Välkommen vår!

Nu är maten med tillbehör fixad och klar. Bordet är dukat och gästerna kommer om en kvart. Det var lite stressigt ett tag men det gick bra. Kladdkakan verkar ha blivit riktigt kladdig också trots att jag glömde av den i fem minuter.

Nu ska strax fördrinken hällas upp, jordgubbsbubbel med jordgubbar, mums!

Skål och välkommen kära vår!

Kvällens vuxengodis

Åh till kvällen har jag slagit till stort!



(syns det att vinaren är nästan lika stor som Bacardi Breezern?)

Blev lite sur nu för när bilden hamnade på bloggen såg jag att jag tagit en med Cranberry, jag ville ju ha vattenmelon - fan!

Varit på stan som alla andra

Vi promenerade ner med Susanne och Pelle till stadsparken. Mycket folk men nog brukar det vara fler? Fulla och glada var de flesta i alla fall. Vi slog oss ner vid ett bord vid Gula villan och plockade upp vår matsäck.

Lite vin, baguetter, jordgubbar och kakor. Tänk vad allt smakar bra när man sitter ute. Vädret var omväxlande jättevarmt för att i nästa sekund vara svinkallt.

Hemma igen var det bara att ta tag i kvällens bravader. Jag har precis bakat klart kladdkakan och nu ska pastan kokas.


Fröken annorlunda

Jag är inte som andra, jag vaknade på Valborgsmässoafton med huvudvärk och illamående. Normala människor brukar annars göra det mot slutet av dagen.

Men nu har jag vilat en timme och laddat med Treo och migräntablett. Illamåendet är borta och huvudvärken börjar sina. Lite darrig dock men med lite frulle ska jag nog vara pigg snart.

Victor har dragit iväg på rugbymatch och Kevin är hos sin mamma. Vi andra tre ska ta en tripp ner på stan och titta på folk. Var någon stans om inte i Uppsala en Valborg ska man bege sig om man vill titta på folk?

Trevlig Valborg!

Bu och bä på morgonen

Vaknade till orden - mamma, jag har kissat på mig!

Härlig start på dagen men det var bara att se det possitiva i att jag laddade tvättmaskinen igår men glömde att sätta på den. Allting har en mening.

Sen överraskade Oliver mig med att klä på sig själv - helt utan hjälp! Nog har han kunnat det länge för på dagis gör han det men här hemma agerar latmasken.

Ska strax lämna på dagis och sen blir det jobb 9 - 16. Idag blir det nog fullt ös eftersom det är Valborg imorgon. Härligt med tryck för då går dagen fort.


Inget särskilt hände men...

...man kan väl avsluta dagen med att säga att den varit bra.

På jobbet var det mycket skratt och bus. Tänk vad roligt man kan ha det när man ligger på en sju årings nivå. Niclas, jag och Jenny vi hade verkligen låg humor idag.

Roligast idag var när det kom en kille med en grill och sa att han ville lämna tillbaka den. Jag såg att han inte öppnat förpackningen men kunde inte hålla mig:

- Är det för att inte maten blev tillräckligt god? frågade jag.

Han såg ut som ett levande frågetecken och bara gapade. Stackarn, han visste inte vad han skulle svara. Jag började garva och sa att jag bara skämtade med honom.

Hahha, jag gick och garva i en timme efteråt när jag tänkte på den händelsen.

Hemma var det lugnt. Ingen matlagning då vi åt rester från i måndags. När Kevin var på Scouterna tog jag och Oliver en cykeltur. Hamnade hos pappa då jag skulle passa på att fota bilen så att jag kan lägga ut en annons på Blocket. Blev även en kopp kaffe och en powernap på soffan.

Danny sover kvar på jobbet i natt med men imorgon eftermiddag träffs vi igen. Då ska vi ut och handla som resten av Uppsalas befolkning.

Natti,natti!

Lovely start på dagen

Vaknade vid sju, tyst och skönt. Kevin satt inne på sitt rum och grejade och de andra snarkade gott. Försökte få liv i Victor så han kunde plugga lite inför dagens prov men han var helt slut. Rugbyträningen igår på nästan tre timmar satte sina spår.

Oliver vaknade vid halv åtta och satt sen vid tv:n och åt sina jordgubbar som hans far köpt till honom igår.

Vid åtta cyklade vi till skolan/dagis i ett underbart väder. Man får en enorm energi av att bara få vara ute och njuta och att andas in våren.

Hemma igen blev det frulle och ett glas TREO. Jo, huvudvärk idag men va fan man kan inte gnälla om det när solen skiner!

Nu blir det ett underbart litet kortpass på Maxi - 9:30 - 15:30. Livet känns oerhört bra idag!

Man borde gå och lägga sig...

... men det är så underbart skönt att sitta och drälla framför datorn när allt är tyst runt omkring. Det enda som hörs är tangenternas knäppningar när man skriver och en och annan snarkning från ungarnas rum. Undrar förövrigt om det finns ljudlösa tangentbord?

Alla tre killarna sover och Danny jobbar natt. Jag har fördrivit tiden sen jag kom hem vid halv åtta med att glädjas åt killarna när de letade efter sina försenade påskägg (Jo, de var klara redan för en vecka sen men det tar tid att gömma dem...), tittat på Greys, gjort en och annan måste syssla och sist men inte minst - betalat de förbannade räkningarna!

Imorgon jobbar jag halv tio - halv fyra, fan va nice!

Onsdag morgon.

Alarmet väckte mig för några minuter sen och jag vaknade upp på soffan. Hjärtat* kissade på sig tidigare under morgonen så jag bäddade ner honom i min säng. Han somnade bums med härliga snarkningar som till följd av det fick mig att gå och lägga mig på soffan.

Var in nyss och väckte Victor så att han skulle hinna plugga lite extra till tyskaprovet men jag tror han sover igen för det är tyst där inne. Den enda som är vaken förutom jag är tvättmaskinen.

Nu blir det morgonrutiner i hundraåttio och sen en promenad till dagis. Solen tittar fram och det verkar bli en fin dag idag med. Ska ta en liten promenad när jag lämnat på dagis eftersom jag ska stå inne på Maxi sen resten av dagen.

* Oliver.






whoooooooooiiii - så var den dagen slut!

Lämnade ungarna på dagis klockan sju i morse och drog vidare till Maxi. Mycket kunder trots att det varit tokmycket hela helgen. Nu ska det laddas för Valborg!

Jag gjorde tidningarna med hjälp av Linda och det var skönt att slippa göra allt själv. Normalt så brukar jag ju envisas med att klara det själv men idag hade jag ingen ork. Allt jobb i Påsk och min "halsfluss" sänkte mig.

Imorgon har jag tagit ett extrapas (ja, jag tänkte inte på att jag skulle jobba hela påsken och tjäna massor med stålar) 11 - 19. Blir tidningsplock då med och rensa upp det som inte gjordes idag.

Fick se översikten på nya schemat - Moahahhah! Om ni vill stå i kö - kom och lämna in tipset hos mig!!!

Annandag påsk

En sjukt trött Freddis åkte till jobbet klockan halv sju efter att ha sovit max två timmar under natten. Hosta och halsont höll mig vaken.

Då vi var bemannade som vanligt och jag inte fick hem några tidningar så kunde jag smita iväg och göra saker som legat på hög länge, länge. Fixade fakturor, rensade bort skyltar som inte används längre och gjorde nya till de som var skabbiga. Är nästan klar med de blivande checklistorna också. Sen kan ingen komma och säga att de inte visste att de skulle göra det eller det. Frågan är bara om tid finns?

När jag kom hem städade jag i en timme, vek tvätt och körde en ny maskin. Cyklade över till mamma en snabbis med en planta. Fick kaffe och påskbakelse som också blev min middag.

Nu är i alla fall påskhelvetet över och jag ser fram emot nästa löning där det kommer visa sig att det var värt att missa hela påsken för pengar. Har haft bättre dagar i mitt liv.

Söndag - Påskdagen

Sitter och dricker te och har så sjukt ont i halsen. Mandlarna är stora som pingisbollar. Hoppas att det går över snart och inte blir värre.

Idag är det elva - nitton på schemat. Hoppas på en lugn dag för jag är inte fit for fight för köer och griniga kärringar.

Oliver ♥ Oliver


Påskafton

Idag efter jobbet åkte vi ut till Tomas och Ewa. Påskäggsjakt stod först på dagordningen. Efter mycket letande hittades så äntligen äggen med hjälp av små ledtrådar.

Sen spelades det kubb, fotboll, planterades blommor och käkades mat. En härlig eftermiddag / kväll i solen!

 

Stolt Oliver har precis hittat sitt påskägg.

 

Victor, Oliver och Azlans spelar boll.

 

Snygg böna i solsken...

 

Oliver och Victor väntar på mat!

 

Oliver fixar farmors frilla med hjälp av dammvippan...

 

Oliver och farmor ska plantera och måste hämta jord.

 

Oliver lägger ner jord och planterar blommor alldeles själv!

 

Trädgårdsmästare Oliver!



Oliver är nästan klar med sitt första blomsterarrangemang. Väntar på att farmor ska komma med lavendeln som ska sitta i mitten av blomlådan.

Oliver in da garden


Oj, det rörde på sig!

Arbetspasset idag gick grymt snabbt men oj vad med folk det var i rörelse. Tror aldrig att det varit så få andelar kvar till lördagen som det är till i morgon.

Just nu är jag helt slut både i kropp och huvud. Ljudnivån är inte att leka med när grindar tjuter, larmen låter, ungarna skriker från lekrummet och det är allmänt mycket folk i butiken.

Imorgon blir det 7 - 14:30 borde inte vara lika mycket att göra då.


Jobb 12 - 21

Ser kanske förjävligt långt ut på pappret men shit vad med kosing! Jag åker till Maxi med lätt rullande hjul. Ska ta en snabbis förbi mamma och pappa och lämna över lite kläder till Oliver. Han sov kvar där igår och jag fick sovmorgon till klockan tio - TIO!!!

Glad Påsk!

Sushi

Blev sushi hemma hos mamma på kvällen. Danny var hemma och sov eftersom han skulle jobba natt och Victor var på rugbyträning. Tomas kom från sin fisketur för att hämta Melker och Meja och stannade på middag. Det var dock inte av hans fångst som vi tillagade sushin...

 

80 bitar härlig sushi - första gången som vi köpte lite för mycket...

 

Tompa väntar på middag.

 

Melker övervakar medans Tomas lägger upp sju bitar av laxsushin till honom.


 
Oliver ska äta sushi för första gången.


 

Vad är detta?

 

Ganska gott!

 

Oliver var inte så förtjust och tog en kall korv några minuter senare...

 

Så här gick det när jag spelade trumsolo på vinglaset med mina ätpinnar - morsan skratta så hon grät...


Påskäggsorientering

Idag var det dags för den årliga påskäggsorienteringen i Slottsbacken. En tradition som mamma startade för många år sedan när Victor var liten. Vi samlades hemma hos mamma där alla åt pannkaka tillsammans innan avfärd med buss mot stan. 


Skärtorsdag!



Nu drar jag till Blåkulla!


Oliver vill vara tomte!

Satt hemma hos mamma idag och fikade och planerade för morgondagen. Vi ska på påskäggsorientering i Slottsbacken och jag tänkte att alla ungarna kunde klä ut sig till påskkärringar. Oliver gillade inte mina planer utan ville vara tomte...


"Gapabakomcykelnmorsa"

Jag har blivit en "gapabakomcykelnmorsa" - en mamma som går bakom sin cyklande son och gapar att han ska hålla sig på sidan när han vinglar över hela gatan. En mamma som får hjärtsnurr när hon ser att det kommer en mötande cykel och ungen är femhundrameter bort. En mamma som ropar att han ska titta framåt och inte bakåt för att inte tappa balansen. En morsa som tröstar när det går illa.

Och framför allt - en morsa som är väldig stolt över att sonen lärt sig cykla utan stödhjul!

Tjänat typ 1 000:-




Först så klippte Danny Victor och sen Oliver. Duktig som han är avslutade han med en klippning på sig själv. Summan av detta blev att vi tjänade typ 1 000:-

Detta innebär att Victor har blivit av med sin "ullmössa" och Oliver kan ha sin mohikanfrisyr igen - Och jag kan åka upp till Marlene på VILA och handla för 1 000:-!!!

Måndag 18:e

Kan säga att timmarna på jobbet bara försvann. Strul hit och dit med skrivare som inte fungerade, returordrar som skulle komma någon dag senare, kunder med konstiga frågor mm.

Med en något kortare lunchrast och ett tempo i hundraåttio fick jag i allafall ihop det som skulle fixas. Tidningarna kom på plats i tid och jag fick undan allt. Lite rapportering och efterpackning återstår dock imorgon.

Jag mötte Ewa vid dörren och tog Oliver. De hade varit och skjutsat Danny till jobbet. När Kevin åkte till sin mamma vid fem gick jag och Victor till mormor. Oliver - ja, han cyklade för fullt utan stödhjul. Måste säga att han är otroligt duktig.

Vi åt middag, fikade och slappade i solen. Oliver var ute på tomten och lekte med vatten. Härliga vår!


Trädgårdsmästare oliver

dsc00802 (MMS)

Oliver går omkring halvnaken hemma hos mamma och vattnar hennes blommor. Är det inte underbart med sol och värme?!


Måndag morgon!

Efter lite snabbsurfande på fejjan och bloggar ska jag nu ta tag i morgontoaletten och sen dra till jobbet. Alla sover och det är så skönt att vara uppe ensam i det tysta.

God morgon!

Oliver övar att cykla

Efter en kortare övning hemma med morbror Robert som tränare var det dags för Oliver att ge sig ut på en cykeltur till 4H.

Man kan väl säga att övning ger färdighet och när man är envis och inte vill att brorsan ska hålla i, ja då kan det hända olyckor...


Femtonåring lär sig cykla


Grillat på kvällen

När Oliver kom tillbaka till stan igen efter en tripp till Viksta var de upp till oss och hämtade Olivers cykel samt Victor. Oliver ville ha cykeln för han skulle cykla med Sonja och Charlie.

Victor ringde och sa att vi skulle ta med pinnen till cykeln så att morfar kunde ta bort stödhjulen. Vi hann inte dit förräns det kom ett sms från Charlotte - Lämna pinnen hemma, Oliver cyklar!!! Morbror Robert sprang några gånger och sen cyklade ungen...

Den stolta modern fick inte vara med och filma när ungen lärde sig cykla. Missade när Victor lärde sig också. Jag fick lära Kevin i alla fall.

När vi kom till mamma käkade vi mat och sen tog vi en promenad upp till 4H.

 


Jättebebis




Var på promenad i vårsolen på förmiddagen med Danny utan barn. Oliver åkte med mormor och morfar till Börje i Viksta och Kevin var på hunddressyr med farmor. Vad tonåringen gjorde kan nog alla räkna ut, sov...

Vi styrde bla stegen till nya Barnenshus. Och där hittade vi den ultimata stolen - en jättebabysitter. Danny passade på att mysa lite.

4H med Annelie

På förmiddagen var vi iväg till 4H i Årsta med Annelie. Härligt varmt vårväder och strålande sol. Efter allt klappande av djur gick vi hem till henne, gjorde fika och tog med den ut till lekplatsen. Härlig fikastund i solen blev det!

 

Oliver matar kaninen och Jonna tittar på.

 

Sötaste Oliver.

 

Några av killingarna.

 

Oliver och Jonna fikar.

 

Mysigt med fikastund ute i solen.

Vårtecken i Borrlövsta

På eftermiddagen tog vi en tripp till Borrlövsta. Dels för att stänga av elen i stugan och dels för att bara komma ut och njuta av landsluften och greja lite.

Det första vi mötte var en tall som fallit. Den ramlade säkert när det var storm för någon vecka sedan. Jag tyckte det var bra att tallen fällts den naturliga vägen men Danny insåg vilket jobb som uppstått bara genom detta. En dags sågande och bärande för att få bort skiten. Någon som vill ha en tall eller två?

Vi såg med säkerhet att våren är här och sommaren på väg. Kolla bara in alla härliga vårtecken från ett soligt Borrlövsta:




Tallkronorna ligger över en bit av vår tomt.

 

Jordgubbslandet är på G!

 

Påskliljorna kämpar sig upp ur jorden.


 

Rabarbern har börjat växa.

 

Blåsipporna ute i backen står - niger och säger att nu är det vår...

 

På våren fylls den före detta sjön av smältvatten. (sjön torrlades på slutet av sextiotalet)



Paddorna pippar i poolen!


Utepremiär!

dsc00799 (MMS)

Första vindrickar kvällen ute på Susanne och Pelles tomt. Ser ni att palmen flyttat ut?


What a morning!

Kvart i sex vaknade Oliver och strax därefter Kevin. Highlife!!!

Femhundrasvordomar senare och ett antal "HÅLL KÄFTEN" är vi nu på väg ut. Ska gå förbi Anneli och hämta upp henne och ungarna. Sen blir det en tripp till 4H. Vet inte om vi tar Årsta eller Gränby.

Hela veckan har man fått väcka ungarna men när man får sova - ja, no fan är de uppe...

Mamma & Pappa kom över

Mamma och pappa kom över vid kvart över åtta för att fika. De hade varit på bio och sett den där filmen med Glada Huddik - Lingon någonting...

Mamma och Kevin spelade Svälta räv samtidigt som vi tittade på Talang på tv:n. Emellanåt låg Kevin och pappa på varandra och bråkade. Själv var jag lite småirriterad för jag ville bara ha tyst.

Jag ska strax hoppa i säng för Oliver kommer vakna tidigt imorgon. Älsklingen ska få sova så vi går till 4H eller gör något annat på förmiddagen. Hoppas på fint väder och ingen blåst.

Natti natti!

Middagen avklarad

Blev en promenad med ungarna till Mc Donalds i Fyrislund. I vårt sällskap hade vi Annelie och hennes två barn. Trevligt med lite middagsdate helt apropå.

Nu är det bad på G för Oliver som sen ska nattas omgående.

Kvällen går i lugnets tecken. Jag har sneglat lite på min Amarone men den får lagras lite till.

Jobbdagen är slut

Sitter och pustar ut framför datorn i tio minuter innan jag ska gå och hämta Kevin och Oliver. Jobbpasset gick snabbt som det brukar och nu ser jag fram mot en ledig helg.

Solen skiner och det är kanonväder ute. Synd bara att det blåser så mycket.

Efter hämtningen tar vi en tripp in på Årstahallen och köper lite gottigotti till kvällen. Tror jag ska ta med killarna till Donken ikväll. Danny är inte hemma före elva så det blir en lugn kväll.

Ensam mamma.

Min numera hårt arbetande sambo tog beslutet att sova över på sin arbetsplats inatt. Efter att ha jobbat 8-22 idag och med vetskap om att man har samma långa pass i morgon kan jag mycket väl förstå honom. Att mellan dessa pass dessutom sitta och åka buss åt båda riktningar i över en timme - näe, sov över pöjk!

Jag ska strax hoppa i säng jag med. Alla killarna sover redan - utmattade efter en hel dag med mormor, scouter och rugbyträning.

Ser fram emot helgen och vad vi ska hitta på att göra tillsammans. Imorgon blir det mest mys med killarna men på lördag och söndag kan vi göra något tillsammans allihopa. Ber vädergudarna om kanonväder och värme!


Men vad har ungen gjort?



Mamma höll på att få en hjärtattack när hon såg brevet som låg innanför dörren när hon kom hem med ungarna idag. Som tur var fanns Victor hemma och kunde förklara att han inte gjort något utan att det var en kopia på hans cykelstöld...


Härligt ute!

När jag lämnat ungarna på dagis/skola tog jag en extra lång promenad hem igen. Vädret är ju underbart och solen värmer gott - Äntligen är det vår!!!

Tyvärr ska jag tillbringa dagen inomhus på Maxi mellan elva och nitton. Blir kanske en lunch ute på Maxis altan om vädret håller i sig. Det värsta är att det är så jobbigt att ta sig i kragen och gå in och jobba sen igen.

Danny kör också kväll så idag är det mamma som står för marktjänsten här hemma - hämta på skola/dagis, middag, scouter och en massa annat. Tack mamma!



Handskarna på

När boken är läst och sagobandet sätts på dröjer det inte länge förräns ögonlocken blir tunga, tunga. Liten man sover sött med arbetshandskarna på...



Smet är godare än kaka!

Precis som sin mor har Oliver mer smet i magen än i formarna när kakorna ska in i ugnen.


Oliver bakar med mormor


Det var idag det.

Hände inte så himla mycket i livet denna tisdag. Var hemma med Oliver som varit krasslig i några dagar. Nu verkar det dock ha gett med sig och det blir dagis imorgon OM inte febern dyker upp inatt igen då.

Har varit husfru av stora mått i dag. Att sitta hemma med ett sjukt barn och göra ingenting är liksom inte min grej. Vi tog en snabbis till glasigloona och slängde flaskor, sen har jag dammsugit, tvättat, börjat plocka i ordning på balkongen och ordnat med lite papper.

Dagens värsta var elräkningen från Borrlövsta - OJ, OJ, OJ!!! - Man kan säga att det kostar att ligga på topp...

Nu blir det sängen - gäsp!

Just nu



En polisbil står och väntar med blåljuset på precis utanför mitt fönster. Ö&B har tydligen blivit rånat.

Hemma idag

Oliver har haft någon konstig sjukdom de senaste dagarna. I lördags kväll hade han 39 graders feber men på söndagen var han ok. På söndag kväll hade han dock åter 39 graders feber. Igår på dagen var han hemma med Danny tills mamma kom och löste av vid två. Han var lite lam och tog det lungt men hade ingen feber. 

När vi knallade iväg till Kevins fotbollsträning hade han både traktor och vattenflaska med sig. Första halvtimmen lekte han men sen satt han bara i mitt knä. Han sa att han hade ont i magen och huvudet.

När vi kom hem och han skulle äta somnade han på soffan och sov resten av natten. Han vaknade dock flera gånger och var ledsen och hade ont här och där.

Så vi är hemma idag och tar det lugnt. Just nu sitter han nerbäddad framför tv:n och tittar på Bolibompa.


Fuck and forget

Jag skulle precis gå ner i förrådet med en kartong fylld med fotoalbum när jag såg mormors gamla kakburk ligga där i kartongen. Jag öppnade den och hittade massor med gamla kort och annat roligt. Vissa saker var enda från när jag var tjugo och precis flyttat hemifrån.

Hittade en hel del flyttkort från par som inte existerar längre - Kristin och Thomas, Karin och Tomas (fast hon är inne på Tomas nummer tre) Veronica och Aldis, Anneli och Peter - Karlarna är utbytta men mina vänner är kvar. :)

I lådan låg även detta handskrivna brev, skrivet på en kartongbit, som jag måste ha fått när jag fyllde 30. Jag undrar bara - vem är det som har skrivit? Jag skulle kunna tänka mig att det är Anneth men jag vet inte. Roligt var det i alla fall.


Trött

Trött efter helgens jobb. Nu går jag och lägger mig och kollar på Mästarnas mästare på Svt play. Natti natti.

Soffliggare

Sov på soffan i natt då min kära sambo snarkade så hela sängen vibrerade. Måste säga att vår soffa är himla skön att sova i så det gjorde inte så mycket.

Vaknade t.o.m före Oliver - runt halv åtta. Näsan var full av snor och jag kunde inte andas. Vart kom den förkylningen ifrån?

Nu har jag precis ätit frukost med Oliver som inte verkar vara nämnvärt sjuk idag. Febern kom och gick. Ska väcka "tuff,tuff,tåget" och dra till jobbet.

Trevlig söndag!


Nu är lördagen slut...

... och söndagen har börjat.

Har jobbat stängning ikväll - andra stängningspasset sen i somras - men det var helt ok. Jag hade inte ens gjort mig besväret att försöka byta bort det. En gång = ingen gång...

Näe, det var faktiskt skönt. Jag plockade och grejade och kvällen rann iväg. Jag avslutade dagen med att städa i tidningshyllan och stämplade ut 22:30 - precis enligt schemat.

När jag kom hem och skulle flytta Oliver från soffan till hans säng så märkte jag att han var jättevarm - het! Danny hade inte märkt något förutom att han var lite kinkig när de gick hem från mamma en timme tidigare. Han hade bara antagit att det berodde på att ungen cyklade och att klockan var sen.

Jag tog tempen och han hade 38,7. Jag gav Oliver en supp och sen satt jag med honom vid sängen länge. Han verkar ha ont i munnen också men jag vet inte riktigt. Vi får se imorgon hur han mår.

Nu ska jag ta natter. Klockan ringer åtta i morgonbitt om ingen annan väcker mig innan. Natti, natti.

Familjen huvudvärk.

Danny vaknade klockan fyra av att han hade huvudvärk. Sen låg han vaken och blev kissnödig klockan sex. Stackars pojke vågade inte gå upp och kissa för han ville inte väcka Oliver så att jag skulle vakna.

Jag vaknade klockan sju av min kära son. Huvudet sprängde och jag var tvungen att ta två treo.

Väckte Victor klockan kvart i nio eftersom han skulle på träning halv tio. Han hade ont i huvudet och tog två Treo. Tyvärr så gick det inte över och han ligger nu och sover.

Den fjärde killen har definitivt inte huvudvärk. Det sjungs sjörövar Fabbe och leks med glädje.





                             (Jag tyckte att det var väldigt viktigt att tala om vilken ädel sambo jag har som inte går upp och kissar för att jag ska få sova. Själv så tror jag det var lathet...)


Helium

Idag har jag sugit i mig helium så det stod härliga till.

Ica banken hade något jippo där de delade ut heliumballonger. Ballongerna och heliumet förvarades i vårt förråd. Så vi i spelbutiken har stått och andats in helium till förbannelse all day long.

Mycket snack och vacker sång blev det hela dagen. Att det skrattades och vi stod dubbelvikta behöver jag väl inte ens berätta.

Vilken överraskning!!!

Nyfiken som jag är kunde jag inte hålla mig till att hämta ut paketet när jag åkte till jobbet. När jag lämnat Oliver på dagis tog jag bilen upp till Gränby och hämtade ut paketet.

Lika nyfiken åkte jag inte hem och öppnade utan sprättade glatt inne på Coop Extra. Gissa om jag blev glad - vilken överraskgning - Tack så mycket!!!



Sötaste
örhängena från
Pilgrim!

Tack så mycket till er på Cameo design.

För er som undrar syftar de på mitt inlägg den 9/3 om min önskelista till min födelsedag. En önskelista som verkligen blev till verklighet. Den 20/3 visade jag upp alla fina smycken som jag fått av mina nära och kära. Har presentkort också så jag ska snart handla mera.

Fan vad glad jag blev!



Mystiskt paket

Fick en avi igår om att jag har ett paket att hämta skickat från Cameo Design. Jag är supernyfiken för jag har ingen aning om vem som skickat det och jag har inte beställt något.

Ska stanna till på Gränby och hämta ut det när jag far till jobbet. Så irriterad över att inte posthanteringen finns kvar i Årsta längre. Sjukt att man ska behöva ta sig 3 km bort för att hämta ut ett paket.

Men vad är det för något?

Felicia mår bra!

Idag hämtade pappa Felician på verkstan. Hon har fått ett nytt relä (tror jag det var) och mer vatten i batteriet. Eftersom batteriet blev överhettat kokade det. Därav lukten av ruttet ägg när svavelsyran trängde ut ur batteriet.

Men nu är det fixat och klart till den nätta summan av 1500. (Betydligt mindre än vad Möllers skulle ha) 

Inuti skiner hon nu efter en grundlig dammsugning och dammning. Nu återstår bara byte av däck och en tvätt. Sen är hon i topptrim, bättre än någonsin!




Lat dag

Eftersom jag visste redan i går att Danny skulle jobba kväll i kväll så bestämde jag med mamma att vi skulle äta kvällsmat hemma hos henne.

Jag har precis ätit en potatissoppa som var supergod. Nu sitter jag här vid datorn och mamma är ute med Oliver i blåsten. Victor dyker väl upp lite senare.

Jag och Susanne kom aldrig iväg på någon långpromenad eller besök till Nickis. Gustav, hennes son hade så ont i magen så vi tog bilen till IKEA ifall hon skulle vara tvungen att ta sig hem snabbt. Så efter frullen på IKEA skickade vi in ungarna på Småland - deras lekrum. Där fick de leka en timme medans vi traskade runt i varuhuset.

Småland funkade lika bra som Nickis och vi sparade en hundring i var på att skicka in ungarna där istället.

Sen tog vi bilen hem igen och satte oss vid hennes köksbord. Där satt vi i fyra timmar och drack kaffe och snackade. Ungarna lekte jättebra i källaren.

Stegräknaren står nu på ynka 7 000 steg. Men det vette fan om jag orkar ut på någon promenad i kväll i den storm som pågår utanför fönstret. Räcker med att jag måste ta mig hem från mamma.

Fika på IKEA

dsc00797 (MMS)

Fika på IKEA med mamma, Susanne och Filippa.


Förmiddagens agenda

Susanne och Filippa kommer strax efter nio och sen ska vi ta en promenad till IKEA. Länge sen vi var där och käkade frulle men idag slår vi till.

Efter IKEA ska ungarna få roa sig på Nickis. Hoppas på att det är som sist, vi och några få till så att det är tyst och lugnt. Lördagarna och helgerna ska man akta sig för det stället.

Sen blir det mer promenad om vädret tillåter.


Fy fan va bra!

Jag var till tandläkaren i går. Pga graviditet, lathet, rädsla och fattigdom var det närmare sex år sedan jag var där sist. Men igår var det dags - tackade t.o.m nej till att ta ett extrapass bara för att gå till tandläkaren.

Eller bara och bara - det var verkligen på tiden!

Jag gillar verkligen inte tandläkaren men igår var jag nog räddare för slutnotan och vetskapen av alla kommande hål som skulle fixas till än själva ingreppet - det var ju bara en undersökning.

Jag pladdrade på med tandläkaren medans han tog alla bilder och jag skrattade hela tiden. (Dels för att han var så trevlig och dels för att jag var nervös) Han sa t.o.m att jag var en av de gladaste patienterna han någonsin haft.

Gissa om jag var glad när det visade sig att jag bara hade ett hål - ETT HÅL!!!

Efter lite tandstensskrapning och sexhundratjugofem kronor fattigare gick jag hem med ett stort leende på läpparna. I handen hade jag två flaskor med flux - flourskölj. Här ska bannemej inga fler hål komma till världen.

Den 1:a juni fick jag tid för lagning - lång väntan tyckte jag men sköterskan sa att det var så nu för tiden. Tandläkaren sa att lagningen skulle kosta runt 1000.

Jag kände mig som en vinnare då jag hade väntat mig ett utfall på minst fem hål och en nota på över 10 000 kronor. Fy fan va bra!

Landings

dsc00795 (MMS)

Är på Landings och fikar med Oliver och mamma. Oliver har tagit både en vaniljbulle och en prinsesstårtebit. Blir nog jobbigt att äta upp allt för honom...


Nu kommer ungarna!

Idag efter dagis tog jag med mig Oliver och gick till mamma. Sen tog vi en promenad upp till Årsta 4H. Jag mötte nämligen en granne när jag gick till dagis som hade varit på 4H lite tidigare. Hon berättade att det fanns killingar som var två timmar gamla där uppe.

Och om de var söta!!! En stolt getmamma stod med sina två små nykomlingar och mös.

Nu är våren här och det kommer pluppa ut små söta ungar från både getter, får, grisar och kor. Man kommer gå dit hela våren och sommaren och titta på dem och klappa dem och tycka att de är så söta.

Och sen till hösten när de är "stora" slaktas de och ingen undrar över var de tagit vägen. Är det inte lite sjukt?

Men morfar...

När vi knallade hem idag i sällskap av mormor och morfar hittade Oliver en Coca cola burk. Han gick fram till morfar och sa:

 - Titta morfar!

- Ja, titta 50 öre, svarade morfar

Oliver titta på morfar och sa: - Näe, morfar det är en Coca cola burk...

Oliver måste ju ha tyckt att morfar var hel knasig.

31 308 steg!

Det var länge sen jag han med att ta så många kliv på en dag. Full rulle hela dagen. Massor med steg på jobbet, promenad till och från dagis och en jättepromenad med Anneth på kvällen.

Nu är jag så trött så det värker i benen. Ska bli himla skönt att sova.

Natti, natti.

Sonja & Charlie

Efter dopet var det kalas hos Sonja och Charlie. Charlie var sjuk när han fyllde år så nu slogs deras kalas ihop. Perfekt när man är en stressad familj som dom och har alldeles för lite timmar på dygnet.

Kan ju inte säga att man var direkt fikasugen när man kom dit. Sonja blev helt lyrisk när hon öppnade "min" Barbie docka. Hon slängde allt annat sprang in till sina tjejkusiner och skrek - Titta, titta! Sen hade hon inte tid att öppna fler paket på ett tag för hon skulle leka med Barbie...

Tyvärr så glömde jag att plocka upp kameran. Lägger in ett av alla underbara bröllopskort istället:


Williams dop

Idag var vi på Williams dop i Bälingekyrka. Samma präst som döpte Victor, Fredrik Fagerberg.

När vattnet skulle hällas i dopfunten ropades alla barn fram till William. Sen fick de stå där medans själva dopcermonin var. Trevligt!

Efter dopet var det en tripp till församlingshemmet. Smörgåstårta och vanlig tårta skulle intagas. På tok för goda tårtor kan jag lugnt säga. När Danny ville ha sin tredje portion av smörgåstårta skickade han fram mig...

 

Stolta föräldrar med prällen, faddrarna och William himself

 

Therese, Gustav och William

 

Happy family

 

Oliver i sin mohikanfrisyr. (Vi skippade mössan idag)

 

Tompa, pappa och Börje

 

Victor och Robban



Olivers portion med kaffebröd. (Typisk Heller modell)


Fullt ös!

Dagen försvann i ett rasande tempo men vad jag hunnit med mycket idag!

Man kan dock lätt konstatera att begreppet "Det blir aldrig som man tänkt sig" stämmer in på mina dagar väldigt ofta. Ibland blir det sämre men oftast blir det bättre.

Till en början skulle jag, Kevin och Oliver åka med mamma och pappa till Stockholm. Danny jobbade och Victor var trött efter rugby träningen. Sen ringde en kompis till Kevin och ville leka. Vi körde upp Kevin till kompisen i Ulleråker och skulle precis åka mot Stockholm när Robban ringde. Han hade punktering och behövde snabbt ta sig till Nickis med ungarna.

Pappa lämnade mig och mamma på stan och drog vidare med Oliver. Mamma och jag gick i några affärer innan pappa var tillbaka på stan och tog upp oss. Vi dumpade dock tanken på Stockholm och drog till Boländerna i stället. Doppresenter och födelsedagspresenter skulle inhandlas. Innan vi var klara han vi även med en tripp till Gränby centrum.

Vi plockade upp Victor och sen drog vi hem till mamma och fikade. Jag somnade som vanligt på soffan och sov väl en timme.

Halv sju var vi i Ulleråker igen och hämtade Kevin. Pappa och mamma skjutsade oss eftersom min bil inte vill starta. Sen hem igen och gjorde pizza.

Efter maten var det dags för tvätt. Jag körde fyra proppade maskiner och nu är tvättkorgen tom. Känns så himla skönt att allt är rent.

Nu blir det sängen och sussa sött. Imorgon klockan halv tolv ska vi vara i Bälinge kyrka på Williams dop. Natti, natti.

Lördag 2 April



            (Kortet är taget i Borrlövsta sommaren 2009)


Idag fyller Sonja 5 år - HURRA, HURRA!

Imorgon blir det kalas efter Williams dop = tårta x 2!!!

April, april...

Näe, jag är inte på tjocken! Vadå inte drack på min fest - jag var as kalas!!!

Men en kräka imorgon är inte helt uteslutet...

Tack för en helt underbar kväll, Camilla och Anneth!


Girlparty!

dsc00793 (MMS)

Masi, i love!!!


Sötisar

dsc00791 (MMS)

Sötisar


Äntligen!

dsc00788 (MMS)

Här har ni svaret till varför jag var nykter på min födelsedagsfest! This time its gonna be a girl!!!


RSS 2.0