Ingen som ringt...

Ingen pojke har ringt o talat om för lilla mor att han har landat men det var heller inte väntat. Tur att man har facebook där man kan ventilera diverse frågor. Rugbyklubben har en egen sida och när jag skrev där som status o frågade om någon hört något var det nada från alla. Inte en enda kille hade varit in o kikat. Fyra timmar efter landning hade i alla fall en pappa pratat med sin son. Jag skrev då om ett dröm samtal där min son skulle ringa hem och tala om att allt gått bra och att de var framme men att det aldrig skulle ske. Många mammor gillade o kände igen sig. Så är det väl kanske när ungarna börjar pröva sina vingar...
 
Så nu är man endast småbarnsförälder tills på måndag. Danny kommer jobba kväll o sen helg så det blir bara vi hemma. Vi ska fixa till i Victors rum o måla/tapetsera vilket han inte vet om...  På lördag är vi bjudna på Halloweenfest och söndagen är ägnad till två träningar. Emellan detta ska vi bara ta det lugnt och jag skulle tippa på att det blir några middagar o powernaps på mammas soffa - om det behövs nu när jag kommer få sova lugnt på nätterna.ton
 
Godnatt!

Packat o klart!

Efter en hektisk dag med möte på klubben, sista minuten shopping, penga växling och viktigast av allt - BORT MED FÅRET SHAUN - Dvs klippning av Victor - är allt nu i sin ordning...
 
Imorgon drar Victor på träningsläger i Frankrike med rugbylaget!
 
 
 

I´m in ♥


Thuns

För första gången ever fick jag frågan av min stora son om vi inte kunde åka till Thuns idag?  Så efter jobbet drog jag, mamma, Victor och en kompis till Victor iväg, tre mil i kolsvarta mörkret ut till Faringe.
 
Snacka om att ha lätt o köpa byxor. Plockade med sig sex par in i provhytten och alla satt bra! Vi sållade och till slut blev det ett par Jack & Jones och ett par G star. Kanonsnygga! Lyckades även övertala honom om att köpa en ny hoodie. Det var inte det lättaste då han älskar sin svarta DC och har två stycken lika dana. Jag har sagt länge att han måste köpa något annat så att folk ser att han byter kläder. Så nu kommer han i alla fall att byta bokstäver från DC till WESC.....
 
Himla mysigt var det att umgås med grabbarna. ♥
 

Tonårshumor ♥

 
Hahahhaha - hittade denna teckning på en facebook sida tillhörandes en av min sons kompisar. Antagligen ritad under en tråkig lektion... Jag måste säga att jag gillar rumporna!
 
 
 

Det var väl själva fan...

Oliver som älskar att dansa o sjunga och gärna sjunger Popular med Erik Saade i egen textversion i upp mot tjugominuter en halvtimme, hade värsta uppvisningen hemma.
 
Iklädd cowboyhatt, spindelmannen mask och en tre nummer för liten stålmannendräkt satt jag skrattandes o filmade medans han dansade o sjöng. Och precis när jag ska avsluta efter fem minuters filmande då förstör ungen filmen genom att dra ner brallorna o flasha pillen. VA FAN!!!!
 
Så nu kan jag tyvärr inte lägga upp den här otroligt roliga filmen. FAN!

Carros mus

Detta är sagan om en mus, som inte hade något hus.
Egentligen var det två men de var juh så små...
 
En höstdag i oktober flyttade de in.
I bilen till kompisen min.
 
Panik och ångest över tuggade säten i rester.
Gjorde att Carro ville ta kål på sina objudna gäster.
 
Med fällor vittrade med choklad.
Hoppades hon göra någon glad.
 
Och när den lyckliga musen fann skatten och blev glad.
Hade han levt sin sista dag...
 
 
 
 
 Till minne av två möss - som bara ville ha en egen lya ♥
 

Insnöade!!!

Ja, kanske inte riktigt men nästan - några av årets första snöflingor letade sig i alla fall ner från himlen under kvällen. Nu vet man att det är nära vitt, vitt, vitt och långt till grönt, grönt, grönt.
 
Kvällen spenderades i alla fall hos Börje där vi bjöds på sedvanlig grön tårta men nytt för i år var att den inte var köpt på Konditori Savoy som brukligt. Savoy har nämligen lämnat jordelivet. Nu blev det en massproduktion från Ica Gränby men de har riktigt goda princessor!
 
Börje o jag räknade hur många vi var hos honom och kom fram till att det måste vara publikrekord - 22 stycken inklusive födelsedagsbarnet. Inte illa! 
 
Nu sova - Imorgon bränna lön!
 
 
 
 

Money, money, money!!!!

 
 
ÄNTLIGEN - LÖN IMORGON!!!
 
Fy farao vad jag har varit fattig den här månaden - jag bara längtar efter att få gå o shoppa! (Tyvärr har jag nästan bränt hela lönen redan i form av grejer som jag planerat att göra/köpa men det håller jag för mig själv ett tag till)
 
Tomorrow, tomorrow...

Årstagården suger

Jo, så var det igår i alla fall enligt morsan och hennes pensionärsgäng som tyckte att det var alldeles för dålig uppslutning på dansgolvet. När det blev fikapaus drog de helt enkelt hem till Roffe istället för någon sorts efterfest. Fram åkte kortlek och whisky - Tjohej!!!
 
Mer livat alltså på en tisdag i en trea på Körvelgatan än på Årstagården!
 
Själv satt jag hemma o bölade/skrattade och tittade på Torka inga tårar utan handskar. Underbar serie men någon fortsättning lär det väl inte bli tal om - alla är ju döda...

Klockan kutar och jag städar på!

Va fan, man hinner juh inte med!!!
 
Imorgon är det onsdag igen och veckan har juh knappt börjat. Man har alltid hört att tiden går snabbare när man blir äldre men det här är juh fan sjukt. När jag är femtio kommer en vecka bara ha tre dagar...
 
Efter jobbet idag stannade jag till hos Robban och löste av mor o far som skulle ha varit barnvakt men som tyvärr inte kunde då de skulle på pensionärsdans på Årstagården - jojo, mensan. Och bilen skulle hem först för ett glas vin eller två - det kan man också ta när det är tisdag o man är pensionär. :)
 
Mor o far hade i alla fall åkt runt i halva Uppsala o hämtat upp först Oliver sen Charlie o sist Sonja. Mamma hade även fixat middag som hon tog med. Så för mig blev det en enkel match att kolla de små liven. Och när de sen lämnade mig för egen lek på övervåningen ja, då tog tristessen över.
 
Snart stog jag med en dammsugare i ena handen och disktrasan i den andra. Fan vad det är roligt att städa hos folk som har det stökigt! (Min vän Kristin toppar listan över mest smatter i dammsugaren och störst dammråttor under soffan - överlägset. Detta är dock inget förtal för hon brukar t.o.m ringa till mig när hon vill att jag ska komma över till henne o hjälpa henne att slänga/städa)
 
Charlotte blev i alla fall glad när hon kom hem efter att ha tillbringat sista två dagarna farandes fram o tillbaka flertalet gånger med SAS mellan Stockholm och Umeå. Vi snackade lite medans ungarna spelade memory och blev mer o mer osams då Sonja plockade alla paren. Tänk att spel alltid avslutas med tårar när ungar är med.
 
Vid sju cyklade vi hem för att ta hand om våra två stora killar. Blev rester till middag men sen högg vi in på en nygjord kladdkaka - som tyvärr inte blev den kladdigaste då jag råkade fastna framför fejjan - aj, aj!
 
Strax sängen - God natt!
 
 
 
 
 
 

End of the weekend

Söndag kväll och ögonen börjar gå i kors. Blir inte vaken efter tio ikväll kan jag lova.
 
Dagen har varit full av aktiviteter med fotbollsträning i morse, fika hos mamma på eftermiddagen (med en timmes sova på soffan), innebandy träning och sen sist men inte minst - en underbar långpromenad med Anneth.
 
Imorgon ny vecka o nya utmaningar - God natt!

Kusinmys ♥

 

God morgon!

Blev väckt halv nio av Oliver som kom med täcket och ville att jag skulle flytta på mig i soffan. Nu är det lite frulle och uppfräshning som gäller. Sen cykla iväg till fotbollsträning på Årstaskolan klockan tio.
 
Känner mig relativit pigg då stora kom hem i god tid och jag fått nästan sju timmars sömn så man kan väl inte säga annat än God morgon! ♥

Lördagsmys

Var hem till Lisa mitt på dagen och kollade in senaste tillskottet i familjen - Tim. De två tidigare blondinerna var nu utbytta mot en liten svarthårig knodd. Så söt när han låg halvdöd i min famn o sov. En timme senare blev jag lika halv död så när ungarna lekte uppe, föll jag i dvala på Lisas soffa - Zzzzz
 
Var hemma vid fyra, fixade middag, vilade lite på soffan, för att vid halv åtta dra hem till Roger o Anneth. Vi tog varsitt glas vin och snackade skit. Efter ett tag kom även Camilla över. Framåt elva började det suga i tarmen så då dukade Anneth upp med te och rostade mackor - så himla gott! ♥
 
 

The Queen of Kungsängstorg

 
Äntligen är fasadbelysningen på plats. Lyktorna är helt underbara! Nu kan man inte gå förbi i denna mörka gränd och missa att det ligger ett hotell/vandarhem där.
 
Längtar (även om det kanske inte är ekonomiskt försvarbart) till november/december då det blir lugnt på Centralen och jag kan spendera mina dagar i detta underbara hus istället sysselsatt med styling, fin justeringar, gardin syning (heter det så?) och annat mys ♥

Två TREO & Värmekudden

 
 
Trött som fan, ont i huvudet och helt vilse i pannan.
 
God natt!

Sirius P06-07

Så heter Olivers innebandylag som han började i idag. Träningen gick kanon och trots att han inte kände någon när han kom var han snabbt bundis med många av killarna.
 
Glasögonen var dock inte lika populära men de satt på.
 
 
                           Min glasögonorm

Bäddat sängen

Minsta killen i familjen är den enda killen som då o då bäddar sin säng. Idag var en sådan morgon och jag blev så glad att han försökt själv. Dessutom gjorde han sin egen frukost - jordgubbskräm o mjölk.
 
 
 
 
              Tänk att en sådan här fint bäddad säng kan göra ens dag!  Lycka ♥

Uppsala rugby - klubbdag

Efter möte på klubben om Victors lags Frankrikeresa drog vi till Fyrisfjädern för Uppsala rugbys klubbdag. Victor vilade pga av sina ryggproblem men Oliver körde 100%.
 
Alla lagen spelade och tränade tillsammans och det var skittrevligt. Synd bara att det ALLTID ska regna när det är rugbyaktiviteter.
 

Chopchop!!!

Vi slängde i oss middagen och drog sedan mot Strängnäs. Victor hade hittat däck på Blocket som han ville ha till King Cabben. Sagt o gjort - Kent på högsta volym och gasen i botten. (Blev ett antal snabba inbromsningar då denna vägsträcka måste vara den mest fartkameraprydda vägen i hela Sverige)
 
Åter hemåt igen stannade vi på Max i Enköping och tog en fika. Så himla mysigt att få umgås o snacka med ungarna även om vi bara satt i bilen. Vi skrattade åt namnet på en asiatisk snabbrestaurang som hette chopshop. Hahahah - så jävla klockrent namn!
 
 
 
 
Innanför dörrarna blev det avplock av middag, laddning av diskmaskinen, Lite läxor med Kevin - några tal på matteläxan som han missat o sedan lite fejsbocking.
 
Nu blir det dusch och en rejäl schamponering - känns som smör i håret - Flora eller kanske Bregott? Inte fan är det Lätta i alla fall.
 
Natti på er!

Vad heter du?

Av någon konstig anledning har jag börjat tappa namn. Förstår inte vad det kan bero på - början till senil? När man står o pratar med en arbetskamrat om en annan och man inte kommer på vad den heter - läskigt.
 
Att jag annars när jag ska ropa på Oliver hinner säga både Danny, Victor och Robert innan jag hamnar rätt är tokigt men det här är helt annorlunda - det blir bara blackout.
 
Vad har ni för dialys på detta? Dialys???? Jag menade öh.. hm .. näe, nu står det still igen - va fan var det det heter???

Röntgenbild

Tyckte denna bild var ganska fascinerande - fatta att det gjorde ont när armen gick av. Träffade ägaren till armen idag och fy vilka läskiga sår - skuren från två olika sidor av armen för att få in båda skenorna.
 
Han berättade att om han ville kunde han operera bort skenorna igen om två år. Varför skulle man vilja göra det?Han hade ingen aning.
 

OJ!!!

Som sagt katten hade knappt landat förräns första råttjäveln dansade hambo på bordet. Kodapparat som strejkade till huset, inbrott, upphittad grafittimålning på en vägg, brandlarm som fått spel på ett rum,  en gäst som skickats med ambulans till Ackis, internet som lagt av... (allt detta inom 2,5 dygn...)
 
VA FAN HÄNDER IMORGON???
 
Livet som chef är underbart och väldigt, väldigt spännande! ♥

Underbara ♥

En pappa i Olivers lag har delat med sig av kort han plåtat på rugbyträningar under säsongen. Måste bara dela med mig av några av dessa underbara bilder! Tänk vad glad man blir när någon har fotat mitt barn och andras och inte bara sitt eget. ♥
 
 

Söndag eftermiddag

Drog faktiskt till Rosi och fick med henne ut i den härliga höstsolen. Vi promenerade och Oliver cyklade. Två timmar var vi ute och rörde oss i Årsta med bla besök på 4H, Kamomillensdagis och BMX-banan.

 

Resten av kvällen tillbringades hos mor och far med middag, promenad och en tupplur.


Fotbollsträning

Då var fotbollssäsongen ute över och Oliver gjorde sin första inneträning nu på morgonen. Himla roligt gäng måste jag säga där halv laget går på Olivers avdelning på dagis. Perfekt läge att lära känna föräldrarna då ingen är gamla barndomskompisar/skolkamrater som de flesta av Victors kompisars föräldrar är.
 
Nu har vi käkat lunch och ska hitta på något att göra. Hade tänkt åka o hälsa på Lisa och titta på den sistfödda men inget svar där. Vi går väl ut och hittar på något i det underbara höstvädret.
 
Tjohej!
 
 

Rugbylördag

Vaknade till ett underbart höstväder i morse där solen sken från en klarblå himmel. Ringde o frågade mamma om hon ville hänga på och kolla rugby i Stockholm och det ville hon.
 
Efter taktiksnack på klubben drog vi mot Stockholm. För att säkra att inte köra fel tog jag rygg på Dan - Victors tränare. Shit - trodde jag skulle loosa körkortet!!!
 
 
Första halvlek gick åt helvete - spelet låg hela tiden på Exiles målsida och efter första halvlek ledde de med 15 - 0. (man får 5 poäng för varje försök - mål)
 
En ursinnig, förbannad tränare talade om för killarna att om de inte tänkte spela rugby kunde de lika gärna ta av sig tröjorna, lämna planen och börja promenera tillbaka till Uppsala. Något hände...
 
 
Vips var krigarna tillbaka. Boll efter boll vanns och det blev som i föregående halvlek fast tvärt om - Uppsala låg och pressade nere vid sista linjen hela tiden. När dommaren blåste av stod det 15 - 15.
 
Kändes som en seger för Uppsala och hade inte domaren felaktigt dömt bort ett mål hade Uppsala stått som vinnare. Eventuelllt blir det ett vänskapsmöte redan nästa helg mot samma klubb. Kul!
 
 
Mindre kul var det för en kille i laget som bröt armen och fick åka till sjukan. Visade sig att armen var av på två ställen och operation skulle ske i natt. Victor stod bredvid när det hände och han sa att han hörde när den gick av - aj, aj, aj!!!
 

På span

 
Imorgon bär det av till Årstafältet då Uppsala ska möta Exiles i årets sista seriematch. Samling på klubben klockan nio så någon sovmorgon blir det inte. Lillebror får skippa sin träning och följa med o hejja på brorsan.
 
Oliver och jag ska spana efter Hammarbybollar. Efter att ha försökt beställt dessa och fått svaret att det inte går så tycker jag inte att det är något fel i att ta en. Vill man ha en så får man helt enkelt sno en!
 
 
                                              Oliver legal rugbybollstjuv ♥

Grattis till oss!

Idag öppnade nya Turistinformationen på Kungsgatan - bara ett stenkast från vårt hotell. Robert och jag gick dit för att önska dem lycka till på  nya stället och kolla in lokalen. Med oss hade vi en underbar blomuppsättning och det uppskattades stort av dem att vi kom på besök.
 
Fast egentligen var det nog de som skulle grattat oss - Tänk att få både Turistinformationen och om två månader även Forex - precis runt hörnet. Det är Guld!!!
 
 
 
 

Günterska Hovkonditoriet

Det är grejor det!
 
Idag gjorde vi slag i saken och tog en fika på tu man hand på en vardag och utan vinglas i handen. Traditionen lyder nu "tantträff första måndagen i varje månad".
 
 
                 Mina goa vänner Camilla & Anneth ♥
 
Vi började med räkmacka och skämtade med tjejen och sa att vi skulle ta en rond två om vi orkade. För 110:-  fick vi världens goaste räkmacka, en annorlunda rostad med aioli och massor med räkor, med en klick cremefraiche, rå lök o rom till samt kaffe med påtår.
 
När vi ätit upp våra mackor började det plötsligt rinna vatten på golvet, mer o mer. Vi knackade på köksdörren och sa till och ut kom två virriga, skrattande tjejer och började skrapa vatten. Det kom mer o mer och vi skrattade åt dem då de inte visste var de skulle börja. De berättade att det var diskmaskinen som fått spel. Ena tjejen bad oss snällt om vi kunde flytta till ett annat rum i konditoriet. Javisst kläckte jag ur mig, om du bjuder på bakverk! Ni får så många ni vill svarade hon...
 
Så två minuter senare satt vi i ett annat rum på Günterska med kaffe nr tre i handen och varsin bakelse framför näsan. Gott, gott!
 
Tack tjejer för en trevlig kväll! - nästa månad är det jag som gör strike efter strike eller snarare ränna efter ränna...

RSS 2.0