Picknick

Igår tror jag att jag upplevde en av den här sommarens bästa kvällar. Vi hade så trevlig och vilket härligt väder!Anneth hade räknat med regn och stormbyar så planen var att picknicka på vår balkong men vädergudarna var med oss och vi hamnade i syrénbersån istället.
 
Anneth och Camilla hade gjort kanongoda mackor med skagenröror, tonfiskröror, skinkröror och vette tusan allt. Sen hade vi så klart allas vår favvo bruschetta med olivtapenade. Salamin, ostar, kex, vattenmelon - just name it. När det sen kom till vinet så blev det liksom buffé då ingen av oss tycker om samma sak. Anneth körde med sitt vita, Camilla drack rött och jag körde rossé. Va fan - man kan ju inte gilla samma lika!!!
 
 

Sommaren då den är som bäst ♥
 

Wroooooooooooooom!

Va fan var det som hände???
 
Det var bara juni som försvann i 180!!!
 
(Ett axplock av bilder i telefonen som aldrig han bli några blogginlägg...)
 
 
 
Tidiga gratulationer av 40 åring där frugan hade fixat frukost i hemlighet...
  
 
 
Födelsedags hemma hos Tompa där tre stycken firar sin födelsedag.
 
 
 
Rugbydag på Årstafältet i Stockholm där Oliver förstärkte Enköping i två matcher.
 
 
 
Cykeltur till Nåntuna för att våldgästa Tompa.
 
 
 
Midsommarafton i Hammarskog.
 
 
 
Nu eller aldrig sa Tompa och jag åt kött för första gången på typ 18 år.
 
 
Utflykt till Sunnerstagropen med mamma och pappa.
 
Sådär - back on track!!!
 
 
 

Grattat Anneth!

Bestämde mig redan i morse för att jag skulle dra ut till Anneth på landet och gratta henne. Ringde och kollade av med Roger att de skulle vara där och blev djupt imponerad när jag fick överraska Anneth. Tänk att han inte skvallrade!!!
 
Ett besök innan på Plantagen resulterade i en Clematis "summer snow" och en bukett vita rosor som Oliver valde.
 
Det blev till att fixa tårta när vi dök upp då de andra inte skulle komma förräns imorgon. Roger satt och vispade grädde "the old style" och höll väl på en tjugo minuter innan det ens blev lite hårt...
 
 
 
Sen dekorerade Anneth och Oliver tårtan tillsammans.
 
 
 
Vi hade det jättetrevligt och tiden rann iväg. Oliver och Anneth han med att göra både pärlplattor och halsband medans jag o Roger låg i soffan och tittade på tv. Blev en mysig fredagkväll med mysiga vänner ♥
 

Robbans 40-års fest

 
Klockan fyra intog närmare 70 pers Roberts och Charlottes hus. Partysugna polare, nyfikna grannar och hungriga släktingar spred ut sig i trädgården, huset och garaget. Garaget var upphottat med persiska mattor, ärvda tavlor och små bord  samt ett piano. Ett piano som förövrigt Håkan spelade konstant på från klockan fyra till fyra - typ. I garaget fanns även stans största bar som törstiga gäster fritt kunde använda sig av natten lång utan att skämmas och utan att det tog slut.
 
Vi bjöds på vårbuffé från Happy Food och det var jättegott även om jag hade uppskattat lite varm mat också då vädret ett tag inte var det hottaste. Jag tog dock saken i egna händer och hottade upp mig själv med lite varmt kaffe spetsat med Bailys - mums!
 
Efter miljontals skrattanfall blandat med hostanfall, huvudvärk och snytningar var min energi slut. Klockan halv ett kastade jag in handduken och cyklade hem. En fjunig sextonåring var också med på festen och vad som fanns i hans fickor när han cyklade hem det vet bara han själv, Gud och hans mamma....
 
Beträffande min mamma så var hon som vanligt partydrottningen nummer ett. Klockan fem i morse satt hon i Robbans garage tillsammans med några andra och sjöng högt medans Håkan "ägde" pianot.
 
Lyckad fest Robban - synd att min hälsa inte var på topp.

6:e Juni

 
6:e Juni är inte bara Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag. Den är också den största födelsedagen på året. Dagen då tre familjemedlemmar fyller år. Pappa, Robert och Meja.
 
Sen Meja kom till världen har Robert i princip inte blivit firad av oss andra hemma hos sig men i år är det nog endock han som står i fokus. I 40 år har jag varit hans storasyster och imorgon överraskar vi honom redan till frukost för att även han ska hinna bli firad. Den stora festen får dock vänta tills på lördag.
 
Klockan två ska vi fira Meja och där blir vi nog kvar hela kvällen. Pappa får smygsnylta på hennes födelsedagskalas.

Äntligen blommor!

 
Långt ifrån klar med blommorna på balkongen men idag kom jag i alla fall en bit på väg. Oliver och jag cyklade till Plantagen där vi fördrev några timmar. Det är så mysigt att gå omkring där o fundera o tänka ut något bra, ändra sig, tänka om, lägga tillbaka o börja om... Tyvärr så hittade jag inte de två Alunrötter som jag ville ha. Heller inte någon murgröna på stam. Får leta vidare efter dessa samtidigt som jag kan njuta av lite fägring på balkongen.
 
Oliver köpte ett gäng frön så nu måste vi köpa en pallkrage och jord så att han kan så på landet. Morötter, rädisor, sallad, mynta, luktärter mm.
 
Åhh jag vill handla o plantera mera nu!!!
 

Premiärernas dag!

Först åkte vi Lennakatten med säsongens första avgång för allämnheten. Klockan 10:10 tuffade vi mot Marielund där vi böt det stora ångloket mot det lilla. Sen åkte vi vidare till Almunge. Där blev det lite fika och lite kik i en ny inredningsbutik som hade öppnat. En timme senare tuffade vi tillbaka mot Marielund och sedan Uppsala.
 
 
När vi kom hem till Årsta igen gick vi till mamma och pappa där Oliver tog årets första dopp i poolen. Även morfar var snart i och plaskade i det 20 gradiga vattnet.
 
 
Blev typ fem dopp till sedan men barn är ju barn!

Socker

Dagens roligaste var en fråga i frukostmatsalen från en svensk manlig femtioplussare:
 
- Är det tandpetare i den här? (Gubben håller fram burken)
 
- Näe, det är en burk suketter!!!
 
- Jahaaaaa...

Halsfluss

Oliver och jag var till vårdcentralen på eftermiddagen för att kolla upp hans halsonda. Det var som jag trodde - halsfluss. Så nu ska det ätas penicilin i 10 dagar framåt.
 
Mest ledsen var Oliver över att han skulle missa sina rugbymatcher i Enköping imorgon. Så vi åker dit endå och hejar på lagkompisarna!
 
 

RSS 2.0