Ledig...?

Eller???

Gick upp halv sex då sambons klocka började larma till tonerna av Kenta Gustavssons - Just idag är jag stark...

Har hunnit med en hel del telfonsamtal, pappersfix och städ. Städ, städ, städ... Varför roar man sig med att städa och tvätta när man är ledig? Önskar jag kunde göra som alla andra och bara ignorera och kliva över skiten. Nu är det i alla fall fint och tvättmaskinen håller på att centrifugera.

När jag utfodrat Kevin och Victor bär det av med Oliver till IKEA för att möta upp Susanne och Filippa. Senare under dagen blir det nog lite utevistelse i det härliga höstvädret. Tjohej!

Lyckad kombination...

imag0594 (MMS)

Lyckad kombination...


Så mycket bättre!



Skrattar, gråter, sjunger & dansar till "Så mycket bättre".

Äntligen har man något roligt att se fram emot på lördagkvällarna.

Moahahaaa!

imag0593 (MMS)

Monster kusinerna fikar medans svarta damen håller ett vakande öga...


Halloweenparty!

imag0592 (MMS)

Härligt nykapade fingrar finns på bordet. Bara att smaska i sig - mums!


Åldersgräns på kvällens pizza?

imag0591 (MMS)

Står och slöläser på innehållet i pizzadegen medans jag väntar på att pizzan ska bli klar. Men va fan - alkohol??? Vågar man bjuda sina ungar på detta eller kommer de bli fulla och kräka ner sig? På Aftonbladets löpsedel imorgon: Mamma fyllde sina barn 4, 11 och 15 år. Barnen kommer omplaceras...


Hurra, hurra 40 idag!

Tack Carro för det underbart fina halsbandet från Pilgrim.

I love it och tänker ha det på mig redan imorgon, TACK!


.... en upptagen småbarnsmor och en hårt jobbande hotellchef kan ibland få det svårt att stämma in med firanden av bemärkelsedagar. Eller... bättre sent än aldrig. ;)




Snart kommer jag och grattar dig till din bebbe, några månader för sent... hihi


Tack & adjö

Idag hade var jag till Maxi för ett litet avslutningssamtal med Anna samt fika med mina gamla arbetskamrater. Bageriet hade fixat en gigantisk tårta som smakade underbart gott. Till det stans godaste kaffe - den första saken jag kan komma på som inte är bättre på min nya arbetsplats. Finns inget kaffe som smakar som Merrild- mums!

Mina underbara kamrater hade samlat ihop till ett presentkort åt mig på Silver & Sånt - 800 kronor - ÅTTAHUNDRAKRONOR!!! Oj, vilket fint Edblads smycke eller två jag kommer kunna köpa för de pengarna. TACK!!!



Fick även en jättefin lanterna, blommor och ett stort fat från Mateus fullt med godis.





Sist men inte minst... med små kärleksord från Simon (som läser min blogg varje dag)




Har inte hunnit kolla ännu om jag vunnit några pengar...

Tack alla Älskade, underbara arbetskamrater för den här tiden på Maxi. Det har varit tretton roliga, härliga år i mitt liv. Vi har skrattat och gråtit tillsammans i förbutiken. Personalfesterna i början som var helt jävla crazy innan folk började bryta ben, kastas i pooler eller dansa på antika stolar... Festerna som är idag är rena barnleken jämfört med de som vi hade de första åren. Minns i Stockholm när festen bröts och vi fick veta att om inte Maxi Uppsala skulle lugna ner sig - då skulle festen avbrytas - hahahah!

Tack för alla fina presenter och alla underbara minnnen!

Underbart god tårta!

imag0586 (MMS)

Senaste tillskottet i Maxis sortiment från bageriet. Snygg brud i god lyxförpackning. Hade aldrig smakat kombinationen pärongrädde/kanel innan men oj vad det var gott!


Tjohoo!

Fatta - det är onsdag kväll!!! Två jobbdagar kvar till helg...

Imorgon blir det kortdag. Klockan två ska jag till Maxi för avskedsfika. Känns lite jobbigt att komma och ta farväl. Sa till Anna, personalchefen att jag inte ville ha massa ballonger och skit.

Men en god tårta - det vill jag ha!!!

Mot Maxiiiiiiiii!!! (fast imorgon då)

Om två månader...

... är det dagen före julafton - jag som tyckte det var midsommarafton igår!

I helgen ska klockan ställas tillbaka och det blir vintertid. Ute nu är det mörkt, mörkt. Tänk ifjol kom snön i mitten på november och låg ända tills i mars.

Vad jag svamlar om? Typ att det faktiskt är vinter på G - men efter snö kommer sommar!

Nu ska jag ta cykeln och dra ner till jobbet - ha en underbar måndag!


Halv åtta hos mig!

imag0585 (MMS)

Efter dopet hamnade vi hemma hos Robban som nu håller på och fixar mat. Det gäller att utnyttja släkt och vänner om man vill ha en lat söndag.


Moa é döpt!

imag0584 (MMS)

Moa är döpt utan varken tårar eller skrik. Nu väntas fika i bygdegården - mums!


Dop på G.

imag0583 (MMS)

Vattenkammad Oliver uppklädd och redo för kyrkobesök.


Shoppat

Då Danny har sin jobbhelg drog jag med mor och far till Stinsen i Sollentuna. Hade kunnat shoppa hur mycket som helst för fy fan vad det finns mycket snyggt nu. På MQ hittade jag två blusar och en "snyggare" tischa och på VILA blev det ännu ett av de där underbara linnena. Oliver fick tre par byxor och tre par tischor samt en tjockiströja från H&M. Fattar inte varför det görs så lite tjockiströjor utan luvor - de är ju bara ivägen.

Letade efter ett par stövletter med hög klack men lyckades inte hitta några. Får ta en vända på stan i veckan och se om jag kan hitta några då.

Kvällen skulle ha tillbringats hemma hos Camilla men hon valde att spendera kvällen på akuten istället...så jag och Oliver var hemma hos mamma och pappa.

Victor var i Állianshallen och jobbade som sargvakt i en innebandymatch. Kanonjobb enligt honom - en timme sittandes på en bänk tillsammans med Christoffer för att fyra gånger ställa sig upp och rätta till sargen. Belöning - 50:-, korv och läsk.

Klockan har passerat tio och snart kommer en trött sambo hem efter ett nio - tjugotvå pass. Imorgon väntar samma sak för honom medans jag och Oliver ska på dop i Järlåsa kyrka.

Jag är bajsnödig!!!

Härlig ord att vakna till när klockan är kvart över sex och man har sovmorgon!


Moppehjälten

Vad tycks?



Något för Victor att ha på skallen istället för hjälm när han pruttar runt på sin moppe.
 
             Super Victor på sin moppe - alltid redo!





Hahah - finns att köpa för 169:- på Topstreetwear.com för den som vågar! Victor skrattade så tårarna rann. Blev en DC mössa till honom istället.

Moppemorsa!

imag0581 (MMS)

Jaha, då har lillkillen köpt sig en egen moppe. Snart tutar han omkring i Årstaparken med fjunmusche och fotsvettsdoftande gympadojjor. Wrooooom!!! (Undrar när första flickan får skjuts?)


Studievägledning

imag0579 (MMS)

Tänk att man ska lockas välja gymnasieinrikting genom att bli erbjuden gratis datorer, pennor, godis mm. Vad hände med syokonsulenterna? Här är vad Victor kom hem med efter en gymnasiemässa på Fyrishov. Ett kg godis och inte ett dugg klokare på över vad han ska välja.


Halleluja

På söndag ska jag och Oliver besöka Järlåsa kyrka. Dop på G.



     En av flickorna ska ta emot Herren Jesus Kristus.

TÅRTA!!!

Idag njöt vi till fullo av vår tradition att fira fullt hus med tårta.



Frågan är: Ska vi ha en ranson på en tårta i veckan eller kan vi fira imorgon också då vi har full beläggning på hotellet även i natt? Det tål att tänkas på tills imorgon...


Fortsätter det så här så kommer vi snart ha Uppsalas tjockaste hotellpersonal!




Ingen reaktion

Mina arbetskamrater känner mig redan för väl. Jag kunde inte skrämma dem...


*HAHAH! Du är galen! Snarare om vi tryckte roliga t-shirts som är turkosa eller liknande :P



Busat med mina arbetskamrater

Förra veckan skapade jag och Victoria en "hemlig" grupp på Facebook för oss som jobbar på hotellet. Perfekt när man behöver ventilera och informera varandra om något som hänt.

Ikväll fick mina arbetskamrater smaka på min humor. Undrar hur många som kommer våga skriva en kommentar?



Jag hade ett förslag till Robban idag om att vi ska spexa lite då och då. Tänkte typ i december att vi jobbar i turkosa bikinis/badbrallor. Vi har ju värme i repan nu så vi borde inte frysa. Vad tycker ni om detta? Jag tror att gästerna skulle älska det./ Fredrica

Cupcakes.

imag0576 (MMS)

Oliver följde med sin kompis Filip hem idag. De hade bakat Cupcakes som jag och Danny fick smaka när vi åkte ut och hämtade honom i Rasbo.


Va fan!!!

Sjukt förbannad över att jag inte lyckas med konststycket att fixa så att jag kan blogga åt Oliver i nya hemtelefonen. FAAAAAAAAAAAN!!!

Olivers rum

Pojkstackarn börjar äntligen få en hörna som han kan kalla för sitt rum. Det har artat sig riktigt bra och det är nästan som ett eget rum. När vi får upp draperiet sen mellan våra sängar och hans rum - då blir det som ett eget rum. Jag och Danny är ju inte inne i rummet på dagtid och våra garderober har vi ju tagit bort.

Idag var vi iväg till IKEA och kompletterade med diverse tillbehör, skrivbordsstol, skrivbordslampa, taklampa, papperskorg och annat smått och gott. Köpte även en tavelram som vi inte hade med oss när vi kom hem. Blir att åka tillbaka imorgon och se om någon vänlig en har lämnat in den.

Oliver ska få en ny säng också men vi bestämde att vi säljer den han har först på Blocket så slipper vi ha en säng stå ivägen medans vi väntar på att någon ska köpa den. Den han ska få istället är lite smalare, längre och vit. Desstuom går det att ha förvaring under sängen vilket verkligen behövs. Compact living på hög nivå i det rummet.

Så här ser det ut nu:



Frukostbuffè

imag0561 (MMS)

Idag åt vi frukostbuffé på Scandic Upplandia tillsammans med familjen Sandqvist. Trevligt, trevligt! Tallriken på bilden tillhör Victor. Danny och han fullkomligt vräkte i sig bacon och ägg. Själv så höll jag mig mätt resten av dagen och skippade både lunch och middag. Fick en hel del idéer som jag kommer vidareutveckla på Centralstationen.


Pizzamys.

imag0560 (MMS)

Victor hade beställt hemmagjord pizza och så blev det. En med kebab, en med skinka och en med mozzarella/färskatomater. Vi bjöd över Camilla, Simon, Victor och Smilla också. Fredagsmys på hög nivå.


Fr.o.m idag...



... är jag hotellchef på Hotell & Vandrarhem Centralstation.

Jag är nöjd med mitt beslut och jag är så glad över att få jobba med ett härligt gäng i en trivsam miljö där kundbemötande är en viktig del av mina arbetsuppgifter. Just att prata med folk är ju som ni alla vet min grej. Hur många gånger har man inte fått höra att man pratar för mycket?

Det här kommer bli jättebra, arbetsmässigt, familjemässigt och lönemässigt. Och hur härligt är det inte att cykla  till jobbet på tio minuter?!

Tjohejj!!!


Skål & hejdå!

Idag har jag varit till Maxi och sagt upp mig. Kändes lite konstigt att gå in och träffa alla gamla arbetskamrater och kunder. Känns dock som jag gjort rätt och jag känner mig nöjd med mitt beslut.

Nu skålar jag och går vidare!



     Camilla Palmér och jag en blöt lördag 2001.

Lite sommarkänsla i höstmörkret



Mamma och pappa kom över och hälsade på för en timme sen. Jag satte dem genast i jobb. Mamma sitter och läser för Oliver och pappa fixar med skrivbordet. Egentligen kom de bara för att lämna jordgubbar till främst Kevin som var hemma och var sjuk. Mamma hade köpt för hon trodde att han skulle ringa på eftermiddagen och vilja ha sällskap när han var själv hemma men han ringde aldrig. Nu fick alla tre killar lite sommarkänsla i det tråkiga höstmörkret istället.

Vad jag gör när jag inte sitter här? Städar, tvättar och diskar!


SOS - HELP!

imag0558 (MMS)

Ännu en gång kommer pappa som räddaren i nöden... TACK!!!


!!!



SKRIVBORDET ÄR INTE KLART & JAG SKITER I DETTA IDAG!!!

Monterar skrivbord

imag0556 (MMS)

Har tröttnat på att skrivbordet sen en månad står i hallen och glor på mig varje gång jag går förbi. Försöker få i hop det så att Olivers rum ska bli klart. Att klockan åtta på kvällen, trött och irriterad försöka få ihop detta och samtidigt ha en unge bredvid som pillar på allt och sjunger små egenhändiga låtar - Ja, ni kan ju tänka er vilken nivå mitt humör ligger på....


Rugby X 2

Först hade Oliver träning mellan halv tio och halv elva och sen var det dags för Victors lag att möta Täby klockan elva. Nästan fyra timmar på rugbyplanen i ett halv kallt Uppsala. Tur att mamma och pappa kom med fleecetröjor till mig och Danny.




      Uppsala rugby. Victor står i mitten i bakersta ledet.



Inte många sporter där lagen ställer upp på bild tillsammans efter match!




♥♥♥


Drog till jobbet sju, hämtade Oliver kvart i fem, åkte tillbaka till jobbet, handlade, städade, lagade mat, åt mat, plockade undan.

Nu är klockan snart nio och jag ska äntligen njuta av fredagkvällen! Antar att jag sover innan tio.

Orkideér - I love!

imag0552 (MMS)

En hel kartong med orkideér - 20 stänglar!!! Tack snälla Charlotte & Robert.


Uppskattad.

imag0551 (MMS)

Har handlat denna till en person som är väldigt uppskattad i vår familj. En person som engagerar och bryr sig om. En människa som alltid ställer upp. En människa som vi är så tacksamma för att ha i vår närhet.


Turk morsa

imag0550 (MMS)

Hittade du ingen mindre kartong ljöd det från någon bakom mig i kön? Jag vände mig om med ett leende - Näe, och jag vill ha en stor kartong!!! Vet inte om mannen blev paff av mitt leende eller att jag svarade honom. Äntligen hittade jag en prisvärd kebab - 3,2 kg till priset av 160:- Skitbilligt och jättebra att ha hemma! Kändes även ok när man läste innehållsförteckningen och att den var gjord i Stockholm.


Älskade Sonja ♥

Mitt stackars syskonbarn har fått öroninflammation nere i Thailand. De avbryter semestern några dagar tidigare och kommer till Sverige imorgon.

Jag hoppas att flygresan hem går bra och att det inte gör allt för ont i Sonjas öron. Kan ju vara känsligt med lufttrycket uppe i luften.


Tror i alla fall att hennes Barbie  blir glad när hon kommer hem. Sonja var så snäll så hon lämnade dockan hos farmor så att inte dockan skulle behöva vara ensam hemma när de var borta. Så gulligt!




                           Sonja & Charlie


Ingen "ny på jobbet" längre!

imag0548 (MMS)

Prao tiden är över - nu är jag Fredrica!!!


Klockrent middagstips




Hitta detta på nätet - så jävla klockrent - att man inte tänkt på det förut?

Bilden får tala för sig själv - tror inte någon behöver ytterligare information om hur man ska gå till väga.

Krafterna sinar

Mina enegikällor är snart tömda. Att ta hand om hotellet tar på krafterna. Det är skitkul och jag vill inte gå hem när klockan är fyra men jag måste ju hämta Oliver på dagis. Det händer grejer hela tiden så det blir liksom aldrig långtråkigt eller enformigt. Utryckningar kvällstid för brandalarm, shopping, tv trassel och annat har förgyllt mina kvällar.

Kommer i alla fall att bli skönt när ägarparet kommer hem i helgen. Är dock så fantastiskt glad för deras förtroende att lämna mig kvar i Sverige med deras hotell. Själv tycker jag att det har gått jättebra. Jag tror inte att jag brustit någonstans. Förhoppningsvis...

Kan dock tänkas att högstebossarna tycker att det ligger en hel del kvitton i kassarapporterna. Men jag har bara handlat sånt som vi behöver - i alla fall enligt mig.

De möts i alla fall av ett hotel där allt är ordning och reda. Pärmsystem är införda på eget bevåg och jag själv tycker att det blev skitbra. Lämnar man fröken ordning och reda ensam - då blir det följder.

Nu ska jag slappa en timme i soffan framför Greys innan det är dags för sängen. Torsdag imorgon igen - det är inte klokt!!!


Chefsfasoner ;)



Medans jag sliter mitt hår på hotellet roar sig mina chefer kungligt i Thailand. Näe, jag är inte avundsjuk!!!

Mickelsmäss

imag0545 (MMS)

Jag är i Örsundsbro med mamma, pappa och Oliver. Finns absolut ingenting att köpa! Sa precis att nästa år behöver jag inte följa med. Oliver har i alla fall köpt en klubba.


Men Gud så gott!



Har varit på Stationen i dag med Rebecca och ätit getostforcaccia. Det var det godaste jag ätit på mycket länge. Så gott så jag skulle kunna tänka mig att gå dit redan imorgon igen. 75 spänn - värt det dubbla!!!

Tog även en liten shoppingrunda med Becca på stan och hittade lite snygga arbetskläder på MQ. Tack Karin och Tomas för finaste kimonoblusen! (handlade för presentkortet jag fick när jag fyllde 40.)

Sen blev det två timmar på jobbet innan jag vid sex kom hem till mamma och pappa där Oliver varit hela dagen. Nu ska jag ta tag i allt som behöver fixas här hemma tillsammans med ett glas vin.

Härlig lördagkväll vänner!

Tacklings träning!

imag0533 (MMS)

Är med mamma på Olivers rugbyträning. Börje är också här och vi står och snackar skit i solen medans Oliver stormtrivs på planen.


RSS 2.0