Sommarvärme

Vilken härlig sommarvärme vi fått! Synd bara att man inte är ledig förrän på torsdag och sen ska man jobba fram till nästa tisdag - puh! Semestern börjar vecka 28 och slutar vecka 33. Hoppar dock in och jobbar vecka 30.

Victor följde med och hämtade Oliver på dagis idag och sen traskade vi hem till mamma. Ungarna ville bada i poolen. Själv så satt jag i solstolen och tittade på i nästan tre timmar.

När Victor och Oliver badat i en timme kom morfar hem så då skulle det badas med honom. Sen kom Melker och Meja och då ville ju alla bada med Melker. Oliver hade badat ännu längre om jag inte sagt stopp. Han är helt tokig i vatten. (detta gäller dock inte badkaret...)

Kvällen avslutades med att Oliver kämpade på med att cykla på riktiga cykeln med stödhjul. Han var jätteduktig och om några veckor kan säkert stödhjulen plockas bort. Själv så cyklade jag utan stödhjul när jag var 2,5.




Poolbad i regn!

dsc00518 (MMS)

Oliver och Victor var med mamma och pappa till Börje i Viksta. Det hade bestämts att när de kom hem så skulle de bada i poolen. Vad gör lite regn då?


Hammarskog

dsc00515 (MMS)

Midsommarfirande i Hammarskog. Underbart väder och folk i massor. Oliver sitter på filten och inväntar fika.


Trevlig midsommar!

                       

Olivers mohikanfrilla

dsc00512 (MMS)

Olivers mohikanfrilla


Borrlövsta i sol

Vaknade 8:42 av att Oliver kröp ner hos mig i sängen. Kan inte komma ihåg när jag fick sova så länge senast. Han och jag knallade upp och möttes av solsken!

Vid elva drog vi iväg till Borrlövsta. Danny mätte ut där nya huset ska ligga och jag fixade lite med marken. Fyllde i hål med jord och tog bort sten. Det blir nog riktigt bra det här - så småning om. Jag sa till Danny att om man kisar så ser det skit fint ut - hahah.

Victor och Oliver premiär badade i poolen. Var väl si så där 17 grader. Hua!

Sen grillades det korv nere i stugan innan vi gjorde ett sista ryck och for hem. Nu är i alla fall toan fixad och klar så man inte behöver smyga i buskarna när grannarna är i närheten.

Det blev en snabbvisit hemma så vi kunde fräscha till oss sen for vi hem till Veronica och grattade henne på hennes 37 års dag. Det bjöds på kakor i olika former och grädde och jordgubbar. Gott!


Levande pruttkudde




Jag är så himla uppblåst i magen och det gör så jävla ont. Skulle behöva fisa ut minst 5 liter luft känns det som. Om någon skulle trampa på mig skulle jag förvandlas till en levande pruttkudde.

Hjälp!!!


Vad skulle vi göra utan IKEA?

När jag kom hem från jobbet satt det fyra instängda killar i lägenheten. Jag städade upp lite och sen bestämde jag och Danny att vi skulle gå till IKEA. Victor och Gustav som båda gärna sitter inne och spelar med neddragna rullgardiner fast solen skiner ute blev beordrade att hänga på.

Jag, Danny och Oliver gick till IKEA och grabbarna drog till Media Markt. Vi bestämde att vi skulle ses i IKEA restaurangen vid kvart i sex.

Vi kollade igenom varuhuset och fantiserade om alla möbler som vi behöver men inte har pengar till. Prio ett blir i alla fall en hylla till Oliver för nu är jag så himla less på alla hans leksaker som ligger på golvet. Stackarn han måste ju få lite struktur på sina saker.

Igår flyttade vi in vitrinskåpet igen i vardagsrummet. Fy fan vad det är fult! Och tv:bänken är hemsk! Kan någon snälla stoppa tiotusen i vår brevlåda så att vi kan gå och handla nya möbler till vardagsrummet. TACK!!!

När jag beställde 8 pizza bitar, 5 korvar och 4 dricka skrattade killen i kiosken. Jag sa att det är billigare att äta här för 85:- än att laga mat hemma.

Efter maten drog killarna hem och vi tog den andra halvan av IKEA. Sen blev det ett besök på Coop innan vi gick hem. Oliver var så duktig och sparkade på sin sparkcykel hela vägen.

Efter bad och en tallrik med jordgubbskräm somnade Oliver på stört. Han gnällde inte ens över att vällingen var slut.


Kiss




Då var det då äntligen dags efter månader av väntan. Vi köpte biljetterna i december om jag inte minns fel.

Innan vi kom in på området var det visitering av alla. Detta kan verka smått onödigt med tanke på att vi kom in med en stor väska som ingen brydde sig om att titta i. Det mest irriterande var att vi druckit upp det vi hade med oss för att vi trodde att vi skulle få hälla ut det. Nu hade vi ju lugnt kunnat haft med oss en hel baginbox utan problem. Då hade man sluppit alla vändor till bartältet. Att ta 70:- för en Bacardi Breezer det är fan skandal.

Av förbanden Mustasch och Europe såg vi inte så mycket. Men när Kiss kom ut på scenen då var det party - party! Kan dock tycka att den första halvan var ganska långtråkig och seg. Mina favorit låtar kom i och för sig också i den senare delen. När Eric Singer sjöng Beth - då rös jag. Gene Simmons gjorde sitt solo med blodet och det var nästan lite läskigt. När han tittar ut över publiken och pekar - scary!!! När Paul Stanley åkte i en lina ut över publiken då ökade jublet. Lick it up, I was made for loving you och Good gave rock`n roll to you - Så jävla bra!

Konserten slutade med ett fyrverkeri utan dess like. Tyvärr var det inte så många som stannade och tittade då det var rusning mot t-banan. Jag gjorde något som jag aldrig gjort förut - plankade i t-banan - annars hade vi aldrig hunnit till stationen för sista tåget till Uppsala. Det var bråttom!!! Vi han i alla fall med i en marginal av en halv minut.

I Uppsala regnade det så vi tog taxi hem.

En lite fundering så här efter allt snack om Kiss. Varför heter det Bajamaja? Toaboxarna som stod på Stadion borde definitivt ha hetet Pissenissar. Inte lätt att vara tjej o lyckas kissa på dem utan att få hela rumpan full av piss. Ett tag funderade jag på om jag skulle dra av mig brallorna och stå över hålet. Men så tänkte jag att fan tänk om dörren öppnas och där står jag. Så varianten blev att dra ner brallorna och sänka ner rumpan utan att nudda bänken med varken rumpa eller händer - blev en jävla gympa övning när man var lite "upp in the air".



Förfest på perrongen!

dsc00503 (MMS)

I väntan på tåget till Stockholm sitter Danny och jag på perrongen och dricker rosé vin. Ikväll blir det Kiss på Stockholms stadion.


Skolavslutning

Då har ungarna fått sommarlov då - igen...

Vi var och tittade på Kevins avslutning och hans klass hade hand om avslutningen. Kändes lite konstigt att inte få gå på Victors efter alla år - men ungarna blir stora och vill inte ha mamma med...

När avsked gjorts och presenter överlämnats traskade vi hem till oss för att sätta tänderna i en enorm kakbuffé. Jag hade gjort kladdkaka med vispad grädde och köpt munkar. Camilla hade gjort rabarberpaj med vaniljsås och Susanne hade fixat kakor.

Vi var många som njöt och hade jättetrevligt! Lägger med bild på först Gustavs berg av kakor och sen Victors. Vi var många som åt tills vi mådde illa.


Dagisfest

Idag var det sommarfest på Axelina - Olivers dagis. Vi slog oss ner på samma filt som Annelie och hennes barn. Ungarna sjöng och sen pratade "chefen". Föräldrarådet överlämnade fruktträden och bärbuskarna.

Många familjer smet hem tidigt och av dem som var kvar var det inte många som var på hugget att hjälpa till med plantering. Danny satte dock fart och grävde både grop och slog ner störar. Oliver var som vanligt villig att hjälpa till med både det ena och det andra. Han och fröken Amelie fixade blåbärsbuskarna.


Bakar

dsc00502 (MMS)

Som man bäddar får man ligga. Klockan är sent men jag har inte hunnit med. Nu bakas det kladdkaka till fikat som utlovats efter avslutningen imorgon.


Plantering på dagis

dsc00501 (MMS)

Är på Axelinas sommarfest och föräldrarådet har precis överlämnat två träd och två amerikanska blåbärsbuskar. Oliver hjälper till och gräver.


Lunch

dsc00500 (MMS)

Lunch med Danny på Gränby. Ska sätta tänderna i 10 bitar sushi - mumsfillebabba!


Mini semester

Är nu ledig i dagarna fyra. Schemat är späckat men det ska bli underbart att få vara hemma med familjen och göra trevliga saker.

Imorgon blir det en sväng till Gränby med Danny innan dagisfesten börjar. Kanske tar vi en tur ut till Borrlövsta på kvällen för att vattna gräs och blommor.

På fredag är det ju skolavslutning och jag hoppas naturligtvis på underbart väder. Tanken är att fika här hemma sen med nära och kära. Susanne skulle också bidra med lite kakbak.

På lördag är det dags för Kiss på Stockholmsstadion.

Söndagen är inte planerad ännu men jag antar att den kommer gå i lugnets tecken.


Missade tåget!




Alla sover här hemma och jag sitter uppe och glor framför datorn. Jag var så trött och somnade in så skönt framför tv:n. Sen väckte Danny mig och vi gick och la oss.

Danny somnade men jag låg vaken. Nu har jag suttit här i två timmar snart. Jag är så trött och endå går det inte att somna.

Hoppas nästa tåg går snart...

6:e Juni


Idag så gratulerar jag pappa, Robban och Meja - GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!!!

Dagen har spenderats hemma hos Meja där vi bjudits på god tårta och ett härligt väder. Ungarna badade i poolen och sprang och sköt med vattenpistoler.

Mot kvällningen drogs grillen fram och vi fick korv med bröd. Min kära bror hade tyvärr slut på sojakorv (hahah) så jag åt korvbröd med räksallad och rostadlök. Något som jag har gjort många gånger förr och tycker att det är riktigt gott. Hälsosam kan man vara en annan dag...

Tyvärr så försvann det fina vädret och vi promenerade hem i regn. Fast det var faktiskt riktigt skönt. Oliver var jättetrött och somnade på Victors rum redan halv sju.

Nu ser vi fram mot torsdag och fredag då det ska flaggas för dagis och skolavslutning.

Lördagens fest

Igår var det ju stor födelsedagsfest för pappa och Robban en dag för tidigt. Mamma och pappa hade bjudit in släkt och vänner och bjöd på grillbuffé. Vi hade turen på vår sida med en underbar solig eftermiddag/kväll. Kusiner och sysslingar lekte och vi vuxna drack rosé vin och snackade.

Pappa fick en ny datorskärm av oss barn med familjer och han blev jätteglad. Den är väl typ dubbelt så stor som den gamla.



                Robban visar upp sin present - som fick många skratt!

Meja 3 år!

dsc00498 (MMS)

Mejas fina tårta som orsakade lite osämja då väldigt många barn ville ha rosen...


Aj, aj, aj!

Jag har så himla ont på sidan av foten. Fick in en liten sten eller glasbit häromdagen och lyckades inte få ut den. Danny tittade också men såg inget. Inatt har foten svullnat upp och jag antar att det börjar bli en infektion. Det dunkar just på det stället och jag har svårt att stödja mig just där.

Det bästa när det blir var är ju att man brukar kunna trycka ut skiten sen - kroppens egena försvarsmekanism! Men hur fan ska jag kunna stå hela dagen? Blir att halta sig fram...

Har försökt klämma nu men det händer inget. Danny ville ta ett rakblad och snitta upp i går kväll men va fan - NEJ!!!

Annars så är livet på topp och jag jobbar bara 9 - 15. Ikväll ska vi fira pappa och Robban en dag för tidigt. Vädret verkar bli kanon för en kväll i mammas och pappas trädgård.


Kvällsmys

dsc00497 (MMS)

När jag kom hem från jobbet höll Danny på att göra räkmackor som han utlovat. Egentligen var han inte så hungrig för han och Victor hade delat på 1,4 kg revbensspjäll tillsammans med potatissallad och coleslaw. Själv så var jag ganska hungrig och åt med god aptit. De var jättegoda men Rosé vinet var inte gott. Smakade som surt vitt vin - blä!!!


Hemma hos Camilla & Kevin

img_0502 (MMS)

Idag följde Oliver med Camilla och Kevin hem till dem för första gången. Han tyckte att det var jätteskoj. Jag hämtade honom när jag åkte hem från jobbet halv nio. En trött och lycklig kille hoppade in i bilen med Kevins gamla poliskeps på huvudet.


Underbar dag i Borrlövsta

Idag har jag verkligen njutit hela dagen. Så skönt att få vara ute i det fina vädret och jobba med kroppen. Gym i alla ära men vanligt hederligt trädgårdsarbete är nog lika bra. Att skotta jord och köra en full skottkärra är bra träning för armarna och axlarna.

Har grävt vidare i min rabatt och är nu klar med ca 75%. Planterade många blommor idag och det kommer bli så fint när det hela är klart. Om några år när alla blommor växt till sig och växer i varandra då har vi Borrlövstas finaste blomsterrabatt. Men fy vad det är dyrt med plantor.

Hade tänkt göra ett kryddland men energin tog slut så jag tog med alla kryddor hem igen. Vi kom på att vi kunde ju faktiskt ha dem i kruka på balkongen. Mynta, Basilika och Citronmeliss - bra att ha när det vankas sallad och Mojito!

Efter maten drog vi iväg till en stor affär för att köpa presenter till pappa, brorsan och Meja. Kan säga att Danny är sjukt avundsjuk på pappas present. Robban kommer få något som han inte vet att han behöver. Mejas present ska vi leta vidare efter.

Nu är det snart dags att hoppa i säng. Börjar tolv imorgon och Victor har sovmorgon. Detta innebär att jag kan ställa klockan på åtta - underbart! Hade inte den där jävla cykeltjuven tagit min cykel hade jag cyklat till jobbet imorgon men nu blir det bil. Mamma sa att jag kunde få ta mormors gamla cykel om jag ville. Med de breda däcken och lättrampade pedalerna kommer jag susa till Maxi. Blir dock inte imorgon.


Jävla cykeltjuv!!!

Någon jävla cykeltjuv har snott min cykel. Vem fan vill ha min cykel???

Den är inte ens fin - ranglig, rostig och barnsitsen är gammal, gammal. Varför göra sig besväret att klippa upp mitt lås och sno min gamla cykel som är minst tio år gammal när det står en olåst cykel precis bredvid?

Är det en granne som jävlas eller är det en idiot?

Jag vill ha tillbaka min cykel - nu!!! För mig är den värd guld. Pappa har bytt däcken till punkteringsfria och jag har inte råd att köpa en ny. Jag skulle ju cykla till jobbet fram till semestern. Fan - aldrig får man vara glad.

F**T HELVETE!!!

Lunch i Borrlövsta

dsc00492 (MMS)

Lunch i Borrlövsta


Planterings dax

dsc00491 (MMS)

Planterings dax


Blomplantering

Drar snart till Plantagen för att inhandla lite sommarblommor. Blir kanske någon rolig perenn också till rabatten. Tänkte dra själv innan vi åker ut till Borrlövsta. Lättare att gå och fundera och matcha när inte en sprallig son och en rastlös sambo är med.

På väg till landet får vi stanna hos mamma och hämta alla perenner som jag grävde upp igår.

Idag blir det landet med blomplantering, sol, sol och sol!!!

23:45

Snart dags för ny dag och jag har inte hunnit avsluta denna.

Som sagt - tiden springer ifrån mig!

Idag var jag på möte på Maxi mellan 9 - 13. Nu ska vi bli bäst på service - som om vi inte redan är det? Coop borde skicka sin personal istället - hahah - sorry Bettan!

Sen hade jag lovat Carro att göra tidningarna eftersom hon skulle iväg på ett annat möte och ingen på Maxi hade tid idag eftersom det var möte på eftermiddagen också. Var roligt att få göra dem då jag inte gör det så ofta nu för tiden. Ordning och reda och rad på rad - passar mig att få gå och dutta!

Mamma tog hem Oliver från dagis så när jag kom hem från jobbet gick jag dit. Gjorde en avstickare på vägen och tittade lite när Kevin tränade fotboll.

Hos mamma blev jag så sugen på vin så pappa serverade mig ett glas vitt. Sen sov jag lite i en solstol innan jag högg in på mammas rabatter. Imorgon ska vi ut till Borrlövsta och då har jag tio nya plantor med mig. Tack mamma, jag hade inte grävt i mina rabatter - hahah!


Fest i dagarna två!

I helgen blir det fest i dagarna två. Pappa, Robban och Meja fyller ju alla år den 6:e juni.

Pappa har bjudit in till fest på Vitkålsgatan på lördagen så jag har tagit semester på söndagen. Robban kommer också att firas då så att vi kan koncentrera oss på Meja på söndagen.

Vädret ska tydligen bli kanon så - party, party!!!

Tiden rusar iväg...

...känns som om livet är en kamp mot klockan. Den tickar på så himla snabbt och det känns som om jag inte får någonting gjort.

Dagen började i alla fall med en cykeltur till Maxi. Det är verkligen skönt att cykla istället för att åka bil. När man kommer fram känner man att man har fått varit ute och andats lite av sommaren.

Plötsligt händer det - heter det ju i Triss reklamen och det var vad som hände mig imorse. Jonas kom som en skänk från ovan. Han hade ett pass 8 - 16 i spel. Jösses vad det kändes lyxigt. Jag kunde i lugn och ro fixa med mina grejer och sen ta en frukost i normal tid. Annars får jag ju alltid vänta tills tio innan pass två börjar. Mer sådana här överraskningar tack!

Dagen på jobbet gick i lugnets och fixandets tecken. Jag bytte ut alla pennor i spelhörnan mot nya fräscha. Det blev ett himla skruvande men bra blev det. Hoppas bara att de får sitta kvar nu utan att någon ska förstöra. Sen bytte jag några lysrör. När klockan blev två bad jag om att få gå hem och det gick skit bra!

Mötte upp Danny vid Årstahallen och sen gick vi och hämtade Oliver. Sen promenerade vi vidare hem till mamma. Danny målade dörrkarmarna medans jag somnade på soffan. Mamma bjöd på mat och vid sex när pappa kom hem tog vi bilen till IKEA. Veckans andra besök...

Nu är klockan snart tolv och jag känner paniken över att jag måste gå och lägga mig. Blir dock en skön dag imorgon. Ska gå på någon kurs mellan 9 - 13 och sen ska jag plocka upp leveransen med veckotidningar. Kommer dock lata mig imorgon och ta bilen. Kan ställa klockan på halv åtta - SOVMORGON!!!

God natt alla!


Sommarväder


Underbart väder ute - blir en kanondag idag också!

Jag ska strax cykla till Maxi. Var så skönt att vara ute en stund i går på morgonen innan man låste in sig på jobbet. Antar den här dagen går lika fort som igår så snart sitter jag på cykeln tillbaka hem igen.

I kväll ska vi ta en ny tripp till IKEA och köpa en glasskiva till byrån. Blir även en tur till Media Markt.

Ha en bra dag!


RSS 2.0