Sååååå tröööööööt!

Har snoozat från halv sex till fem över sex. Klockan ringde var tionde minut och jag var tvungen att somna om, och om och om igen...

Var uppe klockan två och tog Treo. Huvudet höll på att gå i bitar.

Nu är jag i alla fall bra i huvudet och ska ta mig an årets sista extrapass - 7 - 15. Mitt nyårslöfte för nästa år blir att sova minst sju timmar per natt. Som det är nu blir det max fem - sex. Men hur ska man hinna med det?

Ha en bra dag alla!


Vintrigt land


Idag tog vi bilen till Borrlövsta för att titta till stugan. Första gången som vi var i Borrlövsta på vintern. Det var fullt med snö och jag och Oliver satt kvar i bilen medans Danny fick skotta upp en parkering med hjälp av Olivers lilla spade.

Sen skottade Danny upp en stig till stugan medans jag och Oliver gjorde en snöbil. Synd att det inte var kramsnö för då hade vi kunnat göra mycket roligare, finare saker i snön.

Senare blev det en promenad genom Borrlövsta. Poolen var igensnöad och man kom inte ens in i poolområdet. Vi pulsade upp till grillplatsen och satt där en stund och tittade ut över den frusna sjön.

Hemma igen i stugan fikade vi med varmchoklad och mackor.


Borrlövsta

dsc00710 (MMS)

Danny skottar stig fram till stugan.


Fröken Oxfilé



Helsida på mittuppslaget i UNT - inte illa! Man kan lyckas även om man inte är size 0 och gift med en fotbollsspelare. Undrar vilken modellagentur som kommer höra av sig först?

Och för er som tycker det är falsk marknadsföring när en veggis gör reklam för oxfilé - det visar bara att med rätt model går allt att sälja! Det gäller bara att hitta den bästa...


Slickar grädde

dsc00709 (MMS)

Medans jag gör pannkaka passar Oliver på att slicka visparna till grädden.


Hos mor & far

Efter uteaktiviteterna blev det middag. Julmaten var skippad och herrskapet bjöds på dillkött. Själv fick jag sätta tänderna i lax.

Till efterrätt serverades familjen Hellers absoluta favoritdessert daimgrädde och fruktsallad med betoning på daiiiiiiiiiimgrädde.

Tomten kom åter på besök och Meja noterade att Sonja var den som fick flest paket.


Stora berget

Robban som var försenad kom inte till Årsta förrän vi var hemma från kullen. Jag, Victor, han, Sonja och Charlie gick till Stora berget för att åka lite snowracer.

Gick bättre att åka där när vi var små - träden behöver gallras. Stora stigen var dock kvar och där kunde vi åka!

Robban mindes när han var liten och körde slalom inne bland träden och bröt armen. Jag som brukar komma ihåg det mesta har inget minne av det.

 


Storakullen

Igår var vi bjudna till mamma och pappa på mat. Innan maten bestämdes det att vi skulle träffas på kullen i Årsta för att åka lite pulka. Robban och Charlotte blev lite försenade och Melker ville gå till Årsta med sin mamma men vi andra åkte i alla fall med glada miner.

Mamma hade tagit med sig varm saft och det uppskattades. Kevin var dock lite skeptisk till att dricka varm saft och hällde i snö för att kyla den. Nästa gång fick Gudrun lova att ta med kall saft.



Woody utslagen

dsc00708 (MMS)

Oliver har somnat på studs med sina Woody kläder på. Charlotte hade hjälpt tomten att köpa dem i USA.


Pulka på g

dsc00707 (MMS)

Pulka på g


Storakullen

Strax ska vi bege oss till Storakullen i Årsta för lite pulkaåkning med mina bröder och deras familjer. Efter några timmars kämpande i backen blir det ännu en dag med julmat - denna gång hos mamma.

Se upp i backen!

Julafton

Vi firade julafton hemma hos oss i år. Svärmor, svärfar, mamma, pappa och morbror Börje. Första gången som det firades jul för mig på hemmaplan. Blev dock inte så jobbigt då både svärmor och mamma hade stått vid spisen och kämpat och sen tagit med.

Bilderna får tala för sig själva - men de är nog identiska med de bilder ni själva har hemma fast med andra ansikten då...




Till mig?




Näe, det stora paketet var till Oliver...




Attans...

Tack tomten

dsc00706 (MMS)

Armanis Code kommer nu att få mig dofta underbart gott! Tack hjärtat! Puss!


Granen



Lite bilder från när vi klädde granen igår. Tyvärr är det så himla svårt att fota en klädd gran. Den ser alltid så tråkig ut när det är ljust.

Oliver är överlycklig över granen. Tänk vad roligt när man var liten och allt med julen var så spännande. Oliver älskar julbockar och har redan fått två i porslin. Idag köpte vi en halmbock som jag ställde nedanför hans säng när han somnat. Ska bli kul och höra hans reaktion imorgon bitti.

Läget är...

... under kontroll.

Alla julklapparna är inhandlade och paketerade. 

Maten som vi ska fixa är inhandlad. De flesta rätterna ligger ute på catering från mamma och svärmor. De får briljera med sina kokkonster och vi slipper stå och svettas framför spisen. (och jag slipper se den döda grisen...)

Jag måste erkänna - jag åt en bit julskinka idag - Danny skulle kasta några skivor. Jag tyckte det var slöseri med att slänga en mördad gris och smakade. Gott var det men mitt samvete vill inte äta någon misshandlad, stressad gris som bott för trångt, aldrig varit ute och våndats på en lastbil påväg till slakteriet där den stått på kö till döden.

Nu blir det snart en visit till soffan och lite slöande framför tv:n.

Imorgon är det julafton! 


Er son har fått lite mycket fika :)

img_1576 (MMS)

Lånade ut sonen till Kevins mamma då hon och Anders skulle åka med Kevin till Kevins morfar. Hänger ni med? Ungen blev gödd med fika och kom hem som en fettbomb!


Fy faaaaaaaaaan!

Nu ska vi ut och göra som alla andra idioter. Ut och handla mat och julklappar och gnälla över att det är folk överallt. Känns bra i alla fall att vi vet vad vi ska ha. Inga frågetecken som måste fyllas.

Mamma tar Oliver vid ett så då blir det lite lättare att hoppa in och ur bilen. Destination nummer ett blir apoteket och min migränmedicin. Huvudvärken som började igår vill liksom inte släppa - typiskt migrän - när man blir ledig efter all stress då kommer det onda.

Så om ni ser ett grönt streck på vägarna så är det lilla skodan som kämpar runt med oss.


Granen står så...

...grön & grann i stugan ♪♫♫♪♪♪

Granen är färdig. Tjusigt vacker med kulor i rött och guld. Kan erkänna att det är ganska fint även om jag föredrar min silvriga Hollywoodgran som jag inte får ha för Danny. Men när ungarna är utflugna kommer mina fina julkulor från Österrike fram igen!

Är glad över att vi valde en vanlig gran och inte en Kungsgran som vi brukar ha. Det här är mer jul och det doftar underbart!

Bild kommer under kvällen.


Till mig själv...

...köpte jag idag en efterlängtad julklapp. Något som jag velat ha länge, länge, länge...



En videokamera!

Det är även en vanlig kamera med 14 MP. Så nu blir det både videoinlägg och kanonbilder på bloggen!

Fick den kanonbilligt då den gick in som ersättningsvara till kameran som vi säljer på Maxi denna vecka för 1111:- Kollade på Pricerunner och den kostar enda upp till 3000 på endel varuhus. Vi fick även 20% rabatt på alla specialvaror denna vecka. Den rabatten tillsammans med min julklapp från Maxi på 350:- samt en rabatt på 100:- gjorde att jag betalade endast 438:- för denna. Inte illa!

Oliver leker målare

dsc00704 (MMS)

Oliver har plockat in målarburkar och penslar på sitt rum. Leker att han målar.


?

Någon som vet var man kan hitta en nästan lysande limegrön blomkruka modell lite högre?

Chilli

Sprang ner på Chilli för att titta om jag kunde hitta en fin pläd till soffan. Gissa om jag gjorde?! Hade lånat pengar av Victor ifall... och nu är jag skyldig honom 300:-



Lägger även ut ett kort på mina fina soffkuddar...




Såg även en matta på Chilli för 700 som jag tror skulle passa perfekt nedanför soffan. Vi får se hur mycket pengar det finns kvar efter jul...


Dan före dan...

Danny drog iväg med Niclas redan sex i morse. Själv låg jag kvar i sängen och drog mig till halv åtta. Kunde inte somna om men det var skönt att bara ligga där. Tyvärr så blev det som det brukar - ledig = huvudvärk.

Blev lite stressigt på morgonen för Lennerstål ville komma och kolla på elemnten och jag skulle iväg till fritids med Kevin. Slutade med att vi kom till fritids vid halv tio.

Oliver får vara hemma med mig idag. Mamma slutar ett så hon tar honom då. Skönt att komma iväg lite och bara vara själv.

Måste upp till Maxi och hämta mitt bankkort som måste ligga kvar i arbetarbyxorna. Oliver får ta en sväng i nya lekrummet medan jag hjälper tomten med lite paket.

Blir nog ett snabbt besök till Kristin också. Estelle ska få sin födelsedagspresent eftersom jag hade magsjuka när hon fyllde år.

Full rulle med andra ord. Hade lönen dessutom kommit idag hade jag kunnat speeda som fan bara för att få vara hemma och bara ta det lugnt imorgon. Men Maxi håller på pengarna - den 23:e blir det lön.

Vilken skönhet!




Granen har tinat under natten och är nu längre inte platt. En fyllig fin hederlig skogsgran som doftar underbart pryder nu vårt vardagsrum.

Ikväll ska vi pryda granen.

Total makeover!!!

   


Ellådan som står på golvet under skrivbordet ska skruvas upp på väggen under skrivbordet. Sen är det goodbye till alla lösa sladdar i detta rum.

Nu återstår bara att inhandla ett skåp eller garderob att förvara alla prylar i. Det kommer se snyggt och prydligt ut och tänk vad lätt att städa när det inte ligger massa skit ivägen!

Tänk att vår skrubb kunde bli så här fin. Danny har t.o.m byggt in lufttrumman som satt i taket och det är vi nog ganska så ensamma om att ha gjort här i huset.

I LOVE THIS ROOM!!!








Platta granar



På kvällen drog vi till Plantagen för att inhandla årets julgran. Vi hade bestämt redan innan att i år skulle vi köpa en riktig gran - en som luktar gran. Vi har haft Kungsgran i flera år och de är ju superfina men de doftar ju ingenting.

Sagt och gjort. In med familjen i lilla Skodan och iväg. Pappa var informerad om att han skulle hämta upp granen när vi väl hittat en.

Att hitta en gran i femton minusgrader är inte det lättaste. Platta granar som ligger staplade eller står lutade mot varandra. Är i princip bara att greppa en och hoppas på tur.

Vår platta gran ser för tillfället ut så här. När vi vaknar i morgon har den förhoppningsvis fällt ut sina grenar och står där strålande vacker.

Mot kvällningen imorgon ska vi klä vår gran. Längtar! (Och ja, jag kommer att flytta runt kulorna när ungarna är klara så att det ser fint ut...)

Like father...

   

...like son eller äpplet faller inte långt från trädet.

Att Danny går omkring med långkallingar med Gällivarehäng och foppatofflor är inget nytt men idag när jag kom hem från jobbet hade min lilla Oliver samma outfit.

Ja, vad ska man säga? Sexigt värre...


Early morning!

Ser ni tiden!? 05:31. Jag är påklädd och klar. Och jävligt trött!!!

Drar till jobbet en timme tidigare för att fixa alla fakturor som ligger i hög och bara väntar på att bli kontrollerade. Sen blir det jobb i hundraåttio mellan åtta och tre. Och sen....

LEEEEEEEEEEEEEEEDIG!!!

(Åter på jobbet måndag morgon klockan sju - fem lediga dagar - underbart!)

Trött

Jobbat hela helgen och orkar inte blogga något idag.

Åter imorgon!

Sömnlös



Somnade vid kvart över elva men vaknade igen runt ett. Kunde inte somna om och gick upp. Nu har jag suttit här vid datorn och läst bloggar, kollat Fejjan, läst Aftonbladet samt kollat hästarna inför imorgon.

Ska strax gå och göra ett nytt försök att somna om. Sitter bara och väntar in sömntåget. Och kära Gud - missa förfan inte min station när du är på väg...


Nya soffan



Nya soffan är härmed upplockad och invigd. Blev jättefint och passade perfekt in i vårat soffhörn. Kuddarna som jag köpte till passade perfekt. Ska dock köpa två till i silver för att få det ännu snyggare!

Tack Ewa och Tomas - vi är så glada!

(Äckelsoffan är numera dödförklarad och skjutsad till sopen. Så kan det gå för en stackars soffa när ingen jävel nappar på en Blocket annons.)

Nu saknas bara mattan och nya vitrinskåpet sen är vardagsrummet på topp.

Glatt minne!



Blev påmind om en rolig händelse när jag läste Veronicas kommentar om grishuvudet.

Det fanns  en tid för länge sen när jag inte var veggis och inte så känslig. En tid då pappa jobbade på Scandic hotel och det varje år blev julbord där.  Ett år då jag bad honom att ta hem grishuvudet till mig.

Det var på julafton - och vi var klara med allt som hör aftonen till. Jag tog med mig Robban eller var det Tomas? Vi hoppade in i bilen med ett paket innehållandes ett grishuvud och drog till Gamlis. Sen sprang jag ur med paketet ställde det på farstukvisten, ringde på och sprang.

Familjen Berglund blev väldigt överraskade när de öppnade sitt paket utan avsändare...

Julbord



Nu ska jag strax dra till jobbet. Kockarna bjuder på Maxis årliga julbord i lunchrummet och det vill jag inte missa. Jobbar tolv - tjugo så jag tänkte bobba i mig lite härlig julmat innan.

Julmat??? Ok då lite ägghalvor och kanske någon lax...

Varför lägger man ett grishuvud på bordet med ett äpple i munnen? Äckligt som fan och ovärdigt. Jag förstår att man äter gris men ett lik på bordet är fan inte fräscht.




Gris - på mitt vis...

Jiiiiiiiihaa!!!

Idag klockan tolv öppnar Maxi sitt nya minihus. Det är som en minikopia av Nickis. Kommer bli jättekul för ungarna. Tror nog att vi kommer locka en hel del barnfamiljer då detta är gratis.

Således slipper vi i spel det gamla minihuset från idag. Kan inte förneka på något vis att det känns skönt. Det är helt underbart!!! Ungar som skriker, hallå, hallå, HALLÅ!!! eller  ursäkta, ursäkta, URSÄKTA!!! - är ett rikigt stressmoment när man står med en tio meter lång kö.

Nu kommer det bli jättebra. Elin kommer ta hand om ungarna och vi kan koncentrera oss på våra blivande miljonärer.

Oh happy day ♪♫♫♪♪ Ooooooooooh happy day....

Just nu...

... vräker snön ner, precis som den gjort hela dagen.

Har nyss kommit hem efter att ha hämtat Victor och Oliver på skola/dagis med bil. T.o.m jag som älskar att promenera vet när det är läge för att slöa med bil istället.

Idag har jag varit och köpt ett par vinterdojjor till mig själv på Stadium. Ett par Salomon som verkligen kommer hålla mina fötter varma. Så nu kan snön fortsätta att vräka ner och temperaturen sjunka!

Ska strax börja med middagen. Oliver har önskat och det blir pannkaka. Han är så söt och sitter i Dannys stol och tittar på Danny när han målar. Han har sina foppatofflor på sig för det har pappa...

Tiden rusar

Klockan går så fort så jag hinner inte med längre. Skulle börja en timme tidigare i dag för att hinna med sånt som låg på hög. Jag kom inte till jobbet i tid och var bara där fyrtio minuter innan. Men den tiden tillbringades i kassan eftersom det var så himla mycket folk.

Sen började jag med tidningarna  - det som var kvar från i måndags samt allt gammalt skit som låg i tidningsrummet. Gjorde dagens tidningar och var klar strax innan halv sex. Hade dock all rapportering kvar både från i måndags och idag. Fick hjälp av Linda så att jag kunde göra rapporteringen. Halv åtta var jag klar - trettio minuter över tiden. Men nu är det gjort och det känns skönt.

Var hemma vid kvart över åtta, käkade lite glass och nu är hon halv tio. Jag hinner inte med någonting längre. Kan någon sakta ner lite på klockan!

Danny har i alla fall hunnit med en hel del idag. Klädkammaren är tömd, han har gått igenom sina banankartonger och minskat ner dem från åtta till tre. Taket är målat och väggarna spacklade. Enligt hans tidsplan är rummet klart på lördag.

Ingen har ringt på vår Blocket annons. På lördag slänger/ger vi bort alla möbler som är kvar. Nya soffan ska monteras och sen ska julgranen in.

Tack och Godnatt


Ont i magen...

... har jag idag. Men det går väl över!

Blir ett extrapass idag. Jobbar elva - nitton men går in en femtio minuter innan för jag har en jättehög med grejor som jag måste ta tag i.

Ha en bra dag alla!

Jag & min oxfilé



Min modellmamma ringde igår och undrade om jag ville göra ett fotojobb för UNT. Det är ju ett tag sen jag gjorde ett jobb nu så jag tackade ja. Det är alltid en ära att få jobba åt Maxi.

Så idag har jag åmat mig framför kameran tillsammans med en.... OXFILÉ!!!

HAHAHAH - Den icke köttätande kassörskan fick charkkläder på kroppen, en tjusig mössa och en bricka med en oxfilé i handen. Gissa om det blev en rolig tagning?!

Kortet blev i alla fall jättefint och dyker väl upp om en två veckor.

Gissa om vi kommer slå rekord i oxfilé försäljning...

Hemkunskap



Min stora son går i åttan och har således hemkunskapsundervisning. Förra veckan hade de vikarie då ordinarie lärare var sjuk. På schemat stod det att de skulle lära sig att göra pannkakor.

Vikarien var dock inte vidare vidareutbildad i matlagning...

De fick lära sig att micra pannkakorna - HAHAHAH!!!

Minihuset

Jag och Linda-Marie inviger Maxis nya minihus. Blir precis som Nickis - Tjohoo!!!

(Och det bästa är att vi slipper minihuset bredvid infon men det är inget vi talar öppet om...)


Lucia på dagis

Halvåtta drog jag, Danny och Oliver till dagis. Påklädda för att inte frysa ställde vi oss i snön med alla andra föräldrar för att invänta sjungande barn.

Oliver var pepparkaksgubbe men med overallen under såg han mer ut som en köttbulle med glasyr.

Efter sången var det fika. Härligt att fika ute i tio minusgrader. Kaffet smakade i alla fall underbart men bullarna var lite hårdsmälta - de hade fryst till is.


ABC KURS

dsc00701 (MMS)

Fick förmånen att gå en hjärt och lungräddningskurs med inriktning för barn på jobbet idag. Tack Vera för att du frågade om jag ville gå kursen. Känns skönt att kunna detta om olyckan skulle vara framme.


Lucia



Ska iväg på Lucia på Olivers dagis. Blir att klä på sig ordentligt för de firar ute - vilket i och för sig är mycket finare än inne. Oliver ska vara pepparkaksgubbe. Sen blir det jobb till fram åt fyra följt av VV.

Trevlig Lucia!

Jävla bullar!

Fick stryk av min treåring när det gäller att få till goda fina lussebullar. Han var en riktig hejare på både form och dekoration. Mina blev brända och stenhårda och allt socker ramlade av.

Vi hade roligt i alla fall när vi bakade. Mina bullar fick mindre roligt när de åkte i soporna....


Steninge slott

Tog en sväng med mamma och pappa till Steninge slotts julmarknad. Det var fler än vi som hade idé och det var knökfullt med folk.

Pappa köpte en burk med hjortronsylt till mig - Tack snälla pappa! (Mamma fick ingen för hon hade köpt smörknivar till sig själv...)

Vi tog ett besök på Eurostop när vi åkte hem. Inte mycket kvar av det shoppingcentret. Hittade dock en Stadium outlet (eller atleet som mamma säger) och där köpte jag en Champion hoddie till Oliver. Maxi butiken var en katastrof. Så himla rörig. När jag såg tidningshyllan var det inte långt ifrån att jag började plocka. Shit vilken jävla oreda!!!

Sötis

dsc00700 (MMS)

Oliver har fixat håret och satt på sig nya Quick silver tröjan. De trasiga jeansen skulle han ha för de har han fått av kusin Melker.


Gjort pepparkakshus

Oliver och jag pysslade lite på kvällen med pepparkakshusbygge. Alltid en utmaning att få ihop husen med det brända sockret. Själva dekorationen är ju en baggis jämfört med det. Oliver fick hjälp med glasyren men allt godis satte han dit själv. De stora vita godisarna är snö.

Som vanligt måste ju husen ha fönster också. Fixas lätt med gelatinblad!


Mc Dannys

dsc00697 (MMS)

Fredagens middag blev hemmagjorda hamburgare och pommes. Coca Cola till för att göra det extra nyttigt.


Jay!



Då var det fredag igen då!

Jobbar lite extra idag och börjar en och en halv timme tidigare än jag ska. Med turen på min sida kan jag knalla hem klockan tre istället för fyra.

Ikväll blir det lussebak och Idolfinal - Heja Jay!!!


Näe...

... nu tar jag natter!

Somnade inte förräns vid tre i natt och nu är jag slut. Ska ta en dusch och sen hoppa i säng. Imorgon är det fredag igen och jag öppnar.

Ska bli så skönt att sluta tidigt och sen ha ledig helg.

Puss och godnatt!


Element idioter!!!

Idag kom då gubbarna för att ännu en gång titta på våra element. Tyvärr så missade jag dem eftersom jag var och lämnade ungarna på skolan.

Jag trodde dock att de skulle komma tillbaka under dagen men icke!!!

Kökselementet blev varmt först men nu står både det och vardagsrumselementet kalla. Danny har varit nere till värden och sagt till och vi väntar med spänning på när de dyker upp nästa gång.

Händer det inget då får Niclas fixa istället. Bort med termostaterna och in med värmen!!!

Om man fixar ett element borde man ju komma tillbaka och titta så att det fungerar. Speciellt när man befinner sig i huset hela dagen för att reparera andra element också.


Konstig bismak

Idag när jag åt lunch satt Larry bredvid. Efter ett ha ätit några pannkakor började han prata om att det smakade konstigt. Att han kände en bismak på grädden. Det visade sig att han tagit sylt och tzatziki till pannkakorna istället för sylt och grädde.

HAHAHAH!!!

Och han ska vara mejeriansvarig...

Lunch!

dsc00694 (MMS)

Fisksoppa & pannkakor med grädde & sylt. Till det en stor portion grönsaker med tzatziki. Kostnad 40:- på Maxis personalrestaurang!!!


Ungarna på plats

Då är ungarna levererade till sina respektive institutioner. Blev en resa med gröna faran idag också för att lämna ungarna dörr till dörr.

Börjar elva idag så nu ska jag njuta av lite god frulle framför tv:n. Äggvattnet håller på att koka upp och kaffet är på G.

Alla rummen är redan städade och fina. Kommer reparationssnubbar som ska fixa elementen när som helst. Känns som en bra dag.

Ikväll blir det lussebak - om jag kommer ihåg att köpa mjöl och saffran på Maxi.

Senil!!!



Idag var det tänkt att jag skulle göra pepparkashus med ungarna och baka lussekatter. Luciafirande på dagis på måndag och då tänkte jag briljera med egna bullar. Men det blir aldrig som man tänkt sig...

Hämtade Victor på skolan och drog till Årstahallen för att handla mjöl och saffran. Hämtade Kevin och Oliver och drog hem. Efter maten när jag skulle börja baka insåg jag till min förtvivlan att jag glömt att handla - mjöl & saffran. Hur fan kan man gå in i affären och köpa mjölk, köttfärs och annat skit men glömma det som man skulle ha???? Måste börja bli senil!

Jag kom av mig i min besvikelse så då blev det inget pepparkakshus heller. När mamma kom för att smaka på de utlovade lussebullarna blev det uppvärmd kladdkaka istället. Hade en kvar från Dannys födelsedag och det var ju bra. Smakade riktigt gott när den var lite varm och serverades med glass.

Blir lussebulle bak imorgon istället!

Supermiddag

dsc00693 (MMS)

Superman har beställt blodpudding. Danny och Victor får köttfärssås och pasta. Kevin tycker inte om lök och får köttfärsås utan lök. Själv så äter jag fisk i cocosmjölk, banan och sötsursås - min favvis!!! Således 4:a rätters på en onsdag - inte illa.


Romrussin



(Bilden lånad från nätet men är identisk med vår egna ask här hemma)

Varför tar de inte bort Romrussinchokladen från Paradis asken? Den och Likörtryffeln är alltid kvar till sist. Ikväll var jag så godissugen att jag gjorde som jag brukar i brist på annat. Nu ska ni få lära er!

Man tar av en bit av Romrussinchokladbiten. Sen tar man varmt vatten och sköljer ur den från all gegga. Sen är det bara att njuta av en bit ren choklad.

Ingen romrussingegga i världen ska stoppa mig från att få lite choklad! Med de orden - tack och godnatt!

Tjohoo!!!



Idag hände något som inte skulle hända förräns vecka 2. De ringde från tapetaffären och talade om att vår tapetrulle hade anlänt. Tjohoo - vår fondvägg är hemma!

De hade hittat en rulle på tapetfabrikens lager och skickat till oss. Under sker!


Gummi

Idag har fjortisen varit till tandläkaren och fått en liten tandställning. En sådan där med två hakar och en gummisnodd. En sitter på ovansidan om uppetanden och en på insidan av innertanden. Sen sitter det en liten gummisnodd fast runt hakarna.

Vi skrattade när vi hade ätit klart och han skulle få in den igen. Han höll på länge länge, gapade stort och fipplade med snodden.

- Mamma, vet du hur liten snodden är? - Dessutom så är den blöt!

Jag sa att i skolan kanske det är bättre att han tar bort snodden innan han går in i matan och att han går in på toan efter maten och fixar snodden.

Det värsta scenariet jag målade upp var att snodden kanske flyger iväg annars och hamnar i ögat på någon snygg tjej. Pinsamt, pinsamt!

The end

Då var helgen slut igen. Trots långa pass både i fredags och lördags så gick den i raketfart - precis som vanligt. När jag var liten sa alltid mormor att ju äldre man blir desto fortare går tiden - jag tror fan hon hade rätt!

Så när jag närmar mig femtio behöver jag inte ens klä på mig för det är snart dax att lägga mig igen...

Eftermiddagen / kvällen avslutades hemma hos mamma. Alla var där - skulle man kunna säga. Riktigt mysigt när man är så många runt middagsbordet. Och vad roligt det är för kusinerna när de leker tillsammans. Melker trivs med Victor och de satt tillsammans i pappas rum och spelade på datorerna.

När vi kom hem vid sju slocknade Oliver i Victors säng. Danny och jag passade på att titta på en film i lugn och ro i normal tid. Vilket resulterade i att jag höll mig vaken.

Nu ska jag dock sova - natti natti!

Pepparkaksbak

När jag kom hem från jobbet halv sju ville Oliver baka pepparkakor. Varför inte tänkte jag och så satte vi igång. Danny hakade också på men Victor tackade blankt nej. Va fan - kan man inte baka pepparkakor med morsan en lördag kväll när man är en fjortis?

Roligt var det i alla fall även om jag fick hålla mig i kragen. Att det ska vara så svårt att inte vara så jävla noga. Danny påpekade att det var Oliver som bakade men nog fan var jag där endå och petade och fixade. Lagade några ben, kavlade så degen blev platt, you name it! 

Och värst av allt - vem tror ni åt mest deg? Inte var det Oliver...


Långpass

Idag blir det långpass på Maxi. Jobbar egentligen 7 - 14:30 men erbjöd Anders att gå hem när jag slutar så jobbar jag klart hans pass till 18. Tre och en halv timmes extra jobb = 7 timmars betalt. Inte illa... Då har jag jobbat in pengarna som jag förlorar när jag tog ledigt den 23:e December.

Så ha en bra lördag - det ska jag ha!

Åter på Maxi

Efter en veckas frånvaro från jobbet var jag idag på plats igen. Var visserligen bara sjuk i måndags och hemma i tisdags för att inte smitta men eftersom det var ledig helg och lediga dagar blev det en veckas frånvaro.

Jag jobbade 12 - 20 så innan jag klev på passet åt jag lunch. Idag bjöd kocken bla på laxpudding med skirat smör. Gott som bara den. Vi har ju en egen lunchkock som serverar två sorters maträtter varje dag för endast fyrtiokronor. Inte illa!

Min arbetsdag bara försvann och klockan fem över åtta ringde Jenny och sa till mig att jag hade faktiskt slutat. Jag höll på att städa i tidningshyllan sen flera timmar tillbaka så tiden hade bara försvunnit.

På vägen hem åkte jag till Pelle och Susanne och hämtade Danny och Oliver. De hade varit där hela kvällen när jag jobbade.

Nu blir det sängen så jag orkar med mitt långpass imorgon. 7 - 18. Erbjöd Anders att ta några timmar av honom så att han kunde fixa till sig och förfesta innan personalfesten. Han nappade på engång!

Natti, natti.

Kan själv!

dsc00690 (MMS)

Lillkillen har blivit stor. Han kan numera klä på sig själv.


Fredag morgon

Tonåringen somnade om igen medans jag var i duschen. Samma visa varje morgon. Att man inte någong gång släcker en eller två timmar tidigare på kvällen när man tycker att det är så skönt att sova. Typiskt tonårsproblem antar jag. Kommer ihåg när jag bodde hemma. Varje morgon kastade pappa vatten på en sovandes Tomas för att han skulle vakna och gå upp.

Oliver sover också. Han snarkar ikapp med sin far. Jag hör snarkningarna ända ut i köket...

Jag ska fixa mig själv i lugn och ro innan jag väcker Oliver. Skönt med tystnad och det är inte så bråttom till dagis för jag börjar inte jobba förrän klockan tolv.

God morgon!


Ta inget förgivet


Att ens barn är friska och ska förbli så är något man tar förgivet. Dagarna går och man reflekterar inte över att det faktiskt kan vända - snabbt.

Mina tankar går till en nära vän till familjen som idag fyller fjorton år. Jag hoppas av hela mitt hjärta att läkarna snart hittar gåtan till hans "sjukdom" och att han med rätt medicinering blir fri från sina problem.

Jag hoppas att han kan återgå till skolan, sina kompisar och leva ett normalt liv - som en fjortonåring ska göra. Skidorna han fick idag var så fina och jag hoppas att han kommer kunna använda dem redan i vinter.

Det gör ont att se honom med sina "krämpor" och jag måste erkänna att jag faktiskt blir lite rädd. Att han sen kan skratta mellan "anfallen" är stort. Själv så fick jag panik första gången jag var med och han fick ett "anfall".

Det skadar nog inte att man stannar upp ibland, tänker till och är glad. Glad för vad man har och att ens nära och kära mår bra. För att om det inte är så vad spelar då allt annat för roll? 



 






Faaaaaaaan!

Våra tapeter som vi ska ha i skrubben är restade - till vecka 2!!!

Vi tittade lite efter ett annat motiv men nu har vi ju planerat hela rummet efter dessa tapeter. Så jävla irriterande - suck, suck, SUCK!!!


Trött tonåring & mor

Trots att jag är ledig idag och att jag inte kunde somna förrän runt tre i natt så ringde klockan kvart över sju. Jag måste upp och väcka Victor så att han kommer iväg till skolan.

Eftersom det bara är Victor som ska iväg idag snoozade jag till fem i halv åtta. Sen snabbt upp och väckte honom och fixade frulle. Tror ni att ungen vaknar då?

Jag har varit in och väckt honom tre gånger och han bara somnar om. Så jävla irriterande när man sitter här och bara vill att han ska iväg så att jag kanske hinner somna om innan Oliver vaknar. Tyvärr så blir det säkert som det brukar - Oliver vaknar precis när jag ska lägga mig igen.

Näe, nu ska jag gå och väcka Victor för fjärde gången! Ni andra som redan är uppe - God morgon!


Älskade Oliver



(Gammal bild - gammal? Ja, i alla fall två år...)

Vi var på möte på dagis idag angående vår Oliver - ett av två årliga möten. Det går bra för honom på dagis. Han är en bra kompis och tar med alla i leken.

Det roligaste och det som gör mig mest stolt är att han har så gott hjärta för barn som har det lite svårare än andra barn. Han hjälper alltid de mindre (antingen de vill eller inte) och hämtar alltid fröknarna om någon är ledsen. Det finns en pojke som har en sjukdom som gör att han behöver använda en sorts rullator när han är ute. Honom har Oliver tagit till sitt hjärta.

Igår när det var samling och flera grupper slogs ihop för att öva julsånger och denna pojke kom in i rummet ville Oliver absolut att han skulle sitta bredvid honom. Sen hade Oliver suttit och smekt honom över håret hela samlingen så att han nästan somnade.

En annan pojke som sitter vid Olivers matbord har diabetes. Oliver ser till så att han får den hjälp han behöver och hjälper därför fröknarna med sånt som ska fram så att de kan koncentrera sig på denna pojke.

Ibland är han t.o.m för hjälpsam. Fröknarna hinner inte hämta det som ska fram innan han är där. Små flickor hålls i handen fast de inte vill och vi fick också höra att han hjälper till och sätter på strumpor och dyl när barnen ska ut fast de vill prova själva.

Jag är stolt över att min son är så hjälpsam och godhjärtat. Han må vara stor och "ruffig" men han har ett hjärta av guld. Oliver - mamma Älskar dig!


Onsdag morgon

dsc00688 (MMS)

En kall morgon både ute och inne. Hoppas att någon kommer och fixar elementen idag. Oliver sitter och äter havregrynsgröt och Victor ligger i sängen och pluggar tyska. Möte på dagis klockan nio - ska bli roligt!


RSS 2.0