Födelsedagsbarnet

 
                                      Melker 8 år ♥
 
Eftermiddagen spenderades hemma hos mitt syskonbarn som fyllde 8 år idag. Vi bjöds på Gudomliga bullar, bakade av Camillas mamma, kakor och blåbärsprinsess!
 
Födelsedagsbarnet hade önskat sig BjörnBorg kallingar av sin faster men det fanns inga till den lilla rumpan att hitta idag. Puma kallingar blev räddningen och jag tror nog att de funkade lika bra.
 

Tidig träning

Klockan nio drog vi som vanligt till Fyrisfjädern för Olivers rugbyträning. Nu är det bara två gånger kvar innan det blir vintervila. Känns lite tråkigt. Börje kom förbi och tittade han också.
 
 
 
På eftermiddagen bar det av till Leos lekland då Oliver var bjuden på sexårskalas av två killar på dagis. Börjar bli lite tråkigt att alla ska ha sina kalas där. Fast samtidigt förstår jag föräldrarna - orka ha kalas hemma...
 
 
 
Efter Leos drog vi hem och gjorde mat - tacos - och efter det drog vi över till Camilla och Nicklas för lite snack och något glas vin.
 
Strax sängen - God natt!

Daily News

Morsan har ett gammalt nr av Hänt i veckan hemma. Ett nummer där hon är med på vimmelbild från invigningen av Daily News - gamla Baldis, som sen blev Baldis igen, som sen blev .... som blev .... som kånkade..... osv.
 
Håll i hatten - sjukt snygga partybrudar!!!
 

Avslappnad kväll

Efter jobb, byte av jacka, mathandling och sedan matlagning och en underbar middag bestående av lax för min del och kött, bea o pommes för de andra, bänkade jag mig framför tv:n med Oliver för att kolla in Fångarna på fortet.
 
Tog väl tio minuter sen sov både jag och Oliver. Vaknade upp halv tolv efter tre o en halvtimme på soffan. Fy fan va skönt det var!!! Tolv kom Victor hem och sedan dess har jag suttit o ugglat framför datorn. Nu ropar sängen igen och sen bär det av till rugbyplan vid nio i morgon bitti.
 
God natt!

22 papp fattigare...

ja eller 11 i alla fall. Skönt att man är två som delar. Det var fan en jävla resa fram o tillbaka till Thailand som försvann på tre minuter...
 
Blev inte mycket kvar på kontot för shopping. Hemska tanke - vet ni hur mycket fint det finns att shoppa i affärerna just nu?  
 
Så medans det fortfarande fanns kosing på kontot köpte jag denna till Oliver.
 
399:- på Cubus - så himla fin!

Rugby på riktigt!

Till alla er som aldrig sett en rugbymatch - Varsågoda!
Uppsala mot Erikslund - SM i Vänersborg.
 
 

Sjunde plats i SM

 
Victor kom hem från Vänersborg igår med en påse som luktade något så satans illa! En påse med ett par blöta rugbydojjor och tre par genomsura geggiga strumpor. Nermysade och ihopgojjade i en tätpåse i drygt ett dygn. Tänk er doften - Mmmmmmmm!!!
 
De slutade i alla fall som sjua i SM precis som förra året. Den stoooora skillnaden var att de nästan slog varenda lag de mötte. Lag som de tidigare i år förlorat under med över hundra noll. I sista matchen slog de Fredrikstad stort - Nu jävlar är de på G!!!
 

Vilken härlig dag!

Först var det rugby i regn på Fyrisfjädern med Oliver. Med rätt kläder och gummistövlar var det riktigt skönt att sitta ute i regnet och kolla på ungarna när de kämpade på plan.
 
Sen bar det av hemåt för lite lunch innan jag lämnade Oliver hos Robban medans jag drog upp till Gränby med Annelie i två timmar. Så skönt att gå där o snacka o kolla kläder utan barn. Råkade köpa en härligt snygg kofta också...
 
Hade det funnits mer pengar på kontot hade jag nog råkat köpa ännu mera för Gud vad det finns mycket snyggt i butikerna just nu!  Den här hittade jag på Gina för bara 249:-
 
Oliver är ute i skogen med Robban, Charlotte och kusinerna och plockar svamp - får väl se om han dyker upp strax eller om jag ska hämta honom hos dem innan jag lämnar honom hos mamma och pappa. Nu blir det lugnt ett tag här hemma innan det är dags för kvällens bravader - tjejkväll hos Susanne!

Minns ni känslan?

 
                                                      ♥ Nybliven tandlös Sonja

SM i rugby

 
Idag drar Victors rugbylag till Vänersborg för att deltaga i ungdoms SM. Hade varit roligt att åka med o kika men samtidigt förstår jag att Victor tycker det är skitkul att åka iväg utan morsan...
 
Själv drar jag iväg till jobbet strax men smiter någon timme tidigare så jag kan hjälpa lillpöjken att packa och pussa honom farväl.
 
Trevlig fredag!

5 000:- fattigare

 
 
 
Jepp, så mycket kostar det att serva en bil och laga diverse fel. Och då snackar vi fel som MÅSTE åtgärdas. Diverse läckage i växellåda och oljefilterbehållare (eller va fan det heter) kvarstår. Likaså är det 1 mm tills däcken är olagliga.
 
Men va fan - vi kör på! Nu har bilen i alla fall bakbromsar som fungerar. Och vindrutetorkaren i bak fungerar även den. Tyvärr så får vi även fortsättningsvis ta en sväng förbi passagerardörren när vi ska låsa upp. Men lite motion skadar juh inte!
 
 

God morgon!

Blev inte mycket till sömn i natt heller trots att Oliver inte låg och snusa som ett ånglok utan valde att sova hos mormor. Blir mycket tankar som dyker upp nattetid när stressen lagt sig och man slappnar av och har tid att tänka. Tankar om familjen, jobb och vänner som man aldrig har tid att träffa. Eller snarare inte tar sig tid att träffa.
 
Nu blir det en uppfriskande cykeltur till jobbet i den kyliga morgonluften. Efter det och en härlig hotellfrukost med mycket kaffe ska nog även jag vara människa igen!
 
Ha en bra dag alla!
 

Onsdagen den 19 september

Efter en natt med stor brist på sömn drog jag iväg med cykel genom ett halvruggigt Uppsala. Hösten har verkligen kommit med stormsteg - blåsigt, fuktigt och mörkt.
 
Jag hade en som vanligt rolig dag på jobbet där jag till lunch för mina sista pengar unnade mig sushi. (Tack, Gode Gud för barnbidraget som kommer imorgon)
 
19 September är också min namnsdag - Fredrica - och det firades givetvis på jobbet med tårta!
 
 
Ja, egentligen var det en långliggare som fyllde 69 som bjöd på tårta men hon sa att den var till min namnsdag också!
 
Efter en cykeltur i 180 hem i regn o rusk för hämtning på dagis bar det av på rugbyträning utan att hinna äta någon middag. För att Oliver skulle få något i magen köpte vi middag i form av macka o drickyoggi på Fyrisfjädern.
 
Helt stelfrusen efter två timmar på rugbyplanen dumpade vi av Victor hemma innan jag och Oliver drog hem till mormor och morfar. Där bjöds vi på middag innan vi drog till Bälinge för att lämna min bil som ska servas imorgon. Efter en fullspäckad dag kom jag hem vid halv tio medans Oliver följde med morfar hem.
 
Nu ska jag strax sussa och hoppas på mer än nattens tre timmars sömn. - Natti, natti!
 

King Cabben...

...e hemma igen. Efter start med startkablar kunde vi köra hem den från Björklinge. Nu är det bara att invänta 26:e oktober och se om den går igenom och blir klassad som epa.
 
 
Epor, moppar, rugby, fotboll... - JAG VILL HA EN FLICKA OCH ÅKA TILL STALLET!!!

Underbar höstdag!

 
Efter morgonpromenaden drog vi ut till landet för att städa undan inför vintern. Danny klippte gräset och jag rensade rabbaterna. Oliver hade en kompis med sig för första gången och det gick superbra!
 
Vi grillade korv, letade ödlor i den tomma poolen, hoppade studsmatta och en massa annat kul. En riktig härlig höstdag med massor av sol!
 

Rugby x2

 
Victor skulle dra iväg till Norrköping idag och spela match mot Trojan. Då Tommy plockade upp honom redan 7:25 var det lika bra att ställa klockan på 7. När han dragit var Oliver redan uppe. Vi tog det lugnt och käkade lite frulle innan vi drog iväg på hans rugbyträning som började 9:30.
 
Hemma igen blev det dusch innan vi begav oss till Ewa för att gratta henne på födelsedagen. Vi bjöds på god lunch och sen spenderade vi en timme i svampskogen. Vi hittade massor med trattisar, höstkantareller och gula STOOORA kantareller.
 
Victors lag som åkte ner med en förväntan att förlora stort mot de svenska mästarna fick sig en rejäl överaskning. Uppsala spelade skitbra och motståndarlaget gjorde inga poäng förräns efter femton minuter. Visst de loosa - men killarna var så nöjda efteråt. Laget som åkte ner var inte komplett och några av killarna hade endast spelat en match förrut. Tränarna var så impade över spelet och gissa om detta bådar gott inför SM i Vänersborg nästa helg.
 
                                                         Glada förlorare!
 
Har aldrig någonsin sett Victor så glad efter en match. När han kom hem (med fläskläpp) sprudlade han av glädje. Han var sugen på att åka ner till pitchen o träna och SM - det ville han inte vänta på i en hel vecka!

Otroliga födelsedagar.

Märkligast i vår familj är väl att Pappa, Robban & Meja är födda på samma dag - den 6:e juni.
 
Idag hände dock något som känns minst lika märkligt. En av mina absolut bästa barndomskompisar och Victors Gudmor, föder barn på samma dag som Victors födelsedag.
 
Så nu har Lisa och jag varsitt barn som är fött den 13:e september.
 
                                     
 
                                        Välkommen Timmy ♥

Älskade Victor ♥



                                                              16 år av kärlek ♥

Gårdagens match




...slutade med storstryk. Tycker dock att killarna kämpade på bra med tanke på att motståndarna var ett år äldre, många i laget var skadade/sjuka samt Att tre killar gjorde debut efter endast två träningar!
 


 
 

Före & Efter

 
När ungarna leker med playdoo hänger jag på. Mina konstnärliga talanger kommer ta mig till oanade höjder. Får jag presentera konstverket - FÖRE & EFTER!
 
(Vadå ståkuk? Grisens snorre sitter under magen - den här grisen har fortfarande knorr på tillvaron)

Sista resan för i år.

Finns inget som bevisar att sommaren är slut så mycket som sista dagen med Lennakatten. Nu är det slut med plingandet och tutandet ända tills i maj.
 
Så idag tog vi en sista resa med rälsbussen till Marielund.
 
 
Efter glassköp promenerade vi ner till vattnet och drack kaffe på bryggan medans Oliver mumsade glass. Vi matade fiskarna med kexsmulor vilket Oliver tyckte var jätteskoj!
 
En och en halv timme spenderades i Marielund innan vi for hem igen tuffandes med det lilla ångloket.
 
Hej då sommar - hej, hej vinter...
 
 

Thats me!

Hittade följande bild på fejjan och den fick mig att asgarva - Thats me!!!
 
 

Så Coool

 
Måste bara visa! (Nej jag ska inte öppna ett galleri men mycket "visa" just nu för jag är så sjukt impad av alla mina begåvade väninnor)
 
Den här coola tavlan har Anneth gjort! Vad tycker ni? Jag skulle definitivt köpa detta konstverk om det fanns till försäljning.  Har sagt åt henne att visa upp den till någon för att få den tryckt. 
 
Galet fin, tokig, rolig... ja, jag vet inte vad jag ska kalla den men JAG ÄLSKAR DEN!!!

Träning med Oliver

Som vanligt regnade det när det drog i hop sig för rugbyträning. Var i alla fall ett väldigt skönt, varmt regn. Ungarna fick köra riktig rugbymatch för första gången. De var skitduktiga men hade lite problem med att man inte fick passa framåt. Roligast hade ungarna när de skulle träna att glida i gräset. En liten tävling de hade om att glida längst vanns naturligtvis av tränare Henke.
 


♥ Smutsig, blöt & superglad över en rolig rugbyträning!

RSS 2.0