Måndag 30 aug.

Ännu en måndag har passerat. Idag hade jag fått på min lott att lära upp Sofia i infon. Att lära upp folk är kanske inte min bästa sida - jag har liksom lite för bråttom. Fast jag försökte att ta allting lugnt och sansat och inte göra något när hon inte såg. Grindarna råkade stängas av sig själv... HAHAHAH!

Imorgon är Sofia med mig igen och då ska hon få göra alla öppningsrutiner själv medans jag tittar på.

På eftermiddagen var det hämtning på dagis följt av matlagning. Det blev spagetti och köttfärssås för killarna medans jag åt pasta med en veg sås.

Kvällen spenderades nere i Årstaparken då Kevin hade fotbollsträning. Jag och Oliver spelade boll, cyklade och hälsade på mamma en snabbis.

Nu börjar det bli dags för sängen - nattinatti.

Bröllop

Igår bar det då av till Spånga kyrka för vigsel mellan Elisabeth och Jörgen. Vi var verkligen ute i sista minuten då kyrkan Danny trodde att det var visade sig endast vara en församlingslokal. Vi kom fram med andan i halsen och en puls på hundraåttio fem minuter innan vigseln skulle starta. Tur nog var det fler som hade samma tidsperspektiv som vi...

Vilket fint bröllop. Elisabeths äldsta dotter Daniella sjöng en egenkomponerad låt som fick hjärtat att smälta. Vilken röst - tårarna sprutade. Vi delade kyrkbänk med Carro och Ulrica Kjällander så det blev en hel del garv. Danny sa t.o.m åt oss att sluta skratta...

Efter bröllopet förflyttade vi oss till Säbygård. Huset påminde om Odinsborg. Det blev Champagne och goda snittar medans vi väntade in brudparet som kom i en vitt vrålåk med burkar hängandes efteråt.

Middagen var en buffé och vi högg in med god aptit. Hamnade bredvid grannar till Elisabeth som var supertrevliga. Hade en jättetrevlig kväll och vi avslutade med en promenad genom Jakobsberg för att ta oss till Dannys mormor för att sova.

Tack Elisabeth & Jörgen för att vi fick vara med och dela Er stora dag 





Allt är fixat

Nu kan jag andas ut - allt är fixat till bröllopet i morgon. Danny var ner på stan och köpte ett par nya skor till mig. De jag hade köpt måste ha varit små i storleken och jag ville prova en 40. Var till Gränby för att byta men de var slut. Så nu har jag samma sko i storlek 39 och 40. Ska lämna tillbaka trettioniorna på måndag. Så om någon vill köpa snygga skor för en hundring - hör av er!

När jag kom hem från jobbet vid halv nio började jag med att färga håret och ögonbrynen. Skippar brun utan sol för jag får alltid huvudvärk när jag använder det - måste vara lukten...

Så nu ska jag strax hoppa i säng och förhoppningsvis får jag sova till halv nio - nio imorgon.

Natti natti

Mår illa

Började må illa vid tio igår och gör det fortfarande. Magen känns konstig också. Ska gå och lägga mig nu och sova till halv tolv. Börjar jobba klockan tolv.


2 Klänningar o ett kanonfynd!

Igår var den stora dagen - dagen då jag skulle hitta en klänning till Elisabeths bröllop som är i morgon. Efter att ha gått igenom nästan alla affärer gick jag till VILA. Eftersom jag vet att Marlene ALLTID hittar något fint till mig hade jag sparat den affären till de sista som en räddning om jag inte skulle hitta något snyggt i någon av de andra affärerna.

När jag klev in mötte jag Marlene med ett leende. - Du måste hjälpa mig, bröllop på lördag. Jag har en jättefin klänning som jag precis håller på att plocka upp svarar hon och tar upp en klänning ur kartongen. Jag tar den och går runt lite och kikar ifall jag kan hitta någon mer. Marlene ger mig tre andra klänningar också och jag går in i provhytten.

Klänningen från kartongen är jättesnygg och jag kommer på att om jag syr om den i banden så blir den ännu snyggare. Det är knyt i fram och jag vill att knytet ska sitta fast under själva bysten istället för att hänga ner på magen. Marlene håller med om att det skulle vara snyggare.

Sen provar jag en grå klänning - sitter som ett smäck! Så himla underbart vacker. Jag bestämmer mig för att köpa båda klänningarna. Till den grå köper jag även en sjal.

Sen startade jakten på ett par skor. Gick in på affären mittemot VILA och hittar ett par läckra pumps i svart med högklack där halva klacken är av stål. Har kostat 400 men säljs ut för 99:- Jag tog dem på direkten!

Senare på kvällen när jag skulle prova klänningarna fick jag mig ett skratt. Den klänningen som jag fått direkt från kartongen hade jag satt bak och fram. Knytningen skulle vara i bak och den var ännu snyggare då! Denna klänning kommer jag spara till framtida fester för den grå var så fin så den vill jag ha på båda bröllopen. Därav kommer jag inte att lägga ut någon bild på klänningarna.

Så för 750:- fick jag två stycken helt underbara klänningar och ett par skor. Det kändes bra.


Vegetariska bönor


Idag när jag stod på jobbet på Maxi och plockade upp veckans nya tidningar kom det fram en kund och frågade var vi hade vegetariska bönor?

Jag var tyst en stund för jag visste inte vad jag skulle svara...

- Hmmm - jag är också vegetarian - men... är inte alla bönor vegetariska??? Jag fick inget svar av kunden men jag visade honom var han kunde hitta bönor.

Lite senare på kvällen kom det en annan kund som är lite speciell. Han är alltid trevlig men han har en konstig attityd lite översittare så där. Han köper alltid röda West och idag när han kom fram frågade jag bara hur många han skulle ha? Han log - vet du vad jag vill ha? Jepp sa jag och tog fram en limpa eftersom han ville ha tio stycken. Jasså vad bra att det fanns svarade han. Sen säger han : Om det skulle vara slut här så finns det ett förråd längre ner efter toaletterna där du kan hämta fler...

SOM OM JAG SKULLE HA MISSAT DET????


Underbar morgon!

Kan det bli mer perfekt?

Fixa med ungar halvåtta på morgonen fast man skulle kunna sova till halv elva.

Betalat räkningar för nästan hela lönen när man hade kunnat bo kvar hemma och bränt pengarna på kläder istället.

Tvättar fem personers kläder när jag hade kunnat sträckt mig till att tvätta mina egna...

Skämt åsido - Jag har inget att klaga över! Jag mår bra och har en underbar familj - i alla fall har de en underbar tvätterska och städerska - Hahahah!!!

Strax ett extrapass på Maxi - I LOVE MY LIFE!!!

(För er som inte fattade att hela detta inlägg var ett jävla tramsigt ironiskt inlägg - Gå och diska!!!)


Moahahah!

dsc00610 (MMS)

Är det en neger som invaderat mitt ansikte??? Näe - det är bara jag som hittade en födelsedagspresent från Kristin. Nu har jag lagt mitt livs första ansiktsmask. Danny trodde jag var galen när jag stod och skrattade inne på toaletten.


Skyll på vädret!

Hade ställt klockan på halv sex. Trött som f-n gick jag upp - tittade ut - och såg att det regnade. Latmasken tänkte - jag sover en halvtimme till och tar bilen till jobbet.

När klockan blev sex ställdes klockan om till kvart över...

Nu sitter jag här och dricker ett glas vatten och ska strax ta bilen till Maxi. Skönt när man kan skylla sin lathet på vädret.


Måndag morgon!

Måndag morgon och semestern är slut. Nu är det drags att dra till Maxi igen! Gjorde en tjuvstart redan igår med ett extrapass men idag är det allvar på riktigt! Känns skönt.

Ikväll blir det ännu mera allvar - berättar mer sen...

Ha en bra dag!

Sexbomb!

Fick en förfrågan idag på facebook om att bli vän. Alltså hur tänker människor? Vem vill bli vän med någon som man inte har en aning om vem det är? Och hur hittade han mig? Jag är verkligen anomym på fejjan och man kan bara se mitt foto och namn.

Denna indiska man - eller vilket land han nu kom ifrån - ville bli vän med mig. Jag funderade ett tag på om jag skulle göra ett undantag och lägga till denna sexbomb - normalt addar jag ju bara folk som jag känner...





Jag har sparat hans namn ifall det är någon som vill adda honom - säg bara till!

Lite hit & dit

Vi drog ut till Ewa på förmiddagen för att tvätta bilen och kolla svamp. Bilen blev jättefin men någon svamp hittade vi inte. Fick i alla fall en skön tupplur på soffan och en god lunch!

När vi skulle hämta Kevin i skolan ville han åka till Christoffer. Han åkte dit och vi andra åkte upp till mamma. Där blev det fika och korsord. Sen kom Danny på att vi skulle åka till Rusta och titta på solcellslampor. Mamma hängde på och halvvägs dit mötte vi pappa som var på väg hem från jobbet. Han hängde med han också...

Rusta, Jula och Ö&B. På Rusta hade de haft lampor för tio kronor men de var slut. Får ta ett nytt varv imorgon nu när vi vet vad som finns. Vi var aldrig in på Coop i Boländerna och jag tror att IKEA också har.


Det tog ett år...

... men idag kom jag iväg till Karin. Sist vi sågs var på hennes 40 års fest för ett år sen. Vi har försökt fått till det men sen har något kommit emellan. Men idag blev det äntligen av.

Jag tog med mig Oliver och åkte dit till sex. Tänkte cykla men tog bilen av rädsla att bli blöt. Dessutom brukar klockan ha en förmåga att dra iväg...

När jag klev in i Karins hall var det som om tiden stått stilla - det kändes precis som igår. Visst, ungarna hade vuxit men annars. Samma glada familj där man alltid känner sig välkommen. Lättsamma och fulla av energi!

Vi hann t.o.m med ett besök på bokbussen. Den har jag inte klivit på sen jag var sju år och var hos mormor på landet. Oliver tyckte att det var jättespännande.

När jag åkte hem så bestämde vi att det i alla fall inte skulle ta ett år till nästa gång vi sågs. För säkerhetsskull handlade jag en almancka av Frida från wwf för att vara säker på att ses innan jul.

Lugn förmiddag

Regnet öser ner i ett höstigt Uppsala och vi sitter inne och slappar. Jag somnade en stund i soffan och vaknade när svärmor kom med sin dator som inte vill vara med längre. Danny håller på att kikar på den och Oliver bygger duplo med farmor.

Jag sitter här och kikar lite på nätet - läser bloggar och kollar fejjan. Strax ska vi åka till IKEA och käka lunch.


Duktiga killar!

Vilka duktiga killar vi har här hemma!

När klockan var halv åtta satt alla tre vid frukostbordet - påklädda. Inget gnäll inget tjat bara glada miner. Allt flöt på utan problem.

Jag, Danny och Oliver följde med Kevin till skolan. En glad kille som hade väldigt bråttom. Vi letade upp nya klassrummet tillsammans. Syslöjdsfröken tog emot eftersom Linda (Kevins fröken) hade inskolning med sin egen son. Vi vinkade av Kevin och gick till dagis.

Oliver fick gå in och hälsa på sina kompisar och fröknar. Han börjar inte förräns på måndag men vi tänkte att det var bra för honom att gå dit och kika lite. Han tyckte det var jätteskoj och ville inte gå när vi skulle åka hemmåt.

Mutat Victor



Nu på kvällen har jag mutat min blivande fjortis inför skolstarten. Om han har minst VG i alla ämnen med undantag för ett G ska han få 1000 kronor till jul. Han måste dock ha VG i tyska. Alla MVG ger 100 kronor extra i bonus per ämne.

Han tyckte detta var en bra deal och jag vet att han alltid är sugen på pengar. Blir att ta några extrapass i november för att klara av att betala. Men det är det värt!

Min vän Treo



Jag gick och lade mig för en timme sen när ögonen började att flimra. Förstod att migrän var på väg. Nu har jag precis vaknat och det gör ont i huvudet. Känns dock som vanlig huvudvärk så nu hoppas jag på bot med Treo.

Har inte träffat min bästa vän på länge men nu var det dags!

Treo - tack för att du finns i mitt liv.

Ni andra - Tack ni också!

Ännu en dag...

...med sol, värme och bad!

Vi kom ut till Borrlövsta vid halv tolv och då började vi med att käka lunch. Hade köpt frysta pannkakor i Rasbo som vi värmde i micron. Sen blev det en stor kaffe innan jag intog krattan.

Danny gick runt med röjsågen och jag krattade och bar. Jag satte fokus på den lilla björkdungen längst ner i hörnet på vår tomt. Några enar och annat sly sågades bort. Blev jättefint!

Och kan ni tänka er - det lönar sig med att röja - Idag hittade jag ett plommonträd som bar frukt!!! Tänk att vi missat detta i tre år!!!

Efter röjning var det dags att intaga poolen. Jag hade inte tänkt bada men jag blev så himla sugen när de andra låg i. Det var underbart skönt i poolen - 27 grader! Det var varmare i vattnet än uppe på land! Kändes som man badade i varmvatten.

Vi fick veta att poolen skulle vara fräsch och uppvärmd augusti ut.

På kvällen var det fotbollsträning för Kevin och vi stod där och halvhuttrade. Kattis bjöd på kaffe och det värmde gott. Oliver hade jätteskoj och lekte med en boll. Han längtar verkligen tills han får börja spela fotboll.


Söndag - igen

Vaknade halv nio och kunde konstatera att resten av familjen sov. Jag drog iväg på en timmes promenad runt Årsta och när jag kom hem sov de fortfarande.

Vi var hemma på förmiddagen. Jag städade, tvättade och plockade.

Klockan ett kom Camilla och sen gick vi ner till Årsta IP för att stå i kiosken. Kevins lag hade hand om den idag och vi stod där mellan halv två och halv fyra. Ganska simpelt. Sålde lite korv, glass och kaffe. Filippa och Pelle kom ner och höll Danny och Oliver sällskap.

Efter kiosken följde de med oss hem och fikade.

Jag ringde till mamma och bjöd in oss själva på middag. Blev grillat med ungsstekta potatisar och grönsaker. Gott som alltid!

Vi gick hem vid nio. Blev uppbjudna till Camilla och Nicklas men vi avböjde. Kände att vi ville vara hemma en kväll och bara ta det lugnt.

Nu har jag en veckas semester kvar - skönt!

Idag var jag arg - VANSINNIG!!!

Sorterade ut alla småpengar hemma och fick i hop femtio kronor i femtioöringar. Tog dessa och lade i en påse och promenerade till Årstahallen. Skulle köpa tamponger och mjölk.

När jag kommer fram till kassan frågar jag om jag ska stoppa i alla femtioöringar eller om hon slår dem på trasig sedel? (= man stoppar ner dem i lådan och förvarar dem där under dagen för att sen skicka in dem med resten av det som ska redovisas i kassan) Vi får inte slå på trasig sedel får jag till svars. Dessutom får du inte betala med så mycket småpengar för det blir fullt i myntboxen...

- VA????

- Jag kan inte ta emot så mycket småpengar för det blir fullt.

Jag höll på att bli tokig! Där står jag med ett paket tamponger och tre liter mjölk och får inte betala med vanliga svenska pengar!

- Behåll mjölken då men tampongerna MÅSTE jag ha! När jag var nästan klar sa hon - men du har ju ett pantkvitto i handen? Det är på nio kronor och det ska jag köpa en liter mjölk för svarade jag irriterat.

Vad är det för jävla affär som inte tar emot vanliga mynt. De har inte slutat att gälla ännu och alla tidningar annonserar ju om att man ska använda dem så att de inte blir liggandes. Jag förstår att det blir fullt men man kan A) slå på trasig sedel eller B) tömma automaten.

FUCK ÅRSTAHALLEN!!!

Dessutom får man aldrig ta ut extra pengar heller för de har aldrig några pengar.


Gårdagen

Vi var till Borrlövsta på dagen i ett härligt sommarväder. Måste ha varit en av de varmaste dagarna i sommar. Vi fick besök av både Pelle och Filippa samt Tomas med familj.

Dagen fylldes av bad i den 27 gradiga poolen och korv/hamburger grillning.

Jag tog tag i städning av huset som skulle ha gjorts i vårats. Men nu är det minsann jättefräscht. Vi ska inte stoppa in utemöblerna och alla andra saker när säsongen är slut utan lägga dem under en pressenning. På så sätt kan vi utnyttja stugan hela året runt. Vi har ett element i förrådet som vi ska ta ut och ställa i stugan. Så nu kan vi åka ut och vara där även under icke sommarsäsong. (svamplock, skridskor på sjön, vinterutflykt mm)


I stora drag...

... har jag haft en underbar dag!

En promenad till IKEA med min familj tillsammans med Susannes. Först var vi till Stadium och köpte skor till Gurra och sen blev det lunch på möbelvaruhuset.

Hemma igen följde de med upp på en fika. Vi bestämde att de skulle hänga på ut till Borrlövsta för lite grill och bad.

Klockan sex var vi ute på landet och det var så skönt. Varmt i luften och tyst. Killarna drog iväg och badade och Susanne och jag stannade kvar och fixade grillandet.

En underbar dag med mycket sol och värme. Hann även med att tvätta fyra maskiner i tvättstugan. Känns underbart att tvättkorgen är tom - för en dag...

Kusinmys

dsc00590 (MMS)

Meja är hos oss idag också. Dagis är stängt och mamma och pappa jobbar. Just nu äter de mellanmål - Oboy, macka och melon.


Fredag den 13:e

Otursdagen!!!

Jag fick Victor fredag den 13:e så för mig är det en turdag...

Idag skiner solen från en blå himmel och det är varmt ute. Jag och Oliver sitter och väntar på att Meja ska komma. Sen ska vi gå till affären och köpa tvättmedel. Det svämmar över med tvätt och jag tänkte ta en tur nere i tvättstugan någon gång under dagen.

Det blir en sväng till Borrövsta men jag vet inte när. Antagligen på eftermiddagen. Vi ska fortsätta att rensa ur mot grannen. Danny får gå med röjsågen och jag krattar. Finfint för brännan.

Njut i solen!

Meja & Oliver

Meja kom hit klockan nio i morse. Oliver var inte hemma då så vi passade på att mysa i soffan. Hon tittade på tv och jag halvsov lite. Att somna var omöjligt för den unga damen pratade om allt från vilken gata hon bodde på till att pappa pruttar mycket men mamma lite mindre...

När Oliver kom hem blev det highlife. Två ungar som ena stunden hade jätteskoj för att i nästa stund vara osams. Båda skulle hela tiden ha samma sak.

Efter lunchen gick vi ut. Först var vi i lekparken och sen när Danny kom ner gick vi till 4H. På hemvägen stannade vi till hos mamma för att fika. Fixade en tårta och sen så firade vi att Meja och Oliver fyllde tre år igen.

Tomas kom över med Melker för att hämta hem Meja. De stannade ett bra tag och ungarna badade i poolen. När de drog gick mamma, jag och Oliver på en långpromenad runt Skölsta. Pappa och Danny spikade upp lister.

Nu är det strax sängen som gäller - trött som f-n!

3års tårta

dsc00589 (MMS)

När vi var på 4H var det några som käkade tårta. Oliver var så sugen så han grät för att han också ville ha tårta. När vi kom till mormor fixade hon ihop en tårta och sen lekte vi att Oliver och Meja fyllde tre år igen. Vi sjöng t.o.m "Jag må du leva" Ungarna var super lyckliga!


Borrlövsta på dagen.

Dagen spenderades i Borrlövsta med hårt trädgårdsarbete. Danny gick med röjsågen och jag krattade. Blev även lite sten och pinnplock. Men jävlar - nu börjar det likna en riktig tomt. Gräsmattan framför huset är jättefin.

Nu har vi börjat röja mot grannen och jävlar - det blir snyggt! Ska rensa bort alla enar nere i hörnet på tomten så blir det en liten björkdunge där. Sen ska det planteras vårlökar - snödroppar, scilla och påskliljor.

Vi hade tre fjortisar med oss ut och de badade, sköt med luftgevär och umgicks. Inte en enda gång något snack om att de ville åka hem. Skönt - för här snackar vi tre spelnördar som hellre sitter inne med nerdragna gardiner än är ute i solen och njuter. De har impat på oss föräldrar två dagar på raken nu.

När vi åkte hem dumpade vi killarna hos Pelle och Susanne.


Kräftskiva

dsc00588 (MMS)

När vi dumpat ungarna åkte vi hem och fixade till oss. Jag sov en halvtimme också. Sen återvände vi till Pelle och Susanne för lite kräftskiva. Massor med kräftor, ostar, aioli och annat gott. Vi tog t.o.m två nubbar. Utö var namnet och den smakade faktiskt gott. Hade väntat mig en kväljning som uteblev. Vi var väl hemma runt halv två.


SOLEN SKINER!

Blev inte många timmars sömn inatt. Somnade äntligen runt halv sex och väcktes av Oliver strax efter nio.

Verkar bli en kanondag i alla fall - solen skiner från en klarblå himmel. Oliver ska åka till farmor och vara med henne hela dagen/natten.

Vi ska åka ut till Borrlövsta och jobba på tomten. Danny ska få ta röjsågen och göra fint längs kanterna mot grannen i gula huset samt framför piratskogen. Själv ska jag kratta upp gräset och ta en vända med handjagarn framför huset - gräset har växt så det knakar. Ska även trimma armarna genom att såga ner en och annan halvdöd en.

När vi åker hem sent i kväll har vi Borrlövstas mest välrensade tomt!

Ha en bra dag i solen!

Sömnlös

Hoppade i säng vid tolv i hopp om att få sova typ åtta timmar. Det har nog inte hänt under hela sommaren. Men icke sa Nicke!

Vaknade en kvart senare av att Lennakatten dundrade förbi. Vem fan åker tåg då???

Sen andades Oliver så högt så jag var tvungen att gå upp och lägga honom på sidan. Halvsomnade om men vaknade av att Oliver grät i sömnen så jag gick upp igen. Gick på toa och tillbaka till sängen.

Då började mina jävla fötter att koka. Svårt att beskriva detta för dem som inte lider av detta men man blir tokig! Det känns som det brinner i fötterna. Gick upp igen och tog en blöt handduk och virade in fötterna.

Kröp ner igen och fick sällskap av min sambo. Han somnade men inte jag - suck...

Gick upp igen och tog desperat fram Cocilana flaskan. Morfinet brukar få mig att somna in härligt men icke då. Efter att ha legat i sängen i en halvtimme utan att få detta lyckorus (?) gick jag upp.

Nu har jag suttit vid datorn i snart en och en halv timme. Fortfarande inte trött och fötterna bränner ännu. Ska gå till apoteket imorgon och se om det finns någon mirakelmedicin mot detta fenomen. Mamma och Tomas har samma problem med sina fötter så det borde ju finnas fler som lider av detta och därav kanske någon form av lindring.

Men sov gott ni som kan!

Kaffe i stora lass

När jag kom hem från min långpromenad käkade jag lite mat. För första gången på hela sommaren var jag ensam hemma. Och vad gör jag då? Ringer till mamma för att höra vad hon gör. Hon var uppe på Gränby så att jag sa att vi skulle höras senare. När jag kollat bloggar och fejjan kände jag mig rastlös men endå trött efter vår långis. Jag tog cykeln till mamma. Läste halva UNT och gick sen och lade mig....

Precis när jag somnat in hörde jag min telefon ringa. Det var Danny som sa att jag skulle komma till Susanne för att han och Pelle skulle åka iväg till Jysk och hämta hem nya sängar till dem. Jag satte mig på cykeln och åkte dit.

Sen satt jag på mitt feta arsle hela eftermiddagen fram till kvart över åtta. Drack kaffe i stora lass och bara snackade skit. Skönt att man gått på morgonen så man  inte behövde ha ågren över att inte röra på sig.

Imorgon ska Oliver vara med farmor hela dagen och vi åker nog ut till Borrlövsta om vädret är ok.

Middag

dsc00586 (MMS)

Oliver och Filippa käkar middag hos Susanne. Ris, kött och bea.


Lång promenad!

Vilken härlig långpromenad jag varit på med Susanne och Sandra. Vi drog iväg bakom fälten vid Skölsta och traskade på. Nu när jag kommer hem ser jag på stegräknaren att promenaden blev ca 14 000 steg - inte illa!

Sen har jag gått en sväng till affären också på morgonen så just nu har jag redan hunnit gå 19 236 steg och då är klockan bara strax innan två.

Kan bara säga - Bra gjort!!!


Grillat hos P & S

dsc00583 (MMS)

Sitter hemma hos Susanne och Pelle. Gubbarna sköter grillen och jag och Susanne sitter med varsitt glas rosé.


Pannkaka igen!

dsc00581 (MMS)

Pannkaka så himla bra frukost/lunch mat. Ingredienserna finns alltid hemma och det är bara att steka på. Nyttigt eller ej - fyller buken i alla fall och ungarna blir alltid lika glada.


2 Veckor kvar

Måndag morgon igen - två veckor kvar på semestern. Blev inte någon lång sovmorgon idag heller - lilla gullungen vaknade strax före halv nio. Fast det gjorde inte så mycket för nu har jag hunnit beta igenom min morgonläsning (bloggar, fejjan, Aftonbladet och UNT)

Idag blir det väl kanske inte så mycket gjort. Ska fixa iordning mig nu och sen tror jag att det blir en morgonpromenad om inte regnet öser ner. Vi ska förbi Pelle och Susanne någongång under dagen men har inte bestämt när. Det blir som det blir och det är det som är så skönt med semester!

Ha en bra dag i regnet!

Gröna Lund

Idag har vi haft vår årliga utflykt till Gröna Lund med familjen Sandqvist. Alltid lika trevligt att vara med dem. Ungarna utrustades med åkband och sen såg vi inte dem så mycket under dagen.

Vi satt vid vårt "stambord" och drack rosé och snackade skit.



Liiiiiite dragen - kanske?

Haft en jättetrevlig kväll hemma hos Kristin. Vi var åtta stycken och det bjöds på pastasallad och kladdkaka. Och alla skålar med godis... - fy! Jag mår illa!

Cyklade hem vid halv tolv och hela himlen lystes upp hela tiden. När jag kom in och påpekade detta sa Danny att det bara var raketer från reggeafestivalen - men han hade fel! Vilket jävla åskväder som dök upp. Tur att jag drog när jag drog. Nu öser regnet ner och det blixtrar hela tiden - mysfaktor på hög nivå!

De andra skulle dra vidare till Flurran men jag hade ju bestämt redan innan att jag skulle hem. Vi drar ju till Stockholm imorgon med tio tåget. Känns ganska bra så här med facit i handen att inte vara nere på stan. Nu slipper jag ta mig hem i regnet.

Hade i alla fall kanonskoj - Tack Kristin!


Träpjuck!



Inga from Sweden är märket och idag har jag köpt ett par egna. Garvade lite men de är så söta och väldigt, väldigt sköna. Har sett märket på Thuns i något år och kallat dem för porrtofflor pga namnet.

Så nu är man tillbaka till 70 talet med träpjuck. Fast dessa är faktiskt av plast. Undrar om man kan hitta platåskor också? Några av mina vänner har plumsat runt i blommiga, glans röda och vita. Utan deras hjärntvätt hade jag nog aldrig vågat mig på dessa - hahah!

Ska inhandla lite sidenband i olika färger så kan man variera rosetten till kläderna man bär. Smart!



Lennakatten igen!

dsc00578 (MMS)

Jag, mamma och Oliver har tagit tåget till Faringe station och Thuns. Blir en snabbvisit för tåget stannar bara trettio minuter i Faringe innan det vänder hemåt igen.


Sovmorgon...

Jo, hejsan!

Den lilla är uppe tidigt som vanligt. Trots att han somnade vid tio igår blev det en tidig morgon. Man hade ju hoppats på att få sova till nio i alla fall.

Suck.

Seg dag

Morgonen drog iväg utan att någon av oss hade någon större motivation till att hitta på något. Maria snackade med ungarna, jag pysslade med ditt o datt och Danny låg i sängen.

Fick ett sms av Robban att vi skulle åka med till Fjällnora men jag avböjde. Ewa och Tomas kom och hämtade Kevin vid kvart över tio för att dra iväg på hans utlovade fiskeutflykt. Rastlösheten började komma och plötsligt kom vi på att vi skulle åka till Fjällnora vi också. Jag skickade ett sms att vi kommer och då ringde Robban upp och sa att han var kvar i stan för han var tvungen att vända för att fixa en grej på vandrarhemmet. Så han kom med sin nya stora bil och vi fick plats allihopa.

Vid lunchtid var vi så i Fjällnora. Lagom mycket folk och 20 grader i vattnet. När det var dags för badrunda två och Oliver så gärna ville ut till bryggorna ute i sjön kände jag ett litet tvång att kliva i. Det tog tid men det gick!

Vid fem i tre lämnade vi Maria på stationen och tackade för trevligt sällskap. Sen åkte vi upp till mamma för att hämta Victor som precis kommit hem från Österrike. Vi tog en kaffe innan vi drog hem.

Efter middagen/kvällen blev lugn. Vi vattnade lite hos våra kära vänner och tog in deras post. Sen blev det en tur till Årstahallen. Sen var vi hemma och jag höll på i omgångar för att lägga Oliver. Det var ingen lätt uppgift ikväll.
Kevin blev kvar hos farmor och Victor har suttit och spelat sen han kom hem. Spelabstinens...

Natti natti

Kusin besök

Idag kom Dannys kusin Maria hit på visit. Vi hämtade upp henne på Stationen vid tolv och sen drog vi ut till landet. Stugan var ju hennes innan vi tog över så det var ju mycket att visa upp för henne. Det såg ju inte precis ut som när hon bodde där.

Vi grillade korv innan vi gick och badade. Maria tyckte att vi lyckats jättebra med tomten och att det var fint. När de bodde där fick de ju som sagt sicksacka på "fyllestigen" under och över buskar och träd för att komma fram till huset.

Danny, Maria och ungarna badade länge i poolen medans jag satt och tittade på och njöt av solen.

Sen när vi kom ner igen blev det kaffe o kakor i stora lass. Ungarna älskade Maria och medans hon lekte med ungarna och Danny fixade med något passade jag på att ta en liten powernapp i hängmattan. Jag vaknade av att det prasslade i buskarna och jag fick panik och trodde att det var ett vildsvin. Det var en hund som var ute och sprang på eget bevåg...

Nu håller Danny på att fixa kvällsmat - kött, potatisgratäng och bea. Jag tar haloumi istället för kött. Maria spelar wii med ungarna och jag har suttit på fejjan med ett glas rött i handen.


Solen är tillbaka!

Härligt att få se lite solsken igen! Man blir liksom gladare och får mer energi när solen skiner.

Igår trotsade jag regnet och var ute hela dagen. Regnjacka är en bra uppfinning. Oliver och jag var först ute och åkte lite tåg med museijärnvägen. Sen spenderade vi dagen på 4H, på mammas lekplats och ute cyklandes med stödhjul.

Till kvällen klarnade det upp och jag tog en låååång promenad i sol.

Idag kommer Dannys kusin från Stockholm. Vi ska åka ut till Borrlövsta och ge henne en chock. Det var hennes pappa som ägde det innan oss. Hon kommer inte känna igen sig...

Ha en bra dag!

Lennakatten

Oliver och jag tog precis en tripp med tåget till Marielund. Det blev rälsbuss dit och ångtåg hem. Vi avslutade med varsin glass på Mc Donalds.


Sexiga Legogubbar



What!!! Satt och läste en Kalle Anka igår kväll på muggen då jag på sista sidan såg en reklambild för ett Lego wii spel. Mina ögon fastnade på tjejen - en legogubbe med bh och skåra. Är det inte lite väl mycket? Vad kommer snart - rakade legogubbar med porrpung och toppless brudar...

Sjukt!

PISSVÄDER

Fy fan vilket tråkigt väder - regnet öser ner. Vi som skulle åka till Borrlövsta idag också. Vad ska man nu hitta på? Visst - vi kan sätta på oss regnkläder och gå ut endå men - fy vad tråkigt!!!

Regnväder är väl ok om man har pengar. När solen skiner kan man göra så mycket som är gratis. När regnet kommer måste man göra något som kostar pengar. Vi får väl dra till vårt favoritställe IKEA det är gratis i alla fall. Billigare att lämna in ungarna där på lekhuset än att åka till Nickis - hahah.

GE MIG SOLSKEN IGEN, NU!!!




FLUGOR!!!




Va fan - flugorna förstörde mitt fina kort - Grrr....

Skoj på landet

Vi kom ut till Borrlövsta runt halv tre. Efter en snabbvisit på tomten drog vi upp till poolen. Ungarna var badsugna som vanligt och bråttom var det. Danny hoppade i plurret han med men Anneli och jag satt på bänken och solade.

En och en halv timme senare gick Danny upp ur poolen och ner mot stugan för att fixa grillen. Oliver hängde på honom och vi blev kvar. När Kevin och Joel legat i nästan två timmar sa vi att de måste gå upp. Vi gick ner till huset och käkade korv med bröd. Fika fixades kort därefter med kaffe och bullar.

Sen började vi att fixa med hänggungan i ungarnas skog. Danny fick klättra upp högt i ena tallen och spänna fast linan och sen upp i Victors koja och spänna den andra tåten. Oj, vad bra det blev. Kevin och Joel gungade och gungade.

Vi var inte hemma förrän strax efter nio. Vilken underbart rolig dag det blev!


Min lilla dykare



Oliver påväg till poolen i Borrlövsta.

4H med Anneli

Eftersom Danny skulle hem till mor och far och måla ringde jag till Anneli och hörde om inte hon hade lust att hänga på oss till 4H. Hon sa ja på direkten och vi bestämde att jag skulle hämta upp henne på vägen.

Vi var där uppe ett bra tag. Ungarna tjatade att de ville gå hem för att de ville vara inne och spela. Vi stod på oss och sa att vi skulle vara kvar för att det var bra att vara ute. (Anneli är lika rastlös som mig när hon måste vara inne och ungarna är inne alldeles för mycket) När Jonna ramlade av gungan och hamnade i vattenpölen med håret fullt av gegga - ja, då var vi tvungna att ge oss och gå hem.

Vi blev kvar hos Anneli och hon bjöd på lunch - hamburgare. Sen bestämde vi att hon och ungarna skulle åka med ut till Borrlövsta. Oliver och jag gick hem för att hämta Danny och bilen.


Tisdag morgon

Gick upp halv åtta när min underbara lillkille väckte mig. Har spenderat morgonen på fejjan, bloggar och internet. Tänk vad man kan uppdatera sig om sina vänner och världen bara genom att glo in i en jävla dator.

Nu är klockan lite över nio och Danny och Kevin sover ännu. Jag ska fixa till mig och käka frulle. Sen blir det en promenad någonstans. Så jävla värdelöst väder - grått o regntunga moln. Vill inte ha något jävla regn idag och inte resten av semestern heller. Finns ju ingenting att göra när man måste sitta inne. Rastlösheten gör en tokig.


Pannkaksfest

Eftersom jag började min sunda vecka idag var det väl självklart att jag blev sugen på pannkaka med grädde och körsbärssylt. Tyvärr så var min lilla son lika sugen så vi drog iväg till City Gross för att inhandla ingredienser.

Sen stektes det pannkaka för fulla muggar. Oliver fick vispa grädden alldeles själv vilket han klarade galant. Inget stänk och inget smör. Han sa till när han trodde den var klar och det var den.

Smakade ljuvligt med dessa fettplättar. Sen blev det en långpromenad runt Årsta...


Tandläkaren med Oliver

Har varit med världens coolaste Oliver på hans första tandläkarbesök. Det gick jättebra och tandläkaren var nöjd. Hon har predikat för honom om vikten att borsta tänderna både morgon och kväll. Han vet att godis ska ätas på lördagar och att läsk & saft inte är bra för tänderna. Vidare lovade han även att han skulle vara nappfri på nästa kontroll om ett år. Som present fick han välja en tandborste varvid han valde en rosa.

Vid middagen pratades det en del om detta med att sluta med nappen. Oliver ville åka till Skansen men sen kom vi fram till att han och Danny skulle spika en låda till napparna. De ska begravas i Borrlövsta och en gravsten/skylt ska upp. Här vilar stoftet av Olivers snuskiga nappar...





Kissar på IKEA - HAHA!

dsc00563 (MMS)

Kissar på IKEA - HAHA!


Sväljer utan att tugga

Morgonen rullade på snabbare än jag tänkt mig. Tvätten hänger fortfarande kvar, kylen är tom och väskan är opackad. Victor har precis klivit in i duschen - och taxin kommer klockan tolv!!!

Jag sitter här med stans största kaffelatte och trycker in en smörgås i munnen. Hinner knappt tugga förrän jag sväljer. Sjukt - men det är sån jag är - lunch på fem minuter - inga problem! Sviter från hoteltiden när man skulle äta mellan gästerna - hahah!

Nu ska jag packa väskan och fixa håret på killen. Sjukt snygg blev han igår när Danny klippte honom. Sen blir det en promenad i mycket rask takt till uppsamlingsplatsen.

Håll i hatten!!!

God morgon!

Solen lyser med sin frånvaro och hade jag inte haft en morgonpigg unge had jag sovit länge, länge. Nu blev det till att kliva upp halv åtta. Inte bryr sig en treåring om att det är mammas första semesterdag och att hon vill sova.

Ska plocka undan tvätten som torkat och sen ta en promenad till Årstahallen. Sen blir det att packa åt Victor inför hans Österrikeresa. Klockan tolv drar de med taxi.

Oliver ska på sitt första tandläkarbesök idag. Spännande!

Semester - igen!

Klockan tre var det dags - semesterperiod två startade. Den här gången får jag vara hemma och njuta i tre veckor. Semestern blev dock en dag kortare då jag knep ett extrapass på söndagen.

När jag kom hem med bil (jag var lat idag) tog jag cykeln och drog till mamma. Där väntade mat iform av fisk för mig och kycklinggryta till mamma, pappa och Danny samt pannkaka till Victor och Oliver. Jo, på Vitkålsgatan serveras alltid en ala carte meny.

Danny agerade frisör och klippte både pappa och Victor. Pappas ögonbryn och örhår överlämnades dock till mig. Varför får gubbar hår i öronen???

Vi var iväg och vattnade åt några goa vänner som dragit utomlands innan vi begav oss hemåt. När jag kört min sedvanliga städrunda hängde jag tvätt innan jag satte mig i soffan och tittade på tv. Det här med tv - det händer inte ofta för mig. Och när det gör det slutar det med att ögonlocken är så tunga så tunga...

Den utlovade fotmassagen till filmen som vi aldrig tittade på fick jag göra själv. Ett jävligt dumt beslut då jag tjugo minuter senare skulle hänga upp tvätt från maskin nummer två. Blir att skura golvet med yes imorgon för att få bort alla feta fotavtryck.

Imorgon drar Victor iväg till Wien med nära och kära. Jag har beställt min favorit saft svartvinbär/citron - så himla god. Ingen jävel får smaka av den - ego me!!!

Nu ska jag borsta mina hästgaddar och krypa ner i sängen. Apropå hästar så gillar inte Danny min ATG t-shirt som jag sover i. Han vill ha något sexigare... Ihihi - va fan ATG gör inte sexiga nattlinnen.

Nattinatti!


RSS 2.0