Det är vår tur nu!

Ja, jösses, den här dagen är en sådan dag som jag aldrig kommer glömma. Shit happens på gott och ont.

Började dagen med att rycka upp alla älsklingar tidigt för att ta bilen till besiktningen. Fem över halv åtta satt vi i bilen för att åka iväg och då - öhöhöhö... bilen startade inte - PANIK!!!

BÅDE jag och Danny hade glömt mobilerna hemma så det blev att springa upp till lägenheten och ringa pappa. Han kom, vi startade bilen och han och Danny drog till besiktningen. Jag tog ungarna och drog till skola/dagis.

De kom tyvärr tio minuter försent och fick inte komma in. Hade dock turen att få komma igen klockan tolv.



Halv tolv var pappa och jag där igen. Han tyckte att jag skulle åka in själv med bilen och dra en snyftare om min missade tid i morse för att slippa betala ytterligare 300:-

Jag lade på charmen och snackade med killen som besiktade hela tiden. Påpekade fel jag visste om, skämtade och log. När han frågade om jag skulle åka med på en åktur runt besiktningen hängde jag på. När jag gick in igen med honom och fick pappret där det stod att bilen gått igenom med bara en liten sketen anmärkning och utan ombesiktning gav jag honom ett leende och önskade en trevlig fortsatt dag. Shit - jag var så glad så jag fick hålla mig för att inte börja garva. När jag kom ut till pappa och gjorde tummen upp och sa att den gått igenom trodde han inte på mig. Jag fick visa honom pappret. De 300:- var det aldrig något tal om.

Gissa om en tung sten lättade från mitt hjärta?!



När jag kom hem låg deklarationen på golvet i hallen. Jag visste att jag skulle få betala eftersom jag har skjutit upp skatten på lägenhetsvinsten. Förra året var det 2 500 så när det nu "bara" var 1 100 kändes det som en vinst det med. Att Danny också fick tillbaka några hundra istället för att betala gjorde mitt leende ännu större.



Ett annat glädjeämne var att vi fick hämta hem Victors nya cykel. Efter en lång väntan då den blev snodd i september var den äntligen i butik. En himla bra försäkring måste jag säga när man får hämta ut en cykel för 7 000 som man betalade 5 000 för och då två år tidigare. Tyvärr så har ungen växt ganska mycket så även fast det är den största så var den kanske lite liten. Får se om han behåller den eller om vi säljer den.



Nu kom Danny hem från jobbet också med ett leende på läpparna. Första dagen på nya jobbet och han tyckte att det var jätteroligt.

Det känns som det är vår tur nu att känna lycka och medgång - ÄNTLIGEN!!!

Tjohoo!

dsc00786 (MMS)

Det finns en Gud - under sker!


Om Gud vill

Tidigt i morgon bitti får Felicia sin dödsdom. 06:40 kommer hon rulla in i dödskammaren, få sig en genomgång och sen avskrivas från detta jordeliv.

Men om Gud vill, lever hon vidare ett tag till...

Godnatt!

Elak mamma

Tänkte bara bikta mig och berätta vilken elak mamma jag är.

Oliver tappade bort sin enda napp i fredags och vi kunde inte hitta den. Han tvingades somna utan vilket gick relativt bra. Lördagen var lite ledsam men söndagen gick bra. Idag när jag skulle ta fram dammsugaren hittade jag nappen under sängen.

Jävulen i mig sa: Göm, göm!!!

Så nu ligger nappen i min garderob. Det bästa av allt är att Oliver har inte ens frågat efter sin napp idag. Känns som ett bra avslut på nästan fyra års missbruk av napp.

Min son är nappfri - Tjoho!!!

Cilla och saxen

Hade besök av Cilla och hennes dotter Nelly idag. Cilla hade saxen med sig och äntligen fick mitt hår en genomgång på riktigt. Kan tala om att det är två år sedan jag klippte mig sist. JO, jag har klippt mig men då har jag tagit en sax och klippt på måfå alldeles själv. Men va fan gör det när jag ändå ALLTID har det uppsatt i tofs?

Men nu är det ändring på det. Imorgon fixar Freddis en frilla utan gummisnodd och drar till Maxi. Kan tänka mig att lagom tills jag ska gå ner och börja jobba så sitter håret uppe i toffs igen.


Trött

Helgen är över och jag är tröttare än någonsin. Är inte helgen till för att vila upp sig? Ja inte för oss som jobbar på Ica i alla fall. Är det inte sjukt att man ska kunna handla mat tills klockan tio på kvällen vardag som helg? Skulle det vara så konsigt om en Ica butik stängde klockan fem en lördag och söndag. Jag tycker inte det.

Nu blir det i alla fall en dusch och sen sängen. Klockan ringer om sex och en halv timme. Natti natti.

Imogon kommer C.... med s..... Mer säger jag inte just nu! Tack och god natt.


Åh neiij...

Största sonen drog precis till Kungsberget med en kompis, hans brorsa och dennes polare. Min son drar till Kungsberget utan föräldrar med en polaresbrorsaskompis som kör och det känns jätteannorlunda. En ny situation som uppstår. Min lillakille...

Tänk när ungarna bestämmer sig för att göra något annat än att sitta framför datorn då blir man orolig. Det är ju jättekul att de drar iväg själva. Näe, då ska man börja bygga upp massa scenarior om vad som kan hända...

Näe, det kan lika gärna hända en olycka när han går till skolan. Men bil med en polaresbrorsaskompis? Det är lugnt sa Victor, han gör inte ens u-svängar för att han är så rädd om körkortet. Jag spanade i fönstret och såg att Victor satte på sig bältet och killen gjorde inte ens en sväng från gatan när han parkerat trots att det är öde ute. Han körde fram till nästa korsning och vände. I like!

Näe, bara att inse att ungen blivit stor. Bara o vänta in den dagen då han ska dra till Kos med polare - då tar jag ett plan och följer efter och spanar...

SOMMARTID!



Åh vad underbart - SOMMARTID!!!

Näe, nu é dé dax!

Efter en supertrevlig kväll hemma hos Camilla och Niclas är det dax att hoppa i säng. Tänk vad roligt det är med spontanbesök! Jag och Oliver skulle bara ut och röra på oss och titta efter Tussilago och åtta timmar senare kommer vi hem igen.

Blev både kaffe och middag med våra älskade vänner. Några Tussilago såg vi aldrig skymten av.


I love me!

img_0443 (MMS)

Men är jag inte vacker så säg? Pappa min kommer från inre Afrika därav min nätta lilla näsa...


Där slockna niclas

dsc00785 (MMS)

Efter mat och massor av vin är Niclas inte längre med oss - han sover sött och snarkar som en gris.


Too much pizza!

img_0419 (MMS)

Too much pizza!


Blivande hockeyspelare

dsc00783 (MMS)

Oliver har fått på sig lilla Victors hockeyutrustning och är så stolt!


Promenad m oliver

dsc00782 (MMS)

Promenad m oliver


Så slut.

Hemma och helt slut efter en lördag i spelbutiken. Fattar inte hur vi ska hinna med och orka sen när vi blir färre som jobbar.

Det blir drygt. :(

Härligt o komma hem!

dsc00778 (MMS)

Härligt o komma hem!


Rastlös

Ja, ni vet hur jag är - det ska gå i 180 helst hela tiden!

Hemma med halvsjuk Oliver idag. Hade feber igår så han hade inte fått lämnats på dagis idag men han är tokförkyld så det är väl lika bra att stanna hemma...

Själv så håller jag på och grejar hela tiden för att stilla min rastlöshet. Har precis städat badrumsskåpen och slängt en halv kasse med gamla äckliga tuber av olika slag. Funderar nu på att ta en omgång bakom badkaret och då menar jag inte med Danny. Här ska skrubbas!


Sitter i bilen och väntar på Danny

dsc00777 (MMS)

Sitter i bilen några mil från Uppsala och väntar på Danny som är på intervju. Bilen è låst o jag vågar inte gå ur. Här bor det våldsamma människor. Tur att farmor kunde komma o passa en sjuk oliver så att Danny slapp åka buss.


Sjuk Oliver

När jag kom hem från jobbet igår så började kvällen med att jag fick en del av en slemspya i handen. Oliver var så hostig pga allt snor som rann ner i halsen. När jag sen sprutade in näsdroppar så blev reaktionen en spya. Jag var snabb och fick fram handen som dock snabbt svämmade över. Fick ropa på Victor som fick komma och ta Oliver till duschen medans jag torkade kräk.

Har varit en jobbig natt och nu ligger hjärtat framför tv:n. Han har hög feber och hostar. Tog en Alvedon vid halv sex så jag hoppas att vi snart kan somna om. Tur nog är jag ledig idag men jag hade planerat för annat än att vara inne med ett sjukt barn. Ja, ja det blir aldrig som man tänkt sig.


40 års festen!

Här kommer bilderna från festen. Eftersom jag hade fullt upp med att springa runt och dona blev det inte så mycket foton tagna med min kamera. Mina berömda lipbilder som alltid finns med finns endast i ett fåtal versioner.

Tankade över mammas kort för där fanns det lite mer än i min kamera. Så för att göra det lätt kommer det först bilder från mammas kamera och sen från min. (om någon undrar varför vi först ser städade ut, sen crazy, åter städade och sen skitfulla - hahahah)



Mamma skrattar så hon gråter då Tomas har hennes glasögon på sig.



Tittar man noga ser man att även Rosi har en guldfisk på skallen...



Bror och syster med munnarna fulla av godis...



Ingen mat mellan tänderna?



Även solen har sina fläckar. (munnen full av godis skulle jag tro)



What?!



Nu är klockan tjugo i tre... Vi börjar om från början!



Hittade Pelle och Danny i bastun med ridhjälmar på skallen...






Om någon undrar över guldfiskarna så var de från början dekorationer i bålen. De fick dock fötter och hittades både här och där under kvällens lopp...

Mera presenter!



Idag blev jag uppvaktad på jobbet av mina arbetskamrater. De hade samlat ihop till ett presentkort på Silver och Sånt på 900 - NIOHUNDRAKRONOR!!! Vilken lycka!

Fick även en lampa från Designhouse Stockholm från Maxi. Superläcker! (Nu slipper jag vara avundsjuk på Linda-Marie som fick en likadan för typ en månad sen...

Tack alla goa arbetskamrater ni är underbara!

Finaste tårtan!

dsc00776 (MMS)

Blir precis grattad på jobbet med presenter och tårta. Lovely!


Mitt största TACK!!!

Ännu en gång, tack alla Ni som var med i går och gjorde min fest till ett minne för livet. Och tack Ewa och Tomas som var hemma med Kevin och Oliver istället för att få vara med mina alla nära och kära och festa loss. TACK!!!

Jag fick massor med fina presenter som jag vill dela med mig av och tacka för. Många eller snarare de flesta missade när jag öppnade presenterna. Jag försökte väcka attention men vin och tjolabaloola var mycket roligare!



              Tack mina Älskade Danny, Victor, Kevin och Oliver



                                  Tack Pelle och Susanne!



                                         Tack Maria!



                 Tack Robban, Charlotte, Camilla, Tomas och alla ungar!



                                   Tack Karin och Tomas!



                                             Tack Emil!



                                   Tack Elisabeth och Jörgen!



                                  Tack Veronica och Anneli!



                                          Tack Johan!



  Tack Totte och Chattis, Johan och Susanna samt Therese och Gustav!



                                Tack Rosi, Helena och Fredrik!



                                       Tack Kristin!



                                         Tack Börje!



                                           Tack Veronica!



                  Tack Camilla och Niclas, Anneth och Roger!


Jag fick även en present där det stod - Grattis från mig som inte var bjuden...



Charlotte hade fixat kortet på Charlie - precis så som jag ville ha det - svartvitt med brudbuketten i färg. Kommer bli så himla fint på väggen och ungen är så himla söt. Jag älskar det här kortet!!!

Tack
även till Lisa och Micke för jättefina blommor.

Tack ännu en gång Tomas och Ewa för soffan och blommorna!

Och TACK mamma och pappa för all hjälp med fixande före festen, under festen och städningen idag.


Tack, tack, tack!

Innan jag går och lägger mig vill jag bara tacka alla som gjorde min 40 års dag till den bästa 40 års dagen man kan ha.

Jag är så sjukt glad över att så många ville vara med och fira med mig och jag är så glad över alla fina presenter.

Utförligare inlägg kommer imorgon. Nu ska jag sova.

LOVE U ALL!!!

Det ringde på dörren...

dsc00770 (MMS)

Tack så himla mycket Ewa, Tomas, Kevin och Oliver. Och tack för soffan!


Tänka sig...

Nu är det snart dags - tjugo över tolv smäller det - Whooom!!!



Kladdkaketime

dsc00769 (MMS)

Då var det dags att börja med kladdkakan. 40 munnar ska mättas så det lär väl bli några stycken.


Sista dagen

Idag är min sista dag som trettioåring. Känns inget speciellt och jag har inga kriser. Ser fram emot festen imorgon och mina nya år som fyrtioåring. 



          

Ingen ork

Idag blev det ingenting fixat inför lördagen. Hade varken ork eller lust att ta tag i det. Nu blir det full fart imorgon och på fredag för att få allt klappat och klart.

På lördag smäller det!!!


Äntligen!



Igår var Housewifes tillbaka och idag Greys. Underbart att ha några serier att följa igen!


GB:s nyheter!



                                  Årets nyheter från GB.

Idag för tredje gången i ordningen har vi haft vårt smaktest av GB:s nya glassar inför säsongen 2011. Jag kan ärligt säga att de smakade skit allihopa. Den som var minst äcklig var Magnum Ghana. Den var dock väldigt söt så den hade räckt med att vara en tredjedel så stor.

Jag håller mig till 88:an i år också!




                                     Oliver spanar in glassarna.

Det är mycket nu!

Blir inte så mycket bloggande den här veckan då jag bl a är väldigt upptagen med att rota i alla gamla fotoalbum inför lördagens fest. 



Rosi och jag en midsommarafton för länge, länge sen...


Det närmar sig...

Idag har jag och Danny kommit en bit vad det gäller planeringen av festen. Hälften av det som ska inhandlas är handlat. Sånghäftet är på G och musiken är på G.

Då det inte kommer finnas något internet i lokalen undrar jag helt enkelt - finns det önskemål om musik? Vi måste åka till närmaste musikaffär och inhandla all musik omgående... Skriv gärna förslag så att du inte blir utan din musik på lördag.

Emil kan vara lugn - Lena är bokad. Rosi kan vara lugn - Carola är bokad och So What lika så. Veronica kan vara lugn - Kenta är på plats. Camilla kan vara lugn - Danny ska sjunga. Helena har West Virginia men någon repris av trettiofemårsfestens linedance kanske inte är aktuell... Reserv till Helena är då Edward Maya.

Men vad vill ni andra ha?

Kan Charlotte ta med Robbans hit - Vandrarhem!?

Till mig själv blir det främst Erik Saade med Popular och Noice är självklart också på plats. 

Låt veckan gå fort - Party party!!!

Ps. Tro det eller ej men tack vare VILA på Gränby är även min outfit för lördagen klar. Fatta vad skönt att veta redan nu vad jag ska ha på lördag. Inget gråtandes två timmar innan om att jag inte har något att sätta på mig...

Jag hade rätt!

Gissa vilken låt som kommer spelas nästan oavbrutet på min fest nästa lördag?

 


Eric Saade




Eric is the winner tonight - Popular är så bäst! :)


Thuns / Borrlövsta

Att komma ut till Thuns när de stänger om en timme är som att försöka trycka i sig en chokladask på två minuter. Jag försökte plöja igenom hela men man hinner inte. Thuns har blivit så stort. Jag kommer snarast åka tillbaka och då utan barn och med massor av timmar som bara väntar på att få spenderas i denna underbara affär. Någon som vill med?

Roligast var när jag visade pappa en sommar jacka från Fred Perry och sa att jag trodde att Victor skulle vara jättefin i den. Det slutade med att han köpte den till sig själv.




      Oliver, Filippa och Pelle utanför Thuns

Borrlövsta var insvept i ett stort snötäcke. Inget tecken på vår där inte. Vi grillade korv och tog en kortare promenad i väntan på att kolen skulle bli grillbar.


Härlig morgon!

Härligt morgonväder - solen skiner från en klarblå himmel. Blev väckt tidigt av Oliver så jag har redan hunnit med alla morgonsysslor. Sitter här upphottad strax före åtta en lördag morgon - inte illa.

Ska strax väcka Victor och sen bär det av till rugbyträning. Senare blir det en sväng ut på landet och kolla läget. Ett besök på Thuns hinns nog också med.




Dags att sova.

Danny och Oliver har sovit i två timmar snart. Jag har suttit vid datorn och letat låtar till min fest. En väldigt rolig sysselsättning men vilken tid det tar. Fortsättning följer imorgon.

Först ut imorgon blir att skjutsa Victor till rugbyträningen. På dagen blir det nog en tripp till Thuns och Borrlövsta. Hoppas på massor med solsken och lite vårvärme.

Tack och godnatt.




Fjortis Freddis



Jag som fjortis. Gissa om det gick åt mycket hårspray?

KL 5!!!

Tre gånger den här veckan har min kära son väckt mig klockan fem på morgonen - KLOCKAN FEM!!!

Då jag varit ledig och kunnat sova till åtminstone sju - igår åtta - så är det jävligt irriterande. Han sitter ju inte precis snällt och tittar på tv så att man kan sova vidare.

Näe, det rotas i kylskåp och frys. Det ska bajsas och sen torkas. Snuttefilten försvinner och ska letas efter mm och sen ska det serveras frukost och kläs på kläder. 

Gäsp!


Stressen börjar komma.

Det närmar sig den 19:e med stormsteg. Jag som sen flera månader tillbaka har haft allt som ska göras innan festen uppskrivet på en whiteboard tavla har fortfarande inte strykigt något. Allt som ska fixas är kvar förutom inköp av servetter som jag köpte på Chilli idag. Alltid en början...

I helgen blir det till att fixa musiken, sånghäftena (jo, det ska sjungas) planera inköp av maten samt planera för lite pinsamma underhållningsaktiviteter.

Undrar om man ska vara elak också och göra en tokcrazy bordsplacering. Själv är jag inte så mycket för det där med bordsplacering men det brukar faktiskt bli ganska skoj när man tagit sig några glas.

Sen ska jag öva på mitt tal till mina nära och kära. Kommer bli ett kort ett med - Hej och välkomna kul att ni kunde komma....





Sitter & letar

Nu har jag börjat leta efter alla gamla favoriter som jag lyssnat på genom åren. På 40 års festen blir det en nostalgi av dess like.

Den första jag hittade var denna sjukt bra låt med Shanghai som fortfarande ger partystämning. (undrar om en tjugoåring tycker samma sak...)



Men fatta...

... om jag skulle gå omkring med Victor femton år i en barnvagn eller på magen i ett bärsele och att hans lillebror Oliver 3 år var en tre dm längre än honom. Hemska tanke och stackars barn!

Världens snart kortaste man.

Cameo design

Eftersom många frågar vad jag önskar mig när jag fyller år så kommer här en liten önskelista från Cameo design i Uppsala.

Butiken som ligger på Drottninggatan 4 har massor med smycken från bla Edblads, Pilgrim och Astrid o Agnes. De flesta smyckena är gjorda av stål och därför helt ok priser.



Kung i skum




Och en trött liten man som en halvtimme senare låg utslagen på soffan i sin nya Buzz pyamas...





William

Idag var jag till Lövstalöt och hälsade på min kusin Therese som fått en liten William. I mitt följe hade jag Börje, mamma och Oliver.

William var så söt och han skrattade massor när jag hade honom i famnen.

Tyvärr så brast min bantning idag då Therese hade bakat en av de godaste kakor jag någonsin ätit. En kladdkaka med kokostäcke över - mumsfillibabba!

Det var också premiär visit i hennes och Gustavs nya hus. Kanonfint och vilket läge. Favoriten var köket - öppen planlösning och massor med utrymme. De stora fönstren i vardagsrummet var underbara - vilket ljusinsläpp. Jag behöver väl inte nämna att jag var lite avundsjuk när jag åkte hem? Ett problem som jag alltid har när jag varit hemma hos mina vänner som bor i hus. 

Jag förutsätter att det blir en riktig party kväll ute på den underbart stora terrassen när William är mogen nog att sova hos mormor.

Galna människor!

Den 19 mars inträffar något som heter supermåne. Månen är närmare jorden än någonsin och det påverkar tydligen människor och djur så att de blir galna. Väderfenomen som jordbävningar och tsunamin orsakar katastrofer i världen.

Verkar som en bra dag att ha min 40 års fest på. Ju crazyer desto bättre!




I Love It!



Har ikväll upptäckt hur mycket bättre det är att handla kläder på nätet än i affärerna. Utbudet är så himla mycket större och priserna är lägre. Har hittat så sjukt snygga kläder och skor till grabbarna som jag aldrig ens sett i butikerna.

De här skorna hittade jag på Ridestore och blev kär. Att de kostade 1600:- var väl en annan femma... Victor ville inte ha dem när han såg priset:

- 1600:- för en plastbit - jag vill inte ha dem!

Tur man har en ekonomiskt sinnad son när mamma drömmer sig bort.


Semledagen

 Idag är det semledagen. Jag fuskade och åt min redan igår så det blir nog ingen idag. Fast skulle det bjudas på färska Maxi semlor i lunchrummet så vetekatten om jag inte hugger in.

Jag vet jag skulle kämpa som fan nu de sista 11 dagarna men de points som en semla ger går att rätta till endå med grönsaker och frukt. Det är det som är så bra med viktväktarna. Ät vad du vill och när du vill men inte hur mycket du vill. Passar mig.


Tjoho!

Det var dags för vägning i morse efter en månads frånvaro av Viktväktartanten. Gick jättebra och jag hade gått ner 1,5 kg.

Totalt har jag nu gått ner 5 kg - Hurra!

Målet som jag hade tills den 19:e mars börjar närma sig. Imorgons stoppar jag i en högre växel och kör på. Dagens intag av semla, smågodis och ostmackor kommer inte upprepas de närmaste 11 dagarna.

Disney Store



Var ner till Charlotte på kvällen och hämtade mina kläder som jag beställde av henne när hon var i USA. Hon har köpt dem på Disney store. De fyra plaggen gick på 280:- Så billigt hade det aldrig varit i Sverige.

Pyamasarna med Buzz Lightyear och Woody är jätte söta och T-shirtarna är ashäftiga. Längtar tills hon åker igen i maj - då ska jag skicka med en ny beställning.

En liten solskenshistoria

En tjej på jobbet kom fram till mig i morse med ett av de största leenden jag sett. Hon tittade mig i ögonen och sa:

- Vad är det de säger, att tretton rätt är respekt? Sen log hon ännu mera.

Tokdåren hade gått och vunnit en massa pengar på Stryktipset i helgen. 13 rätt gav den lilla nätta summan av 435 206 kr!!!

När hon berättade storyn bakom denna vinst rös jag. Hennes pappa dog för ca 13 år sedan och då hade han den här Stryktipsraden i fickan. Sen dess har hon, hennes mamma och hennes tre syskon spelat den lite då och då. I helgen när alla var samlade tyckte de att det var dags att köra den igen. Hennes bror ville göra lite ändringar men de andra protesterade och sa att de skulle köra pappas rad. Kupongen de lämnade in kostade runt 220:-

På eftermiddagen kom hon fram till mig igen och var ännu gladare. Hennes mamma hade varit till banken för att fixa utbetalningen och fått reda på att det var mer pengar än väntat. De hade inte tänkt på att de spelade system så de hade ju massor med tolvor, elvor och tior också.

Jag tyckte att hon skulle köpa en trettonrätt tröja och gå och trä på den på pappans gravsten. Tyvärr så hade Svenskaspel sen två veckor tillbaka slutat med Respekt tröjan.

Jag säger bara: Grattis till dig gumman - gör något kul för pengarna!


Lås dörren förfan!!!

Idag när jag skulle gå på toa på jobbet hände en jävligt pinsam grej. Först så skämdes jag som fan men sen insåg jag att det var ju inte jag som gjort bort mig och började garva.

Detta hände på toan som ligger bredvid kassakontoret.

Jag öppnar butiksdörren och går mot toadörren som är stängd vilket den nästan aldrig är men det lyser vitt i låset. När jag öppnar dörren får jag en smärre chock!

På toaletten sitter en anställd med brallorna neddragna till skorna och bajsar snackandes i mobilen. Jag vet inte varför men jag blir förbannad.

- Du kan väl förfan låsa toaletten när du sitter där - FAAAAAAAAN!!! vräker jag ur mig och går därifrån. Jag kände mig så dum innan jag insåg hur dum han måste känna sig.

Sen började jag garva och med röda kinder var jag tvungen att gå till Lena och Simon och berätta om vad som hade hänt. Simon tyckte att det var "the story of the day" eller nästan "the story of the year".

Killen kom senare ner till oss och vi garvade allihopa. Jag tycker han var tuff som tog tjuren vid hornen och kom ner och garvade med oss. Det hade inte jag gjort. Pinsamt!

Nya Hell(n)er

img_8532 (MMS)

Oliver är hemma hos mormor och morfar där han är ute och åker långfärdsskidor med sina kusiner Meja och Melker.


Tidig morgon

Fick väl sova en trettio minuter innan Oliver började ropa efter nappen som jag inte kunde ge honom. Han har bara en kvar och den försvann någonstans här hemma igår. Sen ville han upp och kissa.

När jag lagt mig igen hörde jag att han grejade inne i sovrummet. Sen kom han upp fullt påklädd och travade in i datarummet och stängde dörren. Jag klev upp några minuter senare för att titta vad han gjorde. Då satt han under skrivbordet med munnen full av godis.

Tillbaka till sängen med honom och tillbaka till soffan för mig. Då var han bajsnödig - suck!

Jag gav upp och stannade uppe. Kommer bli en jävligt trött dag idag.

Sova lite

Näe om man skulle gå och sova i en och en halvtimme innan klockan ringer. Värken i axeln är borta tack vare Citadonet jag tog. Känner mig lite dizzy...

Soffan here I come! (killarna snarkar i kapp inne i sovrummet)


Sitter & ugglar

Sitter uppe och surfar runt på nätet. Vaknade vid två och kunde inte somna om. Det värker i min axel så jag håller på att bli tokig. Vart smärtan kom ifrån har jag ingen aning om för det gjorde inte det minsta ont när jag gick och lade mig.

Har tagit smärtlindring men det verkar inte hjälpa.


In heaven

Imorgon är det fredag och jag har fått äran att slå upp portarna i spelbutiken. Detsamma gäller för lördag, söndag och måndag. Ni måntro jag är i himlen!





Affärerna älskar mig!

  Tänk vad affärerna måste lägga ner mycket energi på att hålla koll på när jag fyller år. Det dimper ner små grattis här hemma var och varannan dag.

Först ut var Maxi som skickade en kupong på en tårta från bageriet samt en tårtspade. Häromdagen kom en kupong på en fryst Frödingetårta från Årstahallen.

Idag slog Citygross till med tre stycken tialotter.

När kommer presentcheckarna från Vila, MQ och Stadium?

Jag väntar...

Tvättar



Innan dagens pass på Maxi passar jag på att köra några maskiner med tvätt. Jag gillar till motsats från många andra att gå till tvättstugan. Det är så skönt att kunna köra allt i stora maskiner och få det klart och torkat på engång. Att inte behöva tvätta varje dag och slippa torkställningar som står ivägen är underbart. Dessutom är det gratis i tvättstugan hos oss.

Vikningen är inga problem heller men jag hatar att para strumpor.

Nu ska jag käka frulle innan det är dags att gå ner och stoppa in nästa maskin och flytta det rena till tumlaren.

Grattat Lisa

Idag har jag varit och grattat Lisa på hennes 40 års dag. Egentligen fyllde hon den 24 februari men tid har liksom inte funnits för att hinna med. Loar fick också en present då han fyllde ett år i söndags.

Jag hämtade Oliver redan halv två och sen åkte vi till Norby. Oliver och Ossian var ute och lekte på tomten i det fina vädret och vi gick in för att mata Loar.

Efter en stund kom de in. Oliver som inte är van att vara ute och leka ensam (då vi bor som vi gör) sa - vi kan inte vara ute för det är ingen fröken med... Jag skrattade och sa men vi tittar ju på er genom fönstret. Egentligen handlade det nog mest om att han ville gå in och spana in Ossians saker men kommentaren var rolig.

Vi snackade och fikade och som vanligt blev jag trött och sov en stund på Lisas soffa. Måste säga att jag är ett väldigt trevligt sällskap...

Ungarna hade jätteskoj och vi bestämde att vi snart skulle ses igen. Det sa vi i somras med när vi var där i Juli och det tog ju sin tid att hålla det löftet. Men nu ska vi bättra oss!

Annars var det inget speciellt som stod på agendan idag. Kvällen fylldes av matlagning, läxläsning och annat nödvändigt.

Imorgon har jag ett riktigt glidarpass 15 - 20. Nästan löjligt men jag är superglad att jag fick byta med Sanna så att jag slapp få monsterpasset med stängning.


♥ Alla Årstas 71:or



Nu får ni plocka fram förstoringsglaset om ni vill se vilka som är med. Mig hittar ni i mitten i en blå stickad tröja med en vit spetskrage som sticker fram. Bredvid mig i gul tröja sitter Anneli.

Hur vet man?

Många äldre säger att tiden går fortare och foratare ju äldre man blir. Jag undrar när detta inträffar. Just nu känns det som jag bara färdas vidare från dag till dag utan att jag hinner med att ta vara på dagarna.

Jag kan inte minnas någonsin att tiden gått så fort att jag knappt hinner med att göra det jag ska. Förr stod jag på jobbet och titta på klockan för att suckandes räkna ner hur många timmar det var kvar. Nu är det tvärtom - jag suckar över att klockan går så fort att jag inte hinner med det jag tänkt göra.

Om arton dagar fyller jag 40. Man kan väl lite drygt säga att om jag har lyckan att få vara frisk och inte råkar ut för någon olycka har jag väl i stort sett halva livet kvar - kanske mer...

Har jag valt rätt yrke? Är det här vad jag vill göra? Ska man byta yrke och prova något nytt?

Hur vet man?

Jag älskar mitt jobb men det kanske finns andra yrken som jag skulle älska ännu mer. Ett jobb med fasta dagtider mån till fre och ledig helg skulle inte vara så dumt. Jag har aldrig haft ett sånt jobb men det skulle vara otroligt skönt att ha.

Det ulitmata vore ju att vinna några miljoner och då kunna gå ner och jobba halvtid och på så sätt hinna med familjen, sig själv och vännerna utan att behöva stressa runt på sina lediga dagar.

Kära Gud - Låt mig vinna några miljoner! (...ok...en då?...snälla....) 


18 dagar kvar...













Grattis Charlie!



Idag fyller mitt syskonbarn Charlie tre år - Hurra, hurra!

Lillskrutten är sjuk så kalaset är framskjutet tills på söndag.

RSS 2.0