Äntligen!!!

Först så fick jag äntligen arslet ur vagnen och tog cykeln till jobbet. Något kallt var det men när jag närmade mig stan hade jag fått upp värmen och flåset. En underbar morgon, nästan vindstilla och fint väder. Cyklade till Maxi på 35 minuter. Kände mig jätteduktig när jag kom fram.

Dagen på Maxi försvann i ett nafs. Måndagsförmiddagarna går mest åt till att fixa med veckans andelar och skylta om. När Madde kom drog jag på fika och läste om Daniels och Victorias alla presenter. Jag undrar bara, var ställer man alla dessa presenter??? Läste att hon fick typ 1000 glas från svenska folket. Snacka om stort vitrinskåp eller ställs de i ett skafferi/garderob på slottet? Jag vill också ha presenter i tre dagar!

Eftermiddagen gick lika fort och det var snart dax att sätta sig på cykeln igen. Den här gången fick jag dock trampa i motvind. Körde järnet då jag skulle träffa Danny utanför dagis vid fyra. Gick riktigt bra men nu känner jag mig mör. Ska dock cykla imorgon också.

På kvällen tog vi en tur i Boländerna. Bytte en kontakt på Biltema, köpte en blomma på Plantagen och sen vidare till IKEA. Där inhandlade vi äntligen byrån som vi ska ha i hallen. Danny har monterat hela kvällen och imorgon ska jag flytta över allt som ska in i byrån. Den lösa garderoben ska tömmas på prylar och slängas. Sen är det pricken över i:et kvar - spegeln! Den står lutad mot en vägg och väntar på att få hängas upp. Sen har vi en jättefräsch hall.

Nu ska jag ta en dusch innan jag äntligen får hoppa i säng.



                Vår nya byrå - Hemnes från IKEA!

Min egna blomma

dsc00489 (MMS)

Då har jag varit till Plantagen och köpt ett eget exemplar av den underbara blomman. Så nu har jag, mamma och Ewa lika.


Premiär!

Idag blir det cykel till Maxi. Underbart väder - finns inga undanflykter!!!


Mors söndag

Började dagen med att cykla till Årstahallen för att köpa mjölk. Det går åt några liter om dagen här hemma. Sen åkte jag hem och lassade av mjölken och for vidare till Plantagen. Köpte två blommor, en till mamma och en till mig. (när ingen annan köper så får man väl unna sig en blomma själv) Hade tänkt köpa en till Ewa också men då hade jag mosat dem på cykeln. Så jag tänkte att vi skulle stanna till på Plantagen när vi åkte ut till henne.

När jag kom hem igen promenerde vi till mamma. Tomas kom också dit med sin familj. Vi bjöds på lunch i form av en liten grillbuffé samt tårta och jordgubbar. Det var så mycket jordgubbar att inte ens Kevin fixade att tömma skålarna. Ungarna lekte medans vi satt på tomten och snackade. Underbart väder och riktigt varmt när solen var framme.

Vid halv tre gick vi hem och tog bilen till Ewa i stället. Jag tog blomman som jag köpt till mig själv och gav till Ewa. Var ju ingen större skillnad att köpa en ny till mig eller en ny till Ewa och då sparade vi tid. Jag kan ta en cykeltur till Plantagen imorgon och köpa blomman. Det var en ny sorts Campanula - jättefin med stora blå blomklockor. Sen när den blommat klart kan jag gräva ner den i Borrlövsta.

Ute hos Ewa klippte Danny gräset med Oliver sittandes i knä. De körde nog runt i en och en halv timme. Jag kollade på Elitloppet och Victor och Kevin var ute och lekte med ett flygplan.

Vi åt mat i form av Biff ala Rydström och jag åt torsk. Oliver impade på en häpen farmor genom att äta två stycken råa äggulor.

Hemma igen vid sju var det dags att stoppa unge efter unge i badet. Jag har tagit bort Victors gips och jag hoppas att det blir bra nu. Vi skrattade åt handen när den bara hängde. Musklerna hade förtvinat - hahah!

Nu är det snart dags att sova - mor ska bara vattna sina blommor...

(min svägerska Camilla och jag sitter förövrigt i samma båt och nästa år vill vi minsann få lite uppmärksamhet)

 

Iceland



Årets vinnare i Elitloppet - Iceland, Stefan Melander och Johnny Takter. Min favorit Quarcio Du Chene gick till final efter att ha blivit fyra i försöket men det höll inte hela vägen och han blev diskad.

Iceland & Stefan

Grattis mamma!

Grattis mamma på morsdag! Du är den bästa mamma som finns. Du ställer alltid upp om det är något och du är alltid pigg på att hitta på något.

Vi kommer över med den sedvanliga blomman strax. Trädgården börjar bli full av dem men det är ju dumt att bryta en tradition. Hittade dock en annan rolig blomma igår på Plantagen som jag aldrig sett. Blir kanske den istället...

Älskar dig! 


Quarcio du Chene

Idag är det Elitloppet och jag håller mina tummar för Quarcio du Chene och Björn Goop. Heja!!!


Planterat jordgubbar

   
Efter många om och men kom vi ut till Borrlövsta vid halv tre. Innan dess hade vi snurrat runt på Plantagen och Bauahus efter jordgubbsplantor. De hade ju innan men idag var de slut eller höjda till 20:- styck. Innan vi drog till Blomsterlandet sa jag att jag skulle titta in på Coop. Resten av familjen satt kvar i bilen medans jag gick in. Jag hittade jättefina, stora, sex pack för 69:-. Jag gick ut och hämtade resten av familjen.

När ungarna valt klart sina plantor och Danny betalat skulle vi lämna in plantorna i bakluckan. Men var var nyckeln??? Inte i väskan...

Tittade försiktigt in i bilen och jo, den satt kvar i låset med alla dörrar låsta! Blev att ringa snälla pappa som fick komma och hämta mig så jag kunde hämta reservnyckeln. Tur dock att det inte hände i Borrlövsta.

Vi grävde tre stycken land som vi kantade med sten. Sen fyllde vi på med jord innan vi planterade. Så nu har alla ungar fått ett varsitt jordgubbsland. Victor suckade när Kevin frågade Danny om han fick döpa sina plantor...

      
                                         (Oliver i Borrlövsta poolen förra året)

Efter planteringen var vi fikasugna och plockade med oss fika och gick upp till poolen. Kevin var badsugen men det gick inte att bada. Visserligen var det halvfullt men just nu var det massor med klor i. Men till nästa vecka skulle det vara färdigt sa en Borrlövstabo som vi träffade på. Ser fram mot många härliga stunder i poolen.
      
När vi kom till Uppsala var klockan närmare sju. Vi drog till City Gross en snabbis och inhandlade lite kvällsmat. Blev kebab med pommes. Smakade mums. Sen låg jag i soffan och tittade på melodifestivalen. När röstningen började somnade jag. Hur fan kunde Tyskland vinna?

Nej, ny dag imorgon - nu ska jag gå och sussa!

Grillat

Efter jobbet drog vi iväg till Gränby för att handla lite inför kvällens grillning. Jag köpte en "färdig" lax med fårost och lök i som sen visade sig smaka underbart gott.

Vi dukade upp på Camilla och Niclas gård - sex vuxna och åtta barn. Tänk vad det är mysigt på Körvelgatan! Med långbord och två grillar fixade vi plats för hela skaran. Ungarna sprang runt och lekte medans maten låg på grillen. Vi snackade över ett glas rött.

När maten var uppäten så började jag se kladdkakor flyga i luften. Jag frågade om det inte var någon annan som såg? Det slutade med att vi gick upp till Camilla och bakade två stycken.

Vi drog hem vid elva. Vilken härlig kväll det blev. Tänk att det klarnade upp och blev så fint efter dagens regn och rusk. Som sagt - efter regn kommer sol!

Efter regn kommer solsken!

Regnet öser ner och jag ska strax bege mig till Maxi. Fredag med kunder som precis fått lön - dagen kommer bara rinna iväg. Slutar fyra idag och ledig helg - underbart! Elitloppet går på söndag och äntligen kan jag få se hela härligheten hemma i soffan. Brukar alltid åka på att jobba då.

Ikväll blir det grillning med Camilla och Niclas. Vi får kanske duka upp i trappen och ställa grillen precis utanför. Eller har man sådan tur att solen tittar fram mot eftermiddagen?

Kram alla - nu drar jag!


Njuter av tystnaden

Ensam hemma för första gången på evigheter. Njuter av tystnaden och ensamheten. Underbart att bara få rå om sig själv och göra precis vad man vill.

Efter jag lämnade Oliver på dagis gick jag en liten promenad i Årsta. Sen blev det frukost framför datorn läsandes bloggar och nättidningen samt kollning av mailen.

Nu ska jag ta tag i räkningarna. Sen blir det en timme sovandes i soffan innan jag tar en promenad till Plantagen för att köpa jordgubbsplantor. På lördag ska vi ut till Borrlövsta och fixa jordgubbsland till ungarna.

Måste även till mamma och kopiera ett papper. Ska skriva påminnelse till alla på dagis om att på måndag är det absolut sista dag för inbetalning till sommarpresenten. Just nu har jag fått in 17 kuvert så inte ens 25% har lämnat in. Varför måste man betala i sista stund? Vi har i alla fall satt en deadline och fr.o.m tisdag morgon tas inga pengar emot. Hon som samlade in pengarna förra året fick pengar långt in i augusti...

Säg den lycka som varar för evigt... - Nattpasset på Maxi ligger och väntar mot eftermiddagen - suck!

Treåringen ska bantas!!!



Var på treårskontroll idag med Oliver.

Allt var jättebra och han hade inga problem med ordförråd och ordförståelse. Han hade växt sen sist och var nu 101,5 cm lång. Vikten låg på 21 kg.

Doktorn sa att vi måste börja banta ner honom. Ja, eller banta och banta. Dra in på välling som mellanmål tex. Nu ska han bara få välling som frukost och till natten. Annars är det frukt som gäller. Till middagen ska det ej serveras annan dryck än vatten.

Jag känner mig inte orolig alls. Jag vet att han äter och jobbar som ett djur. Visst han är stor men faktiskt mest grov. Det finns mycket muskler i den grabben! Men ett eller två kg kanske borde bort?

Ja, ja nu blir det inte tal om någon bantning. Motion och mat ska göra denna man sund.


Morgon mys

dsc00487 (MMS)

Efter morgonens måsten ska jag nu sätta mig ner i lugn och ro och läsa Aftonbladet och njuta en god frulle.


Fjällnora

På eftermiddagen drog vi till Fjällnora för bad och grillning. Robert var den enda av de vuxna som vågade bada och det uppskattades av ungarna.

Sen grillade vi korv och fikade. Robban hade metspö med sig och han och Victor började meta. Robban fick massor med fisk hela tiden men Victor fick bara två. De kastade tillbaka allihopa men innan så pussade ungarna på fiskarna. Oliver var lite osäker först men sen pussade han också.

Vilken härlig kväll det blev!











Pompe

Idag har jag varit på Lilla teatern och sett föreställningen "Pompe". Det var en födelsedagspresent från Robban och Oliver var också medbjuden.

Innan föreställningen bjöd han oss på Burger King. Ungarna tyckte att det var jätteskoj att sitta där och dippa pommes och chickybits tillsammans.

Teatern var lagom lång - 25 minuter. Handlade om en hund som hette Pompe och som var ute på äventyr. Ganska roligt att av de som var där för att titta - ca 40 stycken - var det fyra stycken som gick på Olivers dagis.

Tack Robban för en trevlig lunch och en rolig teater!


Olivers treårs dag!

Vi väckte Oliver på morgonen med frukost och paket. Favoriten blev den stora pangpangaren. Sen skjutsades han till dagis för att bli firad där.

Världens bästa dagis tar verkligen hand om sina födelsedagsbarn. De får vara med och hissa flaggan, välja lekar, blåsa ut ljus och välja sånger på samlingen. På samlingen har de även kungakrona och får sitta på en stol (tronen) medans kompisarna sitter på golvet.

Jag jäktade runt med handling på Gränby, bakning av tre tårtor, åter till Gränby för att köpa vin och sen till Maxi för informationsmöte. Klockan halv fyra var jag hemma igen och då packade vi bilen full och körde till 4H i Årsta. Danny och jag hade hyrt lokalen till Olivers kalas. Med ett kanon väder och våra underbara vänner och släkt blev det en födelsedag att minnas. Tror att Oliver uppskattade hästarna mest.

Kalaset slutade vid åtta och då åkte vi hem. Emil, Susanne och Pelle hängde med till oss. Vi drack upp vinet som fanns kvar och käkade av salladen. Vi hade jätteskoj. Oliver slutade sin dag genom att somna i Emils knä inne på Kevins rum. Jag slocknade väl runt ett - halv två.

Ett stort tack till alla släktingar och vänner för alla presenter och för att ni ville vara med och fira vår älskade Oliver på hans stora dag.




Trötta barn

dsc00484 (MMS)

Efter några timmar på stan och teater börjar ungarna bli trötta. Robban tar Charlie på axlarna och Oliver på höften - puh!


Lunch

dsc00483 (MMS)

Robban bjuder på Burger King. Ungarna käkar chickybits och en annan drar i sig en god veggoburgare. Mums!


Så här gör man!

dsc00481 (MMS)

Robban visar tre nyfikna ungar hur man klättrar upp i klätterställningen.


Jordgubbstjuv

dsc00480 (MMS)

När man då står och fixar i ordning för fika så inser man att någon har varit och nallat en jordgubbe... Victor, Robban - who???


Tårta 2!

dsc00479 (MMS)

Tårta 2!


Tårta ett klar!

dsc00478 (MMS)

Tårta ett klar!


Bebisen fyller 3 år!


Gör negerbollar

dsc00477 (MMS)

Gör negerbollar


Vart tog dagen vägen?

Stämplade in på Maxi runt sju i morse - några minuter sent. Sen var det full rulle. Jag jobbar ju aldrig onsdagar men det var fan kö hela jävla tiden. Orkade inte ringa på hjälp utan tänkte att jag fixar det endå. Har jag tur så är det någon som kommer förbi och hoppar in - men icke...

När Anders kom drog jag upp på frulle. Sen rullade dagen på. Egentligen hade jag lite att förbereda till fredagen men dagen till ära skulle jag lära upp Muhammed i spel. I ärlighetens namn så var jag ingen bra lärare idag. Jag försökte "undervisa" men det dök upp så mycket saker hela tiden som jag behövde fixa. Skyltar som skulle skrivas, samtal som skulle ringas, fixa lite till fredagen mm. Sen plötsligt hamnade jag och Niklas i tobaksrummet med 25 kartonger tobak som skulle prickas av och stoppas in i skåpen. Sen var dagen på Maxi slut.

När jag kom hem gick jag och Danny och hämtade Oliver på dagis och sen den sedvanliga snabbisen inne på Årstahallen. Och handla de vanliga - mjölk, blöjor, mjölk, frukt, mjölk, mjölk, mjölk - Undrar hur många mjölkpaket man köper i veckan?

Efter maten tog jag veckans första tur till IKEA. Anneli, jag och Oliver promenerade i den underbara vårkvällen. Jag köpte ett överkast och en lampa.

Hemma igen cyklade jag och Oliver över till mamma för att hämta Dannys pensel. Nu är vardagsrummet helt klart. Danny målade listerna en sista gång i kväll. Det är så fint i vardagsrum och hall nu. Man får vänta några veckor innan man börjar tjata på älsklingen om ett nytt rum att renovera. Man får mersmak...

Nu ska jag borsta tänderna och sova - vart tog dagen vägen?


Från djungel till trädgårdstomt

En trött Freddis ska strax hoppa i säng. Borde ha sovit för länge sen men klockan bara rusar iväg. Dygnet skulle behöva ha några fler timmar. Var dessutom uppe med Victor halva natten då han mådde jättedåligt. Idag mår han i alla fall bättre och det känns skönt. Han har kunnat äta lite även om det svider i halsen. Tycker synd om honom då han är så hungrig men inte kan svälja för att det gör ont.

Idag och igår drog vi till Borrlövsta efter jobbet. Mamma följde också med idag och det gick ju lite snabbare när vi var två som fyllde skottkärran. Tyvärr så exploderade däcket efter några rundor så  vi fick gå över och tjuvlåna grannens. Den hade dock sett sina bättre dagar och ena handtaget satt löst. Jag svor några gånger när kärran välte men den var i alla fall bättre än ingenting.

Av jordhögen är det väl ca en fjärdedel kvar. Kommer räcka bra fram till huset som det var tänkt. Sen kan vi fylla upp andra hål och skavanker som behöver rättas till. Parkeringen blir nog inte korrigerad förrän tills nästa år. När lönen kommer ska det inhandlas lite bärbuskar och jordgubbsplantor.

Det finns en framtid - även för vår tomt!!!



Första mötet sommaren 2008. Vi kommer till en skogstomt med ett hus långt in i skogen. Huset är byggt 67 och ingen har någonsin röjt på tomten. När vi började hugga ur kom det fram grannar som inte ens visste att det fanns ett hus på tomten...



Chocken!!! Sommaren 2009



2009 Röjning FRAMFÖR huset var beställt. ALLT FÖRSVANN - stenar - myrstackar - tallar!!!



Våren 2010 - Vi börjar vår jordpåfyllning och grässådd.



Markberedning pågår.



Jorden börjar plana ut alla gropar och ojämnheter.

Idag blev vi nästan klara framför huset men jag hade ingen kamera med mig. Återkommer med en bild när gräset blivit grönt och fint.

Helenas möhippa

Igår var alltså den stora dagen för Helena - hennes möhippa.

Rosi som passande nog sovit över i Sandviken efter inrådan från sin syster (som inte hade en aning om detta evenemang förräns på lördag morgon) körde ner Helena till Uppsala. Vi samlades vid Ulva runt ett. Många glada tjejer som njöt i det härliga sommarvädret.

Carina hade fixat mat som vi njöt samtidigt som vi skålade i champagne. Helena fick prova på att blåsa glas uppe i glashyttan och vi andra tittade med spänning på.

Sen bar det av hem till Marlene för ännu mera mat från Martina, vin och minnen. Alla som var där hade med sig en grej som var ett minne just mellan Helena och en själv. Sen fick hon öppna och försöka gissa vem saken var ifrån. Riktigt roligt! (lägger ut bild på en tavla som hon fick av Evelina)

Kvällen avslutade på Flurran med dans, sprit och glädje! Tack alla tjejer för en kanondag - synd att jag inte kommer vara med på bröllopet...





Sommaren i city!

dsc00475 (MMS)

Sommaren i city!


Hos marlene

dsc00474 (MMS)

Hos marlene


Glasblåsning på ulva

dsc00472 (MMS)

Glasblåsning på ulva


Årets första!

dsc00471 (MMS)

Årets första!


God natt!



Ska gå och lägga mig bredvid min sovande sambo. (Bilden ovan är slående likt) Han och pappa har jobbat hela dagen från tio till sju med listerna i mammas och pappas vardagsrum. Själv jobbade jag mellan 16 - 22.

Innan Maxi var jag också hos mamma med Oliver och Victor. Meja och Melker var också där då brorsan och svägerskan dragit på spa i två dagar - lucky them! Mamma, jag och Victor satt och njöt i trädgården medans Meja och Oliver lekte. Sen tog vi en tur upp till 4H och tittade på djuren.

Imorgon blir det jobb 9:15 - 16 sen ledig helg. På söndag ska vi ut till Borrlövsta och den som vill får gärna komma förbi och grilla och skotta jord.

Trevlig helg!

Fika hos mamma

dsc00470 (MMS)

Fika hos mamma


Ett lass jord

Hade bestämt med Ove att han skulle komma ut med jord till Borrlövsta idag. För er som inte vet kan jag berätta att Ove är en stammis som är inne på Maxi minst en gång om dagen. Mannen med historier som kan få en att dö av skratt. Den ena fräckare än den andra.

Vi åkte ut före och han skulle ringa när han var på väg. När han svängde in från Hallstaviksvägen ringde han och sa att han åkte förbi bondgården. Jag sa att det var 5 km kvar och att vi skulle möta upp honom vid vägen.

Vi hann knappt upp till brevlådorna. Ut från skogen och fram på vägen kommer det största dammoln jag någonsin sett. En stor lastbil kommer i 120 på en väg som jag själv inte kör fortare än 50 på. Danny höll på att tappa hakan. Lastbilen kör förbi och vi vinkar i hundraåttio. Lastbilen stannar och backar...

Lastbilen stannar - TJENAREEEE!!! Du kan väl förfan inte säga att du står mitt på vägen när du står 50M upp på en avtagsväg?!!! Ove i högperson. Hoppa in i lastbilen så får ni åka med. Ove och Rontan i högform tar oss ner till stugan.

Ove backar in lastbilen och tippar. È kaffet klart? Jo, jag har termosen i bilen vänta. Sen har vi en underbar prat/fika stund i ca tjugo minuter. Ove i sitt esse. Ni som träffat honom vet - ni andra - jag kan inte beskriva. En dragen Rontan och Ove som han är - levererar den ena roliga historien efter den andra varvat med sexskämt.

Sen drog de lika snabbt som de kom. Kvar låg bara en stor hög med jord. Dårar!!!

Jag frågade Danny om min beskrivning av Ove stämde. Han tyckte att den stämde på pricken. Jag tror nog att han trodde att jag överdrev lite men Ove är ett orginal. En sådan där person som man antingen älskar eller hatar.

Danny och jag turades om att fylla skottkärran och att dra den ner till slänten. En drog kärran / skottade jord och den andra krattade ut. Vi höll väl på i ca tre timmar innan orken tog slut. Tror att vi betade av ungefär en tredjedel av högen.

Vi är i alla fall superglada över att Ove hjälpte oss med jorden och tack till Tomas som betalade kalaset!


Matdax i Borrlövsta

dsc00468 (MMS)

Matdax i Borrlövsta


Suttit på akuten

När Victor kom hem från skolan berättade han att han hade ramlat i skolan och tagit emot sig med handen som vikit sig. Han hade jätteont och kunde inte röra på fingrarna.

Jag sa att han skulle ta två Ipren och avvakta lite mot kvällen.

Vid sju så hade han fortfarande ont och svårt att röra fingrarna.

Vi beslöt oss för att åka till akuten. 3,5 timmar senare åkte vi hem igen med en gipsad hand. Återbesök och omgipsning på måndag.

Varit och gratulerat Charlotte!

                        
Kvällen har vi spenderat hemma hos Robert och Charlotte. Eftersom vädret inte var det bästa höll vi till inomhus. Vi bjöds på Chilicorncarne med ris och sen glass och kakor. Samt godis efter recept av Leila.

Passande nog hade jag köpt en bok av just Leila. Så nu kan Charlotte bjuda på mycke gott i framtiden.

Ungarna hade jätteskoj när de lekte kurragömma eller myste i Sonja & Charlies rum. Oliver kom ut och skämdes när Tomas hade klätt ut honom i Sonjas Pippi Långstrump kläder. Det var bara peruken som fattades.

Victor som tyckte synd om sin lillebror "hämnades" på sin morbror genom att övertala Melker att han skulle rita mustasch på honom så att han såg rolig ut. Svarta ögonbryn och horn målades också. Melker hängde på och tyckte att han var jättefin. Undrar vad kära mor sa när han kom hem och de upptäckte att pennan inte var vattenlöslig.

  

                               




Grattis Charlotte!



Idag fyller min svägerska Charlotte år - Grattis!!!

Vi är ditbjudna i eftermiddag. Grillat i "trädgården" är erbjudet vid fint väder. Vi får väl se om solen orkar ta sig fram idag. Ser ganska mörkt ut just nu.


Tokiga medarbetare & en stackars älg.



Denna skylt satt idag i entren till Maxi. Knasiga arbetskamrater hade väldigt roligt när de skrev denna skylt. En och annan kund kom fram och frågade om den var på riktigt?

T.o.m jag som är emot sånt här tyckte det var lite roligt. Carro tyckte dock att den var förskräcklig och trodde att Urban skulle få ett utbrott när han kom på måndag. Vi får väl se vad som händer imorgon...
 


IDIOT!!!



Till dig - du jävla idiot - som körde om mig på fel sida!!!

Vi var påväg till mamma och låg i femtio på Alrunegatan när plötsligt en BMW kör om oss på fel sida!

Jag kör ifatt honom säger jag till Danny när jag ser att bilen svänger av upp på Vitkålsgatan. Vid Betgatan stannar han för att släppa av några kompisar. Jag kör upp och stannar min bil precis bredvid deras. I bilen sitter fyra stycken "nysvenskar" i tjugoårs åldern.

Jag spärrar ögonen i föraren och mimar "jävla idiot". Han svarar något som jag inte hör. Jag var så jävla förbannad så jag pekade finger åt honom och åkte. Hade det inte varit fyra stycken i bilen hade jag stannat och gått ut. Men vem fan vill bli riskerad att bli mördad!!! (man vet aldrig - folk verkar vara helt crazy vad det gäller mordanledningar just nu)


10 - 18:30

Tiden jag jobbade idag. Skulle sluta sex men det blev så mycket och sen helt plötsligt var klockan halv sju. Ganska mycket kunder och jackpot på V75 men ingen större spelhysteri. När det var avbrott för dragning på Lotto hade vi fortfarande en 15 andelar kvar till ett värde av ca 800:-

Men med tre utrop i högtalarna, en skylt på scanningsapparaten och envist frågande lyckades jag, Nelson och Annchi få iväg dem. Den största lyckan var när Annchi fick en kund som sa - Jag tar en av alla som ni har kvar - och vips var 6 andelar borta. När jag gick fanns två andelar på Keno för 20:- kvar och jag är övertygad om att de såldes de med.

Vår älskade Elsmarie som gör mormors bolaget (V75) lyckades pricka 7 rätt och femton kunder kommer få dela på ca 12 500:-

När jag kom hem drog jag med mig Oliver och Danny till mamma och pappa. Två sjuklingar som satt och hängde. Pappa har ju varit sjuk i en vecka nu och mamma sen i onsdags. Hade ringt hem och lurat på honom en andel av Simons Megabolag så nu skulle jag casha in pengarna. Han blev lite förvånad för mamma hade inte berättat att han köpt ett. När jag ringde var han nämligen inte hemma men hon sa att han hade ändå inte sagt nej om det var han som svarat.

Oliver hittade en chokladkaka i godislådan så det blev ju till att goffa lite där. Sen blev det kaffe och några kakor.

När vi kom hem låg jag med Oliver i sängen tills han somnade. Tror att jag slumrade till en stund jag med.

Sova kan man göra...

... när man blir gammal. Telefonerna var på ljudlöst och larmet ställt på halv nio. Victor hade sovmorgon och jag började tolv. Allt var som gjort för att kunna sova till halv nio om inte - MAMMA - VÄLLING!!!

Kvart över sju var mitt lilla hjärta vaken. Han som sovit till åtta varenda dag den sista veckan om man inte väckt honom. Men när jag får sova - då vaknar den lilla busungen.

Lämnade Oliver på dagis vid halv nio. Sen gick jag hem och proppade mig mätt av te, rostade mackor med aprikosmarmelad och fil & cornflakes. Sen sov jag gott tills klockan kvart över elva.

Dagen på Maxi gick fort. Inte så mycket kunder men det flöt på. Eftersom Jonas gick med dubbelt passade jag på att göra lite saker som jag aldrig hinner annars. Mailade lite och böt några lysrör.

Hemma var det Bajen på tv och det slutade ju inte så bra.

Efter matchen badade jag Oliver. Sen var han inne hos Victor innan han kom ut med honom och sa godnatt. Sen gick Victor och nattade sin lillebror och låg med honom tills han somnade. Man blir så glad när han gör så utan att man har sagt någonting. Min älskade stora kille.

Sen har kvällen tillbringats som den brukar - Danny framför en dator och jag framför en annan. Ska gå och lägga mig nu. Jobb imorgon 10 - 18.

Pannkaksfest

Mina syskonbarn Melker och Meja kom över på kvällen. Mor och far skulle iväg på annat skoj så vi var glada över att få rå om dem ett tag. Barn är alltid roligare när inte mamma och pappa är i närheten.

Pannkaka var utlovat så det var bara till att ställa sig och grädda. Tillbehör som grädde, sylt och glass ställdes fram. Danny köpte en pannkaks sirap som vi provade. Den var väl god men den slog inte kombinationen av grädde och sylt.

Ungarna mumsade på och det var jättemysigt med middag med fyra söta ungar. Det är så roligt nu när de har blivit så stora att de kan berätta saker och svara när man ställer en fråga.




Melker ville först bara ha en pannkaka för hans mage hade inte plats för mer. Då sa Victor att om du inte äter en till så tänker jag inte spela med dig. Den andra pannkakan slukade han snabbt.


Kusin mys

dsc00463 (MMS)

Kusin mys


Usch!

dsc00462 (MMS)

Usch!


God morgon!

Tänk om Victor hade varit ledig från skolan - då hade jag inte behövt ställa klockan. Alla killarna sover fortfarande och jag ska strax väcka dem.

Trött som fan är jag idag men det är ett underbart väder och jag piggnar strax till. Klockan nio kommer Susanne och Filippa och då blir det promenad till IKEA och frulle. Vi ska premiär använda vårt IKEA FAMILY kort så idag blir det ät en betala för två. Frukost för två för fem kronor - inte illa!


Innan läggdax...

vill jag bara skriva att jag haft en jättebra dag med arbetskamrater, vänner, kärlekar och föräldrar. Ni är underbara allihopa och jag är så glad att ni finns i mitt liv.

Arbetsdagen gick i rasande fart och det kändes som klockan sprang ifrån mig. Linda kom vid halv tio och Lena runt elva. Båda hade ringt och sagt att de var sena men jag han inte ens uppfatta att så var fallet. Fördrev tiden med Keno andelar, trav bolag, kund snack och skyltar till andelstavlorna och kassalinjen. Trots en lugn dag - kundmässigt - kändes det som om det gick i 180. Borde nog ta mig tid någon dag och stanna några timmar extra för att få undan lite som ligger i mitt huvud och väntar på att få tid att göras.

Ove kom in i alla fall och vi snackade lite om jord till Borrlövsta. Han sa vad han ville ha och det var ok. Ska ringa honom imorgon för att komma överens om när och hur.

Hade coach samtal och det gick ju bra. Allting var ungefär som förra gången - måste ta tag i det här med min sömn. Jag sover alldeles för lite. Har i alla fall ätit frukost innan jobbet den här veckan och det känns att det är bra. Jag står inte och är hungrig halv nio och börjar drömma om godis och annat onyttigt. Middag äter jag ju så gott som alltid men lunchen kan ibland bli lite si och så.

Efter dagis drog vi hem och jag kokade ris och gjorde chickybits till familjen. Själv åt jag ris och ångkokta broccolibuketter och sparris. Gott, gott!

Sen dök Lotta upp vid sex och vi gick ut på en timmes promenad. Härlig kväll med sol och lagom vind. Skönt att komma iväg ut ensam - utan barn. Vi bestämde att vi skulle ses snart igen.

När jag kom in strax efter sju kollade Danny på Hammarby matchen. Jag kände mig rastlös och slängde upp Oliver på cykeln och drog till mamma och pappa. Fixade facebook till mamma. Tyckte det var på tiden att hon hängde på i utvecklingen hon också.

Sista timmarna har jag suttit här framför datorn. Alla pojkarna sover sen länge. Känner mig så nöjd med dagen och stegräknaren står på nästan 22 000 steg. Klockan nio imorgon kommer Susanne och Filippa. Frukost på IKEA väntar och sen ska vi gå till City Gross och kolla in premiären.

Blivande stinkbomb!

dsc00455 (MMS)

Blivande stinkbomb!


Bara för att...

man är taggad innebär det inte att man kan avsluta dagen med en mugg varm oboy och vispgrädde. Jag var jättesugen, frös och i den delen av månaden. Måste man ha fler ursäkter?

Dagen har bjudit på massor av skoj. Upplärning av ny medarbetare i spel bla. Måste vara ett helvete att komma som ny och inte kunna någonting. Så himla mycket att tänka på. Förstår att han var trött i huvudet när han gick hem. Och då hade vi inte ens börjat med de olika spelformerna på Svenska spel och Atg.

Kommer ihåg när vi fick bussladdningsapparaten - jag, Lena och Pia tyckte att den var så svår så vi funderade ärligt på att säga upp oss - hahah.

När vi hämtat Oliver på dagis gick vi upp en snabbis och hämtade Victor. Hade planer på att ta en middag på IKEA då ingen hade någon lust att laga mat. Vi skulle till Biltema först och köpa ett lås till min cykel då snälla Gösta varit här idag och svetsat bort mitt gamla. (Oliver stoppade ju in nyckeln i ett hål i dörrkarmen som är av stål och inte går att ta bort)

Victor fick sug på Max och övertalade Danny att äta där istället. Jag var då tvungen att sätta tänderna i en fiskburgare. Hoppade dock både dricka och pommes.

Något IKEA blev det aldrig för Oliver sket ner sig på Max. När han satte sig i vagnen pressades bajset upp på ryggen. Fick torka bort så gott det gick och sen proppa massor av papper i blöjan ibak. Tänk att man fortfarande inte kommer ihåg att ta med sig en ny blöja. Blev att snabba sig hemåt för att byta blöja.

Sen gick jag, Danny och Oliver till Boktryckarskogen för att plocka lite vitsippor. Vi hittade massor och nu står det en fin bukett på bordet. Se foto på Olivers blogg!

Stegräknaren slutade på 20246 steg så jag känner mig nöjd. Imorgon blir det möte med hälscoachen - tungan har nog en nyans av svart när jag lämnar rummet...

Filmjölk & Cornflakes

Idag testar jag med frukost innan jobbet. Brukar bli alldeles för länge att vänta tills halvtio - tio innan jag får något i magen. Nu sitter jag här med filmjölk och cornflakes.

Nya tag för att bli kvitt mina plus kg. Den här gången är jag taggad och jag tänkte ge mig på att räkna lite points i några veckor. Brukar fungerar bra när man väl ger det tid.

Ha en bra dag!

Fullspäckad dag

Lotta kom över imorse och halv tio drog vi iväg på en promenad. Vi gick mot Coop för att besöka apoteket men de öppnade inte förrän elva. Då gick vi vidare och kom hem igen en och en halv timme senare.

Hemma igen drog jag, Oliver och Victor till mamma. Brorsorna och deras barn var också där. Blev en snabbfika innan jag och Oliver drog till Eleni för att gratta henne på hennes tre årsdag.

I Skölsta bjöds det på tårta som smakade underbart gott. Choklad - maränger - banan - mumsfillebabba!

Sen åkte vi åter till mamma. Efter att vi käkat lite mat drog jag hem med bilen. Sen sprang jag bara upp och hämtade vagnen och promenerade tillbaka till mamma. Sen gick vi till Gränby, jag, Oliver, Victor och mamma. Jag skulle till apoteket och Victor skulle kolla in något spel på game. Fler affärer än så besökte vi inte för när Victor är med ska det gå undan. Man kan inte gå till fler affärer än vad som bestämt innan man lämnade hemmet. Tonåringar!!!

Vi passerade Årstahallen på vägen hem och smet in och handlade lite mjölk och annat nödvändigt. Klockan åtta kollade hela familjen (utom Kevin som är hos farmor) på Wipeout. Det är det enda programmet på hela veckan som hela familjen sitter samlade och fikar och tittar tillsammans - underbart!

Nu är dagen slut - stegräknaren står på 21 568 och jag är trött. Imorgon blir det nya steg - ska träffa hälsocoachen på tisdag och det har inte hänt ett dugg på vågen sen sist. Kommer dock få en rejäl morot som ska tagga mig mot mitt viktmål. Berättar mer om det sen eftersom det fortfarande är en hemlis.

Nattinatti alla!

Fika o wipeout

dsc00454 (MMS)

Fika o wipeout


Eleni 3 år

dsc00452 (MMS)

Eleni 3 år


Kanon lördag!

Vi ska på kalas till Eleni i morgon så vid halv elva drog vi iväg till Toys are us för att köpa en present. Jag, Danny och Oliver kämpade på i blåsten. Oliver hade jätteskoj i butiken och Danny fick springa efter och jaga honom medans jag försökte hitta en lämplig present. Varför får man alltid beslutsångest? Stod och valde mellan en praktisk grej och en leksak. Blev en leksak. Samtidigt vet jag att Nicole är som jag - leksaker gör sig bäst i soptunnan - hahah!

Efter leksaksaffären tog vi en snabbis in på Hemtex. Danny slog sig ner i soffan vid ingången - ingen affär för mig sa han. Jag förstår honom för inne på Media Markt är det jag som nästan får kväljningar - fy va tråkigt!!!

Hemma igen fixade jag lunch och med lite byttor här och där fick fyra stycken restmat i olika varianter. Sen kom mamma upp för att kolla in nya tapeterna och vita väggarna. Hon gillade det lika mycket som vi.

Sen stod IKEA på tur. Vi fick även med oss Victor. Danny blev tårtsugen och bjöd på fika. Fyra vuxna och ett barn fick kaffe och bakelse för 38:- inte illa...

Sen så råkade vi gå förbi returstationen längst bort på IKEAs parkering. Mamma fyndade en stor trasmatta som hon tog till sin uteplats. Jag norpade en lika dan till vår balkong och Oliver hittade en jättestor radiostyrd bil.

Vi gick aldrig hem utan promenerade med hem till mamma. Pappa var jättedålig och låg i 40 graders feber. Vi andra åt pizza som mamma bakade och drack vin. Sen somnade jag på soffan en halvtimme. Vi löste korsord som vi brukar och hade det jättemysigt.

Var inte hemma förräns vid tio. Nu har jag plockat lite tvätt, städat och gjort fint. Skönt att vakna imorgon och allt är ordning och reda. 


Pang!

Det var ingen smällare utan toalocket som smälldes igen som väckte mig. En morgon pigg Kevin vaknade strax före sju. Kvart i åtta kom Oliver över till mig. Hade hoppats på att han skulle somna om - men icke. Förstår inte varför ungarna alltid ska upp så tidigt när jag är ledig.

Igår var vi hos Pelle och Susanne. Det grillades spett i olika former - champinjoner, räkor, kött och kyckling. Mycket gott!

Vid halv tio gick vi till Årstakullen och kollade på brasan. Klockan tio smälldes fyrverkeriet av och det var lika fint som vanligt. Oliver tyckte det var lite läskigt och jag höll för hans öron.

Vi skilldes åt efter fyrverkeriet och vi traskade hem. Victor och Kevin sköt fyrverkerier hela vägen hem så det tog en stund att komma hem. De hade jätteskoj tillsammans.

Väl hemma somnade vi alla ganska omgående. Victor frågade nyss varför jag dragit upp hans rullgardin och satt på tv:n. Jag tror att han somnade ganska snabbt han med igår utan att vare sig dra ner rullgardinen eller stänga av tv:n.

RSS 2.0