Trött

Är så trött att jag inte orkar blogga. Kan meddela att nya jobbet går sakta framåt. Finns nog hopp om mig med även om jag tycker att det är skitsvårt. Idag började bokningarna lossna även om det är jävligt svårt. Varför är inte jag uppvuxen med excell och tycker att allt ska ligga på datorn istället för i pärmar med papper?

Nu sängen så hjärnan får vila - natti.

Såhär...

... såg min familj ut när jag började på Maxi.


                Då förstår man hur länge sen det var...


Härlig start

NOT!!!

Vaknade med migrän efter en så gott som sömnlös natt. Tog tabletter, började må illa, kräktes, fick diarré... Shit, tänkte jag - jag kan ju inte ringa o säga att jag är sjuk.

Tog mig till dagis med en unge som nästan sov. Fick springa in på dagis och göra något av ovanstående en gång till, tog farväl av Oliver och cyklade ner till jobbet.

Kom in - förklarade läget för Robban - men kände mig endock något bättre efter cykelturen. 

Efter en halvtimme mådde jag bra.

Dagen gick så himla fort. Information i mängder och fatta vad det snurrar i huvudet. Hur ska jag få in allt detta? Känner i alla fall att jag klarar av att göra nyckelkort och det är ju alltid något. Nyckel kort check

Bokningsprogrammet är fortfarande ett "oh shit hur ska jag fatta detta" men det känns endock som jag kommit en liten bit ifrån en hjärnblödning. Detta ska nog gå att få in i mitt huvud också!!! (Gamla människan som aldrig hållt på med excel förut...)

Imorgon ska jag banne mig gå hem och känna att jag behärskar bokningsprogrammet rätt så bra!

Ni vet ju alla att jag har en förkärlek för att snacka skit med gamla gubbar och tror ni inte att världens goaste gubbe kommer in och vill ha ett rum för natten. Lite senare kom han och frågade om vi kunde hjälpa honom att parkera hans bil i garaget för han hade så svårt att se när han kom från dagsljus till mörker. Självklart fixade vi det! Robban körde och jag satte mig i bak.  Han gav oss åttio spänn att köpa fika bröd för - blev lime cheesecake - mums!



The End

Idag var det sista dagen på Maxi.

Det känns i hjärtat men jag känner att jag inte är i form för någon större analys idag. Återkommer imorgon.

Nu ska jag försöka få lite sömn innan jag går vidare i livet.

Underbara sommarvärme!

När jag stämplade ut från Maxi vid tre möttes jag av en underbar hetta. Sommaren var tillbaka!

Åkte hem och hämtade Danny för att sedan ta bilen till Bahaus för att inhandla färg till huset. Fick med mig en krusbärsbuske med röda bär också för 50:-

Sen blev det en snabbis till mor för att hämta upp Oliver och sen gasen i botten ut till Borrlövsta. Till kvällsmat blev det haloumi och potatisgratäng - riktigt nyttigt och helt enligt tallriksmodellen...

Blev lite plantering, krattning och vattning. Avslutade kvällen med ett dopp i poolen med Danny och Oliver. Killarna sover kvar men jag åkte hem. Imorgon är det sista dagen på Maxi.

Natti, natti



 Poolbad i 23 gradigt vatten klockan 21 i augusti - underbart!

Det närmar sig slutet

Har sagt hej på ett tag till många av mina arbetskamrater idag. Nu återstår bara två dagar och det börjar kännas i kroppen. Känner mig pirrig, glad och lite nervös samtidigt som det känns lite ledsamt. Jag har ju spenderat över tretton år på Maxi.

Känns som om någon där uppe styr lite i spelet. Många av mina favvo kunder har varit inne idag - några av dem har jag inte sett på väldigt länge. Fick träffa en av mina mest älskade favoriter - en kvinna i sextioårs åldern som har skelett cancer. Hon själv säger att hon har max tre år kvar att leva och att det inte finns någon återvändo - jag hoppas vid min Gud att hon har fel. Hon har alltid varit så glad och trevlig och helt underbar.

Två av mina hatobjekt var också inne. Två äckliga gubbar som får oss alla att rysa. Den som först ser att de är på väg fram till kassan brukar ha en förmåga att göra sig upptagen eller snabbt göra ett toalett besök.

Tror att favvisarna var inne för att jag skulle kunna ta farväl och att de äckliga var inne för att jag inte ska tveka om att jag valt rätt. Kan det ligga någon sanning i det? Kanske...


Den sista kvällen...

Nu har jag jobbat mitt sista kvällspass på Maxi. Känns oerhört skönt att slippa just den biten och det är just de passen som jag kommer sakna minst. Känns så himla trist att dra till jobbet när alla andra börjar komma hem samt att man ska gå och vänta hela dagen på att få åka o jobba.

Men idag gick jag inte och väntade. Oliver var hemma med mig och vi drog till Gränby med mamma o pappa för att kolla in de nya affärerna som hade invigning igår kväll. Hamnade på Intersport och nu finns det inte längre någon ursäkt för att inte börja promenera. Inhandlade nya walkingskor, träningslinne och träningsbrallor till rejält fyndpris då varorna jag handlade var öppningserbjudanden och sänkta med hälften eller mer.



       Skor från Reebook och brallor/linne från Casall


Sen var jag in på nyöppnade Silver & sånt för att kolla om de hade något som jag kunde köpa för mitt presentkort som jag fick av mina älskade medarbetare på Maxi när jag fyllde 40 i mars.

Det visade sig att de hade Edblad smycken ♥ mitt favvomärke!!!

Silver & sånt på stan har inte haft Edblads och det är därför jag inte hittat något som jag ville ha. Nu fick jag två par armband och ett par örhängen plus att jag har lite kvar. Armbanden är lika men det ena har svarta stenar och det andra vita.

Så för er som gillar Edblads - 20% rabatt tills på söndag!



                                       ♥ Kärlek!


Dagens goda gärning var när jag hjälpte en pojke som satt och grät på en parkbänk. Jag stannade, ställde ifrån mig cykeln och pratade med honom. Han var ledsen över en grej som hänt och ville inte gå tillbaka till skolan. Efter ett långt samtal oss emellan följde han med mig tillbaka till skolan och jag lämnade honom hos rektorn. Jag hoppas att allt löste sig!

                  


Mor & son dag

Valde att spendera denna underbara lediga onsdag i Borrlövsta med min älskade Oliver. Vi åkte tidigt och var ute i ett härligt, soligt Borrlövsta redan vid tio.

Oliver köpte verktyg och fick ett par snickarbyxor igår så han var fullt besluten med att börja dagen med att just snickra och såga.




Och för att komma till jobbet som snickare var han tvungen att ta bilen:





Själv så roade jag mig med att kratta, såga och plocka pinnar. Kan lugnt säga att man blir som tokig när man är på tomten och grejar. Man springer hit och dit, det finns så mycket man vill göra så man kan inte sluta.

Lite lunchrast hade vi dock:





Sen fixade vi på tomten ett tag till innan det var dags att gå till poolen som precis som resten av Borrlövsta låg öde denna underbara höstdag. 23 grader varmt var det i vattnet och Oliver tog sig ett dopp.





Åter nere i stugan blev det dags för fika:





Och det var just där i det ögonblicket som min bantning för idag blev förstörd. Vad är det med mig och småkakaor? Blev ett antal points där kan man lugnt påstå...

Vi hade världens mysigaste dag tillsammans - min Älskade son och jag.


Playboy Danny-bunny

Danny drog på konferans i morse med jobbet och kommer hem imorgon kväll. Jag tänkte att jag skulle skoja till det lite med honom så jag preparerade hans väska med lite prylar.

Det ultimata var ju att han skulle dela rum med någon men så kul fick jag inte. Kondomerna och glidmedlet som jag fick på Pride paraden åkte ner i väskan. Fint inrullad så att när han  sen tar upp tröjan åker de ner på golvet. Barnsligt? Näe...

Ett diadem med kaninöron åkte också ner i väskan. 

Så om någon ser en playboy bunny, rökandes cigarr och med en ballong på skallen - då är det min Danny.

 


Lunch på landet

imag0448 (MMS)

Oliver äter Billys pannkakor med hallonsylt och jag äter ägg o hårt bröd. Mamma - son mys på hög nivå.


Underbara morgon!

Det är solsken idag och jag är ledig! Planerar att dra iväg med Oliver till Borrlövsta och kratta lite. Eventuellt tar vi ett sista dopp för säsongen i poolen. Ska ringa o höra om mina pensionärsföräldrar vill hänga med för då kan vi kanske ta en liten tur i skogen också.

Men nu blir det två kokta ägg och en kopp te - Godmorgon!

Mina brallor har krymt!

Vem är det som varje år när jag har semester gör inbrott i mitt skåp och tvättar mina kläder för varmt? Jag börjar bli jävligt irriterad på dig nu!!!

Jag kan ju knappt ta mig ner för trappan. Min ursäkt till Simon i torsdags när jag kom lite sent var att brallorna stramade så mycket så jag kunde inte ta så långa steg.

**************************************************************

Kära Fredrica imorgon är det du som börjar köra Viktväktar programmet igen. Sluta skyll över på någon annan vad du själv stoppat i dig. Hur många kakor har du ätit i sommar? Hur många mackor har det blivit?  Och vem åt upp en av Carros vita Tobleronen - den på 400 gr?

OK - Jag erkänner - JAG HAR ÄTIT FÖR MYCKET!!!

... men lite är det Årstahallens fel för de kör massa onyttiga varor till väldigt låga priser hela tiden. Om jag inte proppat i mig av dessa varor hade jag inte gått upp dessa extrakilon!!!


**************************************************************

Och inga jävla komentarer nu om att jag är fin och dyl. Ok fin är jag - hihi - men absolut inte smal. Jag ska ner till 60 igen och det nu! (Kom ihåg att jag bara jämför med mig själv)

Imorgon blir det ägg eller gröt till frulle - som man ligger får man bädda!

..........
och jag hade faktiskt tänkt gå ut och springa i kväll men mina skor var blöta efter att ha stått i regn i två timmar igår så det gick inte att springa i dem.

Undrar om det blir regn imorgon?



Rugbyträning

Spenderade kvällen på en regning rugbyplan vid Fyrisfjädern. Killarna badade i lera och vatten och jag har aldrig någonsin sett Victor så skitig som han var idag. Regnet öste ner och planen plaskade när de sprang/slängde sig i gräset.

Tror i alla fall att de flesta tyckte att det var ganska roligt. Äkta rugbyväder som tränarna säger.



       Så här ser man ut när man tränat rugby i regn!



                        Och så här såg laget ut...


Rugbyträning i lervälling

img_0554 (MMS)

Morgon & Victor skymtar bakom all lera. Rugbyplanen är som en vatten/dypöl. Men killarna har roligt!


God morgon!

Tröttheten är påtaglig och jag skulle inte tackat nej till att sova fem timmar till. Utanför fönstret breder ett grått, regnigt höstigt Uppsala ut sig.

Måndagarna är rutinernas dag - jag vet exakt nästan minut för minut vad jag kommer göra. Måndagar är den bästa dagen på Maxi.

Trevlig måndag och välkommen till en ny vecka!


VAKEN!!!

Kan inte sova och jag tror att jag blir tokig!!!

Har varit många sömnlösa nätter på sistone även om jag är trött. Varför är det så?

Nu börjar sista veckan på Maxi och jag vet inte om det är det som undermedvetet håller mig vaken. Att lämna tryggheten och kasta sig in i något nytt. Men jag har ju tjänstledigt så att om det inte skulle motsvara mina förväntningar finns ju alltid en livlina.

Samtidigt så känns det så himla kul att få börja jobba på hotellet och att få göra något helt annat. Att skrapa kontrollrutorna på Trisslotterna känns inte längre så meningsfullt...

Det blir säkert jättebra men kontrollmänniskan i mig blir lite rädd när jag inte har full koll över situationen. Jag är ju van att vara bäst och vill så vara. Naturligtvis blir även jag varm i kläderna på hotellet efter en tid men jag vill ju börja som ett proffs.

Va fan det ordnar sig! - Vad vore livet utan utmaningar?

Back to bed!!!

En räv!!!

Mamma, jag och Oliver tog en cykeltur på kvällskvisten runt Skölsta. Inne på en tomt såg vi en räv som låg och vilade. När vi stannade och tittade började den att röra på sig. Räven var dock inte speciellt rädd utan gick bara undan en bit och stannade sen till.



                   Titta bredvid skottkärran!

A
nnars har dagen inte bjudit på så mycket överraskningar annat än att vi mötte Tompa inne på IKEA. Blev en snabbfika med IKEA:s goda kanelbullar och kaffe för fem kronor styck - klart prisvärt!

Oliver
har fått sin födelsedagspresent av mor och far i form av ett skrivbord och vi åt schnitzel hemma hos dem enligt beställning från  Victor och Oliver. Fick även njuta av mammas goda Rödavinbärskaka. Receptet finns här på bloggen sen länge för den som vill prova!



Lördagsnöje på hög nivå



Kvällens stora nöje är att montera en IKEA byrå åt Oliver. Lådorna har stått och glott i över en vecka så jag tänkte att i kväll får det bli. Till mitt sällskap har jag en skruvdragare och det är riktigt trevligt.


Varit på rugbyträning

imag0434 (MMS)

Har precis kommit hem från en rugbyträning i ösregn. Oliver var jätteduktig och trivdes kanon i regnet. Själv så stod man och småfrös lite.


Fula Maja

Kvällen har spenderats hemma hos Pelle och Susanne då Gustav fyllde 15 år idag. Massor med gott fikabröd som vanligt och ett stort glas vin.

Kvällens roligaste var Fula Maja - en docka som Susanne köpte till Filippa på IKEA i veckan men som Filippa inte ville ha för att hon tyckte den var ful. Det slutade med att hon fick namnet Fula Maja.



Fula Maja!


Snacka om flashig!

imag0430 (MMS)

Snyggaste tampongen jag sett - kan dock meddela att den såg ut som vanligt under pappret - inga fjärilar där inte...


Rakat musche!



Den här söta lilla killen har idag rakat sin musche för första gången. Ett stort ögonblick i en mors liv. Med posten idag kom även lämpan för moppekortet.

Och jag som bara är 25...


VA???

Hörselkontroll på Ackis med Oliver idag. Den obligatoriska fyraårskontrollen som gick galant. Ungen har inget fel på hörseln även om det kan verka så väldigt ofta.



Tack Cameo!

imag0429 (MMS)

Hade tappat en sten i ringen som jag fick när jag fyllde fyrtio. Inga problem sa tejen i butiken - du får en ny!!! Snacka om service!


Tack Emil!

imag0428 (MMS)

Nu har jag köpt en skitsnygg ring för ditt presentkort! Tack, Tack!!!


Victor på tv

På Victors rugbyträning i måndags var TV4 Uppland där och gjorde ett reportage:

 

Back att work!

Roligt var det att vara tillbaka på jobbet. Dagen gick som vanligt i hundraåttio. Trots överhoppad lunch och lite övertid brann det i knutarna för att hinna med. Men det känns skönt nu när jag vet att allt är under kontroll.

Efter jobbet blev det en sväng till Borrlövsta för att hämta hem Danny.

Nu är jag så trött och vill bara sova - Precis som min rymdhjälte Buzz Lightyear:



Semester är slut

Klockan är snart halv ett och jag är inte ett dugg trött.

Det finns två farhåger som kan komma att påverka min sömn i natt. Rädslan för att klockan inte ska larma och rädslan för att jag inte kommer kunna stänga arbetsbyxorna...

Undrar vilket som är värst?


Och så blev huset äntligen grått




Idag har vi målat för fulla muggar. Snyggt blir det! Danny är kvar och ska måla på allt en gång till imorgon. Sen ska det svarta målas - knutarna, fönsterkarmarna, dörren och trappan samt ny utebelysning och hängränor ska monteras.

Jag ser redan nu hur snyggt det kommer vara nästa sommar när de rosa Pelargonerna blommar i en svart blomlåda under köksfönstret. Hinner jag så blir det Ljung redan i höst.



Mr Jeffersson

Fick en vänförfrågan idag från någon som jag inte känner vilket händer då och då. Självklart måste jag hålla på traditionen att publicera dessa för er. Den här gången var det dock ingen tanig Indie eller helfet afrikan.

Håll i hatten för Morris Jeffersson:



Här är meddelandet:

hello my dear how are you doing?i am sorry for intruden.Any way i am Morris from UK, i was going through face book when i saw your picture,and i could help but to say hi.and that i will love to communicate with you,in other to know you better if you dont mind.i will like to know if you are married,cause i think i am very much intrested in you.Hope you keep in touch..Kisses Morris Jefferson

Kollade upp killen och han hade en vän. Måste fan kolla imorgon om han fått fler...

Tror kanppast att denna människa existerar men hur fan orkar man hålla på? Och nej, jag har INTE addat honom!

Fan va coolt!

Kolla in videosnutten! - Hit vill jag åka!!!

Varulvar i skogen...

När Danny kom hem från jobbet drog vi ut till Borrlövsta. Danny började måla på huset och jag rensade i stora rabatten. Satt även upp alla de 20 solenergilampor som vi köpte på Bauhus i våras. Snacka om att det blev fint när mörkret kom!

Vid tio lämnade vi Danny i stugan och åkte hem. Eftersom det var mörkt, fullmåne och jag var ensam i bilen förutom Oliver så började jag självklart stressa upp mig själv. Såg inte hur man skulle låsa dörrarna innifrån så jag var tvungen att ringa Robban. Såg ett scenario framför mig där jag antingen skulle bli stoppad av en bil som stod mitt över vägen och när jag sen stannade blev överfallen och .... pip piiip.. hm ELLER att jag skulle bli ifattsprungen av en varulv...

Robban gjorde mig sällskap i telefonen fram till storavägen sen kände jag mig trygg. När vi lagt på hade Oliver somnat. Jag gasade på, spelade Kent på högsta volym och njöt av mörkret, de dimmiga åkrarna och min härliga blåa panelbelysning. Riktigt mysigt var det!

Kors i taket!

Fick min längsta sovmorgon på hela semestern. Vaknade av att Oliver låg och snackade och vände mig om för att säga åt Danny att han måste gå upp. Men han var borta!!!

Klockan var halv tio och han började jobba nio. Jag har aldrig någonsin inte vaknat när hans klocka ringt och han gått upp.


Oliver på Börjes tak

imag0404 (MMS)

Oliver har tagit stegen upp till taket på Börjes nya förråd. Han ska inspektera om taket är godkännt.


Hej mormor o morfar

imag0400 (MMS)

Är i Viksta och hälsar på mormor och morfar. Tyvärr hade de inget kaffe hemma men vi drog vidare till morbror Börje och fick kaffe där.


Träning i regn



När regnet stod som spön i backen över Uppsala var det dags för Victor och hans lagkamrater att köra veckans andra träning. Själv så drog jag till IKEA där det var varmt och torrt.

Kom hem 1500:- fattigare men Oliver har fått en hylla till sina leksaker och till badrummet blev det en ny duschdraperistång, hällor och duschdraperi. Något att pyssla med imogon kväll när Danny jobbar.

Fika efter Poolbad.

imag0395 (MMS)

Sitter i stugan och fikar efter härligt dopp i poolen. Tänk vad underbart när det är varmare i vattnet än vad det är på land!


Klättrar i träd.

imag0394 (MMS)

Mamma står på marken och tittar på sin 40:åriga dotter som klättrar i en tall.


Jag har skänkt!



Gör det du också!!!

När jag såg bilderna på det här barnet kunde jag inte låta det passera utan att göra något.

Sms:a TIMME till 72970 och du skänker en gåva på 50 kr till Läkare utan gränser.



Öronproppar

Som publik i monstershowen igår tilldelades man öronproppar. Dessa pluggade jag in i natt när jag skulle sova för att slippa oljuden från Oliver och Danny.

Gissa om jag sov gott?!

Vaknade halv åtta utvilad. Oliver han sover fortfarande fast klockan passerat halv tio...

Hallå?!

Vart tog den här dagen vägen? Känns som den bara försvann...

Det blir så ibland men vad gör det när man har en härlig semesterdag imorgon också?!

Natti, natti!

Dagens nöje

En tur till Media Markt med mor och far, Oliver samt Sonja och Charlie. Uppvisning med Monster Truck som inte var längre än tre minuter. Ja, ja vi hade något att göra i alla fall när vi tog oss dit, tittade och tog oss hem...


Cars 2 på G!

imag0382 (MMS)

Nu blir det Cars 2 på Spegeln med Danny, Kevin och Oliver. Undrar hur länge jag håller mig vaken?


Pride

Idag efter Olivers rugbyträning tog vi tolvtåget till Stockholm. Årets Prideparad var det vi skulle titta på. Vi fick rätt bra platser och Oliver och Kevin stod längst fram. Vi hade inte sagt något till dem om paraden men jag kan ju bara tänka mig att de måste ha tyckt att vissa saker var väldigt konstiga. Oliver berättade bla för mig på tåget hem att en tant - hon var nakenfis.

Jag hade tänkt visa massa bilder på Babsan mfl men min JÄVLA HTC TELEFON är så JÄVLA DÅLIG att fota med. Kan lätt säga att jag blir GALEN!!! Hur kan man göra en sådan dyr, fin, avancerad telefon och så går det knappt att fota - DISS, DISS, DISS!!!

Så jag bjuder på en bild på min mamma som är heterosexuell och hennes bananasplit:


Fixat i Borrlövsta

Idag har jag byggt och planterat klart nya rabatten i Borrlövsta. Den består av 2 storters Funkia, Kantnepeta och en gul Fingerborgsblomma i mitten. 

Förutom trädgårdsjobb blev det naturligtvis bad men inte för mig. Jag nöjde mig med att sitta i en solstol och titta på när Kevin och Oliver badade.


Victor & Felicia

Min Victor och Lottas Felicia sitter o badar i baljan hemma hos mamma. Fjorton år sedan och det känns som igår...


Inte mycket o säga...

...underbar dag i Borrlövsta med härlig, strålande, het sol. Krattat, grävt och planterat samt badat, badat, badat! Och det var så bra så vi tar om det imorgon igen!

God natt.

Stolt mor

Kan bara glädjas med min fyraåriga son som absolut skulle cykla själv till affären och köpa grädde till sina pannkakor. Jag insåg att han inte skulle ge sig, gav honom pengar och talade om var grädden fanns. Efter tio minuter kom han hem igen med grädde. Gissa om han var stolt och kände sig stor?



Borrlövsta idag också!

Nu när vi farit runt på olika aktiviteter dag ut och dag in känns det skönt att styra bilen till Borrlövsta och bara ta det lugnt. Att vädret är kanon den här veckan tackar man naturligtvis också för.

Idag krattade jag upp det sista från den meterhöga gräsklippningen. Nu ser det verkligen fint ut igen! Gjorde även rent i stugan - bättre sent än aldrig.

Har ett projekt på G med ett stenparti med diveres växter. Blir perfekt att bygga av alla stenar som vi samlat vid infarten. Tar nog en sväng till Plantagen imorgon och inhandlar lite grönt. Har även blivit lovad en del av mamma då de ska gräva upp grundet i höst. Rosbuskar, Korneller och Alunrötter. Ska även ta lite Syren och fylla ut vår kommande häck som just nu är väldigt gles.

Här är lite bilder från dagens bad i den 25 gradiga poolen:

 

Mamma skrattar åt pappa som - ja, vad gör han?

 

Kevin med Oliver och Victor i bakgrunden.

 

Mitt syskonbarn Melker.

 

Mitt syskonbarn Meja.


 
Oliver och Victor.

 

Alla dårar -  ni kan bara gissa hur hög ljudnivån var!

 

Underbart kort på mamma och Meja!

 

Härligt i poolen!



Victor kastar i väg Oliver som njuter av all vattenlek.

Det matchar visst!

Imorse när Oliver satte på sig sina Hammarbykläder valde han ett par blå/vit/röd-randiga strumpor. De där matchar inte sa jag - ta de gröna strumporna istället!

Men mamma fick jag till svar, de matchar visst - till märket på tröjan!

Och visst hade han helt rätt i det...


Borrlövsta

Idag blev det Borrlövsta med trädgårdsarbete och bad. Själv så höll jag mig på land men jag kan erkänna att jag var riktigt sugen på att hoppa i det 25 gradiga vattnet. Synd att baddräkten var hemma...


RSS 2.0