Sömnbrist botas med calorier

 
 
Näe, jag har inte mens - men jag har ätit sjukt mycket skit hela dagen. Tror att det är precis som Oliver svarade till doktorn när han var på en undersökning häromdagen. Doktorn frågade vad han gjorde när han var trött och istället för att direkt svara att han gick till sängs så sa han att han åt. (vilket jag så här senaste veckan reflekterat mycket över och istället för att ge honom den där extra kvällsmackan, borsta tänderna på honom och stoppa honom i säng lite tidigare. Har funkat nästan varje kväll och ungen har somnat på stört) Tillbaks till mig så har nog maten samma efftekt - ju mer skit - destom mer orkar jag för stunden.
 
Att vara tonårsförälder och småbarnsförälder samtidigt tar på krafterna. Man vill vara nära och ha koll på båda och då blir tyvärr sömn en bristvara. Sena nätter följs av tidiga morgonar. Förr sov jag alltid åtta timmar per natt och nu blir det nog max fem, fyra...
 
Idag har jag haft ett maxat program med träning redan klockan åtta efter en natt av väntan på en tonåring som inte kom hem förräns halv tre. Jag vill inte gnälla för jag har varit tonåring själv och jag vet att det är på nätterna som det är som roligast. Är sjukt stolt faktiskt att han drog iväg till träningen så tidigt utan att försöka komma undan med huvudvärk eller annat. Dock kvarstår att jag inte får den sömn jag behöver.
 
Victors träning följdes direkt av träning för Oliver vart efter vi drog hem, shoppade lunch på Mc Donalds (jag, vet - inte bra för Oliver men jag styrde valet så det blev någorlunda nyttigt), sov en timme och sen drog vidare för att bogsera hem epan som inte startade som den skulle igår.
 
Sen bar det iväg till mamma o pappa och alla syskonbarn för lite umgänge o fika. Så himla mysigt att ha alla ungar samlade även om det medför en hel del höga ljud och osämja då och då.
 
Träning för Oliver klockan fem och i all hast påväg dit lyckades jag lova honom att vi skulle köpa semlor till kvällen.
 
När semlan var inköpt på Gränby släppte allt. Alla måsten var över för idag och jag slappnade av. Och då vet ni väl alla vad som hände... migrän! Synen började försvinna och jag fick bråttom att hinna hem. Så jävla typiskt när jag hade tänkt köpa en jacka till Oliver eftersom den andra blev snodd förra veckan.
 
Hemma igen var synen bra men som ett brev på posten kom huvudvärken smygandes kort efter. Semlan åts i all hast - eller som jag brukar säga: - Det var något fel på semlan, den var alldeles för liten! Man är så jävla sugen så man trycker i sig utan att ens känna vad det smakar och njutningen, den hinner man liksom aldrig med.
 
Fem stora kakor senare och med ett glas TREO framför mig avslutar jag nu denna dag. Värmekudden ligger i sängen och kvar återstår endast tandborstning och kvällspink.
 
I natt ska jag sova många timmar och Imorgon ska jag äta nyttigt - God natt!

Sporty Sunday

Efter en natt med väldigt lite sömn då den stora mannen var ute på äventyr långt in på småtimmarna ringde klockan kvart över sju. Tonåringen var dock förvånandsvärt lättväckt och fem i åtta var vi i Diöshallen för lite rugbyträning.
 
Oliver käkade frulle som jag hade med mig och laddade för sin träning som började halv tio. Så när Victors träning var över drog vi hem med honom och sen direkt till Liljeforsskolan.
 
Nu har vi precis ätit lunch och duschat. Oliver ska titta på tv en stund och jag ska ta en timmes soffligg. Sen blir det en tur till mamma och kanske även lite skidåkning. Klockan fem är det dags för Olivers andra träning för dagen - innebandy. Sporty sunday!
 

Heldag med mor & far

... och en himla massa ungar.
 
På eftermiddagen blev det två vändor i Årstaspåret varav ett utan ungar. Så himla roligt att dra på och man känner verkligen hur hela kroppen får jobba!
 
Kvällen spenderades även den hos mor och far inklusive alla syskonbarn och mina barn. Mys på hög nivå!
 
 
                              Meja & Oliver ♥

Fredagsmys med lillebror

Överraskade mig själv med att hålla mig vaken under en hel biofilm trots mörker och en underbart skön stol att sjunka ner i. Av erfarenhet vet jag att när godiset är slut (vilket det oftast är innan filmen börjar) blir ögonlocken tyngre och tyngre men icke ikväll!  Sune i Grekland - riktigt bra faktiskt!
 
 
                                        Sonja, Oliver och Charlie
 
 

En liten undran?

Oliver och jag var ute och åkte bil idag när han ställer frågan - mamma, vad betyder Fitta?
 
- Hmmm... Det är framstjärten på flickan, ett annat ord för snippan...
- Jaha, men vad heter framstjärten på pojkar då?
- Snoppen!
- Okej
 
 
På kvällen i soffan sa jag åt honom att ställa samma fråga till Danny som blev väldigt ställd. Hm, det är snippan - MEN DU FÅR INTE SÄGA DET ORDET PÅ DAGIS!!!!
 
Hahhah, varför tycker man att ordet fitta låter så himla illa?
 
 
 

Städa, tvätta & shoppa på IKEA

Min praktikant har verkligen haft en drömdag på jobbet idag. Han har plockat disk, fyllt & tömt diskmaskiner, kört tvätt och shoppat på IKEA. Verkligen allt som ligger på hans topplista över saker han tycker om att göra!
 
Efter denna dag var det inte konstigt att han kastade in handduken redan klockan sex och sover än. Imorgon hoppas vi på att faxen sprutar ut massor med Bookingbokningar så han får öva lite på att lägga in bokningar.
 
Godnatt!
 
 

Kvällsmys

Oliver kan själv! Fixar fruktsallad och glass till sig själv.
 

Naturfotograf

Naturfotograf Fredrica Heller har idag fotat vintriga buskar i Borrlövsta och andra naturfenomen. Den första bilden är tagen mitt ute på Borrlövsta sjön. Danny var livrädd att vi skulle åka i men jag tyckte det kändes bombsäkert att traska där i denna kyla. Hade han fått rätt hade ni sluppit läst detta inlägg för ingen jävel hade hört oss skrika på hjälp!
 
 
Och dagens stora frågetecken var just denna bild. På alla träd nere vid sjön såg det ut så här - en tjock skiva is en halv meter upp på träden - hur fan kan det bli så?
 
 

Borrlövsta by winter

Jobbade i lördags så idag var det paybacktime. Vi lämnade Oliver hos mormor och morfar där även kusin Sonja var och tog en tripp till ett vintrigt Borrlövsta. Vi fick parkera bilen på grannens tomt och sen pulsa genom snön för att ta oss till herrgården.
 
 
          Poolområdet är begravt i snö - men snart är det dax igen...

Gaaaaaaaaah!!!

 
Tittade in i min sons epa och fick se denna syn - What the fuck!!!
 
Och som den snälla godtrogna mor jag är så gick jag på alla historier om att de inte är hans...

Praktikgöra

 
När man har en praktikant så måste man ju utnyttja det. Idag fick praktikanten klippa bort tvättråden på 120 stycken nya handdukar.
 
Fy fasiken så tråkigt!
(och för er som vet vem praktikanten är - då kan ni förstå hur tråkigt han tyckte att det var....)
 

På tur med mor

 
Mamma och jag fick oss en riktig skidtur idag. I strålande sol drog vi ut över Skölstagärdena för att få oss lite motion och naturupplevelser.
 
När vi åkt förbi Skölsta tänkte vi att vi skulle snedda genom skogen för att komma till Vedyxamasten och förhoppningsvis hitta ett skidspår att följa. När vi virrat in oss i den underbara skogen långt över kilometern insåg vi att vi inte skulle kunna ta oss fram till masten då skogen var så tät. Och när vi insåg att det bara var en timme kvar tills det skulle bli mörkt bestämde vi oss för att vända och ta samma väg tillbaka. Och tur var väl det för sen började det toksnöa också - vi såg knappt våra gamla spår.
 
 
 
 
När vi väl kom ut ur skogen och var uppe på Lennakattenspåret igen vid Skölsta drog morsan ifrån. När jag frågade om hon fått en raket i baken fick jag till svar att hon hade varit duktig på skidåkning som barn.
 
 
Morsan drar ifrån....
 
 
 De gamla takterna från Viksta IK tiden sitter tydligen kvar...
 
- MORSAN VÄNTA FÖRFAN!!!
 

Söndag morgon

Hunnit med en timme i Diöshallen där Victor hade rugbyträning och ätit en riktigt god frukost och klockan är bara strax efter tio. Nu sova en timme och sen blir det långfärdsskidor i det härliga vädret. Lovely ♥
 

Lördagsmys på hotellet

Jobbade kväll på hotellet idag och det var första lördagskvällen jag jobbade sen jag slutade på Maxi. Tiden mellan 15 - 22 bara försvann. Shit vad jag han med mycket när inte telefonen ringde och "störde". Var så fokuserad att jag inte åt någon middag och när jag tänkte på det kom jag på att jag inte ätit någon lunch heller.
 
Så på vägen hem gjorde jag något som jag nog aldrig gjort förut - stannade på Donken och handlade till mig själv. Riktigt jävla gott var det också - vegetarisk wrap.
 
Nu är det sängen som gäller då klockan ringer redan halv sju imorgon bitti för rugbyträning i Diöshallen med Victor klockan åtta. Nattinatti!

Ätbar konst

Oliver kan verkligen konsten att komma på annorlunda saker. Idag hittade jag en teckning i hans låda - en torkad macka med en blyertsmålning på. 
 
 

Trött morsa...

...sitter och väntar in sin son. 
 
Man kommer ut nyduschad och ska gå och lägga sig och möts av en kille som tänker dra ut. Va fan, hemma hela kvällen och drar ut när klockan är elva!!! Gjorde man så? SUCK!
 
Tur att det är kallt - skitkallt, kommer kanske hem tidigare då...
 
Men fy vad läskigt - precis när jag ska trycka på publicera knappen hör jag hur nyckeln sätts i dörren - Tjohooo!!! Nu kan jag gå och sova. :)
 
Kära Gud i himlen - 20 minusgrader tack, 20 MINUSGRADER!!!

Kusiner på glid

 
Blev några timmars skridskoåkning på Fålhagens IP mitt på dagen i strålande solsken. Robban och Charlotte var så duktiga och hade snört på sig skridskorna medans jag traskade runt i de varmaste stövlar jag äger. Trots att det var första gången för i år som Oliver åkte och kanske femte gången i hans liv så måste jag säga att jag var en stolt mor - han var jätteduktig!
 
Oliver tyckte att det var så roligt att jag fick lova att åka ner med honom imorgon kväll igen.
 
 
 
 

Lekisavslutning 77

 
Tompa i träskor och läderhosen och Robban i en tre storlekar för liten tischa. Själv är jag i kontrast med brorsornas minimala brallor utrustad med en kjol med så mycket tyg att det skulle räcka till kjolar åt en hel armé. (om de nu har kjolar i armén...)
 
Frisyren ser ut att ha formats av kära mor med en kökssax - snyggt!
 
 

Friends 4 life ♥

 
 
 
 
                             41 år tillsammans ♥

Renoveringen so far

Vad jag gjort i kväll?
 
Satt upp lister och skruvat garderober med pappa. Det går sakta framåt med fixandet av Victors rum. Rullgardinen kom upp igår och det blev skitsnyggt. Så snyggt att jag funderar på att skita i gardiner.
 
Lägger ut en bild på det som är klart.
 
 
 
 

Gubbjävel!

Tycker så synd om dessa uttråkade, bittra grannar som inte har något annat att fylla sitt liv med än att roa sig på sina grannars bekostnad. Hur kan man vara så innibängen dum i huvudet att man finner det roligt och givande att ringa vaktbolagen för att bötfälla sina grannar. Eller snarare, hur fan orkar man reta sig på att någon har parkerat på gatan? 
 
Nu snackar vi inte parkering där man står i vägen för utryckningsfordon eller utgör fara för andra. Här snackar vi parkering i en vändhållplats längst inne på en gata i Årsta där högst fem bilar per dygn kör förbi. I en sväng som just nu i huvudsak består av snövallar då det är där traktorerna lägger snön på hög. Borde inte det också vara böter i så fall??? (snön tar nu upp större plats än vad en bil gör när det är barmark)
 
Siewert din gubbfan - jag hoppas dessa 350:- gjorde din kväll och att ditt kvällskaffe smakade lite extra gott när du såg att p-fittan satte lappen på min bil!
 
                                  
 
                                 Boten ser t.o.m ut som en gubbjävel! 

Beslutångest (som vanligt)

Danny har renoverat Victors rum i dagarna och börjar bli klar. Själv har jag målat upp i huvudet vilka möbler och dyl som ska vara kvar och vilka som ska bytas ut. Ett byte av hans skrivbord i ek mot ett lika vitt - Malm från IKEA har florerat i tankarna.
 
Igår när jag kom till IKEA och besökte fyndhörnan strax innan stängning stod det ett sådant där. Prissänkt 300:- och det bästa, monterat och klart! Jag velade o velade och åkte hem utan.
 
När jag kom hem ångrade jag mig och sms:a pappa om att de kunde få åka till IKEA imorgon vid öppning och köpa det åt mig.
 
Klockan tio idag ringde de och stod i fyndhörnan och hade plockat upp skrivbordet på vagnen. Då börjar mamma ställa massa frågor så jag börjar vela igen. Är du säker på att du ska ha vitt? Ska du byta ut tv bänken oxå? Bla, bla - slutade med att jag sa att jag ångrat mig och att de inte behövde köpa skrivbordet.
 
Nu ikväll när Danny fått upp tapeterna och jag städat undan så ser jag ju att jag VISST VILL HA DET VITA SKRIVBORDET!!! Så imorgon blir det en tripp till IKEA och titta om det finns kvar. Om inte blir det många besök på blocket den närmsta tiden. (allt köpa det vita i nyskick - omonterad)
 
Ingen som vill byta ett vitt Malm skrivbord mot ett i ek?
 
JÄVLA BESLUTÅNGEST!

Grönsallad?

Melon, Paprika,Melon, Rödbeta, Paprika, Melon,Purjo, Vitkål, Tomat, Selleri, Fänkål, Gräslök, Kamomill, Gräslök, Vitkål,Selleri....
 
Näe ingen sallad!!! Bara jag och Victor som är ute och övningskör i Årsta.

23:59 - Mamma jag måste bajsa....

Blev en annorlunda men väldigt skön o avslappnad nyårsafton då vårt partysällskap kastade in handduken pga av ohälsa. (men gud så fint skrivet...)
 
Vi kockade i alla fall ihop stans godaste och största räkmackor som var så stora att vi fick bryta middagen med halva mackorna kvar.
 
Sen var vi ut en stund med Oliver och skickade upp lite shippshopplykor som Oliver tjatat till sig på Teknikmagasinet. Riktigt roligt var det.
 
 
 
Sen var det dags att fixa ihop efterrätten som Oliver beställt - fruktsallad med daimgrädde. Jag hackade frukten och Oliver fixade geggan.
 
 
 
Tio minuter i tolv begav vi oss ut för att kolla på fyrverkerierna. (Vi funderade när vi kom ut varför vi gjorde så när vi har stans bästa läge att se dessa från vår balkong...) Och medans Danny korkade upp skumpan säger Oliver att han är bajsnödig!!! Va fan!!! Nöden har ingen lag och det blev nerdragna brallor i närmsta buske. Tur i oturen hade jag lite papper i fickan. Tyvärr lite för lite...Så skumpan avnjöts med bajslukt på fingret!
 
 
 
JO, ni ser rätt - förflyttade oss till Livetsord och kollade in deras fyrverkerier som alltid börjar runt 00:20. Jag lovar att vi var de enda som hade varsitt glas champagne i handen.
 
Sen när vi kom hem igen satt jag och Oliver och pysslade till nästan klockan två.
 
 
 
 
                                  Gott nytt år!
 

RSS 2.0