Gott nytt År!

Önskar er alla ett gott nytt år och går in stenhårt med insikten om att detta kommer bli ett djävligt bra år! Nyårslöften finns men de behåller jag för mig själv.
 
Så tuta o kör - festa och sup - sov och spy - Välkommen 2013!
 

Middag hos svärisarna

Vi var inbjudna till Moralund idag tillsammans med mamma o pappa. Ewa låg på topp och presterade kanonmat, precis som hon alltid gör.
 
 
Förätten var avokado och räkor som hon egentligen misslyckades med men det gick juh bra så här med. Smaken var den samma - lyckat eller ej. Recept från Per Morberg. ♥
 
Sen blev det potatisgratäng och oxfilé för köttätarna och lax för mig. Potatisgratängen var så gooooooooood!
 
Efterrätten bestod av varm smördegsinbakad brietårta med apelsinmarmelad - mums!
 
....och någon timme senare då var Hellers där igen och började karva på resterna. Gottegrisarna....
 
 
Oliver var lite hängig och gnällde om att han hade ont i magen. Fick i alla fall i sig två glassar medan han lekte och gosade med alla djuren.
 
 
      Tack Ewa & Tomas för en hemskt lyckad och god kväll ♥

Renoverar

Tanken var att Victors rum skulle fixas när han var i Frankrike på höstlovet men det blev som ni förstår aldrig gjort. Nu när han dragit till Funäsdalen tänkte jag att "nu eller aldrig".
 
Så idag har det skurits bort tapetkanter med ett rakblad så det stod härliga till. Damen som bodde i lägenheten innan oss var inte så duktig på det här med tapetsering...
 
Danny har spacklat och målat taket en första gång.
 
Önskemålet var svarta tapeter men si det gick jag inte med på. Så nu blir det  ljusgrå målade väggar och en mörkgrå tapetserad fondvägg. Insåg också att det skulle bli snyggare med nya lister än att hotta upp de gamla så jag kämpade djävulskt med att få bort dem då alla våra verktyg ligger inlåsta i moppeförrådet.
 
Blev lite  "fönstershopping" på IKEA via vebben också. Alla ideér ligger nersparade i en mapp på skrivbordet. Vitt skrivbord, ny vit hylla, ny gardinstång, nya gardiner, ny rullgardin, matta - jo,jo det kostar att tapetsera om.
 
 
 

Julafton 2012

Så sjukt trött nu så jag gör det enkelt för mig. Här kommer bildbevis över att det faktiskt var en julafton 2012 även om den försvann lika fort som den kom.
 

Premiäråk med Victor!

Tog ett premiäråk med Victor på IKEA parkeringen på fm. Skratta så tårarna sprutade. Ungen övade sladd i tio minuter och gnällde på att bilen gick för sakta. Herre Gud - det är inte någon blivande rallyförare jag ska fostra!
 
Finns en sjukt rolig film från detta men det vette fan om jag vågar visa den....
 
 
 
För övrigt kunde han inte gissa vad som fanns i detta paket även fast jag hade rimmat så fint om att " när denna sitter på, slipper du att gå."
 
 
Hmmm, vad kan detta vara? (lika känt format som en Aladdin ask)

Wroooooooom!

 
Kursen är avklarad, alla papper hemkomna och imorgon får Victor en övningskörningsskylt av tomten, nu är det bara det värsta kvar - Körningen!!!
 
Fy fan vad jag kommer va rädd. Sitta på fel sida av bilen och inte komma åt varken ratt eller pedaler. Och för i helskotta bromsen - vem fan ska bromsa????
 
Moahahha - men om pappa klarade sig levande ur det här borde väl jag......
 
 

Goda rapar - skumt!

Det är inte mycket som man kan äta som smakar gott när man rapar. Kom i alla fall på en sak idag som faktiskt smakar gott att rapa upp.
 
Berättade detta för Victor i bilen när vi var påväg till Lisa och han höll på att spy. Men morsan - det luktar juh fan till och med skumtomtar!!!
 
 
                            Om du vill ha en god rap....

Bebisgos

Ungarna och jag tillbringade kvällen hos Lisa då hon hörde av sig häromdagen och ville att vi skulle komma över på fika så att hon kunde överräcka Victor hans julklapp. Kladdkaka, te och bebisgos - kunde inte ha blivit en bättre måndagskväll.
 
Tack snällaste Lisa för Peak hooden du köpte till Victor - Succé som vanligt!
 
 
                          Tim så otroligt söt ♥
 

Här var det gran - bästa i stan!

 
Hängde med mor o far för att köpa gran,
till Blomsterlandet då de var billiga som fan.
 
För nittionio kronor styck
gick de åt i ett knyck
 
Stora gröna och fina
tror bestämt att alla hade platsat som mina
 
Och när det var far o mor som betala
ja, då var de billigast i Uppsala.

En till praktikanten - två till mig

 
Eftersom det var sista dagen på jobbet för vår praktikant Julia så begav jag mig iväg till Cameo för att köpa en liten present till henne. Det föll på ett armband från Edblads som var så fint att det nästan hamnade ett likadant i min väska.
 
 
 
Men Oooooops! När jag kom hem låg det två halsband i min väska... 
 
 
 
                                         Because I´m worth it ♥

Ljummet kaffe & hårda lussebullar

Samling på dagis halv åtta - vaknar 07:10 - NOLLSJUTIO!!!!!!
 
Jag som ALDRIG någonsin försover mig gör det på årets viktigaste dag - Lucia på dagis! (i alla fall för ett barn) Men genom att ta gamla kläder, skita i sminket och hoppa frullen lyckades vi i alla fall ta oss till dagis tre minuter i halv. Inte illa!!! Dagens skönaste sms var från mamma 06:10 - Jag fixar kaffe!
 
Jo, jag hade ställt klockan men smart som jag var hade jag använt en funktion som heter "stäng av alla ljud" på telefonen när jag var på körskolan igår och se det hade jag glömt bort.
 
Men Luciatåget sågs och lyssnades och det var så fint så. Ungar som sjöng, snorade, grinade, frös, gallskrek, sprang till mamma...
 
Efter sången var det fika inomhus och med elva minus ute så var det helt underbart. Mamma bjöd på ljummet  kaffe (hon skulle göra lika som jag brukar o hälla mjölken direkt i termosen men missade att värma den innan) och Danny hade köpt Lussebullar igår som var stenhårda. Men det var inte hela världen. De bullar som blev kvar matade jag ett gäng glada skator med.
 
 
 
                     Finaste snortomten i stan ♥
 
 
 
 
 
 

Hört från Charlie ♥

Charlie till mamma: Du är gammal farmor!
 
Mamma: Ja, ha vad är det som får dig att tycka det?
 
Charlie: Du har streck i ansiktet...
 
 
                                     Streckgumma ♥

Same, same - but different...

 
 
Då kom man iväg till Thuns då efter en härlig dag på jobbet. Med ett laddat betalkort (?) och stor shoppingaptit intog man den underbara affären mitt ute i den kolsvarata bonnvischan med lätta steg - här skulle shoppas!!!
 
Hittade en vinterjacka från Didrikson, provade, (fick höra av mamma att det kanske snart var rea...) hängde tillbaka,  provade, la i vagnen, hängde tillbaka - va fan!!!
 
Hittade en fin blus i leopardmönster - Danny: Du har juh en sådan där?!  - Jaaa, en scarves ingen blus.... (sen la jag tillbaka den med då jag tänkte att alla andra kanske också trodde att jag redan hade en sådan)
 
Sen plockade jag ner en annan grön blus i korgen som låg ett tag innan den hamnade på en stång i andra ändan av butiken - behövde jag den?
 
Provade tjejmodellen av de snurrade G-star jeansen som jag köpte till Victor. Storleken jag tog var alldeles för stor, vilket i och för sig gjorde mig väldigt glad, men då jag fick klä på mig igen för att gå och hämta ett par i en mindre storlek han jag med att ångra mig. Jag orkade inte prova en gång till.
 
Så här går det alltid till när jag shoppar. Man ska va ensam när man shoppar för då är det ingen som kan störa med små ord som gör att shoppingen bara blir ett enda "leta - prova - lägga i korgen - lägga tillbaka - inget med hem och pengarna kvar på konto äventyr"
 
När jag betalat och travade ut ur butiken kunde jag i alla fall stoltsera med shopping av två koftor i nästan samma färg. Två koftor som jag redan har tre likadana av hemma - Ombyte förnöjer ♥

Äckliga hål

Vi fick oss ett gott skratt till middagen. Jag hade köpt Grevéost men Oliver kunde inte äta den. Anledningen var hålen i osten. De smakade illa och han skulle bara äta om vi skar bort dem.
 
What to do? ♥

Innebandyträning

 
Det blev som jag trodde, ändrade planer. Så Thuns fick ge vika för skiduthämtning, stavköp, återlämning av skor, mat o fika hos mor & far samt innebandyträning. Summan av detta blev att jag hade mer pengar i plånboken när jag kom hem på kvällen än när jag åkte i morse...
 
Härlig situation men bara för i natt. Morgonkvällen ska spenderas på Thuns och jag ska fanimej va minst 2000:- fattigare när jag åker hem. Annars jävlar!!!
          

Andra Advent

 Klockan är halv fyra och det börjar bli jävligt dags för att sova...
 
Redan andra advent och snart är julen här. Idag har jag planer för en tripp till Thuns som har julöppet på söndagarna fram till jul. Men vi får se - det blir liksom aldrig som man tänkt sig.
 
God natt / God morgon!

Hot igen!

Jag har ÄNTLIGEN skaffat Spotify! Så nu kan ingen säga att jag ligger efter och är omodern. Nu kommer jag gå runt nynnandes på gamla godingar som jag inte sjungit på över tjugo år. Gamla godingar som ligger fint paketerade i källaren i gamla Pripps drickabackar. LP- skivorna och singlarna!
 
 
Så gammal kommer man väl va en då när ungdomarna på jobbet inte vet vad i helvete det är man går o sjunger för något....

Testing, testing!

Världens tråkigaste inlägg mitt i natten men jag testar bara om det funkar o blogga från mobilen via internet. 
 
Tjohej! 
 
 

Hög mysfaktor

 
Ser ni snön som ligger 2 dm upp på fönstret - inte illa när man bor på 4:e våningen... Men så har det också snöat eller snarare snöstormat i ett dygn snart. Uppsala är helt lamslaget med inställda bussar o tåg. T.o.m lokaltrafiken står stilla.
 
Njuter till fullo här hemma och ska strax ta ett glas glögg framför tv:n innan jag kryper ner i sängen med min vetekudde. Med cykeln kvar på stan, bilen hos mamma och förmodligen samma väder imorgon som nu går jag till sängs utan att veta hur jag ska ta mig till jobbet imorgon. Men det löser vi då!
 
Snöstorm ♥
 

01:02

Nääääej, nu är det dags att avsluta denna dagen och vila ögonen de blå. (röda?)
 
Klockan ställs på halv nio och halv tio drar vi till Friskishuset och dumpar Victor för lite rugbyträning. Sen ska Oliver och jag spendera några timmar på Kungsängstorg och fixa lite med det sista julbestyren.
 
Godnatt!
 
        
 

RSS 2.0