Mamma, jag vill också ha bikini!

Oliver drömmer om en egen bikini efter att kusin Sonja fått så många nya av sin mamma. Igår köpte jag också tre stycken till henne. De var superbilliga på Stadium och kostade 30:- paret.

Det sista han sa innan han somnade var - mamma, imorgon kan vi väl köpa en bikini till mig också? Är det så tokigt att låta Oliver bada i bikini  om han själv tycker att han är fin?Lägg noga märke till hans fina modell poser... sötis!

Dricker kaffe...

... och väntar på att mamma och pappa ska dyka upp. Vi ska ta en tur mot Stockholm, kanske Stinsen, för att kolla lite rea.

Oliver ska få en hylla att lägga grejor i och kanske att vi även hämtar hem hans skrivbord som han fick av mamma och pappa när han fyllde år.


Asså Stadium...

Vi var där idag igen! Vilken jävla UNDERBAR rea!!!

Victor fick en Billabong tröja som kostat 350:- för 100:- Danny ett par DC shorts som kostat 700:- för 175:- och Kevin ett par badbrallor av märket Quicksilver som kostat 600:- för 150:- Till mig själv blev det lite bikinidelar för 15:-/delen.

Kan berätta att jag idag besökt tre av Uppsalas fyra Stadium butiker. Så sjukt jävla billigt!!!

Hej, vad det går!

Här kommer Oliver åkandes ensam i vattenrutschkanan. Storebror står dock och väntar för att ta emot. Precis här har han fått snurr så det ser lite vanskligt ut men det gick bra för honom hela dagen. Var dock tvungen att stoppa honom när han ville åka frittfall.


Berkingebadet

Idag drog många nära och kära iväg till Berkingebadet i Forsmark. En konstgjord sjö med massor av vattenrutschkanor i olika storlekar. Garanterat vattenlek!

Både stora och små hade jätteskoj i vattnet. T.o.m jag åkte i vattenrutschkanan. Roligast var att åka på badringar i forsen men det var lite läskigt när man hade Oliver i knät.


Fyndat på Stadium!

imag0344 (MMS)

Idag har jag verkligen fyndat på Stadium. Inte varje dag man får ett par DC shoes för 300:- mot normala 859:- Oliver fick fem par championtröjor för 39:50 kr st. Totalt handlade jag för 636:- och det motsvarade i ordinarie pris 2150:- Inte illa!!!


Playa Vitkålen

imag0333 (MMS)

Blev lite beach häng på Vitkålen idag med. Solen gassar och det är ett underbart väder.


Vad är detta för tjommar?

Förra året när vi var på Grönan var de där. I år när vi var på Grönan var de också där och idag när vi var på Zoo i Eskilstuna dök de upp igen!

Det är ju fan sjukt!Jag var bara tvungen att fota dem för de ser så himla roliga ut! (Tommy Lee och värsta feta Pamela Anderson...)

Parken Zoo

Idag var det Olivers tur att få gå på Zoo och tivoli. Brorsorna fick ju gå på Grönan förra måndagen. Vi åkte till Eskilstuna med mamma och pappa och Victor fick hänga med han med.

I början var Oliver lite tillbakadragande då han aldrig varit på tivoli förut men det byttes snart mot en kille som sprang mellan karusellerna. Ena karusellen som åkte upp,ner, upp, ner, ner, upp... åkte han sex gånger på raken!

Tyvärr så började det att regna men det gjorde faktiskt inte så mycket. Vi köpte en regncapé åt Oliver och sen kunde vi andra gömma oss under tak när han roade sig.

 

Dagens första karusell.

 

Att dra i spaken och åka upp i luften var kul!

 

Slush - hur stavas det? Gott var det i alla fall...

 

Vi fikar under tak medans regnet fullkomligt öser ner.

 

Ooops, apor som kan dela med sig...

 

Vad är detta?

 

Sköldspaddsmys

 

Jättebra med regncapé!
 

Gula jättekondomer invaderade...

 

Sockervadd - mums!Det gällde att styra så bilen inte åkte rakt fram...

Grr...

Filmade lite också men jag fattar tydligen inte hur man gör när man filmar med min HTC. Alla filmer ligger ner så jag kommer inte lägga upp dem här.

Men om ni vill kika med huvudet liggandes åt vänster med risk för nackspärr så finns de på Olivers blogg!

Fjärde gången på raken!

imag0295 (MMS)

Nu har killen börjat åka. Undrar hur många gånger till det blir i den här karusellen?


På väg till Tigrarna.

imag0283 (MMS)

Nu är vi på väg till Eskilstuna. Blir Olivers dag idag. Grr!!!


Hotell Centralstationen

Nu är allt klart!

Fr.o.m V35 byter jag arbetsplats efter nästan 14 år på Maxi och vandrar vidare till hotelbranchen igen. Jag kommer jobba på Hotell Centralstationen.

Det känns naturligtvis inspirerande och kul att få göra något helt annat efter så många år på Maxi. Samtidigt lämnar man en arbetsplats där man har sin trygghet och underbara arbetskamrater. Jag har verkligen älskat detta jobb. Alla underbara kunder som återkommer dag efter dag. Visst ett och annat rötägg har man träffat på men de har ju bara inspiretat till roliga blogginlägg...

Jag är oerhört tacksam över att ha fått tjänstledigt under hösten men jag hoppas naturligtvis att det här är min chans och det som verkligen kommer få mig att blomma upp igen. Att få utvecklas och ta egna beslut i större utsträckning.

Tack Maxi för att ni ger mig den här möjligheten under hösten och tack alla underbara arbetskamrater för allt skoj vi gått igenom. Nu blir jag kund istället.

Stort tack även till Robert & Charlotte som tror på mig och ger mig den här chansen.

3 veckor kvar!

Ingen bra start på denna semestervecka. Riktigt höstväder ute med blåst och regn. Brr!


IKEA Barkarby

imag0262 (MMS)

Dags för lite lunch innan vi drar vidare ner till affärerna. Två av oss fem är mindre roade av denna resa än vi andra. Morfar önskar att Oliver inte var med för då kunde han sova i bilen och Victor tycker att nästan allt är tråkigt som är utanför datorvärlden. En femtonårig kille borde väl gilla IKEA? HAHAHA!!!


Norge

Tänker på alla dödade i de fruktansvärda tragedierna i Norge, deras anhöriga och vänner som är kvar. Hur kan man göra något sånt här? Att klä ut sig till Polis och åka ut till en ö med ungdomar och sen skjuta av - vansinnigt!!!

Just nu 83 döda men det kommer stiga. Fruktansvärt!
Hemma hos Tompa o Camilla.

imag0257 (MMS)

Bjöd över mig själv och mamma på ett glas rosé. Oliver fick följa med av bara farten. Helt plötsligt var pappa och Victor också där! Vi gjorde oss hemmastadda på deras veranda och beställde lite pizza också. Vilken tid var det vi skulle komma imorgon?


cyklar

imag0256 (MMS)

Morsan och jag trampar för fulla muggar upp till Tompa och Camilla. Svetten rinner i den underbara sommarvärmen. När vi kommer fram väntar ett glas kall rosé...


Öl, sol o kritvita ben!

imag0254 (MMS)

Ligger hemma hos morsan och visar lysrören. Till mitt sällskap har jag en liten öl och en valross som hoppar i poolen...


Playa Vitkålsgatan

imag0252 (MMS)

Olivers och min favvo badplats. Här är det bra service, poolen är alltid ren, och det är alltid öppet. Fem solar av fem.


Fika på Landings

imag0249 (MMS)

Blev övertalad av morsan att fika på Landings. Hela kalaset gick på samma summa som typ vår fikaårsförbrukning på IKEA - vansinnigt!!! Tur att lilla mor har en stor plånka... Gott var det i alla fall och ni kan ju gissa vilken som var min bakelse?


Men var är solen?

Hade tänkt ligga på Playa Vitkålsgatan och sola idag medans Oliver roade sig i poolen. Men det blir aldrig som man tänkt sig.

Får väl dra iväg på något som kostar pengar istället i väntan på att solen kommer fram.


Älgparken

Jag hade verkligen ingen uppfattning alls om vad som väntade när vi drog iväg till älgparken. Plockade upp min kusse och hennes kompis på vandrarhemmet och drog iväg.

Innan vi körde in på själva gården möttes vi av en jätteälg i orange och den fotades hejvillt innan vi for upp på gården. Vi var ganska tidiga så vi tog en fika och kollade in presentbutiken. Där fanns det älgar i alla möjliga former. Nyckelringar, glas, disktrasor, kakformar...

I kiosken serverades baguette med älgkött och det kändes ju lite konstigt.

Innan vi åkte iväg med traktorn så berättade ägaren att vi fick klappa älgarna men inte i rumpan. Då kunde de sparkas. Vi fick heller inte gå av vagnen. Om vi inte skulle se några älgar skulle vi få pengarna tillbaka. Jag tänkte just då att shit - vi kommer säkert inte se några älgar...

Men vi han inte mer än innanför stängslet så kom första älgkon emot oss. Så nära så att vi kunde klappa. Det var verkligen en rolig utflykt och jag kan starkt rekomendera att besöka parken. Riktigt skoj var det!
Klappar älgar

imag0236 (MMS)

Inte för att jag hade några förväntningar men det här är ju otroligt. Vi klappar älgar, stora som små!


Älgar och tyskar

Vad är det med älgar och tyskar? Varför är de så besatta av detta djur? Är det sant att de snor alla älgskyltar som sitter uppe längs vägrenen?

I dag ska jag få svaret.

Medans små och stora hjälper Camilla och Tompa med flytt har jag fått äran att åka till älgparken i Morgongåva med min kusse från Schweiz. Kommer bli riktigt roligt faktiskt.

Paus i Almunge.

imag0229 (MMS)

Nu är vi påväg tillbaka till Årsta. Rälsbussen står i Almunge och väntar på att lilla ångloket ska komma så att vi kan åka vidare. Tågen måste mötas här eftersom det bara finns ett spår.


Kusiner åker rälsbuss

imag0226 (MMS)

Meja och Oliver ville åka tåg så nu sitter vi på rälsbussen på väg till Faringe.


Broms jävlar!

Med min vetskap om vad broms gör med min kropp borde jag haft mina mediciner mot bromsbett med mig till Borrlövsta igår. Så var dock inte fallet.

Jag blev biten på benet av en rackare men lyckades slå bort den ganska snabbt. Summan av detta bett blev en liten svullnad och klåda.

När jag vaknade idag så insåg jag att jag även fått ett bett på ryggen. Och det var ingen liten svullnad! Fan vad det kliar och bränner. Ser ut som det ligger ett ägg under huden. Hur fan kunde jag inte känna det bettet?

Har stoppat i mig mediciner nu i hopp om att det ska trappas ned igen, svullnaderna försvinna och klådan dämpas.

Värsta badkillen!

imag0222 (MMS)

Oliver badar i Borrlövsta och kan konstatera att i år når han botten på det grundaste i stora poolen. Här behövs inga armpuffar!!!


Svullat

Har varit hemma hos Pelle och Susanne och firat Sandra som fyllde 13 idag. Trevligt som vanligt med ett buffé bord med mat som efterföljdes av ett buffé bord med kakor.

Kan säga att jag gick inte hem hungrig...


Värsta fyndet!

imag0218 (MMS)

Jag skulle inte handla något men när jag såg dessa skor inne på Nilson kunde jag inte låta bli. För hundra sketna kronor blev dessa underbara skor mina. Ett jävla kap då ordinarie pris var 550:- Känner mig väldigt nöjd!


Åland

Lägger ut lite bilder från Åland. Att blogga om något i efterhand är egentligen ganska trist men nu har jag ju skrivit tidigare att jag skulle göra det.

Vi kom med sista färjan på måndagen och åkte hem med sista på onsdagen. Hade två härliga heldagar på ön, en med sol och en med moln.

Ungarna badade i havet och poolen men själv så höll jag mig uppe på land. På tisdagskvällen/natten drog ett härligt åskväder in över oss och jag njöt i fulla drag. Smattret mot husvagnstaket när regnet öste ner var dock inte lika mysigt som jag mindes från när jag var liten. Kanske för att jag låg högst upp i våningssängen och taket var typ 2 dm bort från mitt öra, Boink, boink, boink!!!

Camillas och mina tisdagslunch bestod av rökta räkor från en fiskaffär i närheten, limeaioli och Eckerölinjens egna skumpa. Smakade så jävla gott så vi gjorde om det på onsdagen också.


 

Nyinköpta rökta räkor och limeaioli - fan va gott!

 

Skala, skala, skala...

 

Djurkyrkogård...

 

Victor fick lära sig att öppna skumpa!

 

Sötaste Oliver

 

I väntan på mat.

 

Camillas fina husvagn. Inte liten den inte!

 

Oliver badar i poolen i Kärringsund

 

Lilla Victor badar med Oliver i djupa poolen.
 

Båttur i Simon och Victors gummibåt.

 

Me and my kids.

 

Victor ute på böljan blå.

 

Oliver på äventyr.

 

Husvagnshäng.

 

Slappar

 

Grillmästaren intar sin plats.

 

Oliver älskade att hoppa i studsmattan så svetten rann.

 

I väntan på mat - igen...

 

Här ska det grillas!

 

Campingoutfit!

 

Utmattad lycklig kille sover i underslafen.

Grillat

imag0215 (MMS)

Är hemma hos mamma och pappa och grillar. Regnet öser ner och vi har jättemysigt på altanen.


Barkarby

Idag har jag varit i Barkarby och promenerat runt på outleten. Till mitt sällskap hade jag mina underbara jobbarkompisar Becca och Carro samt min fd arbetskamrat Anna och hennes lilla Dylan.

Vi hade en jättemysig dag, snackade skit, käkade gott, brände lite pengar och bara mös. Jag hoppas att vi snart kan få till det igen!

Hemma igen!

Sent igår kväll kom vi hem från Åland. Har haft några jättehärliga dagar på denna ö. Kommer bilder senare i kväll.

Nu blir det till att fixa sig och dra till Barkarby. Efter att ha lämnat Oliver hos Ewa ska jag, Carro och Becca vidare till Barkarby för att möta Anna och Dylan.

Kommer bli en toppendag!


Det närmar sig...

Snart är vi ute på Ålands hav. Eller snart och snart, båten går klockan åtta. Bussen ska dock åka från stan klockan sex. Håller tummarna på att vi kommer med eftersom vi inte han boka i tid. Borde dock inte vara någon större fara.

Snälla pappa kommer och hämtar strax efter fem. Sitter hellre nere vid bussen ett tag och är nervös.


Zombie takt

Vet inte vart min energi och fart tagit vägen. Känner mig som en zombie. Orkar inte röra mig, orkar inte tänka. Är det kroppen som tagit semester?

Var upp till Gränby med Camilla för att inhandla mat inför de kommande dagarna på Åland. Tur att hon var med och styrde och ställde för jag bidrog endast med nickningar och ja:an hela tiden.

Första riktiga semesterdagen idag och jag och ungarna åker med kvällsbåten till Eckerö. Ska spendera två nätter och tre dagar där med Camilla och hennes ungar i husvagn. Kommer bli så skönt.


När håret tryterHar ni sett vilken häftig tatuering?!

Snacka om att ta tjuren vid hornen, gilla läget, garva & gå vidare!

Uffe, du är den coolaste flintisen i stan -  I love your tattoo!

Fan vad trosorna fastnar i fittan!

Vakten berättade en rolig historia igår som han var med om i torsdags. När han gick sin vanliga tur genom butiken kom han ner till hemmet avdelningen. Trots hans nycklar som låter hörde inte tjejen som stod och tittade på prylar att han kom.

Helt plötsligt börjar hon gräva i byxorna efter sina trosor och säger högt - Fan vad trosorna fastnar i fittan!

Sen ser hon vakten och blir alldeles röd!

Han svarar då - Det måste vara jobbigt?!

Hon tittar på honom, ställer ner korgen och går i snabba steg ut ur butiken...

Hälsar på Camilla på jobbet.

imag0195 (MMS)

Hälsar på Camilla på jobbet. Tänk att d é 15 år sedan jag jobbade här på Scandic. Det mesta är sig faktiskt likt.


Vin på balkongen.

imag0193 (MMS)

Vin på balkongen.


Bakat Negerbollar

imag0191 (MMS)

Bakat Negerbollar med recept från Sveriges mest sålda kakbok - Sju sorters kakor. Shit de var goda de!


Thank Good!Tack vare denna mirakel produkt klarar jag numera min migrän galant. Kostar massor men shit vilken mirakel medicin.

När synen börjar flimra är det bara att spruta och en halvtimme senare är allt flimmer borta och oftast uteblir huvudvärken helt. Rekomenderas verkligen till er som lider av migrän - går även att köpa receptfritt men dock till ett ännu högre pris.


Björn Borg

Var in på Stadium och hittade Björn Borg kalsonger till riktigt fyndpris. Istället för 179:- kostade de 49:-. Ungefär lika mycket som ett par kalsonger kostar på H & M...

Oliver som älskar BB kalsonger fick två par blå och två par röda. Han kommer bli jätte glad!

När vi pratar om BB brukar han säga - mamma, han pingisspelaren...


Och till er som tycker det är onödigt med BB kalsonger på en fyra åring - det är coolt och skitsnyggt!

Hur gör jag nu för att handla?

 Idag låg vårat scanningsystem nere pga service. Lappar med information satt uppe som förklarade läget. Trots detta så fanns det vuxna människor som inte förstod budskapet. De blev helt ställda.

- Kan man inte scanna idag?

- Kan man scanna om man tar dosan från andra sidan av butiken?

- Hur gör jag nu?

- Hur gör jag nu?

- Hur gör jag nu?

Kunderna var tvungna att komma fram och fråga hur de skulle göra? Det är ju fan sjukt!!!

När en arbetskamrat pratade med en kund och fick förklara ordagrant hur hon skulle göra för att handla höll jag på att garva i hjäl mig:

 - Ta varan du ska ha, lägg den i vagnen och när du är klar går du och ställer dig i kö i en vanlig kassa....

 
En del kunder klarade helt enkelt inte av situationen utan åkte hem för att återvända senare under kvällen.

I-lands problem eller?

Sömnlös

Andra natten i rad med detta problem. Att det ska vara så jävla svårt att somna in?

Jag är så himla trött men det går inte att somna. Inatt somnade jag runt fyra och gick upp sex. Hade förhoppningar om att det skulle hjälpa till ikväll men icke. Nu är klockan tolv och om sex timmar ringer klockan. Fan!!!

- Snälla Gud skicka hit John Blund - OMEDELBART!!!

Lördagsmys på Vitkålsgatan

imag0171 (MMS)

Sitter hemma hos mamma och pappa och myser tillsammans med dem och Tompa. Ungarna leker och har jätteskoj.


Kusinerna badar

imag0170 (MMS)

Meja, Oliver och Melker hinner knappt klä på sig förrän de ligger i poolen igen. 25 grader varmt i vattnet så det finns inget att klaga på!


Grillat / färskpotatis

imag0168 (MMS)

Grillat hemma hos mamma och pappa. Tyvärr så fanns det inget annat än fiskpinnar från igår till mig. Men jag har ätit typ 30 färskpotatisar och ett halvt paket Bregott. Det är gott det!


Bränt 3 500:-

Garderoben är nu påfylld med massor av nya kläder. Klänningar, kjolar, toppar samt 4 par skor - NOT!!!

Men bilen är nyservad och går som en klocka...

Tänk att det alltid finns hål att lägga sina hårt förtjända pengar i - Grr!!!


Ok... jag erkänner.

När jag tog ut cykeln ur förrådet i morse började det att regna. Jag cyklade över till mamma och pappa och fick skjuts till Maxi.

Fast hem cyklade jag för pappa tog med cykeln dit.

Var nog tur att jag nöjde mig med en cykeltur för nu värker det i benen. Min inflammation vill inte ge med sig.


Cykel idag!

Eftersom bilen är hos Björn på service blir det cykel till Maxi idag. Blev erbjuden skjuts av mor och far men tackade nej. Fläsket mår bra av lite motion. Känns dock väldigt konstigt i mina ben idag. Inflammationen vill inte ge med sig.

Känns det fortfarande så här på måndag så lovar jag att jag ska ringa doktorn igen! Men jag gillar verkligen inte att gå till vårdcentraler och andra sjukhusinträttningar.

RSS 2.0