The beginning.

imag0699 (MMS)

The beginning.


Till gäster som firat hårt!



Har fixat ihop en skål med lite förstahjälpen till våra gäster imorgon. Fick tips om Resorb också så jag ska komplettera med det.

Fixat för nyår!

Lägenheten är städad och klar och alla dammråttor är borta. Golven är skinande rena och allt är undanplockat och snyggt. Ja, förutom garderoberna då och de där jä...a kartongerna som Oliver absolut måste ha kvar.

Imorgon blir det jobb till halv två och sen hem och invänta den stora kvällen. Anneth och Roger kommer hit och firar med oss. Och som vanligt blir det Italiensk plockmat på menyn. Favorit i repris för hundrade gången.

Tjohej!

Det blir aldrig som man tänkt sig.

Min hemska garderob är kvar. Proppad till bristningsgränsen och fullständigt kaos råder i den. Regeln sist in först ut praktiseras där. Ingen idé att försöka hitta något annat i den oredan. Så om du undrar varför jag nästan alltid har samma kläder så beror det på att jag inte orkar plöja runt i djungeln.

Imorgon är kanske en bättre dag att besöka IKEA...


Julen - Hej då!

Tröttnade på julen i morse så nu är bara granen och en ljusstake kvar. Alla julsaker ligger i en hög på diskbänken. Orkar inte se några mer tomtar och annat krafs. När energin finns ska jag plocka ner det i kartonger och traska över till förrådet. Hej då jul!

När jag endå höll på blev det dammsugning, torkning av golv och rensning på Olivers rum. Har hunnit tvätta en maskin med tvätt och nu ska Victors sängkläder få sig en rengöring - stinker tonåring...

Förutom detta har jag hunnit med ett besök av Lisa med familj. Trevligt som vanligt och den färdigköpta kladdkakan (jo, jag fuskade) smakade utsökt med grädde och hallon.

Nu ska det fixas middag och sen blir det IKEA och inhandling av garderober. Ikväll ska det skruvas, skruvas, skruvas!

Äntligen ska jag få en garderob som går att använda. (bild kommer senare för er som inte vet vad jag snackar om)


MQ - I Love!

Tillbringade idag två timmar på MQ - Gränby. En timmes letande efter fynd, en halvtimmes provning och en halvtimmes köande.

Gick i alla fall hem med ett par brallor, en stickad tjockkofta, ett linne och tre blusar av märket Stockh lm. 1400:- kostade kalaset och det var det väl värt.

Imorgon ska jag nog ta en liten tripp till MQ i Forumgallerian för att se om det finns mer. Dagens fynd var linnet jag ville ha men inte hittade rätt storlek. När jag provat klart och skulle gå till kassan hängde just det linnet på stången där allt hängs som är provat men inte bra. Snacka om tur!



      Denna fast i svart blev dagens turfynd!

Olivers fina riddare.

imag0695 (MMS)

Otroligt fina riddare av märket Schleich hade vi köpt till Oliver i julklapp. Så fina att även jag blev sugen att leka. Han blev jätteglad! Nu ska vi bara hitta en prinsessa för det måste han ha. :)


Julfafton igår


Vi var hemma hos mamma och pappa på kvällen tillsammans med mina bröder och deras familjer samt morbror Börje. Massor med mat som vanligt och julklappar i överflöd. Härligt att ingen unge blev avundsjuk på någon annan.

Min kamera är som sagt värdelös men jag lägger ut lite bilder endå...



Fel färg!


God natt

Nu kastar jag in handduken och lägger mig. Dagen har varit full av mat och glada barn. För min egen del tycker jag dock att julen är ganska överskattad. Som Victor och jag sa - Det var roligare när man trodde på tomten...


Mössorna på!

img_8196 (MMS)

Hela skaran utrustad med nya mössor från tomtemor. Väldigt sköna och min dessutom lysande ljusblå. Tack Camilla! :)


God Jul!



Från Mig till Dig - En riktigt God Jul!!!

Och nu paketinslagning!

Dags att göra det sista innan natten. Paketinslagning - puh!


Knäck - Klart!

imag0687 (MMS)

Enligt önskemål från Victor gjorde jag knäck. Att använda Tupperwares lilla mjölkkanna gör jobbet väldigt lätt när formarna ska fyllas. Verkar dock som om knäckformarna skulle ha smörjts.... Blev i alla fall en gudomlig knäck!


Egna köttbullar - gott!

imag0683 (MMS)

Gör man egna köttbullar för andra gången i livet så måste man juh smaka antingen man äter kött eller inte. Smakade jävligt gott och jag åt nog sex stycken. (Grisen var juh lika död efter första...)


Julgranen är klädd!

Efter att jag satt i ljusen och lagt på glittret fick Kevin och Oliver klä granen. Kevin tröttnade ganska snabbt men lillebror tvingade honom att fortsätta. Sista kulorna var det dock jag som fick hänga upp.



En dag i julens tecken

När jag fixat mig och käkat frulle ska jag gå ner i förrådet och hämta upp kartongen med julgranspynt. Granen sattes upp i förrgår men vi har inte hunnit pynta. Blir väl som vanligt, ungarna sätter alla kulor på samma gren och jag flyttar om lite diskret vart efter...

Sen ska det kokas lite knäck och inhandlas de sista julklapparna. Ska försöka hinna med en sväng till pulkabacken också så att ungarna får göra av med lite energi. Jag mår nog inte så dåligt heller av att få flåsa lite uppför backen...

Pepparkakshuset spar vi tills imorgon.

Tv o lek tidigt på morgonen.

imag0681 (MMS)

Morgonpigg unge leker med riddare och tittar på tv samtidigt. Idag är han med pappa tills klockan ett och sen får han vara på jobbet med mig.


Tågfritt idag!

imag0676 (MMS)

Tågfritt idag!


Rugbyträning



Imorse stannade jag och Oliver kvar när Victor hade årets sista rugbyträning i Liljeforsskolan. Det var mycket skratt och bus då killarna skulle hålla i träningen och tränarna bara härmade killarna hela tiden.  De kom in med stora mössor, sprang och sa att de måste gå på toa, hämtade mobiler, låtsades göra illa sig, fakeade skador mm.

Efter träningen skulle det tas kort och Rick bad mig att fota med hans kamera. På kvällen när kortet kom ut på Fejjan fick jag mig ett garv. Jag trodde att Oliver stod bredvid mig när jag fotade men han hade tydligen smygit sig med på kortet.

Raaaaaaap!

Fy farao vad jag är mätt!

Kvällen har spenderats på Eklundshof med kära medarbetare från hotellet. Jag har bobbat i mig lax i stora lass. När alla andra hade stora fat till maten och jag valde assietter så blev det tvärtom när vi kom till efterrätterna...

Pannacotta, fudge, ostar (ju mer illaluktande desto godare) saffransskorpor, tryffel ... I Love!!!

Hälften av personalen drog vidare ut på stan medans den andra hälften - de som börjar tidigt imorgon - drog hem.

En rolig kväll blev det med massor av skratt och snack om våra älskade gäster. Nu blir det sängen, min vetekudde och lite Angry Birds innan ögonlocken stänger sig. Natti, natti!

Husesyn

På kvällen drog jag iväg till Fålhagen för att kolla in Robert & Charlottes nyinköpta hus. De säger själva att det är det fulaste huset i hela området och lite har de väl kanske rätt... men oj vilka möjligheter detta hus har!!!

Jag har redan möblerat det och byggt om i mitt huvud fast jag inte ens ska bo där. Det här kommer bli ett toppenhem för Sonja & Charlie! Målarfärg och lite ombygge kommer få detta hus att nästan glänsa ikapp med det gröna "Pippi huset" mittemot. När vi åkte hem sa Oliver att han också ville bo där. Kan juh medge lite smått att även jag kan tänka mig att flytta hem till dem...

Luciafirande på Dagis.

imag0670 (MMS)

Luciafirande på Dagis.


Ny vecka igen!

Måndagen försvann i ett nafs och nu blickas det framåt för Lucia på dagis imorgon. Halv åtta ska Oliver kläs om till tomte och sjunga med de andra barnen. Hoppas på lite snöfall men är det som idag står man där och fryser under ett paraply. Jo, de har Lucia ute på Axelina.

På onsdag blir det julbord på jobbet och sen är det juh lördagkväll och sista avsnittet av Så mycket bättre.

Tjohopp!


Näe!!!

När vi kom hem från lite shopping och jag skulle låsa bilen åkte alla fyra rutor ner. Va fan???

Jag hoppade in i bilen igen, startade och tryckte upp rutorna. Ur igen och in med nyckeln - näe, de åkte ner igen!!!

Suck...

In i bilen, starta bilen, upp med rutorna, ut igen. Näe, nu hände ingenting. Det klicka lite i låset men dörrarna låste sig inte.

Provade på passagerar sidan och där gick det bra. Så nu har man börjat om från början med en bil som man måste låsa på fel sida. Fan!!!

Jag & Rosi

Läste denna serie i UNT idag. Stämmer på pricken över hur jag och Rosi var som barn. Bästa vänner, lekte alltid och var ofta osams - en stund...




Älskade hjärtat.

imag0665 (MMS)

Oliver och jag var till affären för att köpa fredagsgott. Han plockade smågodis själv medans jag handlade övriga varor. När vi kom hem sa han: - Mamma jag köpte polkagrisar till dig för du ville juh ha det till adventsljusen. Titta va gulligt! :)


Men hallå!!!

Tyckte jag bloggade igår men det var tydligen i söndags. Och imorgon är det fredag igen...

Veckan har i alla fall varit bra, vaknat, lämnat på dagis, jobbat, hämtat på dagis, handlat, lagat mat, diskat, tvättat, somnat, vaknat, lämnat på dagis, jobbat, hämt.. ja ni fattar.

Imorgon ska jag utöka julen här hemma. Har bara hunnit med att jula till det i köket. Fredagkvällen ska vigas till mys med barnen och framplockning av tomtar och stakar.

Tjohej!

NK:s julskyltning

Efter äventyret hos tomten begav vi oss med bil till Märsta. Där bytte vi bilen mot pendeltåget och åkte mot Stockholm. Målet var NK:s julskyltning.




Hej Tomten!

Vi gjorde ett besök till 4H idag där man fick gå upp på skullen och träffa tomten. Oliver klättrade upp med spänning och var något blyg när han satt där bredvid tomten. Han fick i alla fall fram att han önskar sig en riktig borrmaskin i julklapp.



Innan vi gick ner igen från skullen fick Oliver ett paket av tomten.

2:Advent

Tidig morgon då jag och Oliver gick upp samtidigt som Danny som skulle iväg o jobba. Att kunna somna om är liksom inte något som jag begåvats med.

Vi har tänt ljus, kollat på dagens avsnitt av julkalendern och nu ska vi äta lite frulle. Sen ska vi bege oss ner i förrådet och hämta upp lite mer julpynt och ljusstakar.

Blir en tripp till Stockholm på dagen och bl a kolla in NK:s julskyltning.

Tjohej!

Så spännande!



Årets julkalender är riktigt bra! Ibland så spännande så jag knappt vågar titta. Har precis sett dagens avsnitt av Tjuvarnas Jul och väntar nu med spänning på morgondagens.

Shit vilket sug det blev!

Med ny dammsugarpåse gick städningen som en dans. Shit vilket sug det blev!

Att man inte ska hålla sig hemma när det är dagsljus är ju helt klart. Man blir galen av att se allt kladd och damm. Vad fan har hänt med fönstren? Näe efter fyra när mörkret lagt sig känns hemmet mycket renare.

Nu blir det dusch och sen något med mor och far. Behöver köpa dubbdäck till cykeln så det blir väl ett av utflyktsmål att besöka Biltema.

Trevlig lördag!


Paket nr 3


Blev en tidig kväll igår - sov redan vid halv elva. Så idag är man pigg trots att ungen vaknade redan klockan sju för att informer oss om att det var dags att öppna paket nr 3.

Paketkalendern är annars ett väldigt bra medel i december att få upp barn med men på helgerna är den mest irriterande. Förövrigt så är ju årets tv:kalender riktigt bra!




Thats me!!!

Hittade följande klipp på Nadias blogg och fick mig ett garv. Kolla in kvinnan i vitt som står i mitten.Hon är duktigare än vad jag var den gången då Veronica lurade med mig på ett aerobic pass för många år sedan. Jag hade aldrig varit på något dyl och shit vad jag kände mig bortkommen. Jag fattade ingenting!!!




RSS 2.0