igen. Såg nästan ut som hästbajs men det låg på sådana ställen att det inte stämde.

En häst brukar ju bajsa på en stig inte backa upp och skita under ett träd...

Idag kom vi på att vi skulle kolla på google om vad det kunde rörar sig om för djur. Gissa om vi blev lite skraja när vi kom fram till att det måste vara en björn!

Vi kan ju ha analyserat fel men det har stått i Unt om en björn som synts runt Alunda. Björnen är säkert räddare än vad vi är men lite läskigt är det.


Barfota

 

Hahha - var får folk alla sjuka infall ifrån? Ilove it!!!


Maxi möte

Idag var jag och Carro iväg till Globen och Maxi nätverksträff. Alla Maxibutiker i Stockholm plus Uppsala träffas och spånar och byter ideér och säljknep.

Idag hade vi förmånen att få lyssna på den gamla förbundskaptenen i fotboll - Tommy Söderberg. När vi kom stod han och tog alla i handen och välkomnade. Jag sa - ja dig har man ju sett förut. Då svarade han - jo jag är gammal handlare.

När han presenterade sig själv sen så pratade han om allt utom fotboll. Sen satt han med under hela dagen tills det var hans tur att hålla föredrag runt två. Jag är gravt imponerad av denna man. Vilken underbar människa! Han pratade om att bli sedd och att se folk. Att man ska tänka efter innan man dömmer en människa.

Sen fick alla ett exemplar av hans bok "Topp & bredd" som han signerade. Han berättade om att han drivit butik med Challe Berglund och att han jobbat som gymnastiklärare på Jakobsbergsskolan. Istället för att plugga när han var yngre läste han travprogram och han var ruskigt travintresserad. Detta var något som han idag kunde ångra - att han inte pluggat mer MEN det hade ju gått bra för honom endå och han fick ju jobba med det som han brann för - fotbollen.

Sen tyckte han att dagens fotbollsspelare var så utseende fixerade. I utlandet var det t.o.m spelare som använde eyeliner. Och de luktade inte svett utan parfym!!!

Maxi Uppsala hade sålt flest andelar (som vanligt) och utmaningen till nästa gång var att slå oss. Vår utmaning blev att inte låta någon gå förbi. Visby är dock oss i hasorna...

Gratis mjukglass och popkorn fanns på våning fyra och vi gjorde ett besök. Sen var det ruskigt goda munkar till kaffet. Jag kände sig galet uppstoppad när jag åkte hem och det första som väntade hemma var ett toabesök.

En som vanligt rolig dag med mycket skratt och givetvis en felkörning på ditvägen trots utförlig karta från Eniro. Man ska lyssna på sig själv så går det vägen. Vi tog det dock lugnt och tre minuter senare låg vi på rätt väg igen. Is i magen är alltid bra.


180

Det gick i 180 men när jag äntligen lyckades få Oliver att somna efter en timme var det bråttom. På med skorna och iväg. Tog en promenad på 45 minuter i skymningen.

In och hängde tvätt och vek den gamla som satt på tork samtidigt som jag tittade på sista halvan av Housewifes. I med hårfärg i håret och sen slappa framför datorn i fyrtio minuter. Duscha!!!

Nu är jag färdig för sängen. Carro kommer och hämtar mig 07:15 imorgon och sen bär det iväg till kungliga huvudstaden. Årets första Maxiträff och vi ska vara på Quality Globe hotel. Blir säkert jättetrevligt som alltid och alldeles för mycket att äta...

Puh...

Middagen är avdukad och diskmaskinen på. Fem hungriga killar skulle utfodras och kylen var nästan tom. Blev ett hopplock av frysta köttbullar, hamburgare och potatismos. Potatismoset var faktiskt en hit. Jag köpte en påse med fryst potatismos från Findus på IKEA någon gång i vintras och nu kom det till användning. Smakade riktigt gott!

Danny är på husläkarjouren och får hjälp med sin öroninflammation. Han har även fått tid för operation av öronen nu i april så snart är min halvdöva sambo hörandes igen. Ska bli skönt att få skruva ner ljudet på tv:n. Synd bara att dessa rör ska åka ut hela tiden - tycker synd om honom som ska gå igenom denna operation år efter år. Jag vet ju själv hur ont det gör att ta hål på trumhinnan efter förra årets öronsjukdom. Jag är inte avundsjuk kan jag säga.

Nu tänkte jag sitta här en stund och slappa framför datorn medans Oliver badade men han gråter hela tiden och vill gå upp så att det är bara att börja "jobba" igen.

Idag ska ungen nattas redan vid halv åtta. Tre kvällar på raken har jag legat med honom från åtta till tio - halv elva utan att få honom att somna. Då jävlar är man inte glad...

Återkommer!

Rekord

Vaknade nyss. Min lilla son sov till kvart i nio - REKORD!!!

Så nu sitter han framför tv:n och dricker välling och jag tar en snabbis (?) här framför datorn.

Vi satte ut en annons på Blocket på lite prylar igår och tur som det var hade jag stängt av ljudet på telefonen. Det hade ringts från halv åtta. Men nu är jag uppe och ljudet på - Kära folk ring - ring!!!


Daniels hjärntvätt
I två veckors tid har min arbetskamrat Daniel gått och sjungit på denna gamla låt. Jag hade totalt glömt att den någonsin existerat. Vem fan kommer ihåg att Eddy Murphy gjort en musikhit?

Nu är jag i alla fall hjärntvättad av Daniel som gått runt och nynnat som värsta Back street boys medlemmen  - "My girl wants to party all the time"  "party all the time" party aaaaaaaaaal theeeeeee taimmmmmm....


Inte på topp

Idag är jag inte på topp. Känner att huvudvärk är i antågande. En annorlunda känsla som nog bara vi som lider av migrän kan känna. Sen har jag så himla ont i foten. Fattar ingenting. Jag rörde mig knappt igår och hade inte det minsta ont. Nu kan jag knappt stödja på foten.

Har sovit dåligt i natt med då Oliver legat i min säng och hostat och andats högt hela natten. Går inte att sova bredvid någon som låter som en dammsugare när han andas. Och sen som sagt - när det blir tyst - då kan man inte sova för man tror att han inte andas.

Ska cykla iväg och lämna på dagis strax och sen handla. Tänkte försöka hinna sova en timme inannan jag beger mig till Maxi för härliga 12 - 20.


OJ!!!
Ännu en hostig natt

Blev inte mycket sömn i natt heller. Oliver hostade och hostade. Och när det blev tyst så kunde jag inte heller sova för då trodde jag att det var något som var fel - att han inte andades.

Nu är vi i alla fall uppe och strax klara. Ögoninflammationen har gett med sig och några ynka spår syns i fransarna. Torkade små klumpar som jag absolut inte får pilla på för Oliver. Har dock inte runnit något sen igår förmiddag.

Har ett riktigt lyxpass 9:30 - 15:30.

Om det har kommit in pengar på kontot bär det av till IKEA på eftermiddagen för köp av en byrå.

Ha en bra dag alla!

TACK EMIL!

-4862dd69b93d0f94a6bda93881f0008.pngLåg ett avi från posten på bänken när jag kom hem idag.

När jag kom hem igen från posten och öppnade var det en presentask från Mary Kay. Duschcreme, bodylotion och eau de toilette spray. Vilken underbar doft!  

TACK SÅ MYCKET, SNÄLLA EMIL!!!


Jobbig natt

Oliver hostade hela jävla natten. Var upp och kollade honom en - två gånger i timmen. Försökte med näsdroppar och höga kuddar men det ville inte ge med sig. Smetade på lite Vicks under näsan och då blev det lite bättre. Idag ska jag köpa vuxen näsdroppar till honom!

Kvart i fyra kom han över och lade sig hos mig. Sen dess har han sovit lugnt utan hosta.Så nu ska en trött mamma bege sig till jobbet - tröttare än innan jag lade mig - SUCK!!!

Kontakt problem

Vi hade köpt kontakter som vi skulle byta för att de gamla såg så gula ut mot de vita väggarna. Tyvärr så missade vi att dimmern och kontakten skulle vara av någon speciell funktion när de kunde tändas och släckas på två ställen.

Så istället för i hallen sitter nu en ny vit fräsch kontakt på lilla toaletten och en dimmer i lilla hallen. Vi hade inte planerat för en dimmer i lilla hallen men fy vad bra det blev!

Blev även en ny elkontakt på väggen där fondtapeten ska sitta.

Imorgon ska vi börja lassa ut allt skit i vardagsrummet så att det blir tomt där. Vi får proppa Kevins rum fullt och sen ställa sofforna i hallen. Sen är det fritt fram för Danny att starta renoveringen i vardagsrummet.

Snart är allt gult borta och väggarna lyser vita - I LIKE!!!


Farsorna lackade ur!

Jag åkte och jobbade mellan åtta och tolv och Danny var hemma med ungarna. Pappa kom över och de skulle fixa med garderoben.

Då hördes ett ljud - BORRANDE!!!

När jag ringde hem och pratade med Danny sa han att någon borrade i huset. Jag blev arg på honom över att han inte gick ner till kärringen och sa att det inte var vi. Någon annan störde Påskfriden...

Han ville inte gå ner men sen efter vårt samtal borrades det igen. Han knallade ner och ringde på. Han såg att hon var hemma för det blev mörkt i titthålet. Men ingen öppnade. Då gick han upp igen.

Då blev pappa förbannad och skrev ett brev: Det är inte vi som borrar. Är det olika regler för olika familjer i detta hus? Du öppnar inte när vi ringer på så vi skriver ett brev i stället. Mvh familjen Heller.

Efter brevet borrades det ytterligare två gånger under dagen. Det störde inte oss ett dugg men vi var jävligt förbannade över att hon inte gick till berörd lägenhet och sa åt dem att sluta omgående då det inte får höras några ljud i huset på storhelger. Tydligen skillnad på folk och folk.

Fortsättning följer garanterat...


BORRADE HÅL & GNÄLLIGA KÄRRINGAR!!!

Pappa kom hit vid elva för att hjälpa oss att fixa garderoberna. Han hade borrar med sig och skulle borra hål så att vi kunde sätta fast handtagen i garderoberna samt montera klädhängarna.

När det var klart åt vi påskbuffé på det som var kvar från igår. Sen kom vi på att vi skulle sticka till Biltema och köpa lister som döljer sladdarna samt nya elkontakter.

Hemma igen började pappa att fixa med ett hål i väggen medans vi andra stod i köket. Vips hör vi honom skrika och sakta, sakta i slow motion ser vi det nya skåpet falla ner mot golvet. Danny springer fram för att ta emot men hinner inte. Skåpet faller till golvet med ett brak och går sönder. Ett stort dm hål syns i väggen - shit!!!

Tur att ingen fick skåpet över sig i alla fall. Var bara att skruva ner skåpet och lägga i en hög för transport till återvinningen.

Danny och pappa fixade med hålet och åkte fram o tillbaka till Roger för att låna hans borr så att de kunde borra i väggen. De höll inte på länge förrän det ringde på dörren. Utanför stod vår granne från styrelsen. NI FÅR INTE BORRA PÅ PÅSKEN!!! Men klockan är bara halv sex? MAN FÅR INTE BORRA PÅ PÅSKEN!!!

Vi som inte tror på Gud och inte firar påsk annat än med påskägg och påskmat hade ingen tanke på det. För oss var det bara ett bra tillfälle att fixa i lägenheten när vi var lediga och hade hjälp.

Blev i alla fall ett stort bråk där allt rann ur oss. Det var tydligen ok att borra vardagar från 06 - 22. Jag sa att det var löjligt att komma o klaga titt som tätt på oss när vi aldrig klagar på någon. Sa att vi blir också irriterade o arga men att vi låter det vara. Det skulle man inte göra - man skulle komma till henne om allt. Jag sa att vi tycker att det är ok att andra låter för då kan vi också göra det. Men tydligen är det inte så det fungerar i detta hus.

Jag sa till henne att hon hade kunnat komma till mig när hon gnällde på Victor om reklamen. Men han är femton år svarade hon. Han är bara tretton och du kunde ha kommit till mig. Varför är det problem att han har reklam i trappen när pojken i huset bredvid har haft det i över tre år? Hon hade inget vettigt svar.

Danny tog upp detta med alla katter i trappen o att vi aldrig klagar över det. Han sa t.o.m att en av pojkarna är allergiska. Svaret blev - men sånt får man ta reda på innan man flyttar in i ett hus. Som om det är något hus som tycker att det är ok med sex katter som drar i trappen och även skiter ibland. Det stod inte i lägenhetsbeskrivningen att det var fritt fram att släppa ut sina katter i trappen. Jag frågade om det var ok att släppa ut hunden ensam i trappen också - det var det inte... Nu ska ni veta att vi tycker om katterna och att det inte gör oss något - det är bara själva grejen.

Sen kom vi in på det här med handikapptillstånd. Min vän har ju det och hon fick skäll när hon parkerade utanför engång fast hon får stå där. Nu påstod denna dam att så får man inte göra hon har minsann handikapptillstånd hon också. Sen frågade hon om jag visste det? Ja - svarade ja. Hur kan du veta det, sa hon då - syns det på mig? Ja, svarade jag. Då blev hon skitförbannad och sa att det var slutdisskuterat och så gick hon.

Glad påsk säger vi till dig! Nästa gång ska vi komma och säga till när grannen över snor vår UNT, eller när grannen över städar ballkongen, eller när katterna jamar i trappen, eller när någon ställt ut vår barnvagn från barnvagnsförrådet, eller när någon fiser i badkaret.

Tur som fan var vi i alla fall klara med borrandet när hon kom. Var lite synd kanske - för då trodde hon att vi slutade för att hon kom och sa att vi skulle göra det. Pappa och Danny fixade med sladdarna och nu är det så fint. Tänk att efter tre år slipper man sladden som gått rakt över hallen liggandes på golvet.

Pappa och Danny åkte iväg till IKEA och köpte en ny garderob. Jag tycker så synd om dig pappa - du kom för att hjälpa oss och så betalade du ett nytt skåp och gjorde illa dig både i handen, på foten och i huvudet.

Medans de var på IKEA sov jag, mamma och Oliver middag. Sen gick vi ut för att ta lite luft.

Avslutade dagen med en sen middag. Mamma bjöd och vi beställde hem från Pizza kurir. Plankstekar o pizza.

TACK MAMMA OCH PAPPA FÖR ALLT!!!

VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!

Min pappa är världens bästa! Bara så ni vet...

Pappa - JAG ÄLSKAR DIG!!!

Din dotter


Payback

När jag står och sminkar mig eller ska bada så kommer alltid min sambo och ska bajsa. Vi har en toalett till men den kan varken han eller Kevin använda. Den är så kall?!

Nu satt Danny i badkaret och jag kände att jag blev bajsnödig. Tänkte, PAYBACK!!!

Jag knackade på och frågade om jag fick komma in och bajsa? Det fick jag. Sen hämtade jag en sked och låste upp dörren.

Danny flinade när jag satte mig på toaletten. Sen när jag bajsat och lukten spred sig säger han - JAG TRODDE ATT DU SKÄMTADE!!! Nej, nej - nu vet du hur det känns att njuta av ett bad i någon annans bajsdoft! Jag skrattade, drog upp byxorna, gick och låste dörren.

Hahah!!!

Åtta

Idag var vi vakna tidigt. Oliver vaknade vid sex och grät över sin ögoninflammation. Jag tog upp honom ur sängen och Lade honom hos mig. Kvart i åtta tassade han ut själv och stängde vår dörr.

Sen hörde man Ak-4:an - smatter - smatter!!! Han sprang runt i hela lägenheten och sköt. Sen blev det tyst...

Då hade han smitit in till Kevin som sov och satt där och lekte med hans leksaker. Så fint och tyst.

Klockan åtta var både jag och Danny uppe. Vi ringde till mamma och pappa och skämtade och frågade om de inte skulle komma snart? De stackarna sov...

Idag  ska det borras hål mm. Danny tänkte överlåta det till pappa så slipper han höra att han borrat fel sen - HAHAH!


Då var Påskafton över

Blev en härlig dag med nära & kära. När vi kom hem från IKEA kom mamma och pappa förbi med lampan som vi hade handlat. Vi träffade nämligen dem på IKEA och pappa tyckte det var smidigare att han tog lampan i bilen. Oliver ville följa med hem till dem och det fick han gärna göra.

Kevin satt inne i stort sett hela eftermiddagen / kvällen på Victors rum och tittade på när Victor och Joel spelade tv-spel.

Maten räckte gott och väl och mer än hälften blev kvar. Varför gör man alltid för mycket? Jag åt nog mest av mammas silltårta för den är så himla god! Oliver käkade bara avokado. De som var här var mamma och pappa, svärmor och svärfar samt min morbror Börje.

Oliver fick ögoninflammation mot kvällen och Kevin har antagligen halsfluss och feber. Vi har proppat i honom alvedon och Cocilana. Köpte Strepsils jordgubb på dagen så det har han också fått. Blir antagligen att kolla upp honom imorgon. Vet inte om ungar fortfarande får pencillin mot halsfluss?

Imorgon ska det borras handtag på garderoberna och kanske att Danny smäller upp fondtapeten.


PLOCKAT AV OLIVER

0-4ba11b206a301d25c1246cd04eae570f.png


Oliver plockade Tussilago för första gången. Hur ska man veta att även stjälken ska brytas av?

Hemma i vasen / koppen ligger nu ett dussin Tussilago och kämpar för att hålla sig till ytan.


TUSSILAGO

75bc2f6eb750cd7ea2c3e056a45e6a04.pngLängs cykelvägen mot IKEA växte det gott om Tussilago. Vi stannade på tillbaka vägen och plockade. Nu vet man att våren är på väg...


LUNCH FÖR 5 PÅ IKEA

351dc2f4245e75105c169a56ac2f5217.pngVi tog en promenad till IKEA idag i det härliga vårvädret. Vi slog till på en sniklunch och fem personer fick äta sig mätta för 70:-


PÅSKÄGG

0-291c064e15279713091405ee9892de8e.pngStolt Oliver visar upp sitt påskägg som han hittade i sin ugn.


Påskafton idag.

Strax ska jag ta en promenad till Årstahallen för att inhandla blöjor. Ligger bara en ynka blöja kvar på hyllan nu.

Sen blir det en promenad till ett varuhus - IKEA & Coop - eller andra hållet GRÄNBY och ett besök till 4H. Vi måste ut och röra på oss innan påskmiddagen ikväll. Så mycket godis som ungarna redan käkat och kommer att käka. Det är vansinnigt! Idag ska jag göra ett tappert försök att inte nalla ur deras ägg...

Våra nära och kära är hitbjudna till fem så runt halvfyra lär man väl börja fixa med maten. Ska bli roligt att fixa något man aldrig gjort förut. Hade tänkt göra en Jansson men när vi var hos Ewa igår så var det ingen som åt av hennes så vi tog med den hem till oss - gäller att va smart!

Nu ska jag fixa till mig innan jag går till affären.


Dags att sussa!

Vilken underbart härlig dag det blev idag. Ingen stress och rätt mycket lugn och ro.

Vid två var vi till Sonja och grattade henne på hennes 4 års dag. Mamma och pappa var där liksom Charlottes syster Theres med familj. Vi fick också ta del av den glada nyheten att hon har en bebis i magen som beräknas till oktober. Grattis!

Sen for vi vidare till Ewa och Tomas för att njuta en underbar påskmiddag. Ungarna fick paket och påskägg. Äggen låg gömda i hönornas reden och Oliver trodde att det var hönorna som hade värpt dem.

När vi kom hem igen kollade vi på "Så ska det låta". Oliver somnade mellan Danny och mig så nu ligger han i den stora sängen för tredje gången. Sen blev det skratta av i "Solsidan". Vilket underbart roligt program!

Nu sover alla utom jag och Victor. Jag ska strax borsta tänderna och sussa jag med. Imorgon blir det en långis till Gränby eller Coop. Vi måste röra på oss innan vi hugger in på påskmiddag nummer två. Denna gång är det vi som står som värdar och det är första gången som jag fixar en påskmiddag.

Ewa "stal" min efterrätt idag så det blir till att knäcka en ny idé tills imorgon... (klassisk rulltårta med grädde & persikohalva) Ewa bad Victor att göra iordning efterrätten och efter lite övertalning fixade han det galant. Tror att han blev lite generad. Se resultatet på inlägget innan!

VICTOR FIXAR EFTERRÄTT

0-379bb635d812e5414475980e4f66422b.png

Victor fixade efterrätten.


Vadå Lång?

Den här fredagen kommer bli allt annat än lång. Klockan två ska vi på kalas till mitt syskonbarn Sonja som fyller 4 år. Sen bär det av vidare till svärmor på påskmiddag runt fyra.

Fram till dessa evenemang har jag planer på att hinna med att slänga glasflaskor i igloona, hämta påskpynt i förrådet, tvätta, gå till Årstahallen och montera klart garderoben i hallen.

Känns så skönt att vara ledig i fyra dagar. Ska in på måndag och jobba lite men det blir bara i drygt fyra timmar. Det är ju dubbellön då så det räcker med fyra timmar för att få ihop min borttagna måndag. Ska fixa i spelhörnan med nytt inredningsmaterial. Sen ska det skrivas lite skyltar och annat som jag aldrig hinner. Fredagen idag tar jag igen på onsdag. Känns jättebra att få vara hemma med familjen över Påsken.

Skärtorsdag

Idag jobbade jag dag, trots att det var torsdag. Knep åt mig 8 - 16 passet som var extrainsatt men inte bemannat. Tusen kramar till Daniel som ville ta mitt kvällspass så att jag kunde jobba dag.

Allting löste sig tack vare det och vi kunde åka iväg med ungarna som ville vara påskkärringar. Vi tog en snabbis upp till Maxi där man fick påskägg om man var utklädd. Riktigt förvånad faktiskt över att påskägget var stort och fyllt till bristningsgränsen. 2 lyckliga ungar åkte hem med varsitt ägg.

Sen var vi över till mamma och önskade Glad Påsk. Ungarna hade inte hunnit rita någon fin påskteckning men de fick räcka över en påsklilja. Efter kaffe dumpade vi Oliver och Kevin hos mor och far och drog iväg till Gränby för att handla.

Vi var inte hemma med ungar och mat förrän klockan åtta. Victor låg i sängen med Oliver tills han somnade. Själv så sprang jag runt som en äggsjukhöna och fixade och donade. Skönt att vakna imorgon och allt är ordning och reda. Ska hänga tvätt snart - hör att maskinen har tystnat.

Glad påsk alla!

(Lyckades inte föra över bilder från Olivers blogg men gå gärna in där och titta! http://oliverforsten.blogg.se )


RSS 2.0