Kantareller vart jag än ser...

... kanske inte riktigt men nästan. Jag, D och svärmor traskade iväg in i Moralundsskogen. Ewa och jag hade varsin korg och D en systembolagspåse. Vårt mål var att fylla våra medhavda korgar / påse med gula härliga kantareller.



Vi hittade en del kantareller men vi fyllde inte några korgar. Tillsammans blev det ungefär en liter när det var rensat och klart. Jag tog hem dem och ska försöka mig på en svamppaj imorgon. Blir den god är det ju kanon för det är ingen annan i familjen som kommer våga smaka.

Vill ut igen och plocka. Det är så kul att gå i skogen. Rogivande och tyst. Sen blir det ju extra roligt när man hittar de gula kantarellerna. Skogens guld - som svärmor sa.




Anthon Berg - Gott!

Sitter och njuter underbar choklad! Mina svärföräldrar var till Åland i går på dagskryssning. När vi kom ut till dem idag så fick jag en ask av Anthon Bergs goda choklad. Så himla gott!

De ljuvliga bitarna lägger sig som bomull på min vältränade mage...




Treo & sömn = Kanon!!!

Tio över åtta fick jag gå och sova. Sov i två timmar och det var underbart skönt. Tänk vad lite sömn och ett glas treo kan göra för huvudvärk!

På förmiddagen hände inget speciellt, städade klart alla rum utom pojkarnas. Stekte pannkakor till Victor och Oliver och sen sov jag en stund till med Oliver.

Nu ska vi strax åka ut till svärmor och hälsa på. Blir en tur i skogen också. Känner på mig att jag kommer hitta massor med kantareller...


Huvudvärk!



Huvudet värker och jag är så trött. Oliver vaknade halv sju. Har försökt få honom att somna om, sitta i sängen o läsa, ligga hos mig, läsa i min säng mm mm. Han ska bara upp och ut i vardagsrummet. Nu sitter jag här och halvsover med honom i knät.

Ska göra en Treodrink och hoppas på bot!



God natt!

Dagen är över och det är dags att hoppa i säng efter ännu en dag av semester. Har passerat halvtid idag.

Kvällen spenderades med skurborste och dammsugare. Datarummet, stora toan och köket är klart. Imorgon ska resten av lägenheten skina. Dammsugaren smattrade på när jag dammsög. Ni skulle ha hört vardagsrummsmattan - hahah - det lät som ett smatterband!

Hoppas på solsken och värme imorgon också. Lättare att hitta på något att göra då.

Kram och godnatt /


4H i Gränby

Oliver och jag cyklade till 4H i Gränby för att möta upp Kristin och Estelle. När vi klappat getterna gick vi mot grisarna och vilka mötte vi då? Sonja och Charlie!

Oliver blev jätteglad och sprang fram till en förvånad Robert. Sen lekte Sonja och Oliver och hade jätteskoj. Charlie försökte hänga på så gott han kunde. Tobbe var också där med sin dotter.

Kristin och Tobbe åkte hem sen men vi stannade ett tag till. Ungarna hade så roligt. Oliver försökte få Sonja att bjuda på sin vattenflaska men hon ville inte. Smart som han var tog han den sen och sprang iväg och drack samtidigt. Bra att vara snabb ibland!



Vart är nycklarna?

Hemma hos oss letas det alltid efter nycklar. Speciellt Kevins. Den här nyckelringen skulle vara perfekt för honom.

Rolig nyckelhållare som gör det lättare att komma ihåg var du lagt nycklarna! Eluttaget fästs med ­medföljande dubbel­häftande tejp. Hittade den på favoritsaker.se och kostar 129:-



http://favoritsaker.se/


Torsdag förmiddag

 Just nu ligger Oliver ligger i sängen och lyssnar på Pettson. När han somnat in tänker även jag ta en liten siesta. Riktigt skönt att sova en timme mitt på dagen.

Förmiddagen gick åt till att promenera till mamma och tillbaka. Det är inte så långt typ 15 min promenad men när lillpojken ska åka på sin Bobbycar går det inte fort. Till slut tröttnade jag och slängde ner honom i vagnen och bar bilen under armen.

Jag löste dagens Unt Sudoku hos mamma och sen putsade jag lite i hennes rabatter. Alunroten hade blommat ut så jag klippte bort alla torra stänglar. Förhoppningsvis kommer den nu att blomma om. Såg att det fanns många skott på Alunroten så det kommer gå bra att ta några plantor och plantera i Borrlövsta i höst.

Nu har jag hämtat hem dammsugaren och ikväll blir det storstädning, hua!



Stretchande Ponny

Kollade just igenom Aftonbladet på nätet. Jag garvade så tårarna sprutade när jag såg detta! Lyssna dessutom på hon som filmar...

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=30901



Promenad med dammsugare

 Bestämde med mamma igår att jag kunde låna hennes dammsugare nu när de åker bort. Jag har inte dammsugit här hemma på hela sommaren. Ni skulle skratta om ni sett mig. Först sopa och sen ligga med en disktrasa och torka golvet. Puckat!

Den gamla slängde jag för den var värdelös. Fast påsen var tom så sögen den ingenting och munstycket hade gått av så man fick trycka på det hela tiden. Gissa om jag var tokig när jag dammsög?!

Hade tänkt köpa en ny värsting dammsugare men så kom ju vårt ekonomiska bakslag. Men allting går, det blir bara lite omständigare. Men just idag tänkte jag att det vore trevligt att göra en riktig dammsugning. När pengarna dyker upp sen i höst ska jag investera i en riktigt bra dammsugare!

Årstaborna kommer tro att jag är tokig när jag kommer gående med en dammsugare i vagnen...


Persbrandts arvtagare på Dramaten

Ännu en morgon väckt av min grinande solstråle. Förstår inte varför han inte kan vakna och vara glad. Sitta och sjunga eller skratta. Man blir tokig av att vakna varje morgon av en grinande skrikig unge. Idag stod han och ropade på mig att han ville ha plåster. Att han blödde om fingret.

Inge blod - inge ont - Bara en unge som har dille på plåster! Grrr..

Jag tog upp Oliver och gav honom ett plåster. - Självklart älskling, har du ont? Ska mamma blåsa? Varför spelar man med? Hur dum får man vara? Man står där och blåser på ett finger som man vet att det inte gör ont i. Oliver spelar så bra och det är nästan så det kommer tårar. Riktiga skådespelartalanger. En blivande arvtagare till Persbrandt på Dramaten?


Vrider & vänder

Usch vad det är jobbigt när man inte kan sova. När man ligger och grubblar och funderar. Vrider och vänder.Tankar som pulserar i huvudet...

D var på möte med facket idag. Inga pengar kommer utbetalas förrän tidigast i september! På måndag ska de vara på jobbet igen. Om man inte går dit är det kontraktsbrott och då får man inga pengar alls. Någonstans måste det ju vara fel på systemet.

Vi ska alltså leva på en lön i två månader till - minst!!!  Urban - dubbla min lön är du snäll! :)

Jag trodde man var med i facket för att man var skyddad - att de fixade när det inte fungerade på en arbetsplats. Varför kan inte de betala ut pengarna så länge? Man borde ju kunna få skriva på ett papper där det står att den kommande statliga lönegarantin ska gå direkt till facket när den äntligen kommer.

Sjukt!



En bild säger mer än 1000 ord.




Foton från förmiddagen.








What!!!

När Oliver och jag cyklade upp till mamma  såg jag bakom stora kullen att någon hade målat en parkbänk lila! Jag cyklade dit och självklart hade jag ju kameran med mig. Lampstolpen bredvid hade dessutom blivit orange. Visst, färgerna såg hemska ut men roligt var det!




Djurplågeri

Läste precis i aftonbladet om apor i fångenskap. Apor som fångats för att turister ska kunna fota sig med aporna eller dricka öl. Vilken idiot som helst måste väl fatta att apor inte ska dricka öl. Jag skulle aldrig fota mina barn med ett djur utomlands. De är drogade och misshandlade. När de inte "jobbar" sitter de inspärrade i alldeles för små burar.

Spärra in människorna som gör detta mot djuren istället. Låt dem sitta i alldeles för små burar och tyna bort!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5577663.ab



Frödinge Daimtårta & kaffe

  Har precis fikat med Daimtårta och  en härlig kopp kaffe. Solen tittar fram då och då men det är i alla fall varmt ute. Satt precis och gjorde sudokut i Unt men jag lyckades inte få ut det. Helt plötsligt var det 2 stycken fyror i en ruta. Ska göra det igen när jag kommer hem.

Sonja och Oliver springer runt och leker medans Charlie sover. De har kanonkul ihop. Busungar!!!


Var är killarna?

Varken D eller Victor har synts till ännu och då är klockan endå tio!

Mamma kunde inte cykla till Skaris för hon skulle ta hand om Sonja och Charlie. Jag ändrar mina planer och åker hem till henne istället. Då kan Oliver bada med Sonja och Charlie. Om två timmar är det endå dags för lunch och middagslur.

Har vi tur får vi kanske med pappa D på en cykeltur till Skaris. :)


Kasta pengarna i sjön!

Räkningarna är betalda och lite pengar finns kvar på kontot. D har möte med facket idag och vi får väl hoppas att det dyker upp information om när pengar kommer utbetalas. Vore ju skönt om de kom snarast så vi kunde hitta på något roligt med barnen sista veckorna på sommarlovet.

Men man funderar när man knappar in räkningarna vad det är man betalar för. 1636:- för Kevin och Oliver till skola/dagis - de har varit lediga i snart två månader. 571:- till Björklinge energi - Vi har inte ens varit i stugan och elen är avstängd sen i september. 1077:- till facket för mig och D. - Vad har facket ställt upp med nu när vi inte haft pengar? När de vet att vi kommer få pengar från antingen skolan (vilket inte är troligt) eller statligalönegarantin. Kunde de då inte lånat ut pengarna och tagit dem från staten när de kom?

Känns som man kastar pengarna i sjön!




Skaris

Solen skiner från en klarblå himmel. (inte riktigt kanske men det låter härligt) Det är varmt ute och på förmiddagen tänker jag ta en cykeltur till Skaris och titta på båtarna. Går väl ner till Lyssnaängsbadet också så Oliver får plaska lite i vattnet. Ska ringa till mamma och höra om hon vill följa med.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Skarholmen

Och nu vidare till morgonrutinerna, fixa i ordning mig och Oliver, äta frulle och läsa Unt!


Årsta är invaderat!

Den årliga Livetsord veckan har precis börjat. Årstaskolans grusplan har blivit camping! Människor med leenden promenerar längs cykelvägen mellan Livets ord och Årstahallen. Det finns t.o.m ett  turisttåg som kör runt. Man kan nog påstå att Årsta just nu är ungefär som Visby när Stockholmarna invaderar....

Vi får små inbjudningskort i brevlådan som talar om att det är konferans och att vi är välkomna ner. Jag har inget alls emot detta. Det är mysigt att det är så mycket folk som rör sig här i trakten. Olika nationaliteter som kan umgås. När D läste en inbjudan sa han - det verkar ju jättekul. Visst jag är inte religös men man har ju endå en tro - på något.

Vi som bor i Årstas mest troende kvarter märker av detta på följande sätt. Finklädda, uppsminkade människor som drar iväg med ett leende på läpparna. Ungefär som när en annan ska på fest. Enda skillnaden är att jag har en vinare i handen och de bär en bibel. Alla ser så himla lyckliga ut. Blir man så lycklig eller är det bara en fasad?

Man vill ju inte gå ner och kika heller även om det skulle vara intressant. Man vill ju inte att folk som känner en ska tro att man är där för att snoka...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Livets_Ord


Kvällspromenad

Annelie och jag hade bokat redan i morse att vi skulle ta en långpromenad efter Allsång på Skansen. Nu skippade jag dock Skansen och kollade på direktsändningen av V75 men tio över nio drog jag iväg till Annelie.

Vi gick runt Skölsta - den lilla rundan. Vilken härlig sommarkväll. Inga mygg och riktigt ljummet ute. Jag älskar att vara därute bland åkrarna. Det är så lantligt och tyst. Annelies hund Izor njöt av att få springa lös på traktorvägen mellan åkrarna.

Vi var ute länge och jag var inte hemma förrän tio i elva! Annelie som aldrig gått den där rundan förr gillade den också och vi bestämde att vi skulle ta en promenad igen i början på nästa vecka.


Ångest...

... lär dyka upp om några minuter men just nu njuter jag av smulpajsdeg som jag blandat ihop och äter direkt ur en mugg..


Torvald Palema - Igen!

 När jag var och handlade på Årstahallen i morse fick jag en ingivelse om att jag skulle vinna pengar på hästar. Eftersom det var en extra omgång på V75 idag tisdag så drog jag till med en Harry för 50:-

Just nu är lyckan total - 6 rätt!  Imorgon finns det 44 kronor på vårt Ica konto - Tjoho!!!

Man må säga och tänka vad man vill om Åke Svanstedt men nog är han duktig. Torvald Palema vann igen! Nu har han tre storsegrar i år - Elitloppet, Forus Open och idag Hugo Åbergs Memorial - Grattis!!!




Vasahuset - Uppsalas finaste?

När vi var i Vasaparken fick jag se ett underbart hus. Det var så fint. Blått med små söta balkonger. Veronica tyckte jag var konstig som aldrig sett huset förut. Hon sa att det heter Vasahuset och att parken är döpt efter huset.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Vasahuset_i_Uppsala




Varit på Biotopia

Nu har vi varit på Biotopia. Oliver kanske var i minsta laget men det var roligt endå. Han kikade lite på de uppstoppade djuren men det var roligare att springa runt. Man fick pyssla också och det tyckte Moa och Oliver var roligt. Idag fick man göra fossiler av lera och sen måla dem. Verkligen ett tips för folk med lite äldre barn att göra ett besök där. Allt var dessutom gratis.

http://www.biotopia.nu/




Efter besöket så fikade vi på fiket som ligger i samma hus. Både jag och Veronica tyckte att det var lite konstigt och struligt där. Oliver köpte i alla fall en Sandwich och jag tog en kaffe.



Sen promenerade vi ner till lekplatsen i Vasaparken. Den var riktigt rolig faktiskt. Annorlunda mot andra lekparker och stor. Fanns plats för många barn att leka.

Vi gick med Veronica hem och sen cyklade vi bredvid Fyrisån hela vägen till Polishuset, förbi Höganäs och Migo och genom underbara Fålhagen. Tänk att få bo där i en liten villa med härlig tomt. Finns det någon mysigare stadsdel i Uppsala?


Madonna - sjuk eller vältränad?

Är en bild på Madonna i Aftonbladet idag. Vet inte om tanten är sjuk eller om hon bara har tränat för mycket. Vilket fall så ser armarna för jävliga ut. Läskiga!!!



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article5572206.ab


Måste man vara så påstridig?

Precis när Oliver och jag kom ut ur huset började det att regna. Typiskt! Tänkte att vi går till affären i alla fall. Mjölken var slut så det var ett måste. Då fick jag ett sms av Rosi - det var Borrelia! Sms:ade tillbaka att vi skulle mötas vid affären.

Tänk hon ringde sjukupplysningen 2 ggr i går och vård C 2. Alla sa att det inte var Borrelia och att hon bara skulle vänta tills det gick över. Att hon kunde badda med något antibakteriellt. Rosi tröttnade på alla nej och gick ner till Vård C och visade sina utslag. Kvinnan på vård c sa att hon minsann jobbat i skärgården i massor av år och att Borrelia inte såg ut så där.... Fick en tid i dag i alla fall. Och nu visade det sig att det var Borrelia - sjukt! Ska man behöva vara så påstridig för att få hjälp?

Vi gick in i affären och handlade lite. Oliver tog en barnkundvagn för första gången. Han tyckte att det var jätteskoj. Höll på att bli lite mycket mjölk bara. Lassade i typ åtta stycken innan jag såg vad han gjorde, haha! Sen snackade vi lite innan vi sa hej till Rosi och gick hem igen i regnet.

Fixade lunch till Oliver och nu ligger han i sängen och försöker somna in. Jag sitter här med en kopp kaffe och softar.(I min fantasi har jag en god bakelse bredvid också)  Klockan två ska vi möta Veronica utanför Biotopia. Vore skönt om regnet försvann för det blir cykel ner på stan.




Biotopia

Hade glömt att jag skulle till Biotopia med Veronica på eftermiddagen. (Trodde det var på torsdag men när jag tittade i almanackan så stod det att det var idag...)

Roligt - då händer det något på eftermiddagen också! Tar nog turen till Skaris imorgon istället. Solen vill inte riktigt bryta igenom och det är grått. Kul om man är i Skaris och det börjar störtregna.

Nu ska jag fixa iordning mig sen går jag kanske ner till Rörparken med Oliver. Ska ringa Anneli och kolla vad hon gör.


God morgon!

Uppe med tuppen som vanligt! Idag verkar vara ljummet ute. Det är lite disigt, kan inte avgöra om det håller på att spricka upp eller tvärtom?

Funderar på vad vi ska göra på förmiddagen. En cykeltur till Skaris kanske och titta på båtarna. Gör nog iordning lite fika och trampar iväg. Ganska fint att cykla Kungsleden ner över Nåntuna och ut längs ån. Sen in i Graneberg och mot Skaris. Sen kan man ta vägen över Lurbo tillbaka. En lång cykeltur men det är ju inte speciellt jobbigt att cykla. Väntar lite bara och tittar så det inte blir regn utan solsken!

♥ Frukost och Unt nu!



Tjejer

På eftermiddagen tog jag en cykeltur med Oliver till Lotta. Först skulle vi cykla ner på stan men sen ändrade jag mig och drog mot Lotta. Ringde och hörde om vi kunde komma och det gick naturligtvis bra.

Vi fikade lite och snackade. Oliver rota runt i tjejernas rum. Han var så lycklig när han hitta läppglans, snoddar mm.

Sen skulle de åka till Java och äta kinamat. Matilda frågade om hon fick måla sig lite innan de åkte. Ja lite svarade Lotta.  Felicia började att fixa med håret. Och vem tror ni mé hängde på?

Världens sötaste Oliver stod med plattång och hårborste! 3 söta ungar stod i badrummet och grejade...






Kantareller

Vi åkte mot Rasbo och svängde av på en mindre väg någonstans i närheten mot Frötuna. Vi skulle till "Lottas ställe". Jag har varit med dit förut så jag visste att stället fanns...

Vi gick in i skogen och vips - Lotta hitta svamp!

Hon plocka väl på tre fyra ställen innan jag hitta min första. Sen kom jag igång. Hittade lite här och där. Visst - det är lättare att ha en guide med sig. - Här brukar det finnas... och javisst - Där!!!

Vi plockade väl en liter kanske tillsammans. Det var så skönt att komma ut i tysta skogen. Det enda som störde var myggen. Varje gång man böjde sig ner var det någon som bet en i ländryggen.




Eftersom D inte gillar svamp kunde jag själv njuta en svampomelette på kvällen!




Bolstaby 4H

Fick ett sms av Lotta på förmiddagen - Vill du leka med mig idag?

Hon kom över med Matilda och vi gick till Årstahallen. Lotta köpte lite fika så vi kunde mysa lite uppe på 4H. Det var öppet hos kaninerna för en gångs skull. Annars så har jag en förmåga att åka upp dit för sent på eftermiddagarna. Lotta och jag skrattade hjärtligt åt en kanin som hette Peter. Hur kan man döpa en kanin till Peter???




Det var inte mycket djur där idag. Hönor, gäss, kaniner och två sorters grisar. Mini grisen är så här söt!




Vi fikade vid ett bord precis bredvid grisarna. Matilda ville mata grisen med bulle fast man inte fick. Vi lät henne göra det. Måste ju vara bättre för en grismage att äta vaniljbullar än jord...




När vi promenerade hem igen så hade Matilda sååååååå ont i benen. Jag föreslog att hon skulle sitta i vagnen. Efter mycket om och men så gjorde hon det. Oliver tyckte det såg jätteskoj ut och ville genast sitta i hennes knä.




När vi kom hem skildes vi åt. Lotta skulle åka ut till Vänge och hämta Felicia och jag skulle ge Oliver lunch och låta honom sova middag. Vi bestämde dock att hon skulle komma tillbaka och hämta upp mig när hon hämtat Felicia. Sen skulle vi åka ut till skogen och kolla efter Kantareller.


Tvättmaskinerna är igång!

Tvättmaskinerna går för fullt. Strax dax att gå ner och stoppa in omgång två. Tänk vad smidigt det är med tvättstuga. Tvätta - tumla - vika - KLART!!!

När klockan ringde klockan sju var det inte lätt att slå upp ögonen. Känner mig fortfarande hängig och trött. Oliver vaknade samtidigt som min klocka ringde så jag kom aldrig iväg på någon promenad. Men dagen är ju lång.

Ska riva ur sängkläderna nu så att jag hinner få dem tvättade också. Undra vad den sovande mannen kommer tycka om det? ;)


Gick till sängs klockan elva!

D satt och spelade och Victor låg i sängen och tittade på film. Jag var trött och tänkte att jag kunde lika gärna sova eftersom jag ska gå upp tidigt imorgon bitti.

Tvättid är bokad mellan sju och tio. Skönt att tvätta tidigt för då kan man göra något sen. Om Oliver sover när jag går ner så passar jag nog på att ta en långpromenad i rask takt mellan de första maskinerna.

D kom och lade sig vid två - halv tre och då vaknade jag. Kände att jag var kissnödig och gick upp. Dörren stod på glänt till datorrummet och där hamnade jag sen...

Ska ta och lägga mig igen och sova några timmar till. Imorgon - ny vecka nya möjligheter!


Borrelia?

När jag lagt Oliver kände jag att jag ville hitta på något. D  och Victor satt bara framför sina datorer, boring!

Tog på mig skorna och gick ut för att ta en långis. När jag passerade Rosi såg jag att hon var hemma. Ringde och hörde om hon ville följa med på en promenad men hon mådde inte så bra. Hade lite feber och ev Borelia! Jag gick upp till henne för att kolla på utslagen.

Jo, jag tror nog också att det är Borelia. Hon skulle ringa till vård - C imorgon.
 


 Borrelia  (Bilden från goggle)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Borrelia

 
Blev kvar hos Rosi och vi snackade i över en timme. Så skönt att få prata av sig utan att ha en massa ungar omkring sig. Har inte varit hemma hos henne på flera månader.


Avslagen söndag

D hade ingen lust att göra någonting och jag var rastlös. Hatar att sitta inne och göra ingenting. Tog cykeln och for till mamma. Hade varit där en timme tidigare men då var de ute och plockade svamp. Eller snarare - letade svamp - för de hittade typ 10 stycken...

Senare kom även Robban med familj. Vi åt kvällsmat tillsammans och snackade. Oliver lekte med Sonja och Charlie. Tänk vad roligt de kommer ha - småkusingerna - när de växer upp. De har alltid varandra! Stackars Victor var alltid ensam när han var liten.

Åkte hem vid åtta för att Oliver var så trött och grinig. Han somnade bums när vi kom hem.


Hello Kitty plåster

Oliver och jag var som sagt till Maxi på förmiddagen. När jag körde upp på parkeringen skrek han - mamma - mamma!!! Han såg reklamskyltarna med mig. Han pekade hela vägen in på Maxi. Sen när vi kom in så möttes han av skylten utanför scanningen. - Mamma, mamma... Haha, han var så söt!

Vi gick runt på Maxi och kollade läget. Handlade varor som vi behövde och pratade med personal. Sen var vi upp och hämtade lönespecifikationen (härlig läsning!) Oliver fick en bulle i lunchrummet som han tuggade i sig med förtjusning.

Oliver köpte ett paket med Hello Kitty plåster. Han var helt salig när han bar dem genom hela affären och hem. Provade ett plåster precis när han kom till bilen och lyckan var total! Antar han kommer "ha ont" massor de kommande dagarna.




Söndag morgon

Oliver tittar på Bolibompa och jag ska fixa iordning mig. Resten av familjen sover och kommer väl göra det ett bra tag till. Så jag tänkte åka över till Maxi ett tag.

Måste lämna in semesterpappert och hämta lönespecifikationen. Tänkte att jag kan ju handla  samtidigt  när jag ändå är där. Får se hur Oliver är - inte roligt att handla när han lever rövare!


05:15 - uppe!

Vaknade nyss och var upp och kissade. Stängde av tv:n i vardagsrummet och tittade in i Kevins rum, 2 killar snarkar ikapp...

Kikade lite på internet. Men jag har ledsnat. Har suttit för mycket vid datorn. I vår familj sitter alla alldeles för mycket framför tv:n / datorn. Dags att börja umgås istället!





SOVMORGON!

Klockan är 10:07 och jag har precis gått upp. Var så skönt att ligga i sängen och sova / dra sig. Visst, jag vaknade klockan sju som jag trodde men sen somnade jag om.

Har hört Oliver hela morgonen men jag har endå legat i dvala och vilat. Var skönt att få sova men nu känner jag mig jätteseg. Ont i huvudet. Åska på gång? Vore skönt...

Kollade till marsvinet nyss och hon ser piggare ut. Verkar som hon kanske har urinvägsinfektion eller något liknande.

Nu blir det frukost och Unt. Jag som brukar äta lunch vid den här tiden...


Tjoho - sovmorgon!!!

Imorgon får jag sovmorgon! Min första på semestern. D slocknade redan klockan tio så det känns skönt att han kommer gå upp med Oliver imorgon. Jag är jättetrött nu men njuter av att sitta ensam uppe och bara ha det tyst. Underbart!

Risken är väl att jag vaknar klockan sju imorgon och är pigg...


En timme senare...

... Ida har ätit lite tomat. Det är ett gott tecken! Ett marsvin som inte äter är ofta döende. Marsvin äter nämligen nästan hela tiden.


Marsvinet mår inte bra.

Det luktade så illa när vi kom hem fast Ida fick rent i buren igår. Jag tog upp henne och badade henne i varmt vatten. Sköljde strålen mot baken. Då började hon bajsa så hon är i alla fall inte förstoppad. Såg ut som hon njöt av det varma vattnet. Sen fick hon vatten som jag sprutade in i munnen med hjälp av en spruta. Hon verkade törstig och tog emot.

Nu ligger hon i höet och sover. Ida blir snart fem år och det är väl ungefär vad ett marsvin blir. Den sista tiden har knölar växt under hakan och på magen. Får se hur hon mår i morgon. Blir hon bara liggandes är det lika bra att vi åker iväg till veterinären och låter henne somna in.


Förmiddagspromenad

Oliver och jag tog en prommenad ner på stan. Tänkte att jag skulle få lite motion och samtidigt titta på lite folk. Träffade inte en enda en som jag kände - haha!

Oliver och jag stod länge på stationen och tittade på tåg. Undrar om det är något genetiskt då Melker också varit helt tokigt i tåg. Man får väl sitta en förmiddag på perrongen och titta. Det är ju gratis i alla fall.

Hemma igen hade D fixat korv med bröd. Oliver högg in som vanligt. Den lilla killen kan käka han! Sen sov jag och Oliver middag.


Jag skiter i vad alla säger...

.... min son har tjatat om målade tånaglar i två veckor nu.

Jag gav efter - varför ska han inte få ha det?



Mamma till stolt son med rosa tånaglar!



Världens goaste Oliver...

 .... väckte mig halv åtta. - Mamma, mamma - upp!

Vi gick upp och nu ska jag sätta mig och läsa Unt. Oliver står på pallen vid ballkongdörren och tittar ut på en grävskopa som gräver vid cykelvägen. Kan inte bli bättre underhållning för honom. Regnet öser ner idag och det är en perfekt dag för att sova länge. Men inte för en småbarnsförälder...

Men vad är en sovmorgon mot världens goaste Oliver!
(Försöker intala mig själv att en sovmorgon inte betyder så mycket...)


01:32

Sitter här och tänker på vad jag gjort idag medans jag hör hur regnet öser ner. Mysigt med regn på natten - avkopplande på något vis. Man blir lugn och avslappnad.

Oliver och jag drog ut vid tio i morse. Först var vi ner till Mc Donald´s vid Fyrislund och väntade in Lennakatten. Oliver ville kolla på tåget. Jag sa att vi inte skulle åka med men oj vad ledsen han blev när han inte fick gå på. Lovade honom att vi skulle åka med någon dag.

Sen gick vi till Stadium i Boländerna och bytte storlek på skorna som Oliver köpte häromdagen. Tänk att ungen redan köper skor med storlek 26! Hallå - var är min bebis?

Hemma igen hade D fixat lunch. Hamburgare och klyftpotatis. (Fiskburgare till mig) Efter maten - sedvanlig vila - så även för mig. Somnade in en timme.

Eftermiddagen / kvällen spenderades hos mamma och pappa. Oliver lekte med Meja och Melker, först i sandlådan och sen inne. Victor satt och byggde en Lego borg åt Melker. Framåt kvällen tröttnade Victor på alla griniga ungar och drog hem till oss istället.

Jag kom hem vid halv nio. Slängde ner Oliver i sängen och bänkade mig framför tv:n. Inte ofta jag tittar på tv men nu blev det så. Grannfejden - haha. Massa alkoholiserade finnar som slogs om en kolonilott. Fan sjukt!!!

Nu har jag suttit framför datorn ett tag och tänker göra det en stund till. Sen blir det sköna sängen. Inget bromsbett som  kliar mer - tack för det!


Regnet öser ner...

... både ute och i mitt hjärta.

En lättnad över att något händer men också en sorg över att det händer.  Ovissheten är det värsta - vad händer nu?



Unt idag klockan 18

http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=77-AV_ID=935767,00.html?from=puff

Ja, ha.... vad händer nu då?


Vad är meningen?

Oliver sitter framför tv:n och jag sitter här vid datorn och övriga familjen sover. Tråkigt väder, inga pengar och semester. Fy fan det här börjar bli olidligt. Jag har hållt humöret uppe länge nu men nu börjar det tryta. Det tar på krafterna att försöka vara glad och possitiv. Man jobbar hela året och ska vara hemma och njuta och så ska man behöva gå igenom en av de svåraste situationerna någonsin. Vad är meningen med det?

I spåret av detta uppkommer konflikter som når onödigt stora proportioner.

Idag är jag uppriktigt ledsen.



 


Magdalena

Idag har jag namnsdag. Mamma ville att jag skulle heta Magdalena men pappa tyckte att jag skulle få mitt  namn efter farmor. Så då blev det Fredrica Magdalena.

Kvinnonamnet Magdalena var ursprungligen ett grekiskt tillnamn, dvs. ett namn som lades till förnamnet, med betydelsen "från Magdala". Bibelns Maria Magdalena (som är upphovet till namnet i almanackan) fick just detta tillnamn för att skilja henne från Jesus moder. Redan tidigt kom dock namnet att uppfattas som ett självständigt förnamn och det har använts i Sverige sedan 1400-talet. En fransk form av namnet är Madeleine, och en svensk kortform är Magda.

På 1970- och 1980-talen var Magdalena ett modenamn bland de yngsta. Även i början av 1990-talets var Magdalena ett av de 100 vanligaste tilltalsnamnen. Men nu har modevågen vänt och Magdalena har ramlat ut från 100-i-topp-listan. 31 december 2005 fanns det totalt 18 362 personer i Sverige med förnamnet Magdalena varav 4 695 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 192 flickor namnet, varav 26 fick det som tilltalsnamn.

Uppe igen!

Somnade väl runt fem halv sex så det blev inte mycket sömn inatt. Vågar inte sova i soffan i fall att Oliver hittar på något bus. Benet kliar fortfarande men det är inte så svullet. Ska sätta mig i soffan och läsa unt medans Oliver tittar på Bolibompa.

 


Jag blir TOKIG!!!

Mitt ben kliar så jag vet inte vad jag ska ta vägen. Det går inte att sova!!!

Svullnaden är nästan borta men klådan är olidlig. Det kliar och sticker som bara den. Har varit inne och beställt medicin både i måndags och igår. Får ta och ringa vård c nu på förmiddagen då den fortfarande inte har kommit. Semestertider - då fungerar ingenting. Det här är ohållbart. Tänk att ett bromsbett kan vara så allergiframkallande. Jag är gråtfärdig! Alla sover gott och jag sitter här och har så j-vla ont.

KÄRA GUD LÅT DET SLUTA KLIA!!!


Natti natti


Klockan drog iväg snabbare än jag tänkt mig. D satt och spelade på "min" dator så jag fick ta den bärbara. Där fanns inget alls installerat så jag fick börja med att fixa konton o dyl. Sen när jag skulle blogga så hade jag ju inga lösenord eller bloggadresser. Tänk att jag ska ha så svårt för att komma ihåg sådant där i huvudet. Jag och siffror går inte ihop när det gäller att memorera.

En trött Freddis ska nu ta och hoppa ner i sängen. Jag kommer krypa ner under täcket och placera ut mina tre kuddar på deras bestämda ställen. (Fosterställning - en kudde mellan knäna, en under huvudet och en att krama.) Hur sover du? Eftersom D redan sover kommer jag säkert att få brottas med lite snarkljud men jag somnar nog på engång endå.

God natt alla!


♥ Hammarby Lovers ♥



Moa & Oliver


Strax - Rörparken

Väntar på att Veronica ska dyka upp med sina ungar. Kaffekorgen är packad, skapligt väder och vi ska ut och njuta av sommaren! Förmiddagen kommer vi spendera i Rörparken, bästa lekparken i Årsta.


7:15 - MAMMA!!!

Idag hade jag verkligen behövt sova ut. Benet kliade så jag höll på att bli tokig inatt. Tror inte att jag somnade förrän klockan tre. Hittade några gamla Betapred som gick ut 06. Tog dem och två Clarityn vet inte om det berodde på dem men nu känns det lite bättre och svullnaden har gått ner avsevärt.

Idag vet jag inte vad som händer. Har massor med småsaker som behöver fixas. Ska ta en tur till Fäboden och köpa marsvinsblandning och hö. Ida  tycker inte om maten som man köper på Ica. Sen borde jag ta mig upp till Sävja och hämta Victors basketväska. Ska maila apoteket igen då inget recept dök upp igår. Borde även ta en tur till Maxi och fixa med lite ledigheter och byten inför bröllopet. Det gamla modemet till Bredbandsbolaget måste också skickas iväg. Finns att göra idag men det är ju inga roliga saker.

Idag ska jag även försöka att få mig en långpromenad. Bara benet blir bättre så går jag. Känner att det behövs röras lite på kroppen. Blir lättare att somna också på kvällarna när man är trött och aktiverad.

Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa unt och hoppas på att Oliver är lugn en stund till. Orkar inte med något stoj nu på morgonen.


Coops förbutik

Såg när jag var på Gränby centrum idag att Coop har fått en ny förbutik. Vilken skillnad mot den de hade innan! Känns skönt att veta att de säkert kommer sno många kunder från Kvantum.

Vi på Maxi kommer få en mycket bättre statistik och försäljning på våra spel i jämförelse mot Kvantum. (Vi kommer ju säkert aldrig kunna klå Kvantum med tanke på hur mycket folk som passerar där uppe men vi kommer att knappa in när de ska dela med sig till Coop)


Långdragen tråkig dag

Med regnet smattrandes på rutan insåg jag att Oliver och jag inte skulle kunna gå ut på morgonen. Vi ringde mamma istället och hon följde med upp till Gränby för lite shopping. Jag handlade 2 par byxor till Oliver. Ett par shorts och ett par långa. Ungen har vuxit så mycket att alla 86 byxor är för korta. Lyckliga Charlie kommer snart få en kasse kläder. Då Oliver som vanligt var mer vild en tam övergick vi ganska snart från fönstershopping till mathandling. Vilken härlig känsla att få bränna lite pengar!

När jag kom hem sprang jag ner och tittade om det fanns någon ledig tvättid - Lycka! Det fanns en ledig precis då. Jag körde 2 maskiner och torkade allt på typ en timme. Skönt!

Efter Olivers middagslur cyklade vi ner till stan. Vi skulle möta upp Robban för att få information om morgondagen. Vi ska vara "stand in" på Rum 1 då de åker bort några dagar. Det är Roberts och Charlottes vandrarhem. Klockan femton ska vi släppa in 4 tyskar, sen ska vi tömma några papperskorgar och ev ta betalt - ska vi väl klara av?!

Kevin ville ta ett kvällsdopp hos mamma så jag och ungarna cyklade dit. Det var 22 grader i poolen men det blåste ju ganska så kallt i luften. Första gången som man inte behövde tjata på Kevin att gå upp. Han kom upp efter fem minuter.
Vi cyklade hem igen och käkade middag. Dagen till ära var det köttbullar och makaroner.

Kollade på Lotta klockan åtta. Kan säga att jag tycker faktiskt att hon är bättre än Allsång på Skansen.


Money, money, money!



Äntligen lite pengar!
Idag kommer barnbidraget. Vi ska åka och handla mat och fylla upp kyl och frys. Danny har fortfarande inte fått någon lön.

Snart kommer min lön men den lär ju gå till räkningar...

Bomba Doctrinaskolan och dess ansvariga! Hur fan kan man göra så här mot 20 anställda när det är semester och sommarlov? Värdelöst när man inte kan hitta på någonting med ungarna eller unna sig själv något. Den härliga rean har man liksom fått blunda för. Vi som skulle köpa en ny bil. De kan brinna i helvetet!



Regnväder idag.

Vaknade av att regnet smattrade på fönstret. Vaknade före Oliver idag så jag låg stilla för att han inte skulle ropa på mig ifall han var vaken och såg att jag rörde på mig. Tjänade in 10 minuter... Klockan åtta var vi uppe!

Jag kunde inte sova inatt. Ett av skälen var väl min kliande, svullna fot men det borde ha gått endå. Antagligen för att det inte var någon aktivitet under dagen. För mycket slappande visade sig i att jag inte kunde sova. Idag ska det motioneras!
Foten är fortfarande svullen så det blir att ta cykeln.




Lycka är...

...när grannen ringer på och räcker över en skål med jordgubbar!

Oliver blev överlycklig och tog skålen och satte sig vid matbordet. När jag kom på att jag skulle fota så hade han väl redan ätit upp hälften.




♥ 40 årig Bröllopsdag ♥

Tänk att min pappa och mamma har hunnit varit gifta i 40 år. Det är en lång tid. Kan bara säga grattis och hoppas att det blir 40 år till. Kan kanske bli svårt att uppnå men 30 borde gå...

Älskar Er!



Stressless Sunday

Efter en vecka full av aktiviteter blev söndagen en lugn tillställning. Mitt ben som var väldigt svullet efter bromsbettet begränsade möjligheterna att hitta på något.

Förmiddagen spenderades hemma med Danny och Oliver. Vi gjorde inget speciellt, kollade tv, byggde med duplo, hängde framför datorn osv.

Oliver somnade runt ett och jag med. Låg på soffan och löste Unt:s suduko när John Blund kom. Vaknade en timme senare av att Oliver satt i soffan bredvid mig.

Vi tog en promenad till Årstahallen och mamma ringde och undrade om vi inte ville komma över och äta rester från igår. Vi tackade ja och efter vår promenad till affären tog vi cyklarna tillbaka till mamma och pappa.

Pappa som är vår cykelfixare fick äran att fixa Dannys punktering - Nej, min man kan inte sånt! (Eller så säger han bara det för att slippa. Men i Stockholm cyklar man inte....)

Hemma igen så tog Oliver ett bad. Victor kom hem efter två nätter på Joels land. Oliver blev så glad av att se honom och Victor likaså av att se Oliver. De kramades och mös inne i Victors rum. Oliver fick t.o.m ligga i sängen och dricka sin välling. ♥ syskonkärlek


Allergisk mot broms!

Blev biten av en broms i fredagskväll. Trots att jag lyckades snärta bort den så gjorde den ett litet bett. Det räckte!  Jag är ju hyperallergisk mot just broms och där jag blir biten sväller det upp.

Kliade hela dagen igår men inatt har det svällt så jag kan inte böja benet. Just nu värker det så jag blir tokig och jag har svårt att stå.

Måste ringa vårdcentralen i morgon och få nya mediciner.





Fredag fm t.o.m Lördag natt

Fredag förmiddag: Oliver och jag cyklade till Lisa och Ossian i Norby

Fredag eftermiddag: Jag, Danny och Oliver åkte till svärmor. Jag tackade ja till ett glas vin och vi blev kvar. Kvällen spenderades med vin och kortspel och andra galna upptåg.

Lördag förmiddag: Vaknade hemma hos svärmor av Oliver som ropade. Klockan var kvart över sju och alla andra sov. Vi var ute och rensade lite ogräs och städade upp på altanen. Tänkte diska men Oliver ville inte vara inne.

Lördag eftermiddag: Familjemiddag på Årsta 4H. Mamma och pappa hade fixat med grillat. Jätte mysigt! Senare gick vi hem till mamma och pappa och åt efterrätt. Kvällen spenderades sen där med poolbad och vin. Vi kom hem vid halv tolv.

Bilder kommer nu från dessa tillfällen:





Fredag morgon

- Mamma, mamma!

Suck... klockan var 07:15

Idag är jag trött. Känns som all energi är borta. Ska ladda med havregrynsgröt men sylten är slut så det blir inte så gott. Nu på förmiddagen ska jag och Oliver cykla till Lisa i Norby. Ossian fyllde ju år i lördags så det blir en försenad gratualation.

Danny ska åka till Borrlövsta med Tomas och fixa elen. Då kan vi tillbringa några dagar i vår lilla stuga sen.



Torsdag eftermiddag

När Oliver hade sovit middag tog vi cykeln till mamma och pappa. Sonja och Charlie var fortfarande kvar så Oliver hade kusinerna att busa med.

När vi kom badade Sonja och Victor i stora poolen medans Charlie satt i baljan. Oliver klädde av sig bums och hoppade ner till Charlie. Oliver älskar vatten!

Fick en drink av pappa och satt i solstolen och löste korsord. Solen sken och det var underbart varmt! Charlotte & Robert dök upp lite senare och vi bjöds på mat. Jag fick potatismos och någon fisk. Smakade jättebra. De andra åt potatismos och köttbullar.

Sen skulle det åkas båt i poolen. Sonja och Victor hade åkt på förmiddagen och nu var det dags för tur nummer 2. När Charlotte åkte med Sonja, Charlie och Oliver hände två stycken olyckor. Först ramlade Sonja i vattnet. Sen så kissade Oliver i båten. Då Charlotte var tyngre än Oliver så rann allt kiss ner på henne. Hon var dyblöt i stjärten...

Runt sex när vi hade fikat så åkte Robban med familj hem. Då tog mamma och jag en cykeltur.





Huggorm eller snok?

Någon som vet?

Mamma, jag och Oliver tog en cykeltur runt Skölsta på kvällen. Då låg den här stackars ormen överkörd på gatan. Pressfotograf Fredrica plockade snabbt fram kameran. Huggorm eller snok?





Dolan's Cadillac

Tittade precis på en dvd med D. Var en novell av Stephen King och vi trodde att den skulle vara riktigt läskig som King brukar vara. Men det var den inte. Ännu en film jag undrade över varför jag spillde tid att se...






Lennakatten

Nu har vi åkt Lennakatten!

Tåget gick från Årsta fem i halv elva och vi åkte till Marielund. Där käkade vi pastasallad som mamma hade gjort iordning. Vilken sommarkänsla att sitta på filten i gröngräset och äta och känna lukten av ångtåg medans solen sken från en ljusblå himmel. Sommar!

Oliver var helt tokig i tåget. Han satt blickstilla på både dit och hemresan.  Tåget stod kvar i Marielund hela tiden. Oliver släppte inte tåget ur sikte. Fem över tolv gick tåget tillbaka mot Årsta.






Torsdag morgon

Oliver väckte mig klockan kvart över sju. Ont i huvudet och trött idag. Ska strax blanda mig en Treo och hoppas på att värken försvinner.

Oliver och jag ska fixa oss sen går vi över till mamma och pappa. Sonja och Charlie är där idag. Eventuellt så tar vi en förmiddagstur med Lennakatten.


Allt flyter

Kollade in filmen på dvd nu på kvällen. Hade velat se den länge men det hade liksom inte blivit av. Kan säga att den var bra mycket sämre än jag trodde. Visst var det roliga skämt men de hade man ju redan sett i trailern.





Mammas Rödavinbärspaj




150 gram smör
1,5 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Allt röres ihop och plattas ut i en smord och bröad pajform.

Fyllning:
3 dl gräddfil
1 dl socker
1 tsk Vanillinsocker
1 ägg

Lägg 2 dl Röda vinbär på pajdegen och häll över fyllningen.

grädda i 30 - 40 min i 175 grader.

Ät och njut!!!


Kvällsfika hos mamma

När vi ätit kvällsmat tog jag cykeln och cyklade över till mamma och pappa med Oliver. Victor var redan där och D ville vara hemma.Mamma hade bakat sin underbara rödavinbärspaj. Den är ljuvligt god!

Oliver satt på lilla bänken och fikade.





Svandammen & Stadsparken

Mamma, jag och Oliver tog en cykeltur ner till Stadsparken på eftermiddagen. Först gick vi till svandammen för att mata fåglarna. Oliver var lite besviken när det inte kom fram. De var proppmätta och inte ett dugg intresserade.

Mamma tyckte vi skulle gå in i parken och se om vi hittade fåglar i andra dammen. Sagt och gjort. Vi stötte på en andmamma med sina 3 barn. Så himla söta! Mamman var inge arg eller rädd alls utan hon lät oss stå där bredvid hennes små barn. Passade på att fota de underbara Näckrosorna som växte i dammen. Lovely!

Sen drog vi runt i Stadsparken. Mamma bjöd Oliver på glass men jag avstod. Sen lekte han i lekparken och duschade i de fina duscharna som jag aldrig sett förut. Perfekt att sitta i Stadsparken en dag och kunna svalka sig i duscharna.

Vi cyklade hem längs med ån på fabriks sidan. Vilket jobb de har gjort där. En brygga gick längs med hela ån fram till "lukta illa bron". Det var rensat från bråte och fanns massor med fina bänkar att sitta på. Sa till D att vi ska åka dit ner någon kväll när vi är själva, käka lite gott och dricka lite vin. Mys, mys, mys!




Nytta med nöje...

Samtidigt som jag tvättade fick vi besök av Nicole och Peter. Vi lät ungarna leka lite i lekparken innan vi slog oss ner och fikade i "vår" syrénberså.

Kaffe och bullar smakade underbart i solen!







Onsdag morgon

Strålande sol idag!

Blev väckt av min lilla solstråle klockan kvart över sju. Idag var jag trött när jag gick upp. Har suttit här vid datorn ett tag medans Oliver springer runt och rotar och grejar. Då och då slår han sig ner vid tv:n och kollar på Bolibompa.

Klockan tio väntar tvättstugan, äntligen!!!

Fram till dess blir det dusch och frulle och fixa Oliver.


Annorlunda plåster!

När jag skrev inlägget tidigare idag om Oliver och hans plåster noja hittade jag massor med roliga plåster  på en sida som hette Perpetual Kid. Tänk vad folk hittar på!                         

Mina favoriter är klart baconskivorna - så himla klockrena!

http://www.perpetualkid.com








Härlig eftermiddag hos lillebror




Efter Olivers middagslur tog jag en promenad med Oliver till Tomas och Camilla. Vi satt på baksidan och njöt i solen och drack kaffe medans ungarna badade i poolen. Vilken härlig eftermiddag det blev!

Ungarna käkade korv med bröd och fortsatte leka under kvällen. Vi satt och pratade och drack lite vin. Camilla drog iväg för att träffa några kompisar och Danny dök upp istället efter sitt lilla möte. Danny och Tomas satt och fixade med Tomas dator. Jag hade Meja och Oliver som slogs om vem som skulle sitta i knä. Vi löste det med att båda satt i knä. Oliver som aldrig vill sitta i knä annars...

Efter Allsång på Skansen promenerade vi hem. Fortfarande ljuvligt skönt ute.


Den 15:e é imorgon!

Jag och Oliver hade kånkat ner tvätt och stod redo för att tvätta. En sista check på tvättpanelen för att försäkra mig om att det var min tid jag skulle använda. Då ser jag att jag bokat IMORGON!!!

Bara att kånka upp allt igen och smida nya planer. Frullen har jag inte hunnit med en så nu står havregrynsgröten i micron. Sen blir det en promenad till Årstahallen för att köpa spån till Ida. Sen går vi vidare upp till mamma och pappa en sväng.

Det blir fan aldrig som man tänkt sig!


Olivers nya påfund!





Oliver har fått dille på plåster. Han kommer och låtsas att han har ont. Går till skåpet där plåster förvaras och säger att han vill ha. Spelar verkligen att han har ont och sen är han jättenöjd när plåstret sitter på. Gullunge!!!


8:15 - mamma!

Fick sova ganska så länge idag. Målet var ju halv nio så man får väl vara rätt nöjd med 8:15. Älsklingen hade bajsat på sig och ropade - basj! - basj!  En härlig start på morgonen, haha!

Idag har jag huvudvärk. Ska blanda mig en Treo och se om det går över.

Klockan tio har jag tvättid och idag går det inte att "glömma" den. 3 proppfulla IKEA kassar väntar på att bli burna till tvättstugan. När jag fyllt maskinerna cyklar jag och Oliver nog över till mormor en timme. Sen blir det hem igen för att  stoppa i tumlaren och fylla två nya maskiner.

Nu blir det en snabb makeover, havregrynsgröt och Unt:s Sudoku.


Eftermiddagen & kvällen

Vi cyklade upp till 4H i Gränby med Oliver och Kevin. Tittade på djuren och gick och mös i solskenet. Ungarna roades och vi gjorde inte av med några pengar!

När vi lämnat över Kevin till Camilla cyklade vi ner till Tomas & Camilla. Tänkte att vi skulle komma förbi helt apropå. Det sket sig. Tomas satt redan i bilen med Meja. De skulle åka till Tony och äta middag. Ja, ja vi kommer en annan dag.

Då gick vi över till Lidl och handlade lite. Ganska roligt att gå där och kolla in massor av konstig mat och konstiga märken. Inte så himla billigt där inne. 25:- för Kronan White - vi tar 20:- på Maxi....

När vi kom hem stekte jag plättar till Oliver. Sen drog han och jag över till mamma och pappa. Orkade inte sitta inne när det var så fint väder. Ringde D sen och sa att han också skulle komma - vilket han gjorde.

Pappa tog fram en flaska vin från Österrike. Han hade köpt den i Klosterneuburg. I Österrike är det ju väldigt vanligt att gårdar har sin egen vinodling. Där köper man närproducerat. Han sa - om jag inte får åka till Österrike nu i sommar så ska jag i alla fall dricka en flaska vin därifrån. Gott vitt vin var det! Sen spelade vi lite poker och det var jag som ledde när vi insåg att vi skulle avsluta så att Oliver fick åka hem och sova. Kvart i tio lade vi honom i sängen och han somnade som en stock. Tänk om man kanske får sova till halv nio imorgon?


Torsk!

Satt i en och en halv timme och spelade för 100:-  Nu har jag överlåtit åt D att  spela för 50:- Idag körde jag på Casino apparaterna. Imorgon ska jag köra poker. Roligt som fan men man får så himla ont i ögonen. Man blir besatt - förstår att folk som inte har någon större självförhålling åker dit och fastnar i ett beroende.





Unibet

Nu ska jag roa mig en stund med att vinna pengar på Unibet. Jag gick med i februari och satte in 150 kronor. Då fick man dubbelt på kontot. Jag har alltså 300 kronor att spela för. Har glömt bort att jag hade kontot och nu tänkte jag att det var en bra idé att vinna lite pengar!

Återkommer!


Oliver sover

Sitter hos mamma & pappa och fikar. Två bullar och en kaka har jag stoppat i mig. Tånaglarna är nymålade i rosa. Mamma är så ovig nu förtiden så jag fick måla hennes med. Inte lätt när man inte når fram....

Väntar på att Oliver ska vakna efter sin middagslur. Både igår kväll och idag så lät mamma honom lyssna på cd när han skulle somna. Ska prova det också ikväll.

Nu ska jag gå ut och sätta mig och njuta i solen tills Oliver vaknar.


Första dagen på semestern

Första dagen på semestern! (fast egentligen så är jag faktiskt föräldraledig den här veckan) Solen skiner och det verkar som det kommer bli varmt. Tittade på vädret i veckan när jag läste tidningen och det ska bli strålande sol framöver och varmt. Bra början på en fem veckors lång semester.

Fick sova ut idag eftersom Oliver sov över hos mamma och pappa. Jag vaknade halv nio. Sen låg jag kvar i sängen och drog mig i en halv timme. (Innan jag drog mig sprang jag ner till tvättstugan och böt tvättid till ikväll och fixade frukost till Kevin)

Ska snart hoppa in i duschen och fixa till mig. Längtan efter Oliver är stor. Tänk, det är så skönt när man lämnar bort honom och sen går man bara och längtar. Ska åka över till honom när jag är klar.

Vi får se vad dagen bjuder på. Kevin ska till sin mamma och vi funderade lite på att åka ut till Borrlövsta. Hoppas på samtal om lön och framtid för D. Hur som helst så får vi ta dagarna framöver som de kommer och göra det bästa av dem.


Nu ska det sovas!

Klockan är mycket och jag börjar få svårt att hålla ögonen öppna. Har visserligen varit trött i någon timme men när alla sover så är det så skönt att sitta uppe själv.

Tystheten är guld värd!



Gröna Lund

Kom precis hem från en dag på Gröna Lund. Perfekt väder lagom varmt och sol! (Inte en droppe regn)

Vi gjorde som förra året. Slog oss ner vid ett bord och satt där hela dagen medans ungarna sprang och åkte karuseller. Dagen bara försvann. Tänk vad tiden går fort när man har roligt.

Ungarna hade jätteskoj och var sams hela tiden. Inget gnäll och tjat. Lägger ut lite bilder som är väldigt "dimmiga". Antar att det är minsta Forstén som lekt med kameran och kladdat ner linsen.




2 trötta pappor sov på tåget hem.


Dags att avsluta!

Dags att avsluta dagen för att snart påbörja morgondagen.

Efter kalaset cyklade jag upp till mamma för att hämta hem Oliver. Jag blev kvar en timme och satt och snackade med mor, far och Robban medans Oliver mumsade i sig blodpudding och lekte med kusinerna.

När vi kom hem igen var klockan runt halv sex. Jag hade bokat en tvättid klockan fyra men det hade jag glömt bort. Eller i ärlighetens namn förträngt. Nu finns det en ny tid på måndag morgon. Passar perfekt för mig och Oliver att roa oss där klockan sju på måndag morgon. När vi är klara vid tio är det lagom att väcka resten av familjen. Och medans jag skriver nu så kommer jag på att det är ju faktiskt en jävligt dålig tvättid. Oliver kommer ju sova hos mamma i morgon så det betyder sovmorgon på måndag. - Måste springa ner och ändra!!!

Vi drar till Gröna Lund imorgon med Camilla & Niclas samt fem ungar. Hoppas på sol och värme. Glada barn och en massa skratt. Vi lämnar alla tråkiga ting hemma i Uppsala och åker till Stockhom med ett leende... På måndag tar vi nya tag och hoppas på pengar!!!

Sov gott alla!

 

Grr...

Hör hur D klipper tånaglarna inne i badrummet. Undrar var de hamnar? Hahah!


En shopaholics bekännelser

Såg denna på dvd nyss. Inte ofta jag kollar film men den här passade mig. Jag somnade inte en enda gång. Och jag garvade massor. Lättsam och rolig. Inget krångel som jag inte förstår mig på... haha! (D blir tokig när jag frågar...)




Tack Ewa!


  Räddare i nöden efter vårt missförstånd!


Lasergame kalas

Kom precis hem från Kevins kalas på Lasergame. Sju ungar sprang runt svettiga och sköt på varandra. Ingen osämja och ingen som gjorde illa sig. När min stora kille hade kalas åkte en hem, två grinade och en gjorde illa sig. Blodigt allvar var det då!

http://www.uppsalalasergame.se/

Kevin bjöd på glass, bullar och chips. Tror att alla var väldigt nöjda och belåtna när de åkte hem.

Nu ska jag cykla över till mamma och hämta Oliver. Tar kanske den där promenaden som aldrig blev av i morse.


Russin

Tänk att ungar är så tokiga i russin. Min lilla son kom nyss in och tjatade om godis. Vi gick till godisskåpet och jag visade  att det inte fanns något hemma. (det låg väl gömt på en annan hylla) Frågade om han inte ville ha russin istället?

En lycklig pojke gick iväg med ett litet russinpaket i handen. En mindre lycklig mamma ska snart plocka russin i hela lägenheten....




Vaknade runt sju

Oliver stod i sängen och ropade på mig. Jag sa att han skulle ligga tyst ett tag till och då fejkade han ett grin på 5 minuter. Sen orkade han inte mer och var tyst till kvart över. Då var jag ju tvungen att berömma honom och gå upp. Med tanke på vad som hände igår så vågar jag aldrig mer lägga mig och slumra medans han river runt här uppe.

Ska göra iordning lite havregrynsgröt nu och läsa Unt. Sen blir det snabbdusch, fixa Oliver och när vi är klara - gå ut. Orkar inte sitta inne när alla andra sover. Verkar bli skapligt väder idag. Skönt med en morgonpromenad. Går nog förbi mamma och pappa. Kanske lurar med mamma på en promenad runt Skölsta.


Angående mitt inlägg om Omtanke

Kuvertet var inte från en släkting och det var inte pengar. Mer säger jag inte!


Vaken - välling!!!

Vaknade precis av att Oliver var ledsen. Trodde det var nappen som var borta men han var hungrig. Har precis fixat i ordning en flaska välling. Ska sova mera när han ätit upp. Hoppas på en trött Oliver imorgon som sover åtminstonde till halv åtta. Funderar på en joggingtur / långpromenad imorgon bitti om det inte regnar.

Nu sängen!


Omtanke

Jag blev så glad. Jag fick ett kuvert i handen idag. Tänker inte avslöja vad det var eller från vem men Du ska veta att det uppskattades. Omtanke var ordet.

Tack, tack, tack!!!


Pia & jag på Café Opera

Oj, vad jag skrattade igår. Min dator kraschade ju för ett tag sen och då försvann alla mina kort. Visste dock att jag mailat dessa till Pia för länge sen och att hon hade mailet kvar. Så igår fick jag det tillbaka det av henne.

Pia och jag var på Café Opera för ca 3 1/2 år sen. Vi blev bjudna av Aftonbladet eftersom vi hade gått på deras "tidningsskola". På programmet stod Aftonbladets tv:pris. Gissa om vi hade roligt när vi vimlade runt där på efterfesten. Inga hämningar alls!  Vi sprang runt med kameran i högsta högg och fotade.  Närbilderna har jag fotat själv därför ser det ut som jag har nackspärr... haha!





När vi kom tillbaka till hotellet så satt vi på golvet i lobbyn. Vi var fulla och hade så ont i fötterna. Då kom vi på att vi skulle ta kort där vi såg skit fulla ut:





Sen gick vi upp på rummet och tog fler kort! (Ser ni vad Pia är duktig som tagit av sig sminket?)









god morgon!

Ingen sol ute då regnet öser ner idag med. Sista dagen att jobba innan semestern så jag har en känsla av solsken endå!

Oliver väckte mig kvart över sex. Hade ställt klockan på halv åtta så det kändes lite irriterande. Han leker för fullt nu. Jag ska ta mitt täcke och lägga mig på soffan och slumra lite. Börjar jobba runt halv tio. Vet inte riktigt är jag stämplade ut igår. Måste ju gå elva timmar från det jag slutar till jag börjar igen.



Vad i hela friden é detta?



Svar imorgon!!! haha

Sista stängningen på länge!

Sitter här nu trött efter en kväll / natt på jobbet. Känns skönt att veta att det inte blir fler stängningar på länge. Det värsta som jag noterade när jag åkte hem var att det var mörkt ute! Berodde det på regnet eller är det så att det redan är mörkt halv elva? Hua, snart är det höst igen...




Idag har jag varit otrogen!

Stackars Forden är döende och jag tog svärmors Skoda istället. Känns i hjärtat....

(Vad trodde du?)


Regnet öser ner.





Idag öser regnet ner. Ganska mysigt och rogivande. Skönt att vara inne i en behaglig värme utan att svettas. Ska umgås med barnen och bara ta det lugnt. Tänkte sova middag med Oliver sen.

Jobbar 16 - 22:30 men det gör inget. Normalt så hatar jag dessa pass men idag känns det ok.


2 jobbdagar kvar...

..... sen väntar SEMESTER!!!




Idag ska Forden dö!

Var upp till mamma och pappa igår och plockade ur alla saker ur Forden. Sista dagarna i livet fick den tillbringa uppe på Vitkålsgatan. Pappa ska köra den till skroten idag.



R.I.P Forden

(Nu kan du bli Michaels lyxåk)



Kevin 9 år

Igår fyllde Kevin  9 år. Vi firade med massor av gott kaffebröd. (Negerbollar, Kladdkaka, Tårta mm)

De som kom var svärmor & svärfar, Mamma, morbror Börje och Kevins mamma.

Det Kevin önskade sig var en massa olika gubbar av Ben 10. Själv så fattar jag inte ens vem han är...





Typiskt!!!

När jag för en gångs skulle vill "låna hem" en film så finns den inte!!! Tänkte titta på Brüno med Victor och garva lite. Får väl vänta tills den finns att "låna" då.

Ledig imorgon så jag tänkte att jag kunde vara uppe och se en film med honom utan att känna paniken att jag ska upp tidigt imorgon och dra iväg till Maxi. Blir i och för sig tidigt endå för vi ska gratta Kevin men sen kan man ju hoppa i säng igen...

Typiskt!


Varit ute med Oliver

Har precis kommit in efter en timmes lek ute med Oliver. Han ville spela boll, åka rutschkana, prata med sniglar, gunga, lira basket - ja allt på en gång!

Nu ska vi snart äta middag. D håller på att fixa i ordning. Sen går vi nog ut en stund till. Allsång på Skansen klockan åtta. Då ska Oliver sova...




Jag ångrar mig!

Regnet öser ner och jag skippar cykelturen till Maxi. Blir att åka och tanka Forden en sista gång...


Det regnar...

.. men jag tänker cykla endå!

Nu ska jag fixa till mig - onödigt kanske? Kommer se ut som en dränkt katt när jag kommer fram...

7 - 15 väntar på Maxi. Imorgon är jag ledig, skönt!



Jag har snott bilden!

Satt och läste Helenas blogg nyss och då hittade jag den här bilden!



Fotat av Helena - på en parkering - någonstans i Sverige....


Oliver på akuten!

När jag skulle åka hem från Maxi hade jag fått en sms från D. Vi har varit på akuten - Oliver ramlade ur kundvagnen när vi skulle handla - ingen fara nu.

Med hjärtat i halsgropen ringde jag hem. D hade varit och handlat på Gränby med svärmor och svärfar. När de gick ut hade hjulet på vagnen fastnat mellan plattorna och vagnen hade tvärnitat. Oliver som brukar stå upp i vagnen flög ur och slog i huvudet i marken. De hade åkt i ilfart till akuten. Doktorn konstaterade att inget var brutet och inget tydde på hjärnskakning.

Jag cyklade hem i ilfart. Oliver hade en stor bula! Han var så ledsen och trött. Inget var bra. Senare på kvällen piggade han på sig och när han skulle sova satt han i sängen och skrattade.Ropade på mer välling, tog av sig blöjan och var riktigt busig. Han ville inte sova. Ska ställa klockan inatt så jag kan gå upp och titta att han är ok - i fall att... 

 


Sitter du här och äter?

Jag kom fram till Maxi tio minuter i sju. Böt om snabbt som bara den och tog lite flingor och cornflakes. Larry kom in och undrade frågandes - sitter du här och äter?

Sen gick jag ner och fyllde på cigg i vansafen och fixade i ordning spelbutiken för öppning. En lugn och härlig morgon! Skyltade om, fixade bolag mm. När Madde kom gick jag upp på fika rast.

Tog en macka och kaffe och satt mig ner och lästa Aftonbladet. Sitter du och äter igen? frågar Larry när han kommer upp för att ta sig en cigg. Ja, svarar jag....

Sen gick jag ner och gjorde i ordning våra nya andelsskyltar. Eftersom Ludde inte hade tid med mig så fick jag köra "kranbilen" (vet fan inte vad det heter) själv. Shit det var kul! Speciellt när man skulle upp, det gick snabbt! Fick i alla fall ordning på skyltarna och det blev jättebra. Nu kan 12 olika bolag sitta uppe samtidigt. Hoppas det ger resultat i vår andelsjakt också.

Klockan tolv kom Simon och då var det full rulle i butiken. Förstår inte var alla människor kommer ifrån. Jag gick i alla fall på rast. Och när jag sitter där med en bulle och kaffe - vem tror ni kommer då.... Larry!!!  - Men Freddis, sitter du här igen??? Jobbar du inte idag? hahah!!!

Dagen gick så himla fort och vips var klockan tre. Jag tog cykeln och cyklade hem. Måste säga att det är så himla skönt att cykla hem istället för att ta bilen. Att få vara ute i friska luften - underbart!


Redo...

... att hoppa på cykeln och åka till Maxi. Inget höjdar väder idag hoppas på att vinden är på min sida så jag slipper cykla mot en vägg. Tjocktröjan är på och nu drar jag!

Hoppas på att hinna i tid så jag hinner slänga i mig lite frukost innan jag börjar jobba.


Uppe mitt i natten

Efter att jag äntligen hade somnat väckte Oliver mig nyss av att han ville ha välling.  Han har inte ätit på nätterna på evigheter. Jag gick upp och gjorde iordning och nu har han precis somnat om. Ska se om jag också lyckas somna igen.

Klockan kvart i sex ringer klockan - hua!!!


Minnen

Pia och jag stod och pratade om gamla minnen idag. Om saker som var stora när vi var typ mellan 7 - 15. Gissa om vi garvade när det dök upp plagg efter plagg. Tänk vad larvigt att alla skulle ha dessa plagg!

Jag skriver dem inte i någon speciell ordning utan det är bara saker vi minns:

Tacano overall

Zalomon ryggsäck

Bagheera overall (Obs! de var populärare än Adidas)

Kina skor

Pannband

Neon färgade kläder

Cykelbyxor (har dock kommit igen men skipants lär nog inte dyka upp igen!)

Mintgröna  Hang Tan jackor med ränder över bröstet

Indian skärp

Nätskor

Ja, listan kan göras hur lång som hellst. Något vi har glömt?

Självklart läste man Okej, Starlet och Frida och tuggade Bugg! Och ville man ringa hem till  någon när man var på stan så fanns det telefonkiosker på Stora torget.




Underbara blommor!

På vårt köksbord står en vas med underbara blommor från svärmors rabatter. Pioner i olika färger, Plox, Kant Nepeta, Prakt Binka & Blåklocka. Så himla vackra!




Oliver hos sin farmor & farfar

Oliver och Danny åkte till svärmor i går. Här kommer lite bilder som hon har mailat till mig. Ser ut som de hade väldigt roligt. Oliver älskar ju att vara ute och greja så hos Ewa är det rena paradiset för honom!




Tog cykeln!

Hade bestämmt mig för att ta cykeln till jobbet idag. Hade för mig att det skulle ta runt 35 - 40 minuter och det stämde ganska så bra. Kvart i nio cyklade jag iväg och jag kom fram lagom till mitt pass som började 9:30.

En rolig sak var att när jag kom fram så svängde jag upp till Maxi och tog till höger, svängde igen och parkerade cykeln. Tittade mig omkring och tyckte att det kändes konstigt. Shit - av gammal vana hade jag ställt cykeln på en parkeringsplats! Haha, min hjärna fattade inte att jag inte hade bilen. Garvade för mig själv och fällde upp stödet igen och gick mot ett cykelställ. Tittade lite om någon sett mig men det tror jag inte att någon gjorde. hahah!

Lagom tempo på jobbet idag. Ingen hysteri som det varit de senaste dagarna. Fellinda var less på jobbet och ville gå hem när jag skulle gå hem. Hon frågade om jag inte ville stanna. Eftersom Victor var borta och jag trodde att D skulle stanna en natt till hos svärmor så sa jag att jag kunde jobba till sju. (Betalt för 6 timmar extra!!!)

Sen visade det sig att D var hemma med Oliver. Jag ringde och pratade med Oliver i telefon. Shit vad jag började längta efter honom. Mitt hjärta! Så sen ångrade jag mig att jag skulle jobba längre men då var det redan försent.

Cyklade som en tok när jag åkte hem och hoppades på att Oliver skulle vara vaken när jag kom hem. Frågade D om han var vaken men han trodde att han sov. Jag gick in för att sitta och titta på honom men han var vaken - Heeeej, Mamma! - sa han när jag klev in. Jag blev aldeles tårögd - mitt älskade barn! Sen gosade jag med honom fast jag visste att han skulle sova. Jag kunde inte låta bli. Längtar tills jag slutar imorgon då ska jag hem och gosa med honom!


Cykeltur

Oliver och jag cyklade iväg vid halv tio. Solen sken och det var ett underbart väder! Vi cyklade runt Slavsta innan vi åkte upp till mamma och pappa. De satt på altanen och åt frukost. Oliver tog en macka han med. Sen lurade vi mamma att följa med på en till cykeltur.

Vi styrde vår kos mot Skölsta. Cyklade stora vändan. Tänk vad Susanne och jag promenerade här förra våren / sommaren. Shit, en runda tog ca 2,5 timmar och gav runt 17 000 steg. Det gick ju betydligt fortare att cykla. Skölsta är ett himla härligt område. Charmiga gamla sommarstugor bland nyproduktion. Vi mötte Lennakatten som kom tuffande över åkrarna. Vilken härlig syn! Oliver vinkade som en tok när det körde förbi.

Cyklade sen över åkrarna tillbaka mot Årsta. Vi sa hej då till mamma och begav oss hem. Oliver behövde äta lunch och sova middag.

När vi kom hem hade D och svärmor bestämmt att Oliver och han skulle åka ut och sova där inatt. Roligt för Oliver att komma ut dit och busa med farmor och farfar. Bada lite i poolen kanske och titta på djuren. (Hönor, katt, kanin, papegoja = Ewas minicirkus) Äta glass i stora lass och bara ha det bra!

De åkte nästan omgående.


Lördag morgon

Oliver väckte mig kvart i sju. Vi låg i min säng och mös lite innan vi gick upp. Nu sitter han som ett ljus och tittar på Bolibompa. Den sista tiden har han lugnat ner sig betydligt på morgonen. Drar inte runt som en tornado utan kan sitta still en längre stund och titta på tv.

Danny sover i Kevins rum och Victor sov över hos Joel. En lugn och skön morgon. Ska sätta mig i soffan och läsa Unt och bara ta det lugnt. Slumrar kanske till på soffan en stund.

Jobb väntar ikväll / natt på Maxi. Jo, som Maxi anställd jobbar man även natt. Stämplar väl ut runt halv elva ....

Höres!


Cool kille!

Oliver ringde till mormor i torsdags och frågade om hon skulle med till Borrlövsta. Det var extra viktigt att glasögonen skulle sitta på. Han kunde inte ringa innan...




( Linne Me and I, byxor och glasögon från Maxi)


Ingen gröt idag!

Magen knorrar och jag ska gå och fixa lite frukost. Orkar inte med någon nyttig gröt idag utan det blir te och mackor. Idag är en sådan där konstig dag när jag inte kommer få äta lunch förrän runt halv tre. När man börjar tolv så är det ju inte så att man äter lunch innan. Vad ska man då äta på fyrtiofem minuters rasten klockan halv tre?

Puss så länge!


Regn - jippie!!!

Oh vad skönt att det regnar idag!  Oliver vaknade halv sju och grinade efter nappen. Sa att han skulle vila lite och nästa gång han väckte mig var klockan kvart i åtta! Antar lite berodde på att solen inte lös upp rummet.

Skönt med en dag när man inte känner att man "måste" vara ute. Nu känns det lättare att jobba 12 - 20, hihi!

Gräset i Borrlövsta är i väldigt stort behov av just vatten så jag hoppas att det blir en del regn idag. Sen får det gärna skina upp igen mot kvällen. En regndag räcker!


Kan inte sova!

Låg och vred och vände till halv ett. Sen gav jag upp! Man blir ju tokig när man inte kan sova. Danny ligger och snarkar inne på Kevins säng. Tänker inte väcka honom utan han får sova kvar därinne. Antar han fick  något gott att dricka hos Peter...

Funderar på att lägga mig och lösa lite suduko. Det brukar man bli trött av. Den här värmen gör att man är alldeles klibbig. Sen hettar det där jag har bränt mig av solen idag.

Skulle vara skönt med lite regn en natt. Ett riktigt åskregn med massor med blixtrar och muller - I like!!!








Coola sängar!

Hittade dessa sängar och bord på nätet. Tänk vad häftigt att inreda ett barnrum med dessa. Thomas and friends är en stor favorit bland småttingarna i min släkt även om Melker numera är mer tokig i cars...





Snälla ring!!!

Jobbar 12 - 20 imorgon. Vill inte!!!

Tänk om någon skulle ringa och vilja byta så jag fick öppning. Eller att någon är sjuk...

Vill inte vara på Maxi till åtta imorgon.




Ett lass jord

När mamma såg vilket arbete som måste göras för att få gräsmattan fin på landet erbjöd hon sig att köpa jord. Då behöver vi ju inte "hugga" jord och "ta från de rika och ge till de fattiga". Bara att kratta ut så täcker jorden alla skavanker och hål.

Danny får ringa bonden imorgon och beställa 10 kubik. Skulle kosta 1000:- Kommer spara mycket tid och muskelvärk i alla fall.

Tack mamma!


Pannkakor...

... med sylt och vaniljglass fick jag när jag kom till mamma. Det smakade underbart gott! Jag åt tre stycken. Senare under kvällen tog jag två till med Bregott på. Nyttigt - javisst!!!

Victor och pappa badade i poolen. Tror att Victor badade i två timmar. 28 grader i vattnet så det var ju inte så att han frös direkt. Oliver ville däremot inte bada. Han plaskade lite i plastbaljan annars så gick han mest omkring med cykelpumpen. Det pumpas förfullt kan jag säga.

Vi var hemma vid halv nio och då var Danny borta. Han hade cyklat över till Peter i Skölsta. Det ni! - Danny cyklar självmant i 20 minuter - inte illa!!!

Härligt att vara hemma i tystnad. Oliver sover och Victor sitter vid sin dator. Jag var så törstig så jag sitter och släcker törsten med en folköl, haha! Inte likt mig. (äter även på en halv kexchoklad - den andra halvan fick Victor)


Lättad

Känns skönt nu när alla vet om vår ekonomiska situation. Man har dragit sig för att berätta eftersom man har hoppats på en snar lösning.  Nu har det gått en vecka och D har fortfarande inte fått någon lön. Staten kommer att gå in och betala men det kan ta några veckor. Företaget måste försättas i konkurs.

Samtidigt så vill man ju att det ska ordna sig så att D har ett jobb kvar när skolorna börjar igen. Problemet just nu är ju att man inte kan göra någonting. Man får bara vackert vänta och se vad som händer. Detta i den tid på året när man vill att allting ska va som bäst. Sommar och snart semester. Barn som man vill unna massa roliga upplevelser på sommarlovet.

Nu har jag jobbat extra några dagar så ev får jag lägga svansen mellan benen och gå in och be om ett förskott. Känns pinsamt men samtidigt vet jag att vi har en underbar köpman. Han har hjälpt fler i svåra situationer. Fast det känns pinsamt endå... 

Bilen får körförbud den 8:e. Vi kan ju inte ta lån och köpa en ny i den situation vi befinner oss i nu. Svärmor kunde låna ut sin Felicia under sin semester.Det tackar vi för.

Hoppas verkligen att allt löser sig snart. För er som inte vet men undrar:

http://www2.unt.se/avd/1,,MC=0-TYPE=paperarticle,00.html?db=UNTW&search7_guid=UNT200907010067



Gräsligt...

Tänk att man kan bli så glad över att se att gräset har börjat  växa?





Bilder från Borrlövsta




Solig dag i Borrlövsta

Vi tog bilen till Borrlövsta runt halv tolv. Hämtade upp mamma och sen drog vi. Forden fick sin sista resa till landet. Ska ju jobba hela helgen nu och jag tror det var den 7e som han ej fick köras mer.

Vi gick omgående upp till poolen för att bada. Oliver ville inte hoppa i men jag, Victor, mamma och Danny badade. Det var 25 grader i poolen. Trots det så ska jag jämt envisas med att fjanta och dutta innan jag kommer i. Vet ju att det lättaste är att slänga sig i när man ändå ska i. Sen är det ju underbart varmt i vattnet.

Mamma hade fixat pastasallad som vi åt efter doppet. Smakade jättegott!

Sen gick vi ner till huset och fikade och satt och pratade. Oliver var riktigt trött och förskte t.o.m sova på träsoffan. Han somnade omedelbart i bilen när vi drog hem klockan fyra.

Vi lämnade av mamma, Victor och Oliver hos mamma. Jag har precis duschat. Rygg och axlar är röda. Ska strax ta cykeln upp till mamma. Lägger ut bilder från dagen lite senare.


God morgon!

Oliver väckte mig 07.15. Danny som hade somnat i Kevins rum efter att ha kollat film till fyra - fem kom in för att hämta Oliver. Jag kände mig ganska pigg och sa att han kunde gå och sova istället. Jag hade ju faktiskt sovit till nästan halv åtta. Han kunde inte heller somna utan lade sig på soffan och läste Unt.

Idag ska det bli varmt, varmaste dagen hittills. Blir nog att vi åker en tripp till Borrlövsta. Måste vattna blommorna och gräset. Sen kanske vi ska ta och så lite till. Efter den här veckan av torka borde geggan ha lagt sig. Kratta jord och gräva är kanske inte vad man orkar i hettan men ett måste om vi ska få ordning på tomten i år. Sen blir det väl några dopp i den härliga poolen!


God natt!

Nu tar jag natter.

Hoppas på sovmorgon imorgon!




Nu är det klippt...

... för Oliver. Danny har fixat till hans frilla idag. Blev jättefint!


Härlig eftermiddag och kväll.

Efter jobbet tog jag och Danny cyklarna till Skölsta för att hälsa på Peter och Nicole. Vi stannade vid mamma och hämtade upp Olivers badbyxor och frågade om Victor ville följa med. Han valde att stanna hos mormor för att sen åka hem.

Oliver och Eleni lekte jättebra. De satt och grävde tillsammans i sandlådan och badade senare i poolen. Fick även se att lillasyster kan vara vaken ibland. Wilma ser ut som Ronja rövardotter. Hon är så himla söt! Och storasyster Eleni, vilka ögon - de finaste jag någonsin har sett.

Vi bjöds på pastasallad och vin. Det var så härligt att sitta ute på deras stora altan och bara njuta. Umgås, dricka och äta gott och bara titta på när ungarna lekte.

Här är lite bilder:


Lycka är...

att få komma hem till en städad lägenhet och bäddad säng!

Det fick jag göra idag. :)

RSS 2.0