Farmor ♥

 
På farmors grav ligger nu denna sten. Såg kanske lite ynkligt ut då graven är ganska stor men delar man med fem andra så kan man juh inte bre ut sig heller...
 

Kaffe, kaffe, kaffe

Undrar just hur många koppar jag druckit idag? Efter att inte ha träffat Susanne sen i mars hade vi en heldag idag hemma hos henne. Jag han med både att bli bjuden på lunch och middag och tilltugg till Allsång på Skansen innan jag knallade hem. Och vet ni vad? Vi tog ett glas vin mitt på dagen också! Är det semester så är det.

Någon som sett en sådan hundskit?

 
Eller är det ekorrar som inte får bajsa?

Mammas gata


Roligt med lillebror

 
Efter velande hit och dit om vad jag skulle hitta på blev det till slut en tripp till Borris med lillebror. Vi fick en härlig dag vid poolen med tre ungar som badade tre timmar i sträck!
 

Tjohhoo!

 
Jag är hemma igen efter några härliga dagar i Wien. Ska bli skönt att sova i min egen säng inatt. Allt om detta i kommande blogginlägg - nu har jag förmedlat det viktigaste - Jag är hemma och Uppsala is tha shit - God natt! :)

Farväl till farmor

 
Tokiga farmor - alltid full av bus ♥
 
 
På onsdag åker jag ner till Österrike för att främst ta farväl av min farmor. Hon dog som ni vet i vintras men då begravningen inföll under sportlovet var biljetterna väldigt dyra så jag avstod att åka ner till begravningen.
 
Imorgon ska jag åka ner på stan och titta om jag hittar något fint som jag kan lägga vid graven.
 
Jag blir borta i några dagar och det blir ett späckat schema med besök hos släktingar varvat med lite utflykter. Jag har sett det man bör se som turist massor med gånger så det får väl bli några "favorit i repris". Det enda jag missat som jag någon gång verkligen skulle vilja se är Spanska ridskolan men hästarna har ledigt på sommaren och vilar upp sig i fina hagar i bergen. 
 
 

Men för i helvete!!!!

Ensam hemma och ska sova ut för första gången på evigheters evigheter. Då börjar grannhelvetet och borra eller slipa väggarna eller va fan de nu gör? Går inte att vara hemma, får fixa mig och knalla till mamma - det här ljudet gör mig VANSINNIG!!!

Ibland går det inte efter planerna...

... men vi kom ut till Borrlövsta i alla fall med allt leftovers från balkongen. Känns skönt att få ordningen återställd i lägenheten. Promenad o Plantagen blir kanske av idag söndag...
 
Kvällen spenderades hemma hos mor o far med grillat på menyn.
 
Näe, om man skulle tänka på refrängen - halv fyra... God morgon!
 
 

Lördagsplaner

Käka lite frulle, gå min obligatoriska morgonsemesterpromenad, ta en tur till Plantagen och sen åka ut till landet med allt som blev över från vår balkongtotalmakeover igår. Om vädret tillåter blir vi kvar - annars är vi i stan igen mot förkvällen.
 
Trevlig lördag!

Killar kan visst ha bikini!

Min son har tjatat och önskat sig en bikini sen förra sommaren. I dag gav jag efter...
 
Ni skulle ha sett lyckan i hans ögon när han provade den i butiken och glädjen när han bar hem den. Och han var väl medveten om att någon skulle säga att pojkar ej fick ha bikini:
 
- Mamma, jag ska bara ha den hos mormor när jag badar med Sonja och Meja.
 
 
 
Min Älskade bikinikille ♥

Aaaaaaaaaaaaaaahj!!!

 
Doktor Wolfgang letar efter en glasbit med sax, rakblad och nål medans patienten vrålar av smärta! En vanlig dag på klinik Vitkålsgatan.

Så nöjd!

Önskar jag tagit ett foto på hur det såg ut innan men så här blev i alla fall resultatet. Tyvärr så hittade jag inget bord som jag ville ha. Ska till mer av ljuslyktorna men jag inväntar rea på dem. Funderar på att spänna upp ett tunnt tyg på kortsidan av balkongen men då börjar väl bitterfittorna att gala. Köpte även en dynbox som inte syns på bilden - perfekt till att dölja sånt som står och skräpar, blomkrukor o dyl, som man inte vill slänga. Så sjukt nöjd!
 

Aj, aj!

Mina morgon promenader tar knäcken på min höft. Rastlösheten tar dock knäcken på mig om jag inte gör dem. Idag var det extra jobbigt då gäddhänget på vänster sida sved efter att ha nötts mot tröjkanten igår så jag var tvungen att gå och hålla ena armen utåt ungefär som om jag var på g att börja dansa shottis.
 
Men nu är det gjort och efter frukost o dusch blir det lite shopping. Idag ska det fixas lite mys på ballkongen. Nya stolar o bord, en matta el trall och en dynbox att gömma all skit i. Rusta - here I come!!!

Sjukt god ananaspaj

Ingredienser

Pajdeg
150 gram 
1 dl 
3 dl 
2 tsk 

Fyllning
2 dl 
0,5 dl 
0,5 tsk 
2 st 
2 burk(ar) 

Tillagning

10 bitar

1. Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan.
2. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut
degen i en pajform.
3. Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil.
4. Blanda crème fraîche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör
sist i den avrunna ananasen. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen
i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i
mitten.
.


Äntligen - SOL!!!

 
Med reservation för små moln då och då men efter allt regn var det lätt att ignorera dem...
 
Vi drog ut till landet tillsammans med Martin och Filip. Blev bad i poolen, mat och ytterligare bad i poolen. Mamma och pappa kom också och hälsade på efter en svamptur i skogen. Härligt skön dag och nu är det bara att hålla tummarna för att det fortsätter!
 
Kvällen spenderades efter en spontaninbjudan hemma hos Martin & Cathrine i Rasboskogarna där vi bjöds på grillat och en sjukt god ananaspaj!
 
 

Men guu så tråkigt!

Ge mig sol förfan eller så kan jag gå och jobba!
 
Det här vädret gör mig TOKIG! Jag pallar inte att vara hemma - jag vill UT!!!
 
Idag tog vi en tur till landet i hopp om att vi skulle ha samma tur som sist... När killarna var uppe o bada och jag påtade i trädgården bröt helvetet loss! Regnet öste ner och vips så var åskan precis över oss. Jag tog bilen upp till poolen och hämtade hem grabbarna som satt och tog skydd i omklädningsrummet.
 
Sen blev det fika i stugan innan vi slängde in oss i bilen och drog hem. Och vet ni vad - i Uppsala sken solen!
 
Efter middagen bestämde jag mig för att jag skulle ut och cykla. Blev en överraskningstripp till Nåntuna för att hälsa på Tompa med familj. Fy fan va det var skönt att komma ut och bara va!
 
Trampade hem vid tio eller snarare gled... vägen från Nåntuna till IKEA sluttar neråt. :) Oliver och jag cyklade hem på 13 minuter! (Näe, cykla sakta är inte roligt)
 
Nu har jag städat, dammsugit, hängt tvätt och hängt här framför datorn i 3,5 timmar. Danny är ute o festar och Victor mekar moppe i Richards garage. Jag tror att jag ska joina småkillarna o sova lite.
 
God natt!

Lite nattshopping

 
 
 
                                               
 
 
 
Bara för att man har semester innebär det juh inte att man inte kan bränna företagets pengar. Har "fönstershoppat" sen en timme tillbaka för Kungsängstorgs räkning. Imorgon tar jag min inköpslista och shoppar på riktigt!
 
Här är lite av allt fint jag hittat ♥    
 
 

4 x väntan


Furuvik

På den andra dagen togo vi tåget till Furuvik och där uppenbarade sig en klarblå himmel med sol och värme... HELA DAGEN!!!
 
Vi mötte upp Tompa med familj på Centralen vid tio för att sedan ta Upptåget till Furuvik. Så himla skönt att åka tåg i stället för bil och samtidigt billigt. 330:- för en familj på två vuxna o max tre barn och då ingick åkband. Inträde tillkom men det hade det juh gjort om vi tagit bilen också.
 
 
Kevin, Oliver & Meja väntar på att bli fastspännda i frittfall - barnversionen...
 
 
 
Oliver, Kevin & Melker väntar på omgång 3 av hänggungan
 
 
Jobbig väntan på ibland sjukt långa köer...
 
Men trevliga dagar brukar gå snabbt och så även denna. Wroooom - och vi satt på tåget till Uppsala igen!
 
 
 

Gud tyckte synd om mig...

Runt två tog vi bilen och drog mot landet. Redan i Rasbo hade det börjat ösregna och vi bestämde att vi skulle ta en tur till Thuns först för att hoppas på att regnet skulle avta.
 
Oliver o Kevin levde fan i bilen och när vi skulle gå in på Thuns vägrade Oliver att gå in. Han tycker minsann inte om shopping!!! Så jag satt ute med honom tills Danny kom och tog över. Sen var mitt shoppinghumör som bortblåst och tjugo minuter senare lämnade vi Thuns. Mitt kortaste besök ever och inte ett öre rört på kontot.
 
Sen åkte vi mot landet i regnet. Kevin o Oliver fortsatte att bråka i bilen och väl framme var det som det brukade. Båda skulle göra samma saker samtidigt. Satt Kevin på gungan skulle Oliver gunga, plockade Oliver en jordgubbe från Kevins land måste Kevin ta en av Oliver bla, bla, bla.... Danny lacka ur och skulle åka hem. Oliver gapa o skrek och var tokigt för att han ville gå o bada men Kevin skulle inte bada. Till slut tog jag med mig ungarna och gick upp till poolen.
 
Och då när vi kom upp blev det tyst på Oliver och samtidigt kom solen fram. I en och en halv timme kunde jag njuta av gassande sol & värme medans mina barn blev sams och badade. HELT FUCKING AMAZING!!!
 
Vid kvart i sex började det blixtra och himlen blev svartare o svartare. När solen försvann bakom molnen klädde ungarna på sig och vi gick ner till stugan där Danny var klar med maten.
 
I blixtrande regn satt vi sedan inne i stugan och åt middag. Mysigt som fan ♥

God morgon!

På den första riktiga semesterdagen vaknar jag lite före nio till ett halvdant väder som i alla fall just nu inte bjuder på regn. Ska ta en snabb frukost och sedan gå ut på en morgonpromenad.
 
Bra start på dagen!

Same, same...

Idag tog vi en tur med Lennakatten för första gången i sommar. När vi kom till Marielund inhandlade vi glass och dricka. Sen for vi vidare till Almungen för att återigen vända tillbaka mot Uppsala.
 
När vi passerat Marielund blev Oliver akut kissnödig. Flaskan som han slängt när han klev på tåget fick hämtas upp från sopkorgen. Sen var det bara att hala ner brallorna och stoppa in snoppen i flaskan. 2 minuter senare satt jag med en mer än halvfull flaska kiss i handen. Det roliga var att det var nästan samma färg som läskedrycken haft.
 
Vi slängde flaskan när vi gick av tåget. Hoppas att den som kommer och tar upp flaskan för att panta inte tar sig en klunk...
 
 
 
 

Cupcakes med Oliver

Jag gjorde så gott jag kunde med att inte peta o gnälla o tala om att göra si och göra så. Intalade mig själv att det faktiskt inte gjorde något om allt strössel låg i en klump mitt på. Vi hade en jättemysig stund tillsammans och åt nog ungefär lika mycket smet o glasyr. Och resultatet blev riktigt bra!
 

Crazy mama!

 
 
Om morsan blivit tokig? Näe, hon har bara gjort sin årliga provning av mormors gamla hembygdsdräkt. Dräkten är som synes lite tight över magen - eller så har hon helt enkelt hottat upp den lite... 

14 juli - 13 augusti


Kungsängstorg rum 107

Två timmar innan semesterhemgång drog jag till Kungsan för att sätta upp lite blommor som jag köpt på Åhlens. Hade värsta flytet då det var rea på dem plus att det var ta 3 betala för 2. Så jag tågade glatt därifrån med 6 fake Pelargoner för 159:-
 
När jag höll på med att sätta upp blommorna upptäckte jag att jag missat ett rum som Krister renoverat. Till min glädje var det ett av få rum med rullgardin så nu åkte de mörka gardinerna ner och upp kom spetsgardiner. Krister hjälpte mig att montera två taklampor medans jag bytte ut sänglampa och fönsterlampa. Överkast i blått stryktes och lades på.
 
Kvar att göra är att byta ut skrivbordet mot ett slagbord, montera en vägglampa över sängen som inte syns på bilden samt byta hatthylla och spegel.
 
Taadaaaaaa - rum nummer 107 på Kungsan!
 
 
 

Kusinbus i poolen

 
 
Gullungarna byter badkläder med varandra ♥

Fönstertitt i rum 108




Har fortsatt med stylingen på Kungsängstorg. Blir så mysigt. ♥

Uppskattning




Skickade iväg en gästs kvarglömda nycklar, bankdosa och annat till USA idag. När jag mailat över kvittot på detta till honom tog det en timme ungefär innan det kom in ett blombud på hotellet med blommor adresserade till mig.

Många tankar gick i mitt huvud - från vem? NEJ, Min sambo har ALDRIG köpt blommor till mig så det kunde inte vara från honom. Första tanken var faktiskt att det var smörpellen - lilla fjortisen som raggade igen - hahahah!

När jag öppnade såg jag dock att det var ett tack från ovannämnda. Sånt blir man glad av! :)

Tränar du mycket?

Frågan kom från en kille född 89 som bor på hotellet.

- Hahahah, näe....

- Men springer du då?

- Hahah, näe. Gjorde det på midsommarafton och har ont i höften ännu...

- Men du har så sjukt snygg rumpa!

- HAHAHAHAHHA, Yea right.

Herregud - jag hade kunnat vara hans mamma.

Blomfrö, te eller weed?

- Vem fan har lagt en påse Weed i kvarglömda lådan? Min arbetskamrat har precis gjort en stor upptäckt när hon sorterar vår kvarglömda låda på jobbet och skriver ut frågan på vår privata jobbfejjangrupp.


- Oooops.... Det har jag!


To the beginning of the story:

Jag fick den lilla påsen i handen för någon vecka sedan av en gäst som hittat den på handfatet i stora vandrarhemstoaletten. Jag tog påsen, öppnade den, funderade på vad det var... knark, te, blomfrön? Jag luktade t.o.m och det luktade typ torkade eterneller. Sen fick jag ett samtal från polisen som var på väg i ett annat ärende och då stoppade jag ner påsen i lådan. Att jag kunde ge den till polisen hade jag inte i tanken:

 - Här ska ni få, jag har hittat en påse med blomfrö!? eller möjligtvis te.... Ofta det ligger droger öppet sådär!

      



Så i morgon mina vänner gör vi som i Holland, serverar weed på frukostbuffén!















Red. anmärkning:
Näe, jag hade aldrig ens hört namnet weed och påsen finns inte mer!



Kalas för 3

Söndagen gick i kalasens tecken. Först var Oliver inbjuden till Leos lekland för att fira sina dagiskompisar Emil och Filip som fyllde år. Sen blev det 12 års kalas för Kevin ute på gården hos Camilla.

Mycket tårta blev det
 och trevligt var det ♥






Hahahha - så här såg jag ut i käften enligt min mamma när jag fick mina nya tänder i sjuårsåldern inklusive gluggen. :)

Härlig dag i Borrlövsta

Igår hade vi premiär på vår nya grill och hade bjudit in våra nära o kära till grillparty på landet. Eftersom Kevin fyllde år idag kombinerade vi det även med lite födelsedagsfirande. Många var inbjudna men tyvärr var det nästan lika många som hade förhinder att komma. Men vi som var där hade en jättetrevlig dag som gick alldeles för fort. Hur kunde klockan flytta sig från ett till sex så fort?

 

Medans Roger  & Börje satt o snacka i skuggan och jag, mamma och Anneth badade fötterna i lilla poolen låg resten av grabbarna och mös i den 28 gradiga poolen. (vet inte var Victor är på bilden men jag tror att han är under Joel...)


 

Pappa som är den värsta baddåren av oss alla tillsammans med Oliver som ligger på god 2:a plats.


 


Danny var grillmästare och jag hade dukat upp med alla tillbehör som jag kunde komma på. Det var inte någon som saknade något vill jag lova.


Tack alla ni som kom och hade en trevlig dag med oss på landet ♥





Allsång i Parksnäckan




Uttråkad och rastlös hängde jag på pensionärerna när de skulle cykla ner till Stadsparken och gratislyssna på Allsång i Parksnäckan med Abba tema.

Mmmm - det var så bra!

...eller inte.

Fick lite motion i alla fall - och en drink. Pappa hade partyväskan med sig!

Renoveringen fortsätter

Efter en lugn förmiddag på hotellet smet jag över till Kungsängstorg runt lunch. Skulle kolla in Kristers senaste renoverade rum. Efter att ha plockat bort sängbordet som jag ansåg överflödigt och sen även hivat iväg en golvlampa kändes rummet superfräscht.

 


Jag fullkomligt älskar den där tapeten! Lampan är nyuppsatt och nu ska jag inhandla matchande taklampa och fönsterlampa till detta rum. Kommer även inhandla ett överkast som går i samma färg som det blåa i tapeten. Åhh detta är så roligt!

Bus med morfar




Tänk att Oliver har en sådan tur att hans morfar tycker att det är lika roligt som honom att busa i poolen!

Dop




Oliver och jag var på Ilias dop i Gamla Uppsala Kyrka idag. Prästen, som jag inte kommer ihåg vad han heter, var helt underbar! - Glöm inte att sätta på mobiltelefonerna när ni går här ifrån... Störtskön kommentar istället för att säga åt alla att stänga av. När Ilias skrattandes fick vatten på huvudet då stänkte prästen även vatten på barnen som stod vid dopfunten och tittade.

Efter dopet var det fika på restaurang Fyrislund. Kakor i drivor, den ena mer kalorifylld än den andra låg och bara väntade på att ätas. Tårtan var supergod och superfin!

Jättetrevligt att träffa massa gamla arbetskamrater igen, speciellt Anna och lilla Dylan som jag inte sett på jättelänge.

Tack Carro för att vi fick komma och vara med på Ilias stora dag ♥

Idag blir det kyrkobesök.

Denna söta kille - Ilias - ska få sig lite vatten över hövvet.


RSS 2.0