Skäggiga farbrorn



När Oliver och jag kom hem från dagis idag kastade han en påse i trappen. Jag sa åt honom att han skulle ta upp den för att annars skulle Gud bli arg.

Han tittade undrandes på mig och frågade vem han var.

- En gubbe som bor i himlen och har skägg svarade jag.

- Jahah, tomten???

♥ Sötis


♥ Och visst blev det en våffla!

... eller snarare två, med grädde & sylt!



                  ♥ Våffeldagen = en god dag!


Borrlövsta i sol




Tog en sväng ut till landet för att kolla läget och komma ut i det underbara vädret. Satt på en sten och njöt av värmen i en halvtimme innan jag började kratta lite löv. Sen bar jag lite grenar som ramlat ner på marken under vintern. Kunde glatt konstatera att tomten såg rätt välvårdad ut mot föregående vårar. Det lönar sig att jobba hårt på hösten...

Inga blommor blommade ännu men påskliljorna var påväg. Rosbuskar, Cornellen och alla fruktträd/buskar verkar ha klarat vintern. Knoppar på G!

Vi käkade ute, killarna raggmunk o bacon och jag en tråkig paj från Felix. Härligt med tallrikar med julmotiv!

♥ Sommartid


Gahhh!!!

Tonåring på vift igen. Har snackat med honom nyligen och jag vet vilka han är med och var.  Eller rättare sagt jag tror att jag vet vilka han är med och jag tror att jag vet vem de är hos. (Jag har också varit ung...)

Är så jävla trött men jag kan inte sova när han inte är hemma. Önskar att jag hade någon att dela min oro med. Eller i alla fall någon att prata med. Men här hemma sover killarna gott sen klockan elva.

Ringde precis till tonåringen och då satt de och tittade på tv. Hur fan vet man om man kan va lugn eller inte? Och om det nu är som han säger - va fan ska jag då behöva sitta o oroa mig för?

Shit, det här är jobbigt!



Tack Charlotte & Robert!




                               ♥ Så himla fint!



Fredag 23:00

Godnatt!

Klockan elva en fredag???

Det är väl det som är skillnaden mellan tjugo o fyrtio... Fast t.o.m Victor sover sen en timme tillbaka.

Veckan har varit proppade med saker som jag önskat jag bloggat om men inte hunnit. Födelsedagsfirande, föredrag med Maria Montazami, bilköp långt bort åt hell och jobb, jobb, jobb.

Imorgon sover vi ut... NÄehej - Victor drar på rugby halv nio och Oliver ska på Nikkis kalas 10:30. Kan i alla fall ställa alarmet på kvart i åtta.

Gäsp!

Trött

Mycket tjatande om trötthet nu men jag har aldrig någonsin känt mig så här. Konstant trött men hinner inte få till det med åtta timmars sömn. Kan vara glad om det blir fyra - fem.

Måste ta tag i detta och natta mig själv vid tio. Nu!!!

Zzzzzzzzzz

41 år tjohoo!!!

Stort grattis till mig. Länge leve jag:

- HURRA!, HURRA!, HURRA!, HURRA!



Sista dagen som 40.

Sista dagen som 40 blev ingen höjdardag att lägga på minnet. Vilken jävla skitdag!!!

Efter en nästan sömnlös natt kunde jag inte bli annat än trött och grinig. Att sen händelse efter händelse blev misslyckad gjorde mig tokig.

Vi var på kalas på Nickis mitt på dagen och som vanligt var deras kortdragare ur funktion. Är det inte dags att byta budskap, VI VILL INTE HA DITT KORT - VI VILL HA DINA KONTANTER!!!! Den har varit trasig i många månader nu och en kille ifrågasatte detta högt till tjejen i kassan. Jag kommer också göra det nästa söndag då det är dags för kalas igen om den fortfarande är trasig.

På kvällen åkte mamma och pappa med mig till IKEA för att äntligen köpa dörrar till våra garderober. Känns inte så trevligt när vi har folk hemma och de kan sitta och titta på vad jag har i garderoben. Och tror ni inte när jag kommer hem att dörrarna är alldeles för korta!!!

Och pricken över i:et blev när jag nyss skulle stoppa i mitt nya batteri som jag äntligen köpt till stegräknaren och det är typ 4 mm för tjockt, FYRA JÄVLA MILLIMETER!!!

Nu går jag och lägger mig för att vakna som en pigg och glad 41 åring - God natt!

(Dagens possitiva var i alla fall att pappa monterade dörrarna till Olivers hylla som stått paketerade i sovrummet sen långt före jul, TACK PAPPA!)


Trött - nästan döende...

Inte mycket till sömn inatt - typ tre timmar. Oliver och Kevin springer runt o härjar så fönsterrutorna skallrar. Deras röster ekar i skallen och en av dem pratar i falsett hela tiden. I love kids - ♥

Ska strax hoppa in i duschen och fräsha upp mig så gott det går. Måste iväg och handla en present till Filippa och sen blir det Nickis kalas klockan ett för Oliver. Åhh vad jag längtar efter ljudnivån där!

Den här dagen kommer bli lååååååååång.

Under kontroll

Efter tre samtal under kvällens lopp med min son varav det senaste klockan ett går jag nu och lägger mig. Sherlock Holmes anser att läget är under kontroll och att det inte är någon större anledning att vara orolig. Tänker inte avslöja mina "tecken" men det känns bra.

♥ Är det månne Love in the air?


Jag drar nu...

Klockan nio drar Victor på sig jackan och säger att han ska dra ut.

Jag som inte är van vid att han är ute på kvällarna utbrister: - Ska du dra nu???

- Ja, och du behöver inte vara orolig och jag kanske sover borta.

VADÅ INTE VARA OROLIG?????? FAN!!!

Livet som tonårsmorsa är hemskt. Man kan juh inte låsa in sina barn och samtidigt vill man inte att de ska gå ut. Vi kom i alla fall överens om att ha telefonkontakt. Och jag hoppas på att han kommer hem igen snart och sitter vid sin underbara dator hela natten...

Jag som är så himla trött kommer inte sova en blund förräns han är hemma igen.

Att han skulle dricka alkohol är inget som skrämmer mig - det kommer han göra oavsett vad jag säger. (tro mig jag vet...) Däremot så vill jag att han kommer hem. Vill inte att han ska hamna dålig hemma hos någon annan. Jag har sagt att han alltid kan ringa om det är något och att han absolut inte får köra moppe om han har druckit. Han själv skakar bara på huvudet och säger att han inte dricker.

Jag själv kommer i alla fall aldrig någonsin dricka alkohol om någon av mina barn inte är hemma. Jag kommer alltid att hämta dem om de ringer mig.

Åhh - jag vill ha tillbaka min femåriga Victor!





Vilket nummer???

Igår:

Började ringa Victor redan vid tre men inget svar. Ringde vid fyra, fem, sex, halv sju, kvart i sju....

Signalerna gick fram men inget svar. Då jag vet att hans telefon ligger konstant i hans hand skrev jag sms i stället, ring hem!, hör av dig!, snälla ring nu!!!

Inget svar. Fortsatte att ringa o ringa. Halv tio gick jag ut i Årsta och kikade men hittade ingen kille. Klockan tio ringde jag till en kompis mamma och frågade efter nummer till killarna som han ev var med.

Skickade iväg ett sms till en av dem: Hej är Victor med dig eller vet du var han är - MVH Victors mamma.

Kom svar: Han är på väg hem...... PUST!!!

Klockan elva klev han in genom dörren:

- VARFÖR I HELVETE HAR DU INTE SVARAT I TELEFONEN??????????

- Den har låst sig och jag kan inte göra någonting...

- Men du kunde väl ha ringt från en kompis telefon och talat om var du var?!

- Jag kan inte numret hem...

Jag har alltså en snart sextonårig kille här hemma som inte kan sitt hemtelefon nummer? Sämsta jävla ursäkten ever.

Och sen blir man så glad att han är hemma oskadd o nykter så man glömmer all oro som varit under kvällen och bara pustar ut.

Raklång på asfalten

Men Gud - igår när jag handlat klart och skulle låsa upp bilen tappade jag nyckeln. Jag böjde mig ner för att ta upp den men den låg mitt under bilen...

Ok... mitt huvud tittade höger, vänster, höger, vänster, höger, vänster och snabbt ner på magen masade mig så nära under bilen jag kunde och ut med armen. Pust!!!

Upp igen... Tittade höger, vänster, höger, vänster - borsta av kläderna och sen låsa upp bilen.

Vilken jävla tur att det var mörkt!



Strax - off to work

På förmiddagen blir det någon timme på jobbet. Har en konferans klockan nio som vill ha fika vid tio. 30 turkar, iranier, letter o tyskar ska få njuta sin första Wasaloppsbulle. En bulle fylld med vaniljkräm o blåbär - Gott!

Sen får vi se vad eftermiddagen överraskar med.

Tjohej!


Wrooowrooom!!!

Och där var den veckan i mål.

Fan i den här takten är jag snart pensionär....

Vi har hunnit med en hel del på hotellet den här veckan.

- Några stolar i frukostbuffén är utbytta mot soffor - både praktiskt och mysigt.

- Kontoret är äntligen klart. Inte en pryl finns där som inte ska vara där. Konsollhyllor i det höga taket gör att vi kan förvara chips o dyl utan att det står i vägen.

- Idag kom allt nytt sänglinne från tvätteriet. Fr.o.m imorgon tvättar vi endast handdukar och ett o annat spyigt täcke själva. Kommer bli så snyggt när allt är manglat och rakt. Kommer även underlätta för våra städerskor som inte kommer behöva släpa tvätt runt halva bygget.

- Belysning i kök, ny diskmaskin i köket och våfflor på G.

Känns bra!

Och för att njuta lite mer så tar jag en vända till jobbet imorgon fm också. Har en konferansfika klockan tio som jag ska fixa i ordning. Har beställt Wasaloppsbullar till dem då jag tyckte att det lät väldigt svenskt och väldigt gott - blåbärsfyllning och vanlijkräm.

Tjohej!

Kottarna har vaknat!

När Oliver och jag cyklade hem från mamma tidigare i kväll möttes vi av en irrande igelkott på Körvelgatan. Jag var naturligtvis tvungen att gå av cykeln och fota!



               Bildbevis på nyvaken kotte...

8 timmars sömn!

Det var länge sen som jag sov i åtta timmar. Hinner oftast inte med mer än fem. Men igår somnade jag som en stock efter en hektisk dag på jobbet. Undrar hur många vändor jag gick mellan Hotell Centralstation och Hotell Kungsängstorg?

Känns i fötterna att jag traskade runt i uteskorna hela dagen. Hade tänkt mig en promenad ner till Stationen då tid finns men det blir cykel. Bilen får vila idag.

God morgon!

Klockan springer!


Tiden går fort när man har roligt är ett uttryck som verkligen stämmer. Mina dagar är alldeles för korta. Har aldrig varit med om att tiden går så fort på en arbetsplats som nu. Herre Gud, på Maxi stod man och räknade ner hur många timmar som var kvar - nu räknar man ner hur lite timmar man har kvar: - Faaaaaaan, jag måste gå om två timmar...

Känns som ett lyxproblem!

God natt.


8 år av saknad



♥ Min älskade Rita - jag saknar dig.

Lördag förmiddag √

Skjutsade Victor till rugbyn och drog sedan vidare ner på hotellet en sväng tills träningen var över. Hade tänkt mig att käka lite ur vår goda frukostbuffé men se tiden bara rann iväg och det blev endast en kopp kaffe.

Hemma igen blev det te och macka. Nu sitter vi här i valet och kvalet om vad vi ska göra. Jag tycker att vi ska dra till IKEA och sen en sväng till Olivers farmor då vi inte varit där sen i julas. Danny hade dock ingen lust med det. Vi får se vad det blir.

Ikväll blir det i alla fall tjejsnack, lite vin & mello hemma hos Susanne.


Me & I

Har varit på  Me & I party hos min svägerska Camilla. Hade turen att byxorna jag tänkte köpa just var urväxta av kusin Melker så de fick jag gratis. Thank you!




Så jag köpte "bara" ett par kortbyxor, en tröja och en träningsoverallsjacka till Oliver.



Turkost är så himla fint. Byxorna som han fick av Melker är helt underbara, så himla snygga! Han hade ett par sen gammalt storlek 86 - så de är något för små idag. Den oranga dino tröjan valde han själv. Ful enligt mig men han ville så gärna ha den. Jag blev åttahundra fattigare men va fan - I love this clothes!




Bra dag

Var på jobbet tidigt då Danny lämnade Oliver på dagis. 10 minus ute så jag slöade till och tog bilen. Fullt ös och massor att göra fick tiden att bara rinna iväg.

Klockan ett drog jag iväg med Becca på lunch. Vi käkade Kina buffé men min tallrik bestod mest av sushi. Tänk vad mycket billigare det blir att äta hur mycket sushi man vill för 79:- mot sex bitar för samma pris på en sushi restaurang. Timmen sprang iväg och snart var jag tillbaka till jobbet.

Var o shoppade lite blommor, tulpaner och vide och sen gjorde jag lite fina buketter till några bord och en stor vas i lobbyn.

Vi hade vernisage på hotellet på kvällen så det blev lite kvällsjobb också. Tog en snabbis till dagis och hämtade Oliver för att sedan lämna honom hos mamma som var hemma hos Sonja och Charlie.

Så himla rolig dag och jag är så glad över mitt jobb. Det är verkligen roligt! Hjälpte även en gäst som inte mår så bra att byta rum och efter att vi var klara tittade han mig i ögonen och sa - Good Bless you. Kändes härligt.

Vem fan är Hesa Fredrik?

En släkting till mig, grannens papegoja, en maträtt????

Tjejerna på jobbet visste inte vem han var och när jag slängde ut frågan på Fejjan fanns det en hel del som inte heller visste vem det var.

En annan är juh uppväxt med att höra honom tjuta första måndagen i varje månad klockan tre. Kommer ihåg att jag t.o.m tyckte att det var lite läskigt.

Nu mera, i det moderna, icke krigsdrabbade Sverige har man gått ner till att testa larmet en gång i kvartalet.

Hesa Fredrik



Det är jag som är Hesa Fredrik!


Oliver smittar

Fastnade precis för detta underbara kort när jag satt och bläddrade igenom korten på datorn. Man kan inte annat än le när man ser glädjen i Olivers ögon.



Tussilago

Oliver var ute med mamma igår och plockade Tussilago. Sen gjorde de iordning en fin uppsättning som Oliver gav till Emil i 35 års present.


Grattis Emil 35 år



Nu drar vi strax iväg på fest för att gratta världens bästa Emil. Hosta, feber och borttappad röst kureras med alvedon och Cocilana.

Tyvärr så blir det inget rosa bubbel för mig idag men jag kommer i alla fall iväg för att säga GRATTIS! Blir o ta bilen så att jag kan åka hem när jag inte orkar mer.

TJohej!

(Jag är inte så glad som jag låter - när man äntligen ska iväg på fest - då blir man sjuk - FAN!!!)

Edenbergs

Igår var vi på premiären på Rådhuset. Vårt givna mål var naturligtvis Tomas & co:s nya restaurang Edenbergs även om vi kollade in resten av huset också.

När komungubbarna äntligen snackat färdigt kom vi in och fick gå på röda mattan med bubbel i handen. Det var smockat med folk och en härlig stämning. På utegården hade man hyrt in självaste ishotellet i Juckasjärvi - ja, eller ett mobilt sådant. Man fick låna kappor och vantar. Vantarna förstod vi var nödvändiga när det var dags att ta sig ett glas. Att hålla i ett glas av is är KALLT!!!




Matsalsborden hade lådor där menyn låg tillsammans med ett par läsglasögon och en gästbok. Undrar vad man skriver för roligt i den efter några drinkar?






Pappa tyckte att ljudnivån var högre än på PRO:s sammankomster så han rullade ihop ett par öronproppar.

Annars var väl morsan roligast som kom till bilen när vi skulle åka med en liten mjölkkanna från Tupperware innehållandes Whiskey. Jag som var krasslig fick order av henne att dricka så att jag skulle må bättre. Hallå, jag som mår illa av bara av lukten av whiskey... (Detta har sin grund från ungdomsåren när jag och Lisa snodde Whiskey av Lars-Göran och blandade ut med vatten - vi mådde inte bra...)


Vi hade en skitrolig kväll och hade gott kunnat stanna hela natten om det inte skulle jobbas dagen efter. Kan väl bara gratulera killarna till ännu en succé. Hit kommer jag garanterat gå och dricka ett glas, eller två, elle treeee el eh fjyyyra

RSS 2.0