Grattis mamma!



Grattis Älskade mamma på din 65 års dag. Känns så sjukt tråkigt att inte kunna komma och gratta dig när du fyller år. Jag hoppas att alla andra firar dig desto mer!

Vi ska fira dig när vi orkar och är friska.

Du är den bästa mamma man kan ha och du ställer alltid upp. Tänk bara i tisdags när du skulle hämta Oliver och Kevin på skola och dagis och samtidigt tar på dig att ha Melker och Meja också. Du är kanon!

Mamma - jag Älskar dig!

Läge - lågt...

Har legat i soffan/sängen hela dagen i dag med. Känns aningens bättre i halsen idag då jag kan svälja utan att behöva säga aj efterråt. Finns det ett handfat/diskho i närheten väljer jag dock fortfarande att spotta.

Öronen sticker fortfarande vilket de inte borde göra då doktorn sa att de var fina. Däremot har jag fått en jävla hosta. Tur att man har Cocilana hemma. Dessvärre har jag inte ätit så mycket så jag är lite rädd för att ta den på tom mage.

Oliver har till slut låtit sig övertalas att ta medicinen efter att i går vid två tillfällen kräkts upp den. Har dock bara fått halv dos i dag så att i morgon får vi köra på som man ska. Han vill inte äta mat men äter gärna kräm, gröt och semla. Han får äta vad han vill bara han äter!


Vilken mardröm

Igår vid fem blev smärtan ännu värre. Mellan sex och halv tolv sprang jag upp konstant och kräktes slem. Fick en mardrömsnatt som jag aldrig trodde jag skulle ta mig igenom. Har aldrig någonsin haft så ont i halsen. Vid fem inatt satt jag med ett litet glas blåbärssoppa och försökte dricka med sugrör. Jag var så törstig men det gjorde så ont. Den decilitern tog mig ungefär en kvart att få i mig.

Imorse fanns inget annat att göra än att ringa hemläkarjouren. Doktorn var här vid ett och det visade sig att jag hade Steptokocker i halsen. Han tittade även på Oliver och han hade samma sak.

Nu har pappa precis varit här med den uthämtade medicinen - Tack pappa!

Sitter o kämpar i mig lite blåbärssoppa för jag måste äta i samband med att jag tar medicinen. Eftersom jag inte tål kåvepenin fick jag Ery-Max. Jag hoppas att Oliver som fick Kåvepenin kommer tåla den. Victor är ju också allergisk mot Kåvepenin. 

När man hellre går till handfatet och spottar ut saliven än att svälja - då förstår man hur ont det gör att svälja.


Gör mig frisk!

Jag har varit vaken en timme nu och ska strax gå och försöka somna om. De här jävla stickningarna i öronen gör mig tokig. Ögonen och näsan rinner ikapp. Hostar också och det värker i bröstet.  

Jag vill bli frisk nu - två dagars sjukdom räcker!!!

Jag gråter

Gick in på facebook nyss för att titta vad alla gjort under dagen. Hittade detta videoklipp på Limpan. Han är så jävla störtskön. Jag skrattade så tårarna rann. finns ingen som kan få en och skratta som han.

http://www.youtube.com/embed/c9dyVtW9t98


Näsblod

dsc00737 (MMS)

Hemma idag. Öronen sticker och bihålorna ömmar. Hostar till och från och jag känner mig så trött. Sista timmen har jag blödit näsblod. Konstigt för det har jag nog aldrig gjort förut. Blir hemma imorgon också.


Aj, aj, aj...

Håller jag på att bli sjuk?

Det sticker i öronen, svider bakom ögonen, halsen värker och mandlarna är som pingisbollar och det trycker som fan över bihålorna. Huvudvärken börjar komma.

Ska lägga mig så fort Kevin somnat, proppa i mig Alvedon, ställa klockan på halv sex och vakna imorgon - Pigg som en nötkärna!


Månadens tråkigaste



Då var räkningarna betalda. Även om det svider så är det skönt att få det gjort. Vissa räkningar svider mer än andra:

  • Tv - licensen - Kommer det någon med antenn på ryggen om man inte betalar?
  • Fackavgiften - Känns som 1000 spänn rakt ner i sjön.
  • Elen till sommarstugan. Vi har inte varit där sen i somras och ändå kostar det oss 600 per kvartal bara för att man har el även om den inte används.

Sen finns det ju faktiskt räkningar som man betalar för att man vet att de faktiskt ger något bra tex dagis och bensinräkningen.

Nu är bilbesiktningen betald också. Får väl se vad service/reparations kalaset kommer kosta. Känns skönt att svärmor och pappa erbjudit sig att hjälpa till på ett hörn.

Men snart, då är vi också på fötter och kan betala våra räkningar utan att det svider. Eller svida kommer det nog alltid att göra men det kommer finnas pengar kvar att göra roliga saker för.

 




Plötsligt

... känns allt lite bättre. Jag har betat av min långa lista av måsten. Kan säga att den var inte kort. Den har hängt över mig länge och blivit längre och längre.

MAN SKA INTE SKJUTA UPP TILL MORGONDAGEN DET MAN KAN GÖRA IDAG!

Nu har jag i alla fall kapat listan nästan till noll. Bilprovningen är ombokad, tandläkartiden ombokad, mail om Victors cykel till Folksam är skickad, telefonlistan till dagis som Danny fixade åt mig är kontrollerad, osv...

Kvar tills morgondagen ligger högen med räkningar. Fixar dem innan jag drar till jobbet.

Har även tvättat i kväll. Gick inte som jag tänkt mig då den ena maskinen var trasig - Grr. Men all svart tvätt är ren och nu väntar jag bara på att Victors vinterjacka ska tumlas klart.

Att jag tagit två extrapass denna vecka och förlängt lördagspasset med antal timmar känns drygt men ett måste. Snart så slipper jag förhoppningsvis allt vad extrapass heter. Nästa onsdag är jag ledig och då ska jag inte ta något extrapass - bara vara hemma, ligga på soffan och njuta.

Ähe? Precis - någon soffliggare blir jag aldrig - för mycket spring i benen!

Nu ska jag vika tvätt och sen sussa - God natt!






Tisdag morgon

Idag är vi uppe tidigt precis som igår. Ska åka och lämna ungarna på dagis/skola till sju. Känns lite ovant att hänga på låset för att lämna dem.

Victor är hemma idag med feber. Hade varit skönt att få vara hemma och vabba honom men det får man ju inte.

Ikväll ska jag slänga all skit som vi har på balkongen och i förrådet. Föreningen har ställt upp en container hela veckan och i den får man slänga precis vad som helst. Vi kommer fylla halva containern bara med vårt skräp. Sen kommer jag kunna göra jättefint i förrådet.

Blir även tvätt i kväll, jag bokar ju alltid tisdagar och det känns skönt att ha en bestämd dag och tid som är avsatt för det.

Nu Maxi och löningsdag.

Nightmare

Kvällen avslutades med att sortera alla räkningar. Ingen rolig matematik!

Nu blir det en mardrömsnatt - God natt!

Vi ska bara till Mio...

Strax efter tolv knallade vi iväg hela familjen för att gå till MIO och sen till cykelaffären vid Media Markt. Vi skulle kolla hur soffan var uppbyggd på MIO för vår är lite svajjig.

På MIO fick vi rådet att flytta på soffan och se om den svajjade då också. Det kunde nämligen vara så att golvet lutade. Sen skulle vi kolla om soffan var sne. Killen var supertrevlig och sa att det var ingen panik för vi hade tre år på oss att reklamera.

Inne på cykelaffären kollade vi om Victors cykel var påväg. Den skulle ju komma i februari men vi har ju bara ett halvår på oss att lösa ut en ny. Om cykeln är försenad så var vi rädda att allt kanske går upp i rök. Det gick bra där med och han som vi pratade med sa att cykeln var påväg och att om det blev någon försening så var det inga problem. Det var bara att ringa till Folksam.

Efter att vi uträttat våra ärenden hamnade vi i massagestolarna på Media Markt. Där blev jag och Victor sittandes i säkert tjugo minuter medans de andra tre drog till Toys´r us.

Sen tog vi Hemtex, Jysk, Lekia och IKEA. På IKEA blev det budget fika - hela familjen blev nöjda för 63:- Hade vi gått på Landings hade det gått på 63:- per person. Korv+dricka kostar ju 10. Bara dricka kostar 9:- Så Danny beställde in 4 korvmål för 10:- = 4 korvar till Danny och dricka till honom och alla barnen. Kaffe och bulle kostar 5:- till mig och Danny. Sen köpte jag ett paket negerbollar i IKEA affären för trettonkronor. Sen satt vi i sofforna precis när man kommer upp på IKEA och fikade. Den här gången vann vi över Ingvar för vi handlade ingenting mer.

Den korta promenaden till MIO tog nästan fyra timmar...


Tvetydigt

När vi var på Jysk gick Danny fram till kassörskan och frågade vad de tog för den billigaste madrassen? Jag höll på att garva ihjäl mig.

Kassörskan skrattade hon med.

Söndag morgon

Idag är jag trött - huvudet värker och jag skulle vilja sova hela dagen. Har vankat upp och ner hela natten och kollat Oliver som fick hög feber igår kväll.

Fick byta lakan två gånger då de var genomblöta av svett. Just nu har han ingen feber men alvedonen från inatt kanske fortfarande sitter i. Han är väldigt lugn i alla fall.

Nu blir det duschen & ett glas Treo.


Kvällsmat?

Blev en tur till ut för att inhandla kvällsmat och lite lördagsgott. Vi släppte av en kompis till Kevin på stan där han bor och sen besökte vi Willys på Björkgatan.

Shit vilken skabbig affär! Stökigt och rörigt men massor med kunder. När vi kom till kassan stötte vi på något som jag aldrig sett förut. Några sorts egenscanningsmaskiner alá IKEA. Vi provade och det var riktigt smidigt.

Vad det blev för middag? Hamburgare med bröd och strips. Till sista avsnittet av Stjärnorna på slottet ska vi dippa grönsaker - mums. Och känns det för nyttigt så finns det en 400g Toblerone i skåpet. Det kanske är dags att äta den innan den blir gammal - fick den av Charlotte första advent och det vore ju synd om vi blev tvungna att kasta den pga utgånget datum...

God kväll!

11 000 steg!

Har varit ute och gått med Susanne i en och en halv timme. Fick ihop 11 000 steg - inte illa!!!

Vi promenerade i Årsta, mot Vaksalakyrka genom Brillinge förbi Gränby och sen mot Årsta igen. Var så himla skönt att komma ut och röra på sig.

Vi tog en liten sväng på kyrkogården för att titta lite. Susanne hade inte varit till Marias grav så vi tänkte hälsa på henne. Tyvärr så hittade jag den inte men jag tror att det var för att den var så långt upp och där kunde man inte gå pga all snö. Jag sände Jampa en tanke när jag gick förbi hans grav. En ensam ros och ett brinnande ljus prydde hans grav. Tragiskt när så unga människor går bort och försvinner.

Vi tog en sväng in på Årstahallen för Susanne skulle köpa batterier. Hon har köpt någon sorts katt skrämma som hon ska ha på tomten så att katterna inte går in där och skiter - hahah!

Känner mig helt slut nu och förvandlas till en soffpotatis resten av kvällen.




Hatten på!

dsc00735 (MMS)

Hittade precis Oliver lekandes helt naken förutom hatten. Gullunge!


God morgon!

God morgon!

Har varit vaken en timme nu och ska strax hoppa in i bilen och åka och hämta Kevin som sovit hos sin mamma. Sen blir det fotbollsträning för honom och Danny.

Victor ligger i sängen och käkar frulle. 9:15 blir han hämtad för rugbyträning på Liljeforssskolan. Vilken tur man har att en av tränarna bor här i Årsta och kan ta med honom varje helg.

Vad ska jag och Oliver hitta på då?

Först en ordentlig frukost och sen blir det någon uteaktivitet. Susanne och jag ska gå en långis idag och jag hoppas att vi får me oss de flesta av våra familjemedlemmar. Victor lär dock blankneka. Men vem hade inte gjort det när man var fjorton? Gå på promenad med mamma och pappa - pinsamt...

Ha en bra dag alla!


Dags o ta natter

Kvällen spenderades hemma hos Pelle & Susanne. Danny och Pelle lagade mat och jag och Susanne tittade på och drack lite rosa fuskskumpa.

Kvällen rullade på som den brukar och klockan drog iväg. Trevligt som vanligt och imorgon ska vi ses igen. Blir väl runt lunch och då står en långpromenad på agendan. I alla fall för mig och Susanne.

Natti, natti.


What?!

Min lilla kille överraskade mig stort i morse. När vi skulle gå till dagis ville han inte ha nappen och snuttefilten med sig.

- Mamma, jag har ju en filt på dagis och nappen behöver jag inte!

Jag trodde inte mina öron. Så nu ligger filten och nappen på Olivers säng. Undrar hur det går vid vilan?

Är ett himla stort steg då mitt hjärta skulle ha nappen i munnen hela tiden om han fick.

Dagens fråga?

Hur länge kan man egentligen sova?

Min sambo har sovit sen halv åtta igår. Det är 13,5 timmar!!!

Måste nog kila in och titta om han lever...

Perfekt

Blev så himla glad nyss då jag läste en lapp som satt på anslagstavlan nere i trappen. Normalt är det ju bara klagomålslappar som sitter där men idag var det något bra.

Vecka 4 kommer det finnas en container på gården där alla kan slänga skräp som de vill bli av med. Gissa om vi har skräp???

Äntligen blir jag av med all skit i förrådet på ett lätt sätt och vi kan ställa ner alla flyttkartonger med prylar som står här uppe. Nu behöver vi inte köra tio varv med Pelles släpkärra. Dessutom kan man ta det pö om pö medans man sorterar. Helt enkelt lovely!!!

Nu kommer vi få ett toppen fräscht förråd och en balkong utan plankor och barrlös gran.

Tänk att man kan bli så glad för en liten lapp på anslagstavlan!

Nu ni!

Till helgen ska jag koppla in min scanner i datorn. Sen ska jag knalla ner i förrådet och hämta upp alla gamla kort som ligger nerpackade i kartonger. Tänk vad mycket minnen som gömmer sig i de där fotoalbumen. Minnen som jag vill dela med mig av. 

Nu kommer det bli skratta av!

Så alla ni som har något kort som ni vet att ni skäms över - blunda!!!

Eller sätt in pengar på Pg - konto 7103..-.... Bums!!!


Semla!

Årets första semla intogs idag tillsammans med min mor. Egentligen hade hon köpt den ena till Danny och den andra till pappa. Hon och jag bantar ju ständigt så vi äter inte sånt - hm...

När vi satt där och drack kaffe sneglade jag på semlorna och sa att vi kan ju dela på Dannys eftersom han ändå inte är här. Jag delade semlan och gav halva till mamma.

Gissa hur lång tid det tog innan vi ätit upp båda semlorna?

Typ 2 minuter!!!

Är man en Heller typ 1 så är man.

*SUCK*

Det är fan inte sant - som om vi inte har tillräckligt med räkningar den här månaden? Nu har biljäveln fått problem också! (Jag älskar den normalt men inte just nu)

Måste ringa en Skoda verkstad OMEDELBART då det indikerar på att det är något fel med krockkudden. Gissa om jag var rädd när jag skjutsade ungarna till skolan/dagis?! Tänk om krockkudden skulle lösa ut medans jag körde...


Ingen lök!!!

Idag blev det Korvstroganoff till middag. Min gamla favvorätt innan jag blev veggis. Gör naturligtvis den som jag minns och då med massor av lök!

Vår mellankille kan absolut inte äta lök och andra grönsaker. Därför brukar jag hälla i löken det sista jag gör för att de andra i alla fall ska få njuta av den godaste korvstroganoffen i stan. (Tro mig, jag vet!!!)

Idag när vi åt började Kevin plötsligt att hitta lök i sin mat! Finns ingen sa jag - din mat låg redan på din tallrik när jag hällde i löken. Han vidhöll att det var lök och fortsatte att peta...

Så vad är vitsen med att göra utan lök när han ändå kan plocka ur lökbitar som inte finns? HAHAHAH!!!

Fick ett tips om att mixa ner löken istället men det blir inte riktigt det samma. Det är ju själva lökbitarna som är goda.

Barn är underbara! (och lök med!)


Måndag kväll

Gjorde pannkaka till middag - ingen viktväktar middag men väl en favorit middag för ungarna. Gott var det även om det var hemskt att göra dem. Just då mådde jag så himla illa. Det har gått över nu, kvar är bara min huvudvärk. Ska försöka lägga mig tidigt ikväll för jag tror att det är sömn jag behöver.

Har suttit på facebook och fixat en grupp åt min gamla klass. Hade sexton av tjugotre på min vänlista - inte illa. Nu ska jag bara försöka få tag på de resterande samt övertala Olof att han måste skaffa facebook.

Oliver sitter med sina Woodykläder och leker med sitt Toys story lego. Kevin leker med så gott det går samtidigt som han kollar på tv. Vad Victor sysslar med behöver jag väl inte ens skriva.

Danny är ute på hemligt uppdrag så vi är solo ikväll.


God morgon!



Hade en sjukt rolig lördagkväll och glädjen sitter kvar i kroppen ännu. Gick till sängs redan halv tio igår så nu känner jag mig utvilad och fräsch. Huvudvärken är borta och allt är på topp.

Måndag - here I come!

Two moore

Hittade dessa på facebook - behövs nog inga ord... PARTY, PARTY!!!


Anneli & Anneli 40 år

Hade en skitkul kväll igår på Annelis och Annelis 40 års fest. Vi var i en lokal i Svartbäcken som var jättemysig. Det var sjuttiotalstema men som sagts innan var mitt bidrag till detta sjuttiotal bara min blåa ögonskugga.

Välkomstdrink i form av bål - tror jag välkomnade mig själv fem gånger...

Vi bjöds på en härligt hemmagjord buffé lagad av 40åringarna och deras mödrar. Smakade underbart gott! Jag och Danny hamnade vid samma bord som Anneli och hennes nya snubbe Jonas. Vi hade mycket att snacka om då han har sitt hem i närheten av Borrlövsta.

Sen blev det dans,sång, musikgissningstävling, mingel och skratt!




Och när en full brud får en kamera i handen mitt i natten kan vissa konstiga kort dyka upp...


Puss

dsc00728 (MMS)

Puss


Mmm

dsc00727 (MMS)

Mmm


40 party!

dsc00725 (MMS)

40 party!


Party!

Ska strax börja göra iordning mig för 40-års fest med Anneli som huvudperson.  Oliver är lämnad hos mamma, Victor åker med dit när morfar skjutsar oss till festen.

Trött som fan efter tidig öppning och huvudvärk sen igår. Just nu har jag inte ont men värken ligger i bakgrunden och väntar på att stiga fram igen.

Det är 70-tals fest men sena som vi var han vi bara med halva utstyrseln till mig genom besök till Röda korset. Åt Danny han vi inte med att köpa någonting. Så nu skiter vi i temat och kör party, party alá 2011-tal!!!

Börjar elva imorgon så Gud - GE MIG STYRKA!!! (och ett friskt huvud)

Lena 50 år!

Nu kan jag avslöja min andra hemlighet - firandet av Lenas femtioårsdag!

Egentligen fyller hon på söndag men vi firade henne idag istället. Självklart är hon ju ledig på söndag. Jag var in på jobbet i går och skrev grattis skyltar och hämtade pengarna från insamlingen. Sen drog jag ner på stan för att köpa hennes present. Begav mig till Lustgården där det inhandlades en massageolja med smultronlukt och ett presentkort på 750:-

Så nu ska gammeltanten få lite fart i sänghalmen!

Vi passade på att gratta henne när hon käkade lunch halv tre. Med tårta, blommor och paket hoppade vi fram och sjöng för henne. Hon blev jätteglad!

Här kommer lite bilder - har dock inte kunnat reducera rödaögon då jag använt Kevins dator.




För den som undrar över bilden så är den tagen på Lenas möhippa för typ tio år sedan. Det är jag som lagt det underbara sminket.

Tårtan är gjord i Maxibageriet.

Min vän Treo!



Efter en natt utan sömn och med sprängande huvudvärk sitter jag nu med ett glas Treo. Ska äta frulle och sova en timme innan det är dags för jobb och hemlighet nummer två - den roliga!

Mitt hjärta

dsc00724 (MMS)

Oliver sover så sött. Underbara hjärtat!


Bröstcancer



En av hemligheterna jag skrev om igår kan jag avslöja idag - den tråkiga. Eftersom min vän har varit väldigt öppen med sin bröstcancer så känns det inte som något dumt att skriva om den. Det känns snarare bättre att kunna berätta om det och att tjejer i min ålder faktiskt också kan få detta hemska.

Min vän fick sin cancer för två år sedan precis innan hon skulle fylla fyrtio. Hon gick på strålning och operarade bort en bit av sitt bröst. Jag var med när hon klippte sitt långa hår kort för att slippa stå där en morgon med kudden full av hår. När hon började tappa håret var hon modig och rakade bort allt. Jag tyckte hon var tuff - jag hade nog kämpat om varje litet hårstrå. Hon fick en peruk men det var inte något för henne. Den satt väl på tio minuter innan den åkte av och gömdes någonstans.

Håret kom tillbaka och naturligtvis glädjen över att ha besegrat sin cancer även om det tar fem år innan man räknas som frisk.

Nu i julas när hon kände igenom sina bröst kände hon plötsligt nya knölar. En stor hård knöl. Panik - ångest - tårar! Hon ringde doktor och fick tid för mammografi.

Det var där vi var idag. När hon gjorde sin röntgen satt jag i väntrummet. Sen kom hon ut och vi väntade på resultatet. Då kom en sköterska ut och sa att det skulle göras ultraljud också. Jag kände paniken - shit det här klarar inte jag. Jag försökte tänka mig in hur min vän kände det.

Vi gick in och min vän fick lägga sig på sängen. Jag sa åt henne att försöka slappna av men det kunde hon naturligtvis inte. Sköterskan som hörde oss sa:

- Du kan slappna av, vi såg ingenting!

Då kom tårarna. Min väns lättnad - shit!

När doktorn kom in förklarade sköterskan för doktorn varför hon grät. Sen kollade doktorn noga, noga med ultraljud. Det syntes ingenting.

Det var med lätta steg som vi lämnade sjukhuset.

Sköterskan poängterade att hon skulle fortsätta och kolla sina bröst men bara en gång i månaden. Varje löning, efter mensen, första måndagen i månaden - någon dag som man själv tyckte var lätt att komma ihåg. Detta är något som alla kvinnor borde göra. Jag har inte gjort det förut men kommer börja med det nu. Gör det du också! 










Puh!

Trött som fan. Att vara ledig är ingen dans på rosor. Klockan ringde halv åtta och sen var det fullt ös hela dagen. Jag lämnade Oliver på dagis fast jag var ledig då jag hade så himla mycket som jag måste uträtta. Dessutom har han ju varit hemma sen den 22:a december så jag tycker inte att jag behöver ha någon ågren över det.

Vet inte var all tvätt kom ifrån men jag hade fyra stycken överfulla IKEA kassar med smutstvätt. Tur att jag kunde boka dubbel tvättid i tvättstugan.

Samtidigt som jag tvättade städade jag här hemma. Har försökt och tömt alla kartonger som jag fyllde när vi tömde klädkammaren. Tror bestämt att vi ska inhandla ett smalt skåp också - det behövs och det får plats.

Sen bars det ner kartonger, färgpenslar, julsaker och dyl i förrådet. Allt är bara inkastat för att jag ska ta en heldag och vara där nere och bara kasta, kasta, kasta! Sen går alla kartonger in som på räls. Varför ska man spara gammal skit? Släng eller ge till dem som behöver!

Sen var det en sanbbis upp till Gränby för att fixa lite där. Handla present till brorsan, gå till banken, apoteket mm.

Hem igen, promenad till Årstahallen, hämta Oliver, åter till Årstahallen då jag glömde snus, hem och laga mat, äta, diska och så... iväg till Tompa på 36 års kalas!

Puh - ni ser vilken dag!

Imorgon är det också fullt upp men då är det två hemlisar som ska fixas - en rolig och en tråkig!

Grattis lillebror!




Grattis på födelsedagen min älskade lillebror!

Snäll syster som jag är valde jag ett fint kort istället för något du skulle skämmas för...

Vi ses ikväll!


Pelle 36 år!



När vi käkat middag drog vi hem till Pelle och Susanne. Pelle fyllde 36 år och vi ville naturligtvis gratta honom. I present fick han två feta cigarrer från Chocolat. (Dannys och Pelles stora nöje)

Jag försökte tänka på vad jag stoppade i mig av Susannes goda kakor. Blev en liten, liten bit fransk chokladtårta och en STOR muffins med banansmak. Smakade Great!!!

(Hade jag inte räknat points hade det blivit betydligt mer för Susanne är en hejare på kakor, vi ligger i samma klass när det gäller framställning av bakverk och konstigt nog gör vi nästan exakt samma kakor också)


En liten Freddis




Alla säger jämt att Oliver är så lik sin far. Han är faktiskt lik mig också!!!

(mammas manchesterbyxor där på sidan är inte att leka med...)

21071 steg

Inte illa - då jag inte hunnit med någon långpromenad idag.

Hoppade över viktväktarna då det bara kändes onödigt att gå dit. Vågen var av precis samma åsikt som förra veckan så jag orkade inte stanna kvar på jobbet och invänta ett +-0 resultat.

Imorse åkte i alla fall stegräknaren på för att få lite fart på tanta. Jag har bestämt mig för att inte äta av extra pointsen utan bara koncentrera mig på mina 29. Idag har det funkat jättebra!

Nästa vecka kanske man kan få stoltsera med ett härligt - minus ett kilo! eller nått hekto i alla fall...

Danny - frisören!

Ni vet väl om att min sambo frilansar som frisör?! Inte bara att han klipper sig själv. Stadiga kunder är Pelle, pappa, Oliver och Victor.

Igår var det Victors tur. Han var rejält långhårig och hade inte klippt sig sen skolan började i augusti. Vi hade väldigt roligt åt hans polisonger och Danny sparade dem till sist.


Snölykta

dsc00721 (MMS)

Blev så sugen på att göra en snölykta så jag sprang ut själv vid fem och gjorde en. Kul som fan var det och lyktan blev jättefin!


Grädde m wåffla

dsc00720 (MMS)

Grädde m wåffla


Snowmongo

dsc00718 (MMS)

Olivers snögubbe!


She is back!

dsc00717 (MMS)

Snowbeauty är tillbaka på Vitkålsgatan. Förra året gjorde hon en avstickare till Moralund efter att två år i rad varit på Vitkålsgatan. Brösten är fylligare i år då hon förstorat dem ordentligt!


Snowbeauty

dsc00716 (MMS)

Snowbeauty


Viktväktarna


Det kommer en tid...

...när det är dags att ta farväl och kasta ut den fina granen...

                                                                            ....som inte är så fin längre.



Snölek

Som ni sett tidigare tog vi oss alltså en rejäl omväg till kullen. Drog till Pelle och Susanne först för att hämta upp dem. Danny var redan där då han hjälpt Pelle att skotta taket från all snö.

Det var roligt på kullen och jag åkte en hel del. Min modiga lilla treåring är crazy, precis som jag var. Ingen rädsla alls där. Gupp och branter - inget är läskigt.

Vädret slog om och det blev blåsigt och snöigt. Vi var på kullen några timmar innan vi gick hem igen.

Här kommer lite bilder från promenaden till Susanne. På kullen blev det inga för batteriet tog slut.


På fjället

dsc00715 (MMS)

På fjället


Påväg till kullen

dsc00714 (MMS)

Påväg till kullen


Förstora läpparna?



Fredrica Anka knallar runt i Ankeborg...

Google!

När jag söker på Google så händer det allt oftare att jag hittar mina egna bilder. Nu skulle jag ha en bild på Årsta kullen och då ploppar denna upp:



                        Meja, Melker och Oliver


Tänk vad allt finns registrerat och sparat på nätet.

Sökte på bilder på Oliverforsten (med precis den stavningen och ihopsatt) då kom typ alla bilder från hans blogg upp. Det är fan scary! (men roligt också) Finns massor från min blogg också. Kolla vad som finns sparat på ditt namn!

Ha en bra dag alla - vi är inom kort på väg ut för en heldag i snön!

Babyboom



Var kommer alla gravida och nyblivna mödrar ifrån? Just nu vimlar det av dessa i min omgivning. Känns som det pluppar upp nya gravida varje dag.

Grattis till er alla i alla fall.

Jag vill ha en flicka...

Fredag kväll

Efter maten kom Pelle & Susanne över. Börjar liksom bli en vana...

Vi tittade på Lets Dance eller ja... tv:n stod på men vi hörde inget. Oliver var i sitt esse och dansade och sjöng. Sen började han dra ner brallorna för att visa snoppen. Lilla fröken Filippa tyckte det var roligt och vi skickade in dem på Olivers rum. Där kunde de titta på snoppen själva tyckte vi.

Lite vin, vindruvor och saltapinnar senare - vid tio drog de hem. Jag lade mig i soffan och gjorde lite sudoku. Ska hoppa i säng nu. Imorgon blir det långpromenad med ovannämnda och pulka åkning på Årsta skutan.

Natti, natti.

Dags att dra

Tror jag stämplade ut runt tjugo över så det börjar bli läge att dra. Den här elva - timmarsregeln gör ju att jag inte kan börja nio som jag ska utan får börja någon gång efter nio beroende på när jag stämplade ut.

Jobbar nio och fyra. Om någon vänlig själ finns där uppe går jag hem klockan tre...

Nu ska jag åka till Becca som jobbar öppning och se vad hon ställt till med - HAHAH!

Nu är dagen slut

Blev en bra dag idag. Först sovmorgon, sedan shopping, mys med Oliver i soffan innan jag drog till Maxi för ett nattpass.

16 - 22:30 bara flög iväg. Jag hade nästan inga kunder alls och när klockan var nio var spelhörnan nedsläkt, alla program slängda och lampan i viloläge. Halv tio var allt fixat och jag ringde Nicklas för att få kvällstidningarna. När klockan var 22:00 var jag klar men då...

- De här strumporna går in för fel pris!

VA FAN!!!

Fick ringa Helena som fick komma ner och kika. Bara för att få kunden iväg från butiken lät hon honom få sina 2-pack strumpor för 14:- fast de egentligen kostade 29:50. Men då visade det sig att han hade tre par till... SUCK!!!

Tjugo över tio var jag i alla fall klar och drog hem.

Nu har jag softat lite framför datorn och ska hoppa i säng. 9 - 16 imorgon sen ledig helg - lovely!


Skön bloggställning



Hittade kortet i kameran när jag skulle ladda ner kortet på min shoppingrunda. Danny måste ha fotat i förrgår och jag har inte ens noterat det.

Jävligt skönt i alla fall att ligga med datorn i soffan.

REA PÅ MQ!

Finns det någon bättre rea? MQ:s rea har alltid kläder som håller måttet. Kläder som man kan använda i många år till. Inget som är omodernt om en månad.

Med tusen kronor på tillgodokontot intog jag butiken på Gränby centrum. Väskan som jag köpte förra veckan och lämnade tillbaka hamnade nu i min hand igen. Att från början ha kostat 1500:- till att förra veckan kosta 999:- och nu var nere på 500:- gjorde att jag bestämde mig - JAG SKULLE HA DEN!!!

Sen hittade jag lite bastoppar och två scarves - summa 1029:- = jag betalade 29:-

Tog ett litet varv på VILA och det kostade. Ett par byxor senare, två linnen och 2 toppar - minus 864:-

Men det var jag värd. Så nu kom jag hem med en hel drös nya kläder för bara 900:- Känns kanon!


Sovmorgon - igen!

Vaknade klockan nio av att det var tyst - alla sov! Jag gick upp och kollade Olivers säng för jag misstänkte att den var sjöblöt - men icke.

Väckte Oliver för att vara på den säkra sidan av att inte behöva byta sängkläder men nu har han legat i soffan också och är inte kissnödig.

Fick ett sms från Robban om att Victor sovit i 14 timmar och undrade om han skulle väcka honom? Killen somnade alltså sju igår och sover än. Fjällvärlden är bra för honom!

Nu ska det ätas frukost och greja lite. Sen ska jag ta en snabbis upp till Gränby och kolla på MQ:s rea. Har ett tillgodokvitto på 1000:- så något kan jag handla.

Jobbar 16 - 22:30 idag och det blir första stängingen sen i somras. Har ju lyckas byta bort alla hitintills. Dagens stängning har jag dock inte kämpat för att få bort. Dubbelön och en ledig dag med hemmavarande barn är helt ok - dessutom fick jag ju en härlig sovmorgon också!

Var ligger Fyrislund?



När jag skulle gå hem från jobbet igår runt 15:25 kom det fram en gammal man till mig och Emma och frågade om vi visste var Fyrislund låg. Vi förklarade så gott vi kunde med ställen som IKEA, Livetsord, B&W...

Han berättar att han ska till bilprovningen och visar en lapp där det står 14:10.

Jag säger - men inte idag va?

- Jo, säger han.

Då är du nog lite sen... Din tid var ju för nästan en och en halv timme sen...

Vi pratade lite och jag förklarade att det inte var någon idé att åka dit. Han skulle ju ändå inte få komma in.

- Jag får väl åka hem och boka en ny tid då, svarar han till slut.

Men hallå?! Hur länge hade han varit och letat efter Fyrislund? Det var nog dags för honom att parkera sin bil för gott och börja ta färdtjänst istället.

Himla gullig var han i alla fall!

Äntligen!

Har varit på IKEA och köpt en garderob till klädkammaren som numera är ett supertjusigt kontor. Pappa och Danny har monterat det och ställt på plats. Blev jättebra och tog inte upp någon större yta alls.

Jag har börjat vika ihop alla kartonglådor som jag köpt på IKEA. Fortsätter i morgon. Ni ska få se ett kort när det är klart. Kommer bli en av världens mest välorganiserade garderober - hahah!




Neeeeeeeeeej!!!



Camilla - jag håller tummarna för att det går bra! Det får inte ha kommit tillbaka.

Fan, fan, fan!!!


9:45!!!

Underbart med sovmorgon, Tack älskade mamma!!!

Nu blir det dusch och frulle. Sen får vi se vad dagen har att ge.

SOVMORGON!

Imorgon blir det sovmorgon!

Oliver är hos mamma och pappa så inget kan hindra mig. Ledig hela dagen så inget larm behöver ställas. Telefonerna kommer jag stänga av ljudet på.

Så om ni ser någon vara ute och promenera klockan åtta i morgon... så är det säkert jag. Vem fan kan sova när man får?

Natti, natti!


Returmaskinen trasig!

Kund kommer fram till mig:

- Du, det är två pantmaskiner som inte fungerar!

- Jag ringer direkt.

Tar telefonen och ringer till Stefan och berättar läget. Får till svar att han vet om det och att det sitter två lappar klistrade på maskinerna att de är ur funktion och att reparatör är på väg.

- Du, det sitter två lappar på maskinerna...

- DET ÄR VÄL FÖR FAN INGEN URSÄKT!!!

- ...men det står att reparatör är påväg...

- DE SKA FUNGERA!!!

- ... Jo, men saker går sönder...

Kunden vänder på vagnen, knallar iväg med stora steg muttrandes och med ett kroppsspråk som skriker ut vad han tycker om detta.

Hur fan kan man gå omkring och vara så arg? (Det fanns några maskiner som fungerade och han hade inga flaskor med sig hem igen.)

Back on track

Vägning idag efter typ fem veckors icke kämpande - 0,3 kg!!!

Nu är det nya tag och kämpa som gäller. Mitt mål som är satt till morgonen den 19 mars ska inte vara någon omöjlighet alls - tvärtom. Nästa måndag ska det vara ett kg minus. Peppad som fan!


William

william (MMS)

Världens sötaste William! Jag har fått ett nytt kusinbarn. Grattis Gustav & Therese!


Psst..

Sängen klarade sig torr inatt. Några droppar kiss i byxan vilket väckte honom. Inatt blir det torrt fullt ut - heja Oliver!


Söndag kväll...

...eller nästan natt.

Ni ser - att sova är inte mitt starka ämne. Jag hinner aldrig gå och lägga mig. Skulle behöva några timmar till på dygnet. Varför går klockan så himla snabbt när man sitter framför datorn?

Jag skulle ta ett bad när Oliver somnade - vilket nu är en och en halv timme sen. Man är så himla trött men sen när Oliver somnar blir man pigg. Konstigt.

Idag har jag haft en bra dag på jobbet. Känns som jag gjort nästan allt som jag ska göra imorgon. Och imorgon borde det väl vara ganska så folktomt. Eller har folk hur mycket pengar som helst? Jo men nu ska det ju handlas till trettondagsafton på onsdag. Är det någon som firar den? Är dock glad att den finns för då kommer trettondagen på torsdag och man får dubbel lön - Tack, tack!

Oliver var hos mormor och morfar hela dagen och där var det fullt upp. Snöskottning i flera timmar som avslutades med fika inne. Sen har mormor och Oliver suttit vid datorn och ungen scrollar ju snabbare än mig!

Victor drog till Lofsdalen med Robban och familj. Kul att han får komma iväg och åka lite slalom. Skulle vara riktigt roligt faktiskt att göra det igen. Provade ju för några år sen i Björklinge backen med Charlottes skidor. Tre nummer för små pjäxor men vad gjorde det. Kul som fan var det och efter att ha insett att man bara hann med tre svängar blev det störtlopp istället. Annars har jag inte åkt i någon riktig backe sen jag var sexton.

Näe - nu duschen. Håret behöver tvättas eftersom det kliar som fan! (jag vet, onödig information)

Natti, natti!

Premiär



Min lilla kille börjar bli stor. Inatt ska det sovas utan blöja för första gången. Vi gjorde en extra kiss innan sängen och håller nu tummarna på att det går vägen. En bra start är alltid bra för självförtroendet.

Om inte får jag något att tvätta imorgon...

Happy new year!

Vi var hemma hos Pelle och Susanne igår tillsammans med några till. Vi hade jättetrevligt med massor av god mat och dricka. Jag hade tänkt trappa av vid halv tio eftersom jag skulle börja sju imorse så något fylleslag var inte att tänka på. Blev dock vin lite för länge så jag tog bussen i morse men det var det värt. Jag hade jätteskoj!

Snön vräkte ner och när vi kom ut vid tolvslaget hade det nog kommit en 15 - 20 cm snö på bara någon timme. Vi skålade i skumpa och smällde av lite raketer. Sen började vi plogningen hem. Vagnen gick inte att dra så jag och Victor hjälptes åt att dra den hem.

Tack Pelle & Susanne för en kanonkväll!


Gott nytt år!

Ska strax bege mig till jobbet - med buss. Litar inte på att jag får köra lagligt idag så jag tar bussen. Skulle sluta dricka vid tio igår men jag har för mig att det blev ett glas till med vin. Fick även i mig skumpa vid tolv så det är onödigt att utmana ödet.

Berättar mer om Nyårsfirandet ikväll med bilder för nu måste jag knalla till bussen.

Gott nytt år!

RSS 2.0