Testar nya telefonen

imag0002 (MMS)

Sitter vid köksbordet och försöker lära mig min nya telefon utan instruktionsbok. Det är mycket finesser som jag inte hade en aning om att de fanns. Vilken jävla bra telefon!


Moder jord är ond

När jag och Oliver cyklade hem på kvällen hittade vi ett fågelbo som blåst ner från tallarna vid Årstagården. Bredvid boet låg två döda ungar och en meter längre bort låg tre ungar till.

Usch vad naturen är grym. Stackars fågelmamma som förlorade fem ungar och sitt bo.

 

Nedblåst bo och två döda fågelungar.



Tre döda fågelsyskon som aldrig fick känna luften under vingarna...


Felician är såld!

En trevlig student från Stockholm och som pluggar här i Uppsala köpte henne för att ta med henne på äventyr till Norge. Blir nog roligt för henne att komma ut och se andra delar av Sverige än Stockholm - Uppsala...

Vad jag fick? Den nätta summan av niotusenfemhundrakronor - det ni!!! Ta er i brasan Achmed o Muhammed och alla ni andra som ringt och messat skambud.  Jag tar bilen för 4 000? - IDIOT!!!


Ohlalalaaa....

Jag har fått en ny telefon!!!



Tack snälla hjärtat för att du hjälpte ungarna att köpa en sådan fin morsdagspresent! ;)


♥ Grattis mamma på morsdag!


En mor med sin älskade dotter i famnen. (Jag hade inte valt den färgen på bodyn om jag varit kapabel att välja själv) 


17 - 2

Ja, så slutade Vaksalas match mot Rasbo ute i Rasbo. Inte mycket och säga - det andra laget var något bättre. Hade trevligt i alla fall och det var väl viktigast eller?



Kevin kutar för att hinna ifatt killen med bollen!


Pressfotografen var där!



Pressfotograf mamma var där och förevigade hela föreställningen.

Olivers första träning

Idag var det då äntligen dags för lillpojken att börja på rugby. Han var jätteduktig, lyssnade och gjorde som tränarna sa. Han kämpade på som de lite större killarna och var jättetaggad.

 

Står i kö för att vänta in sin tur att öva tackling.

 

Tacklat o klart!

 

Inte lätt att man måste hålla i bollen när man ska sparka den!

 

Övning där man ska springa med bollen.

 

Samling efter träning och alla skriker UPPSALA!!!



Stolt kille har precis avslutat sin första rugbyträning.

Tacklingsövning


Rugbyträning

dsc00818 (MMS)

Är med Oliver på hans första rugbyträning. Han är jätteduktig, lyssnar och gör som tränaren säger.


Ragusa

dsc00006 (MMS)

Är på Ragusa i Johannesbäcksområdet och äter middag med familjen. Danny sitter o steker sitt kött själv på någon lavasten. Ungarna har beställt in pizza och jag äter Chivapchichi utan Chivapchichi - Orginellt!


Uppsala rugby

Hittade detta fina kort på Uppsala rugbys facebook sida. Gissa om jag var snabb att sno det till min egen blogg!

Mammas lilla Victor är inte så liten längre. Han är en fruktad rugbyspelare!


Liljekonvaljer


Tuttarna i kläm



                       
(För er som inte begriper bättre kan jag meddela att bilden är snodd från nätet)

Idag fick jag brevet som jag väntat på sen den 19:e mars. Brevet som talar om att man är kvinna och har passerat 40. Jag blev kallad på mammografi.

Undrar just hur jag ska få in mina tuttar i den där apparaten?


Näe...

Nu har jag börjat på tre olika inlägg och raderat allihopa. Jag vet inte vad jag ska skriva. Inget speciellt har hänt, jobbat, hämtat ungar, kollat på Greys bla bla bla...

God natt så återkommer jag imorgon.


Mys hemma med barnen.

Hämtade Oliver på dagis redan halv tre. För första gången hade han en kompis med sig hem. Han var så exalterad när jag kom in på dagisgården för att hämta dem.

Vi köpte glass på Årstahallen och promenerade sen hem. Killarna lekte och hade jätteskoj. Oskar längtade lite efter mamma ett tag men det gick över.

Oliver var så stolt när han fick bjuda en kompis på middag - pannkaka!




Kevin kom hem själv från skolan kvart över fyra och hade en kompis med sig. Victor kom vid sex då jag skickat sms om nygräddade pannkakor.

När Oskar åkte hem fick Oliver bada och borsta tänderna. Vi läste bok, lyssnade på band och somnade. Från klockan sju sov han som en stock.

En underbart skön kväll framför datorn och Desperate Housewifes. Danny kör dubbelpass och kommer hem sent.

Kolla gubben!?

I bilen på väg till rugbyträningen sitter jag med två snart femtonåriga grabbar som aldrig visar att de är intresserade av tjejer för fem öre. När vi stannar i en ljuskorsning ser jag en snygg tjej i sjuttonårsåldern i kortbyxor och bara bruna ben. Jag tänker för mig själv att jag ska kolla i smyg hur de reagerar. Om de tittar eller vad?

Då säger Kasper: - Kolla gamla gubben!!!

Jag vänder snabbt på huvudet och ser en gammal gubbe komma gåendes över gatan. Victor hänger på och tittar han med och kommenterar. Tjejen var det ingen som såg.

Inga busiga hormoner i de fjortisarna ännu....


Olivers 4 års dag

Olivers dag började med paket öppning tillsammans med övriga familjen. Finns ingen unge som blir så glad över mjuka paket som Oliver - Bjööööööööörn Borg kallingar och Hammarbyyyyyyy tröjor!!!

Kalas med nära och kära började på Årsta 4H klockan två. Vi fikade, snackade, tittade på djuren, hade fiskdamm och avslutade med häst och vagn.

Kvällsmat avnjöts hemma hos mor och far i form av grillat tillsammans med nära och kära. Oliver sov kvar hos mamma och pappa med sina kusiner Sonja och Charlie.

Tack alla för en underbar dag!


Björn Borg

Oliver öppnar ett paket som innehåller Björn Borg kalsonger!

Oliver blir väckt.

Oliver har varit vaken i flera timmar men precis innan vi ska gå in och sjunga för honom säger jag åt honom att han ska gå och lägga sig och leka att han sover...


Ett nytt liv

På morgonen den 21 Maj kom han till världen. Min älskade ♥ Oliver.


Blött i brallan

Den här bilden är tagen för fyra år sedan. Vattnet gick vid elva här hemma så tidpunkten är också ganska realistisk.



                                            Miss wet trousers


Getter, middag & Luktärter

Vid fyra cyklade jag, Oliver och Victor över till 4H för att hämta nycklarna till lokalen eftersom vi ska ha Olivers kalas där på lördag. När vi endå var där passade vi på att gå runt och kika lite på djuren. Killingarna hade blivit lite större och var så sällskapssjuka. De är så söta och det är nästan så att man skulle vilja stoppa ner en i cykelkorgen och ta med hem.

Sen cyklade vi till mamma och käkade middag där. Som vanligt somnade jag en stund på soffan.

Jag hade lovat Susanne att komma över någon gång under dagen så vi stannade till där en timme när vi cyklade hem från mamma. Vi drack kaffe och snackade skit. 

När Oliver somnat planterade jag om mina blommor från Ungern som jag fått av Susanne. Sen planterade jag luktärterna som skulle ligga i blöt i tolv timmar men nu legat i fem dygn...

 

Okända blommor från Ungern som blir vita eller rosa buskliknade blommor.



         Blivande Luktärtor - finns det någon ljuvligare doft?

Lunchat med Kristin

Vi drog en lunch på Fågelsången uppe på Gränby. 89:- för dagens lunch - fan inte klokt!!! Bakad potatis med skagenröra var visserligen gott men jag hade hellre haft två potatisar och hälften så mycket skagenröra.

Det var i alla fall första och sista gången det blev lunch där. Jag äter hellre sushi för de pengarna eller snålar på IKEA.



Oliver fick födelsedagspresent av Kristin eftersom hon inte kommer på lördag.





Gränby Centrum

Nu ska jag och Oliver göra iordning oss och cykla till Gränby centrum. Kommer bli en hård resa i motvinden men vi ska kämpa!

Lunch med Kristin och Estelle är på G.

Stackars Kevin

Styvmor har städat på rummet hela morgonen. Nu kan man sitta vid skrivbordet och greja. Fyra påsar med "skräp i mina ögon" ligger i soprummet.

Återstår en trave med kartonger som Kevins pappa ska få sortera ikväll eftersom de tillhör honom. Sen är rummet strålande fint och man kan gå på golvet.

Kan dock tillägga att jag fått en förfrågan av Kevin om att städa hans rum och att dealen innebar att jag fick slänga det som jag tyckte var skräp.

Olivers blogg

Imorgon ska jag ta mig tid  och göra om Olivers blogg. Har precis gjort klart headern och den blev så här fin!



Trevligt sällskap jag är...

När jag kom till Camilla läste jag UNT och drack två koppar kaffe. Sen lade jag mig tillrätta på soffan och ställde klockan på kvart över fyra.

Camilla pratade medans jag halvsov / sov. Ibland fick hon svar och ibland inte. Jag tror inte hon märkte när jag inte svarade.

Innan jag drog hem fick jag middag. Snacka om service va?!

Nu ska jag åka tillbaka med bilen och hämta upp henne och Oliver sen drar vi och kikar på killarna när de har rugbyträning.

IKEA

Har varit på cykeltur till IKEA med Camilla och Oliver. När vi endå var där passade vi på att äta lunch. Sen blev det promenad runt i varuhuset och storhandling. Köpte ett par tuschpennor till Oliver för hela nio kronor.

Vi kikade även in på Stadium, Plantagen och Hemtex. Från Hemtex fick jag med mig en duk till bordet på balkongen.

Efter dagens utsvävningar på kontot ska jag nu bege mig hem till Camilla för lite gratis fika.


Jobba på brännan!

Idag skiner solen från en klarblå himmel. Bestämde mig redan i morse att jag skulle börja jobba på min solbränna.

Om någon timme borde den börja anas...


Oliver snart 4 år.




   Oliver förra sommaren, brunbränt barn med både blöj och nappberoende.




                         Nu, cool kille - både blöj och nappfri!

Lyxpass


Idag har jag ett lyxpass 7 - 14.

Nice!!!


WROOOOOOOM - TIDEN RUSAR!

För första gången ever så vaknade jag inte av alarmet till min klocka. Hade dock turen att bli väckt av ett telefonsamtal fem minuter efter utsatta tiden så det gick bra endå. Hade fruktansvärt svårt att sova i natt och somnade nog inte förräns över tre.

När jag kom till jobbet fick jag inte komma in för att det var brandövning - Tick, tack...

Sen brakade det loss - datorer som levde sina egna liv. Priser som inte gick att få in i datasystemet, datorer som bytte språk och datorer som pang poff bara dog. Min ena kassa hade ett tag lite svårt för att räkna. Jag trodde jag hade slagit in fel men det hade jag inte. Om man hade en vinst på 100:- och köpte fyra trisslotter för 100:- skulle kassan ge 25:- tillbaka... GALET!

När jag väl var hemma igen ökade jag speeden ännu mera, dammsög, torkade golven, åkte och hämtade Oliver, handlade, lagade mat, diskade, vek tvätt... Pust!

Sen ville Oliver gå ut och då mötte vi Danny i trappen. Vi tog en promenad och tittade lite på Kevins fotbollsträning. Oliver spelade boll med först Camilla och sen Urban, lagledaren.

Hemma igen nattade jag Oliver, somnade själv en stund, fixade vab papper, skickade ett brev till försäkringsbolaget om Victors cykel, fixade lappar till föräldrarådet och en inbjudan om Olivers kalas.

Nu är jag slut och dagen med - God natt!


Oliver snart 4 år.

Jag sitter och håller på med att göra inbjudningskort till Olivers födelsedagsfirande. Ganska onödigt egentligen för alla som kommer vet ju ändå att han fyller år. Fast uppgifter om tid och plats kan ju alltid vara bra att förmedla. Dessutom vill jag visa vilken utomordentligt ordningsam mor jag är.


Bilköpare

Annonsen på bilen kom ut idag och det ringde en sju, åtta stycken. Någon kunde inte fixa skjuts för att titta idag, en annan jobbade och ville komma imorgon, en tredje skickade ett sms om att de hittat en annan bil de vill ha... Helt ok - klart man kan ha förhinder eller ångra sig.

Sen finns det andra idioter - jag tar bilen på direkten för 7 000!!! Visst jag kan gå med på en viss prutning, det har jag redan räknat med men MAN PRUTAR INTE INNAN MAN SETT BILEN!

Jag svarade faktiskt till denna kille att jag kunde gå ner till 8 500. (egentligen hade jag kunnat sträcka mig till 8 000 men jag blev sur). När de sen kommer fyra stycken nysvenskar och tittar på bilen och börjar gnälla och snacka på sitt språk då blir man ju bara irriterad. De öppnade huven, skakade på huvudet och försökte få oss att tro att det inte såg bra ut. Hahah - vi vet att den är fin i motorn.

Att rutan var spräckt - shit de visste jag ju men jag är så van att jag tänker inte ens på det. Jag har ju kört med spräckt ruta sen min ruta på Forden gick sönder typ 99... Lite pinsamt kanske att inte berätta det i en annons men hur ofta har jag skrivit en bilannons? Killen försökte påstå att den inte skulle gå igenom en besiktning och jag berättade att den gått igenom i minst tre år med just den där sprickan.

Hur som helst de tittade under huven, satt i bilen och kollade växeln MEN provade aldrig att köra bilen. De startade den inte ens. Man kan ju tycka att det är viktigare att bilen går än att om rutan är spräckt eller inte. De skulle återkomma för de skulle kolla på en annan bil också. När de ringde tjugo minuter senare svarade jag inte och inte nästa gång heller. De kan gott vara utan min fina Felicia om de klagar.

Visst hon har krånglat lite på slutet men med nytt begagnat batteri, fixat relä och en liten service är hon tillbaka på toppen där hon hör hemma. Enda minuset i mina ögon är att man måste vara utrustad med stora biceps för att fixa o svänga - hahah!

Äntligen - fixat!

http://www.blocket.se/uppsala/Skoda_Felicia_33872189.htm?ca=10&w=1


Smak av sommaren

 Sitter och äter jordgubbsfil med cornflakes. Så himla gott och så himla mycket sommar.

Sommaren lyser dock med sin frånvaro idag. Mulet och tråkigt - precis som det brukar vara när man har en ledig söndag.

Strax blir det en liten cykeltur med Oliver.


Söndag morgon

Blev sent igår och somnade nog inte förräns runt två. När lilleman somnade redan klockan åtta igår så var det ju ganska säkert att han skulle vakna tidigt men man har ju alltid en förhoppning om att under ska ske.

Klockan sju var han uppe. Han har tjatat hela morgonen om att han vill gå ut.

Nu ska jag ta ett bad och sen får vi se vad som händer. God morgon!

Längtar till poolen i Borrlövsta



Oliver simmar i poolen sommaren 2010.

Ny layout!

Sjukt nöjd är jag men det retar mig att jag gjort fel på min bloggadress. Den där jävla punkten mellan Fredrica och Magdalena ska ju inte vara med - Grr!!!

Blir att fixa om imorgon!

Tjoflöjt, nu blir det sängen.


Melodifestivalen & Amarone

Då kvällen utvecklade sig lite annorlunda än vi tänkt oss blev det faktiskt riktigt avslappnade och lugnt här hemma.

Oliver var nattad redan till klockan åtta eftersom jag trodde att Melodifestivalen började då. Jag hade fel på en timme men det var skönt med lite småbarnsfritt.

Vi öppnade Amaronen som jag fick av Börje när jag fyllde 40 år. Vilken skillnade det är på vin och vin. Att dricka lådvin för 169:- är piss jämfört med Amarone. Den 15 procentiga drycken gjorde dock att jag blev på väldigt gott humör. Har dansat både det ena och det andra för Danny. Roligast hade jag när jag gick ut på balkongen med solbrillor, tände en cigg och skickade en bild till Danny. Hahah - han trodde inte sina ögon!

Under röstningen halvsov jag i soffan. Tänk det är lika tråkigt med röstningen varje år. Och man blir lika jävla irriterad. Varför i helvete skulle vi skicka FN soldater till Bosninen när de där fem - sex länderna är så bra vänner idag och bara röstar på varandra?

Eric Saade var bäst och han är så Popular!


Kalas

När vi kom hem från rugbyn åkte jag och Oliver på kalas hos Oscar Grass. Han fyller fyra år på tisdag och ska ha sitt barnkalas på lördag - precis som Oliver. Idag hade de kalas för släkt och vänner så vi passade på att komma då istället.

Oliver valde ut en pannlampa till Oscar på Biltema och den var verkligen uppskattad. Oscar började leka med den på en gång.




Rugby

Idag var det dags för Victors lag att göra seriepremiär. Laget de mötte kom från Täby och bestod av killar som var upp till 17 år gamla. Killar som var stora, vältränade och samspelta. Victors lag är relativt ungt, skapades förra våren och fem av killarna gjorde sin första match ever. Att resultatet slutade på typ 70 - 0 kom inte som någon överraskning men en kalldusch blev det nog för killarna. Ja, ja det kan bara bli bättre!

Blev en trevlig stund ute i alla fall. Mamma och pappa kom och tittade liksom Robban med ungar. Synd bara att solen lös med sin frånvaro.


Jag har köpt en långkjol!

Hittade en underbar vit långkjol av märket VILA på Thuns. Den kommer bli en riktig sommarfavorit! Thuns är ju alltid billigare än i stan. Jag fick betala 299:- mot på stan där den är hundringen dyrare.





Fredag den 13:e?

Den stora otursdagen - ska man tro på sånt trams?

Kom till jobbet i morse där både dataskärmarna i spelhörnan och Svenska spelmaskinerna krånglade. Jag fick ordning på skärmarna men Svenska spel var det krångel med enda fram till lunch.

När vi skulle åka hem från Thuns på kvällen så hade vindrutetorkarna slutat fungera. Regnet öste ner medans vi krypkörde...

Men fredag den 13:e nja, jag födde ju Victor fredag den 13:e och idag hittade jag en skitsnygg kjol på Thuns. Jag tror nog mer att det är slumpen...

Härlig dag!

Jag har varit ledig idag och njutit av det underbara sommarvädret. Tänk vad glad man blir när solen skiner!

Jag, Danny och Oliver tog en tripp till  diverse affärer och avverkade då IKEA, Stadium, Rusta, Jula och Jysk. Från IKEA fick jag med mig hem ett parasoll som ska sitta på balkongräcket, tre ljusblåa blomkrukor och en rislampa som är till för utebruk och går på solceller. (Just nu lyser den så fint på min balkong)

Var upp till mamma en sväng på eftermiddagen och lämnade Oliver eftersom Danny skulle till kotknackaren och jag skulle åka till Maxi för ett litet tretimmars möte.

Mötet gick väl bra och vi var klara på under två timmar. Hemma igen cyklade jag över till mamma och hämtade Oliver. Vi tog en sväng förbi Camilla och hämtade med oss Victor och sen åkte vi till scouterna och hämtade Kevin.

Nu ligger alla killar i sina sängar och jag sitter och goffar i mig filmjölk med jordgubbssmak och cornflakes. Det smakar verkligen sommar.


Vykort från sommaren!


Puh - nu är alla hemma igen!

När jag skulle åka ut till Ewa och hämta Oliver sa hon att hon gärna skjutsade in honom till stan istället för att jag åkte ut. Jag tackade för det, parkerade bilen vid Årstaskolan och gick med Kevin till träningen. När den hållt på en stund gick jag upp till mamma och pappa. Där blev det en kaffe och en powernap på tjugo minuter.

Pappa erbjöd sig att åka och hämta killarna på Fyrisfjädern och det tackade jag också för.

Gick tillbaka till Kevin och strax kom Ewa och Oliver. Victor ringde och sa att de kunde åka med tränaren hem så jag ringde pappa och avbokade skjutsen.

Väl hemma lagades det mat till Kevin som ville ha middag (han åt pannkaka innan träningen) och till Oliver som inte fått någon mat av farmor.(Jo, han älskar mat och har dragit den valsen många gånger förut...) Victor värmde en pirog och sen skulle alla killar duscha/bada.

Nu återstår en sagoläsning för Oliver innan jag tar time out.

Åka hit och dit.

Det roliga med att ha barn är att man aldrig har problemet att inget finns att göra. Snarare måste man dra en gräns om vad som måste göras och vad som man kan hoppa över.

Nu blir det strax körning till Fyrishov för att dumpa Victor, Simon och Morgan som ska ha veckans andra rugbyträning. Normalt är jag förskonad från denna körning då deras underbara tränare Tommy råkar bo precis bredvid oss - Lycka!

Sen bär det av till Årsta och lämna Kevin på fotbollsträning. Jag har sms:at Danny om hur länge träningen är men inte fått svar. Jag hoppas på en timme...

Sen bär det av ut till Ewa för att hämta hem Oliver. Han har efter en förmiddag med sin far och en timme med sin morfar varit hemma hos sin farmor. Ville inte riskera att lämna på dagis eftersom de ringde hem mig igår. Imorgon är jag ledig så då får han också vara hemma. 

Men missförstå inte - det är underbart väder ute och det gör mig ingenting att åka ut och fara. Vem fan vill sitta inne när det är sommar? Nu har jag en bra anledning att få åka hit och dit.

Grattis Charlotte!



Idag fyller min svägerska Charlotte 36 år - hurra, hurra, hurra!

Det blir aldrig som man tänkt sig.

Skulle ju sluta klockan två idag och tanken var att jag skulle shoppa lite blommor av Rydells innan jag åkte hem från Maxi. De står ju utanför Maxi i några veckor och säljer utomhusblommor. Måste säga att det är väldigt fina blommor till bra pris.

Men när klockan var tio blev det nya planer. Dagis ringde och jag var tvungen att åka och hämta Oliver. Öronen spökade igen och när jag kom fram till dagis satt han hos Anders och grät.

Vi tog bilen hem, jag gav honom en supp och sen åt vi glass till lunch. Jo, både han och jag åt glass!

Efter en timmes vila mådde han lite bättre och började bli lite rastlös. Precis lika som han varit sen i onsdags - Först jätteont och sen inget ont och full av leklust.

Vi tog cykeln till mamma och var där istället fram tills vi skulle hämta Kevin på fritids.

Jag fick jobba öppning imorgon i stället för stänging på torsdag = Lycka!!!

Vi har Oliver hemma imorgon för säkerhets skull. Danny är med honom till elva, sen kommer pappa och runt tolv kommer svärmor och hämtar honom. Sen åker de ut till svärmor på landet och jag hämtar honom på kvällen. Känns dumt att lämna på dagis när man vet att han har öroninflammation. Nu har det gått en vecka och jag tror nog endå att det hade varit bättre att få penicillin från början än att fjanta så här. Stackars barn!

Knattepinne 1974



Robban, Rosi och jag käkar glass i vårt kök på Körvelgatan - våren 74 skulle jag tippa.


(Ja, du ser rätt! Det är mitt i natten när jag gör detta inlägg men jag kan inte sova...)

Men hallå!!!

Ringde Försäkringskassan för att få hjälp med min vab i fredags som jag borde ringt in redan i torsdags. Jag ringde och hamnade på typ plats 139. Ni vet väl själva hur det låter, du har plats 87 i kön och för närvarande är vi 35 handläggare som jobbar...

Det räknades ner sakta och efter typ en kvart kom jag fram: - Hej, du har kommit till Margareta... hon är tjänstledig idag men är åter imorgon, tack för samtalet - piiiiiip!

Men hallå!!!

Imorgon...

...ska jag sätta ut annonsen på Felician på Blocket. Jag ska!!!



Perfekt för den som vill tuta och köra, nybesiktad, skattad och bensinsnål - den perfekta bilen! (Rejäla armmuskler är bra att ha då den saknar servo.)

Ont, trött och down.

Jag har så jävla ont i kroppen. Det värker i mina leder sen en vecka tillbaka. Idag har jag nackspärr också. Jag käner mig så himla slut.

Värdelös dag på jobbet och jag tror en hel del såg på mig att jag inte var glad. Till de som jobbade i min närhet förklarade jag att det inte hade något med dem att göra. Jag är bara så down.

Men det blir bättre!

Va fan!

Vad är det för fel på min blogg?

Gaaa, jag blir TOKIG!!!

Utarbetad och trött

Idag hade det varit mysigare att få vara ledig och njuta av det härliga vädret än att stå inne på Maxi och uggla. Det var väldigt lite kunder idag - antagligen för att de just var ute och njöt i solen...

När jag skulle åka hem ringde Danny och sa att jag skulle köpa en potatissallad och ta mig till Camilla och Nicklas. Camilla skulle bjuda på middag men behövde lite extra tillbehör.

När jag kom dit satte jag mig vid bordet och bara pusta ut. Jag var helt slut i kroppen. Mat hade jag redan ätit på Maxi men jag tackade ja till ett halvt glas vin som sen blev ett helt.

Jag känner mig så slut och det värker i mina leder. Nu när vi kom hem började jag må illa också. Funderar på att stoppa fingrarna i halsen. Kommer inte kunna somna om jag mår dåligt.

Imorgon är det måndag igen - min favvo dag - godnatt!


Äntligen - SOMMAR!



Oliver och morfar på Lennakatten förra sommaren.


När jag åkte hem från jobbet och svängde in på parkeringen I eftermiddags insåg jag att sommaren äntligen var här. Inte bara för att det var varmt och solen strålade utan för att jag möttes av nerfälda bommar och plingande ljud. En stund senare kom Lennakatten!

Lennakatten = SOMMAR!


Läkaren - igen...

Jo, det är sant. När jag kom hem från jobbet var Oliver så ledsen och hade så ont i örat att jag ringde till Vårdupplysningen. Vi fick en tid på närakuten klockan sex.

Väl på sjukhuset konstaterade dr Wolfgang (jo, han hette så) att det var en rejäl öroninflammation MEN att man inte behandlar öroninflammation med penicillin längre. Enligt studier tar det lika lång tid för inflammationen att läka med penicillin som utan. Att det gör ont får man bota med Alvedon eller Ipren. SUCK!

Viktigt var att man skulle boka in en hörselkontroll tre månader efter sjukdomen i fall det gått hål på trumhinnan så att inte hörseln blev skadad. Jag tycker att det hade kännts bättre om ungen fått penicillin!


Ingen medicinering

Olivers trumhinna hade inte spruckit och vi kom fram till att vi skulle strunta i att medicinera. Får han feber ikväll igen och ont skulle vi höras annars fick det va.

Örat är lite rött men ungen är ganska förkyld också. Känns skönt i alla fall att vi fick det kollat.


Facebook skada



När man steker pannkakor och kollar Facebook samtidigt kan det bli lite bränt...

VAB i dag.

Oliver hade 38 graders feber fram till sena natten men nu verkar febern vara borta. Han snorar men säger inget om ont i öronen eller huvudet. Det är possitivt!

Vi är i alla fall hemma idag och kurerar oss. Det var lite kladd på kudden och i örat så jag undrar om det kanske inte gått ett litet hål där i alla fall. Kunde kanske vara dregel men då hade det inte blivit en kant på fläcken? Att få en diagnos av ett barn hur det mår är ju inte det lättaste.

Doktorn skulle ringa nu vid nio så vi får väl se om hon vill ta en kik till i örat eller inte.

Av någon anledning...

... så blir alltid sjuka barn sjukare mot kvällen. Vet inte varför men på mina barn har det varit mer en regel än ett undantag genom åren.

Oliver fick en supp för en timme sen. Nu har han 38 graders feber och ligger och gnyr i sömnen. Var någon vätska på kudden nyss men jag kunde inte bedöma om det kom från munnen eller örat.

Egentligen borde man väl lägga sig och vila ifall det blir en lika jobbig natt som i natt. Känns skönt att doktorn kommer att ringa imorgon och checka av och att vi får en ny tid för undersökning om det behövs.


Utmattad liten kille.

dsc00810 (MMS)

Oliver skulle ligga och titta på tv men somnade bums.


Öroninflammation?

Oliver somnade precis lagom till vi skulle åka iväg till doktorn. Fick dra upp honom ur sängen och dra iväg. Feberrosor blommade upp och doktorn konstaterade att han hade feber.

Det hade inte gått hål på trumhinnorna men de var lite röda och buktade utåt. Det som förbryllade doktorn mest var att Oliver klagade över att han hade ont i huvudet. Små barn brukar inte ha det. Vi bestämde att avvakta med pencillin och Oliver ordinerades Ipren och Alvedon istället. Vi ska se hur det utvecklar sig under natten och doktorn ska ringa imorgon vid nio. Har det inte blivit bättre ska vi tillbaka för att få pencillin.

Så nu blir det att ringa jobbet och meddela att jag blir hemma imorgon. Jag jobbar i helgen också men Danny är ledig så då behöver jag inte vabba.

Oliver har somnat

dsc00809 (MMS)

Precis innan vi ska bege oss till doktorn har Oliver krypit ner i sin säng och somnat.


IKEA

Det låter kanske sjukt men jag fick stränga order av min son att vi måste åka till IKEA. Själv ville jag ligga på soffan och vila men han sa att han behövde luftas.

Jag tog ett glas TREO och sen drog vi till IKEA. Gissa vart han styrde stegen?

Glasskiosken!!!

Men sen tog vi en promenad genom varuhuset och handlade lite småprylar. Äntligen ska alla glasen i skåpet bli enhetliga i stället för tjugo olika. Fick även med mig två murgrönor och två turkosa ljuslyktor.

När vi skulle åka hem ville Oliver åka till Plantagen men jag kände att jag orkade inte. Han blev jättebesviken så nu har jag lovat att vi ska åka dit till kvällen.

Strax ska vi till vårdcentralen och titta om det är en öroninflammation eller inte. Han var jättepigg på morgonen men just nu ligger han faktiskt i sängen och säger att han har ont. Vi får se...


Tack för det Vård C!

Jag vaknade runt tolv av att Oliver låg och grät. Han grät och grät och klagade över att han hade ont i huvudet och öronen. Jag försökte trösta så mycket jag kunde och fick honom till slut att gå med på att ta en supp.

Vi somnade väl runt halv fem, utmattade.

Nu på morgonen när han vaknade var han pigg igen. Säger att han har lite ont i huvudet och i foten? Han har sjungit och varit glad.

Jag ringde Vård C för att fråga hur man skulle göra och fick ett väldigt possitivt svar. Vi var välkomna till vårdcentralen kvart i två för att titta hur det stod till med öronen. Har det gått hål så gör det ju inte ont längre men man behöver pencillin. Inte ofta man får en tid utan att vara dödssjuk.


Rosé och smörgåstårta på en onsdag!

Camilla och jag bestämde redan i söndagskväll att jag skulle komma över till henne idag onsdag och hålla lite lektion om facebook. T.o.m Camilla gick med till slut och behövde lite vägledning.

När jag kom till henne överaskade hon med en smörgåstårta och en undran om vi inte skulle ta ett glas rosé till? Vi slog till och ett glas blev till två. Flaskan gapade tom när jag cyklade hem.

Vi hade jätteskoj och nu vet jag allt om hennes gamla klasskompisar.

Avslutar kvällen med ett varmt bad då jag även i kväll har så himla ont i mina leder. Kan det vara åldern?


Vårbruk på dagis

Stolt mamma kan lugnt konstatera att hennes son är den mest duktiga killen som finns. Han krattade löv, sopade sand, grävde om sanden i sandlådan och fixade i rabatterna.

Min kille jobbade utan att tveka mest av alla på dagisets städdag.

Att han sen älskar att jobba med kroppen och att dessa "arbeten" är hans favoritsysselsättningar går väl inte att hymla om. En blivande parkarbetare kanske?

Trevligt var det även om temperaturen lätt hade kunnat vara minst tio grader varmare. Gården blev städad och fin i alla fall och det var trevligt att prata lite med andra föräldrar och fröknar.

Saknar min vovva

Hon har varit borta i många år nu men jag tänker fortfarande på henne nästan varje dag. Min Älskade tjocka goa dobbis. Rita - mamma saknar dig!




Tråkigt!

Har försökt få med en hel del av mina vänner till Thuns men alla är upptagna med sitt. Jag har lämnat Oliver på dagis fast jag är ledig eftersom det är städdag på dagis klockan tre. Kändes larvigt att gå dit om han inte redan var där.

Så nu sitter jag här och vet inte vad jag ska göra. Hade tänkt mig en promenad men det är inte det minsta skönt ute. Blir nog en cykeltur till Gränby för att om jag ska ta bilen måste jag tanka och det vet ni ju att jag inte gärna gör mitt på dagen.

Först blir det i alla fall en dammsugning sen får vi se...


Studenten!

Snart är det skolavslutning igen. Tänk jag minns det som igår när jag tog studenten. Jag och Robban gick ut samma år men fullast på flaket var nog Tompa...


Jag, Rosi, Tomas och Helena





Imponerad faster

Den här sexåriga killen kan rabbla alla huvudstäder till alla länder i världen samt USA:s delstater, Inte illa! Att spela dataspel är inte bara skit. Faster blev mäkta imponerad i söndags.



Måste ha ärvt sin intelligens från sin gamla faster...

God morgon!

Vaknade klockan halv sju av att ungen gick runt och gapade av att han ville ha tutten. Tutten!!! Han har inte använt den på två månader så jag förstår inte varför han skulle ha den?

Hade tänkt ligga och dra mig lite men när Oliver började plocka fram kladdkaka, grädde och hallon ur kylskåpet, ja då var det bara att knalla upp och säga stopp! Blev sen en kompromiss med en liten bit kladdkaka och hallon.

Idag jobbar jag elva - nitton. Tänkte lämna Oliver runt halv nio och sen ta en liten promenad om det inte är lika kallt som igår. Då åker jag hem och sover en timme till istället.


I love mondays!

Det är sant, måndagar är min favoritveckodag. Känns som allt får en nystart och att allt börjar om från början igen. Allt är nytt och fräscht. (jag förutom jag då när jag jobbat helg)

Imorse fick jag gå upp extra tidigt då inventering stod på schemat. Stämplade in klockan sex så alarmet hade väckt mig redan klockan fem. Jag var nog lite trött för när jag var på min första rast och tittade mig i spegeln kände jag inte igen mig. Något var fel! Hahah - jag hade målat mig men glömt mascaran.

Vi hade nya nerbantade scheman fr.o.m idag och det var ju intressant att se hur det skulle gå. Min rastis som skulle komma halv tio fick lämna walkower pga köer men Vera kom och bytte av mig istället. Klockan elva fick jag förstärkning av Jenny och Marie men då lämnade jag spelhålan för att plocka med de nya veckotidningarna.

Dagen försvann i ett nafs men det tycker jag nog att den alltid gör nu för tiden. Tidningarna kom upp som de skulle och jag fixade allt förutom returrapporteringen och inläggningen av de nya tidningarna som kom. Fick en övertid på en kvart men va fan. Så får det va!

För mig funkade det bra att jobba själv till elva idag. No problems men mot slutet av veckan blir det nog betydligt tightare att hinna med. Men man kan inte mer än att göra sitt bästa.

När jag hämtat Oliver på dagis tog vi en cykeltur upp till mamma. Shit det blåste isbjörnar ute men inne på altanen bakom stängda fönster var det jätte skönt. Solen värmde gott när jag halvslumrade på soffan.

Sen bar det av hemåt igen. Käkade middag med Victor och Oliver och sen blev det nattning av Oliver. Han somnade gott klockan åtta.

Nu ska jag hälla upp lite badvatten, tända ett ljus och bara njuta av varmt vatten och tystnad.


Det kom ett sms från Anneth

2011-04-30_18_12 (MMS)

Tack för jättetrevlig kväll! Alltid mysigt hos er. Sussa gott! Puss o kram


Valborgsmässoafton

Vi fick främmande av Anneth och Roger och det var trevligt som alltid. Vi käkade det vi nästan alltid käkar när vi ses, pastasallad, goda ostar, bröd och plock. Lätt och gott och man kan äta det man gillar.

Rosi kom över lite senare och tog ett glas vin innan vi gick ner till kasen. Tyvärr så han vi inte ända fram innan fyrverkeriet tändes för tiden gick så fort där hemma. Men vi såg brasan ett tag innan vi gick hem igen.




RSS 2.0