Wåfflor




Blev wåfflor till middag ikväll som serverades med nyvispad grädde och jordgubbssylt. Smakade underbart gott!

Billig mat men kanske mest bukfylla. Ungarna var glada i alla fall! (Och viktväktartanten kom inte idag heller så jag svalt hela dagen helt i onödan. Tack vare det kunde jag i alla fall äta två wåfflor med massor av grädde utan att få dåligt samvete...)




På Ackis.

dsc00767 (MMS)

Oliver har petade in ett softairgunskott i örat. Vi väntar på att doktorn ska ta ut det. Innan vi åkte provade vi att suga ut det med ett sugrör men det gick inte. Jag ville ta dammsugaren men det fick jag inte för Danny.


Rockstar

dsc00765 (MMS)

Oliver underhåller mig med ljuvlig musik. Arbetshandskarna är liksom pricken över i:et...


Upp o ner

Mamma - jag har bajsat! Härliga ord att vakna till klockan sju på morgonen när man är så trött så man knappt kan vakna.

Återgick till sängen men snart var det dags för Oliver att krypa ner i min säng och ligga och vrida och vända och snacka så jag inte kunde somna om. Jag gick till soffan istället. Några minuter senare var han där och hällde ut allt Duplo på golvet och började leka. Leta Duplo ljudet är inte det härligaste när man försöker sova...

Flyttade tillbaka till sovrummet och slumrade till när det började ropas om frukost. Upp igen, värmde en pannkaka och återgick till sängen.

Mamma - jag vill titta på en annan tv:kanal! Upp igen för femtioelfte gången!!!

Nu skiter jag i mina försök att få sova. Hoppar in i duschen istället och fixar till mig. Sen kan jag ligga på soffan och slappa tills det är dags att dra till Maxi halv elva.

Men jag är inte trött, nej då.

Host -10 500:-

Hostade så mycket att jag var tvungen att gå upp ett tag trots att det är mitt i natten. Och vad gör man då? Jo, skriver av sig lite på bloggen.

Blev ett långpass på Maxi idag. Skulle jobba 7 - 14:30 men blev kvar till strax efter 17. Det var verkligen proppat med folk i butiken idag. Inget spår alls av lågkonjuktur.

Roligast idag var en kille som kom in och skulle spela på Oddset. Han gav mig en Lången lapp som han fyllt i tre matcher á 500 och sa att jag skulle köra den tills Svenska spel spärrade vadet. Jag har aldrig varit med om detta tidigare men jag körde på. När jag kört lappen 21 gånger spärrades vadet. 21 GÅNGER - 10500:-!!! Oddset på kupongen var 3, någonting. Jag vågade inte kolla så noga vilka matcher han spelat på men jag tror att en Hammarby seger i bandyn var med. Där blev det oavgjort så i så fall loosade han allt. Hur fan kan man satsa så mycket pengar på ett enda vad? Dårskap! Var i alla fall jävligt bra för vår statistik...

När jag kom hem blev det städning. Danny har ont i ryggen och kan inte böja sig så jag kröp på golvet och plockade Legobitar, Duplobitar, bilar och annat skit i tjugo minuter. Oliver är en baddare på att dra ner!

Killarna ville ha pizza så jag sprang ner till Gulakiosken och handlade. Kändes skönt att komma undan så lätt istället för att behöva ställa sig och laga middag. Dessutom fanns det inte mycket att laga av heller.

Sen skulle jag titta på Melodifestivalen som alla andra. Victor och Danny satt framför sina datorer och jag kämpade med en unge som var överallt. Till slut tröttnade jag, stängde av tv:n efter fem låtar och gick och lade Oliver istället.

Tjugo minuter senare sov han och jag gick upp och fortsatte titta på Melodifestivalen. När den var slut var det fortfarande ingen som lämnat sina datorer. Jag gick och lade mig kvart över tio och tyckte att det var en jävligt tråkig lördagkväll.


Hallåj!

Klockan är 06:14 denna härliga lördag morgon. Jag skall strax dra på mig ytterkläderna och ta gröna faran till Maxi.

Idag blir det en kanon dag i spelbutiken. Lena kommer in och gästspelar istället för Nelson som njuter av sin månadslånga semester. Det ska säljas andelar så det står härliga till.

Ni som är lediga - njut av snön - snart är den ett minne blott...

Sovande sötis

dsc00761 (MMS)

Älskade Oliver sover så sött.


Oj...

...ännu en dag på Maxi bara försvann. Tiden går fort när man har roligt brukar det heta. Kan också intyga att tiden går fort när man har mycket att göra.

En kassör försvann till kassan och vips så stod vi två stycken och kämpade med en jättekö. Man blir helt snurrig efter ett tag när man tar kunderna på löpande band. Det tråkiga när man har dessa köer är att man inte hinner prata med kunderna. Hej, vad ska du ha? och tack, nästa!

Ljudnivån var verkligen inte att leka med idag. Lekrummet lät som Fyrishov med ungar som skrek konstant. Grindarna tjöt nästan hela tiden och då och då när det kom en kund med en SIBA påse fick vi även njuta av larmet. Lägg sen till alla telefoner som ringde för att ingen behagade svara eller koppla om när de gått hem. Man blev lite smått tokig kan jag säga.

Nu blir det sängen. Klockan ringer halv sex imorgon bitti. Natti, natti!

Härligt

dsc00760 (MMS)

Kom hem till två pappor som låg på soffan och såsade medans deras barn levde loppan. Golven var täckta av leksaker efter allt skoj de dragit fram. Jag som inte orkar med att se sådan oreda kavlade upp armarna och tog tag i skiten på en gång.


Texas Longhorn

Efter mötet med Interpress på Maxi mellan 16 och 18 drog vi iväg ner på stan för att käka mat. Vi hade ännu en gång vunnit Läsglädjekampanjen (tredje gången på raken) och fick som pris att gå ut och käka.

Texas var kanske inte min typ av restaurang med övervägande kött på menyn. Det fanns en rätt som bestod av 1 kg kött. Vem fan orkar äta ett kg kött?! När man gick in på toaletten möttes man av tavlor i svartvitt på kossor.

Jag beställde in en hel gratinerad hummer för 350:- Till det serverades bakadpotatis med vitlökssmör och någon annan gegga som var typ som gräddfil. Med tanke på hur mycket vitlökssmör jag bobbade i mig kommer jag inte lukta speciellt gott imorgon men gott var det!




Efter maten kom snacket om man skulle eller inte skulle äta efterrätt. Jag och Carro var ju säkra redan från början att vi skulle göra det. Hon och jag är sådana där personer som äter lite mindre mat just för att få plats med efterrätten.




Jag tog en kladdkaka som innehöll Oreo kex. Den var jättegod men hade dock smakat ännu bättre med lite kaffe till. Vet inte varför jag inte beställde in det.

Linda Marie beställde in något som var som en chokladmuffins och inuti var det alldeles kladdigt av choklad. Smakade jättegott!

Carro beställde in den tredje efterrätten som fanns - en cheesecake. Den var dock inte speciellt god och stod nästan orörd kvar på fatet när vi mumsat klart. Alla smakade men det var ingen som föll för den och tryckte i sig den.

Vi hade en jättetrevlig kväll och ser nu fram mot nya utmaningar. Klarar vi vår största utmaning i höst så blir det en tripp till Golden Hits i Stockholm - inte illa!





Ett tips till denna restaurang som hade väldigt god mat i väldigt stora portioner. Stäng en dag och städa! Jag har aldrig sett en sådan smutsig restaurang. Dammigt överallt. De vita ljusen i ljuskronorna var så dammiga att de var svarta...

Mat dax!

dsc00757 (MMS)

Mat dax!


Brrr

Idag är det kallt - riktigt kallt - minus 24 grader! Så kallt så jag inte tänker ta en snabbis till affären innan frukost för att köpa mjölk. Då är det kallt...

Hoppar ner i ett varmt bad istället och kurerar min hosta/slemmiga hals.

Trevlig förmiddag i det underbara men iskalla vädret!

Stress off

Har haft en vilodag idag. Bara tagit det lugnt och gjort det jag känt att jag behövt. Började dagen med en tripp till IKEA med Susanne och ungarna.

Vi njöt av fika medans ungarna lekte på Småland. Vi fick sällskap av Robban och Sonja som också var där. Så himla skönt att sitta i lugn och ro och bara snacka.

På eftermiddagen var jag, Danny och Oliver till Axelina och hälsade på Olivers nya avdelning där han ska börja på tisdag. Det var inga konstigheter och det känns bra. Oliver är nöjd och ser fram emot detta äventyr.

Mellan fyra och sju hade jag tvättstugan. Körde bara två maskiner för att få undan lite. Låg på soffan och slappade medans jag väntade på att de skulle bli klara.

Avfrostningen av kylen var kvällens roligaste. T.o.m Danny lämnade Maffia wars för att stå och hacka loss isbitar. Roligare än man gör sig blir det inte.

Tack och godnatt!


Frostar av frysen!

dsc00756 (MMS)

Det finns som sagt några ställen dit min städnoja aldrig når. Det här är ett av dem. Jag skulle frosta av frysen förra vintern men det blev aldrig av. I vasken ligger is som jag och Danny hackat bort. Sen har vi tömt ca 17 liter vatten... Nu är frysen fräsch igen och jag ska strax ta in det lilla som låg i den. Det är 20 minus ute så det är ingen panik...


Nians avslutningskort



Mitt i prick hittar ni mig...

Tandborstning!

dsc00755 (MMS)

Oliver ska borsta tänderna innan vi drar iväg till IKEA.


Ingen stress idag!

Har hostat hela natten och börjar bli förkyld igen. Huvudet spränger och nacken värker. När ska jag bli riktigt frisk igen? Idag ska det bli en lugn dag. Jag ska inte jäkta efter massa steg och kommer inte ha stegräknaren på mig. Jag måste varva ner. Lära mig att ta det lugnt. Lite av alla mina sjukdomar sista tiden beror nog en hel del på stress. 

Jag ska strax ta ett varmt bad för att rensa snor och värma nacken och bara koppla av.

Klockan tio kommer Susanne och hämtar upp mig och Oliver för en tripp till IKEA. Vi skulle egentligen åka till Gottsundabadet för att roa de stora och små killarna men både Gurra och Victor är halvdåliga. Victors sprängröda ögon mår nog inte så bra av klorvattnet. Nu blir det inlämning av ungarna på Småland och sen tar jag och Susanne en fika och strosar runt lite.

På eftermiddagen ska vi till Olivers dagis och besöka hans nya avdelning Beta. Han ska flytta upp och gå med de stora barnen fr.o.m första mars. Han ser fram emot det och det känns skönt. Han hade varit där på besök igår och vägrade sen att gå tillbaka till sin avdelning...

Ha en bra dag i kylan!


Ensamma på kullen

dsc00753 (MMS)

När jag hämtat Oliver gick jag och han till Storakullen. Perfekt väder, perfekt snö men inte en unge där. Vi hade hela kullen för oss själva.


Ett snabbt slut

Gör ett nytt försök att somna i någorlunda god tid. Misslyckades totalt igår och det slutade med att jag gick till soffan klockan två för att sova där.

Nu en snabbdusch för att värma min stela nacke. Tror att det är en härlig nackspärr på G. Sen blir det sängen och förhoppningsvis ett snabbt slut. (Det lät ju trevligt...)

Natti, natti. :)

Pizza



Oliver är hemma hos Camilla och äter hemmagjord pizza. På bilden är också Kevin och hans "bonus bror" Christoffer.

Oliver ser väldigt nöjd ut.

Kväller



(Underbar kvällshimmel fotad från min balkong igår kväll)


Sitter här vid datorn och pustar ut. Måndagar går alltid så himla fort och idag var inget undantag. Förmiddagen ägnas alltid till att fixa från helgen, göra veckans andelar och expidera kunder.

På eftermiddagarna sysslar jag med bortplock och uppackning av nya tidningar.

Behövde inte hämta Oliver på dagis idag då han följde med Camilla, Kevins mamma hem. De skulle baka pizza och mysa. Jag tog en snabbis upp till Gränby istället och köpte några byxor till Oliver.

Innan jag promenerar och hämtar Oliver ska jag softa i en timme och bara ta det lugnt och äta lite mat.


Irriterad!

Förra veckan kunde viktväktar tanten inte komma för att tåget var inställt. Då visste jag att jag hade gått ner 2,5 kg.

Idag kunde hon inte komma för att hon hade dubbelbokat sig. Jag visste att jag gått upp 1 kg sen förra veckan men fortfarande låg på 1,5 kg minus. (Det där jävla gratisgodisets fel)

Nästa vecka blir det säkert plus tre kg på vågen...

Camilla 40 år

Igår var vi hemma hos Camilla och Tomas på fyrtioårskalas. Jag tog med mig de två minsta pojkarna och lämnade sjuklingarna hemma. Vi bjöds på Tacos, gott dricka och tårta.

Hade kameran med mig men behöver nog öva lite till. Tydligen måste man ändra om någon inställning när man fotar i mörker.(Jag hade blixt)

De här smyckena från Edblad fick hon av min och Robbans familj. Charlotte hade varit ute och handlat och lyckats riktigt bra. Kan tänka mig dessa smycken jag med när jag fyller år...



Och här kommer de mörka bilderna...


Middag

Vi ska strax klä på oss och bege oss till Vädergatorna för att gratta min svägerska Camilla som fyllt fyrtio år. Måste vara jobbigt att bli så gammal... Sjuklingarna blir kvar hemma men vi andra tar oss ännu en promenad ut i det fina vädret.

Tidigare i dag var vi upp till Gränbycentrum med mamma. Oliver skulle få byxor men jag glömde alla rabattcheckar hemma så det blev bara en undanläggning av byxor tills imorgon. Kevin fick en ny randig mössa från Stadium som var stor nog att täcka hans stackars röda frysna öron. Sen var killarna in på BR och brände sina pengar.

Trevlig lördagkväll!

Tidig morgon

Vaknade halv sex av att jag hade ont i huvudet. Gick upp och blandade mig en Treo och kollade lite på fejjan och gick till sängs igen. Då vaknade Oliver och jag följde med honom till soffan och låg där en stund. När huvudet var bättre hämtade jag kameran för att fortsätta min strävan att lära mig den utan instruktionsbok.

Blev en liten film också:



Nu är huvudet bättre och klockan 08:16. Nu blir det ett varmt morgonbad. God morgon!

Klass 4A

Jag funderade länge om jag skulle dela med mig av denna bild. Men sen insåg jag att det var bättre att gå från ful ankunge till svan än tvärtom...

(Min glugg mellan framtänderna var så stor att jag fick in en glasspinne mellan tänderna)






Fredagens Maxipass

Arbetspasset på Maxi drog iväg i en väldans fart. Massor med kunder och minimalt med personal. Pension och barnbidrag och massa köpgalna kunder. UNT och Uppsala tidningen hade finbesök av Fröken Oxfilé...




Godmorgon!



Fredag - slutar tidigt och ledig helg.

Hoppas på lika bra väder i dagarna tre som det var igår. Oliver har önskemål om att gå till Stadsparken och titta på isfigurerna igen. Annars inga planer för helgen.

Danny är hemma men ska hålla sig inomhus. Victor är inte heller pigg.

Själv mår jag bra men är trött som fan. Somnade väl vid halv två och vaknade halv sex. Blir sängen tidigt ikväll.

Nu ska jag knalla iväg med ungarna till dagis/skola, handla lite på Årstahallen och sen dra till jobbet. Börjar jobba 9:15 så det är lite bråttom.

Trevlig fredag!

PUSSMUN




Med det fina kortet på Oliver tackar jag för mig och säger god natt!

Här hemma...

... knallar kvällen på.

Har precis varit iväg och lämnat Kevin på scouterna. Sen tog jag en runda till Årstahallen och köpte sköljmedel. Ska strax springa ner och tvätta den mörka tvätten som jag aldrig kunde göra i tisdags eftersom en maskin var trasig då.

Victor kräktes bara i morse men han är inte pigg. Har precis laddat in två Alvedon då tempen var uppe i 38.1. Han säger nu att han har ont i öronen.

Danny har kommit hem från sjukhuset och ligger nu i sängen och tittar på film. Han fick åka hem men ska tillbaka på måndag.

Oliver gör dagens sista ryck innan han ska sova och sitter i badkaret och leker med en bil. Har försökt fått bort allt bläck som han ritat på sina armar...


Premiär!

Idag har jag invigt nya filmkameran och skapat ett Youtube konto. Nu blir det filmvisning på bloggen framöver. Jag är så sjukt stolt över att jag fixade allt själv från kamerainspelning till uppläggning av Youtube konto.

Premiärfilmen blir på Oliver som idag tog en snabbfika hemma hos mormor i det underbara vintervädret.

 





Ni som vill ha filmerna kan nu enkelt ladda ner dem från Youtube - bra va?!

Biffstroganoff

dsc00752 (MMS)

Dagens middag blev Biffstroganoff och ris. Gjorde väl inget att vi åt Korvstroganoff igår...


Trassel

dsc00751 (MMS)

Det finns vissa undantag från min städnoja. En av dem är telefonladdarna. Ett ständigt trassel som jag gömmer bakom brödrosten. Men nu ska jag ta tag i det och trassla ut sladdarna. Tyvärr ser det nog likadant ut om några dagar igen...


Lägesrapport

Har varit ute på morgonen och lämnat Kevin på skolan. Jag och Oliver var in på dagis en stund så han fick leka lite med sina kompisar. Han fick vara ledig idag också eftersom jag blir hemma idag.

Victor kom inte iväg till praon på Hotel Fyrislund. Jag fick ringa pappa och meddela att Victor stod inne på toaletten och kräktes. Han ligger nu i sängen med huvudvärk och illamående.

Danny är fortfarande på sjukan och vi ska åka dit och hälsa på när Kevin slutar kvart över två.

Oliver sitter och bajsar och äter en pepparkaka samtidigt - hahaahah!

Själv ska jag fixa frulle och läsa gratistidningarna Metro och 18 minuter.

God morgon!


Dags o krypa i säng.

Har haft huvudvärk till och från hela dagen. Blev nog lite för stressigt i morse och sen när Börje ringde o sa att vi inte kunde åka för att Theres var sjuk släppte allt. Typisk stresshuvudvärk.

Men imorgon blir jag ledig. Ringde till jobbet och berättade att Danny var kvar på sjukhuset och att jag inte kunde jobba stängning. Erbjöd mig dock att jobba dag i stället men det var ingen som ville byta. Så nu fick de ersätta mitt pass med någon annan. Jag har ju rätt att vara hemma med betalning från försäkringskassan när barnets vårdare är sjuk. Så nu blir det en "ledig dag" imorgon också.

Oliver kommer vara ledig från dagis så vi går till Skogen på picnic eller till pulkabacken. Får se hur kallt det är. När Kevin slutar kvart över två åker vi upp och hälsar på Danny på sjukan.

Men det blir ju aldrig som man tänkt sig så jag ska inte göra några större planer. Vi får se imorgon hur det blir...


Klass 1:D

Mitt klasskort från ettan. Hårspänne som håller uppe hela luggen och blus från Jugoslavien. På den tiden då jag fortfarande hette Fredrica med K.




Mina varor på ICA

Det är lika spännande varje månad när ICA skickar ut Buffé tidningen med bifogad bonuscheck och listan på mina varor. Checken är som oftast på 50:- men vad man känner sig lycklig de gångerna den är på 75:-

Mina varor är alltid lika rolig att studera. Finns ju någon databas som registerar allt och väljer ut det som vi handlar mest. Det läskiga är att det stämmer så himla bra. Tänk vilken koll ICA har på mig och min familj. De vet precis vad vi äter.

Månadens Mina varor:




Pannkakorna baseras på våra inköp i somras. Då stannade vi i Rasbo var och varannan gång vi åkte till Borrlövsta och inhandlade frysta pannkakor för att sen njuta av på landet.

Chipsen står Victor för varje helg och Oliver får tablettasken. Creme Fraiche är vi högkonsumenter av. Frysta bären köps varje gång någon fyller år för att ätas till kladdkaka och grädde. Men vart fan kom riset ifrån? - ching chong ping pong...


Kväller

Då var det kväller och jag har hunnit med en del av det som skulle göras. Besöket till Theres blev dock inställt då hon fått magsjuka under natten.

Oliver och jag var upp till Danny på sjukhuset. Han är fortfarande dålig, är yr och mår illa. De öppnade trumhinnan för tredje gången och tömde ur vätska. Stackars människa - det gör så satans ont. När de sen tar fram sugen - fy fan!

Svängde förbi mamma när vi åkte från sjukhuset. Käkade lite paj, fikade och sen somnade jag en timme på soffan. Oliver var ute själv och lekte på tomten. Han älskar att jobba i snön.

Nu ska det fixas mat och sen åker vi nog upp en sväng till sjukhuset igen.


Sysslolös - ALDRIG!

Näe, här finns det aldrig tid för att göra ingenting. Ledig dag idag men schemat är späckat.

IKEA kassen med tvätten står och glor på mig och jag ska strax vika ihop den och stoppa in i diverse garderober. Min garderob ser ut som en massgrav just nu så där får man lägga överst på toppen. Måste städa där inne men va fan - jag blir bara sur och gnäller över att jag behöver en till garderob.

Sen drar Oliver och jag till Gränby en snabbis. Fixa en hemlis och lämna tillbaka Adidas jackan som jag köpte till Victor. Han ville inte ha den när den andra blev lagad.

Danny ska få besök på sjukan efter det. Vet inte när han kommer hem så vi passar på att åka upp nu på förmiddagen om han blir kvar i natt också.

Klockan ett blir vi upphämtade i Årsta centrum av min morbror Börje. Sen åker vi ut till min kusin Therese och tittar på hennes lilla bebbe William. Blir Olivers tredje syssling här hemma i Sverige.

Som ni ser livet rullar på!

Ensamstående mor till tre barn...

Halv sex ringde klockan för den trötta morsan = jag!

Stay the night med Alcazaar poppade käckt - va fan!!! Vem har bytt låt på min telefon? Jag brukar vakna till tonerna av Westlife med What about now... smörigt, tyst, stillsamt.

Efter denna partydänga har dagen gått i 180. Jag kom till jobbet och åkte hem igen. Ungefär så fort gick tiden. Jag fattar inte att tiden går så fort. Känns som jag aldrig hinner med det där lilla extra som jag vill fixa med. Skulle vilja gå in en dag och bara greja men det finns ju inga timmar för det.

Efter jobbet drog jag hem med min icecar. Värmefläkten gick sönder igår så man är ganska nedkyld när man suttit ett tag. Tur att stolsvärmen fungerar.

Hämtade ungarna på skola/dagis. Fick veta att Oliver kommer sluta på småbarnsavdelningen sista februari. Första mars lämnar jag vår son på avdelningen för stora barn (4:a åringar). Tänk vad tiden rusar iväg.

Kvällen bara flög iväg. Pannkaksstekning, dammsugning, tvättstuga och Facebook.

Danny är kvar på sjukan i natt också. Han har inte hört något om hemgång och han mådde skit när jag pratade med honom på kvällen. De hade öppnat trumhinnan idag också och sugit med sugen. Jag fick göra samma sak när jag låg inne för något år sedan och det är fan det ondaste jag gjort någonsin. Värre än att föda barn - fy! Oliver och jag ska åka upp och hälsa på honom i morgon förmiddag.

Nu återstår en IKEA kasse med tvätt som ska vikas. Sen är det god natt.

Ps. med den här takten kommer jag fylla 45 istället för 40 den 19:e mars...


Trött som fan

Blev inte mycket sova i natt. Kom i säng sent och orolig för att inte vakna i tid.

Nu blir det dusch innan jag väcker ungarna. Börjar en halvtimme senare för att kunna lämna ungarna på skola/dagis klockan sju.

Höres!


Krya på dig hjärtat!



Jag får sova ensam i natt då min sambo tillbringar natten på Ackis.

Tack hjärtat för den fina presenten från Mique och krya på dig!

Tråkigt att du inte fick se din present som jag stoppat ner bland dina bruna vänner...

Östervåla

När jag var runt femton, sexton började vi åka till Östervåla och gå på Vallen. Det är en folkpark som på den tiden var fullpackad med ungdomar varje gång det var konsert/disco. Första gången vi var där uppträdde Treat. Det var en sista april och vi gick i åttan eller var det nian?

Det blev många roliga kvällar därborta och tur som vi hade bodde Annas syster där. Det fanns även ett torp som Annas familj ägde som förvandlades till festlokal av oss partyglada ungdomar.

(Om ni funderar över pratbubblorna till korten så var det väldigt populärt att göra så då...)




Jag i Levis skjorta storlek XL, Axelvaddar storlek XL, Byxor STORA!!!

 

Annelie, Elisabeth och Stina - inte helt nyktra...



Petter, Elisabeth och Olof. Minns ni ketchupflaskan?



Anneli & Stina med grogg och cigg. Mange med cigg och står inte Anna också och tänder en cigg?



Anna och Putte. Stoppar hon i Popcornen i påsen eller har hon haft dem med sig i påsen och häller nu upp i en skål? Verkar konstigt...


Styckmästare Joakim Hansson.



Putte - Coolaste killen i stan...



Mange - vad ska man säga?

Slingar mamma!

dsc00745 (MMS)

Håller på och gör slingor på mamma. Måste ju skämma bort henne lite på alla hjärtans dag. Hon ville dock inte ställa upp på ett kort framifrån. Undrar varför?


Öland 1988

Jag scannade några gamla kort från när jag, Anneli och Anna var på Öland sommaren 88.

Vi var där för att sommarjobba på en jordgubbsplockning. Vi blev inte rika men oj vad mycket skoj vi fick vara med om. Vi tältade i fem veckor och fick cykla ner till en camping för att duscha.

Så mycket jordgubbar som jag åt då har jag aldrig ätit. Vi ville ju inte lägga våra fickpengar vi fått hemifrån på mat så vi åt jordgubbar. Pengarna gick till annat...

 

Jag, Anneli och Anna nere i Färjestaden.

 

Anneli och jag i Färjestaden.

 

Anna och Anneli i dasset som stod på jordgubbsplockscampingen.



Anna och jag ligger vid havet och solar. Otacksamt för oss att behöva ligga på en filt bredvid Anneli som blir brun på en kvart. :)

Oliver på utflykt

dsc00078 (MMS)

Oliver är på stan med mormor och morfar och tittar på isskulpturer. De skulle även gå på knattebio. Första gången för Oliver som han besöker en biograf. Min första film som jag var på fick mamma gå hem med mig. Jag satt still så länge godiset fanns kvar. Sen sprang jag upp och ner i Slottsbiografen.


Tyst!!!

Herrarna som jag delar sovrum med höll på att göra mig tokig i natt. Den lilla han andades högt pga förkylning men vägrade att ta näsdroppar. Den andra han snarkade så hela rummet vibrerade. Jag provade med armbågar i magen och ett försök att vända honom men icke.

Jag gick upp och satte mig vid datorn en timme runt tre i natt. När jag återvände till sängen var det samma ljud och jag tog mitt pick och pack och gick till soffan i stället.

På soffan kunde jag somna in till ljuden från snarkningarna som i alla fall vart lite mer dämpade...




Sushi

När jag slutade jobba fick jag order av Pelle att jag skulle komma hem till dem eftersom Danny och Oliver redan var där. Han ville att vi skulle äta pizza men jag tackade nej. Jag hade inga points kvar till någon fet pizza.

Sen ringde Susanne upp och sa att vi skulle äta sushi istället. Jag var hemma en stund och snackade med Victor innan jag promenerade till Susanne. Sen tog vi bilen och åkte upp till Gränby och hämtade upp maten.

Gott som bara den var den men jag blev så himla mätt. Tror att soppan innan fyllde magen bra. Men oj vad det är gott med sushi! Pelle lyckades t.o.m få Danny att prova en bit och han sa motvilligt att det var ganska gott.

Medans vi åt kollade vi på Melodifestivalen. Jag orkade inte lyssna så noga men Brolle var nog ganska bra?!

Imorgon blir det ett halv tio - fyra pass. Lagom långt och dubbel lön - kan inte bli bättre!


God natt

Haft en kanondag på jobbet som gick sjukt fort. Fanns massor med saker jag tänkt göra som jag inte hann med att göra. Men det är en ny dag imorgon...

♥ God natt!


♥ Anders

Tack Anders för att du ville jobba mitt pass imorgon kväll. Nu får jag jobba 10 - 18 istället och komma hem i tid och rå om min familj på kvällen.

Även om...

...jag gillar snö så hatar jag oplogade väger. De som bestämmer i stan måste ha glömt att skicka plogbilar till Årsta.

Jag fick kämpa för att ta mig till dagis. Ungen i handen och vagnen i den andra - dragandes efter mig. Hur fan kan man inte ploga???

Nu har jag snöat av min bil och stoppat i motorvärmaren. Tog väl tio minuter att få bort all snö från bilen och ploga bakom bilen med fötterna så att jag kommer iväg sen. En stor snövall var uppkört bakom bilen - Grr!!!

Men nu är jag inne i värmen. Tog en UNT som hängde på elementet i trappen och ska nu läsa den, dricka te och käka macka.

Sen en powernap på soffan innan Maxipasset börjar.

Hej hopp alla insnöade!

Hej mitt vinterland!

Det går sakta mot våren men medans vi väntar kan vi väl ändå njuta av vinter och snö. Hellre det än mörker, gegga och slask och gräsmattor som luktar fan.

Jag ska strax gå till dagis med Oliver. Själv börjar jag tolv idag så det blir frulle när jag kommer hem och sen en timme sovandes på soffan.

Trevlig fredag!

Vilket väder!

Hemma igen efter en galet rolig dag med Vera och Carro och massor med andra Maxi anställda och folk från svenska spel.

Vi har snackat och lyssnat och käkat hela dagen.

Kvällen avslutades med Tjeckien - Sverige i Globen. Efter andra halvlek när Sverige ledde med 4 - 1 drog vi mot Uppsala. Det dåliga vädret gjorde att vi tyckte att vi skulle börja dra oss hemåt.

Fan va kul jag haft!

Strax match!

img_3811 (MMS)

Vi laddar med mat och vin i Annexet innan nedsläpp i Globen.


Fördrink

dsc00744 (MMS)

Fördrink i Annexet.


Väntar på middag.

dsc00743 (MMS)

Sitter på hotel Globe och väntar på att vi ska gå till Annexet för intag av middag.


Tröjutdelning inför kvällens match.

dsc00742 (MMS)

Alla Maxianer har fått varsin hockeytröja.


Maxi träff

Idag blir det möte för alla Maxis spelansvariga på hotel Globe i Stockholm med Carro och Vera. Föreläsningar, utbyte av idéer, mingel och god mat. Kommer bli en kanondag som vanligt!

Kvällen avslutas med matchen Tjeckien - Tre Kronor i Globen.


Dagens kap!

Jackan som jag köpte på rean förra veckan på Stadium till Victor visade sig vara trasig i dragkedjan. Så idag gick jag och lämnade tillbaka den. Letade efter en annan men när jag kom fram till kassan beklagade jag mig över att den jag hade lämnat tillbaka var bättre.

Tjejen i kassan sa att jag kunde få köpa den till ett rabatterat pris. Ja, ha sa jag och berättade att jag precis lagat dragkedjan i mina stövlar och att det kostade 250:-

- Du får den för 50:-, sa hon.

- FEMTIOKRONOR????

- Ja, vi kommer ändå kasta den...

- Du, jag köper den!!!

Så då kom jag hem med en tröja för 50:- som från början kostade 800 (jag köpte den för 400:- på rea). Inte illa!!!

Ps. Tröjan som jag köpte förutom den trasiga ville Victor inte ha så jag fick åka och lämna tillbaka den. Hittade en annan på kvällen som jag köpte men när jag kom hem tyckte han nästan att det var onödigt. Han tyckte att det räckte med tröjan för 50:- som inte gick att stänga.

Jag tyckte dock att han kunde få en tröja som var hel också. Ska åka ner till skräddaren på Gränby på lördag och se vad det kostar att stoppa i en ny kedja. Borde vara billigare än stövlarna. Lämnar tillbaka den hela tröjan om det går att laga den andra till bra pris. Jag tror inte att han kommer använda den tröjan som är hel om den andra blir lagad för den som är trasig är mycket snyggare.

Det värker...

... i benen och fötterna. Mina stackars kroppsdelar fick en chok när jag blev frisk. Nästan 25 000 steg mån, tis och onsdag. Efter att ha vilat i elva dagar blev det nog för mycket.

Men i morgon blir det en stilla dag i Stockholm på Maxiträffen. Konferans på dagen och hockey i Globen på kvällen. Underbart att Carro kör så vi slipper passa tåg och tunnelbana.

Annars har det inte hänt så mycket idag efter Nickis. Jag somnade på sängen en stund när jag kom hem och sen gjorde jag kvällsmat. Strimlade lövbiff och stekte upp den och rörde sen i såsen från igår. Hällde upp den på riset som också var kvar från igår och vips - på 5 minuter fick mina killar en kanonmiddag!

Var upp till Gränby en sväng och sen en promenad till Årstahallen. Nu blir det ett bad - lovely!

Lunch på Nickis

dsc00741 (MMS)

Lunch på Nickis


Väntar

Väntar på att Susanne och Filippa ska komma. Vi ska promenera till Nickis så ungarna får leka och vi snacka. Sen blir det en promenad vidare till apoteket, Stadium och IKEA.

Jag måste hämta ut min blodtrycksmedicin, Victors jacka som han fick var trasig i dragkedjan och på IKEA ska jag köpa glödlampor. Bara roliga uppdrag som ni hör!

Och ser ni - Det snöar!!!

Fixat!

All smutstvätt är ren - tvättkorgen är tom!

Att ha som rutin att tvätta i tvättstugan på tisdagarna känns som en bra lösning. Det blir lagom mycket tvätt och jag vet när jag ska tvätta. Flyttar jag plutten när jag är klar på kvällen så finns det alltid ledigt tisdagen efter. Ett smart drag som jag kommer fortsätta med.

Till middag gjorde jag kycklingklubbor med ris. När jag körde klubborna i ugnen hällde jag på soya, honung och grädde. När kycklingen var klar redde jag av skyn till en sås. Jag var ju tvungen att smaka och den smakade så himla gott - vilket ledde till att jag faktiskt hade några skedar med sås på mitt ris också - trots att jag inte äter pulla...

Plockade med mig lite godis hem idag också. Det blir perfekt att ha till min fyrtioårsfest. Eftersom jag kan mina laster så tejpade jag påsarna så att jag inte skulle gå och nalla. Insåg dock att det inte skulle hålla. Så när jag slängde in tvätten i torktumlarna tog jag en promenad till mor och far och lämnade allt godis där. Mamma var noga med att kolla att de var igentejpade så att inte hon skulle gå och nalla istället...

Imorgon är jag ledig. Då ska jag och Susanne gå till Nickis med snorungarna. Blir säkert en sväng till IKEA också.


Pust

Idag har det gått i 180 hela dagen!

Första dagen på jobbet efter elva dagars frånvaro. Mycket att rensa upp och ta reda på. Sen gjorde jag tidningarna på eftermiddagen och det var roligt som fan. Nytta med nöje - Styrketräning och glädje!

Jag har mått lite lätt illa idag efter att jag föll för frestelsen som stod på lagret. På en lapp stod det: Fyll en påse med godis runt ett kg och ta hem! Två pallar med karamellkungen godis stod där till förfogande att äta tills man spydde. Jag tog hem en del och inte fan kunde jag låta bli att käka. Victor och Oliver har i alla fall fredagsmysgodiset fixat.

När jag kom hem drog jag till dagis för att hämta Oliver och sen till Årstahallen. Toapappret slut som vanligt och igår fick vi torka oss med servetter med cupcakes motiv - snyggt!

Pappa och jag drog iväg och hämtade Skodan på verkstaden. Jag kommer köra den fram till besiktningen sen får vi ta ett beslut efter vad den utvisar. Jag är i alla fall sugen på en Golf - jag föll för Robbans bil - så jävla skön att köra.

Hemma igen stektes det pannkaka, diskades, veks tvätt, sorterade tvätt tills imorgon, sattes in papper i pärmar, fixades med papper och ...

Nu är jag slut och kommer somna så fort jag sluter ögonen. Natti natti!

Måndag morgon

Ordningen är återställd - jag är frisk och drar strax till Maxi.

Jag hoppas min bil blir klar på verkstaden idag. Pelle kunde titta på den och byta bromsar/rör. Kanske blir bra endå?

Glider till Maxi med Robbans bil idag och njuter av tystnaden. Bilen går så tyst så jag vill inte förstöra det härliga icke ljudet med musik.

God morgon!


Söndag eftermiddag

Pellle och Susanne dök upp runt halv tre och då tog vi en promenad till MIO. Vi skulle reklamera vår soffa som vi inte är riktigt nöjd med.

Sen kom vi på att vi skulle gå och fika på IKEA.

Tre och en halv timme senare var vi hemma igen...

Gary Moore

En av mina gamla idoler Gary Moore har avlidit.

En av mina största konsertminnen är när jag och Lisa fick följa med hennes bror Jesse och hans polare till Johanneshov för en konsert. Lisa och jag var väl inte mer än fjorton/femton och de andra som följde med i bilen var allt annat än nyktra. Vi blev stoppade av polisen på E4:an för att det gick så fort. Jag minns hur glad föraren av bilen var över att polisen inte tittade in i skåpbilen bakifrån. Däribak satt säkert ett gäng på tio pers och partade.

Empty rooms, Over the hills och Wild frontier är gamla favoriter. Den bästa låten är dock Out in the fields med Phil Lynnot som jag lyssnar jag på då och då än idag. Nu är tyvärr båda döda.


  

Lek i solen!

dsc00739 (MMS)

Annelie och jag är ute med Oliver och Jonna och myser i det fina vädret. Var dock lite kyligare ute än vad vi trodde. Men vi håller ut en stund till.


God morgon!

Här gick "larmet" redan klockan kvart över sju om att det var morgon. De små bröderna körde sitt vanliga race medans jag försökte vakna.

Fick ett sms nyss från Anneli som var vaken lika tidigt hon. Vi bestämde att hon och ungarna skulle komma över hit på förmiddagen och fika.

Så nu blir det en snabbdusch och skynda sig att baka sju sorters kakor.

Mc kvällsmat

Då har vi varit nere vid vår kvarterskrog Mc Donalds och käkat middag. Tack vare Klubb kortet kom vi undan riktigt billigt. Köp två meal betala för ett är en riktigt bra kupong.

Jag fick dock dela mitt meal med Victor och åkte på en Big Mc o Co. Löste det med att plocka bort köttbitarna och lägga dem på Dannys burgare. Man måste vara lite kreativ...

Med en nota på 160:- för fem pers tyckte jag att vi kom undan riktigt billigt. Då har Danny en nattburgare på 150g i kylen som han kan sätta tänderna i när hungern kommer smygandes.

Städat i förrådet

Har tillbringat några timmar nere i förrådet för att röja upp. Det fanns massor med prylar att slänga och jag är så sur för att vi blev sjuka när vi hade containern utanför.

Imorgon kommer i alla fall Pelle och Danny att köra skiten till Spikgatan. Just nu står det två kundvagnar nere i källaren med skit som ska bort.

Och när nu all skit försvann fick jag god plats att ta ner alla kartonger som stått här uppe sen november och skräpat.

Det är så underbart att få slänga och göra iordning - tycker jag. Danny blev mest sur även fast det var mina prylar som åkte. Han tillhör dem som vill spara istället för att slänga även om det är prylar som aldrig någonsin kommer användas igen.

Ps. Jag undrar om det är någon mer än jag som har fem kartonger med julpynt? En med stakar och stjärnor, två med olika outfits för granen samt två kartonger fulla med tomtar. Det är fan sjukt. Ds.

Youghurt!!!

Härligt och vakna till en unge som tjatar om att han vill ha youghurt klockan sju på morgonen. Höll ut på tjatet till åtta innan jag gick upp.

Nu ska jag fixa frulle till fjortisen och väcka honom. Han har träning i Årstaplugget halv tio. Jag hade tänkt knalla ner och titta men det var inte så populärt. Det var tydligen inga andra föräldrar som stod och tittade på träningarna. Min son har blivit stor. Får väl vänta tills matcherna börjar igen då. Fast det är ett underbart väder ute så jag smyger mig nog ner dit med Oliver och kikar in sista minuterna...

God morgon!

Sängdags

Efter Lets dance gick jag in till Victor för att prata lite. Jag somnade på studs i hans underbart sköna säng. Trevliga morsan låg där och sov och drägglade medans han kollade tv och käkade lösgodis.

Nu har jag kollat läge en snabbis på fejjan och pratat lite med Becca via chatten. Hon är en av Maxis gladaste, trevligaste, medarberare. Becca - du är toppen!

Nu ska jag ta och krypa ner i min egna säng och drömma mig bort. Imorgon har Victor rugbyträning i Årstaskolan och jag tänkte att jag skulle ta mig dit och titta lite när det är på hemmaplan.

Natti, natti.


Jag hade tur!

Kläderna jag kollat in under vintern till Oliver fanns kvar i rätt storlek och färg. Som jag har väntat på att denna rea ska börja. Den oranga jackan köpte jag i grönt men hittade inte någon bild. Hade kostat  599:- och nu gav jag 299:-  Regnjackan var nedsatt till 149:- och de turkosa vindbyxorna till 89:-

Hittade även en jättefin mössa till Oliver i svartrutigt som tjejen höll på att plocka upp och prismärka. Stadiums märke Everest är mitt favoritmärke till Oliver. (även bra grejer till oss andra också för den delen) Bra hållbara kläder till bra priser - speciellt på rea!

När jag kom hem så somnade jag på soffan och sov i flera timmar. Blev väckt några gånger när jobbet ringde men jag somnade bara om igen. Vaknade tio i fyra och då var det bara att klä på sig och hämta Oliver från dagis.

Dagens ros

Till den otroligt gulliga doktorn från Närakuten som var hos mig i lördags. Nyss ringde han på dörren och överlämnade ett sjukintyg till mig. Snacka om service!


Snö - igen!

När jag gick till dagis var det vår och fint. En halvtimme senare när jag gick hem öppnade sig himlen och snön vräkte ner. Hur fan gick det till?

Så nu sitter jag här i värmen med en kopp rabarber/grädd te och tittar ut på snön. Det är fan inte sant. Åh andra sidan är det bara början av februari så det är väl i princip två vintermånader kvar. Tur att jag endå är en älskare av snö. Ni andra stackare mår väl lite lätt illa just nu.

Jag ska strax ta bilen till Stadium vid IKEA och kolla in deras rea en snabbis. Sen ska jag hem och sova i några timmar. Känns skönt att jag fick vara hemma några extra dagar och ladda batterierna och ta det lugnt. På måndag är det fullt ös igen.


Nu får det vara nog!

Fr.o.m imorgon är det slutskrivet om sjukdomar och tråkigheter för ett väldigt långt tag framöver. Vi lär få fortsätta att leva med dem ett tag till men vem fan orkar läsa om skiten?

Så imorgon är bloggen i färg igen - Natti natti!


Viiiiiiiila!

Jag har hunnit med att lämna Oliver på dagis och även ätit frulle. Nu ska jag sova!

Zzzzzzzzz....


Sjuk, trött & ledsen

Pratade med läkaren som var här i lördags och han sjukskrev mig veckan ut. Känns skönt för jag mår verkligen inte bra ännu. Eftersom både Danny och Oliver också blev sjuka har det liksom inte funnits någon tid för vila. Förkylningen vill inte ge sig och jag hostar.

Imorgon ska Oliver få gå på dagis så att jag kan sova.

Vår bil var in på service idag. Det hittades massor med större fel på bla bromsledningarna, generatorn och växellådan. Skulle kosta ca 18 000 att laga. Så nu får vi se oss om efter en ny bil och skrota den gamla. Jag är i alla fall ytterst tacksam för det år jag kunnat åka fram och tillbaka till Maxi med The green danger.

Victors läkarbesök angående hans öra gick inte heller bra. Hörseln är som den ska men öronskadan består. Vi ska höras igen inom ett år.

Nu ska jag lägga mig på soffan och försöka ha tankarna på något annat än ovanstående.




Svärmors bebis




Svärmor har gått och blivit med hund. Gissa var våra pojkar kommer vilja vara på helgerna?

Han heter Aslan och är 4 månader. En korsning mellan Pyrenee & Leonberger.

Hoppas bilen och vi själva är friska tills på lördag!


Livet återvänder

Halsflussen är försvunnen och det känns så himla underbart. Jag kan inte förstå hur ont jag haft! Tänk när jag två nätter i rad satt och sov i soffan. Det gjorde så ont att svälja så saliven fick bara rinna ut. Hur jag jag sen vaknade på natten med en tunga torr som sandpapper och hur jag fick spola den under kranen för att få den mjuk igen.

När jag ringde doktorn på lördagmorgon då var jag dålig. Hade lika gärna kunna ringt efter ambulans. Min energi var slut och jag hade så ont, så ont.

Jag har legat på soffan precis hela dagen idag förutom en snabbis till Årstahallen med bil i morse och tre vändor till tvättstugan - In med tvätten i maskinen, in med tvätten i tumlaren, hem med tvätten. Kände bara att jag var tvungen att tvätta sängkläderna och husets alla handdukar - Få bort alla äckliga bakterier!

Nu är det bara att invänta att energin ska återvända och att hostan försvinner. Sen är jag redo igen!


RSS 2.0