Blåkulla nästa!


Det är inte mitt jobb.



Idag trodde jag att jag "hörde i syne" när jag stod i kön på IKEA. (Jo, vi var där idag igen) Framför mig och Danny i kön stod en äldre man och hans hustru. När de skulle betala tog de upp en näve småpengar och gav till kassörskan.

Tjejen i kassan svarar då surt - DET ÄR INTE MITT JOBB ATT RÄKNA ERA PENGAR!!! Men HALLÅ??? Vad är din arbetsuppgift då? Trodde att det var huvuduppgiften att räkna folks pengar när man sitter i en kassa. Danny sa högt "vad är ditt jobb då?" och jag skrattade. Tjejen svarade inte.

När vi betalat gick vi fram till de äldre människorna och sa att de var inte dem vi skrattat åt utan den knäppa kassörskan. Tanten och farbrorn skratta med oss. De tyckte att hon var dum i huvudet.


Oliver sover!!!

0235803d60993ca9ed43420f388592a2.png



Oliver sover fortfarande och det är första gången som han sover på morgonen när jag är uppe. Klockan ringde sju men inte ens det väckte honom. Skönt att han klarade sin första natt i stor säng så bra!


TREDJE GÅNGEN GILLT

1d92082c227570955ed0b22f77c6ab62.png


Så somnade han då äntligen i sin "stora" säng. Det var mycket liv och stoj idag med men till slut så lyckades vi. Jag låg bredvid honom från halvtio till tio. Var kanske lite tokigt att börja med detta denna vecka då han fortfarande är inställd på vintertid. Idag lyckades vi i alla fall och det känns skönt.


MAMMAS POJKE

72b290b97ef9afffba1107c6cd389390.png

 


HEMMA PÅ IKEA!

0-643f00ce31f5614fa94ff3d6736033cf.png


Efter middagen drog vi till IKEA för att titta på garderober och lampor. Vi lämnade Kevin och Oliver i lekrummet och fick vara för oss själva ett tag.

När köprundan var klar och ungarna uthämtade avslutade killarna med varsin glass.


Alla får plats!

0-6a1cded0bcfcbf4fa86ae8af18daf5ee.png



Är supernöjd med vårt nya middagsbord. Nu kan ungarna bjuda sina kompisar på middag utan att vi får placeringsproblem. Just idag så väntade jag och Danny med att äta tills alla killar var klara.


Sommartider Hej hej!


Efter åtta!!!



Något otroligt hände imorse. Min lilla älskade Oliver sov till lite efter åtta!!! Jag trodde inte mina ögon när jag trött som en gris öppnade ögonen och tittade på klockan...

Att jag sen ställt om klockan innan jag gick och lade mig spelade ingen roll. Att få sova till sju hade varit helt underbart det också då det är en hel timme längre än vanligt. Och nu fick jag sova två timmar extra - otroligt!!!

Possitivt tänkande - 2 timmars extra sömn - man kan inte börja dagen på ett bättre sätt!

Ha en bra dag alla!

Dåligt humör !!!



På kvällen tog min energi slut. Det började med att jag skulle fixa till Olivers stora säng så att den blev rättmonterad efter mina felmonteringar i torsdags. Det gick inte så bra och till slut skrek jag F****  rakt ut! Danny kom och hjälpte mig och sen blev det bra.

Senare när Oliver skulle lägga sig började en process som höll på i en och en halv timme. Upp ur sängen, ner ur sängen, kasta napp, hämta napp, var är snutten, läsa bok, ligga med Oliver, lampan tänd, lyssna på band... Till slut BRAST DET!!! Jag hämtade in spjälsängen igen och lade honom i den och sen satt jag inne på toaletten i mörker i en kvart och bara blundade och grät.

Man får dåligt samvete när det brister men man är så trött och kämpar så länge så till slut orkar man inte. Oliver somnade ganska omgående när han hamnade i spjälsängen igen. Säkert tryggheten i att ligga i den men samtidigt vill han vara en stor kille och ligga i en stor säng. Elaka jag sa till och med att han var en bebis och att hans kusin Charlie som är ett år mindre minsann sover i en stor säng. ÅNGEST!!!

Elaka mamman ska strax gå och sova så att hon är pigg och glad när lillskrutten vaknar imorgon bitti. Då hinner vi mysa lite innan jag drar till jobbet halv elva. Förlåt min älskade unge!


Allt lego & duplo 50%!


Var till den nya leksaksbutiken Toys R us på eftermiddagen med Oliver och Victor. De hade halva priset på allt Lego & Duplo. Folk var som tokiga! Jag köpte en Duplo bil till Oliver som han ska få när han fyller år. (se bilden ovan) Sitter och ångrar mig lite över att jag inte köpte tågbanan för 1199:- Han hade älskat den och det hade faktiskt varit värt 600:-

Hade man inte varit så jävla dumsnål hade man handlat Lego till kommande födelsedagar åt både Kevin & Melker. Men då jag inte betalat in våra räkningar än och vi är i fullfart med att renovera så blev det som det blev. Kommer säkert bra erbjudanden igen.


PIGG KILLE LÄSER

6e4178289285fcb8a941d864ff2a318f.png



 Mamma é trött o vill ha lugn o ro.


God morgon!

Hela familjen sover och jag är tvungen att gå upp klockan kvart i sex en lördag för att åka och jobba. Livet är orättvist...

Löningslördag brukar vara "highlife" och med jackpot på Lotto på 215 miljoner blir det nog drag. Eller så åker alla till rätt sida om stan för att kolla in Media Markt. Vi får se hur det blir. Slutar i alla fall halv tre och det är skönt.

Nu ska jag fixa sminket!


FREDAG DEN 26:E

Tog en promenad med sonen till dagis. Ibland var det rena snigelfarten och ibland gick det i 180. Kan i alla fall konstatera att min son är riktigt duktig på att promenera då det i alla fall är en kvarts promenad från oss till dagis.

När jag lämnat på dagis tog Danny och jag en sväng till Gränby. Vi betade av apoteket, bolaget och Kvantum i en rasande fart.

Sen hem, tog en macka som jag svalde ner med ett glas treo - sen han jag somna i en halvtimme innan det var dags att dra till Maxi.

Klockan tolv stämplade jag in och sen var det fullt ös i spelhörnan. Kanske inte som en riktig löningsfredag men nästan. Antar att många var på andra sidan stan och kollade in Media Markt.

Kvällen rullade på ganska så snabbt. Vi fick sommarschemat och det var ju inte några större ändringar på det. Har semester v 28, 29, 31, 32 och 33. Jobbar 9:30 - 17 på midsommarafton så det passet kommer jag försöka byta med någon medarbetar . Om jag inte lyckas får det bli en mammadag. Klart jag vill vara hemma med mina barn på midsommarafton! Går gärna in på midsommardagen istället - det gör ingenting men midsommarafton då vill jag vara med min familj.

När jag kom hem vid halv nio hade Danny och Victor fixat Victors tv. De hade även flyttat garderoberna och ställt tv:bänken där den skulle stå. Blev riktigt bra och Victor är jätteglad över tv:n. Nu kan han kolla på sin favoritkanal sexan utan myrornaskrig.

Vi har tittat på Lets Dance och tagit varsit glas vin. Nu är det en dusch och sängen som väntar. Imorgon öppning på Maxi.

God natt alla underbara!


SNIGELFART TILL DAGIS

6c4a9bd086667bcf78053441f57d4f8d.png

SNIGELFART TILL DAGIS


Torsdag 25 mars

Besiktningen gick kanon och jag är så nöjd. En felinstäld lampa var det enda som blev felanmält men inget återbesök krävs. Känns underbart att veta att vi har en bil som kommer ta oss dit vi vill i ett år framåt. Visst något kan gå sönder men det kommer ingen jävla överförmyndare och säger att CO halten är för hög eller liknande. Ödet som dödade min Ford...

Danny vann 45 på Lotto och jag försökte intala honom att han skulle vara glad. Han förlängde sin kupong i hopp om att vinna några miljoner på lördag. Kära Gud...

Vi besökte Media Markt och de andra butikerna och jag kunde konstatera att det var ju riktiga kanonbutiker. Speciellt i syftet att vi nu har ännu ett ställe att promenera till. Danny kan gå in på Media och jag kan gå på Hemtex & Servera. Ett perfekt promenadmål då Danny inte vill gå ut och gå utan att ha någonstans att gå till. Hänger ni mé?

Victor hade sparat pengar sen i somras för att kunna köpa sig en platt tv. Vi har hela tiden sagt åt honom att vänta till just Media Markt öppnar. Idag köpte han en tv - men på El Giganten. Tänk att de körde bättre priser än Media på vissa tv:n - allt för att inte förlora köpare till Media. Så på Victors rum står nu en LCD - tv 42 i sin kartong och väntar på att bli upplockad.

Anledningen till att den inte plockades upp idag är att Danny tagit tag i renoveringsbiten för hallarna och vardagsrummet. Vi tyckte att det var synd om det skulle komma massa damm i tv:n från spackel och annat skit. Tur att man har en förståndig unge som tyckte likadant.

Är förövrigt stolt över att han sparat ihop till denna tv själv.

Angående renoveringen så är den alltså i full gång. Danny har målat en första gång i dag - både i tak och på väggar. Känns redan otroligt skönt att slippa de gula väggarna. Hallarna blir fixade först innan han hoppar över till vardagsrummet. Sen ska det inhandlas två garderober som kommer stå precis innanför dörren. Förvaring har ju varit den sämsta tänkbara i denna lägenhet och det känns skönt att vi nu kommer kunna hänga undan alla kläder och skor. Vidare ska två speglar inhandlas och en byrå. Hallen kommer bli så stor och luftig!

TJOHO!

0d0818f659f5d6d13ecc0cf8e6e08e70.png



Bara ett fel - en strålkastare som är för lågt inställd. Helt jävla underbart!


BESIKTNING!

0-5353c80d199634949b25f8ff4a80d339.png

Sitter på besiktningen i Boländerna och hoppas på det bästa.


Bilbesiktning

Ska till bilprovningen i Fyrislund 9:20. Hoppas att bytet av avgasröret var den sista och enda kostnaden som vi behöver lägga ut på "Gröna Faran". Håller tummarna som fan att bilen går igenom prickfri!


kuckilikuuuuuuuuuuu!



Varför måste jag alltid vakna FÖRE tuppen? Idag när man kan sova till sju, ja då är det som vanligt. Oliver vaknar klockan sex och vill gå upp!

Man blir fan GALEN!

Vilken miss!



I dagens UNT kan man läsa om leksaksaffären Toys r us antal minuter till öppning. Tryckfels Nisse har gjort ett fint jobb!


Uppsala vimmel

.



Ja, hur det här gått till vet varken jag eller Carro. Danny kom i alla fall ihåg att det fotades och att vi tittade på kortet och godkände det. Själv så minns jag ingenting och stod helt frågandes när Veronica på jobbet kom i morse och sa att hon sett oss på vimmelbilder från Flustret


Vad var det som hände?

Igår var det vår. Solen sken, snön smälte och jag såg en Maskros leta sig upp ur jorden. Idag blev det värsta snöovädret på HELA vintern. Kom säkert en 2 dm snö och med den starka vinden bildades stora drivor. Så nu är alla gräsmattor och rabatter övertäckta med snö igen. Oerhört tacksam över den underbara vinter vi haft längtar dock jag också till vår och varma dagar.

Min dag blev en riktig slappar dag. Har varit hemma så gott som hela dagen förutom när jag hämtade Oliver hos mamma på kvällen. Hjälpte Victor att sortera reklam, plockade från igår, tvättade en stolsdyna, tittade på bandy mm. Stegräknaren noterade bara 12 000 steg och det tack vare promenaden till mamma för att hämta min son. Men det var skönt att ta det lugnt och varva ner. Tyst och skönt hela dagen - lovely!!!

Ska lägga mig nu med förhoppning om att jag får ut bilen imorgon. Om det inte plogas under natten tror jag att det blir svårt att komma iväg. När jag var och satte i motorvärmaren vid sex var det drivor runt bilen.


Födelsedagsfest!

Igår var det dags för det stora partyt. Vi började med lite återvinning och jag bjöd gästerna på mat som var kvar från fredagen. Tyvärr så finns det kvar ännu mer så det blir pastasallad till lunch och middag idag också.

Efter middagen hoppade vi in i vardagsrummet och snackade lite. Sen blev det singstar och ett jävla liv. Hur kan fem tjejer och en man föra ett sånt liv? Tur att våra nya dörrar finns (som inte läcker ut ett ljud)annars hade nog störningsjouren kommit.

Lite senare kom Carros man, två av hans bröder och en kompis till dem. De han dock inte vara mé så länge för halv tolv kom taxi och hämtade oss.

Hade jätteskoj på Flurran och det var dans för hela slanten. Hade min stegräknare på mig och den hade tickat typ 14000 steg där inne under kvällen.

Tack för en underbar kväll mina kära vänner!


Blivande maskros

0-4a76102f9f15eabd9de5e496667f0b82.png

 


Vårpromenad

24f19384fbb2458ca16f325712e8d4e0.png

 


Lördag morgon

Eftersom min snarkande sambo höll mig vaken inatt blev det till att flytta in i Victors rum runt tre. Där sov jag som en gud till jag hörde Oliver ropa strax före åtta. När jag kom in till honom höll Danny på att byta på honom och en bajsig blöja låg på golvet - lite på snedden - så att en bajsklump hade ramlat ur. Så började min dag som 39 och en dag.

Nu har jag fixat lite här hemma och städat undan från igår (även om jag gjorde det mesta redan igår) Återstår dammsugning och hängning av tvätt.

Massor med mat kvar från igår så lunchen är redan fixad. Sen blir det att hitta på något med Oliver innan han ska lämnas till mamma och pappa.

Ikväll blir det lite fest hemma hos oss innan vi drar ner till Flurran. Många har dragit sig ur eller tackat nej men järngänget består - Anneli, Rosi, Kristin och Carro.

Tack än en gång för igår - Vilken kanondag det blev!

39 år - Tjoho!!!

Vilken underbar födelsedag jag fick. Vilka fantastiska vänner, släkt och familj jag har!!!

När jag klev upp imorse stod det en Champagne flaska på spisen med en lapp från Danny - JAG ÄLSKAR DIG!

Sen kom Kevin med en teckning som han ritat. Fem minuter senare kom Danny upp med Oliver. Oliver hade också ritat en teckning. Sen fick jag ett present kort på IKEA från Kevin på 500:- och ett presentkort från Oliver på MQ på 500:-. Tack mina ÄLSKADE!

När jag drog upp jalusiet för ciggen på jobbet fick jag mig ett garv. En 70*100 skylt med ett kort på mig och grattis text satt bakom. I skåpet stod även en jättefin blomma och ett paket. I paketet låg en bok av David Batra - Den som inte tar bort luddet ska dö!!! Stort Tack till Anders, Carro och Nelson - Ni är UNDERBARA!!!

Tack Carro för inlägget på din blogg - http://carotten.blogg.se/

Malin hade bakat en jättefin liten tårta och bilde publiceras längre ner i bloggen - TACK SNÄLLA MALIN!

När Victor kom hem från skolan fick jag ett paket av honom också - Ett presentkort på Åhlens på 375:- Precis samma summa som lyktan kostar som jag så gärna vill ha. Nu blir det till att åka och köpa den!

På kvällen kom Robban med sina barn, mamma & pappa, Börje, Veronica med sina barn och Susanne, Pelle & Filippa. Vi åt god Italiensk buffé och avslutade med kladdkaka, grädde & hallon. Smakade ljuvligt!

Stort tack till min älskade Danny som fixade maten medans jag var på jobbet - TACK!!!




Vi ångrade oss!

Idag var vi ner till Chilli och lämnade tillbaka mattan. Vi insåg att det var bättre att börja med möblemanget och ommålningen innan vi köpte en matta. Dessutom tänkte vi att det kanske var bättre med en matta som man kan tvätta eller i alla fall torka av.

Så nu blir det nog en spegel till hallen istället. En lite mindre som inte väger så mycket. När födelsedagshelgen är över ska det inhandlas målarfärg och tapeter. Nu är det dags för gubben att uppleva gamla tider med målning från morgon till kväll. Jag tror han längtar...

Eart our



Nej, vi kommer inte deltaga!!!

Vi har barnfritt & party - då ska det inte sparas på någon el. Mellan 20:30 - 21:30 är det fullt ös. Vi deltar på söndag morgon istället.

Reklam




Då min son sen i november börjat dela ut reklam har man fått en liten insikt i om hur det går till. Att uttdelaren gör så mycket jobb för så lite pengar.

Reklamen kommer i buntar på torsdagen och ska sedan sorteras. Ibland är det många olika sorter ibland bara några få. Att vika all reklam som sonen ska dela ut tar ca 2 timmar. Då har han ett område på ca 400 hushåll. Att sedan gå och posta reklamen tar lite drygt två timmar. Betalning för fyra timmars jobb är ungefär 150:- Jag tycker dock att det är bra att man lär sig att tjäna pengar och de två timmarna det tar att dela ut reklamen är ju motion med betalning. Sen är det så att av dessa hushåll vill ungefär 25% inte ha reklam. 

Anledningen till att man inte vill ha kan ju variera men den största anledningen tror jag är att man tänker på miljön. Skyltar som "Jag vill inte ha reklam - jag vill ha träd" sitter klistrade på en del dörrar. Tänk om folk visste att all reklam är redan förtryckt för att delas ut till alla hushåll. När sonen är klar med utdelningen ska man räkna alla reklamblad och rapportera. Oftast blir det en hel stor IKEA papperskasse som skickas tillbaka.

Så ni med nej tack skyltar på dörren - ni gör ingen miljöinsats!!!




Nytt avgasrör

På fredag ska bilen lämnas in för att få ett nytt avgasrör. Efter många turer hit & dit och även köp av diverse avgasrörsdelar kom vi fram till att det var både lättare och billigare att inte göra jobbet själva.

Konstigt men sant! Så det var bara att lämna tillbaka och avboka delar vi beställt och inse att den bästa affären var att låta någon annan göra jobbet. Nu kostar det 1400:- och vi är nöjda. Sen är det bara att hoppas på att bilen går igenom besiktningen nästa torsdag.


Tack svärmor för julklappen!

Idag inhandlades en grå matta till vardagsrummet. Vi fick ett presentkort julen 2007 på Chilli och idag brände vi det. Räckte även till en gosedjurs giraff till Oliver. Tanken från början var att vi skulle köpa en spegel för presentkortet men den tilltänkta spegeln visade sig vara för tung för våra väggar.

Den som spar han har...


Kom - Timoteij

Hjärtat rusar, pulsen slår
Du ser på mig där du står
Tankarna far runt omkring
Ingen av oss gör nånting
Måste det va' så svårt
Kanske är också du
Rädd för att falla hårt
Men det får räcka nu

Kom kom kom
Medan som-som-sommaren ännu hänger sig kvar
Medan natten ännu är ljum
Och vår längtan lockar och drar
Kom kom kom
Det finns dom dom dom som ser chansen glida förbi
Ta min hand så gör vi allt det som dom låter bli

Kom med mig, kom
Kom med mig, kom

Allt man skjuter upp till sen
Vem vet när vi ses igen
För hösten knappar in
Det går så väldigt fort
Så lägg din hand i min
Så vi får nånting gjort

Kom kom kom
Medan som-som-sommaren ännu hänger sig kvar
Medan natten ännu är ljum
Och vår längtan lockar och drar
Kom kom kom
Det finns dom dom dom som ser chansen glida förbi
Ta min hand så gör vi allt det som dom låter bli

Kom med mig, kom

Kom kom kom
Medan som-som-sommaren ännu hänger sig kvar
Medan natten ännu är ljum
Och vår längtan lockar och drar
Kom kom kom
Det finns dom dom dom som ser chansen glida förbi
Ta min hand så gör vi allt det som dom låter bli

Kom kom kom
Det finns dom dom dom som ser chansen glida förbi
(Chansen glida förbi)
Ta min hand så gör vi allt det som dom låter bli
Ta min hand så gör vi allt det som dom låter bli
Kom med mig, kom

Min vinnare!

Timotej!!!


Om 53 veckor...

...blir jag 40 år!!!

Boka in redan nu och fixa barnvakter - fest den 19 mars 2011. Kan man ha mer tur än att fyrtionde födelsedagen infaller på en lördag? Återkommer med tid och plats. Funderar på en åttiotalsfest så att jag får använda min gamla mockajacka som jag sparat sen Happy Days tiden. Större axelvaddar får man leta efter...





Grannar del 2

Nyss mötte Danny grannen som bor under oss i trappen. Det är han som alltid är sur över att det rinner ner vatten och annat skit på hans balkong. Jag förstår honom för jag vill inte heller att det ska komma saker från ovan på vår balkong.

Han frågade lite sarkastiskt om Danny hade städat på balkongen? Det hade grannen minsann gjort men sen kom det hinkvis med vatten ner från vår balkong som hamnade på hans nystädade balkong. Danny berättade att vi var oskyldiga men att grannen över oss roat sig med att skotta/städa sin balkong häromdagen.

Nu får det fan va nog - vi tänker inte vara tysta längre och få skäll för saker som vi är oskyldiga till. Grannen skulle ialla fall gå upp och prata med grannen som bor över oss. Undrar vad hon svarar?




Grannar

Är så jävla less på grannar -  Fy fan!

Visst bor man i ett hus så får man tåla ljud men...

När grannen under klagar över att det rinner på hans balkong och vi vet att det är grannen över oss som häller vatten för att skura sin balkong - vi håller tyst...

När vi har tvätt på tork på balkongen och grannen börjar skura balkongen så det droppar på tvätten - vi håller tyst...

När grannarna borrar och lägger klinkers golv till elva på natten - vi håller tyst...

När det dammsugs eller möbleras om mitt i natten - vi håller tyst...

När de sex katterna sitter i trapphuset och även har bajsat utanför vår dörr - vi håller tyst...

När grannen tar vår UNT ur vår brevlåda så vi blir utan - vi håller tyst...

MEN:

Det klagades över att det stod för många cyklar i cykelförrådet och vips försvann alla "sommarcyklar". Enligt styrelsen var "sommarcyklar" barncyklar. Medlemmar i styrelsen fick ha sina kvar även fast det var punktering på fram och bakdäck och de inte använts på flera år...

Victor fick skäll av en styrelsemedlem för att han har sin reklam i trappen men det går alldeles utmärkt för pojken i huset bredvid att ha den i trappen... (att ens diskutera detta med Victor istället för mig - IDIOT!!!)

Lisa min vän som har handikapptillstånd och får parkera var hon vill fick skäll - hon fick inte parkera utanför huset...

Danny tog en cigg i somras på ballkongen efter en heldag i Borrlövsta. Det ringer på dörren och Danny går och öppnar endast i kalsonger. Utan för står grannungen över - en 19 årig kille och ber honom att sluta att röka på balkongen...

Jag gick över gräsmattan en kväll i höstas då jag hade bråttom hem eftersom jag hade migrän och ville hem och lägga mig - fick skäll av samma kärring. Hon menade på att vi skulle vara rädda om våra fina gräsmattor och inte gå på dem - HALLÅ, jag är 40 år - jag kan väl fan själv avgöra om jag ska gå på gräsmattan eller inte!

Idag hade jag tvättid mellan 7 - 10. Klockan nio ringer grannen och frågar om hon får börja tvätta? Jag svarade surt att det gick bra. Va fan ska jag va så jävla trevlig för när folk bara tar och tar men klagar tillbaka?


 

6 år av saknad

 10 mars 2004 - sex år har gått sen min Älskade Rita gick bort. Har nog inte gått en dag då jag inte gett henne en tanke. Varje gång jag passerar Årstadagiset upplever jag hennes sista timmar på nytt. Dagen då jag förlorade min bebis, min "Olga".

Urnan med hennes aska och favoritleksaken "Pigge" ovanpå står kvar i vitrinskåpet. 


♥Min Älskade vovva - jag saknar dig♥


Toapappret...

är slut som vanligt. Jag var i valet och kvalet om jag skulle gå till affären eller om jag skulle titta på Housewifes. Det blev tv:n.

Servetterna är också slut så vad gör man då? Jo jag tog fram min låda med trosskydd som jag fick häromdagen. Sen gick jag in till min stora son och sa att om du måste bajsa så får du torka dig med de här. Han tyckte att jag var dum i huvudet!

Fick förövrigt ett tips på Facebook om att kaffefilter funkar...

Bränd Oliver

När Victor och jag hämtat Oliver på dagis idag gick vi hem till mamma. Hon skulle bjuda på wåfflor och började med smeten. Samtidigt stod Oliver och åt på en pepparkaka. Precis som vi andra Hellers älskar han grädde. Han fick en idé om att doppa sin pepparkaka i grädden - som inte var grädde utan wåffelsmet. Han tog fram en stol och satte handen på spisen - AJ, AJ, AJ!!!

Han grät och grät. Stackars unge. Han satt i Victors knä med en kopp med snö i och höll ner sina skadade fingrar. Har aldrig hört honom gråta så mycket och länge. När det gått en timme åkte vi hem istället. Jag visste ju att jag hade bedövningssalva hemma.

Ett finger har en stor blåsa men fingret bredvid klarade sig ganska bra. Nu sover han så vi får se imorgon hur det känns. Satt i kö till sjukrådgivningen i en och en halvtimme men hon tyckte inte att vi behövde åka upp och få det undersökt. Vi skulle hålla det tort och rent och byta förband när det blev blött. Än så länge är ju blåsan hel och vi får väl hoppas att det förblir så.

Stackars min lilla älskling.


Vedyxa

Vi tog en tur till Vedyxaskogen runt lunch. Nicole & Peter hängde också på och vi njöt av det fina vädret. Lek i snön och korvgrillning.



MOT VEDYXA!

75f9db55ebfbb0f18bfdc778859fb001.png

MOT VEDYXA!


Fredag & Lördag

När jag slutade jobba i fredags åkte jag till Gränby med Danny och Oliver. Vi skulle inhandla en tårta och en present till Emil. Han fyllde år tidigare i veckan och vi skulle fira honom på kvällen.

Vid sex kom Emil & Kevin och då satte vi oss för att äta. Kött, potatisklyftor och beasås. Sen blev det Lets dance, tårta och lite vin.

Igår skulle Oliver premiäråka skridskor. Mamma följde med för att filma den stora händelsen. Vi gick ner till Årstaskolans is och snörde på skridskorna. Victor skulle också åka på Tomas gamla skridskor då hans egna låg hemma. Oliver var verkligen "Bambi på hal is". Skridskorna var i minsta laget och efter tio minuter fick han nog. Sen åkte han skridskor med stövlarna och lekte med boll och klubba med Victor.

När vi kom hem till mamma igen så var vi ute och lekte på tomten. Det var ett underbart väder och solen värmde. Pappa skottade i gropen och jag tog alla hårda bitar och byggde en stor snöborg. Fick hjälp av Victor som bar bitarna till mig. Oliver satt på en snöhög och lekte med Tomas gamla traktor. Det var så varmt så vi kunde vara ute utan jackor.

När vi kom hem vid fem så var Oliver jättetrött. Han skulle titta på Pettson & Findus men somnade i stolen. Klockan sex bar jag honom till sin säng och undrade lite suckande när jag skulle få gå upp i morse. Ungen sov till kvart över sex!!!

Verkar bli lika underbart väder idag - vi får se vad vi hittar på!


Fredag morgon!

Underbart väder ute, snö, kyla och SOL!!!

Jobbar till fyra idag och sen ledig hela helgen - underbart!

Oliver har fått skridskor efter Sonja - som är efter Victor. Det blir premiäråk i helgen.

Hoppas D får pengar också så kan man gå och shoppa lite. Garderoben ÄR tråkig! Vill även köpa färg så att  förvandlingen från de fula gula väggarna till vita kan börja.

Trevlig helg alla!


Konstig grimas

Min arbetskamrat Carro hade väldigt roligt åt mig häromdagen. Hon och Daniel stod och tisslade och tasslade och ville att jag skulle fylla på cigaretter.Carro skulle visa Daniel något som jag brukar göra. Jag trodde att hon skulle visa att jag alltid sätter ciggpaketen bak & fram och upp & ner.

Senare kom det fram att jag tydligen gör någon konstig grimas när jag fyller på cigaretter - hahah! Jag frågade faktiskt själv om det var en grimas för jag vet att pappa och Victor gör likadant när de koncentrerar sig.

I dag frågade jag Anders om han sett mig göra någon konstig grimas? Han svarade. - Ja, du ser så rolig ut när du skriver för du gör något med munnen...



Grattat Filippa!

Oliver och jag har varit hemma hos Susanne och Pelle och grattat Filippa. Hon fyller 2 år idag och blev jätteglad över presenten som vi köpt. En docka som heter Fiffi. Tydligen ett barnprogram som jag missat. Hon gick i alla fall och bar på dockan hela tiden när vi var där. Vi bjöds på bullar, chokladrutor, Hallongrottor mm. Jag skrattade och sa till Susanne - fan va roligt - du bakar precis samma kakor som jag gör!

När vi satt och fikade åkte plötsligt en brandbil förbi. Säkert en bilolycka sa Susanne men jag som blev nyfiken sprang till fönstret och tittade ut. Trettio meter bort brann det för fullt i en tvåvåningsvilla på Melongatan. Vet inte hur många brandbilar och poliser som kom. Ambulansen åkte efter en stund så jag antar att ingen var hemma. Stora eldslågor slog ut och brandmännen gjorde två stora hål i taket. Stackars människor som ska få detta besked att deras hus brinner. Kommer nog inte vara så mycket kvar när det är släkt...

Nu ska jag sova lite middag innan det är dags för nattpasset på Maxi.


Grattat Charlie

 



Nu har vi varit hemma hos Charlie och grattat honom på 2:års dagen. Egentligen fyllde han i måndags och höll kalas i söndags men vi kunde inte närvara då.

Charlie fick en traktor och ett förkläde. Traktorn var roligare än förklädet. Till Sonja hade jag köpt en Hello Kitty målarbok med klistermärken i.

Oliver lekte med Sonjas barnvagn nästan hela tiden. Tror att han drömmer om en egen. Hennes Hello Kitty paraply var också en favorit.

Vi bjöds på fruksallad med daimgrädde. Varför är vi Hellers så tokiga i det?

Det visade sig att Sonja hade kvar Victors första skridskor så Robert gick ner i källaren och hämtade dem. Nu ska Oliver få åka skridskor i helgen för första gången!

Vi åkte hem vid åtta och när vi skulle åka hem kunde vi konstatera att alla Hello Kitty klistermärken var uppklistrade på Sonjas vägg. Tjusigt värre!


Grattis Lisa med familj!




Idag fick Lisa en pojke - Loar. 2 veckor för tidigt...

Grattis, grattis!


Kör jag olagligt?




När jag fick min bil av svärmor poängterade hon att avgasröret behövdes bytas ganska så omgående. I lördags reflekterade jag över att det hängde ner mot marken.

Idag när jag skulle åka till Maxi tänkte jag - undrar om det är kvar när jag kommer fram. Det var det INTE!!!

Så nu undrar jag - Är det förbjudet att åka utan avgasrör eller är det böter? Eller är det helt ok?

Glasstest 2010





För andra året i rad (numera en tradition) testade vi ikväll årets glassnyheter från GB. 7 olika glassar skulle provsmakas och vi satte oss vid bordet och högg in. I år fick även Oliver vara med och han stormtrivdes!

Jag kan ärligt säga att jag inte kommer att köpa någon av nyheterna förutom en - Bröllops struten - shit vilken underbar glass! Att min favoritglass sen många år tillbaka varit just pecannöt kanske har en stor betydelse. Det som om möjligt kommer hålla mig borta från denna underbara glass är priset. Tjugofem kronor är mycket.

Crazy Gum hade en pinne som innehöll tuggummikulor. När man stoppade dem i munnen så hoppade de i munnen som Poprocks. (hur många kommer ihåg det godiset?)

Magnum Gold - En glass med guldöverdrag - haha. Jag tyckte att den var alldeles för söt men det blev Victors och Dannys favorit.

Ice Cool Guitar - Vanlig choklad och vaniljglass formad till en gitarr. Tydligen ska man spara på pinnarna för enligt pappret finns det massor med olika färger. En typisk barnglass och det blev Olivers favorit. (om vi förstod honom rätt...)

Solero Fruity Ice - Kevins favvis. En isglass som smakade ananas - ungefär som sorbet. Säkert jättegod att stoppa i ett glas med sprit och göra en fräsch drink - haha!

Ben & Jerrys Peanut Butter till ett pris av 26:- Chokladöverdraget var alldeles för starkt. Ingen av oss gillade den speciellt mycket - eventuellt till en kopp kaffe...

Magnum Temtation Fruit - god men för mäktig. Torkade cranberries i och det var fräscht.

Cornetto Freestyle - Bröllops strut - LOVELY!!! Man tolkar det som en hyllning till det stundande bröllpet mellan Daniel & Victoria men tydligen är det glassgubben & glassgumman som ska gifta sig...


Sen kan man ju undra vad det var för glass som fotografen fotade på detta kort - GB:s nya Vaniljtuttar???



So far...





Det pågår tips SM i hela Sverige och på Maxi precis som i alla andra butiker kan man bli butiksmästare. När en gång återstår ligger jag på andra plats. Passar på att skriva om detta nu för nästa vecka lär det inte vara lika mycket att skryta över - haha!

RSS 2.0