VILA

dsc00685 (MMS)

Blev inbjuden av Marlene till vänkväll på VILA. 25% på alla varor - en del till ännu bättre priser. Jag och Rosi gick runt och skrattade och shoppade. Jag kom hem med två blå/grå tröjor bla den på bilden samt den underbara scarfen! Tack Marlene - det var trevligt!


Slicka inte!!!

Borde nog - som den goda mor jag é - ha informerat min lilla son om att man inte ska slicka på lampstolpar när det är kallt ute men jag har liksom inte tänkt på det. Förrän idag...

När jag kom till dagis visade det sig att Oliver och hans kompisar Alexander och Elvin roat sig med just detta. Det hade varit så roligt när tungan fastnade lite, lite. Tur att inte någon av dem ställde sig och tryckte fast hela tungan.

Nu har Oliver ont i tungan och jag har berättat om allt otäckt som kan hända när tungan sitter fast och det kommer blod. Skrämselpropaganda på högstanivå!

Daisy, Puma & Code

Jag har två parfymflaskor i skåpet och båda är tomma. Min älskade Daisy av Marc Jacobs och Puma. Puman är bra - luktar gott och är billig. Man kan t.o.m köpa den på Maxi.

Sen i somras går jag och längtar efter att få en Armani Code. Maria på jobbet har en och hon luktar så himla gott. Jag brukar gå in på Åhlens när jag är på Gränby Centrum och ta några gratis sprut. Parfymen kostar nästan 800 kronor så jag kommer inte köpa den själv.

Så kära tomten - om du har en fet plånbok...






Jag har dock en parfym - Boss "Orange" i badrumsskåpet. Jag fick den av min kära svägerska Charlotte men den känns inte riktigt som jag. Om det är någon som gillar den eller använder den - säg till så kan du få den!








Adventsmys

Blev en jättetrevlig Adventsfika med först glögg och Ädelostcheesecake och senare fika med kakor, puddingar och godis. Ungarna lekte jättebra och vi vuxna satt och snackade.

Klockan halv fem stod vi alla och tittade mot slottet. UNT:s årliga fyrverkeri som vi kunde njuta på första parkett. Roligast var fyrverkerierna som gjorde hjärtan. Det hade ingen av oss någonsin sett förut.

En trevlig eftermiddag som jag tror att jag ska göra till tradition!


Första advent

Har fortsatt att fixa här på morgonen. Chokladpuddingen är klar, mandeln är skållad och Saffranskakan doftar ljuvligt.

Nu ska jag ta tag i alla rummen och fräscha upp. Sen ila ner i förrådet och plocka upp lite ljusstakar. Efter det blir det dusch och en snabbis till affären. Ska även borras upp lite krokar då jag äntligen lånade borren av Pelle igår.

Klockan ett kommer gästerna och jag känner att jag är liiiiiiiiite jäktad!


Pannacotta

     

Har gjort Pannacotta till imorgon också. Jag har använt riktig vaniljstång och gelatinblad för första gången i mitt liv. Pannacottan var riktigt lätt att göra men shit - jag visste inte att den bara bestod av grädde och socker. Snacka om caloribomb!

Ädelostcheesecake



Har gjort ett recept som var med i en julklappsbroschyr från ICA. Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten. Kommer att bjudas på imorgon på min lilla Adventsbjudning. Ska tydligen smaka underbart tillsammans med glögg.

Julmys

Har under kvällen ordnat lite julstämning här hemma hos oss. Julgardinerna i köket är på plats, adventsljusstaken i vardagsrummet lyser, J U L - ljusstaken i hallen är fixad och på köksbordet står min egna adventsljusstake.

Förra året brann det i ljusstaken för andra gången. Första gången var när jag bodde på Fänkålsgatan. Då satt Lisa och jag och fikade när mossan tog eld så det var ju bara att släcka. Förra året var varken jag eller Danny i rummet när det tog eld i mossan. Som tur var hörde Danny när det började spraka så han sprang in i köket, tog staken och slängde den i vasken. Så i år har jag bojkottat mossa. Fatet pryds av polkagrisar och jag undrar hur många som finns kvar när vi ska tända ljus nummer två...

Siffrorna är inhandlade på Plantagen, bandet är ett fynd från någon utförsäljning (ännu en gång har det visat sig att det är bra att köpa sådant där skit som kan vara bra att ha) och pärlblommorna är hårspännen jag köpte till Robbans bröllop men glömde bort.


Underar morgon

Har haft en skön lugn morgon/förmiddag. Inget stress utan bara lugn och ro. Detta innebär dock inte att det varit tyst. Lillskrutten har pratat konstant sen han vaknade klockan sju.

Jag njuter här hemma med tända ljus och en utsikt som består av snö. Vit härlig snö. Vilket underbart vinderlandskap vi fått!

Nu har jag avslutat den underbara morgonen med att betala räkningarna och det kändes ganska bra det med. (Summan blev lite mindre än tolv lappar och det var mindre än vanligt - Positivt tänkande!)

Kommande timmarna ska jag ut och spendera i affärer. Tänkte köpa siffror så jag kan göra min egen adventsljusstake. Sen ska det handlas ingredienser så att jag kan bjuda på Adventskaksbuffé imorgon. Ikväll blir det pyssel i stora lass. Självklart ska det även njutas framför tv:n när Så mycket bättre sänds.

Puss, puss!


Jeanne d`Arc Living



Underbart vacker tidning. Kostar just nu endast 39:- på Maxi mot normala 89:-

Ligger så fint som dekoration på mitt nya vardagsrumsbord!

Fredagen...

 ...bara försvann - precis som alla andra dagar.

Jobbade 9 - 15 men stannade kvar till halv fyra för att fixa med lite papper. Sen gick jag ett snabbt varv inne på Maxi och inhandlade senaste numret av Jeanne D´arc Living som ska pryda vardagsrumsbordet och en vit julstjärna (blomma) som ska stå på köksbordet.

Hämtade upp alla killar och sen drog vi till Gränby. Vi kollade in i lite affärer och handlade lite mat. Sen drog vi hem för att äta. Eftersom alla var så hungriga och tiden dragit iväg blev det fryspizza. Själv så åt jag toasts innehållandes banan och ost - mums!

Började plocka fram lite ljusstakar och andra jultillbehör. Imorgon ska jag sätta upp julgardinerna och gå ner i förrådet för att hämta upp resterande julsaker.

Imorgon eftermiddag är det jul hemma hos oss!

Avslutade kvällen i soffan framför Idol.

Åhhh - nej!!!

 

Lillskrutten hade ont i magen på eftermiddagen och pappa fick skynda till dagis. Inne på Årstahallen gjorde Oliver en praktspya. Ingen personal kom för att hjälpa till med trasor eller papper - trots att de såg vad som hände. Danny fick panik och tog ungen och gick istället. (Jag hoppas att ingen halkade i spyorna...)

Sen när de kom hem ville Oliver gå och sova. Somnade direkt och sov i två timmar. När jag kom hem vid åtta var han glad och satt och åt glass. Sen busade han runt i Victors rum när han försökte göra läxan. En stund senare blev han dock grinig och trött och gick självmant och lade sig igen.

Nu har jag precis stoppat in alla sängkläder i tvättmaskinen. Oliver vaknade och spydde ner hela sängen och golvet. Febern är hög och han har fått en supp. Tur att jag var duktig nog att inhandla en kartong med suppar förra veckan trots att jag inte behövde några.

Han har somnat om och blir hemma från dagis imorgon. Stackars liten. Och jag som var så glad över att jag fått min hostmedicin. Den vågar jag inte ta inatt för då hör jag inte Oliver. Blir en härlig natt! Tur att man är ledig i helgen.


Potens

Har precis hjälpt Victor med matteläxan. Tänk att potens var något som jag associerade till något helt annat än matte. Har ni potens i läxa?!!

Men sen ska ni få höra - morsan kom minsann ihåg precis hur man räknade när hon såg talen. Tänk detta har man inte räknat på över tjugofem år och så finns det kvar i skallen - otroligt!


11 - 19

Dag att åka till jobbet. Har redan varit ute en sväng på morgonen när jag skjutsade ungarna till skolan / dagis. Förhoppningsvis har snöplogarna varit ute nu så att det inte är lika slirigt.

Är inte på topp idag. Har sovit en timme på förmiddagen men hade behövt några timmar till. Hostan håller mig vaken på nätterna. Ska kila in på Apoteket och se om min Cocillana har kommit. Känns lyxigt att kunna göra det inne på Maxi.

Ha en bra dag!

Jävla Nissar!!



De där jävla Nissarna vann över mig!!!

Nu har jag ätit sex stycken - faaaaaaaaan...

Sent om sider...

...så är det väl kanske dags att hoppa i säng. Fast jag älskar att sitta här sent när det är tyst och alla andra ligger nerbäddade i sina sängar. Barnen sover och Danny ligger och tittar på någon film.

Ljudet av inget ljud är underbart!

Bredvid mig på golvet står en kasse från IKEA. Jag hör ett litet ljud från den - ät upp oss, ät upp oss!

Jag försöker att ignorera ljudet men det är svårt. Pepparkakskolan och Tomteskummet pratar till mig men jag ska inte falla för frestelsen. Godiset ska sparas till på söndag och vårt Adventsmys.

Så att jag gjort ett besök på IKEA idag också behöver jag väl knappast berätta. Kom hem med fruktskålen som jag så länge velat ha men alltid snålat ut i sista stund. Stockholm var namnet och den passade kanon på nya bordet. Gav även en önskad effekt att få familjemedlemmarna att äta mer frukt. En påse klementiner försvann i ett nafs.

Tapet till fondväggen i nya "kontoret" är också beställd idag. Blir höghus i svart/grått - läckert som f-n. Rullen skulle komma till fredag så att om Danny piggar på sig kanske den kan sättas upp redan till lördag...




Tvättar!



Mycket tvätt blir det i en familj på fem personer. En familj där det tvättas tre gånger så många par strumpor som kalsonger. En familj där det dras ner tröjor till förbannelse. En familj där ingen kan ta av sig sina kläder utan att de är ut och in.

Men jag har slutat vända tillbaka - det viks som det slängs på golvet. Jo, för i tvättkorgen hamnar inte tvätten förrän jag har rensat golven.

Orkade inte kolla fickorna idag heller men försäkerhets skull så frågade jag Kevin om han hade sin mobil i närheten? Den låg på hans skrivbord.

Host, host, HOST!!!



Den här jävla hostan gör sig påmind varenda kväll/natt. Varför kommer hostan på kvällen och håller sig borta på dagen?

Skulle ha beställt ny Cocillana redan i lördags men har inte orkat.

Nu sitter jag här med en tom flaska och funderar på hur jag ska överleva natten?

Redo för dagis

dsc00681 (MMS)

Utrustad med nya glasögon och hörselskydd som Oliver fick av Kroken igår beger vi oss till dagis.


Blossa glögg



Imorgon ska jag ta och inhandla mig två flaskor av denna underbara glögg. Drack den hos Susanne och Pelle i lördags och t.o.m jag som normalt bara gillar saftglögg tyckte att den var super god!

Kommer att serveras på söndag när vi bjudit hem släkten på lite adventsfika.

Tunnbrödrulle

   


Kvällens middag blev tunnbrödrulle. Riktigt mysigt när alla sitter och meckar ihop sina egna rullar. Kevin som inte kunde äta tunnbrödrulle eftersom han fått potatismos i skolan åt korv med bröd istället.

Danny och Kroken lassade ihop rullar som vägde strax över kilot. Imorgon kommer de rensa hela sina tarmsystem - hahah!


Lär dig ditt jobb!

Kom in en kund idag - en man i sextioårsåldern - som ville lämna tillbaka en dvd film. Han hade köpt i realådan där det fanns filmer till priset av en för 59:- eller två för 99:-

Jag frågade om han ville gå in och titta efter en annan eller om han ville ha pengarna tillbaka. Upplyste honom också att om han tog pengarna tillbaka skulle han gå miste om de 19:- han fått i rabatt och således bara få 40:- tillbaka.

Han spärrade ögonen i mig och sa att det var fel och att han enligt lag hade rätt till hela summan. Jag förklarade läget igen och sa att han var inte berättigad till rabatten om han bara köpte en och skulle således inte ha 59:- tillbaka.

Lär dig ditt jobb fick jag till svar. Jag tittade på honom förklarade igen och sa att det var rätt. Jenny intygade också att det var jag som gjorde rätt. Är inte det ganska självklart? Annars kan man ju alltid köpa två och sen gå och lämna tillbaka för att få en rabatt. Jag erbjöd honom att ringa en chef som fick komma och prata med honom men det ville han inte.

Gubben blev skitsur och sa att jag borde lära mig mitt jobb igen. Sen tog han emot sina fyrtiokronor och skulle ha skrivet på kvittot att han bara fått fyrtiokronor. Jag gav honom såklart ett riktigt kvitto där det stod att han fått tillbaka denna summa.

Sen började jag med nästa kund. Jenny frågade mig om jag inte hörde vad han sa när han gick? Näe, svarade jag.

Han sa - Jävla kärringjävel!!!

Det var tur att jag inte hörde för då hade jag garanterat varit otrevlig tillbaka. Man ska inte behöva ta vilken jävla skit som helst när det inte finns några belägg för det.

Om och om får vi utstå otrevligheter från arga kunder. Jag förstår inte varför man måste gå omkring och reta upp sig på allting. Kan man inte bara lyssna och förstå. Alla fel som begås rättas ju till och man får ersättning. Det är ju inte så att man slår in två varor istället för en för att man tycker att det är roligt. Matvaror blir dåliga ibland och det är ju inte heller något som vi kan påverka. Vi är människor som jobbar och vi vill bemötas så!

Ett annat exempel var en kund som Jenny fick ta emot en stund senare. Hon skällde högt om att hon minsann också var kund på Maxi och att det var så orättvist att inte hon skulle få köpa julmusten för det billiga priset bara för att inte hon scannade. Jenny försökte förklara varför det fanns ett självscanningspris på en vara varje vecka men hon ville inte lyssna. Det var typ mobbning och hon skulle minsann sluta handla hos oss. Finns det någon affär som inte kör med veckans självscanningsvara?

Ett glas rött...

 ...blev snabbt två!

När jag kom hem från jobbet igår snackade jag lite med Victor innan jag begav mig till Pelle och Susanne. Medans jag och Susanne jobbat hela dagen hade gubbarna roat sig med att tapetsera i "Pelles rum". Oliver och Filippa hade lekt så snällt hela dagen.

Susanne hällde upp ett glas vin och vi satt i källaren och snackade medans Pelle och Danny fixade det sista av sin tapetsering. Sen hamnade vi uppe och Susanne skulle fixa något att äta till mig och henne. Det fanns en bit pizza kvar från grabbarnas lunch så den meckade vi om. Susanne tog all skinka och på min lades det till banan och massa ost. Sen fick vi njuta varsin femtedelspizza som smakade utmärkt!

Efter det ville Pelle dricka glögg så då skollade vi mandel och kokade upp glöggen. Årets saffransglögg och den var jättegod!

Sen blev det ett glas vin till och efter det kom Susanne på att hon skulle göra en drink. Vid det här laget började jag bli riktigt slirig.  

Vi hade skitkul men eftersom både Susanne och jag skulle jobba idag så fick vi avsluta. Tur var väl det för annars hade man väl krupit hem.


Sex nitlotter

Idag när jag kom till jobbet fick jag mina sex Trisslotter som belöning för att jag klarat mina tre provköp. Jag stoppade dem i bakfickan för att skrapa på rasten.

När jag skrapat alla sex hade jag en total vinst på 0 kronor - NOLL KRONOR!!! Hur kan man skrapa sex Trisslotter och inte vinna någonting?

Min teori är att min chef köper dessa speciallotter av Svenska spel för en billig penning och då ingår inga vinster. Är inte det en rimlig förklaring?


Sexleksak?



Igår kväll innan vi skulle somna låg Danny och tittade på film och jag låg framför honom så att han skulle kunna kittla mig på ryggen. När jag bad honom om en kudde fick han tag i något annat - en plastförpackning med något svart i!!! - Vad är det här? frågade han med ett leende och trodde nog att jag hade en överraskning till honom. Jag har ingen aning svarade jag som trodde att han hade en överraskning till mig. Jag suckade lite tyst eftersom jag kände att jag inte orkade med något annat än att just somna in...

Vi öppnade förpackningen och hittade en rånarluva!

- Va fan???

Vi kom fram till att det måste vara Oliver som fått den av mormor och morfar tidigare på kvällen när vi inte var hemma och sedan lagt den under min kudde.

Danny blev lite besviken... - Jag kan klä ut mig till inbrottstjuv! - sa han.

Näe,
fick han till svar - jag orkar inte med några inbrottstjuvar ikväll.


Morgonguld

dsc00679 (MMS)

Nu njuts det. Tidningar och god frulle. Laddar in ordentligt med både fullkornsmackor och ägg. Har inte lunch förrän runt två så nu kommer jag klara mig galant. Blir strax en liten tupplur innan avfärd mot jobbet.


Mot dagis!

dsc00678 (MMS)

Oliver är påklädd och klar. För att inte riskera att få snö i ögonen vid eventuellt snöfall har han byggare Bob glasögonen på sig.


Fredagmorgon

Rena sovmorgonen då jag fick sova till halv åtta. Nu ska det fixas frulle och fräschas till innan jag går med Oliver till dagis.

Börjar jobba klockan tolv och det blir en lugn förmiddag här hemma. Är jag trött sover jag några timmar annars börjar jag att rensa lite i Victors prylgarderob. Jag har köpt massor med flyttkartonger så det kommer att gå lätt att spara "skiten" utan att det blir stökigt i förrådet. Just nu är det kaos i just förrådet men tanken är att det ska bli tipptopp även där.

Trevlig start på helgen!


Lite mys med mor & far

När Danny och jag kom hem från Jysk hade vi fått besök av mamma och pappa. Mamma satt på Olivers säng och läste sagor och pappa låg utfläkt på Victors säng och vilade.

Vi fikade med kladdkaka och vispad grädde. (drog 15 bonuspoints för det) Efter fikat satt vi i soffan och inspekterade medans Danny monterade det nyinköpta bordet. Oliver var tvungen att byta byxor för att kunna hjälpa sin pappa att skruva...


Jysk



Vi drog iväg till Jysk på kvällen för att köpa ett vardagsrumsbord. Eftersom vi hittat en soffa som kostade mindre än vad den fick göra hade vi lite pengar över. Vi har tittat på detta bord ett tag (både på Jysk och hemma hos Pelle & Susanne) och just nu är det halva priset. Detta fina vita högglansiga bord fick vi för 750:-


Danny ville egentligen ha följande bord men jag sa blankt NEJ!!!


Liverpool



Ett exemplar av denna soffa - fast spegelvänd - kommer strax att stå i vårt vardagsrum. Leverans väntas vecka 50 - 51. Den är på kampanjpris på MIO och konstar just nu 7999:-

Den ser lite ljusare ut än vad den är i verkligheten. Ska bli så skönt att bli av med den blåa IKEA soffan. Tänkte prova att sätta ut den gamla på Blocket. Några hundralappar kan man kanske få samtidigt som man slipper göra sig besväret att frakta iväg den. Man kan ju tipsa om att köparna kan gå in på Bemz och köpa ett nytt tyg. Stommen är det ju inget fel på. Jag hade gjort det om det inte var för att jag ville ha en hörnsoffa.


Hahaha!

            

Läste precis en klockren kommentar på Ingers statusrad på Facebook:

I vissa länder är det förbjudet att ha sex utanför äktenskapet, äta
fläskkött och dricka sprit.. I Sverige kallas det julbord med jobbet.

En snilleblixt



När jag var på Mio idag hittade jag en hylla med bokstäver. Såg samma häromdagen på Gallerix och tänkte då att jag skulle köpa ett snabel a (@).

Tanken var att jag ska spraya det i silver och sen sätta på vår dörr till nya kontoret. Fiffigt va?


Provköpare

 Igår blev jag kollad av provköpare igen. Vi på Ica utsätts för det regelbundet för att kontrollera att vi inte säljer tobak, öl, spel och apoteksvaror till mindreåriga. För att inte misslyckas har vi på Maxi en gräns att vi ska kontrollera alla som ser ut att vara under trettio. På Maxi i Umeå har de gått ännu längre - där kontrolleras alla oavsett om du är tjugofem eller nittio.

En stressad kille i artonårsåldern kom in och köpte Expressen och kom under köpet på att han ville ha en General White portion snus. Min fråga blev naturligt vis - har du leg? Svaret blev - Näe, men jag är arton....  Jag svarade att då kan inte jag sälja snus till dig för här på Ica måste man visa legitimation om man ser ut att vara under trettio. Han tackade för sig och irrade iväg. Plötsligt tvärvänder han och kommer tillbaka - Jag glömde att jag skulle ha ett paket Alvedon! -Vi har arton på det med och du kan ju inte visa hur gammal du är - men kila in på apoteket för där behöver du inte vara arton för att handla - svarade jag.

Jag hade ju redan listat ut att han var provköpare så det var lite roligt att spela honom ett spratt. Han var ju tvungen att ta en vända in på apoteket för att inte visa mig att han var provköpare. Två varv tog han därinne innan han smet ut ovetandes om att jag observerade honom hela tiden.

Sen kom kille nummer två. En finnig halvtjock kille som såg ut som femton. - Hej, jag skulle vilja ha en Lotto för 40 kronor! - Har du leg? - Näe..... Då blir det inget spel för dig!

Sen ringde jag till Marie och sa att det var två virriga provköpare i butiken. Mig kan man inte lura - hahah! Dessutom är det inte så svårt - normala artonåringar köper inte Lotto för 40:-, Expressen och Alvedon.

Summan av det hela blev att jag tjänade 6 Trisslotter. Vi har nämligen en belöning på två Trisslotter för varje provköp man klarar. Ser fram emot att skrapa dem...  

???

Jag hade så mycket som hände under dagen som jag hade tänkt skriva om men nu är allt som bortblåst. Hela jag känns förövrigt som bortblåst. Jobbade tio till halv fyra och sen har det varit städning hela kvällen varvat med tvättning. Fick iväg fem stoooora maskiner med tvätt så nu är tvättkorgen tom.

Ugnen är också skinande ren liksom lilla toaletten. Victors garderob fick ingen påhälsning idag men jag funderar på ett besök imorgon. Ska åka till IKEA (konstigt va?) imorgon och köpa lite flyttkartonger. Nej - jag ska inte flytta - men Victors saker ska - ner i förrådet.

Hmm - det är fortfarnade tomt så jag säger godnatt!

En bra start på dagen

Det är kallt ute och hela landskapet lyser av köld. Det är vitt, vitt, vitt. Så himla fint. Här inne brinner levande ljus och på tv:n pratar de bara om giftermålet i England mellan William och Kate.

Jag börjar halv tio idag och ska strax fixa frulle till ungarna och mig. Sen blir det en promenad till dagis med Oliver.

En bra start på dagen - God morgon!

Rensat!




När jag kom hem från jobbet och maten var avklarad satte jag igång med operation rensning. Målet för min slängmani var idag Victors rum.

Tre Ica kassar med skit fick jag ihop. Imorgon ska jag sätta tänderna i hans ena garderob där det förvaras grejor som legat orörda sen vi flyttade in för snart fyra år sedan. Mycket som ska packas ner i lådor och ställas i förrådet för att invänta en återanvändning när hans egna barn börjar komma.

Känns skönt när man får lite ordning och reda. Tyvärr så har Danny gått och blivit sjuk så vår renovering av datarummet ligger på is i några dagar. Sen när tapetsering, målning och golvläggning är klart ska det bli så roligt att inreda och göra fint.


Vart kom den ifrån?


God morgon!

Sitter och stoppar i mig mitt dagliga morgonägg och dricker ett glas vatten. Tänk att man kan bli så mätt på ett ägg? Perfekt så man klarar sig till den riktiga frukosten som blir vid halv tio.

Igår var vi ut och tittade på soffor. Vi besökte Chilli och Möbler & slöjd. Vi hittade några intressanta men ingen klockren. Den på Chilli var bäst men kuddmönstret blev lite för blommigt. I kväll fortsätter jakten då vi ska åka till Mio. Vore najs om vi kunde hitta något så att vi snart får hem en fin soffa. Den blå har gjort sitt för länge, länge sen...

Tjo och hopp - nu måste jag dra!

Jävla äppelpaj!!!

Hade det inte varit för att det låg en liten bit av Dannys äppelpaj från i torsdags kvar i en påse i kylen hade jag klarat mig utmärkt idag. Att det ska vara så jävla svårt att låta bli när man börjar bli trött och lite sugen. Första gången var jag så duktig att jag slängde påsen i sopen. 10 minuter senare var jag där igen och plockade upp den... ur sopen!

MEN I MORGON SKA JAG VARA PRICKFRI!!! (Ja eller åtminstone hålla mig till mina tillåtna points)

Natti natti!

Oh - no!!!

Vågen är inte snäll idag. Inte snäll, inte snäll...

Den här sista veckan har innehållit mycket firande och festande. Vågen avslöjar att jag levt ett gott liv. Jag kan inte annat än att hålla med och erkänna att det blivit lite för mycket.

Nu ser jag framåt, tar nya tag och kämpar på!

Blir ingen vägning idag men målet till nästa vecka är att gå ner 1 kg plus denna veckas uppgång. Nu blir det till att motionera! Jobbar i helgen så då brukar det gå bättre att låta bli det goda som man alltid stoppar i sig på helgen.

Full fart - full fart framåt!!! (citat från Rorry racerbil)


Fuck you!



Igår försökte Danny sig på att få lite extra mys. Jag som tyckte att jag redan gjort min plikt som älskarinna tidigare på dagen avböjde. Då sa han:

- Men det är ju farsdag...

Till svar fick han:

- Men du är inte min pappa!

HAHAHAHAHHA!!!

Farsdag



Grattis världens bästa pappa - Min pappa -  på farsdag!


Emil - 4 you!

dsc00675 (MMS)

Emil - ännu en Mojito!!! Susanne och Pelle köpte den på båten till Estland. Vi har smakat ikväll och det var den bästa hitintills. Vi spar en skvätt till dig!


Mojito på G

dsc00673 (MMS)

Susanne håller på att klämma ur lime till Mojiton. Ska bli gott!


Two in one

dsc00672 (MMS)

Two in one


Wåfflor hos wåfflan

dsc00671 (MMS)

Är hemma hos mamma och pappa medans Danny och Pelle snickrar. Nu vankas våfflor med grädde och sylt - mumsfillebabba!


Frukostbuffé

dsc00670 (MMS)

Nu ska det intagas en härlig frukost med äggröra, bacon, prinskorv, wienerbröd, kokta ägg, goda grönsaker och nybakat bröd. Pelle är här och äter med oss innan han och Danny ska snickra i klädkammaren. Nu börjar operation förvandling från skräprum till fräscht datarum - A total makeover!!!


Idol

dsc00669 (MMS)

Oliver underhåller med egenskrivna låtar på engelska medans vi försöker koncentrera oss på Idol. Björn Borg kallingarna på skallen är pricken över i:et.


Osså en Whiskey...

Som avslut på kvällen tog 37 åringen ett skumbad med sällskap av en kall whiskey med hjärtformad is. Whiskeyglasen stod i tvättmaskinen men en Hammarbymugg var inte helt fel...


Firat på kvällen

Första gången som det nalkades födelsedagskalas här hemma utan att jag hade bakat själv. Var på IKEA och köpte pepparkakor och negerbollar häromdagen. Idag bakade Danny en äppelpaj och var ner till Ica och köpte kladdkaka.

Tomas & Ewa kom först sen Pelle och Susanne och sist mamma och pappa. Danny fick fina presenter i form av presentkort och pengar. Nu blir det en ny soffa och något annat fint från IKEA. För pengarna ska Danny bla. köpa ett element.

Pappa hade skrivit ett roligt brev till Danny. Danny hjälpte till och målade i somras hemma hos mina föräldrar vilket Danny ville göra gratis men pappa och mamma ville visa sin uppskattning.


Grattis till mig!!!

Tomas och Ewa kom med en present som inkluderade Dannys födelsedag, våra julklappar och min 40års present. De tyckte att det var bättre att ge något rejält än att dela upp det i små skitgrejor hit och dit.

Så nu ska vi ut och leta soffa i helgen!

Tack så jätte mycket!!!


Vad var det?

Innan jag åkte till jobbet (06.15) var jag in med ungarna och gratulerade Danny. Vi sjöng, grattade, bjöd på kaffe och överräckte presenter. Jag tror inte att födelsedagsbarnet riktigt fattade vad som hände.


 


Grattis Älskling!

 Grattis  Älskling på födelsedagen!

Du tror att vi ska fira dig ikväll men vi kommer strax gå in och väcka dig. Undrar bara om jag lyckas väcka ungarna för det snarkas hejvillt härhemma.

Puss

Fullerö

Tog en sväng med mamma till Fullerö. Alltid lika roligt att gå där och kika. Man får mycket ideér och man vill handla massor men oftast åker man (jag) hem utan att handla någonting.

Idag handlade jag dock en fotoram och en julstake i form av tre bokstäver JUL. Hade plånboken varit i bättre kondition hade jag kunnat spenderat massor idag. Det fanns så mycket fina saker.

 


Mys med snöstorm

Så kom då äntligen snön - inte smygandes utan pang på - and I love it! Hade bestämt tid med mamma att mötas vid dagis klockan fyra. Jag plöjde med vagnen genom Årsta för att ta mig till Axelina. Jag njöt av snöstormen samtidigt som jag svor över hur det brände i armarna när jag plöjde fram med vagnen.

En klass 2 varning var utfärdad men ska det verkligen behövas? Vi bor i Sverige och det blir vinter varje år. Snön kommer att falla och ska det behöva bli kaos för att det kommer 1 dm snö? Själv så ser jag inga problem med snöstormar utan njuter bara av att få vara inne och mysa. Vad ska man ut och göra i trafiken om man inte behöver? Stanna inne, tänd ljus och njut i stället!

Jag sa åt mamma att komma med hem och käka och vi ringde även efter pappa. Jag började fixa med maten - spagetti och köttfärssås, sallad och vitlöksbröd. Bara vinet som saknades... och Danny. Han blev kvar hos Pelle och Susanne för att fixa ett element.

(Smöret och leverpastejen hade Oliver till sitt vitlöksbröd. Han kunde ju inte äta bröd utan pålägg...)



Guldstjärna!

Då var det dags för vägning idag igen. Jag visste att jag låg i närheten för en guldstjärna men jag visste inte hur nära. Målet var ju att gå ner 0,6 kg den här veckan och det lyckades jag med.

Minus 0,9 kg visade vågen och jag kunde andas ut. Stjärnan var i hamn och jag var så glad. (Man får en stjärna för varje tre kilo som man går ner.)

Firade min seger med att åka hem och steka pannkakor som serverades med äkta vispad grädde och sylt. Lite lyx i vardagen måste man unna sig.


♥ Drömvecka på G ♥

Man har spenderat ännu en helg på Maxi istället för hemma med familjen. Var väl ok på jobbet men det är tråkigt att gå till jobbet när resterande familjemedlemmar är lediga.

Nu ser jag i alla fall fram emot en drömvecka. 7 - 15 alla dagar och ledig helg. Lovely - precis som jag vill ha det.


Frukost

dsc00667 (MMS)

Nu har Oliver fått frukost så nu går jag och lägger mig och vilar ett tag igen. Jobbar 11 - 19 idag och det känns tråkigt.


Äppelunderliv

dsc00666 (MMS)

Är hemma hos mamma och inser att även äpplen har ett underliv...


En dag i Järfälla

Vilken härlig dag det blev trots att Susanne och Pelle fick hoppa av pga att Gurra var sjuk. Som tur var ringde Casper i morse och ville följa med så Victor fick sällskap endå.

Vi droppade killarna i Kista vid ett och drog sen till IKEA i Barkarby. Började med en lunch tillsammans med hundratals andra. Oliver beställde köttbullar för 16:- och jag och Danny tog dagens lunch för 45:-. Sen satt vi vid bordet och gjorde om lite så att jag fick en portion pommes med bea och grönsaksröra och Danny en portion pommes med två grisbitar. Tack Ingvar för att du gör så att vi har råd att äta ute ofta - hahahah!

Efter IKEA promenerade vi över till Outlet området. Inte mycket folk där och det kändes nästan lite öde. Vi gick i alla fall runt i affärerna och jag fyndade en hel del. Kom på mig själv när vi lämnade sista butiken att jag inte tittat på någonting till mig själv. Fast det är så himla mycket roligare att handla till killarna.

Efter sista butiken på outleten drog vi till Jakobsbergs centrum. Detta centrum måste vara en av de skabbigaste i Sverige. Gammalt och nergått och inredningen är typ 70-tal. Finns i alla fall en och annan bra affär att strosa i. Gjorde värsta fyndet inne på Team Sportia. Kevin fick ett par Puma dojjor för 250:- och Victor ett par Puma grusfotbollsskor för 150:- Galet billigt!

Vi skulle möta upp killarna i Kista kvart i sju så vi stannade på vägen och tog en fika på Mc Donald´s. Perfekt att ladda med en kaffe så att man orkade köra hem.

Två mycket nöjda killar mötte upp oss med pappershockey hjälmar på huvudet och varsin kasse fulla med planscher, godis, presentkort och annat kul. En lyckad dag för dem trots att Victor inte var helt kry. När han kom hem gick han och lade sig med feber och huvudvärk.

Här har ni dagens shopping i bilder:

 

2 Stycken Quiksilver tröjor till Oliver - så coola!

 

En Quiksilver hoddie och ett par Puma dojjor till Kevin.

 

Till Victor: 2 Quiksilver t-shirts, en wesc t-shirt, 1 par Frank Dandy kallingar och ett par Puma grusfotbollsskor.



Detta är vad jag fick...





Jakobsbergs centrum

dsc00662 (MMS)

Vi är inne i Jakobsbergs centrum och fördriver tiden. Klockan kvart i sju ska vi möta upp stora killarna.


Lunch ikea barkarby

dsc00661 (MMS)

Vi har precis släppt av Killarna i Kista och befinner oss nu på ett välkänt ställe - IKEA. Vi har dock vidgat våra vyer och gästar idag Barkarby.


Lika som pappa

dsc00659 (MMS)

Oliver gick upp själv på toa. När han aldrig kom tillbaka var jag tvungen att gå upp och titta vad han gjorde för bus. Ungen satt på toa och läste - precis som pappa gör.


Kladdkaka - javisst!

Kryssade bort tio gratispoints från min veckobonus och njöt en härlig bit kladdkaka med grädde hemma hos Susanne och Pelle. Vi åkte dit efter maten för att umgås och bara ta det lugnt.

Efter fikat satt Pelle o Danny i ett rum och jag och Susanne låg i sofforna och kollade på Ladies of Södermalm. Roligast var när den ena förlovade sig och både jag och Susanne såg att hon satte förlovningsringen på fel hand! Sen blev det ett program med Leila hemma hos Arne Weise. Är inte han lite skum?

När vi kom hem somnade ungarna bums trots att klockan bara var kvart i tio. Victor har varit dålig sen i söndags och det verkar inte riktigt släppa. Feber och ont i halsen varvat med huvudvärk då och då. Tur i oturen att han blev sjuk på lovet så att han slipper missa undervisning i skolan. Snäll mamma han har...

Nu är det dags för sängen. Imorgon ska vi åka till Kista med Susanne och Pelle. Vi droppar fjortisarna på Gamex i Kista och åker sen vidare. Pelle och Danny får passa blöjisarna medan jag, Susanne och Sandra fixar shoppingen.

Natti natti!

Borrlövsta i mörker

Efter trippen till IKEA var jag så slut att jag behövde ta igen mig en stund. Ställde klockan på tre och somnade bums. Tre kvart senare var jag uppe igen och riktigt pigg. En powernapp är kanon!

Jag, Danny och Oliver tog en snabbis ut till landet. Jag skulle plantera lökar och Danny ville foga och måla runt dörren. Dessutom skulle Danny hämta sågen så att han kan börja bygga in lufttrumman i skrubben.Vi var ute vid fyra och det började snabbt att skymma. Halv fem var det mörkt.

Vi gjorde i alla fall det vi skulle och jag hann även med att kratta lite löv. Skönt att få bort dem redan nu så slipper man fixa i vår. Det är dock sjukt mycket löv på tomten så att det blir att ta en heldag i Borrlövsta för att bli kvitt dem. Men jag krattar gärna för jag tycker att det är roligt.


Ingvar vs mig 1 - 0

Kvart över nio var Susanne här med ungarna. Sen promenerade vi alla till IKEA för att intaga lite morgonmål. Den här veckan bjuder Ingvar Kamprad alla med IKEA Family kort på frulle. Danny ville ha lite extra i form av bacon, äggröra och Youghurt. För oss fyra betalade vi då den nätta summan av tjugo kronor.

Ingvar vann endå för det slutade med att jag handlade 2 paket med luktljus, ett paket med fem ljus i olika storlekar, tre paket med förvaringslådor samt en riktigt smart grej som man använder till skrivbordet. För att slippa alla sladdar så borrar man hål i skrivbordet. Sen sätter man i denna grej och vips så har man ett fint skrivbord med hål i utan att det syns. Hänger ni med?

1-0 till Ingvar! Imorgon blir det kanske frulle igen utan en kasse med hem. Lär inte få med mig någon stor kille heller. När han gick för att äta frukost i morse visste han inte att det skulle ta fyra timmar innan han fick komma hem igen...
 
Glömde! Vi köpte jättegoda pepparkakor också i "matshoppen". Kostade 20 pix och de smakade lovely!


Torsdag morgon

Lillhjärtat vaknade kvart över sex. När ska han få vintertid i kroppen?

Sprang då ner till tvättstugan i hopp om att få iväg lite tvätt men det var fullbokat. Får vackert vänta tills imorgon kväll.

Oliver sitter i badkaret och jag har läst bloggar. Är sjukt irriterad över att våra element inte fungerar i vardagsrum och kök. De var här och tittade på dem igår och påstod då att de inte fungerade för att sofforna stod framför och gjorde så att elementet "trodde" att det var varmt. Jag tog bort sofforna innan jag gick till sängs i natt och inte fan var de varma när jag gick upp. Och vem fan har inte ett köksbord i köket som står framför elementet?

Ska strax fixa mig själv och Oliver och väcka gubben. Sen bär det av mot IKEA och frulle. Gratis frukost denna vecka om man har IKEA Familykort. Tack, tack!


Snåla människor - Fy!

Idag kom det in en kvinna på Maxi och såg lite smått chockad ut. Hon gav mig en handväska och sa att hon hade hittat den i en kundvagn när hon ställde tillbaka sin vagn. Jag öppnade väskan och blev lika chockad jag.

- Oj, oj , oj...  - Mycket pengar det här.... sa jag.

- Jo, jag såg det svarade kunden försiktigt.

I väskan låg det massor med femhundralappar. Jag räknade inte hur mycket men säkert en femtontusen. Almanackan som låg i väskan hade en notering om ägarens telefonnummer. Jag ringde henne och när hon svarade hade hon inte ens saknat väskan.

Jag sa till kunden som hittat väskan att hon skulle stanna kvar så att hon kunde räcka över den själv och samtidigt få en rejäl belöning.

Kunden som bodde i närheten kom snart in och upphittaren räckte över väskan. Tack sa kunden och berättade att hon precis hade tagit ut pengarna för att kunna betala hantverkaren som skulle komma på eftermiddagen.

Sen gav hon upphittaren 200:- TVÅ HUNDRA!!!

Alla pengar hade ju kunnat vara borta om någon annan hittat väskan. Minst tusen tycker jag att hon hade kunnat för denna människa var inte fattig. Snålt tycker jag.

Upphittaren log i alla fall och gick ut tillsammans med kvinnan. Hade hon varit besviken hade hon nog stannat kvar och beklagat sig. Heder åt denna kvinna. Men ett råd: Nästa gång tar du din hittelön själv innan du lämnar in väskan. Är det stöld?




Färgprov

För att se vilken nyans av grå det skulle bli i vårt lilla datarum efter vår totalmakeover testade målaren idag färgen.

Vad ska man säga?

Nu är det i alla fall bråttom med renovering...


Havregryns gröt

dsc00657 (MMS)

Havregryns gröt


Inte många timmars sömn

Idag är jag trött. Hade så svårt att somna igår och slumrade inte in förrän vid halv tre. Halv sex väcktes jag av Oliver som ville gå upp. Han är fortfarande inställd på sommartid och vaknar numera innan min klocka larmar - Zzzzzzzzzzzzzuck!

19 oktober 2008

Hittade en bild på mig och Vera igår på Sanna Lindqvists facebooksida. Personalfest med Halloweentema ute på Söderby Golf. Två riktiga skönheter!




Mysig bild!

Danny var uppe på 4H idag tillsammans med ett gäng ungar. Kevin, Oliver, Kevins kusiner Ronja och Liam samt Cissis dotter Paulina.


Rosi - det var länge sen!

Fick lust att gå på en långpromenad i mörkret och ringde Rosi. Har inte träffat henne sen hon fyllde år i augusti. Hon sa ja och Fredrik skulle också med.

Jag gick hem till Rosi och mötte dem och sen började vi knalla. När vi skulle gå förbi en annan hund som stod på vägen bredvid sin matte som var inne i en konversation med en annan anföll hunden Nega. (Fredriks ledarhund) Nega blev rädd då hunden tog tag i henne och vek av framför Fredrik. Han snubblade på henne och ramlade. Stackarn, fick så ont i foten att han var tvungen att halta hem igen.

Rosi och jag promenerade längs Lennakattspåret och ut bakom vallen. Riktigt trevligt att gå där i mörkret och inte se någonting. Vi var väl ute en timme och det var underbart skönt.

Idag kommer jag sova gott och stegräknaren står på 24 500 steg - inte illa!

- 0,3 kg

Inte mycket men man får vara nöjd med det lilla. Helgen gick ju inte precis inom ramen för vad jag fick konsumera i pointsväg.

Nu har jag lovat mig själv att nästa vecka ska det bli en guldstjärna! Fattas 0,6 kg till det och det ska jag klara. Den här veckan ska jag vara stenhård med att räkna allt som jag sätter i mig till punkt och pricka. Blir lätt att man hummar om man inte vet. Tror dock att jag oftast lägger på mer än jag behöver.

0,3 kg i smör är en ganska stor bit - lika mycket som jag har i en dubbelsats negerbollar - hahah!


RSS 2.0