Havregrynsgröt

Har precis ätit upp min frukost. Gröt när det är varmt ute är ingen hit men det fick duga. Fil och sockrade cornflakes är annars en riktig sommarfrukost. Det är jättegott!

Jobbar 7 - 15. Ser ut att bli ännu en varm dag och det tackar vi för. Eftermiddagen kommer att spenderas på hemlig ort. Haha - not.

Trött och seg och kommer inte på mycket att skriva. Gå ut nu istället för att sitta inne och dega!

Nu väntar....

.....duschen, underbart!


Damcykel!


 Av den anledningen att han har för korta (?) ben. Resten får ni gissa ut själva...

Pipa som en lärka... :)

Underbara sommar!

När jag kom hem från jobbet tog jag cykeln direkt till mamma med Oliver därbak. Danny ville vara hemma men jag kände att jag vill ut. Orkade inte sitta inne i en varm lägenhet.

Sonja, Charlie och Charlotte var också hos mamma. Alla badade, Charlie i lilla baljan och Sonja i stora poolen med Victor. Även Charlotte var i en stund. Jag satte mig i en solstol i skuggan och njöt...

Vid sex cyklade vi hem och åt middag - nudlar och lax i cocosmjölk, jättegott! Danny hade lagat middag redan när Oliver sov sin eftermiddagslur.

Efter maten cyklade jag, Danny och Oliver ner på stan. Så himla underbart att cykla på sommaren. Härliga dofter i luften som man inte känner i en bil. Vi cyklade ner genom Fålhagen. Vilka hus, vilka trädgårdar!

I stadsparken var det massor med folk. Filtar med bästavänner som åt och drack gott bredde ut sig. Några spelade kubb. Promenerande och cyklande förflyttade sig på grusvägen. På bryggorna längs ån satt några och fiskade eller bara mös - hand i hand. Vi stannade till i lekparken där det var fullt med lekande ungar. Oliver gungade, åkte rutschkana och sprang omkring. En underbar kväll i en underbar park.

När vi kom hem stoppade vi Oliver i sängen och satte oss för att kolla på Lotta på Liseberg. Jag somnade efter att hon hade sjungit bra vibrationer.

Varför?

Varför cyklar Danny hellre på en damcykel än en herrcykel?




Gissa nu och svaret kommer imorgon!!!




Lika som bär...



            Nicolette                                             Camilla

Ännu en dag hos mor & far

Började dagen med att tvätta. Kan säga att det luktade inte gott i tvätten. Tåbire strumpor till max!!! Blev fem maskiner innan jag var klar. Det var skönt att få undan allt och då hann jag även med att tvätta Dannys och mina sängkläder och handdukarna i badrummet. Kommer bli skönt att krypa ner i en renbäddad säng. Fast täcket är nog i överflöd med tanke på värmen i sovrummet.

Efter att Oliver hade sovit middag cyklade vi till mamma. Hade först tänkt åka till Borrlövsta men ingen av oss var sugna på att sätta sig i en smällhet bil utan ac. Kevin och Victor var ju redan uppe hos dem sen förmiddagen så vi insåg att det var skönare att åka dit. Jag tog mitt premiärdopp. När det var 25 grader i poolen kunde t.o.m jag hoppa i. Vi bjöds på kvällsmat också, färskpotatis, köttfärsbiffar och lax. Laxen var det jag som åt och den smakade underbart! 

Hemma igen med Oliver i sängen så satt jag på balkongen i kvällssolen och löste sudoku. Så himla skönt att sitta och bara vara lite ensam ett tag.


Lennakatten = SOMMAR!!!

Nu är det högsäsong för Lennakatten. Går skyttetrafik fram och tillbaka. Det är så himla mysigt när den tuffar förbi. Plingandet från bommarna är väl lite si och så men tåget är underbart!!!


Alla sover...

.....utom Oliver och jag. Önskar jag hade fått sova ut för det var verkligen länge sen. Känner att min kropp skulle behöva få sova ut åtminstone en morgon. Men nu får jag stå ut till torsdag. Har öppningspass mån - ons. (extra pass på onsdag)

På torsdag paxar jag en sovmorgon!

Vaken - igen!

Tredje natten på raken som jag inte kan sova. Visst - jag har sovit ett tag men jag vaknade vid två och gick upp igen. Har suttit på Olivers blogg och gjort om designen lite. Nu är det mycket lättare att läsa!

http://oliverforsten.blogg.se/

Jag skulle vilja ändra färgen på namnet på den som har kommenterat men jag lyckas inte. Att det skulle vara så svårt då... Får väl sitta och klia mig i håret en annan dag också. Nu orkar jag inte mer. Ska försöka hitta en ny bakgrund också. Grodorna har gjort sitt. Men det får bli en annan dag.

Nu ska jag hoppa i säng igen och försöka få lite sömn.

Oliver 22 Juli 2008

Korvätning i Borrlövsta. Mitt hjärta - du är så söt!



Mycket pool nu!

Jobbade 9 - 15 , ett extrapass. Tiden bara försvann och plötsligt var det dags att gå hem. Mycket folk hela tiden och massor med Harry Boy!!! Isabell och jag delade på den sista Miljonärsbolag andelen. Det blev sju rätt!!! (8471:-) Synd att man inte köpte den själv. Nu får jag ut 235:- i alla fall och det är ju alltid något!

Kvällen spenderades hos min underbara mamma och pappa. Shit vad vi har våldgästat dem den här veckan. Har gått åt många bullar... Mamma - jag kommer och bakar någon dag när det regnar!!!

Idag blev det i alla fall mat. Pappa beställde hem från pizza kurir. Jag skulle ha en plankstek med rödspätta men de hade slut på fisken. Blev en vego pizza istället. Gott! Ungarna badade i poolen och vi satt och snackade. Det är så himla skönt att sitta där vid poolen och bara ta det lugnt. Önskar vi också bodde som de gör.

Imorgon blir det en tur till Borrlövsta. Ska vattna gräsfrön och kämpa några meter till med att kratta ut jord och fylla igen hål. Värmen kommer att knäcka en - tur att det finns en härlig pool!



Bild från förra året i Borrlövsta poolen!

Kan inte somna!

Låg i sängen tills klockan tolv, vände och vred. Sen gick jag upp och hämtade en Sudoku tidning och satt i sängen med den i en timme. Sen kom Danny och släckte lampan och skulle sova. Då satte jag mig i soffan och gjorde klart en omgång.

Sen har jag kollat lite på bloggar, trixat lite med photoshop och nu sitter jag här och skriver. Sömnlösa nätter är det värsta som finns. Man är trött men kan ändå inte sova. Tankar om allt och inget svävar runt i huvudet. Paniken smyger sig på med vetskapen om att snart kommer Oliver eller klockan att väcka mig...

Ska nog gå och göra ett nytt försök!


Oliver


Somnade på balkongen

Satt ute på balkongen och läste i några av mina fina tidningar som jag fick när vi var på besök på Interpress. När jag läst 3 stycken så kände jag att ögonlocken var så tunga. Vaknade halv tio. Måste ha somnat en 20 minuter i kvällssolen.

Tröttheten tar ut sin rätt och jag ska snart hoppa i säng. Fick ett extra pass imorgon så det är väl bäst att försöka få lite sömn. Jobbar 9 - 15 så det blir fullt ös. Jackpot på V75  är det också. Hade varit kul att åka upp till Gävle och titta.

Eventuellt blir det en tur till Borrlövsta på kvällen.Vi får se hur vi gör. Har en tvättid mellan 19 - 22 och jag behöver verkligen tvätta. Söndagen ska i alla fall spenderas där ute.

Michael Jackson - en stjärna... igen!

De senaste åren har man inte läst något positivt alls om Michael Jackson. Det har handlat om skulder, hans djur som led och inte fick mat, pedofili, skönhetsoperationer,  sonen som hölls upp utanför ballkongräcket, hans barn - vems var de? mm mm

Idag är det andra ljud i skällan....

Personligen så var jag inget större fan av honom. Det enda jag kan komma på som är en rolig grej angående honom är när vi i början på nittiotalet (haha) gick på Happy days. Jag och mina kompisar hade en "deal" att när det spelades Billie Jean med Michael eller Vouge med Madonna skulle vi träffas på dansgolvet och dansa.

Thriller videon har man ju sett några gånger men det var nog mest för att Lisa och jag ett tag var så besatta av varulvar. Det sitter kvar än idag. Jag går inte ut ensam om det är fullmåne. Lisa och jag såg nog de flesta varulvs filmer som gick att se när vi var mellan 14 och 16.

Han må vara den störste men han var definitivt inte den lyckligaste. Var kanske hans eget beslut att bli en stjärna igen...

Fredag morgon

Vaknade kvart över sex av att jag mådde illa. Gick upp en sväng och satt vid datorn. Pratade lite med Carro på msn. Sen gick jag och sov en timme till.

Nu är klockan halv åtta. Mår fortfarande illa. Victor håller på att vakna och jag ska göra iordning matlåda åt honom. Dumpar av honom på Bergaskolan när jag åker till Maxi.

Just nu är det så tyst och skönt här hemma. Ingen som springer runt och lever fan eller tjatar om hjälp. Tänk om det alltid var så här - på morgonen.

Skulle varit ledig imorgon men jag fick ett 9 - 15 pass av Carro, Tack! (antar Carro är lika glad att bli av med det som jag är över att få det med tanke på vilket härligt sommarväder som väntar imorgon...)

Photoshop

Jag tror att jag ska ta och anmäla mig till en kurs. Det är så himla roligt att hålla på och greja med bilder. Just nu sitter jag och testar och testar. Det kanske är det bästa sättet att lära sig? Det finns oändligt med möjligheter - man kan göra nästan vad man vill med sina bilder.

Jag skulle ju gå och lägga mig men så började jag testa lite och fastnade. Här är resultatet!


Snart blir det sängen

En trött fyrtioåring (1 1/2 år kvar...) ska snart kasta in handduken och sova. Den här dagen vill jag bara glömma! Tänk att vissa dagar somnar man med ett leende på läpparna och andra, ja - då somnar man bara. Hörde en gång att man ska somna med ett leende för då vaknar man likadan. Men vem fan orkar le när man sover?

Mina barn har i alla fall haft en kanonbra dag! Oliver och Kevin sover hos farmor och farfar. Därute har de badat och busat hela eftermiddagen och kvällen. Premiär på att äta av farmors jordgubbar också direkt från landet. Victor kom hem precis när jag åkte till jobbet. Han var helt slut efter sex timmars basket i solen. Han har bara varit inne och vilat och spelat och tittat på tv. Han tyckte det var skönt att vara ensam hemma och göra som han ville.


Nu åker jag till Maxi

Känns inte roligt men vad ska man göra? Jobba måste man!

Danny drog till landet med några arbetskamrater. Kevin och Oliver sover hos farmor inatt. Hon hämtar på dagis ganska precis nu skulle jag tro. Victor är påväg hem från basketlägret men han ville sova hemma. Inga större problem han är ju snart 13. Mat finns i kylen  och vill han kan han ju cykla över till mormor och äta där.

Fick precis ett extrapass av Felinda nästa vecka. Det kan vi behöva, TACK!

Vill du vara ledig i helgen? Jag kan jobba!


Det blir aldrig som man tänkt sig...

Hade tänkt spendera dagen på ett helt annat sätt än jag gjorde. Hade planerat för promenad till Gränby, kolla lite rea, hämta mina migränmediciner, ta en härlig promenad tillbaka hem i solen. Njuta, njuta, njuta!

Äta lunch, sova några timmar och sen åka till jobbet.

Det sket sig!

Med hopp om att allt löser sig snarst - Fan!!!

Kvällsdopp i poolen!

Efter kvällsmat och lite vila cyklade vi upp till mamma och pappa. Kevin var sugen på att bada.

Det var underbart att sitta där i kvällssolen. Danny löste korsord, jag satt och halv sov i solstolen, Kevin badade och Oliver gick runt och vattnade. När pappa och mamma kom hem lyfte pappa i Oliver i poolen.Oliver tyckte att det var jätteskönt.

Efter badet fikade vi med kaffe och mammas vaniljbullar. Sommarkänsla wow!



Mitt på dagen i en leråker

Danny och jag tog en sväng förbi Plantagen innan vi åkte ut till Borrlövsta. Jag köpte 3 perenner och Danny letade upp gräsfrö. Inhandlade 2 olika sorters Kantnepeta och en Murklocka.

Vi insåg ganska snabbt att vi skulle inte hinna/orka fixa hela leråkern idag. Vi begränsade oss till en yta närmast huset och någon meter bort. På vissa ställen var det fortfarande så blött i jorden att man sögs ner. Jag fick gräva upp min foppatoffel när jag sjönk med ena foten. Vi gick även och drog upp alla döda rötter som stack upp efter de borttagna träden.

Solen gassade och vi undrade varför vi inte tog med badkläder så vi kunde ha tagit ett dopp i poolen. Tänk vad skönt när inte ungarna var med.

Vi sådde i alla fall en yta om ca 9 kvm. Åker ut i helgen igen och tar lite till. Blir nog bra det här - så småning om.

Sugen på att komma ut och kratta och gräva jord? :)


Får inte pojkar ha målade tånaglar?

Idag när jag målade mina tånaglar kom Oliver och ville ha sina målade också. Jag tyckte det var jättegulligt och sa till honom att det blev fint när jag målade. Han var superglad!

Sen kommer Danny och säger - du måste ta bort det där...

Vi åkte till mamma och pappa på kvällen och badade. Han ser ut som en transa säger pappa. T o m mamma säger att pojkar ska inte ha målade naglar.

Är det så tokigt  om ungarna tycker det är fint?


Nu ska det sås gräs!

Ungarna är på plats och vi är klara. Nu drar vi iväg till mamma och pappa och hämtar lite saker innan vi åker vidare till Borrlövsta. Min underbara pappa sms:ade och sade att han ville bidra med lite gräs. Han hade lagt 200:- hemma hos dem att köpa frö för. Världens bästa pappa!

Återkommer senare med bilder från vår grässådd.


Underbar morgon!

Vaknade klockan kvart i sju av min underbara son som satt och lekte med sin motorcykel i sängen. Han sjöng och skrattade. När han började ropa på mig så kunde jag inte annat än att le och gå upp. Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag väcker de andra. Aktiviteter för de stora barnen väntar och Oliver ska till dagis. 

Njuter av lugnent och av att få vara ledig idag. Solen strålar  och det är redan varmt ute. Känns som det här kommer bli en alldeles strålande dag!

På egen begäran - SIMON!!!

Efter tjat från lillpöjken så kommer här nu på egen begäran ett kort på Simon. När Emelie fick vara med så ville han också var med. Grattis Simon! - månadens babe(y) hahah ;)


Klart bäst!

Det svängde rejält om Allsången. Vilken fart och vilka artister! Tänk att Måns drog min absoluta allsångsfavorit - En kväll i juni av Lasse Berghagen. Den är helt underbar!

Klart mycket bättre än Lottas igår. När programmet var slut sa jag till Danny att jag ville se mer...

Någon som är sugen på att åka till Stockholm en tisdag och kolla?

Sommaren är här!

Solen sken och det var jättevarmt - och inne på Maxi stod jag, trött, blek och bara längtade hem!

Vill du gå hem tidigare??? Lena tyckte jag var konstig - har väl aldrig hört mig säga så förut. Men just idag kändes det så himla träligt. Antagligen sliten och trött efter helgen samt att det underbara vädret lockade mer än Maxi.

Tio minuter över tre (gick inte hem tidigare) lämnade jag Maxi med fyra kartonger jordgubbar i handen. Solen värmde och jag kände en otrolig lättnad. Så skönt att komma ut!

Åkte förbi Bergaskolan och plockade upp Micke och Victor som är på basketläger hela veckan. De stod på skolgården och lirade basket när jag kom. I bilen smakade vi lite på jordgubbarna som vi skulle spara till Allsången på kvällen.

När vi kom hem fixade vi middag. Klockan var bara kvart över fyra men vi tänkte att då kunde vi dra sen. Dessutom var både Kevin och Victor hungriga efter dagens äventyr.

Sen cyklade jag, Danny, Kevin och Oliver till mamma. Kevin premiärbadade i hennes pool. Oliver hade fått vatten i den lilla baljan. Det första han gjorde var att bajsa i vattnet. Jag gick in och hämtade en gaffel för att ta upp bajan. Haha, den blir ju ren i diskmasinen!

Vi fikade medans Kevin och Oliver badade och plaskade. Oliver njöt av att springa naken utan blöja.

Imorgon är jag ledig. De stora pojkarna har ju sina evenemang och Oliver får gå på dagis. Jag och Danny tänkte åka ut till Borrlövsta och se om det möjligtvis går att så gräs nu. Kanske har det torkat upp tillräckligt så att man kan gå på leråkern. Tänk vad fint det kommer bli när det är grönt igen!


En kväll i juni

Ja det va´ en kväll i juni, då när sommarn e´ som bäst
Hon dansade för morfar som hon gillar allra mest.
Hennes morfar satt å nynna på en sommarmelodi
Plötsligt spratt de´ till i gubben, han blev ung och han blev fri

Han tog av sig sin kavaj
sparka av sig båda skorna.
Å så spotta´ han ut snuset
och sa min sköna får jag lov
Hon var vacker, han var stolt, rak i ryggen som en fura
Det var sommar det var glädje och de dansade och sjöng

Na na na na na na na na na na na nana na na na na na na na na na na na na na na na na na na
La la na na na na na na na na na na na na na
La la na la la la na na na na na na na na na

Så mindes han å sa;
Ja du skulle sett din mormor, hon va´ lika grann som du
där hon dansade i gräset likadant som du gör nu
Hennes hår var blekt av solen hennes mun var smultronröd
Hon va´ ljuvlig som en lilja hennes kärlek va´ som glöd

Så jag tog av mig min kavaj
sparka av mig båda skorna.
Å så spotta´ jag ut snuset
och sa min sköna får jag lov
Hon var vacker, han var stolt, rak i ryggen som en fura
Det var sommar det var glädje och de dansade och sjöng


                                                                              Lasse Berghagen

För övrigt...

....så måste jag säga att Allsång på Skansen är bättre än Lotta på Liseberg!

Imorgon  är det premiär för Anders igen!


Från en skata till en annan.

Satt och njöt av Lotta på Liseberg när jag hörde ett himla liv utanför. På tågrälsen satt en katt och bakom den en skata som hoppade fram och tillbaka. Skat kompisarna kraxade för fullt. Antar katten var ute efter skatbebisar.

Den här skatan var väldigt tuff. Han var bakom katten hela tiden och kraxade och hoppade!


Sommaren är i antågande

Oliver ligger i sängen  -  vaken ännu men han är bra trött. Nu innan duschen var han och jag ute och cyklade. Vi åkte till mamma och pappa men de var inte hemma. De hade åkte till Biltema och köpt en vattenslang. Pappa ska lägga den på taket. Tanken är att bassängvatten ska cirkulera upp på taket där det är jättevarmt och värmas upp. Sen ska det gå ner i poolen igen. Hoppas att det fungerar för då vågar även jag bada i år!

Vi mötte upp mamma och pappa utanför Chilli. Stod och pratade en stund. Vilket underbart väder och härlig värme. Tänk att sommaren äntligen kommer. Hoppas den stannar!

God morgon!

Solen skiner, gröten ligger i magen och Maxi väntar på mig.

Kan det bli bättre?


Oliver min lilla busunge!

Oliver badade  innan sängdags. Han satt och grejade i badkaret och jag slog mig ner vid datorn för att kolla hur hästarna sprungit på V75. Det blev väldigt tyst i badrummet så jag förstod att något bus var på gång. När jag kom in var vattnet helt  B L Å T T !  Halva flaskan med duschcreme var borta.


Allsång på Skansen!

Premiär på tisdag: Allsång på Skansen med Anders Lundin. Här kommer tv:n gå högt och alla som vill får komma och sjunga med mig och Danny. Här sjunger vi hellre än bra!




Jordgubbar

Nu är midsommar över. Då brukar jordgubbarna bli billigare. Dags  att köra lite jordgubbsfrossa!

Ska köpa jordgubbsplantor till landet. Tänkte  göra en liten "jordgubbsö" någonstans på den S T O R A  gräsmattan. Kommer bli kanon till nästa sommar. Tänk att få gå och äta solvarma jordgubbar direkt från landet, mums!


Olivers blogg

Ni har väl inte missat min sons blogg?

    

http://oliverforsten.blogg.se/

Sommarpresent

Hämtade ut min sommarpresent från Maxi idag. Sen några år tillbaka får vi alltid en present runt midsommar. Första åren fick vi alltid två flaskor vin men sen fick Urban för sig att vi skulle vara hälsosamma.

Presenten är ett uppskattat inslag och i år fick vi en träningsväska innehållandes ett Maxi badlakan och en dricksflaska. Victor dök över väskan när jag kom hem och ville ha den. Förra årets present - soft shell jackan används flitigt av var och varannan Maxian. Här hemma turas jag och Victor om att använda den.

Tack Urban!

Var é kunderna?

Hade ställt klockan på sex. Vaknade med dunkande huvud och super trött. Ställde om klockan på tio över sex och somnade om. Sov i Victors säng inatt och det var så skönt. Vilket mörker han har i sitt rum mot oss.

Åkte till Maxi. Fyllde på cigg och plockade fram i förbutiken. Klockan blev åtta och dörrarna öppnade sig. HALLÅ!!! Var var mina kunder? Kanske hemma och sov....

Man skulle lätt kunna öppna klockan tio en sådan här dag. Ingen skulle bli arg eller ifrågesätta det. Varför kan inte vi som jobbar i butik också få fira helgdagar och umgås med vänner och familj? Varför måste man kunna gå och handla från åtta på morgonen till tio på kvällen varje dag? Och det finns andra matvarubutiker som har ännu värre öppningstider än vad vi har. När jag var liten stängde affärerna två på lördagarna och på söndagen var det stängt. Var bara att rätta sig efter det och handla när affären var öppen. Antar butikerna hetsar upp varandra till dessa orimliga tider. 

Pia kom i alla fall till jobbet klockan nio - med en himla tandvärk. Hon hade inte sovit på hela natten utan stått med tops och baddat tanden med Whisky. Hon ringde tandakuten och fick komma på engång. Så jag åt frulle och sen sa vi hej då. Klockan tio kom Carro och Anders. Fortfarande inga kunder....

Vid halv elva började det röra på sig i spelbutiken. V75 går ju imorgon så det var ingen rusning efter det. Lotto kändes som de flesta redan hade lämnat in. Tror att många tog lördagen för en söndag. Jag roade mig med att göra fakturor. Så nu är alla gjorda, skönt!

Jag gick hem kvart i tre. Tog en snabbfika med Pia, Mariana och Veronica ute på altanen. Vilken himla fin altan vi har. Urban har verkligen lyckats! Till i år har vi även fått jättefina trendiga lounge möbler (stavas det så?) Det enda som saknas är lite blomlådor....

Glömde berätta att Victor och Oliver kom och hälsade på med mamma och pappa. Oliver var helt överlycklig när han såg mig. - Hej mamma! ropade han. Sen var han in i förbutiken och tittade. Gullunge!!!

Hemma hände inte så mycket. Victor spelade och Danny sov bort hela kvällen. Imorgon har jag bytt pass med Pia så jag kör 7 - 15. Ska ta och hoppa i säng nu.

God natt!


Ny design - igen!

Då gick den här kvällen åt till att rätta till ett fel som klumpiga jag gjorde. Det här med html koder  och mallar och dyl är ju som sagt inget jag behärskar till punkt och pricka. Jag testar och ändrar en rad sen kollar jag vad som har hänt och sen går jag tillbaka och godkänner om det är ok. Nu råkade jag göra kommentarstexten vit. Hade säkert blivit bra om inte bakgrunden också var vit, hm! Sen "råkade" jag godkänna och vips satt jag med en sida utan kommentarer. Jo, de fanns ju där men de syndes inte. Självklart kom jag inte på vilken rad det var som jag hade ändrat. Provade ett tag sen gav jag upp.

Fick välja en ny stilmall och börja om från början. Resultatet ser ni nu och jag måste säga att det blev ganska bra. Blev lite roligare när det var lite färg och textsnittet blev snyggare.

Jag är NÖJD!!!


Isabellas

Jag har hittat en ny favorittidning. Den heter Isabellas och är dansk. Jättemysig tidning med blommor, inredning och matlagning/bakning. Billig också för att vara en utländsk tidning. Kostar runt 60:- och den finns hos oss på Maxi.

                                 


Lite kort från midsommarafton


Midsommarafton

Känns som den regnade bort. Inte för att det kom så mycket regn efter tolv men man var redan írriterad på allt regnande. Vi ställde in resan till Hammarskog och tog en promenad ner till Årsta kyrkan istället. Vi kom lite sent så firandet var redan slut. Men vi fick se en midsommarstång i alla fall. Djur från 4H fanns också där. Oliver tittade lite på fåren och getterna. Victor ville följa med mormor och morfar till Hammarskog så det var bara jag, Danny och Oliver. Sen gick vi hem och sov middag.

Vid fyra åkte vi till mamma och pappa. Tomas med familj var också där. Vi käkade silltårta, sill, färskpotatis mm. Tog 2 nubbar och en öl. Vi sjöng lite visor ur sånghäften som mamma plockat fram. Jag kompade även med lite blockflöjt. Kan fortfarande spela Spanien på den. Lyckades även med Blinka lilla stjärna. (Blockflöjtslektionerna för 31 år sen sitter spikade i minnet haha)

Känns som vi åt och åt. Spelade lite Kubb men det är svårt när det är så blandat. Någon är nykter och någon onykter, en ska följa reglerna och en vill va snäll mot barnen. De ännu mindre barnen vill leka med kubbarna och det större barnet tycker att alla är löjliga och bara förstör. Inte lätt som ni förstår...

Halv tio gick vi hem - utan barn! Mamma frågade om de skulle stanna och jag tyckte det var en bra idé. Jag börjar jobba klockan sju imorgon (inte lika bra idé...) och Danny tyckte det skulle bli skönt att få sova ut. Pappa och mamma skulle komma upp till Maxi och hälsa på imorgon.


Han gjorde det igen!

Igår kom seger 194 då han vann Midnattspokalen på Dannero. Tränaren Jan - Olov Persson har bara ett mål kvar med denna drömhäst - Att nå 200 segrar. Järvsöfaks har nu sprungit in över 20,5 miljoner kronor. Snart väntar pension och härligt gröna hagar och ett och annat sto...

               

                                JÄRVSÖFAKS

Min sötnos!

Var precis ut i vardagsrummet och tittade vad Oliver sysslade med. Han hade hämtat sitt skötbordsunderlägg och satt på golvet och tittade på Bolibompa.




 

Glad midsommar!

Hoppas ni alla får en underbar midsommarafton. Ser tyvärr ganska dystert ut på väderfronten. Regnet öser ner och det är grått och tråkigt. Skulle det sluta regna så är det ju dyblött i marken. Inte precis läge för fika i gröngräset.

Fortsätter det så här så skippar vi Hammarskog. Får göra någon utflykt istället eller bara vara hemma. Kvällen ska vi tillbringa på mammas och pappas altan. Tur att den är inglasad.


Med hopp om bättre väder - Glad midsommar!                                                                                             

Inatt...

... så drömmer man om sin blivande man. Sju sorters blommor ska man plocka och lägga under huvudkudden natten mot midsommarafton. Eller var det på midsommarafton? Jag kommer inte ihåg...



 Vilken dag är det som gäller?

Regn & rusk

Vi ska fira midsommar i Hammarskog imorgon. Ska man behöva stå ut med det här vädret då? Dansa smågrodorna i vattenpölar och fika i ett blött gräs. Bära tjockjacka när man vill ha klänning.

Byt väder NU!!!

Nu é jag slut.

Var upp till Gränby innan jobbet för att hämta ut min migränmedicin. Tyvärr så var det 35 personer före mig i kön så jag insåg att jag skulle aldrig hinna. Hade dock tur och blev bättre under dagen. Just nu har jag inte ont alls men jag är trött som jag brukar vara efter ett långt migränanfall.

Dagen på Maxi gick ganska sakta trots att det var så mycket att göra. Vet inte om det berodde på att jag inte kände mig riktigt kry men det kändes inte så roligt att jobba idag. Blev lite besviken när jag kom och det satt väl kvar. Antar jag inte ska sätta så höga mål när inte alla är inne på samma spår. Finns inget rätt eller fel man tänker bara olika.

På lördag kommer det att vara roligt att jobba igen!

Huvudvärk och illamående

Vaknade klockan fyra av att huvudet dunkade. Tog två treo och skulle lägga mig igen. Då kräktes jag upp allting. Jag är så snurrig och huvudet värker. Har ringt till vård C för att få nya migräntabletter. De skulle försöka hinna skriva ut dem till halv elva. Då kan jag hämta ut dem när jag åker till jobbet.

Nu ska jag duscha och vila en stund innan det är dags att åka.

Tragiskt

http://minneavtherese.blogg.se

Det var hon som blev strypt av sina "vänner". Man gråter när man läser...

Monsterpass på Maxi

Imorgon blir det årets näst jobbigaste dag. Storhandling inför midsommar!

Maxi kommer fyllas av arga, stressade, elaka, jobbiga kunder. Tyvärr så är det så att många klarar inte av att gå och handla med butiken full av likasinnade köpglada individer. De blir stressade och sura när de inte kommer fram eller om de får stå i kö tio minuter extra.

Sen finns det naturligtvis undantag. Glada goa kunder som man bara vill krama om. Som våra pensionärer från Johannesbäck. De åker upp dagligen till oss. (ibland både två och tre gånger) De tycker att vi är den bästa butiken i stan. Kvinnan sa härom dagen när vi pratade om ombyggnaden. - Ni får gärna bygga om hur mycket ni vill - bara ni inte byter ut personalen. Ni har bästa personalen i stan! Jag skämtade med dem som jag brukar och sa - det är väl tur att vi bygger om så ni har något nytt att titta på när ni kommer hit. De är helt underbara!

Dagen kommer i alla fall rusa iväg som den alltid gör när man har fullt upp. Ska kränga andelar för fullamuggar så att vi utökar vår ledning i "bäst på att sälja andelar" av alla Maxi butiker.

Puss och godnatt

Hyllning till min bästa kompis!



Tack för att du finns! (Ännu en dag du skonat mig från huvudvärk)


Krya på dig Anneli!

Anneli och jag bestämde igår att vi skulle ta en tripp till Gränby idag. Jag tänkte fönstershoppa och hon skulle hitta något snyggt till sig själv. Vi träffades vid sex och tog cyklarna upp till Gränby.

När vi gått ett tag sa Anneli att hon mådde dåligt. Hon har haft halsfluss för några veckor sen och var fortfarande  förkyld men hon kände sig jättekonstig. Vi gick en stund men sen var vi tvugna att åka hem.

Krya på dig gumman så tar vi Gränby en annan dag oxå!

Puss & Kram!

Lervälling

Danny och jag var ut till Borrlövsta idag för att titta till vår lilla stuga. Och framför allt - kolla in vår tomt. Bonden är klar med markarbetet nu och vi kan ju konstatera att det blev lite annorlunda än vad vi tänkt oss. Danny var lite besviken då han insåg att vi inte kommer  att kunna nyttja tomten så mycket i sommar. Jag peppade honom och sa att nästa sommar kommer vi att vara jätteglada att vi gjort detta.

Man får se det långsiktigt. Vi kommer att få en plan tomt med gräs utan vare sig stubbar eller stenar. Vår tomt var full med sånt och nu är allt borta. Nu kan jag börja planera för rabatter, buskar, fruktträd mm. Nu finns det förutsättningar att göra vad vi vill. Visst allt kostar pengar men vi får ta det bit för bit.

Just nu är det i alla fall 1750 kvm leråker. (förutom den lilla dungen med skog som vi sparat till ungarnas kojor) Det måste torka upp innan vi kan kratta ut och plana marken innan vi sår gräs. Sen ska det tydligen ta runt 3 veckor innan gräset börjar komma. Det ser jättetråkigt ut nu men jag tror att det blir bra när det blir grönt. Att bonden skulle ta bort alla stenar var ju verkligen inte något vi hade räknat med. Trodde aldrig att vi skulle få en sådan fin tomt. Ni som såg den förra året vet ju hur förutsättningarna var. När man gick på den idag sjönk man ner flera decimeter på vissa ställen. Det har kommit så mycket vatten så det kommer nog ta ett tag innan det torkar upp.

Nästa vecka ska det i alla fall sås gräs. Tänk om man hade pengar till att köpa färdig gräsmatta och bara rulla ut. Det hade ju varit rena drömmen!

Tårtan talar sitt eget språk!



Tack för kortet Pia!

Onsdag morgon

Väcktes av Oliver kvart över sex. Detta resulterade i att alla mina planer blev förstörda. Danny drog kudden över ansiktet och sov vidare. Jag och Oliver gick upp.

Får väl ta den här joggingturen i kväll då. Hade varit skönt att få det gjort. Ska i alla fall äta gröt strax och läsa UNT. Sen ska Oliver till dagis. Två dagar kvar för honom. Tycker nästan synd om honom för han har så roligt där. Borde kanske gå nästa vecka med då ändå Victor är på basketläger och Kevin är på läger i Årstakyrkan. Tror nog att det blir får bli så.

Idag ska vi åka till Borrlövsta och kolla läget. Danny måste ner och fixa med något konto så han kan få sina skattepengar nu och inte i augusti. Till kvällen blir det Gränby med Anneli.

Ut och njut i solen!

Nappar och Tårta (dagens tredje)

Efter vi hämtat Oliver på dagis drog vi till Veronica och Jocke. Veronica fyllde 36 år så vi skulle fira med henne. Det luktade ljuvligt när vi klev in i lägenheten. (Den nya fina som jag inte blev ett dugg avundsjuk på - ....eller?)

Moa och Veronica hade bakat rabarberpaj och kladdkaka. Naturligtvis måste jag ju smaka på båda! Kan säga att de smakade underbart. Tur att jag skippade middagen...

Oliver betedde sig konstigt hos dem. Han var LUGN! Det händer typ ALDRIG!!! På slutet kom han igång och gick in och hämtade Moas dockvagn med docka. Han drog vagnen fram och tillbaka - precis som man gör när ett barn ska sova. Tänk vad barn iakttar och härmar efter.

Tack Veronica för goda calorier och jag hoppas att vi ses snart igen. Lycka till med nappkastningen imorgon! (Moa ska åka till Skansen och ge sina nappar till kattungarna. För er som ej har barn kan jag meddela att det är många barn som gör så när de ska sluta med napp.)

          

                                  Det som hänger i trädet är nappar!


Tårtan (dagens första)

Maxi blev ju som sagt utsedda till Uppsala läns billigaste matmarknad av Pro. Vi firade naturligtvis på Maxi. En jättetårta kom in i lunchrummet under min lunch. (Väntar på bild från Pia men har ej dykt upp ännu) Jag och Johnny högg in! Tårtan var inte bara bred - den var hög också! Tog en "normal" bit och den täckte hela fatet. Och vem tror ni kommer smygandes upp i lunchrummet när man sitter där och proppar i sig så man mår illa?  Jo - Carro!

Carro - Titta inte på mig och Johnny!   - Titta inte i kylvagnen!  Carro - ..... den är inte god.....

Vem åt sin lunch och skippade tårtan? - Carro!!!  Fan - om jag ändå hade samma karaktär som hon har. Hon är så himla duktig. (Jag intalar mig själv att det beror på att Carro inte tycker om tårta - hahah!)

Imorgon ska jag ut o jogga i alla fall. Kläderna ligger redan framme och jag ska ställa klockan på halv sju. Sen blir det dusch, frukost och lämning av Oliver på dagis. Danny och jag ska ta en tur ut till Borrlövsta och kolla läget. Anneli hörde av sig och ville gå en sväng på Gränby imorgon på kvällen. Jag sa att jag hänger på.

Tårtlover

Tårtan (dagens andra)

Idag var det dags att fira av Niclas. Det var en nedstämd kille som kom till Maxi idag. Tårarna var nära flera gånger. Det blev en jobbig dag för honom. Vetskapen om att det var den sista var inte lätt. Jag försökte trösta med att "du är ju alltid välkommen tillbaka" och "dörren är alltid öppen". En tystare Niclas har jag aldrig träffat.

Här är en bild på tårtan som bjöds vid hans avskedsfika:



Carro! - Jag tog ingen bit - jag kan jag med, tjoho!


Niclas - Lycka till i Växjö!!!




Här är ingredienserna till Niclas supernyttiga frukost!





Kommer sakna dig på Maxi!

Vad var det jag sa!

Hälsporre var min diagnos. Och doktorns likaså...

http://www.netdoktor.se/smarta/?_PageId=374

Doktor Freddis har talat!

Havrefras och jordgubbsfilmjölk

Bytte ut gröten idag mot ovanstående. Kändes lite somrigt att äta det till frukost. Solen skiner idag och man kan ju hoppas att det håller i sig. Nu är man trött på allt regnande!

Dagen ska spenderas på Maxi mellan 7 och 15. Kommer säkert att vara mycket att göra då midsommar närmar sig. Har lite grejer att fixa med idag så det är bra om det är lugnt mellan varven.

I eftermiddag ska vi åka till Veronica och gratta henne. Hon fyller 36 år idag, hurra, hurra! Ska bli kul att se deras nya lägenhet också. De har precis flyttat in i de nya lägenheterna mellan Fyrishov och typ Fyrisskolan, gammla kolloniområdet. Säkert går man därifrån avundsjuk som bara den....

Mot Maxi!!!

                                                   

Maxi är billigast i Uppsala län!

Jag jobbar på Uppsala läns billigaste matbutik enl. Pro:s årliga prisundersökning. Det känns jättekul! Vår butik är verkligen underbar. Vilken personal vi har! Undrar om det finns någon arbetsplats som har det roligare på jobbet än vad vi har?


                  


Stolt Maxiarbetare!

Data beroende

Sitter här och äter havregrynsgröt. Tänk vilka nya rutiner jag skaffat mig. Innan bloggen satt jag vid datorn då och då. Nu är jag beroende. Börjar morgonen med att kolla om det kommit några roliga inlägg. Skriver lite. När jag kommer hem så tittar jag igen och skriver. Osv osv.

Man får fan bestämma sig för att man har data tid precis som Victor har speltid. Det blir lätt för mycket. På kvällarna när man inte har något och göra spenderar man lätt bort tre timmar. Tjoffs! Någon mer än jag som märkt att klockan går mycket fortare när man sitter vid datorn? En kvart är som fem minuter.

- Hej! Jag heter Fredrica och jag är datamissbrukare.

Har jag någon talang som doktor?

Idag ska Danny äntligen få gå till doktorn och kolla upp sina fötter. Han har haft ont i evigheter och till slut så tröttnade jag på hans gnäll. Fick en tid hos vårdcentralen idag. Min diagnos med hjälp av internet är Hälsporre.

Ska bli kul och se om jag hade rätt. Och det ska bli skönt för Danny att få hjälp. Han kan ju fan inte gå på morgonen. Ser ut som man är tillsammans med en åttioåring som tappat bort rullatorn.

Lycka till idag hjärta!

Så söta!


Regnet det bara öser ner...

Ännu en dag av regn. Vart kommer allt vatten ifrån?

Vi var ut till  Borrlövsta och hämtade hem Danny runt ett. Pappa och mamma var med för de ville se hur det såg ut efter grävskopans framfart. När vi kom hem till stan igen  släppte vi av Danny sen for vi vidare till IKEA. Pappa hade inte varit där ännu. Snacka om invasion av människor. Hela Uppsala var där!

Hemma igen fikade Danny och jag. Jag hade köpt med mig äppelpaj och vaniljsås från IKEA som vi mumsade i oss. Den lilla matbutiken som ligger utanför kassorna är verkligen rolig att shoppa i. Man kan hitta en hel del rolig saker. Pasta med älgar, Toy tuggummi, Princessbakelser mm.

Resten av dagen var ganska tråkig. Oliver var rastlös men ingen orkade gå ut med honom. Jag satt på golvet och byggde lite Duplo med honom. Tänkte tvätta men det var fler som tänkte likadant. Fick en tvättid imorgon kväll 19 - 22. Oliver har slut på byxor så det är verkligen nödvändigt. Danny börjar också få slut på kläder. Stackarn, jag har rensat i hans garderob idag. Det är väldigt tomt där nu. Jag hade blivit vansinnig om han hade slängt saker i min garderob. (men han fick faktiskt välja om jag skulle slänga eller om han skulle ha kläderna på landet hihi!)

Just nu ligger Danny och tittar på Milk, Kevin tittar på film, Victor spelar xbox med några kompisar, Oliver sover och jag sitter här och hänger. Skönt att man kan göra saker själv fast man är så många hemma.

Imorgon är det 7 - 15 som gäller. Inte alla som har förmånen att ha sommarlov - stackars mig, Kevin och Oliver!!!


Vill ha!

                        

God morgon!

Fick sova till åtta idag också! Vad har hänt med min unge? Han satt så fint och lekte i sängen när jag vaknade. Regnet öser ner idag med. Undrar om Danny har tröttnat ute i stugan?

Ska fixa frukost nu och göra iordning oss. Sen ska det bäras ner lite saker i förrådet. Blev lite sånt efter städningen i datarummet i går. Måste säga att det känns riktigt trevligt här innen nu. Kvar att göra för Danny är att sortera lite papper och att sortera sladdar och manickar. En låda för datatillbehör och en för övriga sladdar har jag fixat. Lådorna som jag köpte på IKEA är så himla bra!

                                                

Provade även att leka med lite kort



Tänk vad man kan göra med datorer!


Svart - vit

Satt här på kvällen efter städningen och började "leka" med min blogg. Tänkte att jag skulle lyckas få den svart - vit. Det var riktigt roligt att sitta där och greja. Ibland blev det bra och ibland blev det blaj. Det här med koder och sånt är ju inget jag kan så jag satt bara och försökte hitta på.

Men det blev ju riktigt snyggt!


Nu börjar det bli snyggt!

Men om jag fick bestämma skulle banankartongerna ner i förrådet och alla cd skivor och videoband likaså. Men jag kan förstå Dannys oro att de försvinner också. Vi kanske skulle kunna bygga en garderob med skjutdörrar här inne i data rummet? Då behöver man inte se alla kartonger. Ser ju ut som man ska flytta.

Det blev i alla fall mycket finare här inne. Danny kommer tycka tvärtom och säga att det var onödigt. (även om han säkert också kommer gilla det så säger han det inte)

Annars så vore det bättre och riva ut allt och göra om det till Olivers rum. Jag är så less på hans saker i vardagsrummet. Vi skulle behöva en femma eller sexa!!!

Kram städtanten

Slappar i dag

Regnet har öst ner hela dagen. Jag, Oliver och Victor cyklade över till mamma och pappa runt elva. Där fikade vi lite och pratade. Vi försökte komma på något att göra.

Bilen tog oss till Willys. Mamma och pappa skulle bort i kväll så vi kunde inte göra någon längre utflykt. Träffade många vänner där. Karin var där med sin familj. De hade varit inne på Arken och blivit ansiktsmålade - ja, ungarna alltså.  Stina var också där med magen i vädret. Hennes barn var beräknat till idag men hon kände ingenting. Kan säga att hennes lilla mage var typ som min i månad fem!!!

Hemma hos mamma igen gjorde pappa wåfflor. Sen sov  jag, Oliver och mormor middag. Tror nog att vi sov i nästan två timmar. Eftersom mina föräldrar skulle ut i regnet på gårdsfest så tog vi cyklarna och cyklade hem. Jag har grejat lite här men mest tagit det lugnt.

Ska lägga Oliver nu. Sen tänkte jag fräscha upp i datarummet. Det ser ut som ett bombnedslag här inne. Känns inget trivsamt att sitta här när alla grejor ligger överallt.


Utvilad!

Gick väl i sängs runt tolv igår och fick sova till KVART ÖVER ÅTTA!!!

Nu har jag, Victor och Oliver precis ätit frukost tillsammans. Ska gå över till mamma och pappa en sväng när vi är klara. Eftermiddagen är inget planerat så vi får se vad det blir. Så himla skönt att inte ha någon tid att passa.

Ska njuta hela dagen o bara ta det lugnt!

Sover ensam inatt - underbart!

Mitt hjärta sover ju på landet inatt och imorgon. Underbart att sova själv. Måste säga att det blev en väldigt lugn och skön kväll. Oliver somnade klockan åtta och Victor sov säkert vid halv tio.

Victor mådde  illa när han kom hem från Gröna lund. Han fick ju åka allting två gånger eftersom både Charlotte och Robban ville åka. Någon var ju tvungen att passa ungarna under tiden. Ett stort tack till er Robert och Charlotte som tog med Victor till Grönan!


Sommarfest på Olivers dagis

Igår var det sommarfest på dagis. Regnet hade för en stund upphört och det var både varmt och soligt. Ungarna sjöng för föräldrarna. Ja alla utom Oliver. Han var på motsatta sidan och lekte i sandlådan.

Vi fikade och umgicks med andra föräldrar. Riktigt mysigt med sånt här. Man får bra gemenskap!

Dagisfröknarna hade tackat nej till presenter så för pengarna som samlats in köptes ett äppelträd. Bara det säger väl en hel del om detta dagis. De önskade något till gården istället för presenter.

Här är lite bilder.

 

                      Barnen sjunger med fröknarna.


 

                   Oliver leker ensam på andra sidan.


 

                                       Oliver kan själv!


 

                 Elenis syster Wilma sover - som vanligt...


 

                              Anders börjar att gräva.


 

                                   Oliver vill vara med!





                                   Världens bästa Olvier!

Skolavslutning

Idag var det dags för barnens favoritdag - skolavslutningen.

Danny och jag lämnade Oliver på dagis innan vi gick till kevins avslutning. När den var avklarad gick vi upp till Victors klassrum. Marie skulle tacka för sig och önska klassen lycka till i framtiden. Sen blev det en avslutning till i aulan.

Robert och Charlotte med ungar och mamma kom också till Victors avslutning. Vad jag minns har Robban varit med på om inte alla så de flesta i alla fall. Nu lär vi väl inte få gå på någon mer...

Efter avslutningarna var det fika hemma hos oss. Klockan drog iväg och det blev ingen Mc Donald´s idag. Tror inte att det var någon som sörjde över det.

Här kommer lite bilder.

 

Jag med Victors blomma. Alla sexor fick en av förskole eleverna. Victor sa - ta blomman innan jag slänger den!


 

           Mamma, Oliver, Sonja och Charlie väntar på fika!


 

                                                      Sonja


 

             Oliver i sin fina tröja "Pussgrodor" från Me and I.


 

                        Oliver och Kevin äter kladdkaka.
  



Victor tycker bloggandet är töntigt och vill inte vara med på bild!


Tänk att snart är jag mamma till en pojke på högstadiet...


Marabou sommar

Det har kommit en ny medlem i Marabou familjen. Denna är mjölkchoklad med frystorkade jordgubbar i. Jag, Danny och Rosi testade idag. Den var ingen större höjdare och alldeles för söt. Ingen av oss kommer att köpa den igen. Kevin kommer dock säkert älska den. Något av det bästa han vet är ju mjölkchoklad och jordgubbar!

                                                       

                                                                             Ingen succé

Finn fem fel

 

Bilderna är tagna i samma vinkel - med ett års mellanrum.


Nu händer det grejor!

Skjutsade ut Danny till Borrlövsta eftersom han ska tillbringa helgen där. Vi visste att bonden hade varit till tomten i veckan för att fixa lite med stenar och stubbar. Han ska ju hjälpa oss att plana ut samt göra stigen bredare så man kan köra till huset.

Danny hade bl.a tänkt så lite gräs. Det går inte ännu. Synen vi mötte fick oss att gap...... skratta!!!  A L L T var borta. Bonden har planat ut hela tomten. Inte en sten finns kvar. Alla stubbar är borttagna. Den stora högen med avhuggna träd var flyttad till majkasen. El kabeln som förut låg ovan mark hade han tagit bort och lagt dit ett plaströr i marken. Nu ska bara kabeln i röret igen. Vi var nästan chockade.

Det kommer att bli en jättefin tomt. Helt plan och utan massa stenar. Vad skönt att inte behöva plocka några kottar, pinnar eller löv. Nu blir det en riktig trädgårdstomt med massor med blommor och fruktträd. Vilken underbar människa!

Rosi som hade kamera med sig tog några kort och lade ut på sin blogg. Nu snor jag de av henne.

 





Snart finaste tomten i hela Borrlövsta!


JÄRVSÖFAKS

Seger nummer 193 kom ikväll på Lindesberg. Kallblodskungen har hunnit bli 15 år gammal och är inne på sin sista säsong som tävlingshäst.

                           

Järvsöfaks


En dag kvar av stress.

De tre sista veckorna har varit så fullspäckade att man inte hunnit med någonting. Avslutningar hit och avslutningar dit. Skolläger, Basketläger, fotbollsmatcher, tidnings jippon mm mm.

Imorgon är det slut! En ynka skolavslutning - ja, eller två då. Kevin och Victor har varsin eftersom en går på lågstadiet och en går på mellanstadiet. Vi lämnar in Oliver på dagis imorgon innan vi går till Kevins avslutning. Danny får gå med Kevin sen och lämna en flaska vin i var till Anna- Lisa och Karin. Jag smiter iväg lite tidigare för Victor har samling i klassrummet halv tio. Sista gången man får följa med in på en avslutning. Klassen kommer ju splittras nu så det blir väl lite tårar. Victor ser nog fram emot att börja Brantan för han gillar inte sin fröken. Frågade om jag skulle köpa en flaska vin till henne men han ville inte ge något. Jag tänker inte tvinga honom.

Efter avslutningen blir det fika hemma hos oss. Robban och ungarna och mamma kommer att följa med hem. Till lunch blir det Mc donald´s. Det är tradition!

Camilla kommer "låna" Kevin till på söndag och Danny åker ut till landet hela helgen. Ska bli skönt att få vara ifrån varandra ett tag. Just nu retar vi oss på varandra hela tiden. Det betyder inte att jag inte älskar Danny. Jag är bara less på hans skitiga strumpor och torkade snusar. Hahah!!!

Orkar inte blogga om dagen som varit. Tar det imorgon med bilder. Vi hade sommarfest på Olivers dagis så det finns lite att skriva om.

Kram alla!


Havregrynsgröt

Ja då sitter jag här och äter havregrynsgröt för tredje dagen på raken. Måste säga att jag känner mig duktig som fått in en ny rutin här på morgonen.

Mina lår har träningsvärk! Fast jag tycker att det är en skön känsla även om man är lite "stram". Hinner jag tar jag en långis idag så jag får sträcka ut benen. Men det är fullt upp idag så det lär inte hända. Sommarfest på dagis, Minne kommer hit och bränner cd:skivor och sen ska jag tvätta en maskin och  baka en tårta till imorgon. Blir sommarlovs fika här imorgon när alla avslultningar är avklarade.

Nu tänderna - sen Maxi!

Izzie är död!

Trodde sista avsnittet av Greys var förra veckan men jag hade fel. Konstigt att ingen påtalat det i bloggen. Eller så var alla lika fel informerade som jag. Nu är det i alla fall slut för den här säsongen. Izzie och George har lämnat jordelivet och dragit vidare.



Ser fram emot hösten och nya avsnitt!
(kanske inte hösten men nya avsnitt)


Dagens fynd!

Efter dagens shopping tänkte jag att jag skulle visa vad jag hade i påsarna. Blev tre par skor, 2 klänningar, en stickad bolero, en sjal, en Fred Perry t-shirt till Victor och en tröja. Skorna köpte jag på Din sko och alla kläder köptes på Mq utom den mörkblå klänningen som inhandlades på Hennes.
 


Lucky me!

Klockan sex när regnet öste ner ringde jag mamma och hörde om hon ville följa med ut på en cykeltur. Målet var Mq i Forumgallerian. Min mamma, som aldrig säger nej, var här på fem röda!

Utrustade med regnbyxor och regnjackor cyklade vi ner på stan. Tänk vad det är skönt att cykla. Och regnet gjorde ingenting. Var värre med mina lår. Känner att träningsvärken är på gång.

När vi kom in på Mq såg jag "min" klänning på en gång. Det var en annan kund som höll iden. Shit, tänkte jag. Sen hängde hon tillbaka den. Jag var snabbt fram och tänkte att det är ju säkert en L. Gissa om jag blev förvånade när det var en M. Sista klänningen och den i min storlek. Helt otroligt tur!

Jag hittade även en vit tröja med en blå knytsak - lite sjömansstuk. Den kostade bara 100:-

Lycklig cyklade jag hem igen med klänningen i cykelkorgen. Tänk att man kan ha sådan tur!


1500:- fattigare

Kom precis hem från Gränby. Hittade en hel del faktiskt. Nu har jag ätit lite mat och ska ta och hoppa ner i sängen ett tag. Att sova lite gör gott för min huvudvärk.

Återkommer senare med bilder på vad jag shoppat. Klänningen på Mq fanns bara kvar i xs och det var ju synd. Tror jag ska ta en cykeltur  ner på stan senare i eftermiddag och kolla om den finns kvar på Svava.

1500:- fattigare men det var jag värd!

Oj, oj, oj!!!

Skulle kolla kontot innan jag drog till Gränby. Det var lite mer än jag trodde. Insåg då att skattepengarna kommit!

Tjoho, vilken lyckodag!!!

6 timmar för mig själv!

Brukar ju tvätta på onsdagar men vattnet är avstängt. Får väl ta en tur till mamma och låna hennes maskin. Orkar jag det? Det som krisar är väl Olivers byxor. Borde köpa några fler par till honom. Men det får ju inte plats i byrån när allt är tvättat. Vi måste köpa en garderob till honom. En byrå är inte bra!

Nu ska jag åka upp till Gränby och se om jag kan hitta något fint på Mq:s rea. Ett par skor eller två vore inte heller så dumt.

När jag kommer hem tänker jag lägga mig och sova middag. Sen blir det dammsugning och lasagne lagning. Ska på utflykt med Kevins klass ikväll. Brännboll på Årstaplanen känns inte lockande om det regnar.

Måste även fixa med korten från skolresan. Jag, Minne och Helena försökte ju få dem i ordning igår. När vi lade ihop alla våra kort blev det typ 500 stycken!!! Hade fungerat perfekt om en kamera inte var inställd med fel datum och tid. Alla ungar ska få en cd med korten på avslutningen. Blir nog en succé!

6 timmar lycka!

Somnade om - en stund!

Vaknade halv sex av att klockan ringde. Trött som fan. Stängde av och somnade om. Vaknade dock en kvart senare. Tittade ut genom fönstret och såg att det regnade...

... 5 minuter senare lämnade jag huset med joggingdojjorna på!

Fan vad det var skönt att komma ut och springa! Det härliga "varma" regnet som kom ner gjorde det bara skönt. Jag tänkte att jag gör som jag brukar när det är första gången jag springer efter en väldigt lång tid. (var nog i sep senast). Jag kör på samma sträcka som vanligt! Det gick faktiskt jättebra. Jag sprang kanske inte det fortaste jag kunde men jag kände aldrig att jag var tvungen att stanna. Promenader måste ge bra kondition de med, med tanke på hur långt jag orkade springa.

Jag mötte inte en enda människa. Sprang upp mot Pharmacia och sen Allianshallen. Genom Slavsta och bredvid Lennakatten tillbaka hem till oss. Var borta 40 minuter. Ingen var vaken hemma när jag drog och när jag kom hem sov alla fortfarande.

Nu ska jag ta och gå och lämna Oliver på dagis. Kevin cyklade iväg redan tjugo i åtta. Rastlös. I min mage ligger havregrynsgröt. Fy fan vad jag är bra!

Mq

Imorgon börjar rean på Mq. Jag har kollat in en halterneck klänning från Bondelid som jag hoppas att jag kan fynda till halva priset imorgon. Den kom redan i februari/mars så den borde vara aktuell för rea. Tyvärr så brukar de ju hålla på Bondelid kläderna lite extra. Klänningen kostar 799:- så ett pris på 400:- blir jättebra!

Kan rekomendera Mq i Svavagallerian som den bästa. Det är inte lika många som tänker på att den finns så där brukar man alltid hitta det som är utplockat på Gränby och Svartbäcksgatan.

Tjoho - Imorgon ska klänningen bli min!

Ganska duktig - men ingen jogg!

Vilka reaktioner jag fick på förra inlägget. Jag vill ju bara vara sund och motionera lite mer. Jag har några extra kilo men de tänkte jag att de skulle försvinna när jag ändrade på mina kostvanor och införsel av jogging.

Jag vet att jag inte är tjock. Men jag väger mer än vad jag brukar. Det är inte många kg men det sitter i huvudet. (och byxlinningen) Om jag börjar äta mat istället för godis och mackor så tror jag också att jag mår bättre och får mer energi. Måste få in lite rutin på maten och inte äta på olika tider varje dag. Det är svårt när man ska ha lunch på jobbet klockan elva ena dagen och inte förrän halv tre den andra.

Att äta frukost kvart i tio och sen lunch halv tolv är ingen bra idé. Man fyller magen med mackor på första rasten och när lunchen kommer är man inte hungrig. Då blir det kaffe och en bulle. Nej, nu ska det bli ordning och reda! Visst, gröt kvart över sex känns lite jobbigt men det fungerade faktiskt bra idag. Klockan kvart i tio åt jag bara en banan och på lunchen blev det pasta.

Middagen blev inte så bra eftersom jag skulle iväg. Tog en Billys - inte nyttigt - men det blev i alla fall middag. Nu tog jag en macka framför datorn men det blev som ett mellanmål på kvällen. Kan ärligt säga att det ända onyttigt jag ätit idag var ett Bragokex. Och det smakade jävligt gott! Tanten som jobbade på viktväktarna sa jämt. Om du äter något - ha inte dåligt samvete. - Njut istället! Annars kunde du lika gärna vara utan. Ligger något i det. (i rimliga mängder såklart)

Joggingen lyckades jag tyvärr inte hinna med. Visst skulle kunna gå ut nu men det orkar jag inte. Ledig imorgon så jag tar det då istället. Ställer nog klockan på sex och springer innan Danny åker till jobbet.

Gröten i morse har förvandlat min mage/rumpa till Hiroshima...


Pluffsmajja!!!

Idag blir det ändrade kostvanor och nya motions direktiv. Dags att ta tag i extrakilona och få igång hängfläsket! Ska bli minst lika duktig som Carro. (Blir svårt men ett bra mål.)

Ikväll ska ni få läsa om havregrynsgröt och premiärjogg!!!

Pluffsmajja

Ohiiiiiii!!!

Kul att sitta fast på 22 meters höjd. Incidenten inträffade på Liseberg idag. Efter en timme fick de "backa" ner till marken igen. Undrar om någon av de 16 kommer att åka berg och dalbana igen...

                                     


Freddis - stannar på marken!


Var är sommaren?

Kvällen skulle tillbringas i Årstaparken med Kevins fotbollslag. Avlutning med Brännboll. Jag gjorde till och med kaffe och tog med. (det händer inte ofta) Vi var in på Årstahallen och handlade lite gott fikabröd innan vi begav oss.

Jag bänkade mig bredvid Sara och vi stod där med våra små barn. Synd att man inte blir varm av att prata för är det något vi två kan så är det att prata. Gubbarna våra var med ute på Brännbollsplanen och kämpade.

Oliver blev uttråkad som vanligt och ville bege sig på upptäcksfärd. Mamma gick förbi och vi hängde med henne upp till lekplatsen på Timjansgatan. Oliver gungade och åkte rutschkana. Efter en kvart tyckte jag att vi skulle gå tillbaka för då var det verkligen KALLT!!!

Brännbollen närmade sig slutet och alla gick för att sätta sig och fika. Sara och jag tyckte att vi skulle gå hem och fika hemma i stället. Våra gubbar höll med. Patrik drog iväg på cykeln som en avlöning - haha! Danny sträckte armen så han gick hem och var lite invalid. (Ligger på soffan nu med en varm vetekudde och har ont)

Det kändes inte inbjudande att sätta sig fryssen på en filt och fika. 


Var är sommaren?

????????

Vi har tidningsförrådet i samma rum som alla kundtoaletter. När jag skulle hämta tidningar hörde jag ett porlande ljud. Inne på en toalett står en 40 årig man och kissar med öppen dörr!!! En annan kund som kom ut och jag tittade på varandra och skakade på huvudet. Mannen som kissade märkte inte ens att vi tittade på honom.

Stäng dörren för fan!


Söndagen 7 juni

Jobbade 9:30 - 16:00.

Kvällen spenderades i Borrlövsta. Vi lämnade Oliver hos mamma och pappa. Går inte att fixa när Oliver är med så det var skönt att få plocka och greja på egen hand. Men tiden går så fort och man hinner inte mycket. Nu är stugan urstädad och fin i alla fall. Inga möss har varit inne och det känns underbart. All skit som stod vid dasset är borta och det ser jättefint ut!


Världens sötaste Meja!


Skotjuven

 

                                           Olivers skor

 
        
                                       Mammas skor



                                        Faster Charlottes skor


Meja är galen i skor!

Kalaset i lördags

Som sagt, vi har tre i familjen som fyller år 6e juni. Vi firade allihopa hemma hos Meja. Det var jätteskoj och vi bjöds på tårta, grillat och pastasallad, gott! Fick även en och annan god drink.

Här är bilder från dagen.

 

                     Meja blåser ut ljusen på tårtan!


 

Min svägerska Charlotte och mina syskonbarn Charlie & Sonja.


 

                     Brorsan lirar boll med Oliver.


 

                             Oliver och kusin Melker.


 

                          Oliver slevar i sig tårta!


 

             Robert 36 år, visar upp sina kommande miljoner.


 

                          Mitt syskonbarn Charlie!


 

                       Den mumsiga pastasalladen!


 

                                  Sonja sitter och äter.


 

                                               Meja 2 år.


 

            Oliver sitter och äter lite välling hos min mamma.


 

                                      Nöden har ingen lag.


 

                             Jag med Meja och Oliver.




                                      Kusin mys i soffan.


Tack för en jättetrevlig dag/kväll!


Läggdags!

Eftersom det blev så sent orkar jag inte blogga om vårt födelsedagsfirande idag. Lär väl endå gå upp runt sex så då kan jag ju syssla med det då. Oliver somnade elva så kanske att man får sova lite längre.

Victor har en kompis här som ska sova över. De ligger och snackar och har jättemysigt. Känns skönt att han får prata av sig och ha roligt. De var även på bio tidigare ikväll tillsammans med några andra grabbar.

Festvimmel imorgon!

Kvällens lärdom!

Pumpa aldrig cykeln när du har druckit! Vi stannade till på OK när vi åkte hem från brorsan. När jag skulle cykla iväg gick det ej att dra hjulet. 10 sek senare sprack hela skiten!!!

Pappa som pumpat åt mig sa att det var mitt fel. Om jag inte dragit cykeln (som inte gick att dra) så hade jag kunnat släppt ut lite luft och då hade däcket inte spruckit!!!

Den enda som släpper ut luft här är min kära sambo. Det luktar as!


eins zwei drei - Ich liebe dich - Zlatan Ibrahimovic!

                    


Onödigt vetande (från vår dag i Stockholm)

På dansgolvet i åttiotalsbaren stod Bengt - Åke Gustafsson och snackade med en snubbe. I en annan bar kunde man se Hasse Aro. Och på Interpress träffade vi Stefan Ishizakis pappa som jobbade just där.





6:e Juni - 3 som fyller år!

Imorgon fyller min pappa, min bror och mitt syskonbarn år. Ska spendera dagen på Maxi sen dyker vi upp på eftermiddagen hos Meja och firar er alla tre!

 Grattis i förskott!


Att reparera en drink...

 

Carro råkade spilla ut sin härliga drink. Jag sa att hon skulle skrapa ihop den och hälla i den i glaset igen. Hon grejade ett tag... 



Och vips!!!  Drinken är återuppstånden....

Gårdagen på Interpress och Golden Hits!

Tåget gick tio över tolv till Stockholm. Vi som åkte var Felinda, Carro, Anders, Vera, Issa och jag. Veronica inhandlade macka på Pressbyrån och jag o Carro blev avis så vi köpte också. (vilket visade sig vara ett smart drag) Jag köpte en med skagenröra och drack Pucko till.

När vi kom till Stockholm tog vi taxi till Interpress i Årsta. Marie stog redo med kortet när vi kom fram. Visade sig att hon skulle få vifta med det många gånger under kvällen.

Marie och Totte visade oss runt på Interpress. Vi fick kolla packning, kundtjänst mm. Höjdpunkten kom när vi var nere i packlokalen. Marie erbjöd oss att plocka så många tidningar vi ville och orkade bära. Först var man försiktig sen slog "gratis är gott" hjärnan igång. Jag plockade x-box tidningar till Victor, en Pokemon till Kevin - National Geografic och en tidning om gamla spel till Danny. Sen var resten till mig. Vakre hjem, House and gardens, Crosstitch mfl. Summan av de tidningar jag tog blev 1822:-. Den dyraste var Vouge för 275:-

När vi lugnat ner oss och alla var nöjda gick vi upp i konferanslokalen. Vi skulle prata kampanjer, uppnådda mål och kommande mål bl.a. Det är ju så att vi på Maxi i Uppsala är bäst på Interpress för andra året i rad. Det var därför vi fick fira denna dag med Golden hits. Vi hade uppnått våra mål och mer därtill.

Innan Golden hits gjorde vi en visit på Nikis bar mittemot Åhlens. Marie köpte in champagne till alla och sen var det fritt val. Jag kände för en öl. Carro var så sugen på ölkorv så vi fick in ett helt fat med olika delikatesser. Tyvärr inga ölkorvar - haha! Så sen beställde vi in ytterligare en skål med ölkorv. Carro njöt!!!

Vi tog en promenad till Golden hits. Det var skönt att komma ut även om det regnade. Stockholm gator var fyllda av fulla studenter. Traktorer och lastbilar åkte runt med nyexaminerade studenter. Fest, fest, fest!!! Synd bara på det tråkiga kalla, regniga vädret.

Golden hits var kanon! Vilken mat - vilken stämning. Vilka artister och vilken show!!! När en av killarna som imiterade Elivis började prata kunde jag inte hålla mig för skratt. Det lät så roligt. Han pratade snabbt och sluddrade. Carro och jag tjöt av skratt. Till slut kunde Elvis inte sjunga utan han skrattade han också. Då började hela publiken att skratta. Sjukt roligt! Efter mat och dryck och show var det dans som gällde. Vi hamnade på dansgolvet med åttiotalshits. Fan va det var bra musik!

Klockan ett var det roliga slut. Vi hade bokat en taxi som stod och väntade på oss. Det kostade 1250:- att åka till Uppsala och det var det värt. 220 i var. Vid det här laget var vi ganska möra och trötta. Alla hade haft en kanon kväll!!! Vi måste nå våra mål så vi får åka på något liknande igen!

Här kommer lite bilder från dagen!

 

            Den här satt inne på kundtoaletten på Interpress.


 

                  Här har vi precis kommit fram till mötet.


 

                           Här ligger tidningar packade.


 

    Anders kollar in nya Pokertidningen som kommer nästa vecka.


 

                             Hammarby flagga i lokalen!


 

        Issa, Carro, Felinda och Anders och påsar med tidningar.


 

                             Här packas tidningarna.


 

                       Ny tidning som kom i veckan.


 

                  Oj, oj!!! Lager killarna gillar brudar...


 

                         Felinda & Issa kollar in kakfatet.


 

                                             Vi är bäst!!!


 

                              Anders i Carros glasögon.


 

                                            Nikis bar.


 

                             Vera, Marie och Felinda.


 

                                       Carro och jag.


 

                           Nu är vi inne på Golden hits!


 

                                           Underhållning!


   

                           Vår mat, lax mm - så himla gott!


 

Efterrätten. Den lilla geggan längst ner till vänster - Mango mousse åt
jag tre stycken av!!!


 

             Servitörens tatuering var enkel men läcker!


 

                                                 Skål!!


 

                                    Härliga drinkar!


  

                            Vera njuter av sin drink!

 

                                             Felinda skålar.


 

                           The King - Elvis Presley


 

                    Issa och hennes syster Dissa - hahah!


 

                                   Party på dansgolvet.




        Alla tidningar som jag fick med mig hem - wow!


Tack alla för en underbar kväll - det var så himla roligt!

Begravningen är nära...

Gick inte bra med ombesiktningen.

Till minne av en Ford...

Fordens dödsdom!

Efter att ha ätit frukost ska jag nu gå och lägga mig. Danny och Oliver gick precis till dagis. Pappa ringer om några timmar och väcker mig. Vi ska åka ut till Björn och fixa bilen. Sen bär det av på ombesiktning. Får väl se om Forden får leva ett år till.

     
                                      Please, let the car live!


Mamma, - Tubbis!!!

Ja det blev inte mycket sömn i natt. Kom hem halv tre och nu sitter jag med Oliver och tittar på Teletubbies. Eller tittar och tittar, kisar! Idag är man trött!!! Mycket dans igår. Berättar mer sen.

Ska lägga mig i soffan nu och vila lite. Oliver ska till dagis om en timme.


Midsommarafton - om 2 veckor!!!

Vad säger man om det?

Var är sommaren???                             


Sådär...

Nu  är jag klar. Ska åka runt halv tolv. Regnet öser ner och det ska bli härligt med en cykeltur ner till stationen. Ringde min kära bror för jag tänkte att han kanske satt på hotellet och rullade tummarna men han hade fullt upp. Erbjöd sig att betala en taxi, haha!

Tänkte dock att det  var bra att ha cykeln på stan så kan jag cykla hem inatt. Eller så hoppar jag av vid rondellen eller korsningen vid Mc Donald´s och går hem.

Har lagt ner kameran så jag ska fota så ni får se hur det ser ut på Interpress och Wallmans. Ha en underbar dag i regnet för det ska jag ha. Lite regn kan man bortse!

Jag MÅSTE köpa skor!!!


Idag är man trött - som vanligt...

Somnade omkring tre inatt. Klockan halv fyra vaknade Oliver och ville ha välling, suck! Det var bara att palla sig upp och fixa till en flaska med "lelling". Somnade om på sturt.

Vaknade halv sju av att min son sa - "mamma - blött". Blöjan var så blöt så det hade läckt i sängen. En stor blöt fläck. Blir till att byta sängkläder idag också. Fick nya igår. Tvätthögen växer, haha.

Ska gå och lämna Oliver på dagis snart. Sen ska jag hem och försöka sova en timme. Runt tolv går tåget till Stockholm och Interpress. Hoppas på en rolig dag och att jag kanske kan sova på tåget också. Taxi är beställd till klockan ett från Stockholm så vi är väl i Uppsala runt två. Ledig imorgon och då ska jag soooooooova!


Var fan är John Blund?

Att det ska va så himla svårt att somna. Man kör gärnet dagtid och är trött på kvällen. Sen när man ligger där i sängen - "poff" och man är klarvaken. När klockan sen ringer på morgonen är man så trött, så trött.

    John Blund - Var är du???

Älskade

Någon i min närhet har en jobbig  tid just nu. Önskar att jag kunde förstå allt som händer. Att du berättade vad  du tänker och känner. Jag vet att du saknar bitar i ditt liv. Jag önskar jag kunde ge dem till dig.

Älskar dig

Om 30 min är det säsongsavslut på Greys.

Innan dess ska jag bara sitta här och slappa. Oliver sover, Danny kollar fiilm inne på Kevins rum och Victor ligger och tittar på tv på sitt rum. I den här familjen umgås vi rejält.....

Förra avsnittet var ju bara en massa tårar. Får se hur det blir idag.



Tvätten är kvar...

Orkade inte vika någon tvätt på morgonen. Plockade in det som var vikt och resterande ligger i IKEA påsen i sovrummet. Om ett under sker kanske jag kommer hem och alla strumpor är parade och klara! (Med rätt färg och storlek)

Nu ska jag bege mig till Maxi. Ett tidningspass väntar på mig, tjoho!!! Fick precis ringa Lena och berätta att jag missat att V64:an gick på Halmstad den här veckan. Jag trodde det var Solvalla som vanligt. Så nu fick hon göra om mina skyltar.

Ut i regnet och le!


Varför finns det inte varningstext på alkohol?

Numera, när det finns varningstexter på cigarrettaskarna borde liknande varningstexter även sättas på öl- och ciderflaskorna, exempelvis följande:

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du viskar, trots att du inte gör det.

VARNING: Alkoholförtäring har den verkan att du ser ut som en idiot när du dansar.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du kan sjunga.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att din ex-älskade kommer att dö om du inte ringer honom/henne klockan 4 på morgonen.

VARNING: Alkoholförtäring är den största orsaken till annars oförklarbara asfaltmärken i ansiktet och på knäna.

VARNING: Alkoholanvändande kan orsaka fantasier om att du är hårdare,häftigare, snabbare och ser bättre ut än alla andra människor.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du är osynlig.


Nu är energin slut.

Slutade jobba klockan tre. Åkte hem på engång och tvättade. Medans jag väntade på maskinerna städade jag av här hemma. Vid fem åkte jag och hämtade Oliver hos mamma. Hon skulle iväg på personalmöte så jag stannade inte kvar utan drog igen.

Började fixa med maten som Danny sen tog över. När vi ätit diskade jag undan och sprang ner och stoppade i torktumlaren. Klockan sju började jag att vika tvätt. Hade 4 IKEA påsar med ren tvätt!!! Jag vek fram till Husfruarna började. Då vek jag i pausen. En kasse är fortfarande kvar. Ligger mest strumpor i den och det är så himla jobbigt att sortera.

Börjar jobba elva imorgon så jag hinner fixa med tvätten innan jag åker. Nu ska jag ta och borsta tänderna och lägga mig. Trött som bara den. Ska bli skönt att sova. Imorgon har jag ett tidningspass igen - UNDERBART!!!

God natt - alla!


Tvättar

Blev inget Gränby och nya kläder till torsdag. Kom på att jag hade tvättid! Så nu sitter jag här och väntar på att första maskinerna ska bli klara så att jag kan stoppa i ny tvätt och det rena i tumlaren.

Får väl ta något nytvättat istället för nyinköpt på torsdag. Ska hämta Oliver hos mamma när jag fyllt maskinomgång nummer två.


Trött

Sitter framför datorn och försöker vakna. Var jobbigt när klockan ringde. Sov som en stock hela natten, Myggbetten kliar och solbrännan svider men annars är det bra. Ska fixa mig nu och dra till jobbet. Mamma hämtar Oliver så jag ska ta en snabbis upp på Gränby efter jobbet. Vill ha något snyggt till torsdag.

Ha en bra dag!


Vilken service!!!

Ringde Årsta vårdcentral klockan fem för att höra om Victor kunde få en tid till att kolla upp sin avbitna tand. Klockan sju var tanden lagad!!! Trodde man inte om vården idag...

Tacksam!

En härlig skolresa söndag/måndag.

Fy fan vad jag har haft roligt. Kaonon väder  och underbara ungar!

Bussen avgick igår till Waxholm där vi fick invänta båttaxi. Sen åkte vi över till kastellet där ungarna fick köra en variant på Fångarna på fortet. Gösses vad taggad jag blev. Jag ville också vara med!

Efter fångarna så intogs en lättare måltid innan vi åkte båt en tjugominuter till campingen. Vilken härlig sådan! Sandstrand, klippor, mys...

Vi skulle sova i militärtält så vi delade upp killarna och tjejerna. Kan säga att det var ett himla liv i killarnas tält jämfört med tjejerna. Tjejerna tyckte att vi mammor skrattade för mycket. Hahah!

Efter grillningen var det många som badade. Var ca 16 grader i vattnet. En tjej var i nästan två timmar!!! Det badades ända fram till klockan halv tio. Så mysigt att sitta på klipporna och se solnedgången.

Natten var inte lika trevlig. Från tolv till sex skulle jag kunna ha ogjord. Det var kallt, hårt och jag kunde inte sova. Har väl sovit max en timme inatt. När jag frös som mest kröp jag ner i sovsäcken och andades i den. Då blev det varmt!

Måndagen tillbringades på minigolfbanan och stranden. Kan säga att jag skiftar i rosa just nu. Det bränner och jag ska snart ta en dusch.

Inga bråk, inget strul alla var vänner och jättegoa. Vi har haft en underbar klassresa!

Den enda saken som är värd att notera är väl att en flicka som inte ska äta gris frågade om hon fick ta en korv. Vi nekade inte henne och hon valde även att ta en korv till....

 

                                    Väntar på Taxibåt


 

                         Snart framme vid kastellet.


 
 
                      Ungarna letar efter rödabollar.




                  Det vinnande laget! (Victor längst till vänster)

 

                                 Härliga badbilder!



 
            En klunga ungar som badar halvtio på kvällen!


 

                                    Tälten som vi sov i.




                    Solning på förmiddagen idag.


Grattis - en dag sent!

Åke Svanstedt och Torvald Palema vinnare i Elitloppet 2009. 

 


Hur kan man döpa en häst till Torvald?

RSS 2.0