6 års kalas

dsc00632 (MMS)

Mitt syskonbarn Melker fyller år idag och vi är hemma hos honom och firar.


Jul på IKEA

dsc00630 (MMS)

Julen har kommit till IKEA. Granen är klädd och alla jultillbehör är prydligt staplade runt omkring. Om två månader ska staken fram...


Tungan utåt - sträck!

   

Party!!!


Brudbuketten & jag

   
 
   


När vinet börjat stiga en åt huvudet och jag blev full med bus - då hittade jag brudbuketten övergiven i en vas på bordet. Morsan skrattade så hon tjöt medans jag fotade mig med blommorna.

Nyktra / Fulla

Jag tog ett kort på Gustav och Frida när de såg så fina och prydliga ut. Vi bestämde snabbt att vi skulle ta ett till kort men då när de var lite mer packade...


Tårtan


Middag


Mingel innan maten



Jag och min kusin Theres.



Jag och min moster Chattis!

Sista - phu!

dsc00629 (MMS)

Äntligen sista maträtten. Jag ska ALDRIG mer beställa in en 7 rätters - fy! (raaaaap)


Ost...

dsc00628 (MMS)

Lite bröd, tomatmarmelad och några stinkande goda ostar. Tomatmarmeladen är jättegod!


5e rätten!

dsc00627 (MMS)

Petar ut det gottaste i denna risotto - pilgrimsmusslorna. Bland det godaste jag ätit men jag orkar inte äta och det kommer mera...


Raggmunk på domtrappan

dsc00626 (MMS)

Vi sitter på Domtrappkällaren och har precis beställt in en sjurätters middag. Marie och jag skålar med vatten medans Madde & Carro gottar sig i underbart vin.


Tidningsmöte

Klockan fyra har vi tidningsmöte med Interpress. Ska gå igenom året som varit, planera framåt och gå igenom nyheter inom tidningsfronten.

Mötet avslutas med middag på Domtrappkällaren.

Nya tag!

Då var man igång då med vecka nr 2. Nu ska jag värkligen kämpa för att äta alla dessa points och se om det ger resultat. Har lagt stegräknaren på hyllan för att inte känna ångest inför att inte ta 20 000 steg om dagen.

Frukost just nu - 2 ägg och 1 dl mjölk = 5 points. Strax kaffe på jobbet med mycket mjölk = 2 points. Nu kan ingen klaga när jag lagt 7 points bara på frukosten.

Bröllopsfrisyrer

Jag skulle fota Camillas och Charlottes bröllopsfrisyrer och då tyckte min bror att jag skulle lägga ut en bild på hans också.


Mingel utanför kyrkan


Vigseln

Sjukt suddiga, mörka bilder men jag lägger ut dem endå i hopp om att någon snäll människa inser att jag behöver en bättre kamera - haha!

Lägg märke till min rörda stolta mor som jag inte kunde låta bli att fotografera.


I väntan på brudparet



Den första psalmen vi sjöng - I denna ljuva sommartid.



Pappa riggar videokameran.



Charlie kommer till kyrkan med moster Caroline



Brudparet anländer!

Pust

Igår satt jag i över en timme och fixade med korten från Charlotte och Robbans bröllop. Sen ville inte den bärbara datorn vara med längre så jag fick göra om allt idag. Nu har jag suttit i över en timme och fixat med överföring och röda ögon. Nästan överst på min önskelista står en kamera där man undviker suddiga kort och röda ögon.

Jag kommer inte hinna lägga ut alla kort idag utan börjar lite smått nu.

Håll till godo!


Lönnbackafotograferna

Dessa kort är "lånade" på facebook av Lönnbackafotograferna. Det är samma som tog våra fina kusinkort. Jag hoppas att ingen tar illa vid sig att jag lånar dessa och lägger upp på min blogg.

Underbara kort!

Först har vi ett foto på alla bröllopsgäster när vi promenerar från Helga Trefaldighetskyrkan upp till slottet. Sen en underbar bild på Robban och Charlotte. Ett fint kort på min stiliga bror följt av ett kort på mor och dotter i princessklänningar. Det sista kortet på Charlie är helt underbart!



0,2 kg

Inte mycket men i alla fall neråt! Jag måste börja äta mera. Kan inte lämna 10 - 12 points varje dag och hoppa över frukost eller lunch. När klockan är nio ska pointsen vara slut!!!

Så fr.o.m imorgon blir det frulle oavsett tid jag går upp, lunch och middag. Små mellanmål ska också få plats och då inte bara iform av frukt.

Så nu ska det ätas - nästa vecka vill jag ha ett kg minus - SNÄLLA!!!

Mamma & jag

dsc00625 (MMS)

Nu är vi på G!!!


Sms inlägg

dsc00624 (MMS)

sms inlägg


Välkomstdrink

dsc00620 (MMS)

Dags för en välkomstdrink inne på slottet. Skönt att komma in efter den kyliga promenaden från kyrkan.


Redo

Nu är vi klara för avfärd till bröllop. Ewa och Tomas är här och vi ska strax dra vidare till mamma för att plocka upp dem. Stannar på Blixtgatan och plockar upp lillebror.

Victor är uppklädd och snygg som fan. Tvingade på honom en skjorta och shit - vilken snygging!

Ha en bra dag alla - det ska vi ha!

Lördag morgon

Oliver leker framför tv:n och jag har slappat lite här framför datorn. Ska gå och lägga mig bredvid honom i soffan och softa lite.

Runt tio cyklar jag över till Camilla och Kevin för att lämna honom. Han ska sova där inatt och som Oliver har längtat och tjatat om detta. Sen blir det att fara hem och fixa sig inför det stundande bröllopet.

Trevlig lördag!

Förberedelser

Efter jobbet dumpade vi Oliver hos mamma och farmor och åkte iväg till Gränby för att inhandla det sista inför bröllopet imorgon. Victor skulle ha ett par nya jeans och ett skärp och  Danny en ny slips då den gamla blev kvar på stolen sist när vi var på Elisabeths och Jörgens bröllop.

När vi kom hem visade det sig att byxorna var för små. Blev ett byte senare under kvällen och jag kan nu meddela att min lilla son inte är så liten längre. Byxstorleken blev 36 - 34!!! En stor ung man kan man lugnt påstå.

När vi handlat klart på Gränby åkte vi hem med grejorna, hämtade Victor och cyklade till mamma. Tomas med familj var också där och det var riktigt mysigt. Vi käkade mat och snackade. Snickrade lite på en sång till bröllopet i morgon och Tomas och Danny tävlade i korsord.

När vi kom hem vid halv nio började jag att fixa inför morgondagen. Färgade håret och ögonbrynen, strök killarnas skjortor och fixade till Dannys byxor som var lite smutsiga sen förra bröllopet. Nu känns det bra inför morgondagen. Oliver kommer att vara hos Camilla och Kevin så jag lämnar honom i morgon förmiddag. Tomas och Ewa skjutsar oss till kyrkan.
 
Natti natti - imorgon kommer reportage från Slottet.

Näe nu é bananerna svarta!

Tänk att en artikel på  UNT:s nättidning om att Coop i Stenhagen öppnade idag kunde leda till anklagelser om rasism. En av lockvarorna var bananer och det gjorde att någon invandrare kände sig påhoppad. Vadå, som om inte vi svenskar käkar bananer? Så nu är vi rasister om vi annonserar om billiga bananer - fan sjukt!!!

Kolla in kommentarerna på UNT - skratta eller gråt!!!

Unt

Sådär...

Då skulle man kunna säga att dagen var avklarad. Spenderade sista timmen vid datorn för att fixa diverse olika göromål som att ändra våra ppm fonder, beställa skolkorten till påseende, maila ett kvitto på Victors lås till Folksam mm.

Har tillbringat dagen på en massa ställen så som tvättstugan, IKEA, Stadium, Sportex, Team Sportia, Sportson, Axelina dagis, Årstahallen, Brantingsskolan...

Kan bara säga att affären Sportson kan det här med service och en ny cykel, modell 2011 anländer till Victor inom två veckor.

Affären Sportex - go to hell! De var mer intresserade av att plocka upp sina varor ur en kartong än att hjälpa oss. Jag förstår varför det alltid är tomt därinne.

VV gick förövrigt bra idag och när klockan var nio hade jag 12 points kvar. Tog en kopp te och en smörgås med lite smör och två ostskivor. Drog det som tolv points men egentligen var det nog max 6 points. Man måste ju ha en liten felmarginal - hahahah.

Fy fan vilket tråkigt ointressant blogginlägg!

Tjoflöjt!


På den första morgonen...

... sitter jag framför datorn med havregrynsgröt, lågkalori sylt och minimjölk.

För er som inte är insatta i viktväktarna kan jag berätta att man får ett visst antal points att äta varje dag. Man får äta av allt men så klart inte alltid så mycket. Alla livsmedel är indelade i olika pointspoäng. Så vill man ha en chipspåse går det bra men då har man kanske inte så mycket kvar sen att äta för resten av dagen.

Jag får äta 29 points om dagen och nu när jag ätit upp min frukost har jag brännt 5 points. Dessutom har jag fått en veckobonus på 35 points som man kan använda ifall suget sätter in...

Nu väntar Maxi - ha en bra dag alla!

Då var det dax!



Idag var det invägning på Viktväktarna på jobbet. I sexton veckor framöver ska vi kämpa som attans. Fjorton halvfeta kossor och en tjur...

När vi släpps ut på grönbete i slutet av januari är vi i form för gamla jeans som stramar och tröjor som är väl tighta.

Min invägningsvikt blev 68,1 och det var som väntat. Nu väntas en viktminskning på i första hand 3 kg. Då får man en guldstjärna. Kan tyckas larvigt men just då när man får den inklistrad i boken - då jävlar är man stolt! Vi skulle inte sätta någon målvikt idag men jag är redan inställd på att gå ner till 60 Kg.

Jag önskar slippa kommentarer som typ - du är fin som du är - du är inte tjock - sluta larva dig och dyl.  Jag vet själv vad jag vill och vad jag ska väga för att må bra och komma i mina kläder. Detta är kilon som smygit sig på efter graviditet och lathet. Bättre att ta tag i dem nu än när det är 20kg för mycket.

Återkommer varje måndag efter vägning med hur veckan har gått. Mest för att peppa mig själv till ett bra resultat.

Tjoflöjt!


Skön dag med nära & kära

Efter en mysig morgon med lugn och ro, uppläggning av byxor och diverse andra sysslor bestämde vi oss för att gå till 4H. Vi stannade till på Årstagården för att lägga våra röster. Jag röstade på XXXXX och det kändes bra!

När vi cyklade förbi mamma stannade vi till. Det slutade med att mamma och Sonja också följde med upp till 4H. I hagen på 4H hittade vi ett dött får. Det låg där på marken och runt om gick hennes kompisar och Bäade. Någon gick fram ibland och luktade. Lite sorgligt.

Vi blev kvar hos mamma på kaffe och äppelpaj. Sen kom Tompa med sina ungar och strax efter Robban och Charlotte. Helt plötsligt var det fullt hus. Vi vuxna satt runt köksbordet och ungarna sprang runt och lekte. Vi blev kvar på middag också.

Hemma igen sydde jag mina gardiner som jag köpte förra veckan på Thuns. Nu har jag precis satt upp dem och det blev jättefint. Resten av kvällen ska tillbringas framför tv:n och kolla valvakan.


Fredrica



Idag har jag namnsdag! Glöm inte att skicka presenter, blommor och pengar! HAHAHHA


Borrlövsta i regn

Igår skulle vi fixa allt inför vintern i Borrlövsta. Tömma pottipottin, plocka undan sommarmöblerna, gräva om i rabatterna och dyl. Blev inte mycket gjort då det regnade i princip hela tiden.

Mamma och pappa kom ut efter en tripp till Thuns och vi grillade tillsammans. Regnet ökade i styrka och det slutade med att alla stod och åt under varsitt träd medans Victor satt ensam vid bordet och åt. Han hade regnjacka och kapuschong och brydde sig inte. Vi bestämde oss i alla fall för att dricka kaffe inne i huset.

Riktigt mysigt att kura ihop sig därinne och höra regnet smattra utanför. Efter fikat åkte mamma och pappa hem och tog med sig ungarna. Danny fixade med listerna runt dörren och grundmålade. Nu är det klart där och inga råttor kan komma in den vägen i höst/vinter. Hoppas bara att vi inte hade någon inne i huset redan för då kommer den inte ut.

Jag var ute i ösregnet och tog bort den sista jorden som fanns kvar av det vi fick av Ove. Fyllde igen massa vattenhål och sen sådde jag gräs. Nu är vår tomt relativt plan. Fast till våren blir det säkert att beställa ett lass jord till.

När vi kom hem åkte vi till mamma för middag. Sen löste vi korsord i vanlig ordning. När Här är ditt liv började med Mats Wilander somnade jag in. Vaknade när det slutade och då gick vi hem. Klockan tio låg jag i sängen och sov. Vaknade vid halv tre och då kunde jag inte somna om. Satt vid datorn ett tag innan jag lade mig igen.


Plockat svamp

Efter jobbet drog vi iväg ut till svärmor för att käka en försenad födelsedagsmiddag. Egentligen fyllde hon år i onsdags men då var vi fullt uppbokade med annat.

Som vanligt fanns det en drös med maträtter på bordet. Kallrökt fisk av något slag med en kanongod sås, en squash gratäng och massor med kött till de köttätande. Jag åt mer än jag behövde kan jag säga.

Efter maten var jag sugen på att ta en runda i skogen. Vi lämnade kvar ungarna och drog iväg. Det började att skymma så det var ganska svårt att se. Vi hittade dock både gulingar och trattisar.

När vi kom hem plockade jag lite med disk och tvätt. När jag nattade Oliver kom Danny in och lade sig för natten. Kevin sover hos farmor och Victor spelar dataspel. Jag lyssnade lite på valdebatten på tv. Ska göra det där testet nu på nätet för att se var jag står...

Imorgon blir det Borrlövsta. Plocka undan sommarmöblerna och tömma pottipottin.

En rolig grej

Camilla, brorsans sambo, har köpt lika klänning som mig till Robbans bröllop. Hahah - av alla klänningar i hela Uppsala och så köper vi lika. Fan otroligt!

Men Camilla - byt inte - vi tar lika - det blir coolt!!!


Bönhörd

Carro ringde för att snacka lite och jag satt och beklagade mig över mitt kvällspass. Vi hade ju pratat om att byta redan i söndags men sen blev det inte av eftersom jag var borta måndag och tisdag. Hon erbjöd sig att jobba kväll och jag ringde till Vera och frågade om vi fick byta pass.

Så nu drar jag till Maxi och jobbar 11 - 19 - Tjoho!!!

Tack så mycket VERA & CARRO och tack GUD!

(Och som pricken över iet blev det ett öppningspass imorgon också eftersom Carro inte får öppna när hon stänger - I'm happy!)

Nattpass på Maxi.

Usch ikväll är det stänging som gäller. Har inte lyckats byta bort det med någon så det är bara att knipa ihop och jobba. Jag kan inte förstå varför man ska handla mat klockan tio på kvällen?

JAG HATAR ATT JOBBA STÄNGING!!!

Ok om jag varit ung (yngre - hehe) och inte haft barn och sambo. Perfekt! Livet som jag levde då - när jag var nitton - tjugo. Party party. Helt ok att jobba stängning sen festa och sova hela dagen - men nu?

Näe - jag vill ha det som när jag var liten. 8 - 18 varje vardag - Lördagar 8 - 14 och Söndagar STÄNGT! Vilket parti ska man rösta på då?

Nog om detta nu ska jag käka frulle. Sen blir det att städa lite, vika tvätt och hänga upp ny, sy upp mina nya gardiner till köket och ta en långpromenad. Funderar även på att gå upp till Gränby och förtidsrösta så är det klart.
 
Ska även hinna med en liten tupplur på 1 - 2 timmar då jag inte sov många timmar inatt.

Ha en bra dag i solen mellan allt regnande!

♥ Grattis svärmor ♥



Idag grattar jag min svärmor som fyller XX år!  Grattis EWA - HURRA - HURRA - HURRA!!!

Synd att det krockade med jobb och diverse aktiviteter men vi kommer på fredag som vi bestämde. Ser fram emot att sätta tänderna i din som alltid goda mat.

Ha en bra dag nu!

Kram Fredrica


Jag har gjort det igen...

Dödat en telefon.


Kevins telefon försvann för ett tag sen och vi har letat överallt. I torsdags när jag plockade ur tvätten ur tvättmaskinen låg den där. Nyttvättad.

Eftersom man inte ska prova och starta dem när de är blöta plockade vi isär den och lade den på ett varmt ställe för att torka. Kevins laddare var hemma hos Camilla så vi har inte kunnat prova den förräns idag.

Tog nyss det stora beslutet. Höll andan och pluggade in sladden i hopp om ett under. Men nej - det blev inget under. Telefonen är svart, borta, DÖD!!!

Kan bara konstatera att en NOKIA inte klarar av en tvätt men att en ERIKSSON klarar i alla fall av två innan de dör.

AMEN

Victor 14 år.

Efter en dag i stressandets tecken blev det då äntligen kväll. Innan denna kväll kom hade jag stressat runt sen sju i morse. Uppvaktning av Victor, lämning på dagis, snabbis till Thuns, bakning, städning, hämtning på dagis...

Först kom Lisa - Victors Gudmor - med Ossian och Loar. Strax därefter dök Ewa och Tomas upp. Ytterligare lite senare kom även mamma. Vi högg in på fika och strax efter kom pappa, Börje och Tomas med familj.

Victor var riktigt nöjd med alla kuvert med pengar och sängen han ska få av mormor och morfar. Imorgon ska Danny köa för att köpa en av presenterna som han fick av oss. Det släpps klockan tio på Elgiganten och kostar nästan 500:- mindre än på Game.

Tack alla för en trevlig kväll!


Fjortismorsa

Jaha då var man där - fjortismorsa!

Kan inte fatta vart åren tagit vägen. Jag är ju fortfarande 25...



Grattis Älskade Victor på din födelsedag!


Ska strax gå och lägga mig så att jag orkar upp i morgon och sjunga för dig. Precis som vanligt kommer du få din Princesstårta till frukost. En tradition du startade när du fyllde tre år. Har köpt en bit till lillebror också för att undvika avundsjuka.

Jag älskar dig hjärtat - puss mamma ♥

KUK

Kvällen har spenderats på stan då det är den årliga kulturnatten i kväll. Jag, Oliver, Danny, mamma och pappa cyklade ner på stan vid sex. Vi började med att käka kina buffé som pappa bjöd på. Jag högg in på sushi och åt säkert 15 - 20 bitar. Gott - gott!!!

Vi tittade på riddarspel uppe i Odinslund. Jättefint med hästarna och all eld. Sen tog vi en sväng in i Domkyrkan och lyssnade på kuk - Kyrkans Ungodoms Kör. Var så skönt att sitta ner en stund och bara ta det lugnt och lyssna.

Vi gick gata upp och ner i tre timmar. Besökte en jätterolig bajamajja som var "utklädd" till huset som häxan bor i i sagan Hans och Greta. Det hängde kanelbullar på väggarna och hela tiden gick ett band - Vem är det som knaprar på mitt hus? Annorlunda och sjukt kul.

Efter en underbar kväll i ljummet väder cyklade vi hem. Klockan tio kom vi in och Oliver somnade på direkten. Jag lade mig i soffan och somnade i en timme. Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig i sängen.


Uppe eller nere?

Vi har fått nya kortläsare på Maxi. Säkert Sveriges nyaste flashigaste och det är inte många kunder som förstår sig på dem. Nu är det chip som gäller hos oss och sablar vad smidigt det är.

Idag när en stamkund kom in och skulle betala med kortet blev det askul. Jag tänkte att jag säger inget utan han får klura lite. Han tittade länge på den sen försökte han stoppa in kortet både framifrån och uppepå.

Men Uffe kläckte jag ur mig till slut - vill du ha hjälp?

Han svarade typ - men va fan - man vet ju inte, ibland ska man stoppa in den där nere och ibland där uppe...

Jag, Carro och kunden bakom började att asgarva. Uffe hängde på när han insåg att han var omringad av tre kvinnor som alla tre hade lika snuskig fantasi.

Efter midnatt...

... är klockan och jag ska strax gå till sängs. Klockan ringer kvart över sex imorgon bitti. Jag sparade in tio minuters sömn genom att åka hem i jobbkläderna - smart!

Idag var en himla konstig dag. Lämnade Oliver på dagis, städade och tvättade. Fick ont i huvudet, tog en treo och sov i soffan. Sov lite för länge och kom lite försent. När man jobbar 12 - 20 har man en timmes rast men jag lyckades att få en och en halv. Så imorgon borde jag stämpla in lite tidigare, ta lite kortare rast och jobba över några minuter - sen är man tillbaka på banan igen...

Imorgon är det lördag och jackpot på V75. Hoppas det är riktigt livat i spelhörnan. Många andelar som ska iväg men det brukar inte vara några problem. Önskar att vi kunde få in en riktig storvinst snart. Det vore roligt för alla som köper våra andelar och aldrig ger upp.

Imorgon kväll går vi ner på stan och tittar lite på allt folk som rör sig på stan då det är kulturnatten. Hojta till om du vill hänga på!

Natti, natti.

Duplo bygge

dsc00614 (MMS)

Vilka ideér man får? Klockan är strax efter midnatt och jag har precis byggt upp en Duplo stad till Oliver. Tänkte att han skulle bli glad när han vaknar i morgon och hela bordet är fullt med Duplo. Måste erkänna att det var rätt roligt faktiskt. Ska köpa två stora plattor till åt Oliver så att han kan bygga riktigt stort. Ett fall för tomten...


Från toppen till botten på ett kick!

Vaknade vid sju pigg och utsövd. Solen sken och jag var överlycklig över det fina vädret som vi skulle njuta av ute på landet. Strax innan Victor skulle åka till skolan kände jag att jag mådde dåligt. När han drog gick jag in på toaletten och kräktes.

Jag blev så himla dålig på ett kick. Huvudet dunkade och jag mådde illa. Jag vet inte vad som hände men det kändes precis som om jag var bakfull. Kanske från Cocillanan inatt? Tog bara två teskedar innan jag gick till sängs och en tesked vid tre i natt. Jag har blivit dålig av den förut så kanske?

Blev en helvetes förmiddag i alla fall. Sprang upp och ner - upp och ner. Oliver var glad och busig och hemma från dagis eftersom vi skulle åka till landet. Jag han inte mer än sluta ögonen så var han i kylskåpet och skulle ha något - rivna morötter, saft, gröt...

När jag kom upp vid elva började jag att gråta. Ungen hade gått lös med en tuschpenna över hela lägenheten. Listerna mellan köket och vardagsrummet var målade i turkos. Skafferiet var turkosdekorerat, nästan alla dörrar hade turkosa krumelutter, Olivers stol var turkos och tamefan - ungen var också turkos!

Som tur var fick jag bort nästan allting. Krumelutten på Kevins dörr är dock kvar. Inte ens aceton bet på den...

Ewa kom över vid halv ett för att följa med till landet. Vi kom aldrig iväg utan bestämde oss för att åka till 4H istället. När vi var nästan framme sa jag till Ewa att jag ville åka hem till mamma och kräkas först. Hon körde dit och medans jag var inne och kräktes kom mamma hem från jobbet. Det slutade med att mamma, Ewa och Oliver fikade medans jag låg på soffan och mådde skit. Tvingade i mig lite vegetarisk lasagne och sen blev jag faktiskt bättre. Efter två timmar drog vi till 4H.

Huvudvärken är fortfarande kvar men illamåndet försvann. Familjen fick pannkaka till middag och det gick ju hem som vanligt. Sen var Oliver och jag ute i lekparken en stund. Oliver förvånade mig genom att klara av att komma upp i vår läskiga klätterställning. Jag tycker att den är gjord för barn över sju men han klarade den galant. Jag stod dock med andan i halsen.

Tryckte ner ungen i sin vagn sen och gick in till Chilli. Orkade inte riskera att han skulle leva rövare där inne. Skulle köpa två orkideer till. Gick en snabbrunda och insåg att det finns väldigt mycket fina soffor där just nu. Om man bara hade lite pengar till övers...

Kvällen avslutades med något så ovanligt som tv:tittande. Idol, något matprogram och sedan tv nyheterna. Nyheterna sov jag dock bort.

Natti natti

Stackars ♥

Victor kom hem på kvällen utan cykel. Någon idiot har stulit den under dagen. Varför kan inte folk lära sig att skilja på mitt & ditt?

Cykeln var låst men inte fastsatt i cykelstället. När han kom på morgonen var det fullt med cyklar så han låste den bara i sin egen ram. Fast det finns inget som säger att cykeln måste vara låst ihop med något annat.

Tycker synd om honom då han köpte denna cykel för egna pengar. Vi ska ringa i morgon till försäkringsbolaget och förhoppningsvis får vi hjälp med hela summan till en ny likadan cykel. Försäkring finns i alla fall.



Tyst kväll

Oliver somnade på cykeln påväg hem från Kevin och Camilla. Vi hade varit där och lämnat saker till en sjuk Kevin. När vi kom upp på Fyrislundsgatan slocknade lillpojken. Jag fick bära upp honom till hans säng och han har sovit sen dess med undantag för tio minuter när han var upp och kissade.

Jag gjorde stuvade makaroner och falukorv till middag. En beställning från Oliver som tyvärr missade allt. Sen bakade jag en äppelpaj. Det bästa med bak är att det luktar så gott inne.

Danny drog iväg på fotbollsmöte och Victor var hos Kasper. Var så skönt att få vara ensam hemma ett tag. Danny kom hem lagom till Idol. Vi var lite besvikna över att alla var så duktiga. De är ju de dåliga man vill se så här i början.

Imorgon jobbar jag extra 10 - 17. Ska på någon kurs mitt i så dagen kommer gå snabbt, snabbt!

Vi vet vad du menar!

Det var ju lördag nyss... och imorgon är det onsdag igen. Herre Gud - var tar dagarna vägen?

Öppnade spel som jag alltid gör på tisdagarna och det var som vanligt trevligt. Inte det roligaste passet men absolut det skönaste. Idag var det dock ganska mycket att göra. Larv grejer:

Kunder som lämnar in sitt pantkvitto på 5:- för att annars kommer de glömma att lämna fram kvittot i kassan. Vilket i praktiken betyder: jag vill ha mina pengar nu för annars kommer jag få mindre bonus i kassan.

Kunder som gnäller över ett felaktigt pris och har fått betalat 50 öre för mycket. Inte för att det gör så mycket utan för att rätt ska vara rätt. Vilket i praktiken betyder: jag vet att ni har prisgaranti - GE MIG MINA 25 KRONOR NU!!!

Kunder som säger att toaletten inte går upp trots att de stoppat i fem kronor - vilket i praktiken betyder: Jag har inte stoppat i några pengar men det kan inte du se. Öppna toan nu så att jag får kissa gratis!

Kunder som kommer och ska köpa bara bilagan för att de var slut i kassan - trots att det är morgon och jag vet att det är nypåfyllt. Vilket i praktiken betyder: jag tänker inte köpa någon jävla huvudtidning när jag bara vill ha bilagan för 5:-

Ni skulle bara veta kära kunder - vi är inte så jävla blåsta - bara stans trevligaste personal! (Ibland får man dock bita sig i läppen för att inte avslöja att man förstår mer än kunden tror att man förstår)



♥ Lemoncurd ♥


Detta inlägg kommer bli någon form av bikt. En sorts sätt att säga förlåt - jag har syndat...

Jag har verkligen lagt ner möda på att äta riktig mat både till lunch och middag i två veckors tid. Jag har varit jätteduktig! Men idag var det inte mycket som hamnade imagen som var mat.


DAGENS MENY:

Frukost - inget alls 

Lunch - Stort glas med kaffe och tre rostade mackor med smör och lemon Curd

Mellanmål - Stort glas med kaffe och två orostade mackor med lemon Curd

Middag el likn - Stort glas kaffe med äppelpaj och vispad grädde

Extras - tre små nykokta färskpotatisar - typ tio nachos chips med tomatsås och ost och en klick gräddfil.


Tror nog att jag fått med det mesta från kostcirkeln - HAHAH

Imorgon är jag dock back in business och ska sköta mig prickfritt. Målet är ett kg den här veckan. Ska nås med stegräknare, mat och massor med vatten. Ska totalt ignorera den där jävla burken med lemon curd som står i lunchrummet. Må den som tog dit den brinna i helvetet! (hihi)

Sötis

dsc00613 (MMS)

Sötis


Lördag 4 septemer

Härlig dag i infon med mina älskade arbetskamrater. Underbart att jobba lördag morgon. Inga extra pengar och man sabbar helgen men klimatet i spelhålan är på topp. Finns inget pass som är roligare att köra en just lördag öppning.

När jag kom hem gick hela familjen till Årstahallen och köpte lite fikabröd. Sen gick vi upp till 4H på utflykt. Gaphalsaran ville inte prata med oss men getterna var desto pratsammare. Försökte lura i Oliver att hästarna var kossor men han gav sig inte. Mamma - det är hästar!!!

Vid halv sju kom Emil och vi käkade tacos som vanligt. Det har blivit lite av tradition att äta det när han kommer. Fast egentligen är det bara slumpen.

Imorgon börjar jag jobba halv tio så jag ska strax hoppa isäng. Snoren har inte gett med sig. Det halsonda är däremot borta men jag har fått hosta istället. Har en härligt hes Rod Stewart röst.


Fredagskväll

Susanne och Pelle kom över med alla ungar vid sju. Danny skulle klippa Pelle så Susanne och jag tog en promenad till Årstahallen.

Blev lite vindrickande och skitsnack. Så himla perfekt åldrar på våra ungar. Victor och Gustav går ju i samma klass och Oliver och Filippa leker jättebra - bästa polare. Sandra 12 år satt inne på Kevins rum och blev upplärd av honom hur man spelar schack. Kanske inte vad en tjej i hennes ålder drömmer om en fredagkväll men jag tror att de hade ganska roligt.

Det blev en ganska tidig kväll och de gick hem vid halv elva. Danny sover och jag sitter och väntar på att Kevin ska somna så att jag också kan lägga mig. Klockan ringer klockan sex imorgon. På eftermiddagen kommer Emil. Fullt upp - precis som det ska vara!


Att köra tidningsbil...

... kan väl inte vara så jävla svårt? Visst lite stress kanske men annars - tuta och kör och leverera det du ska. Vi har två stycken (vad jag vet) som lämnar tidningar hos oss. Den ena ser ut som Lasse Åberg i Sällskapsresan med golfbrallor, pjäxor, toppluva och gud vet vad. Men det är inte denna människa detta blogginlägg handlar om.

Den andra är en man av utländsk härkomst i femtioårsåldern - alltid med en cigg i munnen. Det har t.o.m hänt att jag har hittat inplastade bilagor med brännhål i. Denna man fick mig att gå i taket idag. Jag brukar inte vara otrevlig mot honom men idag ledsnade jag. Det är inte första gången som han kommer tillbaka några timmar senare och påstår att han gett oss fel. Idag var en sådan dag...

Jag tjänar inga pengar på om jag får 350 aftonbladet eller 355 så varför skulle jag pissa honom i ansiktet? Han tjafsade om att han gett oss tio dvd filmer för mycket. Jag sa åt honom att gå in och hämta dessa och i praktiken dra. Ord mot ord. Jag hade räknat filmerna men visst - jag kan också räkna fel. Det är dock han som har lämnat dem hos mig och åkt.

Jag sa åt honom att hedan efter så kan vi räkna tidningarna tillsammans. Han blev sur och sa att han kunde göra fel. Visst sa jag men inte flera gånger i månaden...

Om jag var tidningsbud så skulle jag absolut kontrollräkna tidningarna jag levererar innan jag kör in dem till butiken. Sa åt honom att han också borde göra det.

Snorig till 1000!!!

Det började redan igår men nu har det ökat på ännu mera. Snor, snor, snor...

Igår och i morse hade jag ont i halsen också men det har släppt. Nu är jag bara tjock i huvudet och ena örat känns konstigt. Bara jag inte åker på en öroninflammation igen. Svetten rinner men jag tror inte att jag har feber - i alla fall så brukar jag aldrig ha feber.

Har slurkat i mig lite Cocilana för att ha vetskapen om att jag kommer somna in och sova inatt. Alarmet börjar tjuta klockan sex men det brukar gå bra. Blir bilen i morgon också men nästa vecka ska jag allt ta och cykla lite innan snön kommer.

God natt från en förkyld Freddis ♥

Sjukt trött på Coop...

... och då har de inte ens öppnat ännu. Den 23:e smäller det i Stenhagen och alla Stenhagenbor får sin drömbutik. Kan inte fatta vilka förhoppningar som denna butik skapar. Alla dagliga hot vi i förbutiken och säkert resten av personalen på Maxi får är rent av löjlig. Vuxna människor som tror att de ska få precis som de vill för att vi har en kommande butik mittemot oss.

Senast idag fick jag skäll av en kund. Hon undrade om vi hade hemkörning och jag förklarade att vi inte hade den sortens tjänster i vår butik. Att det skulle kosta massor att ha en person som gick omkring och plockade varor åt kunder. Då sa hon att hon menade att hon ville ha någon som kunde köra hem varorna åt henne när hon plockat och packat själv. Jag sa att de hade vi inte heller. - Men bra då, vräker hon ur sig. Tur att butiken mittemot öppnar snart för de har sådana tjänster. Tack och hej - ni kommer mista en kund!

En annan kund skulle byta butik för att vi tagit bort de gamla kundkorgarna. Jag förklarade att vi tagit bort dem pga sorteringsproblem när de nya kom men att vi hade gamla i infon och att det gick jättebra att be om att få låna en av oss. Men nej - ni mister en kund!

Sen har de ju alla former av förmåner på Coop. Man kan växla in sin bonuscheck mot kontanter, välja att köpa Heinz ketchup fast det är rabatt på Coops egna, påsarna är gratis, personalen är trevligare, Spelhörnan har bättre väggtidningar där man kan trycka på skärmarna, man får bonus för cigaretter, spel och buss. Listan kan göras hur lång som helst över vad som är bättre på Coop. Hmmm

Själv så vet jag inte något som är bättre förutom utdelningen då om du hittar ett prisfel. Där får du trettiokronor istället för tjugofem. Våra prisfelsletare på måndagmorgonar kommer att tjäna massor med pengar när de nu får  två butiker att kolla igenom.

Jag säger bara - stackars människor när de vaknar upp ur sin dagdröm och inser att det är bättre på Maxi. De två gubbarna som alltid gnäller om våra speltidningar ska få fingret (bakom deras ryggar) när de lämnar in sina bongar hos oss.

Finns det Coop som är så här bra?

05:19

En trött Freddis sitter här och skriver. Inventering idag och instämpling ska ske klockan sex!!!

Klockan sex är tidigt även för mig men hellre det än en stängning. Kommer inventera i spel så jag känner mig ganska lyckligt lottad endå. Jag erbjöd Nelson redan igår att han kunde få inventera den välfyllda glassboxen om han kände för det - risk för kylskador...

Så god morgon alla - nu drar jag till Maxi!


RSS 2.0