Vilken tavla 2

Fick mitt arbetsintyg från Maxi idag. Sjukt stolt blev jag när jag läste. Finare betyg hade jag inte kunnat få. Det bästa var endock mitt personnummer 810326-8564.

Tack Anna - du gjorde mig tio år yngre!

Vilken tavla 1

Idag fanns det tid över för annat då vi bara hade några få incheck och vi var tre som jobbade. Jag roade mig med att sätta upp lite tavlor och speglar. Första gången i mitt liv som jag använde en borrmaskin och hål i väggen, det blev det!



       Kortet hade naturligtvis blivit snyggare med en bäddad säng!


1:a Advent på Stationen

Hade bjudit in diverse nära & kära till Hotell Centralstation för lite glögg, julmust, Lussebullar, pepparkakor och annat gott. Tanken var att vi sedan skulle bege oss till Slottsbacken för att titta på fyrverkeriet. Tyvärr så blev det ändrade planer pga vädret och unt ställde helt enkelt in pga diverse risker hit och dit.

Vi hade i alla fall en trevlig stund tillsammans. Ungarna busade runt och vi andra snackade. Blev även en visning av hotellet för de som aldrig varit där förut.

Lägger ut diverse bilder men de är asdåliga. Vet inte vad som hänt med kameran men jag måste nog fixa till den för alla kort blir så mörka o suddiga. Eller så har jag helt enkelt kommit åt någon inställning. De på bild ser inte heller kloka ut men det är en annan femma...


Äntligen!!!

Snön yr utanför fönstret. Synd bara att den smälter när den når marken.


En natt på hotellet...

Detta hände vår nattis inatt och det är så sjukt roligt så jag måste dela med mig.


Vår nattis frågade en walk in om han ville ha ett hotellrum då det ingår dusch/wc på rummet och så även frukost. Han hann knappt säga klart meningen innan han fick svaret:

Jag ska bara ligga, så jag bryr mig inte. Förmodligen drar jag om ett tag så får hon sova kvar om hon vill.

 (Tjejen var på toa medans han fixade rummet)


Nattisen gav dem ett rum men kort därefter kommer killen tillbaka och säger:

 - Vilken idiot hon va, jag drar! Gå in där du, hon ligger kvar....

 


Player of the year!

img_4665 (MMS)

Stolt mor får en tår i ögat när lillplutten blir vald av sina tränare till årets spelare i laget.


Imorgon - Första Advent



Och jag som inte påbörjat någonting. Ikväll blir det till att sätta upp gardiner och leta sig ner i förrådet och plocka upp alla fyra kartonger med julsaker.

Lovade mig redan för flera år sedan att jag skulle sortera och slänga allt julpynt som jag inte använder. Men med tanke på hur många tomtar jag köpt på mig genom åren så är det inte lätt.

Sen Oliver föddes har jag liksom inte ens orkat mig ner i förrådet utan har köpt nytt fräscht varje år. Det har dessutom varit minimalt med jul mot vad det var när Victor var liten.

I år blir det tomtar igen!!!

Vi firar 1:a Advent med att ta en fika med släkten nere på Hotellet för att sedan bege oss till Slottsbacken och kolla in UNT:s årliga fyrverkeri. Kommer bli en bra start på julefirandet.

Early morning

Uppe tidigt för att få iväg Victor på rugbyträning. Har sovit i sju timmar och skulle kunna sova i fem till. Blir inte mycket till sömn nu för tiden. Det hinns liksom inte med.

Danny är ute i Borrlövsta och ska fixa med nya förrådet. Jag skjutsade ut honom igår till ett totalt mörker och ett öde sommarstugeområde. Har aldrig sett så mycket stjärnor på himlen någonsin. Jag hade aldrig vågat stanna kvar där ensam. Hörde steg från varulvar som tassade runt och spanade... Enda rädslan han hade var att ett vildssvin skulle attackera honom om han stod ute i mörkret och kissade.

Oliver blev kvar hos mormor igår. Hon hämtad honom på dagis och sen ville han inte följa med till Borrlövsta. Jag var hos mamma under kvällen men Oliver gjorde klart redan när jag kom att han ville stanna över natten. Kevin skulle varit här men drog till farmor över helgen.

Så nu blir det duscha, frulle, hämta Oliver och sen ut och shoppa lite till hotellet. Klockan ett har Oliver rugbyavslutning i Liljeforsskolan. Sen får vi se vad som händer.

Vet du vad detta är?

    
                         

Jo, det ska jag berätta!!!



Det är en tändstiftsnyckel. En pryl som jag aldrig hört talats om. Nu för tiden lär man sig en hel del av sina barn. Man använder den när man ska byta tändstift, jo, jo...

Tack Älskling!

imag0637 (MMS)

Min Älskling kom över till jobbet och bjöd på en god sallad från Cupido. Sen gav han mig ett litet paket från Cameo. Underbara örhängen från Edblads blinkade till mig när jag öppnade asken. Tack Älskade!!! (JO, jag hade ett par likadana men jag tappade ett örhänge igår och var väldigt ledsen över det.)


Så trött

Känner mig så himla trött och hängig. Har sovit en timme framför tv:n och nu fortsätter jag i sängen. Hoppas på att vakna pigg och utvilad imorgon.

Natti natti.

Nya brallor

Tänkte ha dem när vi ska äta julbord med jobbet...





                       HAHAHAHHAHA!!!

Julmarknad på Steninge slott

Med mor och far drog jag på dagen iväg till Steninge slott för att kolla in deras årliga julmarknad. Riktigt mysigt att strosa runt där och kolla på alla underbara saker. Hade kunnat handla precis hur mycket som helst men va fan - jag har ju ingenstans att ställa dem.

Hade dock jättefina ramar från Sia design och en ljuslykta i påsen när vi for hem.







                   

Sovmorgon - Yippie!!!

När vi kom tillbaka till stan vid fyra lämnade vi av Oliver hos Camilla & Kevin. Han skulle sova över efter många veckors tjat.

Jag och Danny tog en middag på Ragusa, gick till Årstahallen och köpte två sorters Amerikana och promenerade sen hem för att titta på Så mycket bättre.

Härligt underbar kväll i lugn och ro blev det. Imorgon ska jag sova lääänge!!!




      Oliver bakar pizza hemma hos Camilla & Kevin


En tur till Borrlövsta.

imag0612 (MMS)

Underbart väder i Borrlövsta. Vi åkte ut för att tömma toaletten innan den fryser sönder. Blev att kratta lite löv också. Härligt i solen!


Tro inte allt du ser...

Jag beslutade mig för att jag visst ville visa några kort från i fredags...




Fjunmuschen & Iphonen

Fjunmuschen och hans Iphone. Inte många minuter på dygnet som telefonen inte är inom en radie av 2 dm från hans närhet.




Centralstation

Igår tog vi lite nya foton då stället piffats upp lite här o där. Så här fint är det nu där jag tillbringar mina dagar!

 '

Viktoria och Charlotte i receptionen.

 

Vår mysiga frukostmatsal.

 

En del av lobbyn.



Myshörnan.

4H

På söndagen innan vi skulle gå över till pappa och gratta honom på farsdag och bjudas på en härlig söndagslunch tog vi en promenad till 4H. Det är så trevligt att gå där och mysa med djuren. Roligast är minigrisarna. De skriker högt när man ger dem massage på ryggen.



Paparazzi

Hade tänkt lägga ut korten från Dannys 38-årsfest i fredags men jag ångrade mig. Det fanns inte ett enda kort där någon såg normal ut. Något var suddigt, ett annat visade en allt för stor mage ännu större och något visade en haka som hade blivit trippel. De flesta hade röda ögon och andra inga ögon allas. Så för att slippa bli stämd av mina vänner väljer jag helt enkelt att endast lägga ut bilder på det väsentliga:

 

Fördrinken - Citronvin/Sprite/citronskiva - smakade underbart!

   

Det godaste enligt min mening från buffén - Tomat/Mozzarella/Rucola/Honung/Flingsalt



Dannys födelsedagstårta


Gymnasievalet

Har varit på info i Brantingsskolan angående gymnasievalet. Ett gäng trötta föräldrar satt o halvsov medans syo:n snackade i en timme. De som inte sov babblade eller lekte med sina mobiler. Tänk vad bra tidsfördriv facebook och Angrybirds är på mobilen.

Hur ska man som förälder veta när inte ungarna gör det?

Jag undrar hur statistiken ser ut angående valet man gör. Hur många kommer om femton år jobba med det som de nu väljer att läsa. Syo:n sa att det finns vuxna som fortfarande inte vet vad de vill bli när de blir stora - jag tillhör nog den kategorin. Jag har aldrig haft ett mål i livet om vad jag vill bli men är rätt nöjd endå.

Hur som helst så blir det till att gnugga geniknölarna nu, besöka lite gymnasier och läsa gymnasieguiden. Vi ska nog komma på något bra tillsammans.

Vad han vill bli? Något där man tjänar bra med pengar....


Stationen

Härlig kväll igår med ett gäng gamla glada Maxiarbetare på Stationen. Gud - vad jag älskar det stället! God mat, underbar miljö och bra läge.

Det blev en stor stark, fisksoppa och Creme Brulé till priset av 250:- Carro hon slog på stort och fick håva upp 600 pix!

Underbart att få skratta med dessa goa vänner och prata minnen, minnen, minnen. :)

Varm choklad

imag0609 (MMS)

Varm choklad som mormor gjorde den. Sen vispad grädde på toppen - Mums!


När dör man?



Oliver: - Mamma, när dör man?

Jag: - När man är gammal.

Oliver: Ska mormor dö snart?

Jag: Näe, hon är inte så gammal.

Oliver: Näe, hon måste bli en tant först...

Jösses!



Vågar man lämna ungen på dagis så här imorgon? HAHAHAHAH - min tokpöjk!


Ungar!

imag0605 (MMS)

Ja, vem som har skrivit på Olivers rygg är väl inte svårt att lista ut...


lmpade småkusiner

imag0599 (MMS)

lmpade småkusiner


Vad som hände igår...

Bilen lät som en raggarbil när jag skulle starta så det var bara att åka upp till mamma och pappa för att låna deras. Mission Thuns skulle inte skippas för ett trasigt avgasrör...

Halvvägs till Thuns får vi ett samtal om att denna affär är stängd. Det är ju Allahelgonadagen. Va fan - har de stängt då???


Vi kom i alla fall ut till landet där det fanns löv så det räckte och blev över. Jag krattade så det sved i underarmarna.

Och av detta lärde man sig ännu en gång att det aldrig blir som man tänkt sig.





Vad som händer idag?

Först blir det en tur till Thuns för att trängas med en hop andra Uppsalabor som måste skynda sig dit för att de stänger redan klockan två. Vad hände med utväcklingen där??? Fyra borde var ok att ha öppet till en lördag. Personalvård skulle man också kunna säga. För mig som numera är ledig på lördagar borde jag ju förstå att även personalen där vill ta helg. Men jag vill inte skynda mig!!!

Sen blir det en sväng till landet. Kratta lite löv och kolla läget. Lite fika i stugan och mys med familjen.

Trevlig lördag!


All in one

Idag har jag hunnit med att vara receptionist, frukostvärdinna, vaktmästare, hotellstäderska och psykolog. Tänk att man kan hinna med att göra så mycket roligt på en dag. Att ha förmånen till ett sånt här varierat jobb är ju rena önskedrömmen.

Förmiddagen var lite hektisk med en ilsken telefon som ringde i ett. Kompenserade det med att på eftermiddagen i lugn o ro göra lite säkerhetscheck av utrymningsvägar, nödskyltsbelysningar och brandsläckare. Avslutade dagen med att städa lite rum.

Nu tar jag helg och är åter på måndag. Längtar faktiskt lite redan...

Wrooom!!!

Victor fixade moppekortet idag så nu blir det åka av!





Undrar hur många sådana här skyltar han kommer ignorera?

Mamma vet bäst!

imag0596 (MMS)

Följande tvättråd fanns i en tröja som jag köpte till Victor idag. Att jag alltid kör allt i sextio måste ju betyda att tröjan kommer palla för det trots alla överkryssade märken...


Jösses!

imag0595 (MMS)

Jo, här har en tornado eller något svept runt i rummet eller var det ett bombanfall???


RSS 2.0