Men va fan!

Jag som kände mig ganska bra igår förutom att jag var matt vaknar nu till en ny sjukdom. Hosta, förkylning och t.o.m feber tror jag. Fan - jag som ska gå på premiären av Edenbergs ikväll.

Jag trotsar alla baskilusker och åker till jobbet endå. Det får bära eller brista.

Host! Host!

Småbarn igen...

imag0783 (MMS)

En halv krasslig morsa på väg till affären med en halvkrasslig unge. När det visar sig att sparkcykeln är hos mormor och det är punkterning på riktiga cykeln - Ja, då är det bara att plocka fram vagnen trots att man har en femåring och benen sticker fram en halv meter framför vagnen.


Mardröm

Vilken jävla mardröm att vara hemma i dagsljus och världens härligaste sol. Finns det någonting här hemma som inte har fläckar eller är dammigt?

Nu hade den där Rut varit väldigt uppskattad av mig...

Danny dammsög igår



Så nu är alla golv i hela lägenheten skitiga utom datorn. Undrar om jag ska vara snäll och hjälpa till och ställa undan dammsugaren?

Hemma idag

Stora stygga vargen o de tre grisarna är hemma idag. Den enda som fortfarande mår dåligt är väl Victor. Vi andra är hemma för att vila upp oss och minimera risken att smitta andra när vi återvänder till våra sysslor imorgon. Stackars Victor får alltid blodprickar i ansiktet när han spytt. Ser ut som han har fått fräknar i hela fejjan - verkligen ugly!

Det går på halvfart idag men fy vad det är tråkigt att va hemma och inte göra något. Sängkläderna har börjat rensats ur för varv - här ska alla äckliga basilusker bort! Förstår mig inte på folk som orkar fuskvabba o ringa sig sjuka i onödan - jag klättrar på väggarna!!!

Kräk, kräk, kräk!

När jag vaknade igår kände jag en obehaglig känsla i magen. Varnade Robban att jag ev inte skulle kunna jobba och i samråd med honom bestämde vi att jag skulle stanna hemma. Lämnade Oliver på dagis och la första pizzan på parkeringen på Årstaskolan innan jag tog bilen hem igen.

Sen var det skyttetrafik mellan sängen och toan hela dagen. Fy fan!!!

Vid fem började Victor att kräkas.

När Danny var in till Oliver vid nio såg vi att även han hade kräkts i sömnen. Hela sängen var fylld med spyor. Vilken jävla tur att han inte kvävts av dem för vi hade inte hört någonting och han sov bara vidare.

Kevin kom på kvällen och även han hade varit hemma med magsjuka.

Mannen i huset är nu väldigt rädd för att han ska få magsjuka. Höll på att frysa ihjäl oss alla när dörren stod på vädring för att få bort baskeluskerna.

Jag mår i alla fall bättre nu även om jag inte har ätit annat än Piggelin. Tänk att denna glass är så underbar när man är sjuk.



Piggelin - Världens bästa sjukmat!

Väntar på


Lördagen började bra...

Oliver och jag släppte av Victor på träningen klockan nio och åkte sen till hotellet och käkade frukostbuffé.



Sen tog vi en sväng på stan och inhandlade lite nya kläder till Oliver. Byxor, kallingar, strumpor och en tröja som han valde själv - en grå med Super Mario på. Tröjan skulle han förövrigt ha på sig nästa gång när han åkte hem till kusin Melker...

Sen for vi hem och tog det lugnt ett tag innan det var dags att hämta upp Charlie och Charlotte på stan. Sen for vi mot Arlanda och Jumbo Hostel. Ungarna tyckte planet var spännande medans jag och Charlotte mer gick runt och spanade för att få idéer.




Efter flygplandet drog vi vidare till terminal två för att möta upp mamma, pappa, Robban och Sonja som kom hem från begravningen i Wien.

När alla kommit ut och vi skulle åka sa Oliver plötsligt att han måste spy. Sakt och gjort - Uhughhhhh!!!!

Tre gånger på terminalen och sen fick han sitta med en påse i knät hem i bilen. Snacka om att bli magsjuk med buller o bång. Från topp till botten på två minuter.

Kvällen tillbringades hemma hos mamma och pappa. Vi bjöds på mat - jag lax och de andra på:



Wienerschnitzel!!!


Panta burkar.

imag0780 (MMS)

Jag har rensat på balkongen. Nu tar jag och Oliver en promenad till Årstahallen och pantar skiten så att Oliver får komma ut lite. Han har inte kräkts idag men han är lite lugn. Jag har lovat Oliver att han ska få pengarna.


Laktos mjölk?

Oliver till mig:

- Mamma, det är något fel på den här mjölken. Är det laktos mjölk?

- Näe, det är standard mjölk.

- Men den smakar konstigt...

- Den är lite tjockare och fetare än mellan mjölk.

- Ja, ha! Som grädde?

- Ja, ungefär...

- Oh, va gott!


Carola & Uggla



Helt jävla - skitbra!

Estelle



Grattis Kristin och Estelle - Ni var först!

Vila i frid Älskade farmor ♥




Mina barn o dina

När en annan tillbringade dagen på jobbet drog Danny och Camilla på museum i Uppsala med en skock ungar. En salig blandning av släktskap...

Mitt o Dannys barn, Camilla o Dannys barn och Camillas två bonusbarn. Min sambo o hans ex - Släkten är värst...



 

Kevin, Oliver, Isabelle & Christoffer (Kevins bonussyskon)

Brandutbildning

imag0773 (MMS)

Idag är jag med jobbet på Viktoria för att lära oss lite om hur man släcker eld. Har gjort detta en massa gånger förut och det är alltid lika roligt. Att vi har världens underbaraste vårväder dessutom är juh rena lyckan! Hahah - inte alla brandmän som har en sådär chick scarf runt halsen...


Premiär på G.

imag0767 (MMS)

29:e februari är det premiär för Tomas & Co och deras nya restaurang i Rådhuset. Ska bli spännande att se.


Nickis

imag0765 (MMS)

Oliver leker med Oscar på Nickis medans jag pratar med Agneta och Danny. Lite ombyggnad är gjord då entren är flyttad och cafeterian större och med mer utbud. Att det gjorts en stor godishörna känns dock väldigt irriterande. Dyrt som bara den och jobbigt med ungar som ska tjata om godis. Tummen ner för den!!!


Karlsson på taket

Ieftermiddag blir det teater på Fyrishov med mamma, Meja och Oliver.


Äntligen!!!

Har precis efter många,många misslyckade försök lyckats koka de perfekta äggen. Att sminka sig samtidigt som man kokar ägg är ingen bra kombination. Glömmer lätt bort att jag kokar ägg och börjar skura badkar, toaletter o annat medans äggen kokar sig hårda och smått gröna.

Men idag är de helt fucking perfekta!!!

Nu ska det njutas med te, macka o ägg. Sen blir det en snabbis upp till Gränby så Kevin kan handla en present till Sebbe. Lasergame väntar för honom medans jag nog drar vidare till IKEA.

Tjohej!


Härliga sovmorgon - not!

Det är så sjukt irriternade att barn inte kan sova på helgerna. På vardagarna när ungarna ska upp i skolan då är de så trötta och man får väcka flera gånger.

Men när det blir lördag morgon då blir det annat ljud i skällan. Klockan halv sju vaknade Oliver och kvart över sju kom Kevin och var sååååååå hungrig.

Nu är hon kvart i åtta och jag har precis väckt Victor som ska på rugbyträning.

God morgon!

(Näe, det blir ingen sovmorgon imorgon heller för Kevin ska iväg med scouterna o samling klockan 8:45)


1,7 kg påskharar

imag0763 (MMS)

Hittade precis en kartong bakom flingpaketen i skafferiet. I den fanns 1,7 kg skumgodis. Fyndade på Årstahallen i somras och köpte denna kartong för 10:- Otroligt att den legat så länge utan att någon upptäkt den!


NO SMOKING!




En del gäster vet liksom inte hur man uppför sig...

Att röka på rummet är inte tillåtet hos oss och därför har vi inte några askkoppar på rummen. Den här gästen hittade ingen askkopp så han tyckte att det var ok att fimpa på golvet!!!

När jag konfontrerade honom med bildbevis hävdade han att han inte visste att det var rökförbud. När jag ställde frågan om varför han fimpat på golvet var svaret att han inte hittade någon askkkopp. Men hur i helvete tänker man???

Då hans beteende orsakat brännhål i mattan blev hans hotellnatt något dyrare än han tänkt sig. De sista han sa efter att ha skrivit på räkningen var - Jaha, det blev en dyr läxa det här.

Jo, jo - är huvudet dumt får plånboken lida.

75A - Njaaaa

Hjärtat kom in på jobbet med tre paket. Det första jag utbrister är - va fan jag hade juh bara tänkt köpa semlor till kvällen...

- Men inte behöver du köpa något till mig... Jo, hej du!

Fem minuter senare satt jag med ett presentkort på MQ (puss, puss) en chokladkartong och världens finaste underkläder - i för liten storlek. Hur ska man tolka det? Choklad och för små underkläder??? Älskling du är snäll men 75A är för litet. (och då menar jag inte kupstorleken - ett halvt poäng där)

♥ Tack Älskade

...om jag köpte något? Semlor, 4 Trisslotter och så det bästa, jag har tvättat vita t-shirtar!!!


Morsans glasögon



Skrattade gott när jag provade mammas gamla glasögon. Detta par var hennes första och de har väl en trettio år på nacken. Börjar faktiskt bli rätt moderna igen!

Härliga vinterdag!

Idag har vi varit ute och njutit av den härliga värmande solen. Vilken underbar vinterdag!

Oliver spände på sig långfärdsskidorna och skidade iväg mot vallen med mormor. Jag och Danny promenerade bredvid.



Värsta nattsuddaren...




... eller trött mamma som väntar på sin tonåring som är ute fast klockan är sen.

I brist på annat skoj har jag suttit en stund vid datorn och lekt med ett två år gammalt kort på Oliver & Victor medans jag kämpar för att hålla mig vaken. Tänk vad mycket skoj man kan göra med kort!

HAHAHAH!


Prima ballerina

Jo, takterna sitter i. Idag impade jag på alla när jag körde mina piruetter nere på Fålhagens IP. Föräldrar och barn stod upp och jublade när jag for fram.



       JOFA grillorna med trettio år på nacken is still going strong!


Efter en timmes åkning var det gott med varmchoklad och äggmacka!



                                
                                   ♥ Sonja & Oliver ♥

Nämen hallå!

Då var det fredag igen då. Ja, eller rättare sagt lördag...

Har tillbringat kvällen hemma hos mor och far. Vi drack lite rödtjut och spelade poker. Kvällens roligaste var när Danny var tre poäng från att vinna och morsan fick fyrtal. Tjohej - och vi andra åkte ner på noll igen.

På hemvägen stannade vi till på kullen och jag och Oliver tog några åk fast klockan var långt över tio. Så jävla roligt!!! Imorgon blir det garanterat några timmar på kullen.

Annars har veckan som vanligt bestått av att jobba. Har latat mig hela veckan och tagit bilen men hur roligt är det att cykla i femton minusgrader? På måndag blir det dock cykel igen - kan juh inte göra latheten till någon vana.

Nu blir det sängen - halv åtta ringer klockan. Sen blir det rugbyträning för Victor på Svettishuset medans jag och Oliver matar ankorna i Svandammen och tar en fika på hotellet.


Tjohoo!!!

Pappa lagade Victors snömadrass som jag hittade häromdagen i Victors hockeytrunk. En reklam sak från Coca Cola som jag tiggde av Rachan på Maxi för säkert sju år sedan.

Jävlar vad det blev fart!!! T.o.m ungarna på kullen stannade upp och kikade när jag och Oliver svävade iväg. Så himla roligt! Imorgon kväll bär det av till kullen igen och då hoppas vi på lite mindre minusgrader och ingen blåst.

Tjohoo!

Lite frisk luft i kylan

imag0746 (MMS)

Oliver och jag har trotsat kylan och begett oss till mamma och pappa. De andra tråkmånsarna sitter hemma - en framför datorn och den andra i sängen. Nu ska vi laga Victors snömadrass och sen blir det åka av på Stora kullen.


Man kanske skulle byta gardiner?

imag0742 (MMS)

Ser att julgardinerna fortfarande sitter uppe. Hur kunde jag missa det? Blir en tripp till Hemtex på lunchen imorgon för att kika om jag hittar några snygga att hänga upp. Som ni vet är jag en sådan som aldrig tvättar och sätter upp samma gardiner igen. Har de engång åkt ner kommer de aldrig upp igen. Dock undantag för just julgardinerna.


En himla lång dag

Halv fem vaknade jag av att telefonen ringde. Det var nattisen på Centralstationen som ringde o berättade att det var bråk på Kungsängstorg. Jag ringde Robban och hörde om han kunde åka ner men han var ensam med ungarna. Jag sprang ut i den femton grader kalla natten och började att skrapa bilen. Shit det var så kallt så det gick inte bort. Isen satt dessutom på insidan. Robban ringde igen och vi bestämde att jag skulle åka till honom och passa ifall ungarna vaknade så skulle han åka ner o ta bråket i stället. Jag körde ner till honom med endast små streck på rutan som jag kunde titta ut igenom.

Huttrandes lade jag mig på soffan och väntade på att han skulle komma tillbaka. Kvart över sex kom han och berättade att han hade fått ringa dit polisen då fulla ungdomar var osams med varandra.

Sju sov jag igen för att vakna av alarmet när klockan blev åtta. Dags att fixa frulle till Victor som skulle iväg på rugby. Tur att hans tränare kom förbi och hämtade honom. Danny drog till jobbet och Kevin och Oliver vaknade. Jag utfodrade dem med frukost och somnade om. Halv elva var jag tvungen att gå upp för att fixa till mig för att
dra på kalas med Oliver.

Var på kalaset i två timmar innan det var dags att åka hem för att hämta upp Victor och köra honom, Morgan och Tommy till rugbyklubben föra en helkväll med rugby och pizza. Sen drog jag till Tomas och Camilla då Oliver ville leka med sina kusiner.  Kevin hade en kompis hemma och ville inte följa med.

Jag bjöds på både middag och fika och höll även på att somna i soffan. Halv åtta drog jag hem igen och hämtade upp Camilla och lilla Victor på vägen.

Åtta ringde Victor och det var dags att dra till klubben och hämta upp killarna. Sen hem igen för lite vin och tjejsnack med Camilla samtidigt som vi tittade på Melodifestivalen. Måste ha varit den sämsta delfinalen någonsin. Inte en låt var bra.

Klockan tolv gick Camilla och ungarna hem. Nu är klockan snart halv två. Victor kollar på tv, Kevin bygger gubbar av lera, jag sitter här och halv sover medans Danny och Oliver snarkar ikapp i sovrummet.

Nu blir det tandborstning och sova. Fy fan va skönt!!!

Angry Birds



Nu blir det Angry Birds i sängen till ögonen inte orkar hålla sig öppna längre. Gick upp fem imorse så det blir nog inte någon lång aktivitet direkt, God natt!


Det eviga städandet

...tar aldrig slut. Fy fan vad jag längtar efter att få komma hem till en lägenhet där sängarna är bäddade, disken undanplockad, kläderna i tvättkorgen och all annan skit bortplockad. Jag skiter i om det är damm på listerna eller lite smulor under bordet men jag vill att det ska va undanplockat.

Vad är det som gör att ingen utom jag tar med soppåsen när jag går ut? Påsen ställs mot ytterdörren varje gång jag byter den men av någon anledning så kliver alla bara över.

Jag vet inte hur det ska va egentligen, jag kanske har missuppfattat det hela. Tvättkorgen? Är det inte meningen att man ska lägga tvätten där i eller ska den ligga på golvet bredvid???

Näe fr.o.m imorgon är det jag som lägger mina skitiga trosor på tangentbordet, låter frukosten stå kvar på bordet tills någon annan tar bort den, spiller på golvet men skiter i att torka upp, går i blindo på att mjölken är slut och sist men inte minst, börjar kasta små bollar av mina skitiga strumpor här o där i lägenheten....

Eller så fortsätter jag bara mitt eviga städande, Grr!


RSS 2.0