Grattar Melker 7 år.

imag0532 (MMS)

Vi är hos mitt syskonbarn Melker som fyller 7 år. Vi har ätit god pizza och nu är det dags för tårta.


Full rulle!

Asså jag hinner inte med längre. Klockan tickar bara fortare o fortare. Hur ska detta sluta? Jag kommer fylla åttio innan jag fyller fyrtiofem....

Förr stod jag på jobbet och tänkte shit - det är en hel timme kvar. Nu är det mer shit - det är bara två timmar kvar!!!!

Trivs så himla bra på jobbet. Det är mycket som fan, dels för att det är mycket och dels för att jag fortfarande inte fått upp tempot. Allting sitter inte i ryggmärgen. Men jag är på G - snart är jag på topp!

Idag har jag börjat rensa i vårt "kontorsrum". Burit i väg med bråte hit o dit. Tanken är väl att jag ska fortsätta imorgon om tid finns. Känns skönt att passa på o rensa när Robert o Charlotte är borta. Robban kommer bli galen när han kommer hem o inte hittar något. Fast jag har full koll och vet precis var allt finns. Precis som jag vill ha det.

Nu ska jag krypa i säng. Imorgon blir det förhoppningsvis tårta på jobbet. Var nästan fullt klockan nio och kanske att vi får njuta av min nyinförda tradition - Fullbokat = tårta!!!

Natti, natti!

Tvätten invaderar

 Den senaste tiden har tvätthögen vuxit sig ordentligt stor. Tvättkorgen är rågad och golvet nedanför lika så. Jag har inte fattat varför vi helt plötsligt har så mycket tvätt?

Men idag rann poletten igenom... Förr så var jag ju ledig mitt i veckan och hade tvättid då. Nu är jag bara ledig på helgerna och då har det inte vara tal om någon tvättning.

Imorgon ska jag gå ner och boka tvättstugan. Dags att börja med en tvättkväll igen. Att bara köra maskinen här uppe tar alldeles för lång tid då tvätten inte längre torkar lika fort som den gjorde i somras. Men fan - jag orkar inte tvätta på kvällen. Någon som känner att den har lite tid över för lite välgörenhetsarbete?



Boss för två veckor

När ägarparet drog till Thailand bara så där fick jag den stora äran att vara boss över hela stället. Känns kul att få styra o ställa lite som man själv vill även om jag säkert kommer skicka mängder med mail till herr o fru Heller under dessa två veckor.

Idag har det i alla fall gått riktigt bra. Var lite svettigt på morgonen då många ville checka in samtidigt som det ringde kollosalt mycket. Det är inte lätt att hitta boende i Uppsala ons - to och telefonen ringde i panik. Tackade Gud för en avbokning som gjorde att läget för oss kändes stabilare på onsdag.

Trampade hem halvsex efter att ha vikt lite tvätt i källaren. Inte för att det var något måste egentligen utan bara för att jag kände att jag behövde varava ner.

Imorgon ska jag jaga kineser - oiiiiaa!!! ;)

Ingrid Marie

imag0522 (MMS)

Idag har vi planterat ett äppelträd av sorten Ingrid Marie på landet. Undrar hur många år det tar innan det ger frukt?


Fredagslyx!!!

Imorgon när man vaknar har man pengar på kontot och dessutom är det fredag. Kan det bli lyxigare?


Skum kille

imag0521 (MMS)

Innan sängdags är det skumbad som gäller.


Tjockaste hotellchefen i stan.



Idag blir det fika med hela styrkan om vi lyckades få iväg det sista rummet igår. Ny tradition som hotelchefen inför fr.o.m idag. Fullbokat = Tårtkalas!

Ägaren gillade ideén och hoppades på att vi snart skulle ha den tjockaste hotellchefen i stan.


Njuter av lugnet.

Kevin är hos sin mamma, Danny jobbar och Oliver sover sen en timme tillbaka. Victor sitter på sitt rum och umgås med sina vänner. Ja, umgås o umgås - de sitter hemma var för sig framför sina datorer...

Själv så njuter jag av den underbara tystnaden. Levande ljus brinner i nästan alla rum i en annars nedsläckt och mörk lägenhet. Lugnet har smygit sig på.

Har haft en hektiskt men skitkul dag på jobbet. Kan säga att det blir bara roligare och roligare ju mer insatt jag blir. Snart kommer eldprovet - när Charlotte o Robban drar till Thailand. Känner dock ingen rädsla för det längre då jag vet att jag dels har den övriga personalen till hjälp och att jag har en pappa som kan fixa det mesta. Skulle ju inte bli förvånad om det blir både vattenläckor, bränder och tvättmaskinshaveri medans de är borta. Att Danny kan fixa krånglande datorer känns också bra.

Nu blir det lite soffmys i min ensamhet framför tv:n. Kanske att jag tar lite äppelpaj o vaniljsås som sällskap...

Pannkakskungen



         Pannkakskungen ville dock inte vara med på bild...

Pannkaka på G.

imag0518 (MMS)

Är så sjukt sugen på pannkaka med grädde o körsbärssylt.


Helgen slut - igen!!!

Vet inte vad som hänt men tiden går så himla snabbt. Veckan består ungefär av måndag och fredag resten av dagarna bara försvinner.

Lördagen tillbringades i Täby där vi såg Uppsala förlora stort mot svenska mästarna i rugby. Ingen hade räknat med att vinna utan såg det som en bra träning inför SM om två veckor. Vi föräldrar hade en trevlig stund i det härliga höstvädret och njöt av solen.

Vi hamnade hos mamma när vi kom till stan och där sov jag på verandan i två timmar. Pappa o Danny kom lite senare efter att ha varit i Borrlövsta och lämnat allt virke till den kommande boden. Kvällen avslutades hemma hos oss med pizza från Raguza och rödvin från Systembolaget.

Idag har vi varit ute i Borrlövsta och grävt en rosrabatt. Vi har fått alla mammas rosor eftersom de ska gräva om grundet. Kommer bli riktigt fint i sommar när man möts av en rosrabatt när man parkerar.

Imorgon är det måndag igen - lovely!!!

Stålmannen sover

imag0508 (MMS)

Stålmannen sover


Det rullar på

Jag kommer in mer o mer i mina arbetsuppgifter och det känns bra. I början höll jag på att ge upp men nu fan börjar det att sitta. Jag lär mig nya saker varje dag, ja fan var femte minut skulle jag nog kunna påstå. Hjärnan går på högvarv och ibland kan jag nästan känna att det luktar bränt.

Idag gick det undan på jobbet. Telefonen ringde i ett, bokningar sprutade in via mailen och faxen samtidigt som det kom in massor med folk från gatan och frågade efter rum. Vi fick ju upp det sista av reklamskyltarna igår på fönsterrutorna. Verkar som folk inte vetat innan att det faktiskt låg ett hotell just där. Så man kan nog gott påstå att de skyltarna kommer tjäna in de pengar som de kostade att göra.

Kvällen tillbringades i ett klassrum på Brantingsskolan tillsammans med Susanne och övriga föräldrar i klass nio. Jag och Susanne satt längst bak i klassrummet och fnissade. Max pappa Björn satt bredvid oss och underhöll oss bla med att sitta och vända på sina ögonlock. Ja, det blev ungefär så där flamsigt som det var när man själv satt där i skolbänken för hundra år sedan.

Imorgon är det redan torsdag - härligt!


Somnade tidigt idag.

imag0504 (MMS)

Oliver somnade på soffan när vi kom hem från dagis. Så det blev natt tidigt. Skönt!


Jag vill sova vidare

Hade inte sagt nej till att sova tills jag vaknade av mig själv. Shit vad jag är trött! Blåsigt, lite regnigt väder ute - perfekt väder för att krypa ner i sängen igen och bara sooooooooooova.


Kådisar!



Victors min när han öppnade paketet från Camilla o co var oslagbar. Han visste inte om han skulle garva eller tycka att det var pinsamt.

Klockren present till en femtonåring!

När kusin Sonja frågade vad det var fick hon höra från alla håll o kanter att det bara var stora ballonger. Ballonger man kunde ha på huvudet...

Kolakakor - Nej, tack!

Blev inga kolakakor för jag tröttnade helt enkelt. Dessutom tror jag att det är nog som det är. Mer än hälften kommer ändock vara kvar när gästerna gått hem.

Ska komplettera med en liten köpt princesstårta men innan det ska jag ta mig en trettiominuters powernap!


Solbruna svenskar!

imag0501 (MMS)

Eftersom jag inte hittade mina recept på Negerbollar blev det ett recept på Solbruna svenskar istället...


Kladdiga kakan - Mums!

imag0499 (MMS)

Godaste kladdkakan i mannaminne - eller något sådant... Självklart ska det bjudas på den. Som tillbehör hallon och grädde.


Äppelpaj klart!

imag0498 (MMS)

Äppelpaj klart!


Bakdags!

Nu ska jag baka Negerbollar, Kola kakor, Äppelpaj och Kladdkaka så att kvällens fika gäster får något gott att stoppa i munnen. Victor ska firas med pompa o ståt.

Återkommer med bildbevis - Ciao!!!

Nya handväskan.

imag0495 (MMS)

Näe, jag är inte som de flesta andra tjejer. Jag har inte femhundra handväskor liggandes i garderoben. Var in på MQ nyss och visade upp min handväska som jag köpte i vår/vintras. Den urgulliga tjejen letade som en tok och hittade kvittot på datorn och jag fick tillbaka de 700:- som jag gett. När jag gick ut igen hade jag alla prylar liggandes i en MQ påse. Samma påse som jag förmodligen lär ha när jag åker till jobbet imorgon...


Liten blir stor



      ♥ Imorgon fyller min Älskade Victor 15 år.


Hahah!!!

Minns för hundra år sedan när jag städade i mammas skafferi och jag hittade tre paket potatismjöl, tre paket vaniljsocker osv...

Jag frågade henne då varför hon hade trippelt av så annorlunda livsmedel? Jo, var svaret - jag kommer inte ihåg om jag köpt dem och då är det bättre att köpa så att det finns hemma när jag behöver.

Idag tittade jag i mitt skåp och hittade - tre paket kakao, tre paket vaniljsocker och fyra(!) burkar bakpulver...

Shit!!! - äpplet faller inte långt från trädet.

Måndag imorgon

Då sitter man här igen då och klockan börjar närma sig halv tio. Helgen är över i ett nafs och jobb väntar. Härligt nog så känns det inte så farligt. Jag har ju helg igen om fem dagar...

Fy fan va bra folk har det som jobbar måndag - fredag!!!

Jag var visserligen in och jobbade i lördags men blir kompencerad för det på tisdag. Lördagens jobb kändes faktiskt bara bra för då fick jag en insikt om hur de såg ut på rummen. Perfekt när man står i repan. Dessutom så vet ju alla som känner mig att städning ligger mig ganska varmt om hjärtat.

Hotelchefen har ingen prestige utan städar hellre än bossar.

Förra måndagen minns jag med ett garv. Telefonen ringde massor, mina bokningslappar låg på hög. Jag var förvirrad och osäker. Imorgon är jag mer varm i kläderna. Känns skönt att man börjar känna sig någorlunda trygg i det man gör.

(Men för er som är insatta i mina exceltalanger - omflyttning av rum överlåter jag till mina medarbetare ett tag till så jag inte sabbar något.)

Välkommen måndag!

Matchen blev inställd

Klockan fem över elva stod hela Uppsalas lag matchklädda på planen - men var var motståndarna?

Ingen visste.

Telefonsamtal ringdes men ingen svarade.

Enköping dök aldrig upp och matchen förvandlades till träning.

Hur kan man när man bestämt om matchen lagen emellan så sent som på fredagkväll sen bara utebli. Besvikna killar och föräldrar som har fixat för att kunna se matchen.

Fy fan va dåligt Enköping!!!

Andra veckan

Man kan ju undra var den här veckan tog vägen, den liksom bara försvann. Veckan blev i alla fall en bra vecka. Jag börjar få koll på min nya tillvaro och jag svarar i telefonen utan att få ångest av att veta att jag ska till att göra en bokning som jag knappt behärskar.

Fusklappen med hur jag ska svara i telefonen har jag dock kvar. De andra skrattar gott åt mig men jag kan liksom inte få in det - Hotel & Vandrarhem Centralstationen och Kungsängstorg det är Fredrica. Shit jag är van att svara Maxi godmiddag!!! Tungan vill liksom inte hänga med.

Ett annat problem jag har är ordet vandrarhemsrum. Jag kan inte låta bli att säga vandrarrumshem...

Det känns lite mer hemma nu på hotellet och längtan efter Maxi är inte lika stor som första veckan. Antar det tar ett tag att komma in sig på en ny arbetsplats. Men jag är på god väg och det har varit mycket skratt med medarbetarna denna vecka.

Min namnskylt får dock vila ett tag till då jag håller hårt i skylten - Ny på jobbet!


Riktiga rugbykläder.

imag0483 (MMS)

Gissa om Oliver var stolt när han var ner på de storas träning idag och hade lyckan att Dan fixat rugbykläder till honom. Glädjen i ögonen när Dan provade tröjan på honom var obeskrivbar. När vi kom hem provades den igen tillsammans med byxorna. Gissa vem som längtar mer än någonsin till träningen på lördag?!


Årets bygge

Utnämner härmed Maxis nya rökpaviljong till årets bygge. Stackars satar som ska sitta i det båset och hänga. Kommer nog dra lite kallt om fötterna i vinter. Att sluta röka har aldrig varit mer aktuellt än nu. Men rökarna är tuffa och jag antar att detta bara kommer trigga dem att röka ännu mera. 


En dag på landet

Målet att åka ut till landet i någon timme för att lämna av gräsklipparen som vi köpte igår blev till hela dagen. Det var så himla skönt att gå runt där i höstvärmen och skrota. Var inte hemma i stan igen förrän vid halv åtta.

Jag började rensa mot grannens tomt - bakom vår lilla skog. Har inte tänkt på att den biten faktiskt ser fördjävlig ut om man står på grannens tomt. Ruttna, nedfallna träd, grenar, fula enar... Nu är det i alla fall rensat, pinnarna och grenarna bortplockade och Danny drog t.o.m ett varv med trimmern. Två timmars arbete enbart för våra ♥
kära grannars skull.

Gräsmattan blev kanonfin när vi klippte och jag har rensat våra träd och buskar och med sekatören. Nu finns inga torra enkvistar eller döda grenar kvar. Längtar till de enorma tallarna huggs ner så man slipper allt barr o kottar.

Danny målade det sista på huset. Nu ska bara alla knutar, vindskivor, fönster och dörrar målas svarta. Hängrännorna ska också inhandlas och sättas på. Sen har vi ett helrenoverat hus utvändigt.

Som vi sa när vi åkte hem. Hela dagen har vi slitit för att åka hem när det är som finast. Nästa gång när vi kommer ut är det bara att börja om. När ska vi åka ut och bara njuta?

Lördag morgon

Har varit en väldigt tuff vecka och jag är helt slut. Hjärnan har jobbat i hundraåttio och jag har känt mig helt utblåst när jag cyklat hem.

Igår hade vi ett litet personalmöte som avslutades med mat på La Comedia och sen en timmes bowling på Bowlaget. Kändes lite konstigt att vara ute med "fel" arbetskamrater. Men det var så klart trevligt även om jag inte lyckades med någon strike. 9 lyckades jag dock med tre gånger!

Nu är det strax dax för rugbyträning. Oliver är utväntad och har tjatat hela veckan. Skönt att vara ledig i två dagar, ladda batterierna och få lite distans till veckan som varit allt annat än lätt.

Trevlig helg!

RSS 2.0