Söndag sista oktober

Idag har jag hunnit med mycket. Oliver som vaknar tidigt vaknade ännu tidigare idag eftersom det var omställning till vintertid inatt. Klockan sex gick vi upp och tittade på tv. När klockan var nio var jag redan påväg hem från Barbro där jag lämnat Kevin.

Jag städade av balkongen och plockade bort allt. Slängde blommorna som faktiskt fortfarande var fina trots kyla och regn. Fick ihop en hel svart sopsäck med skit.

Sen bar det av till Spikgatan och återvinningen. Tror att halva Uppsalas befolkning var där i samma ärende. Sjukt mycket bilar.

Sen drog vi vidare mot Barnenshus. Danny och Oliver gick dit och jag och Victor mot apoteket. Nu har jag varit så himla duktig och köpt hem mediciner för kommande smärta och halsont. Spenderade nästan tre hundra kronor på Alvedon tabletter, Alvedon smälter i munnen, Treo, Bamyl och Zyx. Men nu är vi laddade om feber och huvudvärk kommer! (vuxenpoäng)

Sen drog vi till Biltema och inhandlade nya fälgar. Nu har "Gröna faran" fått sig en totalmakeover med tjusiga fälgar för 119:- (hahaha) Jag köpte även en present till mig själv. Jag har länge, länge velat ha en Laminator och nu har jag en egen - tjoho! Blir stiligt sen att ha på skrivbordet när vi fixat ordning i "garderoben".

Sen var det dags för fika och vi drog till mamma. Var upp till 4H och dumpade Oliver där eftersom mamma, pappa, Tomas, Melker och Meja var där. Sen åkte vi hem och fikade. Mamma hade kaffe i termos samt nybakad kladdkaka och äppelkaka. Snacka om service!

Vi blev kvar på middag också. Familjen Heller dök upp så det blev fullt bord till middagen. Tyvärr fick Charlotte dra en flygning till Umeå och blev hämtad med taxi. (Hon är flygvärdinna och  jobbar "standby" var fjärde helg och då kan de ringa när som helst för en flygning. Igår blev hon inkallad för en flygning till Turkiet. Lite mer spännande kanske än att bli inringd till en kväll på Maxi - hahah) Mamma hade gjort lasagne, vanlig och vegetarisk - jättegott som alltid!

Vid åkte vi hem och tog med oss Kevin från Barbro samtidigt. Jag kom på att jag skulle städa diskmaskinen. Körde en sådan där tvätt som man ska göra då och då. Nu jävlar är den som ny. Städen fortsatte sen i alla kökslådor som nu är i perfekt ordning - undrar bara hur länge...

Nu är det snart dax att hoppa i säng. Måndag morgon snart igen och jag har en härlig dag framför mig. Blir andelar och andra måndagsmåsten på förmiddagen och sen tidningarna - lovely!

Natti, natti!

♥ LOVE ♥




Hittade denna underbara adventsljusstake på Maxi i fredags. Det blev kärlek vid första ögonkastet och jag längtar tills jag får ställa fram den i fönstret. En månad kvar men den åker nog fram tidigare...

Söndagsmiddag

dsc00656 (MMS)

Alla är samlade hemma hos mamma och pappa förutom Camilla och Kevin. Mamma har gjort lasagne både med och utan kött. Mysigt att sitta så många och äta tillsammans.


Hej då sommar!

dsc00655 (MMS)

Då var sommaren bortplockad från balkongen. Nu kan vintern och snön komma så att det blir vitt och fint.


Pumpor

På kvällen var det dags för att göra pumpahuvuden. Hade inhandlat fyra pumpor eftersom Liam, Kevins kusin också var här. Victor ville dock inte vara med då han tyckte att det var löjligt. Så det slutade med att jag fick göra en egen.


Fredagsmys

Igår skulle Kevin iväg på halloweenparty. När jag målade honom ville Oliver också bli fixad. Sen när vi lämnat Kevin på festen drog vi till mamma och pappa en sväng och busade.

Hemma igen var tacomiddagen fixad och klar. Danny och Emil satt med varsitt glas rött och väntade. Efter den goda middagen dök Susanne och Pelle med barn upp.

Pelle och Gustav klipptes av Danny och Oliver och Filippa lekte bra som vanligt. Vi hade en jättetrevlig kväll med mycket skratt som slutade med att Pelle och Susanne fick gå hem för att deras dotter lyckades inte få ur batteriet ur brandvarnaren och den stod och tjöt för fulla muggar.

Här är lite bilder från sminkningen:



Ewas pullor

dsc00653 (MMS)

Är ute hos Ewa och Tomas. Danny byter däck på bilen och vi tittar på pullorna.


Bus eller godis!

dsc00652 (MMS)

När jag skjutsade Kevin till hans Halloweenparty kom jag och Oliver på att vi skulle svänga förbi mamma och busa lite.


Yes!

Räkningarna är nu betalda och man kan glömma alla gamla skulder. Om någon vecka börjar det dimpa ner nya små hemska kuvert med krav om att betala pengar men det är endå fyra veckor tills man behöver ta tag i dem.

Det blev massor med pengar kvar så till helgen tar vi en weekendresa till Rom på tu man hand - nice!

Puss & godnatt.




Onsdag morgon

- Mamma, jag vill gå upp!

- mmm (suck)

- Mamma, jag vill gå upp!

- snart.....

- MAMMA!!!

- Tänd lampan och läs en bok!

Slutatde med att vi knallade upp. Nu sitter Oliver i soffan och tittar på tv. Ska fixa marktjänsten här och sen knalla iväg till skola/dagis.

Idag jobbar jag elva - nitton så det kommer inte hinnas med så mycket mer. Jag är i alla fall glad att jag fick byta till mig det mot fyra - tjugotvå. Allt är bättre än stänging.

Ha en bra dag!

Livet från den ljusa sidan...

Ibland så har man flyt och då måste man stanna upp och tänka - fan vilken tur!

När jag tittade in i tvättstugan i morse fanns en ledig tvättid och jag kunde tvätta fast jag kom på det i sista stund. När jag ringde om receptförnyelse på mina minipiller fanns det en tid ledig klockan halv två och när pannkakorna inte räckte till mig på kvällen - då kom mamma över och hälsade på och råkade ha en kålsallad med sig som hon precis hade gjort.

Vi var till Coop och skulle hämta en skruv till Dannys cykel som vi beställt. Skruven hade slutat att göras så vi fick en helt ny cykeldel - som säkert hade kostat en två hundra kronor minst. Detta utan kvitto till en cykel som är flera år gammal. Vi köpte en trisslott i var till killarna för att tacka och de såg så roliga ut. Inget tack kom från dem - de fattade inte vad som hände - hahah!


Oj, då!

Efter en timmes ringande till gyn kom jag då äntligen fram:

- Hej, jag behöver nya minipiller!

- Det ska vi ordna, hur många har du kvar?

- De tog slut i lördags...

- Oj, då...

Sen ger den urgulliga barnmorskan mig en tid idag halv två. Service!!! (och en väldigt förvånad patient som inte alls har lust att kliva upp i stolen idag...)

 

En ledig dag

Innebar idag att alarmet ljöd klockan sju istället för klockan sex. Vilket man i alla fall får se som en liten sovmorgon.

Nu har jag varit och lämnat ungarna på skola / dagis och har även hunnit ner i tvättstugan och lassat in två maskiner med tvätt.

Ska sätta mig och ringa runt och fixa lite tider hit och dit, beställa mina mediciner, ringa om Victors cykel samt ta tag i de underbara räkningarna.

Sen bär det av ut för återlämning av en lampa på IKEA och en mössa på Jack and Jones.

När detta är fixat är väl klockan omkring tre och då är det dags för föräldramöte på Olivers dagis. Hade det inte varit möte hade han fått vara hemma med mig idag men nu kändes det lättare att göra så här.

Sen hem och fixa mat.

Jag är i alla fall ledig idag - HAHAHHA!



SEMESTER!!!

Ja, inte någon resa till andra sidan jordklotet för att pruta snedögda människor och njuta av sol och bad MEN en dags ledigt från Maxi. Hade missat att det var höstlov nästa vecka och hade t.o.m tagit ett extrapass på onsdagen. Löste det med att slösa min sista semesterdag på en ledig fredag. Lovely! Det bästa hade varit att ha en hel veckas semester för att vila upp mig och bara umgås med familjen. Känns som om man aldrig hinner med det. Jag hinner ju inte ens med mig själv...

På kvällen kom jag på att vi kunde åka till Kista på Gamex. Inte för att jag gillar spel men man kan ju göra största sonen glad på höstlovet. Svaret när jag frågade blev - det är ju som om du skulle gå på hästuppvisning med morfar??? Så nu var dealen att lämna honom där och sen dra vidare. Jag åker gärna till Kista och shoppar, eller Barkarby outlet eller kanske ett besök till metropolen Jakobsberg.

Vi har även pratat om att åka till Junibacken inom en snar framtid då jag aldrig varit där. Någon som är sugen att hänga på? Antar det är roligare om man åker fler.

Nu blir det dusch och sängen. Natten som var gav endast tre timmars sömn - snälla någon - stoppa klockan!!!



Muffinsbak

dsc00648 (MMS)

Har precis bakat muffins med Oliver och Kevin. Chokladmuffins med chokladbitar i. Mums!


Firat Börje

Min morbror Börje fyllde år idag så på kvällen bar det av till Luthagen. Min familj kom först och gissa vilka som gick loss på godisskålen? Halva försvann i ett kick...

Sen fylldes lägenheten av Robban med familj, Tomas & Melker, mamma och pappa och Harriet. Ungarna hade så roligt. Lekte kurragömma och levde fan. Till slut tog dagisfröken Gudrun med dem ut i köket där det blev klippning av papper, luffarschack mm. Ljudnivån sjönk dramatiskt - underbart!

Åt tårta, kakor och godis - precis som man ska när man är hemma hos Börje. Nu blir det väl inget besök i förrän nästa 25 oktober men en sak kan man vara säker på. Sockerpaketet från 1983 kommer fram igen - den som spar han har...



Nedåt...

...gick det idag. Dock inte lika mycket som för Lena. Tokfian hade gått ner 1,9 kg!!! Nej jag är inte avundsjuk...

Kunde i alla fall stoltsera med minus 0,4 kg. Nästa vecka SKA jag ha en guldstjärna! Man får en för varje tre kg som man tappar. Det blir mitt mål för den här veckan!


Tack!

dsc00647 (MMS)

Ibland blir man förvånad... och oerhört glad! Hjälpte en kund att växla pengar idag och tio minuter senare gav hon mig dessa blommor som tack för att jag varit så trevlig. Sånt värmer!


Marabou - nyhet!



Igår när jag skulle gå på rast hittade jag denna nyhet i hyllan. Vit choklad med vaniljsmak. Måste prova!

Jobb på G

Oliver väckte mig kvart över sex då han inte hittade sin snuttefilt. Sen tände han lampan och läste en bok. Tjugo i sju kom han upp till mig och då bestämde jag mig för att vi lika gärna kunde gå upp. Kan inte sova med en unge som ligger och vrider och vänder.

Ska fixa frulle strax och väcka Victor. Han har sin första inneträning på rugby klockan nio. Halv nio ska han vara hos Micke och sen cyklar de till Liljeforsskolan. Skönt att de fick träning så nära oss så att det inte är behov av skjuts med bil. Träning klockan nio har väl annars sina för och nackdelar. Det är bra att han kommer iväg så att hela dagen inte blir förstörd samtidigt så förstår jag att ungdommarna vill sova ut när de är lediga. Vem vill inte det?

Idag jobbar jag 9 - ca 16:30. Egentligen slutar jag tre men Anders ska skriva högskoleprovet så jag täcker upp för honom tills han kommer till jobbet. En och en halv timme extra en lördag blir ju plötsligt tre timmar i betalning. Alla pengar behövs så här inför jul.

Trevlig lördag!

God morgon!



Oliver vaknade med glädje klockan kvart i sex imorse - mamma jag vill gå upp och leka!

Jag sa åt honom att han skulle tända lampan som jag satt upp åt honom igår medans han sov. Han blev jätteglad. - Mamma, nu har jag ett eget rum! Jag vände på sängen igår och drog hyllan närmare våra sängar. Sen fick han in ett sängbord som han kunde ha korgen med böcker på. Fick även upp "grodan" från IKEA, den som man kan förvara grejor i. Nu är det i alla fall på väg att bli ett "eget" rum. Ska köpa nya garderober och flytta dem till bakom vår dörr - det funkar om vi köper skjutdörrar. Sen kan han ha ett skrivbord och hyllor där de stått nu.

Idag är det jobb mellan 12 - 20. Jag känner mig sjukt sliten och trött. När ungarna dragit iväg till skola och dagis ska jag lägga mig och sova i några timmar.

Nu blir det nykokta ägg - kuckilikuuuuuuuuuuuuuuuh!

Det gick som på räls



Victor slapp räls!

Tänderna hade rättat till sig bra där de utdragna missbildade tänderna suttit. Bettet var lite tokigt på ena sidan så där kommer han få "gummisnodd".

Nu slipper han gå omkring och se ut som Jaws i Bond - hihi

Extrapass idag

Egentligen var det min ledig dag idag men jag övertalade Anders att vara ledig. Han var inte så svår övertalad heller för den delen...

Känns bra att få in ett extrapass så här före jul. Man behöver alla pengar man kan få!

Efter jobbet hämtade jag Victor på dagis innan jag åkte hem och tog upp Danny. Sen åkte vi hem till mamma och käkade middag. Hon hade gjort köttgryta till alla utom mig. Jag fick en jättegod röra med morötter, lök och kål. Det bästa var att det bara var riset som kostade points. Då kunde jag lägga alla gratispoints på hennes äppelpaj istället.

Nu blir det tv resten av kvällen - Greys och Kungarna av Tylösand - godkväll!

Lurade av CityGross

Igår fick jag ett sms från Citygross där det stod att det var kundkväll och att de bjöd på mat och fantastiska priser. Perfekt tänkte vi. Ingen matlagning, ingen disk och gratis middag!

Efter att ha parkerat längst bort från ingången trängde vi oss in tillsammans med massor av andra hungriga kunder. Vi hittade en jättekö och ställde oss i den. När vi kom närmare visade det sig att denna mat var små, små, typ 20 grams hamburgerkött som låg på en tallrik utan bröd. Ett smakprov!!!

Vi blev så sjukt besvikna och kände oss lurade. Vi trodde att bjuder på mat betydde att man fick så man blev mätt. Dåligt som fan tyckte vi och Danny klippte t.o.m sönder sitt Citygross kort.

Vi handlade ingenting utan drog vidare till affären mittmot - Coop! Först så käkade killarna kebab inne på restaurangen innan vi handlade.

Nu jävlar dröjer det innan vi besöker CityGross igen!

Både frukost & lunch!

Då vågen inte var på min sida i morse och jag absolut inte ville få en liten notering om att jag gått upp i vikt sen sist så bestämde jag mig för att idag skulle det bli total fasta fram till vägning. Med lite tur skulle det då bli plus - minus - noll i protokollet. Jag vet att man inte tjänar på det i längden men för mig så var det viktigt att inte få det där plusset i pappret. Med turen på min sida fick jag dock äta både frulle och lunch då hon från viktväktarna var sjuk och vägningen inställd - puh...

Jag måste dock säga att jag faktiskt skött mig hyffsat även om det inte syns på vågen. Den här veckan ska jag dock köra stenhårt och på måndag ska det finnas ett minus i pappret. Idag åkte stegräknaren på också och den står nu på nästan 20 000 steg.

Nu ska jag sätta mig i soffan med en kopp te och en cocosboll - natti natti!

Steninge slott

Vi kom hem från Anneth och Roger klockan fyra inatt. Jag somnade väl vid fem och halv åtta var jag uppe igen. Mamma hade skickat ett sms till mig vid fem igår och sa att Oliver kunde sova hos henne så att vid åtta cyklade jag och Anneth över och lämnad honom. Sen var det party hela natten. Shit vad trevligt det var. Jag var inte ett dugg trött när Danny sa att vi skulle gå hem. Niclas hade tydligen stannat ända till fem - halv sex...

Vid ett gick vi över till mamma och pappa. Där bestämde vi oss för att ta en tur till Steninge slott i Märsta. Först var vi inne och tittade i butiken innan vi tog en promenad ner till slottet i det underbara höstvädret.

Ett tips - den 13 november öppnar Steningeslotts julmarknad. Den brukar vara jättemysig att besöka. Jag kommer absolut att åka dit innan jul.


Föräldramatch

På lördagen var det samling klockan elva för föräldramatch. Jag hade en påse med kläder i bilen men jag behövde aldrig ta fram dem. Ett gäng spelsugna pappor (lånade, äkta och bonus) fyllde laget med hjälp av en tapper mamma och två tjejer från tjejlaget.

Kanonväder ute och jag njöt av att stå och titta på. Vilken rolig sport! Det var många tjuvnyp och tacklingar som gjorde att det blev extra roligt att titta. Många av papporna hade spelat förut och gav igen på gamla lagkamrater.

Efter matchen ställdes två banankartonger med godis ut på backen. Ungarna fick ta så mycket de ville! Snacka om succé. Oliver plockad han med och när jag sa åt honom svarade tränaren att det var ok. Han fick ta han också så han kunde ladda för att bli en blivande rugbyspelare.

Sen bar det av till klubblokalen i Luthagen. Vilken lokal - vilken pub! Jag har aldrig varit in i en klubblokal av denna sort. Bar sortimentet var nog lika stort som Flurrans. Det bjöds på mat i form av spagetti med köttfärssås. Även en vegetarisk variant fanns.
 
Roligast var när tränaren sa att vi ses nästa lördag klockan nio på engelska och fick till svar av en trött liten kille - But I´m sleeping then...  Tränaren svarade bara NOT NOW!!!




Hahaha!

dsc00646 (MMS)

Somnar man får man skylla sig själv. Roger har munnen full med chilinötter. Det gröna är pesto ost med tandpetare i.


Party hos anneth o rogga

dsc00641 (MMS)

Är hemma hos Anneth o Rogga. Vi har ätit god mat och dricker nu gott vin.


Negerbollar

Kevin hade denna vecka som matteläxa att baka något hemma. Han valde att göra negerbollar. När det var dags ville så klart lillebror också vara med. Det slutade med två bunkar och två satser - även om Oliver fick en fjärdedel så mycket som det skulle vara.

De knådade, rullade och stoppade i pärlsocker. Riktigt duktiga killar!


Härliga höstdag!

När jag vaknade i morse och insåg att mardrömsnatten var över och att huvudvärken var borta kunde jag andas ut. Jag följde med Kevin till skolan och sen handlade jag lite och cyklade hem igen.

Jag, Oliver och Danny åt lite frukost innan vi drog till landet. Solen sken och det var kanonväder!

Danny fogade inne i slottet och jag och Oliver var ute och njöt i solen. Jag krattade och Oliver bar löven till sophögen. Sen plockade vi pinnar, bar bort sten, tog bort lite sly och rensade rabatterna.

Oliver åt sina pannkakor i solen på en sten och det såg så himla mysigt ut. Han njöt av att få vara med oss på landet och greja.

När vi tröttnat på fixandet tog vi en promenad upp till poolen. Den var tömd och längst ner låg en fotboll. Jag och Oliver klättrade ner och spelade lite boll.

Innan vi drog hem var det dags för tömning av pottipottin - toan. Danny bar ut den på backen sen kunde inte han göra mer. Han fick kväljningar bara av att titta på den. Med instruktioner från min sambo som satt på en sten trettiometer bort med halvkräkningar och gnäll om att det luktade illa tömde jag pottipottin. Oliver var också med och inspekterade. Jag mådde varken dåligt av lukt eller den sörja om kom ut.

En av de bästa dagarna på landet någonsin. Jag önskar att jag var ledig imorgon också för då skulle jag åka ut igen. Det är så himla skönt att vara där ute i tystheten och bara njuta.




Ont i huvudet

Jag började få ont igår och det höll i sig över natten. När jag vaknade i morse var jag i valet och kvalet om jag skulle åka till jobbet. Valde dock att åka (som jag alltid gör...) men efter rasten var det en jävla smärta. Jag jobbade med Simon och vi hade ju roligt som vanligt. Jag fick hålla i huvudet när jag skrattade för då gjorde det inte lika ont. När Lena kom bestämde jag mig för att gå hem och halv tolv stämplade jag ut.

Åkte hem, åt lite lunch och sov i två timmar. Det kändes bättre sen men absolut inte bra. Vi åkte och hämtade ungarna på dagis / skola och cyklade ner på stan för att gå på marknaden. Ungarna handlade lite godis och vi köpte korv och cocosbollar. Blev en visit på Mc donalds innan vi kom hem.

Sen var det dags med fler TREO. Vid halv nio tog jag en migränmedicin fast det inte är migrän i hopp om att få slut på värken. Men icke...

Nu ska jag ta ett bad och sen sova. Hoppas jag vaknar utan värk imorgon för jag vill åka till landet och höstgreja.


Fegade ur...

Imorse när jag ställde mig på vågen så såg jag att det inte hänt mycket i veckan. Möjligtvis något hekto upp. Att skylla på mensen känns bra så det gör jag!

När jag slutade drog jag hem och hoppade helt enkelt över vägningen. Orkade inte gå dit och se mitt nederlag. Att inte få credit när man vet att man skött sig är inte roligt. Visst - vi skulle till Tomas och Ewa men jag hade hunnit ställt mig på vågen och sen dragit.

Nu kämpar jag på i veckan och lägger till lite motion. Stegräknaren åker på imorgon och jag börjar åter sträva efter mina 20 000 steg om dagen. Om jag bara äter alla mina points så ska det funka med viktminskning även om jag motionerar. Kroppen borde inte gå i på svältläge.

Så grattis alla som gjorde bra och mindre bra resultat - jag gör det nästa vecka!

10.10.10

Godmorgon!

Tänkte vänta tills klockan stod på 10:10 också men kom på att då blev det tight att hinna till jobbet. Idag blir det 11 - 19 och jag är inte lika taggad som igår. Huvudet värker och jag har precis tagit en TREO. Oliver har hållit igång sen klockan kvart i sju med k-pist skjutning, hopp i soffan mm.

Nu ska jag äta frulle och ta det lugnt.

Ha en bra söndag!

På andra sidan häcken

Det lilla, lilla huset med den stora, stora tomten kan nu husera med en syrenhäck mot vägen. En häck som består av ädelsyren och vanliga bondsyrener från Viksta socken.

En oplanderad eftermiddag efter en hård dags jobb slutade med att vi packade bilen full med syrener och drog till landet. Mamma och pappa hade rensat på tomten och vi ville ha dessa buskar. Oliver fick stanna kvar hos mamma och leka med Sonja och Charlie medans Victor blev upplockad på vägen för att få lite miljöombyte - datanörden fick andas lite lantluft!

Danny grävde hål för syrenerna medans jag bar bort resterna från vedkobbarna som legat framför diket. Vi bar även en hel del sten. Sen hjälptes vi åt - jag höll i syrenerna och Danny fyllde igen med jord. Det blev jättefint och vi kunde se den blommande häcken framför oss trots att det just nu endast stack upp lite pinnar.

Jag tog en sväng på pottipottin och kunde konstatera två saker. Den var verkligen full men jag kissade endå och att även råttorna gick på toan. Golvet var dekorerat med små råttbajs. Finns det någon frivillig som kan tänkas vilja tömma våran pottipotti?

Vi drog mot stan igen efter en och en halv timme och beslöt oss för att åka ut igen i veckan. Antagligen på onsdag. Danny vill måla lite och foga dörren och jag vill rensa i rabatterna och kratta löv.

Ett glatt återsende var ekorren som hoppade mellan träden medans vi var där. Vi har inte sett honom sen i våras men nu var han där. Som närmast var han tre dm i från mig.

När vi kom till stan hade pappa middagen klar och vi åt med god aptit. Min pappa är riktigt duktig på att få ihop god mat. Sådan där mat som man aldrig skulle göra själv. Sen skyndade vi hem och klockan åtta satt vi i soffan och tittade på Här är ditt liv.

I oktober natten...

... sitter jag vaken och skriver. Somnade klockan tio men vaknade för en halvtimme sen och kunde inte somna om. Lika bra att gå upp och invänta nästa nattåg.

Dagen i Stockholm var som väntat rolig och full av upptåg. Carro och jag fick med oss en stor pokal hem - ett nyinstiftat vandringspris - till den Maxibutik i nätverket som säljer flest andelar. Tänk att vi i Uppsala säljer flest andelar av alla Maxibutiker! Har stora planer på att utöka med en daglig Bomben och Vikinglotto till onsdagar. Vi får se...

Efter kursen tog jag och Carro en sväng bland affärerna i Stockholm. Var in på MQ för att kanske lyckas bränna mitt presentkort som jag fick i mars men det ligger kvar i plånboken. Hittade ett par galonisar på Stadium för 99:- till Oliver - Everest. Nu är han verkligen utrustad för regn, rusk och kyla. Känns skönt att man kunnat utöka hans garderob till en billig penning på verkligen bra kläder.

Blev inget fynd till mig men Oliver blev överlycklig när jag kom hem med en dricksflaska från Derbyshoppen till honom. Lika Hammarby flaska som Kevin fast en grön. Slår vad om att Nicke Nyfiken flaskan kommer fram nu när han fått en ny.

Det regnade lika mycket i Stockholm som i Uppsala och cykelturen hem var BLÖT. Väl hemma blev det en stor kopp te med macka och mys framför tv:n med Oliver och Danny. Tända ljus i alla rum får en att må bra inombords. Harmoni!

Nu ska jag strax återvända till sängen och försöka somna om. Natti, natti!

Hello Stockholm!

Med åtta tåget drar jag och Carro till den kungliga huvudstaden. Årets andra spelmöte för Maxigruppen står på dagordningen och vi ska vara på hotel Nordic Sea.

Blir en som vanligt rolig dag med mycket skratt och god mat. Svenska spels möten / kurser har alltid hög standard. Annat med ATG...

Ha en bra dag i blåsten!


Det går inte!!!

Nu har jag skrivit om detta inlägg sju gånger. Jag får inte till det så nu skiter jag i det. Skulle handla om att vi varit uppe på Gränby och fyndat på Stadium.

Oliver äger i alla fall nu ett par jättefina Everest termobraller och Kevin fick en ny Nike hoodie.

Middagen blev en rotfruktspannkaka som jag hittat recept på. Nästa gång ska jag ha mindre rotfrukter i och mer fläsk. Magarna kom igång och det pruttas här hemma från alla olika hål(l)...

Tack och godnatt!


1715:-

Att jag inte gillar tandläkaren visste väl alla men att jag skulle vara så här rädd det visste inte ens jag. Jag övertalade Victor att följa med mig. Han satt dock kvar i väntrummet när jag klev in till doktorn.

En annan patient som satt i väntrummet skrattade åt mig första gången jag hörde steg närma sig. När sköterskan ropade upp en annan patient så pustade jag ut. Du klarade dig den här gången svarade han. JO - sa jag och väntade på helspänn igen.

Väl inne hos tandläkaren var jag skakig. Du behöver inte vara rädd sa de. Vi vill dig inget illa. Det förstod väl jag också men fan - jag var rädd som bara den.

Jag fick en beövning med en spruta som var STOR och gjorde ONT. Alla hade sagt att nu förtiden anväder man en bedövningspistol istället som bara sätts lätt i tandköttet och inte gör ont. Jag fick panik när han var klar med sprutandet och tårarna kom. Jag kunde inte hjälpa det. Pinsamt som fan. Nu blir det bra sa de och väntade ett tag.

Borrandet gick bra till en början men sen började det att ila. Till slut sa tandläkare att jag skulle få ett annat bedövningsmedel och då skulle jag omöjligt kunna känna något. De påstod också att jag skulle slappna av för bedövningen tog inte om man var spänd. Kan det vara sant?

Efter bedövning nr två gick det rätt bra men jag låg på helspänn hela tiden ifall det skulle ila till. Sen började de att bygga upp en tand. Hela munnen var full med tamponger, bomullsrondeller, sug och den stora metallgrejen och så börjar sköterskan att prata om vädret. Hmmmmmmmmm svarade jag då och då. Hon var tydligen expert på detta språk och förstod hela tiden vad jag sa.

När allt var klart var jag alldeles yr i huvudet och lycklig. Tanden blev jättefin och jag fick min första vita lagning. Tandläkaren tyckte det var lite roligt att jag inte hade någon innan. Du kan inte ha lagat något hål de senaste tjugo åren sa han och det stämde ju bra. Han fick mig även att boka in en undersökning eftersom jag inte gjort någon på fem år. Lika bra att köra tänkte jag så jag fick en tid i december.

Mardrömstimmen idag gick på 1715:- Efter alla samtal med vänner om kommande stifttänder, uttdragningar, mardrömsräkningar på 10 000 mm kändes det helt ok med denna summa. Nu är jag i alla fall inte tandlös längre.


- 1,5

Idag hade jag då äntligen vågen på min sida. Våndades när jag klev upp och när Meta sa resultatet svarade jag att det inte kunde vara sant. Jag klev av vågen och på igen! Det stod faktiskt så, - 1,5!!!

Det funkade - jag har ätit alla mina points och skippat stegräknaren. Ska köra på lika denna vecka i hopp om att det går lika bra igen.

Tjoho!!!


Morgonpigg

dsc00639 (MMS)

Morgonpigg


11 points

dsc00637 (MMS)

11 points


Sötaste ungarna

dsc00636 (MMS)

Sötaste ungarna


Rugby



Har varit på Fyrisfjädern och tittat på Victors första rugbymatcher. Vilken rolig sport! Det som förvånade mig mest var att alla var så himla trevliga. Det var lag från Enköping och Täby och alla umgicks tillsammans. Föräldrarna stod tillsammans och man hejade på både sina egna och andra barns.

När matchern var spelade delades alla killar upp i två lag och sen körde de mot varandra. Laget bjöd de andra spelarna på fika och korv med bröd. Föräldrarna fick betala om de ville i form av att stoppa valfritt med pengar i en kopp. Jag och Camilla hade hand om serveringen och jag kan nog lugnt påstå att folk betalade mer än de borde just för att det var upp till dem.

Oliver hade skoj hela tiden och busade runt med bollar och annat. Rugby madrasserna ställde han upp och sen sprang han och tacklade ner dem. Många killar i laget hade småsyskon i hans ålder så det fanns massor med barn att leka med.

Nu har Oliver och Victor somnat och jag ska också lägga mig en stund. Kevin och Danny är på bowling och sen när de kommer hem ska vi över till Susanne och Pelle.

Trevlig lördag kväll!


Vänförfrågan



Hade fått ännu en vänförfrågan på Fejjan från en främande människa. Jag känner inte igen denna gubbe som tydligen bor i Kenya. Varför tror han att jag vill bli vän med honom?

Han ser lite "strange" ut och jag tackade nej - IGNORE!!!

RSS 2.0